ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

10/1/2013 

Συνεχίζεται η ενίσχυση

09/01/2013
 Μετά την απόκτηση του Γιάννη Γκέσιου η Κέρκυρα συνεχίζει τη μεταγραφική της ενίσχυση.

Συνεχίζεται η ενίσχυση
Στο πρόσωπο του Άγγελου Σικαλιά οι Φαίακες φαίνεται πως βρήκαν τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Δημήτρη Κοντοδήμου, ο οποίος αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την ομάδα, περίπου, πριν ένα μήνα.

Ο παίκτης πρέπει να θεωρείται μέλος της οικογένειας της Κέρκυρας, δεδομένου ότι το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί ο… γάμος είναι η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.

Ωστόσο, πρόθεση της Κέρκυρας είναι να συνεχίσει τη μεταγραφική ενίσχυση, ώστε να καταφέρει να πάρει καλά αποτελέσματα και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο των Φαιάκων είναι οι Σάμαρης, Διαμαντάκος -με τη μορφή δανεισμού- όπως και ο Ρόβας που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός της ομάδας του Ιονίου, ‘Ακης Μάντζιος, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενόψει της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Ματιές σε Καρντόζο

09/01/2013
 Τον Οράσιο Καρντόζο έχει βάλει στο «μάτι» ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, έτσι ώστε να ενισχυθεί το κέντρο της Βέροιας.

Ματιές σε Καρντόζο
Μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τον Μοχάμεντ Αβάλ Ισά, η «Βασίλισσα του Βορρά» εξετάζει άλλες περιπτώσεις και ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι αυτό του Οράσιο Καρντόζο. Στα συν μπορούμε να υπολογίσουμε πως ο Αργεντινός είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος και πως δεν έχει πρόβλημα να ζήσει σε επαρχιακή πόλη, λόγος που χάλασε η μεταγραφή του Ισά.

Βέβαια, η περίπτωση του Καρντόζο δεν είναι η μοναδική που εξετάζεται από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη αφού καθημερινά φτάνουν στην ΠΑΕ νέα ονόματα. Το σίγουρο είναι πως ο Έλληνας τεχνικός θα κινηθεί άμεσα για την μεταγραφή ενός μέσου.

Βελτιώσεις στην Τούμπα

09/01/2013
 Όνειρο των φίλων του ΠΑΟΚ και πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι η κατασκευή νέου σύγχρονου γηπέδου, μέχρι να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να εξωραϊστεί η εικόνα της Τούμπας.

Βελτιώσεις στην Τούμπα
Όνειρο των φίλων του ΠΑΟΚ και πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι η κατασκευή νέου σύγχρονου γηπέδου, μέχρι να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να εξωραϊστεί η εικόνα της Τούμπας.

Σύμφωνα με το πλάνο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στόχος είναι να ξεκινήσουν σύντομα εργασίες στις θύρες 5,6 και 7 και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές συμβούλιο του Ερασιτέχνη, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα.

Πληρώνει τα μισά για Λάζοβιτς

09/01/2013
 «Πλάτη» για τη μετακίνηση του Ντάνκο Λάζοβιτς στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως βάζει η νυν ομάδα του σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρωσία.

Πληρώνει τα μισά για Λάζοβιτς
Όπως αναφέρει η «Πράβντα», η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θέλει να «ξεφορτωθεί» τον ποδοσφαιριστή και βλέποντας πως η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι εκείνη του ΠΑΟΚ δείχνει διατεθειμένη να καλύψει το μισό του συμβόλαιο (λαμβάνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Οι Ρώσοι ελπίζουν πως παίρνοντας χρόνο συμμετοχής ο Λάζοβιτς θα προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων που θα θελήσουν να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή κι έτσι θα βγει και η ίδια κερδισμένη.

Άγνοια για Σισέ…

09/01/2013
 Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνουν άγνοια για τα σενάρια επιστροφής του Τζιμπρίλ Σισέ, τα οποία από χθες το βράδυ έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση.

Άγνοια για Σισέ…
Ο Γάλλος επιθετικός, που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του «τριφυλλιού», είναι πολύ κοντά στην αποχώρησή του από την ΚΠΡ, στην οποία δεν προσαρμόστηκε ποτέ και οι σχέσεις του με τον κόσμο της ομάδας δεν είναι και οι καλύτερες. Από χθες, λοιπόν, υπάρχει μια έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία οι «πράσινοι» ψάχνουν το μεγάλο «μπαμ», φέρνοντας πίσω τον σπουδαίο αυτό ποδοσφαιριστή, κίνηση η οποία θα έφερνε ξανά ενθουσιασμό στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο δεν είναι και εύκολο. Το συμβόλαιο του Σισέ στην ΚΠΡ είναι κοντά στο 1,7 εκατ. ευρώ, αλλά από τη στιγμή που ο παίκτης δεν υπολογίζεται, ο δανεισμός του θα μπορούσε να κυμανθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Θυμίζουμε, δε, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, τόνισε ότι τα χρήματα που θα δαπανούνται για μεταγραφές δεν θα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, εκτός κι αν μιλάμε για «κάτι το εξαιρετικό». Σ’ αυτή την κατηγορία, οπωσδήποτε, ανήκει ο Σισέ…

Όπως και να’ χει, όπως γράψαμε και παραπάνω, από την «πράσινη» ΠΑΕ δηλώνουν άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα και το σενάριο επιστροφής του Γάλλου, που επαναλαμβάνουμε ότι έχει κάνει την εμφάνισή του από χθες και έχει σημάνει «συναγερμό» στις τάξεις των οπαδών της ομάδας…

Σε Βασιλείου και Λαζάρ τα βραβεία

09/01/2013
 Στον Στέλιο Βασιλείου του Λεβαδειακού και στον Κοστιν Λαζάρ του ΠΑΟΚ κατέληξαν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του ομορφότερου γκολ της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Βασιλείου και Λαζάρ τα βραβεία
Τον στράικερ του Λεβαδειακού, Στέλιο Βασιλείου, ανέδειξαν ως τον πολυτιμότερο παίκτη της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας οι Έλληνες φίλαθλοι.

Τις περισσότερες ψήφους για το καλύτερο γκολ της ίδιας αγωνιστικής συγκέντρωσε ο μέσος του ΠΑΟΚ, Κοστιν Λαζάρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός φορ των Βοιωτών με ποσοστό 81,01% αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αφήνοντας πολύ πίσω τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις, ο οποίος συγκέντρωσε το 11,79%. Την τριάδα έκλεισε ο Χουάν Πάμπλο Πίνο του Ολυμπιακού με 7,20%.

Τώρα όσον αφορά στο καλύτερο γκολ της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας το τέρμα του Κοστιν Λαζάρ στο ματς με τον Πανθρακικό ήταν αυτό που βγήκε πρώτο με ποσοστό 52,11%. Δεύτερο αναδείχτηκε του Νταβίντ Αγκάνθο απέναντι στον Πανιώνιο με 45,82%, ενώ τρίτο εκείνο του Εμάνουελ Περόνε κόντρα στην ΑΕΚ με 2,07%.

Δύσκολα για Κουτρουμπή, στα Σπάτα ο Φουρτάδο

09/01/2013
 Πολύ δύσκολα θα προλάβει το σαββατιάτικο ματς με την Ξάνθη ο αμυντικός της ΑΕΚ. Στο γυμναστήριο στα Σπάτα βρέθηκε ο Φουρτάδο.

Δύσκολα για Κουτρουμπή, στα Σπάτα ο Φουρτάδο
Προβληματίζει τον Έβαλντ Λίνεν στην ΑΕΚ η περίπτωση του Γιώργου Κουτρουμπή καθώς και την Τετάρτη δεν κατάφερε να προπονηθεί. Ο αμυντικός της Ένωσης έκανε ατομικό πρόγραμμα και πλέον οι πιθανότητες να προλάβει να αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη, είναι λίγες.

Αυτό είναι σίγουρα ένα πρόβλημα για τον Γερμανό προπονητή ο οποίος αποτελεί πολύ βασικό κομμάτι στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμίλιο Φουρτάδο, βρέθηκε την Τετάρτη στα Σπάτα και έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Αυτό είναι θετικό για την διοίκηση της ΑΕΚ η οποία θα ήθελε να βρει… άκρη με τον παίκτη για το «διαζύγιο» χωρίς εκείνος να ακολουθήσει την…διαδρομή της προσφυγής. Φυσικά, δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να βρεθεί τρόπος και να πειστεί ο Φουρτάδο να μείνει, κάτι που βέβαια αυτή την στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Από εκεί και πέρα, απουσίαζαν από την προπόνηση οι Λαγός, Κοντοές καθώς και ο Παυλής που έχει μία στρατιωτική υποχρέωση στην Θεσσαλονίκη.

Παίζει με Άρη ο Βερόν

09/01/2013
 Το «παρών» στη εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη θα δώσει ο μέσος του ΟΦΗ, Ματίας Βερόν.

Παίζει με Άρη ο Βερόν
Τα πλάνα του με τον Ματίας Βερόν ενόψει του παιχνιδιού με τον Άρη μπορεί να αρχίσει να καταστρώνει ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αργεντινός μέσος στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (9/1) αν και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα έδειξε πως ο τραυματισμός του στο ματς με την Ξάνθη δεν ήταν κάτι σημαντικό, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς από τον προπονητή της ομάδας.

Ωστόσο, ο Βερόν θα απουσιάσει από το ματς κόντρα στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού τότε θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Πετράκης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις τακτικής και ανάπτυξης του παιχνιδιού. Εκτός από τον Βερόν ατομικό ακολούθησε και ο Παπάζογλου.

«Όχι» και… επίσημα από Σηφάκη

09/01/2013
 Αρνητική, όπως αναμενόταν, είναι η απάντηση του Έλληνα γκολκίπερ στον διακανονισμό που πρότεινε η διοίκηση του Άρη.

«Όχι» και… επίσημα από Σηφάκη
Το σκηνικό που είχε… διαγραφεί από τις προηγούμενες μέρες στον Άρη, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Μιχάλη Σηφάκη.

Έτσι, ο εκπρόσωπος του παίκτη, την Τετάρτη, απάντησε και επίσημα… αρνητικά στην πρόταση που του είχε καταθέσει η διοίκηση της ομάδας για διακανονισμό των οφειλών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης, πρότειναν αντί για το ένα εκατομμύριο που έχει επιδικαστεί, να πάρει ο Σηφάκης 300.000 ευρώ σε 48 δόσεις, μέσα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων.

Όπως αναμενόταν μετά την συνάντηση των δύο πλευρών την Τρίτη, ο παίκτης δεν είχε καμία διάθεση να δεχθεί κάτι τέτοιο και σήμερα μέσω του εκπροσώπου του έκανε γνωστό ότι επιμένει στις 750 χιλιάδες, ποσό που αυτήν την στιγμή ο Άρης… ούτε καν μπορεί να σκεφτεί να του δώσει.

Κλείνει και ο Σίλντενφελντ

09/01/2013
 Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Κροάτης διεθνής αμυντικός, Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ποιους συμβουλεύτηκε πριν πάρει την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα.

Κλείνει και ο Σίλντενφελντ
Στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Στις 14:50 έκανε την εμφάνισή του αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνοδεία του μάνατζέρ του, Μάριο Κνες (εκπροσωπεί και τον πρώην ασπρόμαυρο, Ντάριο Κρέσιτς).

Ο διεθνής Κροάτης αμυντικός θα περάσει ιατρικές εξετάσεις εντός της ημέρας και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα υπογράψει στον «Δικέφαλο του Βορρά». Η συμφωνία είναι για τους επόμενους έξι μήνες, με τη μορφή δανεισμού από τη Ντιναμό Μόσχας με τις δύο ομάδες να καλύπτουν από κοινού το συμβόλαιό του. Αυτό που μένει να συζητηθεί είναι η οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

«Ήρθα στον ΠΑΟΚ για έξι μήνες. Θα συζητήσουμε και για την οψιόν αγοράς το καλοκαίρι μετά από αυτό το διάστημα, αλλά είμαι εδώ για έξι μήνες, αρχικά. Μίλησα με τον Ντάριο Κρέσιτς για τον ΠΑΟΚ, όπως και με τον Φάνη Γκέκα και τον Γιώργο Τζαβέλλα που μου είπαν πολύ καλά λόγια. Αυτά μπορώ να πω προς το παρόν», δήλωσε στο “PAOK24” κατά την άφιξή του.

Τέλος ο Αρσενίεβιτς από τον Αστέρα Τρίπολης

09/01/2013
 Παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης αποτελεί ο Νεμάνια Αρσενίεβιτς.

Τέλος ο Αρσενίεβιτς από τον Αστέρα Τρίπολης
Τη χρυσή τομή για τη λύση του συμβολαίου του Νεμάνια Αρσενίεβιτς βρήκε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος κατάφερε να λύσει το συμβόλαιο του Σέρβου.

Ο 26χρονος μέσος δεν υπολογίζονταν από τον Σάκη Τσιώλη και για αυτό αρκετό καιρό έκανε προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα.

Ωστόσο, ύστερα από διαπραγματεύσεις ο Αρσενίεβιτς πήρε μέρος της αποζημίωσης του, καθώς το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2014 και πλέον αποτελεί παρελθόν για την ομάδα της Αρκαδίας.

Πλάνο με ρόμβο κι εκπλήξεις από Λίνεν

09/01/2013
 Σχήμα-έκπληξη δοκίμασε στην προπόνηση της Τετάρτης ο Έβαλντ Λίνεν ενόψει του «τελικού» της ΑΕΚ με τη Skoda Ξάνθη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Πλάνο με ρόμβο κι εκπλήξεις από Λίνεν
Σύστημα με κέντρο σε διάταξη ρόμβου δοκίμασε ο Έβαλντ Λίνεν στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τη Skoda Ξάνθη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (17:15).

Ο Γερμανός τεχνικός έκανε την έκπληξη σε αρκετές θέσεις παρατάσσοντας ως δίδυμο στα στόπερ τους Μπουγαΐδη και Φέτση, καθώς ο Κουτρουμπής είναι εξαιρετικά αμφίβολος, ενώ ο Γιάγκο έπαιξε με τους αναπληρωματικούς.

Ο Κωνσταντόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Βλάχος και Τσουμάγκας κάλυπταν το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Το ρόλο του «κόφτη» στο κέντρο είχε ο Μητρόπουλος, με τον Κορδέρο δεξιά και τον Ρίκκα αριστερά να τον πλαισιώνουν, ο Γκερέιρο είχε τη θέση του επιτελικού μέσου, ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Φούντας και Πετρόπουλος, με τον πρώτο να έχει περισσότερο περιφερειακό ρόλο.

Αν πρόκειται για πρόβα ενδεκάδας ή για απλά μία ακόμη δοκιμή, θα φανεί σύντομα. Πάντως ο Έβαλντ Λίνεν συνηθίζει παραδοσιακά να δείχνει τα πλάνα του την προπαραμονή ενός αγώνα, οπότε την Πέμπτη θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για τις προθέσεις του.

Εκτός πλάνων είναι οι «φευγάτοι» Λαγός, Κοντοές και Φουρτάδο, ενώ αύριο ή μεθαύριο θα κριθεί η συμμετοχή του Κουτρουμπή. Αντίθετα ο Κατίδης προπονήθηκε κανονικά και δεν δόθηκε συνέχεια στη χθεσινή αποπομπή του από το διπλό. Το θέμα θεωρείται λήξαν και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός πιθανότατα θα είναι στην αποστολή.

Αδιέξοδο με Βύντρα

09/01/2013
 Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Λουκά Βύντρα και Παναθηναϊκού. Ο διεθνής αμυντικός δεν αποδέχτηκε την πρόταση μείωσης των αποδοχών του κατά 50% και οι δύο πλευρές οδεύουν προς λύση συμβολαίου.

Αδιέξοδο με Βύντρα
Προς διαζύγιο οδεύουν Παναθηναϊκός και Λουκάς Βύντρα. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, επικοινώνησε με την πλευρά του διεθνούς αμυντικού και πρότεινε μείωση των αποδοχών του κατά το ήμισυ, δηλαδή να εισπράξει τα μισά από τις 700.000 ευρώ που προβλέπονται στο συμβόλαιό του.

Ο παίκτης, όπως αναμενόταν, αρνήθηκε και πλέον οι δύο πλευρές θα αρχίσουν συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας τους. Μένει να φανεί το ποσό που θα εισπράξει ο 31χρονος άσος για να αποχωρήσει, καθώς και τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα του.

Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή διαρρέεται πως είχε τη διάθεση να δεχτεί μία μείωση αντιλαμβανόμενος τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, ωστόσο η πρόθεση της διοίκησης να του ψαλιδίσει στο μισό το συμβόλαιο τον βρήκε κάθετα αντίθετο.

Εφόσον ο Βύντρα εξασφαλίσει την ελευθερία του, ο ΠΑΟΚ είναι το πρώτο φαβορί για την απόκτησή του. Λέγεται, μάλιστα, πως ήδη υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο πλευρών και η συμφωνία είναι προ των πυλών.

Νέος «πονοκέφαλος» στον Άρη

09/01/2013
 Εκτός του Γιάννη Γιαννιώτα και ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι αμφίβολος στον Άρη εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΟΦΗ (13/1) στην Κρήτη για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Νέος «πονοκέφαλος» στον Άρη
Ο Γιαννιώτας είναι εκτός προπονήσεων, ενώ από το σημερινό πρόγραμμα αποχώρησε ο Μαργαρίτης λόγω σφιξίματος στον δικέφαλο. Από το ιατρικό επιτελείο δεν εκφράζεται ανησυχία για την κατάστασή του 21χρονου αριστερού μπακ και εκτιμάται ότι αύριο το πρωί θα πάρει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.

«Τελειώνει» ο Ασλανίδης

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και τυπικά ο Δημήτρης Ασλανίδης, ο οποίος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Λούκας Αλκαράθ. Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπό του υπήρξε δέσμευση από την ΠΑΕ για την εξόφληση των δεδουλευμένων του ώστε στην συνέχεια να λυθεί το συμβόλαιό του και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα. Εντός της εβδομάδας θα έχει τελειώσει η συγκεκριμένη υπόθεση και παίρνει σειρά αυτή του Δημήτρη Κοτσώνη που είναι πιο δύσκολη λόγω του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή.

Μώραλης: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις ιστορικές μας ομάδες»

09/01/2013
 Αρκετά θετικά αλλά και... μπόλικα αρνητικά, κατέγραψε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, στον απολογισμό του πρώτου γύρου.

Μώραλης: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις ιστορικές μας ομάδες»
Σε έναν απολογισμό του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, προχώρησε ο Γιάννης Μώραλης με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Τα δύο βασικά θέματα της συνέντευξης, ήταν ο απολογισμός της πρωτοβουλίας «μία μπάλα για τα παιδιά» αλλά και το πρώτο συνέδριο διοίκησης επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είπε αναφορικά με τα θετικά και τα αρνητικά του πρωταθλήματος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρώτο του μισό. Στα θετικά, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό και μας αρέσει που δεν έχουν γίνει επεισόδια σε αγώνα Σούπερ Λίγκας με εξαίρεση αυτόν τον βλάκα στο γήπεδο του ΟΦΗ (σ.σ με Μαυρία). Επίσης, αγωνίζονται πολλοί Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Θεωρώ, επιπλέον, θετικό ότι παίζουμε και οι 16 και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τελειώσουμε με 16 ομάδες. Ευχή μου είναι οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες να βρουν σύντομα τον δρόμο τους και εμείς προσπαθούμε και ως Λίγκα να τις βοηθήσουμε».

Από εκεί και πέρα, καταγράφοντας επί της ουσίας τα αρνητικά, είπε: «Δεν μας αρέσει η πτώση των εισιτηρίων κυρίως σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δύο, τρία γήπεδα παρουσιάζουν άθλια εικόνα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2013. Δεν μας αρέσει που δεν μπαίνουν πολλά γκολ ενώ υπάρχουν κακές διαιτησίες που εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν γιατί δεν έχουμε πολύ καλούς διαιτητές».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους Τύπου. Αρχικά λοιπόν, τέθηκε το θέμα της πορείας των συζητήσεων της Λίγκας με τον ΠΣΑΠ σε ό, τι αφορά την επικείμενη συμφωνία για το θέμα των οφειλών των ομάδων σε παίκτες, είπε: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΣΑΠ. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συμφωνήσουμε. Και θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Και οι ΠΑΕ και οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα αλλά υπάρχει καλή διάθεση».

Επιπλέον, αναφορικά με το θέμα της αύξησης των ομάδων σε 18 από την επόμενη σεζόν, τόνισε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ για την χορηγία των επόμενων δύο ετών, κάτι που θέτει έστω και σε μικρό ποσοστό εν αμφιβόλω την αύξηση ομάδων, ωστόσο επεσήμανε πως το σημαντικότερο εμπόδιο αυτή την στιγμή είναι η προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης αυτής η οποία ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει.

Τέλος, του τέθηκε ερώτημα σχετικά με τις δηλώσεις του Βάλλα που κατηγόρησε μετά το ματς της Ξάνθης με τον ΟΦΗ την Σούπερ Λίγκα, λέγοντας ότι δεν επέτρεψε στην ομάδα του να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, απάντησε:

«Η ζημιά για την Σούπερ Λίγκα τώρα έχει γίνει. Ωστόσο το θέμα έχει ως εξής. Μας ζητήθηκε προφορικά να κρατήσουν στο ματς ενός λεπτού σιγή. Εμείς σεβόμαστε αυτή την μεγάλη απώλεια και απαντήσαμε ότι μπορούν να βάλουν μαύρα περιβραχιόνια ώστε να τον τιμήσουν 90 λεπτά και όχι ένα στην αρχή. Το ενός λεπτού σιγή έχει ζητηθεί πάρα πολλές φορές από πολλές ομάδες, σχεδόν κάθε αγωνιστική και έχουμε αποφασίσει να το τηρούμε όταν αφορά ποδοσφαιριστή της ομάδας που το ζητάει.

Δεν έχουμε τέτοια αναισθησία. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν να αρνηθούμε. Αλλά το έχουμε πει για όλες τις ΠΑΕ και γι΄αυτό προτείνουμε εναλλακτικές όπως τα μαύρα περιβραχιόνια. Ο κύριος Βάλλας δεν είχε σωστή ενημέρωση. Ήταν κάτι που θα μπορούσε να μην είχε γίνει θέμα
».

Ένας στους τρεις… ok

09/01/2013
 Με ένα λιγότερο πρόβλημα συνεχίζεται η προετοιμασία της Βέροιας για το ματς με τον Πανιώνιο.

Ένας στους τρεις… ok
Στα… μισά του δρόμου για τη «μάχη» με τον Πανιώνιο, ο προπονητής της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης είδε τους «πονοκεφάλους» του να μειώνονται κατά ένας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζόναθαν Λόπεζ ξεπέρασε το πρόβλημα στον τένοντα και προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη. Από την άλλη, συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα οι Καφές και Κόστλι, αφού ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Απών από την προπόνηση στο Ταγαροχώρι σήμερα ήταν και ο Μπαργκάν, ο οποίος έχει πάρει ειδική άδεια για προσωπικούς λόγους.

Επόμενο ραντεβού τεχνικού τιμ και παικτών έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 15:00 στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου.

«Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη»

 09/01/2013
 Με την παρουσία κορυφαίων στελεχών των πρωταθλημάτων της Ευρώπης, της FIFA και της UEFA, η Σούπερ Λίγκα διοργανώνει το FootbALLabout: 1ο Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

«Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη»

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Σούπερ Λίγκα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου θα διοργανώσει στην Αθήνα το 1ο Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου «FootbALLabout στις 23 και 24 Ιανουαρίου.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί την αρχή ενός δημιουργικού προβληματισμού των ανθρώπων του ποδοσφαίρου μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα ως κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή που θα κάνει η διοργανώτρια Αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος είναι η παρουσία κορυφαίων στελεχών των μεγαλύτερων πρωταθλητών της Ευρώπης, της FIFA και της UEFA.

Κορυφαίο πρόσωπο ο πρόεδρος του αγγλικού πρωταθλήματος και πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών της Ευρώπης, Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, αλλά και ο ομόλογοι του ισπανικού και του γαλλικού πρωταθλήματος.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι η ελληνική λίγκα δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», τόνισε –σχετικά- ο Γιάννης Μώραλης, και συνέχισε:

«Θα ανταλλάξουμε απόψεις. Δεν υπάρχει καμία λίγκα στη Ευρώπη που να έχει λυμένα όλα τα προβλήματα της. Δεν αλλάζουν από τη μια ημέρα στην άλλη στα προβλήματα και θέλουμε να κριθούμε σε βάθος χρόνου. Πρέπει να αλλάξουμε τον χάρτη των θεμάτων που απασχολούν τον έλληνα φίλαθλο».

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε και στη δράση «Μια Μπάλα για τα παιδιά» την οποία χαρακτήρισε πολύ επιτυχημένη…

«Συγκεντρώθηκες μεγάλος αριθμός μπαλών –περισσότερες από 3.000- που μοιράστηκαν σε 25 ιδρύματα και δόθηκε μεγάλη χαρά στα παιδιά», είπε και ευχαρίστησε τις ΠΑΕ τους δημοσιογράφους και τους χορηγούς.

Οι ομιλητές:
-Sir David Richards, Πρόεδρος Premier League & Πρόεδρος Ένωσης
Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών Ευρώπης (EPFL)

-Jose Luis Astiazaran Iriondo, Πρόεδρος Ισπανικής Λίγκας (LFP)

-Frederic Thiriez, Πρόεδρος Γαλλικής Λίγκας (LFP)

-Emanuel Macedo De Medeiros, Εκτελεστικός Διευθυντής Ένωσης Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών Ευρώπης (EPFL)

-Frank Rutten, Εκτελεστικός Διευθυντής Ολλανδικής Λίγκας (Eredivisie)

-Borja Bilbao, Σύμβουλος Επικοινωνίας - FIFA & UEFA Media Officer

-Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

-Γιάννης Ιωαννίδης, Υφυπουργός Αθλητισμού

-Γιώργος Σαρρής, Πρόεδρο Ε.Π.Ο.

-Γιάννης Μώραλης, Πρόεδρος Super League

-Γιώργος Μποροβιλος, Αναπληρωτής Πρόεδρος Super League & Πρόεδρος ΠΑΕ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

-Γιώργος Σπανός, Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.

-Ζήσης Βρύζας, Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ

-Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε.

-Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Forthnet

-Fernando Santos, Προπονητής Εθνικής Ελλάδος

Στο συνέδριο, επίσης, θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA, εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Super League, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα και οι θεματικές ενότητες…
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

-1η Θεματική Ενότητα
Η κοινωνικό – οικονομική διάσταση του ποδοσφαίρου

-2η Θεματική Ενότητα
Χρηματοοικονομική διαχείριση, έλεγχος και παρακολούθηση ποδοσφαιρικών συλλόγων και πρωταθλημάτων

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
Ανάπτυξη τμημάτων υποδομής & Ακαδημίες ποδοσφαίρου

-3η Θεματική Ενότητα
Ανάπτυξη τμημάτων υποδομής & Ακαδημίες ποδοσφαίρου

-4η Θεματική Ενότητα
Ο ρόλος των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της εικόνας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

-5η Θεματική Ενότητα
Η εμπορική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο ως πλατφόρμα επικοινωνίας

-6η Θεματική Ενότητα
Έρευνα και εκπαίδευση

Και ο Παΐτο μέσα

09/01/2013
 Στα πλάνα του προπονητή της Ξάνθης, Μαρίνου Ουζουνίδη, για τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς, Μουκάνα Παΐτο.

Και ο Παΐτο μέσα
Άλλον έναν ποδοσφαιριστή ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας παιχνιδιού με την ΑΕΚ θα έχει στη διάθεσή του ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο λόγος για τον νεοαποκτηθέντα, Μουκάνα Παΐτο, του οποίου η μπλε κάρτα έφτασε στα γραφεία του ακριτικού συλλόγου, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται από τον Έλληνα προπονητή για το ματς του ΟΑΚΑ.

Να υπενθυμίσουμε πως για την αναμέτρηση κόντρα στην «Ένωση» ο Ουζουνίδης δεν θα έχει στα πλάνα του, τους Βάλλα, Μάνταλο και Μαρσελίνιο, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (9/1) οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης έκαναν αρχικά προθέρμανση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις για την κατοχή της μπάλας.

Παράλληλα, τις ευχές των συμπαικτών του δέχτηκε ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του.

«Πρέπει να δουλέψουμε σαν τρελοί»

09/01/2013
 Ο Φάμπρι, στην πρώτη συνέντευξή του σε ισπανικό ΜΜΕ, μετέφερε όσα είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού και μίλησε για το αγωνιστικό στυλ που θα δώσει στους πράσινους.

«Πρέπει να δουλέψουμε σαν τρελοί»
Ο Φάμπρι προετοιμάζεται για το ματς με τον Πλατανιά, το πρώτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Πριν από λίγες ώρες παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη σε ισπανικό ΜΜΕ ως τεχνικός του τριφυλλιού.

Σε αυτή αναφέρθηκε στους στόχους αυτού και της νέας του ομάδας, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, έφερε ως παράδειγμα την Λα Κορούνια του Πασιένσια για το «πώς» θέλει να δει το τριφύλλι και ανέφερε τα λόγια που είπε στους νέους του ποδοσφαιριστές…

«Πρέπει να δουλέψουμε σαν τρελοί. Θα σας δώσω τα απαραίτητα εφόδια και εάν με αγνοήσετε, τότε δεν θα κερδίσει κανείς από τους δύο μας», τόνισε ο Φάμπρι στη “La Voz de Galicia” και συνέχισε…

«Στην ομάδα έχω πολλούς παίκτες που γνωρίζουν και μιλούν ισπανικά, και έναν παίκτη, τον Κουίνσι, ο οποίος γνωρίζει ισπανικά, αγγλικά και λίγα ελληνικά και με βοήθησε. Αυτά είναι σημαντικά γιατί γνωρίζω πολύ λίγα αγγλικά και δεν έχω καμία ιδέα από ελληνικά. Ήρθα και βρήκα αθλητικές εγκαταστάσεις όπως αυτές της Μίλαν, με εστιατόρια, και πολλά γήπεδα».

Ο Ισπανός τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε για τους στόχους της ομάδας…

«Ο στόχος της ομάδας είναι να έχει επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Σήμερα παίζουμε στο Κύπελλο κόντρα στον Πλατανιά και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι αυτό. Το πιο σημαντικό είναι να τερματίσουμε στις πέντε πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα, γιατί θα μας δώσει το δικαίωμα να λάβουμε μέρος στα πλέι-οφ για να κερδίσουμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Europa League. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να πετύχουμε».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση έφερε ως παράδειγμα την Λα Κορούνια του Πασιένσια για το «πώς» θα προσπαθήσει να διαμορφώσει το αγωνιστικό στιλ του Παναθηναϊκού…

«Εάν είδατε πώς η Ντεπορτίβο έπαιξε με τον Ντομίνγκος Πασιένσια στον πάγκο της πια, θα έχετε μια ιδέα για το πώς θέλω να δω τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα θα λαμβάνει δύναμη από την αμυντική μας γραμμή. Η αποστολή μου είναι να αναζητήσω την ισορροπία στην ομάδα και να βγάλω από τους παίκτες μου όλες τις δυνατότητες που έχουν».

Θυμίζουμε ότι η Λα Κορούνια στο πρώτο της παιχνίδι με τον Ντομίγκος Πασιένσια στον πάγκο της νίκησε 1-0 την Μάλαγα!

Στη… γωνιά περιμένει ο Καζιγιάμα

09/01/2013
 Τις εξελίξεις με τους Λέτο και Φορναρόλι για να «ανοίξει» θέση ξένου περιμένει ο Καζιγιάμα, ο οποίος έχει προσαρμοστεί, με τις πληροφορίες να λένε πως σύντομα θα τον δούμε να προβάρει τα πράσινα…

Στη… γωνιά περιμένει ο Καζιγιάμα
Οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, αλλά ο Καζιγιάμα περιμένει κάποια που να τον βολεύει… Μιας και για να μπει στο ρόστερ, πρέπει να αδειάσει θέση ξένου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις για τον Ιάπωνα, αφού Λέτο και Φορναρόλι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας, ούτως ώστε να «αδειάσει» μια θέση.

Για τον Φορναρόλι γίνονται προσπάθειες να «τελειώσει» το θέμα εδώ και τώρα. Αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Μιας και το γεγονός πως Ουρουγουανός δεν είναι και το πιο «καυτό» φορ στην Σούπερ Λίγκα σε συνάρτηση με το μη κοινοτικό διαβατήριο που έχει, είναι σημαντικά προβλήματα. Και στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο δεν έχει έρθει ούτε μια πρόταση από άλλη ομάδα για τον ποδοσφαιριστή, αλλά και οι ίδιοι δεν μπορούν να βρουν κανέναν που να τον θέλει έστω για δανεικό μέχρι το καλοκαίρι! Από την άλλη ο επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν θέλει να λύσει το συμβόλαιο του γιατί θα μείνει στον… άσσο και το αδιέξοδο είναι αρκετά πιθανό.

Με τον Λέτο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μιας και αυτό που θέλει η διοίκηση της ομάδας, είναι να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μην υπάρχει ο Αργεντινός στο ρόστερ του «τριφυλλιού» μέχρι τον Ιούνη, που ούτως ή άλλως δεν θα αγωνίζεται (λόγω τραυματισμού). Οι συζητήσεις με τον μάνατζερ του Λέτο είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι πληροφορίες θέλουν, τον Κοσεντίνο να είναι ένα βήμα από την συμφωνία με τους διοικούντες, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι οικονομικοί όροι. Όπως και να’χει, ο Καζιγιάμα περιμένει στη γωνιά για να αγωνιστεί, καταλαβαίνει πως είναι θέμα ημερών και οι πληροφορίες που έρχονται από την Παιανία είναι πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με καλές τοποθετήσεις και που «γνωρίζει» το τόποι. Για να δούμε…

Τέλος ο Μίχου

09/01/2013
 Παρελθόν από το πόστο του γενικού αρχηγού του Πανιωνίου αποτελεί ο Σπύρος Μίχου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την Τετάρτη.

Τέλος ο Μίχου
Την παραίτησή του από το πόστο του γενικού αρχηγού του Πανιωνίου υπέβαλε ο Σπύρος Μίχου την Τετάρτη. Μάλιστα, ο πρώην παράγοντας των «κυανέρυθρων» επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και αποχώρησε.

Αυτό έγινε αρχικά γνωστό από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ οι όποιες προσπάθειες έγιναν για να μεταπειστεί, έπεσαν στο κενό. Το μόνο που απομένει είναι και η επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της ΠΑΕ.

Ήσυχο το… κεφάλι του «Ελέ»

09/01/2013
 Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πανιωνίου ενόψει Βέροιας για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ήσυχο το… κεφάλι του «Ελέ»
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μπορεί να αισθάνεται ήσυχος, καθώς καταστρώνει τα πλάνα του Πανιωνίου για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια, χωρίς να έχει έξτρα πονοκεφάλους.

Την Τετάρτη ο Θέμης Κουλουχέρης γυμνάστηκε κανονικά, δεν ένιωσε σε καμία στιγμή του προγράμματος ενοχλήσεις και λογικά θα βρίσκεται και στην αποστολή των «κυανέρυθρων» για το κρίσιμο παιχνίδι.

Από την άλλη, ο Αλέξανδρος Κούρος προπονήθηκε μόνος, ωστόσο η απώλειά του στο ματς με τη «βασίλισσα του βορρά» ήταν ούτως ή άλλως δεδομένη, με τον παίκτη να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει την μεθεπόμενη αγωνιστική με τον ΟΦΗ στο «Γεντικουλέ».

«Παρέλαση» στο γραφείο του Λίνεν

09/01/2013
 Τα νεύρα είναι τεντωμένα στην ΑΕΚ. Και τα επεισόδια πιο συχνά από ποτέ. Γι’ αυτό κι ο Έβαλντ Λίνεν (αναγνωρίζοντας πιθανότατα και τη δική του ευθύνη σ’ αυτά) μίλησε με τρεις παίκτες στο γραφείο του.

«Παρέλαση» στο γραφείο του Λίνεν
Όσες φορές αναφέρθηκε στο άσχημο περιστατικό με τον Φουρτάδο, ο Έβαλντ Λίνεν στάθηκε στην ανάγκη -αφενός να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, αφετέρου να μειωθεί η συσσωρευμένη ένταση που υπάρχει στα Σπάτα.

Είναι γεγονός ωστόσο ότι κι ο ίδιος συνέβαλε στο να δημιουργηθούν δυο ακόμα επεισόδια στις τελευταίες προπονήσεις:

Ένα στη χθεσινή με τον Κατίδη (όταν τον κατηγόρησε για αδιαφορία πέντε λεπτά μετά την έναρξη του διπλού και τον έδιωξε) κι άλλο ένα σήμερα με τον Γιάγκο (όταν του έκανε ιδιαίτερα έντονες παρατηρήσεις για μια λάθος πάσα).

Έτσι, πριν και μετά τη σημερινή προπόνηση είχε τετ-α-τετ με όλους τους προαναφερθέντες, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να προετοιμαστεί απερίσπαστη η ομάδα για τον «τελικό» με την Ξάνθη.

Πριν την έναρξη του προγράμματος λοιπόν και μετά την απρόσμενη άφιξη του Φουρτάδο (ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει στην ΑΕΚ) ο προπονητής συναντήθηκε μαζί του. Και μετά τη συζήτηση που είχαν, ο Αφρικανός βγήκε τελικά για προπόνηση -πρώτα στο γυμναστήριο και συμμετέχοντας έπειτα για λίγο και στο διπλό.

Το ίδιο έγινε, όμως, και με τον Γιώργο Κατίδη. Ο νεαρός χαφ (που είχε ήδη εκφράσει διάθεση να μη δώσει συνέχεια στο χθεσινό επεισόδιο παρόλο που ο Λίνεν φέρεται να υπερέβαλε) είχε κι εκείνος τετ-α-τετ με τον προπονητή. Κι αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, βγήκε κανονικά κι εκείνος στο γήπεδο.

Τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί, δε (κατά τη διάρκεια του διπλού) έγιναν λόγος για να περάσει έπειτα απ’ το γραφείο του Γερμανού και ο Γιάγκο. Παρόλο λοιπόν που και στην περίπτωση του Πορτογάλου, ο προπονητής εκνευρίστηκε περισσότερο του αναμενομένου, η συζήτηση που είχε μαζί του αποδείχθηκε αρκετή ώστε κι αυτό το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.

«Έτσι διώχνουν τους παίκτες από τον ΟΠΑΠ»

09/01/2013
 Στη «ζημιά» που έχει προκαλέσει στον ΟΠΑΠ η επιβολή φόρου 10% επί των κερδών αναφέρθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λευτέρης Στουμπιτζόγλου, που έκανε λόγο για απεργία διαρκείας

«Έτσι διώχνουν τους παίκτες από τον ΟΠΑΠ»
Την απόφαση των πρακτόρων να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας λόγω των αρνητικών επιπτώσεων μετά την επιβολή φόρου 10% επί των κερδών, αιτιολόγησε ο Λευτέρης Στουμπιτζόγλου, αντιπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.).

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

«Είμαι εναντίον της φορολογίας από το πρώτο ευρώ όχι γενικά. Φορολογείται το οποιοδήποτε κέρδος από το 1 ευρώ σε ποσοστό 10%. Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (το μέτρο), έχουμε στοχοποιηθεί και εμείς και το παιχνίδι που κάνει ο ΟΠΑΠ.

Δεν είναι μόνο στο στοίχημα. Υπάρχουν και τα άλλα παιχνίδια του οργανισμού: Τζόκερ, ΚΙΝΟ κτλ Απομακρύνουμε τον παίκτη από τα πρακτορεία. Γιατί τα λαϊκά λαχεία, τον ιππόδρομο, το καζίνο δεν φορολογούνται; Και αυτά τυχερά παιχνίδια είναι.

Από την πρώτη του μηνός ίσχυσε το μέτρο, είδαμε τις αντιδράσεις του κόσμου κι έτσι ξεκίνησε από την Δευτέρα απεργία διαρκείας. Όλοι αποδέχονται ότι δεν είναι το σωστό μέτρο για να εισπράξεις κέρδος. Παίρνοντας φόρο από τα μικρά κέρδη, δεν θα πάρουν τα μέτρα που προσδοκούν. Δώσαμε εναλλακτικές, αλλά δεν βγαίνει άκρη. Είμαστε 5.000 πρακτορεία, 20.000 οικογένειες που ζούμε από αυτό το επάγγελμα. Προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας και για εμάς και για τους πελάτες μας. Παράδειγμα μια απόδοση 2,00 στην τσέπη του επιστρέφεται σαν να έχει ποντάρει σε 1,80.

Ο ΟΠΑΠ παύει να είναι ανταγωνιστικός έναντι των άλλων των εταιριών είτε τις λέμε εμείς παράνομες, είτε τις λένε άλλοι νόμιμες. Έχουμε δει πτώση στους τζίρους. Στον ΟΠΑΠ φορολογείται και ο οργανισμός και ο παίκτης, ενώ στις εταιρίες κανένας από τους δύο.

Έχουμε συμφωνήσει να ξεκινήσει η φορολόγηση πάνω από τα 100 ευρώ. Όλα όμως στην Ελλάδα πηγαίνουν με ρυθμούς χελώνας. Κάποιοι συνάδελφοι δεν άντεξαν την πίεση και άνοιξαν. Η απεργία μας όμως συνεχίζεται! Και προσπαθούμε όσο πιο δυναμικά γίνεται να τα καταφέρουμε. Αν χρειαστεί να την κλιμακώσουμε, θα την κλιμακώσουμε».

(Κατ)ήδη λήξαν

09/01/2013
 Σε επιβεβαιώσεις ότι το μεταξύ τους επεισόδιο στην προπόνηση της Τρίτης θεωρείται ήδη λήξαν προχώρησαν οι Έβαλντ Λίνεν και ο Γιώργος Κατίδης.

Το καλό της ΑΕΚ -ή μάλλον η ομαλή προετοιμασία της ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού με την Ξάνθη- μπήκε τελικά πάνω από τη «διαμάχη» του Έβαλντ Λίνεν με τον Γιώργο Κατίδη.

Μετά το τετ-α-τετ που είχαν λοιπόν πριν την προπόνηση της Τετάρτης, τόσο ο Γερμανός τεχνικός, όσο και ο νεαρός χαφ επιβεβαίωσαν πως το επεισόδιο θεωρείται οριστικά παρελθόν.

«Με τον Κατίδη δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μιλήσαμε το πρωί για περίπου πέντε λεπτά και το συμβάν θεωρείται λήξαν. Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με την Ξάνθη, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Αυτό είναι που μας απασχολεί και τίποτα άλλο. Θέλουμε τη νίκη και εκεί θέλω να επικεντρώσουμε όλη την προσοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίνεν στο «aek365».

Ο ίδιος ο Κατίδης, από την πλευρά του, υπήρξε επίσης «πυροσβεστικός», αναφέροντας στο «enwsi.gr»: «Το αφήνω πίσω μου. Τελείωσε ό,τι και αν έγινε. Ήταν μια κακή στιγμή, έτσι το βλέπω, αυτά είπαμε και με τον μάνατζερ μου. Για μένα υπάρχει τώρα μόνο το ματς με την Ξάνθη και το πώς θα προετοιμαστούμε καλύτερα, όπως και το πώς θα βοηθήσω και εγώ την ΑΕΚ. Δεν έχουμε περιθώρια να μην κερδίσουμε και να ασχολούμαστε με αυτά. Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλους μας και εμείς πρέπει να φροντίζουμε μόνο για το καλό της».

Το ευχαριστώ του Αλκαράθ στα ελληνικά

09/01/2013
 Η χρονιά μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Άρη και ο Λούκας Αλκαράθ ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας.

Το ευχαριστώ του Αλκαράθ στα ελληνικά
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον κόσμο του Άρη να… σπρώχνει τους παίκτες, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στη νίκη την Κυριακή κόντρα στον Πανιώνιο και ο Λούκας Αλκαράθ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους για την στήριξη των φιλάθλων.

Μάλιστα, προτίμησε να το κάνει σε άπταιστα ελληνικά!

Φυσικά, έδωσε και σύνθημα για δουλειά και ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας κόντρα στον ΟΦΗ.

Συνάντηση ΑΡΗ-ΣΥΡΙΖΑ

09/01/2013
 Συζήτηση για θέματα του Άρη, αλλά και τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού πραγματοποιήθηκε σε σημερινή (9/1) συνάντηση εκπροσώπων των "κίτρινων" με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση ΑΡΗ-ΣΥΡΙΖΑ
Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης, της Κοινωνίας Μελών Άρη και του Ερασιτέχνη Άρη είχαν συνάντηση σήμερα (9/1) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τον υπεύθυνο στον τομέα του Αθλητισμού, Τζούλιο Σιναδινό.

Οι εκπρόσωποι των φορέων του Άρη ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για θέματα του Άρη, ενώ έγινε και μια γενικότερη συζήτηση για τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.

Θέλει Φουρτάδο ο Ηρακλής

09/01/2013
 Στη… γωνία για την απόκτηση του Εμίλιο Φουρτάδο φέρεται να περιμένει ο Ηρακλής.

Θέλει Φουρτάδο ο Ηρακλής
Οι μέχρι τώρα επιδόσεις του δεν τον κάνουν ακριβώς ιδανική περίπτωση για να λύσεις το επιθετικό σου πρόβλημα.

Για κάποιον λόγο όμως -πιθανότατα τα 23 γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Παναχαϊκής- ο Εμίλιο Φουρτάδο έχει ακόμα πέραση στη μικρότερη κατηγορία.

Μετά την Καλλονή λοιπόν, φήμες που έχουν αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη θέλουν και τον Ηρακλή να εξέφρασε ενδιαφέρον για τον Αφρικανό.

Παρόλο αυτά ο ίδιος ο παίκτης παρουσιάζεται αρνητικός στο να αγωνιστεί και πάλι στη δεύτερη κατηγορία, ενώ το γεγονός πως την Τετάρτη επέστρεψε (παρά το πρόσφατο επεισόδιο εναντίον του) στις προπονήσεις της «Ένωσης» θεωρείται δείγμα πως θα προσπαθήσει εκ νέου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έβαλντ Λίνεν.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο»

09/01/2013
 Στην πίεση που ασκεί ο Φωστήρας σε όλο το γήπεδο αναφέρθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ενόψει του ματς του ΠΑΣ με τον «φονέα» για το Κύπελλο την Πέμπτη.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο»
Επίσης, ο τεχνικός του «Αγιαξ της Ηπείρου» αναφέρθηκε στην αξία των «κιτρινόμαυρων», στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στην κούραση που θα υπάρχει και στην προσπάθεια νίκης σε κάθε αγώνα.

«Έχουμε δει τον Φωστήρα σε κάποια παιχνίδια. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε καθόλου εύκολο έργο. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ δυνατά, με ταχύτητα. Βγάζει πίεση σε όλο το γήπεδο. Έχει μεγάλο κίνητρο για διάκριση. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι απέκλεισε μία ομάδα σαν τον Πανιώνιο. Μέσα στην έδρα του δεν έχει δεχτεί γκολ, ούτε με τον Πανιώνιο, ούτε στο πρωτάθλημα. Μία πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί. Το θέλουμε αυτό το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του.

Για το ότι υπάρχει την Κυριακή και ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό: «Από το ξεκίνημα της περιόδου, έρχονται τα παιχνίδια λίγο ανάποδα. Όπως με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος, είχε ρεπό. Όπως και ο Φωστήρας, που δεν αγωνίζεται την Κυριακή, παίζει πρωτάθλημα την Τετάρτη. Εμείς έχουμε πάλι ένα σημαντικό ματς την Κυριακή και θα διαχειριστούμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, γίνεται το υλικό που έχουμε, σε συνεργασία πάντα με τους συνεργάτες μου, και νομίζω ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».

Για την αγωνιστικότητα του Φωστήρα: «Ο Φωστήρας έχει καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, έχει έμπειρους παίκτες, όπως ο Παραράς και άλλα παιδιά. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι το πνεύμα το αγωνιστικό που έχει, η ταχύτητα και η δύναμη που παίζει τα παιχνίδια. Είμαστε, όμως, έτοιμοι, τον έχουμε μελετήσει και θα τον αντιμετωπίσουμε».

Για την άποψή του, σχετικά με τους διπλούς αγώνες στον θεσμό του Κυπέλλου: «Αν θέλετε την άποψη μου, προτιμώ το Κύπελλο να έχει διπλά παιχνίδια. Είτε ήμουν προπονητής μίας ομάδας μικρότερης κατηγορίας, είτε μίας μεγαλύτερης. Από εκεί και μετά, όμως, δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Επαναλαμβάνω ότι ο Φωστήρας μπορεί να αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία, αλλά η εικόνα που δείχνει σίγουρα του αρμόζει να ήταν στην παραπάνω κατηγορία. Και νομίζω ότι τα παιχνίδια θα είναι πολύ πιο δύσκολα από τη σειρά με τον Πανσερραϊκό».

Για το αν το Κύπελλο είναι στους στόχους της ομάδας: «Εμείς έχουμε μάθει με όποιον αντίπαλο και να παίζουμε να μπαίνουμε μέσα για να νικήσουμε. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο Κύπελλο.

Από εκεί και μετά, μία κλήρωση στο Κύπελλο, εύκολη ή πιο δύσκολη, σίγουρα είναι σημαντική και μιλάω και για τώρα, με τον Φωστήρα και να καταφέρουμε να περάσουμε. Το Κύπελλο δεν είναι μία εύκολη υπόθεση».

Χαρούμενος άνθρωπος ο «Αναστό»

09/01/2013
 Και πώς να μην είναι χαρούμενος ο Νίκος Αναστόπουλος, όταν η προετοιμασία του Ατρόμητου συνεχίζεται χωρίς προβλήματα;

Χαρούμενος άνθρωπος ο «Αναστό»
Άπαντες στο στρατόπεδο του Ατρόμητου έχουν στρέψει την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική και ο Νίκος Αναστόπουλος έχει λόγο για να είναι χαρούμενος.

Κι αυτό γιατί η προπόνηση της Τετάρτης διεξήχθη χωρίς απουσίες και ο «Αναστό» είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, λόγω και της δυσκολίας του ματς με τον «Δικέφαλο του βορρά».

Ο Έλληνας τεχνικός χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ. Το πρώτο αποτελούταν από αμυντικογενείς και το δεύτερο από επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Στη διάθεσή του, ο Αναστόπουλος έχει πλέον και τον Εδουάρδο Μπρίτο, ο οποίος εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής με την Κέρκυρα και είναι πανέτοιμος για τον ΠΑΟΚ.

Βιντεοθεραπεία...

09/01/2013
 Με πολύ βίντεο και λιγότερο προπόνηση συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία του Λεβαδειακού για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Βιντεοθεραπεία...
Όλα αυτά στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς, όπου γύμνασε τους παίκτες του ο Γιώργος Παράσχος.

Πριν από την έναρξη της προπόνησης, ο Μακεδόνας τεχνικός έδειξε σε video τις σημαντικότερες φάσεις της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και επισήμανε στους παίκτες του τα λάθη τους, παρά τη μεγάλη νίκη που σημείωσαν.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.

Φουλ επίθεση

09/01/2013
 Στην Αθήνα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος την Πεμπτη (10/1) αντιμετωπίζει την Καλλιθέα στο "Ελ Πάσο", στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ποιες οι σκέψεις του Δώνη για την 11άδα.

Φουλ επίθεση
Με αρκετούς βασικούς θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ ενάντια στην Καλλιθέα. Ο Γιώργος Δώνης που άφησε στη Θεσσαλονίκη τους Λίνο, Λόρενς για να μην επιβαρυνθούν και τους Γκαρσία, Κωνσταντινίδη, Έτο (που είναι ανέτοιμοι) μοιάζει να έχει καταλήξει στο εξής σχήμα:

Με τερματοφύλακα τον Χακόμπο, αριστερά στην άμυνα τον Σταφυλίδη, δεξιά τον Αποστολόπουλο, στόπερ τους Κατσικά, Βιβιάν, στην μεσαία γραμμή «εξάρι» ο Κάτσε, μπροστά τους Λάζαρ, Κατσουράνη, αριστερό χαφ θα είναι ο Γεωργιάδης, δεξί ο Φωτάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

«Αφιερωμένη σε Φερέιρα και Ρότσα»

09/01/2013
 Προϊόν της δουλειάς των προκατόχων του, Φερέιρα και Ρότσα χαρακτήρισε την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά, ο νέος τεχνικός των "πράσινων", Φάμπρι που τους αφιέρωσε την σημερινή επικράτηση.

«Αφιερωμένη σε Φερέιρα και Ρότσα»
Μιλώντας μετά το 2-1 του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πλατανιά, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου ο Φάμπρι τόνισε ότι η σημερινή νίκη «είναι δουλειά του Φερέιρα και του Ρότσα» και από την μεριά του επισήμανε ότι «βρίσκομαι εδώ για να βελτιώσω κα τα πράγματα, για να παίζει η ομάδα πιο όμορφο και καλύτερο ποδόσφαιρο».

Τι ανέφερε για τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις των Μπουμσόνγκ και Βύντρα και την ενίσχυση που θα χρειαστεί σε μια τέτοια περίπτωση η ομάδα στην άμυνα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι μαζί σας για πρώτη φορά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου γιατί πέτυχαν τη νίκη. Θέλω να την αφιερώνω στους κυρίους Φερέιρα και Ρότσα, διότι εγώ δεν είχα συμμετοχή. Είναι δική τους η δουλειά. Όμως βρίσκομαι εδώ για να βελτιώσω κα τα πράγματα, για να παίζει η ομάδα πιο όμορφο και καλύτερο ποδόσφαιρο».

Στην πρώτη σας παρουσία στον πάγκο, τι θετικά και τι αρνητικά, κρατάτε;

«Τα θετικά είναι η όρεξη και η θέληση των παικτών, ανεξάρτητα από τις καλές ή τις κακές στιγμές. Πρέπει να δουλέψουμε, γιατί η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης. Θα έλεγα ότι μου αρέσουν οι ομάδες με κατοχή της μπάλας και με την ικανότητα να απειλούν την αντίπαλη εστία. Είδα πως η ομάδα παίζει συνέχεια από τα άκρα, αλλά δεν παίζει καθόλου κάθετα. Αυτά είναι πράγματα που θα τα διορθώσουμε με την πάροδο του χρόνου».

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι μας μετέφεραν ότι είστε ένας προπονητής ο οποίος στηρίζεται στην άμυνα. Εσείς μας αναφέρετε ότι θέλετε μία ομάδα που θα παίζει όμορφα και επιθετικά. Τι ισχύει τελικά;

«Φαίνεται ότι έχω τη φήμη του αμυντικογενή προπονητή. Άλλο πράγμα όμως να αμύνεσαι αποτελεσματικά και άλλο να είσαι αμυντικογενής. Οι ομάδες μου ξεχώριζαν γιατί πετύχαιναν λίγα τέρματα και σκόραραν περισσότερα. Τα στατιστικά υπάρχουν, μπορείτε να τα ελέγξετε. Πιστεύω ότι ένα στέρεο σπίτι πρέπει να το χτίσεις γερό από τη βάση και η βάση είναι η άμυνα. Από εκεί και πέρα, αφού χτίσεις τη βάση, μπορείς να οικοδομήσεις τα υπόλοιπα κομμάτια, το κέντρο και την επίθεση. Να προσθέσω ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν να κινούνται με ή χωρίς τη μπάλα, με ένταση και ταχύτητα, ώστε να παίξουμε ωραίο, όμορφο ποδόσφαιρο. Αν μου αφήσετε χρόνο, θα τα καταφέρω και θα δείτε τη βελτίωση και την αλλαγή».

Πόσο χρόνο θεωρείτε ότι χρειάζεστε, για να παρουσιάσετε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό;

«Αυτή η εβδομάδα που κυλά είναι σύντομη. Είχαμε τον αγώνα σήμερα, αύριο είναι μέρα αποθεραπείας και μετά θα φτάσει η Κυριακή, που έχουμε πρωτάθλημα. Δεν μας μένει χρόνο για δουλειά. Κρίμα που δεν έχω περισσότερο χρόνο, γιατί ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια. Αφήστε μου μερικές εβδομάδες και θα διαπιστώσετε αλλαγή. Θα τη δείτε στο γήπεδο, γιατί η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης».

Με δεδομένες τις αποχωρήσεις των Μπουμσόνγκ και Βύντρα, κρίνετε επιτακτική την ανάγκη της απόκτησης ενός στόπερ;

«Ήδη νομίζω ότι ο Μπουμσόνγκ δεν αποτελεί μέρος της ομάδας. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Βύντρα, είμαι ένα 24ωρο εδώ. Άρα, έχω τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Εάν εντοπίσουμε έναν ή δύο στόπερ, θα είναι καλό να τους αποκτήσουμε για να επανέρθει η ισορροπία».

«Πόρτα» στον ΟΦΗ για Κατσικοκέρη

09/01/2013
 Στον Έβαλντ Λίνεν δεν κάνει ούτε για τις προπονήσεις, αλλά ο Νίκος Κατσικοκέρης έχει ακόμα πέραση στη Σούπερ Λίγκα. Μετά την Κέρκυρα, λοιπόν, η ΑΕΚ απέρριψε πρόταση και του ΟΦΗ να τον παραχωρήσει.

«Πόρτα» στον ΟΦΗ για Κατσικοκέρη
Μια ακόμα αρνητική απάντηση για την παραχώρηση του Νίκου Κατσικοκέρη έδωσε η ΑΕΚ.

Παρόλο που ο Έλληνας επιθετικός δεν υπολογίζεται ούτε για τα διπλά από τον Έβαλντ Λίνεν, υπάρχουν ομάδες της Σούπερ Λίγκας που (λαμβάνοντας υπόψη και 7 γκολ που πέτυχε πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία) ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Το γεγονός ωστόσο ότι -φέτος τουλάχιστον- οι συγκεκριμένες είναι ανταγωνίστριες της ΑΕΚ τον κρατούν μέχρι νεωτέρας στα Σπάτα.

Μετά την Κέρκυρα λοιπόν, η «Ένωση» απάντησε αρνητικά σε αίτημα και του ΟΦΗ να του παραχωρήσει δανεικό τον Κατσικοκέρη. Αυτή τη φορά άμεσα -και χωρίς να χρειαστούν… πανταχόθεν υπενθυμίσεις στον Ανδρέα Δημητρέλο ότι θα ήταν πρωτοποριακό να ενισχύσει μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με την ΑΕΚ.

Έτσι, ο παίκτης θα παραμείνει στην «Ένωση» και θα συνεχίσει την προσπάθεια ν’ αλλάξει γνώμη στον Λίνεν -χωρίς ν’ αποκλείεται πάντως η παραχώρησή του σε περίπτωση που έρθει πρόταση από ομάδα που δεν μάχεται για την παραμονή.

Λέτο… τέλος!

10/01/2013
 Ο Σεμπαστιάν Λέτο δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός συμφώνησε με τη διοίκηση να λύσει το συμβόλαιο του.

Λέτο… τέλος!
Ο Λέτο δεν είναι πια ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού! Ο Αργεντινός αποτελεί παρελθόν από το ρόστερ των πράσινων καθώς την Τετάρτη συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του με το τριφύλλι.

Ο Λέτο και ο μάνατζέρ του είχαν μια σειρά από συζητήσεις με τους διοικούντες τον ΠΑΟ τις τελευταίες ημέρες με θέμα την λύση του συμβολαίου ή έστω τη διακοπή του για να μπορέσει να αποφορτίσει την ομάδα από το μεγάλο του συμβόλαιο.

Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι δύο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία και συμφώνησαν για να διακόψουν τη συνεργασία τους.

Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες την Πέμπτη αναμένεται να τακτοποιηθούν και ο Λέτο να βάλει τις υπογραφές στα σχετικά έγγραφα που θα σημάνουν την αποχώρηση του από τους πράσινους.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πολλών αλλαγών που γίνονται στην ομάδα για να μειωθεί το μπάτζετ και να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του financial fair-play.

Επίσης, πλέον, ανοίγει μια θέση ξένου παίκτη, η οποία θα καλυφθεί από τον Καζιγιάμα. 

Τελειώνει του Μάντζιου

10/01/2013
 Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός της ημέρας ο Βαγγέλης Μάντζιος να υπογράψει στον Ατρόμητο.

Τελειώνει του Μάντζιου
Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζιου στον Ατρόμητο.

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος θα συναντηθεί σήμερα με τον 30χρονο επιθετικό και τον εκπρόσωπό του, αν και όλα δείχνουν ότι ο παίκτης θα φορέσει τη φανέλα με το αστέρι στο στήθος.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τότε είναι πιθανό να πέσουν υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Μάντζιο στον ΟΦΗ, ποντάρει πολλά σε εκείνον.

Πρώτον περιμένει το εύκολο γκολ από έναν σέντερ φορ που μπορεί να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό και δεύτερον θέλει με την εμπειρία που κουβαλάει - λόγω των συμμετοχών που έχει σε αγώνες Champions League και τις Εθνικής ομάδας - να ανεβάσει επίπεδο τον σύλλογο του Περιστερίου.

Η συνάντηση του Αγγελόπουλου με τον Αναστόπουλο για τα μεταγραφικά θέματα δεν έγινε ούτε χθες και οι δύο άνδρες αναμένεται να τα πουν σήμερα.

Εν τω μεταξύ, η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αγγελόπουλου με τον Αναστόπουλο για τα μεταγραφικά θέματα δεν έγινε ούτε χθες και οι δύο άνδρες αναμένεται να τα πουν σήμερα.

Πάει για τρεις ανακοινώσεις

10/01/2013
 Την απόκτηση του Παρασκευά Χρίστου, του Σπύρο Βρονταρά και ενδεχομένως του Ζορντάο Ντιόγκο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Πανθρακικός.

Πάει για τρεις ανακοινώσεις
Τρεις μεταγραφές είναι πιθανό να ανακοινώσει εντός της ημέρας η διοίκηση του Πανθρακικού.

Οι Ακρίτες έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Παρασκευά Χρίστου και τον Σπύρο Βρονταρά, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Κομοτηνή, και ίσως σημειωθεί θετική εξέλιξη και με τον Ζορντάο Ντιόγκο.

Ο 27χρονος αριστερός μπακ έλυσε χθες το συμβόλαιό του με την Παναχαϊκή και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την απόκτησή του από τον Πανθρακικό.

Αν ο Βραζιλιάνος προλάβει, θα βρίσκεται σήμερα στην Κομοτηνή.

Όσον αφορά το εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πλατανιά, ο Βρονταράς με την επιστροφή του στον Πανθρακικό «βλέπει» απευθείας ενδεκάδα!

Ο Κουτσόπουλος θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αντίλοβιτς αποχωρεί από την ομάδα και ο ο Αθανασιάδης είναι άπειρος.

Το παλεύουν για Σισέ!

10/01/2013
 Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες επιστροφής του Τζιμπρίλ Σισέ παρουσιάζονται οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης του Γάλλου στράικερ.

Το παλεύουν για Σισέ!
Το… μπαμ της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου επιχειρεί ο Παναθηναϊκός με την επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στο δυναμικό της ομάδας.

Η SportDay αποκαλύπτει τα δεδομένα της υπόθεσης του Γάλλου επιθετικού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλος του «τριφυλλιού».

Μετά την έλευση του Χάρι Ρέντναπ στην ΚΠΡ ο 32χρονος επιθετικός δεν παίζει και την ίδια ώρα έχει κόντρα με τους οπαδούς του βρετανικού συλλόγου. Ο Σισέ δεν περνάει καλά στο Νησί και επιθυμεί να αποχωρήσει.

Η πρώτη ομάδα που ήρθε στο μυαλό του Γάλλου ήταν ο Παναθηναϊκός (ως ελεύθερος ή δανεικός), αφού είναι δεμένος με τους οπαδούς του και είχε αναγεννηθεί στην Ελλάδα.

Έτσι ήρθε σε επαφή με την «πράσινη» ΠΑΕ, αλλά τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσής του δυσκολεύουν αρκετά το ενδεχόμενο να επιστρέψει. Αυτή τη στιγμή οι ετήσιες απολαβές του 32χρονου φορ ανέρχονται κοντά στα 2,4 εκατ. ευρώ. Για να έρθει στο «τριφύλλι» επιθυμεί τα μισά, όμως αυτό δεν είναι εφικτό.

Από την πλευρά τους, οι Άγγλοι δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν τον Σισέ με πώληση ή δανεισμό του μέχρι το καλοκαίρι, με την ενδιαφερόμενη ομάδα να πληρώνει τουλάχιστον το συμβόλαιό του.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου ενημέρωσαν σχετικά τον Σισέ, στον οποίο είπαν ότι αν ρίξει τις αποδοχές του στις 500.000 κάτι θα μπορούσε να γίνει (ίσως και με την οικονομική συνεισφορά και του Γιάννη Αλαφούζου και κάποιων άλλων μετόχων). Ωστόσο, σε πρώτη φάση ο Γάλλος παρουσιάζεται αρνητικός σε αυτό το ποσό.

Στον πρώην διεθνή στράικερ εξηγήθηκε η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση του συλλόγου, το κατανόησε κι εκεί έμεινε το θέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας καταλήγει ότι τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι επαφές, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.  

Προσεγγίζει τον Κοντοέ

10/01/2013
 Επαφή με τον Γιάννη Κοντοέ θα έχει ίσως και σήμερα ο Ανδρέας Δημητρέλος, έχοντας ως στόχο να τον κρατήσει στην ΑΕΚ.

Προσεγγίζει τον Κοντοέ
Προσπάθεια ο Γιάννης Κοντοές να μείνει στην ΑΕΚ καταβάλει η διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Η Ένωση είχε δώσει άδεια στον 27χρονο αμυντικό να δοκιμαστεί σε όποια ομάδα εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και, από τη στιγμή που δεν έχει προκύψει κάτι χειροπιαστό, θα επιχειρήσει να τον προσεγγίσει για να τον διατηρήσει στο ρόστερ.

Ίσως και εντός της ημέρας ο Ανδρέας Δημητρέλος να έρθει σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή για να τον… δελεάσει και να μην αποχωρήσει. Ο πρόεδρος του συλλόγου δεν έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο στον Κοντοέ.

Δεν έχει να του δώσει χρήματα τώρα, διότι αν το έκανε αυτό (ακόμα κι αν υπήρχε η δυνατότητα) ξέρει πως θα έχανε τελείως τον έλεγχο στ' αποδυτήρια.

Αυτό που θα ρωτήσει ο Δημητρέλος τον 27χρονου μπακ είναι αν σε περίπτωση που βρεθούν χρήματα και πάρει ένα ποσό κι ο ίδιος, προτίθεται να μείνει στην ομάδα.

Επίσης, θα του προτείνει αντί να πάει να δοκιμαστεί σε άλλη ομάδα (όπως του έδωσε την άδεια να κάνει) να μείνει και να βοηθήσει αγωνιστικά την ΑΕΚ, μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή του!

Σίλντενφελντ: «Πάντα παλεύω για την πρωτιά»

10/01/2013
 Αποφασισμένος να πετύχει στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, μιλώντας στη SportDay. «Σε όλη μου την καριέρα παλεύω για την πρωτιά», τόνισε ο Κροάτης στόπερ.

Σίλντενφελντ: «Πάντα παλεύω για την πρωτιά»
Την καλύτερη γνώμη έχει σχηματίσει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ για τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο ίδιος στη SportDay.

Ο Κροάτης στόπερ, ο οποίος θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Μόσχας, έφτασε στη συμπρωτεύουσα με σημαντικές συστάσεις που έπαιξαν ρόλο στην απόφασή του.

Μάλιστα, τόνισε ότι στόχος του είναι να διακριθεί με τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στη SportDay

Για τον δανεισμό του από την Ντιναμό Μόσχας στον ΠΑΟΚ

«Ηρθα στον ΠΑΟΚ για έξι μήνες. Θα συζητήσουμε και για την οψιόν αγοράς μετά το καλοκαίρι, αλλά είμαι εδώ για έξι μήνες αρχικά. Μίλησα ήδη με τον Ντάριο Κρέσιτς για τον ΠΑΟΚ, όπως και με τους συμπαίκτες μου στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φάνη Γκέκα και Γιώργο Τζαβέλλα, αλλά και με τον Ρουκάβινα. Όλοι μου είπαν εξαιρετικά λόγια. Είναι πολύ καλά τα σημάδια που μου δίνουν και η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι η καλύτερη δυνατή».

Για τις φιλοδοξίες που έχει με την παρουσία του στον «Δικέφαλο του Βορρά»

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι θα διατηρήσουμε τουλάχιστον τη θέση που έχουμε τώρα. Σε όλη την καριέρα μου παλεύω για την πρωτιά, αυτό θα κάνω και τώρα, κι αν μπορούμε να το πετύχουμε, θα είναι πολύ ευχάριστο. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι ταιριάζουμε στον τρόπο σκέψης».

Δύο παίκτες για τον Λάζαρο

10/01/2013
 Η Μπολόνια φαίνεται πως θα είναι η επόμενη ομάδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Η ιταλική ομάδα προσφέρει χαφ και φορ στον Παναθηναϊκό.

Δύο παίκτες για τον Λάζαρο
Όλα δείχνουν ότι η Μπολόνια θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Ωστόσο, σήμερα η SportDay γράφει ότι η ιταλική ομάδα προσφέρει στον Παναθηναϊκό δύο ποδοσφαιριστές ως έμψυχα ανταλλάγματα. Συγκεκριμένα, προτείνει έναν χαφ και έναν σέντερ φορ, ο οποίος έχει περισσότερο στοιχεία περιφερειακού.

Οι «πράσινοι» έχουν εξετάσει τις δύο περιπτώσεις, όμως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πώς θα κινηθούν.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο μέσος αρέσει στο «τριφύλλι», όμως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί η απόκτηση ενός επιθετικού και ενός κεντρικού αμυντικού.

Η υπόθεση του Χριστοδουλόπουλο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, με την Μπολόνια να προβάλει ως φαβορί για την απόκτησή του. Αν προχωρήσει η μεταγραφή, θα πάει, εκτός απροόπτου, ως δανεικός με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Ο Χριστοδουλόπουλος, από την πλευρά του, φέρεται να έχει ενημερώσει τη διοίκηση ότι και μία ομάδα από τη Ρωσία τον θέλει και στο «τριφύλλι» βρίσκονται σε αναμονή.

Όσον αφορά τον στόπερ, στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν διάφορες περιπτώσεις για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις επικείμενες αποχωρήσεις του Βύντρα και του Μπουμσόνγκ. Ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιον παίκτη. 

Θέμα με Καπίνο

10/01/2013
 Θέμα πρόεκυψε ξαφνικά με τον Στέφανο Καπίνο. Ο νεαρός τερματοφύλακας έφτασε κοντά στο να αποχωρήσει ακόμα και από την προπόνηση, κάτι που αποφεύχθηκε.

Θέμα με Καπίνο
Ο Στέφανος Καπίνο περίμενε πως θα αγωνιστεί βασικός στο χθεσινό ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Ο Φάμπρι όμως είχε διαφορετική γνώμη. Στην τακτική που έκανε χθες στην Παιανία έδειξε ενδεκάδα και εκεί δεν βρισκόταν το όνομα του νεαρού γκολκίπερ, γεγονός που τον εκνεύρισε και τον έφτασε στα όρια του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Καπίνο ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα αλλά τελικά ύστερα από συστάσεις κατάλαβε πως θα έπραττε λάθος και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Ο Καπίνο βρισκόταν στην αποστολή της ομάδα και κάθισε στον πάγκο του «τριφυλλιού» χωρίς να δοθεί συνέχεια στο συμβάν.

Επειγόντως μεταγραφές

  10/01/2013
 Ενισχυμένο θέλει να έχει το ρόστερ του ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων τόσο με ΟΦΗ όσο και με την ΑΕΚ ο Λούκας Αλκάραθ.

Επειγόντως μεταγραφές

Στον Άρη έχει αντιστραφεί το κλίμα από τη μεγάλης σημασίας νίκη επί του Πανιωνίου, την περασμένη αγωνιστική. Αυτό το τρίποντο έφερε χαμόγελα στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά οι «κίτρινοι» δεν θέλουν να μείνουν εκεί αφού γνωρίζουν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως ακόμα βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

Συγκεκριμένα, οι επόμενοι δύο αγώνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τον Άρη αφού και ο ΟΦΗ και η ΑΕΚ είναι ομάδες που και ίδιους στόχους με τους Θεσσαλονικείς έχουν και ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα θα απομακρύνουν τους «κίτρινους» από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Για αυτόν τον λόγο ο Λούκας Αλκάραθ επιθυμεί να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις στα χέρια του. Έχει ήδη ζητήσει ορισμένες προσθήκες και περιμένει να εξασφαλίσει η ομάδα φορολογική ενημερότητα για να γίνουν οι μεταγραφές το συντομότερο. Εκεί που «καίγεται» να δει «νέο αίμα» ο Ισπανός τεχνικός είναι στα δύο άκρα της άμυνας και στην επίθεση έτσι ώστε να έχει μια αξιόπιστη αλλαγή στην περίπτωση που δεν μπορεί να αγωνιστεί ο εξαιρετικός Αγκάνθο.

Κλωναρίδης υπό όρους

10/01/2013
 Από την ταμειακή διευκόλυνση που θα εξασφαλίσει (;) η ΑΕΚ εξαρτάται η μετακίνηση του Βίκτορα Κλωναρίδη. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Κλωναρίδης υπό όρους
Η επιθυμία να συνεργαστούν ξανά ΑΕΚ και Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι δεδομένη και αμοιβαία. Ωστόσο τους χωρίζουν… 100.000 ευρώ, ποσό που απαιτείται για το δανεισμό του από τη Λιλ.

Στην παρούσα φάση και με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, είναι αδύνατη η επιστροφή του νεαρού εξτρέμ. Αν, ωστόσο, γίνει ταμειακή διευκόλυνση προς την ΠΑΕ, τότε θα ανοίξει ο δρόμος. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος του ποσού που θα μπει στα ταμεία της ομάδας.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν αναμένεται να βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ προτού οριστικοποιηθεί η απόκτηση μετοχών από την ομάδα του. Οι κινεζικές εταιρείες που έχει βρει εξετάζουν το ενδεχόμενο να το πράξουν, αλλά θα χρειαστεί χρόνος που ΔΕΝ έχει η ΑΕΚ. Έτσι οι ελπίδες εναποτίθενται στον Άλκη Φωτίου, που δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο αυτό.

Μένει να φανεί (αν και) με ποιο ποσό θα βοηθήσει την ΠΑΕ ο ομογενής επιχειρηματίας. Εφόσον το ποσό που θα μπει στα ταμεία είναι της τάξης των 200.000 ευρώ, η διοίκηση της ΑΕΚ σκέφτεται να το διαθέσει το μισό για την απόκτηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Απεναντίας, αν είναι λιγότερα τα χρήματα, θα προτιμηθεί να μοιραστούν στους παίκτες και σε άλλες υποχρεώσεις που τρέχουν.

Σε αυτή την περίπτωση ίσως αναζητηθεί μία πιο οικονομική λύση (τύπου… Καραλή) για να αποκτήσει η «Ένωση» έναν ακόμη ακραίο μεσοεπιθετικό. Ο Άλκης Φωτίου ήδη εξετάζει κάποιες περιπτώσεις παικτών που θεωρεί πως μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ κάνοντας σχετικές επαφές με τους μάνατζέρ του.

«Η ΑΕΚ έχει ήδη πέσει κατηγορία»

10/01/2013
 Μονόδρομο για την ΑΕΚ θεωρεί τη διάλυση και την… επανεκκίνηση από τη Δ’ Εθνική ο Γιώργος Σταυρόπουλος, βασικός χορηγός της ομάδας. Αιχμές για Αδαμίδη, Δημητρέλο και Βιντιάδη.

«Η ΑΕΚ έχει ήδη πέσει κατηγορία»
Άνθρωποι που να συνεχίζουν να βάζουν χρήματα στην ΑΕΚ έχουν μείνει πλέον ελάχιστοι. Ο Γιώργος Σταυρόπουλος, ιδιοκτήτης της International Service Oil, είναι εκ των βασικών χορηγών της ομάδας έχοντας βάλει εδώ και μία τριετία πάνω από ένα εκατ. ευρώ. Η άποψή του για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα έχει ιδιαίτερη σημασία. Μιλώντας στην «Ώρα των Σπορ» άφησε αιχμές για τους Αδαμίδη και Δημητρέλο, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον Βιντιάδη και χαρακτήρισε το ρόστερ… επιπέδου Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει ήδη πέσει κατηγορία. Θα την παρομοίαζα με έναν ασθενή που πάσχει από καρκίνο και μάλιστα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Με πονάει που το λέω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Το σωστό γι’ αυτούς που αγαπάνε την ΑΕΚ είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα και να σταματήσει ο διασυρμός της. Πρέπει να ξεκινήσει η ΑΕΚ από το μηδέν. Μόνο έτσι θα σταθεί και πάλι στα πόδια της. Να καθαρίσει και να κάνει νέα αρχή. Το Πρωτοδικείο δεν μπορεί να δώσει λύση. Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Ή θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρελός και να βάλει τα χρήματά του σε μια χρεωμένη εταιρεία ή Δ’ Εθνική και ξεκινάμε από την αρχή. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές».

-το ρόστερ της ομάδας: «Η ομάδα δεν μπορεί να ανακάμψει. Τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα δεν είναι επιπέδου ΑΕΚ, πώς να το κάνουμε; Δεν φταίνε οι ίδιοι γι’ αυτό, αλλά έτσι είναι. Έχουν φιλότιμο και πάθος, αλλά η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος και δεν αρκούν αυτά. Το ρόστερ είναι επιπέδου Β’ Εθνικής. Δεν φταίνε τα παιδιά και ούτε πρέπει ο κόσμος να τους κατηγορεί και να τους επιτίθεται. Την ευθύνη έχουν όσοι οδήγησαν εδώ αυτόν τον ιστορικό σύλλογο».

-το αν θα μπορούσε να δώσει λύση: «Δυστυχώς η ΑΕΚ έχει μικρύνει πολύ. Αν είχα τη δύναμη να διοικήσω την ΑΕΚ, θα έπαιρνα την ομάδα, θα την απέσυρα και θα προσπαθούσα να τη χτίσω από την αρχή. Δεν έχω όμως τη δύναμη να σηκώσω το βάρος μόνος μου».

-τη στάση των Αδαμίδη και Δημητρέλου απέναντί του: «Από την πρώτη στιγμή που γίναμε χορηγοί στην ΑΕΚ, αντιμετωπίσαμε ένα πολύ εχθρικό κλίμα από τη διοίκηση Αδαμίδη, που συνεχίστηκε και με τον Δημητρέλο. Αυτό συνέβη γιατί για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, κάποιος που είναι νέος και έχει χρήματα φαντάζει ως απειλή στα μάτια τους… Οι άνθρωποι που έχουν τώρα την ΑΕΚ ζούνε μέσα από την ΑΕΚ. Τόσο ο Δημητρέλος, όσο και ο Αδαμίδης, μπήκαν στην ΑΕΚ και αυτή τους έδωσε οντότητα. Δεν βάζουν, ούτε έβαζαν χρήματα. Εγώ πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να φύγουν από την ΑΕΚ, για κάποιο λόγο θέλουν να είναι στη διοίκηση».

-τα λάθη που οδήγησαν εδώ την ΑΕΚ: «Στην ΑΕΚ έχουν γίνει εγκλήματα, ειδικά από τις τελευταίες διοικήσεις. Χάσαμε μεγάλους παίκτες, όπως ο Τζεμπούρ και ο Μανωλάς, χωρίς να πάρουμε ευρώ και μάλιστα τους κάναμε δώρο στον μεγαλύτερο αντίπαλό μας. Χάθηκαν από ανοησία του Αδαμίδη. Δεν έβρισκε χρήματα να ανανεώσει το συμβόλαιο του Τζεμπούρ, τη στιγμή που χαλούσε χρήματα για ταξίδια στη Μύκονο και το εξωτερικό σε πολυτελή ξενοδοχεία μαζί με τους Supporters, το πιο αποτυχημένο διοικητικό πείραμα της ΑΕΚ».

-το Θωμά Μαύρο: «Ο Μαύρος είναι ο πιο αγνός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Έδωσε προοπτική και παράταση ζωής στην ΑΕΚ. Αν δεν ήταν ο Θωμάς, η ΑΕΚ θα είχε διαλυθεί το καλοκαίρι, δεν θα υπήρχε».

-την περίπτωση Βιντιάδη: «Η όλη ιστορία με τον Βιντιάδη έχει εξελιχθεί σε φιάσκο. Φαίνεται πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αναλάβει την ΑΕΚ και χάσαμε έξι μήνες με διαρκείς
υποσχέσεις και αναβολές. Δεν πρέπει κάποιος που λέει πως αγαπά την ΑΕΚ να παίζει με το όνομά της. Οφείλει να δώσει άμεσα κάποια χρήματα και να διευκολύνει την ΠΑΕ ή έντιμα και ευθέως να πει πως δεν είμαι σε θέση να προχωρήσω και να μας αφήσει ήσυχους».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου