ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Μάχη» με την εφορία

«Μάχη» με την εφορία 

29/3/2012

«Μάχη» με την εφορία
Δεν είχαν αίσιο τέλος οι προσπάθειες του Ανδρέα Δημητρέλου για να έρθει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε συμβιβασμό με την εφορία.

Η αρμόδια αρχή εξακολουθεί να έχει μπλοκαρισμένο το 50% του λογαριασμού του συλλόγου λόγω απλήρωτης δόσης από το άρθρο 44, ενώ ο σύλλογος δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα.

Η «φραγή» αυτή δεν επιτρέπει στη διοίκηση της ΠΑΕ να εκταμιεύσει χρήματα για να τηρήσει τους διακανονισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει με ποδοσφαιριστές και λοιπούς πιστωτές, βάζοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια αδειοδότησης κι ενώ η προθεσμία της UEFA σύντομα εκπνέει.

Οι προσπάθειες του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ θα συνεχιστούν την Παρασκευή, με την ελπίδα το Δημόσιο να αποδεχτεί τη ρύθμιση που θα ζητήσει η «Ένωση». Μάλιστα λέγεται πως θα έχει μαζί του 110.000 ευρώ ως… ένδειξη καλής θέλησης. Βασικό επιχείρημα των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι πως ο σύλλογος έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης (ήδη έχει δοθεί περίπου 1 εκατ. ευρώ τον τελευταίο μήνα) και εφόσον δεν αποκλειστεί από την Ευρώπη θα τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητά της, ενώ πιθανή διάλυση ή χρεοκοπία της θα σημαίνει πως το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα από τα οφειλόμενα.

Εφόσον ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί, η ΠΑΕ θα αρχίσει να πληρώνει τους πιστωτές, τόσο αυτούς που έχουν συμφωνήσει σε διακανονισμό όσο και τους υπόλοιπους. Από το υπάρχον ρόστερ εκκρεμούν τα «ναι» των Μπέλεκ, Βάργκας και Χοσέ Κάρλος στις προτάσεις που τους έχουν γίνει με διακανονισμό. Για τον πρώτο θα κατατεθούν 15.000 ευρώ στο Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ για τους άλλους δύο που είναι ανένδοτοι για την ώρα εκφράζεται αισιοδοξία πως θα πουν το «ναι».

Χρήματα έχουν λαμβάνειν από την ΑΕΚ οι Μανόλο Χιμένεθ (και το επιτελείο του), Νταντόμο, Μαντούκα, Μπλάνκο, Μπαχά, Ματέος, Νασούτι, Μαϊστόροβιτς, Χέρσι, Γιάχιτς, καθώς και ομάδες όπως οι Πανθρακικός, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Πόρτσμουθ και Μπρέινταμπλικ. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν συμφωνήσει σε διακανονισμό.

Ο χρόνος πιέζει, καθώς θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα παραστατικά των πληρωμών μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Η ΑΕΚ έχει προθεσμία να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα μέχρι τις 4 Απριλίου στην ΕΠΟ, ενώ την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΠΑΕ θα μεταβεί στη Νιόν για να παραστεί ενώπιον της επιτροπής ελέγχου της UEFA. Αν εκείνη πειστεί και ανάψει πράσινο, θα ενημερώσει την «Ένωση» για τη διαδικασία επιτήρησης που θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο, όταν και είναι το τελικό στάδιο του ελέγχου.

 www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου