ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε...

Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε...

Τι διαβάσατε και τι θα διαβάσετε. Δεν διαβάσατε και δεν θα διαβάσετε... Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης.
Το πρώτο διαιτητικό λάθος της σεζόν 2011/12 σημειώθηκε τη 12η αγωνιστική. Υπέρ του Ολυμπιακού, φυσικά.
Ο Τζεμπούρ σκόραρε από θέση οφσάιντ στο 74'.

Ο πρώτος βοηθός Γεωργαράκος υπέδειξε λανθασμένα τον Καμαρά σε θέση οφσάιντ στο 28'.

Αυτά διαβάζετε, ήδη, στον "αντικειμενικό" ιντερνετικό Τύπο και στις πρασινοκίτρινες ιστοσελίδες. Αυτά θα διαβάσετε την ημέρα που ξημερώνει από τον "αντικειμενικό" έντυπο Τύπο και τις πρασινοκίτρινες εφημερίδες.

Δεν διαβάσατε και δεν θα διαβάσετε, όμως...

Το πέναλτι-μαρς που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό στο 22ο λεπτό, στο χέρι του Ντολεζάι. Η κεφαλιά του Μανιάτη είχε πορεία προς το τέρμα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα.

Τη λανθασμένη υπόδειξη του πρώτου βοηθού Γεωργαράκου στο 48ο λεπτό. Ο Αμπντούν δεν ήταν οφσάιντ.

Όταν αδικείται ο Ολυμπιακός, βλέπουμε το φαινόμενο της γαργάρας από τους "δήθεν αντικειμενικούς" αυτής της χώρας. Πλέον, διανύοντας το 29ο έτος της ηλικίας μου, έχω συνηθίσει σε αυτό το σκηνικό και δεν μου προκαλεί έκπληξη. Για αυτό, μάγκες ας μετρηθούμε. Το φετινό Πρωτάθλημα είναι μία ποδοσφαιρική μάχη που πρέπει πάση θυσία να βαφτεί ερυθρόλευκη.

Επί 12 αγωνιστικές, ο άμεσος διεκδικητής του τίτλου πηγαίνει "καροτσάκι" από τους διαιτητές. Δεν έχει αδικηθεί πουθενά. Αντίθετα, έχει ευνοηθεί προκλητικά. Ο Λέτο έχει πρωτοφανή ασυλία. Μπορεί να βρίζει μάνες, σπίτια και να μπινελικώνει αβέρτα διαιτητές και αντιπάλους. Αποτέλεσμα; Μόλις τρεις κίτρινες κάρτες. Καλά κάνει στην τελική, αφού δεν τιμωρείται. Κάθε βουτιά του Αργεντινού και των συμπαικτών του είναι φάουλ ή πέναλτι. Ο Ολυμπιακός, στο εντέκατό του παιχνίδι, κέρδισε μόλις το δεύτερο πέναλτι της σεζόν. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός σε εννέα ματς έχει, ήδη, τέσσερα. Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε από εδώ και πέρα. Ο Ολυμπιακός δεν θα πηγαίνει πια σαν πρόβατο στη σφαγή...

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ήταν κακός κόντρα στους νεοφώτιστους. Ίσως το μυαλό των περισσότερων παικτών βρισκόταν, ήδη, στην κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Ο Πρωταθλητής δεν δημιούργησε ευκαιρίες, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν ήταν η ελκυστική ομάδα που μας έχει συνηθίσει. Εδώ που έχουμε φτάσει, όμως, ζητούμενο είναι οι νίκες. Ο Ιμπαγάσα με το που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση τραυματίστηκε ξανά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα μείνει ένα δεκαήμερο εκτός γηπέδων. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν για μία ακόμα φορά με τρανταχτές απουσίες. Φέισα, Μακούν, Γέστε, Φουστέρ, Μέλμπεργκ και Μιραλάς ήταν εκτός 18άδας. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν ήταν δημιουργικός κόντρα στον Παναιτωλικό γιατί πολύ απλά δεν είχε δημιουργικούς παίκτες στη σύνθεσή του.

Ο Βαλβέρδε είδε... όνειρο και χρησιμοποίησε τον Ποτουρίδη κεντρικό χαφ. Επειδή πήγε καλά κόντρα στην ανύπαρκτη Δόξα Δράμας. Έτσι "καίγονται" παίκτες. Ο Ποτουρίδης είναι αριστερός οπισθοφύλακας. Σε κάποια ματς μπορεί να προσφέρει και στο κέντρο της άμυνας, αλλά λόγω ύψους δεν μπορεί να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό ως στόπερ. Η είσοδος του προερχόμενου από τραυματισμό, Ορμπάιθ, έσωσε τα προσχήματα στη μεσαία γραμμή. Ο Μανιάτης ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος, έχοντας στο πλάι του τη σιγουριά που προσφέρει ο Βάσκος και η πειραϊκή ομάδα έστρωσε το κέντρο της.

Ο Αμπντούν δέχεται το κράξιμο της αρκούδας σε κάθε εντός έδρας ματς, αλλά ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά απόψε. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μόνος ερυθρόλευκος που το πάλευε. Στο 60', ανατράπηκε από τον Ρότσα, βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο διαιτητής Παππάς υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι, δείχνοντας παράλληλα την κόκκινη κάρτα, επίσης ολόσωστα, στον παίκτη του Παναιτωλικού. Ο Πάντελιτς έκανε τη δουλειά του, σκόραρε από την άσπρη βούλα και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 62'. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανύπαρκτοι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ είχαν όλη κι όλη μία μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Μέγκιερι, όμως, έκανε την απόκρουση του αγώνα και για δεύτερο σερί παιχνίδι κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Για τη φάση του 74', ναι ο Τζεμπούρ ήταν οφσάιντ. Με το σκορ στο 1-0 και με παίκτη λιγότερο, τί θα μπορούσε να κάνει ο Παναιτωλικός στα τελευταία λεπτά; Πλέον, δεν υπάρχει στην εντεκάδα του Ολυμπιακού και ο Κοστάνσο, που έκανε κάθε παιχνίδι ντέρμπι.

ΥΓ1: Ναι, κόουτς, ο Τζεμπούρ ήταν οφσάιντ. Το εμπεδώσαμε στη συνέντευξη Τύπου. Τρεις φορές το είπες...

ΥΓ2: Από τον προπονητή του Ολυμπιακού, όμως, περιμένω ανάλογη αντίδραση όταν δεν δίνονται τρία πέναλτι στην ομάδα του, όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή (27/11) στην Τρίπολη. Τότε, όλοι μας, είχαμε σταθεί στην αρνητική εμφάνιση των παικτών και όχι στον Κύρκο που διαμόρφωσε αποτέλεσμα.

ΥΓ3: "Ο Αμπντούν κάνει λάθη γιατί έχει πολλές προσπάθειες. Εγώ προτιμώ τέτοιους παίκτες, από έναν επιθετικό που θα ακουμπήσει μία φορά την μπάλα στο ματς", είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου. Η σπόντα, προφανής. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δικαιούται κι αυτός ένα κακό και ατυχές βράδυ...

ΥΓ4: Στο μυαλό όλων βρίσκεται η Άρσεναλ. Οι φίλαθλοι και η ομάδα του Ολυμπιακού αξίζουν τη χαρά της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν τη νύχτα της Τρίτης (6/12) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου