ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αντίπαλος η… κλεψύδρα

Αντίπαλος η… κλεψύδρα 

29/3/2012

Αντίπαλος η… κλεψύδρα
Μάχη με το χρόνο δίνει η διοίκηση της ΑΕΚ για να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, καθώς παρά την αισιοδοξία, υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες για να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος στην UEFA.

Την ώρα που ο Ντέμης Νικολαΐδης συνεχίζει τις επαφές του με τους επενδυτές, ο Ανδρέας Δημητρέλος και οι συνεργάτες του καλούνται να δώσουν λύση πρωτίστως στο θέμα που προέκυψε με την Εφορία. Η τελευταία έχει μπλοκάρει τους λογαριασμούς της ΠΑΕ κατά 50% μετά τη μη καταβολή της δόσης του 1,25 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44. Εφόσον δεν ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί, δεν μπορεί να εκταμιευτεί το δεύτερο μέρος του δανείου από τον Αλ Σουντάιρι και δεν μπορούν να γίνουν (μέσω τράπεζας, όπως είναι απαραίτητο) οι πληρωμές των οφειλομένων της ΠΑΕ και συνεπώς να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση.

Η διοίκηση της ΠΑΕ αισιοδοξεί πως το Δημόσιο θα βάλει νερό στο κρασί του. Τον τελευταίο μήνα έχει δοθεί από την ομάδα 1 εκατ. ευρώ και με τις κινήσεις που γίνονται σύντομα θα δοθούν κι άλλα χρήματα. Αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από την Ευρώπη και απειληθεί με χρεοκοπία ή διάλυση, το κράτος θα χάσει όλα τα χρήματα που έχει λαμβάνειν. Σήμερα ο Ανδρέας Δημητρέλος θα επιδοθεί σε νέες μαραθώνιες προσπάθειες για να εξασφαλίσει το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών.

Εφόσον ξεμπλοκαριστούν οι οργανισμοί, η ΠΑΕ θα αρχίσει να πληρώνει τους πιστωτές, τόσο αυτούς που έχουν συμφωνήσει σε διακανονισμό όσο και τους υπόλοιπους. Από το υπάρχον ρόστερ εκκρεμούν τα «ναι» των Μπέλεκ, Βάργκας και Χοσέ Κάρλος στις προτάσεις που τους έχουν γίνει με διακανονισμό. Για τον πρώτο θα κατατεθούν 15.000 ευρώ στο Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ για τους άλλους δύο που είναι ανένδοτοι για την ώρα εκφράζεται αισιοδοξία πως θα πουν το «ναι».

Χρήματα έχουν λαμβάνειν από την ΑΕΚ οι Μανόλο Χιμένεθ (και το επιτελείο του), Νταντόμο, Μαντούκα, Μπλάνκο, Μπαχά, Ματέος, Νασούτι, Μαϊστόροβιτς, Χέρσι, Γιάχιτς, καθώς και ομάδες όπως οι Πανθρακικός, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Πόρτσμουθ και Μπρέινταμπλικ. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν συμφωνήσει σε διακανονισμό.

Ο χρόνος πιέζει, καθώς θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα παραστατικά των πληρωμών μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Η ΑΕΚ έχει προθεσμία να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα μέχρι τις 4 Απριλίου στην ΕΠΟ, ενώ την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΠΑΕ θα μεταβεί στη Νιόν για να παραστεί ενώπιον της επιτροπής ελέγχου της UEFA. Αν εκείνη πειστεί και ανάψει πράσινο, θα ενημερώσει την «Ένωση» για τη διαδικασία επιτήρησης που θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο, όταν και είναι το τελικό στάδιο του ελέγχου.

Θετικοί οι παίκτες

Με καλό μάτι είδαν οι παίκτες της ΑΕΚ την επαναδραστηριοποίηση του Ντέμη Νικολαΐδη. Αρκετοί εξ αυτών είχαν συνεργαστεί μαζί του, είτε ως συμπαίκτες είτε με εκείνον σε ρόλο προέδρου, κι έχουν την άποψη πως στην παρούσα κατάσταση και ελλείψει άλλης λύσης, είναι ο μοναδικός που μπορεί να βάλει σε μία σωστή ρότα την ομάδα και να εμπνεύσει ξανά τον απογοητευμένο κόσμο.

Ανεβαίνει ο Γκούντγιονσεν

Κοντά στην επάνοδο στη δράση είναι ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός επιθετικός συμμετείχε χθες σε ασκήσεις κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ έδειξε έτοιμος να ακολουθήσει και το υπόλοιπο πρόγραμμα προπόνησης, αλλά προτιμήθηκε να μην πιεστεί. Πιθανώς ο «Ice-Man» να παίξει σε κάποια από τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της περιόδου, ειδικά στα play offs.

 www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου