ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 65-67

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 65-67

Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στην Πόλη, έλεγξε μέχρι τέλους το ματς και με όπλο του την καλή ομαδική δουλειά νίκησε την Εφές με σκορ 65-67, χάρη σε βολές του Σλούκα στο τέλος. Οι ερυθρόλευκοι είχαν για κορυφαίους τους Παπανικολάου (16π, 6ρ) και Πρίντεζη (16π, 5ρ) και με τη νίκη τους αυτή αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης τους στα προημιτελικά. Δείτε το βίντεο του αγώνα.
Ένας παθιασμένος Ολυμπιακός νίκησε δίκαια και παλικαρίσια στην Κωνσταντινούπολη την Εφές με σκορ 65-67, όντας καλύτερος από την τουρκική ομάδα από το ξεκίνημα έως το τέλος της αναμέτρησης, έχοντας καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα. Οι Πειραιώτες έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του ματς και με όπλο τους την καλή ομαδική αμυντική δουλειά περιόρισαν επιθετικά τους γηπεδούχους. Ένα σημαντικό και τεράστιο "διπλό" για τους ερυθρόλευκους, το οποίο αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης τους στα προημιτελικά της Euroleague, καθώς, πλέον, χρειάζονται μία νίκη στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική επί της Γαλατασαράι, ώστε να περάσουν και μαθηματικά ως δεύτεροι στον όμιλο τους στους "8" της διοργάνωσης. Με μαύρο πένθος αγωνίστηκαν οι παίκτες του Ντούντα, λόγω της επετείου των θυμάτων της Θύρας 7.
Το ματς πήγε να γίνει ντέρμπι στην τελευταία περίοδο, καθώς αν και ο Χάινς έφερε τον Ολυμπιακό στο 37' στο +11 (52-63), η Εφές κατάφερε και έφερε το σκορ στα ίσα με τον Βούγιασιτς (65-65) λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Σλούκας, όμως, ήταν ψύχραιμος από τις βολές στα 10'' πριν την λήξη, "γράφοντας" το τελικό 65-67. Κορυφαίοι παίκτες για τους Πειραιώτες ήταν αδιαμφισβήτητα οι καταπληκτικοί Παπανικολάου (16π, 6ρ) και Πρίντεζης (16π, 5ρ), καθώς αμφότεροι έπαιξαν με πάθος και αποφασιστικότητα, πετυχαίνοντας ορισμένα κρίσιμα και καθοριστικά καλάθια. Πολύτιμος στο ματς ο μαχητικός σε άμυνα και επίθεση Ντόρσεϊ (8π, 8ρ), ενώ ο Σπανούλης δεν ήταν ο γνωστός-τρομερός Red-Bill (8π, 4κλ, 6λ), καθώς οι Τούρκοι τον πίεζαν συνεχώς, καταφέρνοντας να τον περιορίσουν. Την "ζημιά" πήγε να κάνει ο Λαφαγιέτ (22π, 4τρ).

Της αμύνης τα παιδιά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Ντόρσεϊ, με τον "Παπ" με τρίποντο να γράφει το 2-5 στο 2'. Οι δύο επέλεξαν εξ αρχής να παίξουν άμυνα ζώνης, με τον Άντιτς, με κάρφωμα, να "γράφει" το 4-7 στο σκορ. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια ήταν αρκετά άστοχες στην επίθεση, κάνοντας μπόλικα λάθη, με τον Ντόρσεϊ να μαζεύει τα ριμπάουντ. Ο Σκοπιανός φόργουορντ στη συνέχει έχασε μέσα από τα μάτια του τον Σαβάνοβιτς (6-7), με τους Τούρκους να πιέζουν συνεχώς ψηλά τον Red-Bill, καταφέρνοντας να τον αναγκάσουν να δίνει μακρινές και άστοχες πάσες. Ο Παπανικολάου, όμως, είχε ξεκινήσει με πείσμα το ματς και με λέι-απ υπό πίεση σημείωσε το 6-9 στο 7'.

Τόσο η Εφές, όσο και οι Πειραιώτες, μετρούσαν από 7 λάθη στο 8', δείγμα της νευρικότητας που είχαν στο ματς. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και μέσω βολών (από Σπανούλη και Ντόρσεϊ) έφτασε στο +7 (6-13), ενώ με τζαμπ-σουτ του Χάινς οι φιλοξενούμενοι έκαναν νταμπλ-σκορ (8-16) στο 9'. Δείγμα της κακής ψυχολογίας που είχαν στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, ήταν το γεγονός πως ο Μπάρατς έχασε δύο βολές, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τον Ολυμπιακό να προηγείται με 9-16, καταφέρνοντας με καλή άμυνα να περιορίσει τα επιθετικά όπλα της Εφές, όπως τους Βούγιασιτς και Σαβάνοβιτς, με τους Τούρκους να παίζουν αγχωμένα.

'Εφτασε την διαφορά και στο +10

Στην δεύτερη περίοδο ο Λο με μακρινό σουτ έφερε τον Ολυμπιακό ξανά σε νταμπλ-σκορ (9-18), με τον Λαφαγιέτ στη συνέχεια να πετυχαίνει το πρώτο τρίποντο της στο ματς (12-18). Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα 4-0 από τους Πρίντεζη και Παπανικολάου, φτάνοντας στο +10 (12-22), αλλά οι Τούρκοι με ένα δικό τους 5-0, χάρη σε νέο τρίποντο του Λαφαγιέτ, μείωσαν σε 17-22. Οι Πειραιώτες σε εκείνο το σημείο ήταν άστοχοι, μέχρι τη στιγμή που ο Γκετσεβίτσιους "πυροβόλησε" από την περιφέρεια (17-25), ενώ το ίδιο έκανε ακολούθως και ο Λο (19-28). Ο Ντόρσεϊ στην προηγούμενη φάση μπορεί να έχασε στην άμυνα τον Μπάρατς, αλλά στην επίθεση με ωραία κίνηση διατήρησε τους Πειραιώτες στο +9 (21-30) στο 16'.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια ήταν ευάλωτοι στην άμυνα, με την Εφές να βρίσκει διαδρόμους στην ρακέτα, μειώνοντας σε 25-30 με τον Μπάρατς. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια αναλώθηκε σε λάθη. Ο Άντιτς έδωσε "ανάσα" στην ομάδα με βολές, αλλά ο Σαβάνοβιτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Πρίντεζης με ωραία προσπάθεια έφερε τους Πειραιώτες στο +6 (28-34), αλλά οι Τούρκοι με πείσμα και υπομονή κατάφεραν και έφεραν την διαφορά στο σουτ (32-34), χάρη σε κάρφωμα του Μπάρατς, με το γήπεδο να παίρνει "φωτιά". Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σπανούλης ανέλαβε την τελευταία επίθεση, κερδίζοντας το φάουλ. Έβαλε τη πρώτη βολή, έχασε την δεύτερη, αλλά ο Πρίντεζης, όντας σε σωστό σημείο, πήρε το ριμπάουντ, πετυχαίνοντας και το καλάθι, "γράφοντας" το 32-37, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.


 
Φορτσάτος ο Παπανικολάου, πήρε μπρος ο Σπανούλης

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Ντόρσεϊ, με τον φορτσάτο και αποφασισμένο Παπανικολάου να πετυχαίνει δύο σερί καλάθια, φέρνοντας τους ερυθρόλευκους στο +9 (32-41) με μπάσιμο στον αιφνιδιασμό. Η Εφές συνέχισε να είναι άστοχη στην επίθεση, χάνοντας πολλά σουτ, με τους Τούρκους να παίζουν αγχωμένα και νευρικά και τους Πειραιώτες να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν αποτελεσματική άμυνα στους Τούρκους, έκλεβαν μπάλες, αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι σε δύο σερί ευκαιρίες που τους δόθηκαν, για να φέρουν την διαφορά στο +11, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αντιδράσουν γρήγορα στο 26', καθώς με 4 πόντους από τον Λαφαγιέτ να μειώσουν σε 36-41.

Το γήπεδο πήρε "φωτιά" σε εκείνο το σημείο, αλλά ο Σπανούλης με τζαμπ-σουτ (το πρώτο του καλάθι, καθώς είχε σκοράρει μόνο με βολές), έδωσε "ανάσα" στους Πειραιώτες. Ο Λαφαγιέτ, όμως, εξελίχτηκε σε κακό μπελά για τους ερυθρόλευκους, καθώς με τρίποντο μείωσε σε 39-43. Με τον χρόνο να τελειώνει στην επίθεση, στην εκπνοή, ο Σπανούλης με ένα δύσκολο και εντυπωσιακό ντράιβ σημείωσε το 39-45 στο 27'. Στη συνέχεια οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, αναχαίτησαν τις προσπάθειες της Εφές, αλλά στο 29' ο Μπάρατς νίκησε τον Χάινς (41-45). Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με ένα γεμάτο αυτοπεποίθηση τρίποντο από τον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός έφτασε στο +6 (43-48).

Το ματς κρίθηκε στο τέλος με τις βολές του Σλούκα

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εφές μπήκε δυναμικά, καθώς ο Ακιόλ πραγματοποίησε γρήγορα ένα 5-0, φέρνοντας το ματς στον πόντο (47-48). Στη συνέχεια ο Σπανούλης στάθηκε δύο φορές άστοχος, αλλά ισάριθμες φορές ο μαχητικός Ντόρσεϊ πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ. Σε εκείνο το σημείο στο σκοράρισμα ανέλαβε δράση ο παθιασμένος Πρίντεζης, ο οποίος με τέσσερις σερί πόντους έφερε τον Ολυμπιακό στο 47-52, ενώ ο Αμερικανός σέντερ με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό διατήρησε τους φιλοξενούμενος στο +5 (49-54). Ο Κίνσεϊ απάντησε με καλάθι, αλλά στη συνέχεια ο εξαιρετικός στην αναμέτρηση Παπανικολάου, χάρη σε γκολ-φάουλ, το οποίο και αξιοποίησε, έφερε τον Ολυμπιακό με έμμεσο τρίποντο στο +6 (51-57). Με νέο τρίποντο από τον Πρίντεζη ο Ολυμπιακός έφτασε στο +9 (51-60) στο 37', "παγώνοντας" το γήπεδο, ενώ στη συνέχεια πήγε στην γραμμή των βολών ο Χάινς, ο οποίος μέτρησε 3/4, δίνοντας στους Πειραιώτες την μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι με +11 (52-63).

Η Εφές κατάφερε και μείωσε με τρίποντο του Βούγιασιτς σε 57-63, αλλά ο εντυπωσιακός Παπανικολάου με ένα επιβλητικό ντράιβ "έγραψε" το 57-65. Ο Σλούκας στη συνέχεια έκανε επιθετικό φάουλ και ο Λαφαγιέτ με λέι-απ μείωσε σε 62-65, ενώ στη συνέχεια ο Λο, με 29'' να μένουν μέχρι το τέλος, έκανε νέο λάθος χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Βούγιασιτς να απαντάει με τρίποντο, φέρνοντας το σκορ στα ίσα (65-65) και το ματς να γίνεται ντέρμπι. Οι Πειραιώτες είχαν 16'' στην τελευταία επίθεση, με όλο το γήπεδο να είναι στο... πόδι.  Στην τελευταία ερυθρόλευκη επίθεση η μπάλα πήγε στον Σλούκα, με τον Βούγιασιτς να του κάνει φάουλ στα 10''. Ο νεαρός Έλληνας γκαρντ ήταν ψύχραιμος από τις βολές καθώς ευστόχησε και στις δύο, "γράφοντας" το  τελικό 65-67. Οι Τούρκοι στο τέλος αστόχησαν δύο φορές σε σουτ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα παλικαρίσιο "διπλό", το οποίο του δίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 43-48, 65-67

Ανά δεκάλεπτο: 9-16, 23-21, 10-11, 23-19

Εφές (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί, Ακιόλ 6(1), Μπατίστα 2, Βούγιασιτς 8(2), Σαβάνοβιτς 7, Γκιουλέρ, Λαφαγιέτ 22(4), Μπάρατς 16.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 4, Σπανούλης 8, Ντόρσεϊ 8(8ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 16(2), Παπανικολάου 16(1), Μάντζαρης, Σλούκας 2, Λο 5(1).

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:


Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών της Εφές στο ματς:


Το βίντεο του αγώνα:

Best Moments: Anadolu Efes-Olympiacos από Euroleague_Basketball

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου