ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΝΕ....


ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΝΕ....
29/3/2012

Τι να πω? απο βρωμια και σαπιλα ολα τα χρονια της ιστοριας σας εχετε παει τελεια....τωρα ηρθε η ωρα να ξεπερασετε ακομα ενα ρεκορ...αυτο της...κλαψας απο τους αιωνιους κλαψιματιες του Ελληνικου ποδοσφαιρου...τα αεκακια...ο βαζελακος λοιπον για να μην μπερδευομαστε με την ονομασια του....γιατι εχει αλλαξει παρα πολλες οπως και φανελες και σηματα..θελει λεει να του δωσουν και τιτλους λεει που δεν εχουν καταχωρυθει και λογικο βεβαια γιατι εχει αλλαξει και τοσες ονομασιες..ΠΟΑ, ΠΠΠΟΑ ΠΑΠΑΠΑ....και δεν ξερω και γω τι αλλο...πντως θελουν τα παιδια να τους καταχωρηθουν οι τιτλοι...ακομα και απο τοτε που δεν υπηρχε ο αιωνιος εραστης τους ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.... γιατι οταν ιδρυθηκε ο ΘΡΥΛΟΣ....αρχισε το ρεκορ του πονου και της...κλαψας...
εγω προσωπικα δεν εχω καμμια αντιρρηση λαγουδακια μου...να σας καταχωρηθουν οι τιτλοι...και σαν ΠΟΑ και σαν ΠΟΠΟΑ και σαν παπαπα τα παπακια παπαπα...και οπως αλλιως θελετε...οσους και να προσθεσετε...παλι δευτεροι θα ειστε...βαλτε τους εσεις οπως βαλατε και το αστερι στην φανελα και...το βγαλατε μετα...ειλικρινα σας λυπαμαι...δεν το λεω για πλακα ουτε με ειρωνεια...εισαστε για λυπηση οπως σας καταντησαν οι...ηγετες σας...εσεις ετσι....να καθεστε και να τους κοιτατε...να διαβαζετε τους εντεταλμενους βαζελοκαλαμαραδες που σας δουλευουν κατα παραγγελια...και μετα θα σας δουμε και στα φαναρια να κανετε ζητα...η να πουλατε μπανανες
εισαστε αξιοι της μοιρας σας....
ιδου τι εγραψαν....βγαλτε συμπερασματα μοινοι σας...

Κούπες από το ...1909!

Κανονικά πρέπει να υπολογίζονται τα πρωταθλήματα που έχουν κατακτηθεί πριν τη δημιουργία της ΕΠΟ το 1926, σύμφωνα με τον ιστορικό, Γιώργο Κουσουνέλο, που δίνει έτσι περισσότερους τίτλους στον Παναθηναϊκό!
Κούπες από το ...1909!
Ο κύριος Κουσουνέλος, με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα, τόνισε ότι όπως και στο εξωτερικό, τα πρωταθλήματα που διεξάγονταν υπό τον ΣΕΓΑΣ πριν την ίδρυση της ΕΠΟ πρέπει να αναγνωρίζονται επίσημα, αφού είχαν υπόσταση.
«Ο ΣΕΓΑΣ είχε χωρίσει τις ομάδες σε κατηγορίες και θεωρούσε Α` κατηγορίας μόνο τους συλλόγους της Αθήνας και του Πειραιά και αυτό φυσικά λογιζόταν ως πανελλήνιο Πρωτάθλημα», τονίζει. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κι αλλιώς, αφού μέχρι το 1913 τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ήταν μέχρι τη Θεσαλία.
Τότε προστέθηκαν η Μακεδονία και η Ήπειρος πέραν της Άρτας, ενώ μόλις το 1923 έγινε κομμάτι της ελληνικής επικράτειας και η Δυτική Θράκη.
Τα λεγόμενα του Κουσουνέλου ενισχύει το ότι υπήρχε Εθνική ομάδα προ της ΕΠΟ, όπως και το ότι επί των πρώτων διοργανώσεων της Ομοσπονδίας, οι επαρχιακές ομάδες αποκλείονταν ξανά. Οπότε, οι διαφορές με τις προηγούμενες διοργανώσεις δεν ήταν τόσο σημαντικές, πέραν της προσθήκης των ομάδων της Θεσσαλονίκης.
Ο ΣΕΓΑΣ ιδρύθηκε το 1897 και μέχρι το 1922 ήταν υπεύθυνος και για το ποδόσφαιρο. Ακολούθησε το 1922 η ΠΠΣΑΠ και στη συνέχεια η ΕΠΣΕ, ενώ η ΕΠΟ διοργάνωσε το πρώτο της Πρωτάθλημα τη χρονιά 1927-28.
«Είναι απολύτως επίσημα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που διεξάγονταν πριν από την ΕΠΟ, γιατί με την ίδια λογική δεν πρέπει να μετράμε όλα τα Πρωταθλήματα που διοργάνωνε σε όλα τα ΣΠΟΡ ο ΣΕΓΑΣ πριν από την ίδρυση των ομοσπονδιών. Δηλαδή π.χ το βόλεϊ ή το μπάσκετ ήταν στη δικαιοδοσία του ΣΕΓΑΣ μέχρι το 1971 και γενικότερα όλα τα αθλήματα υπάγονταν στη συγκεκριμένη αρχή για δεκαετίες», τονίζει ο Κουσουνέλος.
Ποιοι όμως είχαν κατακτήσει αυτά τα πρωταθλήματα; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κουσουνέλου, το πρώτο πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ ήταν το 1906 και το είχε κατακτήσει ο Εθνικός.
Αναλυτικά τα πρωταθλήματα μέχρι το 1924:
Χρονιά Πρωταθλητής
1906
Εθνικός Γ.Σ.
1907
Εθνικός Γ.Σ.
1908
Γουδή
1909
Παναθηναϊκός Α.Ο.
1910
Γουδή
1911
Παναθηναϊκός Α.Ο.
1912
Παναθηναϊκός Α.Ο.
1913
Γουδή
1914
Γουδή
1915
Παναθηναϊκός Α.Ο.
1916
Γουδή
1921
Παναθηναϊκός Α.Ο.
1922
Παναθηναϊκός Α.Ο.
1923
Πειραϊκός Σύνδεσμος
* Τη χρονιά 1917 το Πρωτάθλημα δεν έγινε ολοκληρώθηκε λόγω πολέμου. Για τις χρονιές 1918 και 1919 δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ το 1920, το 1925, 1926 και 1927 δεν διεξήχθη.
Ανάλογα στοιχεία όμως υπάρχουν και για τρία Κύπελλα. «Είναι επίσημες διοργανώσεις, καθώς αναφέρεται ότι έχουν προκηρυχτεί από τον ΣΕΓΑΣ, όπου μάλιστα είχαν θεσμοθετηθεί και τρόπαια. Δεν είναι ούτε φιλικά, ούτε Πρωταθλήμα, ούτε τουρνουά, ούτε τοπικοί αγώνες. Όπως προ ιδρύσεως της ΕΠΟ υπήρχαν πανελλήνια Πρωταθλήματα, αντίστοιχα υπήρχαν και Κύπελλα. Δεν γίνεται να καταμετρώνται τα πανελλήνια Πρωταθλήματα μόνο από την εποχή που ιδρύθηκαν οι υπόλοιπες ανταγωνιστικές ομάδες του Παναθηναϊκού και έπειτα», δηλώνει ο ιστορικός.
Πρόκειται για το Κύπελλο του 1909, το οποίο πήρε το «τριφύλλι» κερδίζοντας με 9-0 τον Πειραϊκό, αυτό του 1912 που πήγε στο Γουδή και αυτό του 1918, που πήγε πάλι στους «πράσινους!».
Σε αυτά, σύμφωνα με τον Κουσουνέλο, πρέπει να συμπεριληφθεί και το Σούπερ Καπ του 1948, στον τελικό του οποίου το «τριφύλλι» κέρδισε δύο φορές τον Ολυμπιακό. Με τα παραπάνω δεδομένα, σύμφωνα με τον ιστορικό, ο Παναθηναϊκός έχει έξι Πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ που πρέπει να προστεθούν στην τροπαιοθήκη του!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου