ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

8/1/2013

Προχωράει για ακραίο

07/01/2013
 Ικανοποιημένοι παρουσιάζονται στον ΠΑΟΚ από την εικόνα της ομάδας μετά την είσοδο του Κατσουράνη στο ματς με τον Πανθρακικό και η διοίκηση αναμένεται να κινηθεί για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ.

Προχωράει για ακραίο
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άλλαξε επίπεδο με τον διεθνή χαφ και αυτό είναι κάτι που έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Κομοτηνή.

Το ενδεχόμενο οι Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στο Champions League ανοίγει την όρεξη στους ιθύνοντες του συλλόγου και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ έχει έρθει σε επαφή με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ο σύμβουλος της ΠΑΕ βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα από την Παρασκευή και έχει ενημερώσει τους αρμόδιους του ποδοσφαιρικού τμήματος (Βρύζα, Δώνη και Γεωργιάδη) και τον Ιβάν Σαββίδη για όλα τα μεταγραφικά θέματα.

Ο Ρώσος παράγοντας περιμένει το «ντα» από τον Ντάνκο Λάζοβιτς και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για να ενισχυθεί αισθητά η επίθεση του ΠΑΟΚ.

Επίσης, ο Τσιστιακόφ ασχολείται με παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στα άκρα, όπως είναι ο Λούκας της Καρπάτι. Η έλευση μεσοεπιθετικών είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη και αυτή είναι η προτεραιότητα του «Δικεφάλου του Βορρά», μια και φάνηκε ότι εκεί «πονάει» αρκετά η ομάδα.

Όσον αφορά την ενίσχυση των μετόπισθεν, στη λίστα των υποψηφίων έχει προστεθεί το όνομα του Λουκά Βύντρα μετά το άσχημο κλίμα που επικρατεί στο πρόσωπό του στον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, όμως την ίδια ώρα περιμένουν το κάτι καλύτερο.

Στον «αέρα» παίκτες και Ρότσα

07/01/2013
 Βαρύ είναι το κλίμα στην Παιανία. Όχι μόνο για τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά και λόγω της δυσαρέσκειας των παικτών για τη στάση της διοίκησης απέναντί τους. Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Ρότσα.

Στον «αέρα» παίκτες και Ρότσα
Η ήττα από τον Λεβαδειακό επανέφερε στην επιφάνεια προβλήματα που τις ημέρες των γιορτών είχαν ξεχαστεί. Οι παίκτες έχουν παράπονα από τη διοίκηση, όχι μόνο για τις καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων, αλλά κι επειδή διαβάζουν διάφορα πράγματα για το μέλλον τους στον Τύπο και ζουν στην αβεβαιότητα.

«Είμαστε μόνοι μας, τελείως απροστάτευτοι από τη διοίκηση. Δεν έχει έρθει να μας μιλήσει, να μας πει κάτι. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;», έλεγαν χθες στον Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος τους άκουγε με κατανόηση και τους ζητούσε να μείνουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους εν όψει και του αγώνα με τον Πλατανιά την Τετάρτη για το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος στη θέση του. Η κίνησή του να χρησιμοποιήσει τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, αν και είχε εντολή από τη διοίκηση να μην το κάνει, φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον Γιάννη Αλαφούζο, που μετά τα λάθη του Γάλλου αμυντικού στο ματς του Σαββάτου, δεν θέλει καν να τον βλέπει μπροστά του. Οι σχέσεις προπονητή και προέδρου έχουν διαταραχθεί και μένει να φανεί πού μπορεί να οδηγήσει αυτό.

Σε ό,τι αφορά στους υπό αποχώρηση παίκτες, ο Λουκάς Βύντρα αναμένεται να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση για μείωση των αποδοχών του στο μισό και ήδη ψάχνεται για να φύγει, με τον ΠΑΟΚ να τον έχει στο στόχαστρο. Ομάδα ψάχνει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τον ατζέντη του να τον προτείνει σε συλλόγους του εξωτερικού.

Αναφορικά με τον Σεμπαστιάν Λέτο, σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης η υπόθεση να αδειάσει η δική του θέση ξένου-προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής ο Γιοχέι Καζιγιάμα-προχωρά αρκετά καλά.

Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν απολύσεις και περικοπές σε μισθούς στους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (για 15 εκατ. ευρώ) που θα αποφασιστεί την Τρίτη θα εντείνει τις προσπάθειές του για να συμμετάσχουν σε αυτή ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης.

* Ο Βασίλης Καλαποθαράκος, που τελευταία είχε εργαστεί στον Εργοτέλη, αναμένεται να είναι ο νέος γυμναστής του Παναθηναϊκού αντικαθιστώντας τον Γιάννη Γράμμο, που μετακομίζει στο Κατάρ.

«Κλείνει» ο Μάντζιος

07/01/2013
 Ίσως εντός της ημέρας ο Βαγγέλης Μάντζιος να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να γίνει ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου.

«Κλείνει» ο Μάντζιος
Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν θέλησε να αναφερθεί στα μεταγραφικά μετά τη χθεσινή νίκη των Περιστεριωτών 2-0 απέναντι στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, η SportDay γράφει ότι ο 30χρονος παίκτης - που είχε συνεργαστεί την περσινή σεζόν με τον προπονητή των «κυανόλευκων» στον ΟΦΗ - είναι πιθανό σήμερα κιόλας να βρεθεί στο Μαζαράκειο για να περάσει από εργομετρικά.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η διοίκηση του συλλόγου έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μάντζιο και στο οικονομικά και απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Περιμένει για Όμο και Χρίστου

07/01/2013
 Την περίπτωση του Σουλεϊμάν Όμο παρακολουθούν στον Πλατανιά.

Περιμένει για Όμο και Χρίστου
Ο Νιγηριανός χαφ αναμένεται σύντομα να λύσει τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο και οι Κρητικοί επιθυμούν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με την απόκτησή του.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη μπήκε «σφήνα» στη διεκδίκηση του διεθνούς Παρασκευά Χρίστου (τον οποίο θέλει και ο Πανθρακικός) και περιμένουν μέσα στο επόμενο 48ωρο την τελική του απάντηση.

Τον 29χρονο παίκτη γνωρίζει αρκετά καλά ο προπονητής του Πλατανιά από τη θητεία του στην εθνική Κύπρου και μπορεί να αγωνιστεί ως στόπερ και ως αμυντικός χαφ.

Ο Χρίστου καταβάλει προσπάθεια να μείνει ελεύθερος από τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κλουζ στην οποία ανήκει.

Καραλής έρχεται, Φουρτάδο φεύγει

07/01/2013
 Μετά στη μέρα αναμένεται να κλείσει θετικά για την ΑΕΚ η μεταγραφή του Γιάννη Καραλή. Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Εμίλιο Φουρτάδο.

Καραλής έρχεται, Φουρτάδο φεύγει
Την τέταρτη μεταγραφή της αναμένεται να ολοκληρώσει η ΑΕΚ. Ο Γιάννης Καραλής αναμένεται σήμερα να αποδεσμευτεί από την Κέρκυρα και ενδεχομένως ακόμη κι αύριο να αρχίσει προπονήσεις στα Σπάτα, καθώς η συμφωνία του με την «Ένωση» είναι γνωστή εδώ και καιρό. Ο Έβαλντ Λίνεν θεωρεί πως ο 24χρονος εξτρέμ μπορεί να του δώσει λύσεις στα άκρα της επίθεσης.

Ο Γερμανός προπονητής πολύ θα ήθελε 1-2 ακόμη προσθήκες στη μεσοεπιθετική γραμμή, ωστόσο χρήματα δεν υπάρχουν. Η διοίκηση ελπίζει σε ένα δάνειο από τον ομογενή επιχειρηματία Άλκη Φωτίου για να καλύψει κάποια επείγοντα έξοδα και ενδεχομένως να κάνει μία ακόμη προσθήκη στο ρόστερ. Πάντως με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, ούτε λόγος να γίνεται για παίκτες όπως οι Κλωναρίδης και Μπαργκάν…

Στο μεταξύ, ο Εμίλιο Φουρτάδο θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν για την ΑΕΚ. Μετά την επίθεση που δέχτηκε χθες από οπαδούς στα Σπάτα, ο 29χρονος φορ ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από την ομάδα και σήμερα αναμένεται να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Πολλοί φοβούνται πως ανάλογη απόφαση μπορεί να πάρουν κι άλλοι παίκτες της ομάδας, ιδίως οι ξένοι (Κορδέρο, Γιάγκο) που ήταν περισσότερο σοκαρισμένοι από όσα έγιναν χθες στα Σπάτα. Είναι που είναι απλήρωτοι, βλέποντας και επεισόδια σαν το χθεσινό, οι αντοχές τους στερεύουν...

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη Κοντοέ, ο Έβαλντ Λίνεν τού ζήτησε χθες να μείνει, βλέποντας και την αμυντική εικόνα της ΑΕΚ στην Τρίπολη. Πάντως ο παίκτης περιμένει κάποια κίνηση της διοίκησης.

«Δεν ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες»

07/01/2013
 Καλές χαρακτήρισε τις διαιτησίες στην πρώτη αγωνιστική του 2013 ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες»
«Είχαμε καλές διαιτησίες στην αγωνιστική αυτή. Οι διαιτητές δεν ντύθηκαν Άγιου Βασίληδες για να κάνουν δώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Μακάρι χρονιά να τελειώσει καλά, γιατί τα δύσκολα έρχονται όταν η βαθμολογία αρχίζει και ‘καίει’».

Αναλυτικά όσα δήλωσε για καθένα από τα ματς του Σαββατοκύριακου:

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Σπάθας ήταν πολύ καλός. Η αποβολή του Ουντότζι με δεύτερη κίτρινη για θέατρο ήταν σωστή.

Αστέρας-ΑΕΚ: Ο Τριτσώνης έκανε καλή διαιτησία, δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ευτυχώς πήγε καλά.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: Ο Στυλιάρας ήταν καλός, δεν είχε προβλήματα.

Άρης-Πανιώνιος: Στο 60ο λεπτό είχαμε μια λάθος υπόδειξη του πρώτου βοηθού, όταν ένας παίκτης του Πανιωνίου ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα δεν δόθηκε κακώς πέναλτι στον Άρη σε ανατροπή από τον τερματοφύλακα.

Ατρόμητος-Κέρκυρα: Το παιχνίδι τέλειωσε γρήγορα με τα γκολ που πέτυχε νωρίς ο Ατρόμητος και δεν υπήρχαν προβλήματα. Ο Τοπούζης από τη Θράκη ανέβηκε από τη Football League στη μεγάλη κατηγορία και τα πήγε πολύ καλά. Πάντως το παιχνίδι δεν είχε δυσκολίες. Έχει δικαίωμα η επιτροπή διαιτησίας να ανεβάζει διαιτητές. Οι πίνακες είναι ανοικτοί.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ: Ο Κάκος ήταν πολύ καλός. Ήταν σωστό το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης, όπως και η κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα.

Ολυμπιακός-Βέροια: Ο Καλογερόπουλος δεν είχε κανένα πρόβλημα, όλα πήγαν καλά.

Δεν μπορεί να περιμένει…

07/01/2013
 Η ομάδα στον πάτο της βαθμολογίας, η προπόνηση πεδίο μάχης, οι παίκτες στα όριά τους και ο Δημήτρης Βιντιάδης ζητεί χρόνο… Όμως η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει.

Δεν μπορεί να περιμένει…
Η κατάσταση στις τάξεις της «Ένωσης» είναι δραματική και φαίνεται πως η παρουσία της στην τελευταία θέση της βαθμολογίας-σταθερά από την αρχή του πρωταθλήματος-είναι μόνο μία πτυχή του προβλήματος.

Χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για να καλυφθούν τα απολύτως απαραίτητα έξοδα του μήνα, οι παίκτες είναι στα πρόθυρα της κατάθεσης προσφυγής (μεταγραφική περίοδο διανύουμε, γαρ), η ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση μοιάζει με ανέκδοτο και η απογοήτευση του κόσμου έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε οργή κατά δικαίων και αδίκων. Τα χθεσινά επεισόδια στα Σπάτα, με το κυνηγητό στον Εμίλιο Φουρτάδο, μαρτυρά πως η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη γέννησε περισσότερες απορίες από αυτές που τελικά έλυσε. Χρειαζόταν τελικά τόσους μήνες για να διαπιστώσει πως τα κεφάλαια που απαιτούνται για να αναλάβει την ΠΑΕ και τις άμεσες υποχρεώσεις της είναι περισσότερα από 8-10 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε;

Τι θα πράξει αν μέσα στις 30 μέρες παράταση που ζήτησε δεν υπάρξει ρύθμιση των χρεών της ομάδας προς το κράτος; Πώς θα συγκεντρώσει τα κεφάλαια που λείπουν από τη στιγμή που δεν το έκανε τόσο καιρό; Γιατί δεν διευκολύνει ταμειακώς την ΠΑΕ με ένα μικρό ποσό (έστω 200.000 ευρώ) από τη στιγμή που γνωρίζει πως αν δεν μπει άμεσα ρευστό στην ομάδα αυτή μπορεί να μην… υπάρχει μέχρι να τελειώσει η διορία που ζητεί.

Σύμφωνα με την πλευρά του εφοπλιστή και όσα έλεγε στη διοίκηση λίγο πριν εκδώσει την ανακοίνωση, έχει συγκεντρώσει 13 εκατ. ευρώ (8-10 εξ αυτών από το επενδυτικό fund που έχει βρει ο Κιθ Χάρις), αλλά απέχει ακόμη από το ποσό που απαιτείται για να καλύψει την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ σε ορίζοντα διετίας. Λέγεται, δε, πως ψάχνει άλλα 5 εκατ. ευρώ για να κάνει την προσφορά του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ προσπαθεί να βρει λύσεις, αλλά τα περιθώρια είναι στενά. Ο Ανδρέας Δημητρέλος σε πρώτη φάση δείχνει διάθεση να παραμείνει στην προεδρία και να περιμένει την κατάληξη στην υπόθεση Βιντιάδη, παρά τα όσα είχε δηλώσει περί παραίτησης από την προεδρία αν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου δεν υπάρχει λύση. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ φαίνεται πως θεωρεί ότι μία διοίκηση Πρωτοδικείου, που είναι η… εναλλακτική λύση, δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω, αφού το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι διοικητικό αλλά οικονομικό.

Θα δοκιμάσει ο Παπάζογλου

07/01/2013
 Αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση του ΟΦΗ με αντίπαλο την Skoda στην Ξάνθη είναι ο Θανάσης Παπάζογλου.

Θα δοκιμάσει ο Παπάζογλου
Ο 24χρονος επιθετικός στη χθεσινή προπόνηση των Κρητικών συνέχισε τη θεραπεία που ακολουθεί και στη συνέχεια συμμετείχε σε ένα κομμάτι του προγράμματος.

Ωστόσο, η παρουσία του υψηλόσωμου φορ στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Γιάννη Πετράκη θα κριθεί την τελευταία στιγμή, όταν και θα δοκιμάσει το πόδι του πριν από την έναρξη του αγώνα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Αν τελικά δεν καταφέρει να αγωνιστεί, τότε στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Περογαμβράκης, ο Μπανούσης θα μπει στην ενδεκάδα στη μεσαία γραμμή και ο Βιτώρος θα περάσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Θέση διεκδικεί, πάντως, και ο Καπουράνης ως αριστερός επιθετικός.

Ξεκαθαρίζει του Ντε Βινσέντι

07/01/2013
 Στην Αθήνα έμεινε ο Τόμας Ντε Βινσέντι για να συναντηθεί με τον μάνατζερ του, Εστέμπαν Μπουχάν.

Ξεκαθαρίζει του Ντε Βινσέντι
Χωρίς τον Τόμας Ντε Βινσέντι αποχώρησε η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για να επιστρέψει στη βάση της, ύστερα από την ισόπαλη αναμέτρηση με τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Αργεντινός μέσος ωστόσο θα κάνει μία στάση στην Αθήνα καθώς θα συναντηθεί με τον μάνατζερ του, Εστέμπαν Μπουχάν - ο οποίος χθες ήταν στο Καραϊσκάκη- για να συζητήσουν για το μέλλον του.

Ο Ντε Βινσέντι βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των δύο «αιωνίων» με τους «πράσινους» να δηλώνουν αισιόδοξοι για την απόκτησή του, ύστερα από την επικοινωνία του Κώστα Ελευθεράκη (τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού) με τον Μπουχάν.

Με το μυαλό στα μεταγραφικά

07/01/2013
 Τρεις παίκτες του Πανιωνίου βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Κέρκυρας.

Με το μυαλό στα μεταγραφικά
Η ενίσχυση της Κέρκυρας είναι πλέον επιτακτική ανάγκη -ύστερα από τις αποχωρήσεις των Καραλής, Κοντοδήμο- ώστε η ομάδα να καταφέρει να πάρει καλά αποτελέσματα και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Άκης Μάντζιος, ψάχνει να βρει λύσεις.

Ο τεχνικός των «Φαιάκων» καλοβλέπει τις περιπτώσεις των Ρόβα, Σάμαρη και Διαμάντακο, οι οποίοι ανήκουν στον Πανιώνιο, αλλά δεν υπολογίζονται από τον προπονητή των Νεοσμυρνιωτών, Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Ακόμη, από τους τρεις μόνο ο Ρόβας είναι άνω των 24 ετών, δεδομένου ότι η Κέρκυρα μπορεί να κάνει μόνο μία μεταγραφή.

Χακόμπο: «Πολύ σημαντική νίκη»

07/01/2013
 Στον τρόπο που έγινε η ανατροπή του σκορ και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 4-1 επί του Πανθρακικού αναφέρθηκε ο Σανθ Χακόμπο.

Χακόμπο: «Πολύ σημαντική νίκη»
Δύσκολη, αλλά σημαντική χαρακτήρισε ο Σανθ Χακόμπο την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανθρακικό (4-1) στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας τόνισε πως η εξέλιξη της αναμέτρησης έδειξε ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» είναι μία μεγάλη και ποιοτική ομάδα με υψηλούς στόχους.

Ωστόσο, ο Χακόμπο ανέφερε πως στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι, καθώς ακόμη υπάρχει πολύ δρόμος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στα «Σπορ του Βορρά»:

Για το πώς ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη:
«Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη και αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την εξέλιξη του αγώνα. Και αυτό συνέβη γιατί μείναμε πίσω στο σκορ από ένα αυτογκόλ, είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ χάσαμε και πέναλτι λίγο πριν τελειώσει το πρώτο 45λεπτο. Γνωρίζαμε πως επειδή ο αντίπαλος μας έμεινε με 10 παίκτες, στο δεύτερο ημίχρονο θα έπαιζε με μαζική άμυνα όπως και συνέβη.

Όμως παίξαμε όπως έπρεπε, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και την ηρεμία μας και τελικά όχι μόνο ανατρέψαμε το σκορ αλλά πήραμε και μια μεγάλη σε έκταση νίκη. Από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε πήγαν όλα καλά όπως θέλαμε, θεωρώ πως ήταν καθοριστική η ισοφάριση του Λάζαρ. Μετά την ισοφάριση σε κάθε φάση που δημιουργήσαμε, βάλαμε και γκολ. Και αυτό αποδεικνύει πως έχουμε στοιχεία μεγάλης ομάδας που έχει υψηλούς στόχους. Αυτή ήταν η πρώτη ευρεία νίκη της σεζόν και ήταν πράγματι μια πολύ σημαντική νίκη».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Είναι καλό ότι ξεκινήσαμε τη χρονιά με νίκη αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτήν. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο ακόμη και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αναμφίβολα όμως, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα:
«Πρέπει να κερδίσουμε και στον αγώνα του κυπέλλου που ακολουθεί. Αλλά και στο πρωτάθλημα έχουμε δύσκολη συνέχεια με δυο ματς με ομάδες που μας ακολουθούν, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης».

«Από την ΑΕΚ λείπει εμπειρία και σθένος»

07/01/2013
 Στη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ΑΕΚ αναφέρθηκε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μιχάλης Φραγκουλάκης. Παράλληλα ο μέσος του Αστέρα Τρίπολης κράτησε χαμηλούς τόνους για τις βλέψεις των Αρκάδων.

«Από την ΑΕΚ λείπει εμπειρία και σθένος»
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2013 ο Αστέρας Τρίπολης, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη να αναφέρει πως η ομάδα της Αρκαδίας φτιάχνει χαρακτήρα.

Ακόμη, ο μέσος του Αστέρα τόνισε πως διατηρώντας το αήττητο στην έδρα τους, ο επόμενος στόχος τους είναι να βελτιώσουν τις εκτός έδρας εμφανίσεις τους. Ωστόσο, σχετικά με την ΑΕΚ τόνισε πως αυτό που της λείπει είναι το σθένος και η εμπειρία για να πάρει καλά αποτελέσματα, κάτι που αποτελεί αιτία του νεανικού της ρόστερ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ:
«Μπορεί κάποια άλλη στιγμή να ήταν δύσκολο να πάρουμε τη νίκη, όμως η κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ δεν αλλάζει τη φανέλα της ομάδας. Ωστόσο, η μόνη διαφορά που έχουμε φέτος με την ΑΕΚ είναι η φανέλα. Στόχος μας για την εν λόγω αναμέτρηση ήταν να διατηρήσουμε το απόλυτο στην έδρα μας και αυτό κάναμε».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Μην ξεγελιόμαστε, εγώ έχω αγωνιστεί και παλαιότερα στην πρώτη κατηγορία και είναι ξεκάθαρο ότι το επίπεδο έχει πέσει, λόγω των προβλημάτων που όλοι αντιμετωπίζουν. Αυτό είναι καλό για τις υγιείς ομάδες, όπως ο Αστέρας, αλλά από την άλλη το πρωτάθλημα χάνει ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και αυτό στεναχωρεί κάποιους. Εμείς ελπίζουμε για ό,τι καλύτερο για το μέλλον του Αστέρα».

Για την έδρα και το αήττητο:
«Το να μπορείς να διατηρήσεις το αήττητο στην έδρα σου εξαρτάται από την ομάδα που έχεις. Φυσικά, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη δική μας έδρα με αυτή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, έχουμε τον κόσμο μας που έρχεται και μας παρακολουθεί. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα και μία ισχυρή έδρα. Μέχρι στιγμής τα πράγματα εντός έδρας είναι καλά, έχουμε μόνο μια ισοπαλία. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωθούμε και εκτός».

Για την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ:
«Όταν δεν παίζεις χάνεις τον ρυθμό σου. Όταν γίνεται αλλαγή αυτός που μπαίνει βοηθάει την ομάδα. Εμείς καταφέραμε να γυρίσουμε το σκορ, αυτό δείχνει ότι φτιάχνουμε χαρακτήρα».

Για τους στόχους του Αστέρα:
«Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα έχουμε το Κύπελλο και θέλουμε την πρόκριση. Μετά είναι ο αγώνας στην Κέρκυρα, όπου στόχος μας είναι η νίκη για να βελτιώσουμε την εικόνα μας εκτός έδρας. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα προσπαθήσουμε στα πλέι-οφ να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί»

Για την ΑΕΚ:
«Όταν μία ομάδα έχει μικρούς παίκτες πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται το σκορ. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν το σθένος να κρατήσουν το αποτέλεσμα, η ομάδα δεν έχει εμπειρία λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας και αυτό είναι που της κοστίζει. Τα παιδιά έχουν πολύ δύσκολο έργο. Όσο η ομάδα δεν παίρνει βαθμούς και σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους παίκτες».

Για τον Τσιώλη:
«Είναι ο άνθρωπος που με επέλεξε, η δουλειά του φάνηκε από πέρυσι. Από εκεί και πέρα συνεχίζει την καλή δουλειά, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές έχει όνειρα αυτός και ο πρόεδρος και η ομάδα».

«Έτοιμος για το παραπάνω βήμα»

07/01/2013
 Ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Έτοιμος για το παραπάνω βήμα»
Ο 23χρονος μπακ δεν θέλησε να αναφερθεί στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει για το μέλλον του, λέγοντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό δεν θα ήθελε να προβεί σε ανακοινώσεις.

«Δεν θα ήθελα να ανακοινώσω κάτι, επειδή δεν είναι σίγουρο… Αυτή τη στιγμή είμαι στον Ατρόμητο», τόνισε μεταξύ άλλων ο διεθνής αμυντικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για τις δηλώσεις του Αναστόπουλου πως ο Ατρόμητος θα είναι έτοιμος σε περίπου έναν μήνα

«Κερδίσαμε δίκαια. Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε, επειδή η Κέρκυρα είχε σφιχτή άμυνα και καταφέραμε να τις βάλουμε γρήγορα γκολ. Είχαμε την πρωτοβουλία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όπως είπε και ο κ. Αναστόπουλος, έχουμε πολλά ακόμα να βελτιώσουμε. Ήρθε νέος προπονητής και η ψυχολογία της ομάδας είναι προς το καλύτερο. Μέσα σε 2-3 θα έχουμε καταφέρει τα όσα θέλει ο προπονητής μας».

Για την απόδοση της ομάδας τη φετινή σεζόν

«Σίγουρα το σημαντικό είναι πως βρισκόμαστε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όπως και ότι κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς στο χθεσινό ματς. Ο Ατρόμητος έχει μάθει τους οπαδούς να παίζει καλό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν έγινε στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Δουλεύουμε σκληρά για να δείξουμε την τακτική μας μέσα στον γήπεδο.

Τώρα έχουμε νέο προπονητή και με πολλή δουλειά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ο Ατρόμητος είχε μέτρια παρουσία σχεδόν σε όλον τον πρώτο γύρο. Έχουμε δύο ήττες και αυτό δείχνει ότι είμαστε μία σκληρή ομάδα και βρισκόμαστε δίκαια σε αυτή τη θέση, αν και θα μπορούσαμε να είμαστε κάπου ψηλότερα
».

Για το αν υπάρχει άγχος με τις περσινές πετυχημένες σεζόν

«Δεν μας άγχωσε η παρουσία του κ. Μπάγεβιτς, ενός πετυχημένου προπονητή. Ίσως δεν καταφέραμε να βγάλουμε στο γήπεδο τη φιλοσοφία που ήθελε ο παλιός προπονητής. Ξέρουμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές ότι δεν έχουμε βγάλει τον καλύτερό μας εαυτό. Είχαμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε με τον κ. Αναστόπουλο και σε λίγο καιρό θα φανούν τα αποτελέσματα».

Για το μέλλον του, αφού ακούγονται διάφοροι «μνηστήρες»

«Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης του Ατρομήτου. Είμαι πολύ καλά εδώ και αγαπάω την ομάδα. Έχω έναν χρόνο συμβόλαιο και θέλω να το τιμήσω. Είμαι έτοιμος να κάνω το παραπάνω βήμα. Δεν θα ήθελα να ανακοινώσω κάτι, επειδή δεν είναι σίγουρο… Αυτή τη στιγμή είμαι στον Ατρόμητο».

Για τη δήλωση που έκανε για τον ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει ιστορία και για αυτό είναι μεγάλη ομάδα. Σίγουρα θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου και στο εξωτερικό θα ήθελα να παίξω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι χειροπιαστό και θα αγωνίζομαι για τη φανέλα του Ατρομήτου».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

«Πολλές ομάδες έχουν προβλήματα. Κάποιες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός είναι έκπληξη που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν πολλά προβλήματα και αναγκάζονται να παίζουν με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Χρειάζεται να δουλέψουν αρκετά για να μπορέσουν να παραμείνουν στην κατηγορία».

Στο «ψυγείο» του Ντίνα

07/01/2013
 «Πάγωσε» η μεταγραφή του Θανάση Ντίνα στον Παναθηναϊκό. Η πλευρά του μεσοεπιθετικού της Παναχαϊκής ενημερώθηκε πως δεν θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία που υπήρχε μαζί του και θα τα ξαναπούν το Μάιο.

Στο «ψυγείο» του Ντίνα
Οι λόγοι για τους οποίους η μεταγραφή, που θεωρείτο μέχρι χθες δεδομένη, «ναυαγεί» μέχρι νεωτέρας, ανακοινώθηκαν από την πλευρά της Παναχαϊκής. Η ομάδα της Πάτρας αναφέρει πως τα ανταλλάγματα που πρόσφερε ο Παναθηναϊκός δεν την ικανοποίησαν.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως χθες τον παίκτη παρακολούθησε στον αγώνα με τη Δόξα στη Δράμα ο Κώστας Ελευθεράκης.

Ο τελευταίος, που έχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο «τριφύλλι», ενημέρωσε σήμερα τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Σημειώνεται πως υπήρχε προσυμφωνία για τετραετές συμβόλαιο το οποίο θα ενεργοποιείτο το καλοκαίρι όταν και θα έμενε ελεύθερος, αλλά πλέον όλα είναι στον αέρα.

Κάτσε: «Όνειρο μας το Κύπελλο»

07/01/2013
 Την κατάκτηση του Κυπέλλου χαρακτήρισε ως όνειρο ο Έργκους Κάτσε, ύστερα από τόσα χρόνια ανομβρίας.

Κάτσε: «Όνειρο μας το Κύπελλο»
Χαρούμενος που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ - ομάδα που άλλαξε τη ζωή του- δήλωσε ο Έργκους Κάτσε.

Ο μεσοαμυντικός του «Δικέφαλου του Βορρά» ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του που ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ, ύστερα από το αυτογκόλ που πέτυχε στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.

Ακόμη, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε πως ο ίδιος προτιμά καλύτερη πορεία στο Κύπελλο από ό,τι στο πρωτάθλημα, ώστε να δώσουν χαρά στον κόσμο τους, μετά από πολλά χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο “Sport 103”:

Για το αυτογκόλ:
«Δώσαμε τα πάντα για να κερδίσουμε γιατί αν χάναμε για κανένα μήνα θα ήμουν πολύ στεναχωρημένος. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που κερδίσαμε».

Για τη διαφορά οχτώ βαθμών με τον Ολυμπιακό:
«Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε σε κάθε ματς καλοί για να παίρνουμε βαθμούς και η ομάδα να ενώνεται περισσότερο. Ήδη είμαστε στη δεύτερη θέση, δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα, αλλά χρειάζεται ακόμη προσπάθεια»

Για το αν προτιμά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ή το Κύπελλο:
«Και τα δύο, αλλά περισσότερο το Κύπελλο. Αν πάρουμε το Κύπελλο θα είναι όνειρο μετά από τόσα χρόνια να κατακτήσουμε έναν τίτλο, θα δώσουμε χαρά»

Για το γεγονός ότι είναι βασικός και αναντικατάστατος:
«Το καλοκαίρι δεν πίστευα ότι θα μπω με τη μία και θα παίξω βασικός, η ζωή όμως είναι έτσι και τώρα ζω ένα όνειρο. Αυτό που ζω φέτος είναι το καλύτερο δώρο και ευχαριστώ».

Για τον χαρακτήρα του:
«Ο χαρακτήρας μου είναι έτσι, όταν κάνω λάθος τρελαίνομαι, χτες μετά το αυτογκόλ για ένα τέταρτο δεν ήθελα να μιλάω σε κανέναν. Πρέπει, πάντως, μετά το αυτογκόλ να συνεχίζεις και να προσπαθείς».

Για το νέο συμβόλαιο που κέρδισε στον ΠΑΟΚ:
«Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει, άλλαξε η ζωή μου, από εκεί που έπαιρνα 800 ευρώ τώρα μπορώ και πλέον βοηθάω και την οικογένειά μου».

Για τις ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί παίκτες:
«Πρέπει ο κάθε νεαρός να δίνει την ψυχή του, πρέπει να αρπάζει την κάθε ευκαιρία γιατί μετά δεν ξέρεις πως θα στα φέρει η ζωή. Όπως εγώ σε ένα παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πιο παλιά δεν είχα αρπάξει την ευκαιρία και έφυγα δανεικός».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Εχει αλλάξει πολύ την ομάδα και στο οικονομικό, έχει αλλάξει σελίδα ο ΠΑΟΚ, έχει κάνει πολλά πράγματα ο πρόεδρος κι εμείς θα πρέπει να του το ανταποδώσουμε στο γήπεδο για να κάνει κι άλλα. Βλέπουμε πολλές ομάδες που δεν έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα και αισθανόμαστε τυχεροί».

Για την Εθνική ομάδα:
«Για την Εθνική δεν έχω αποφασίσει ακόμη, θα το κοιτάξω αργότερα είναι δύσκολη απόφαση».

Πρόβλημα με Πίντο

07/01/2013
 Ενοχλήσεις στον αχίλλειο του δεξιού του ποδιού αντιμετωπίζει ο Αντρέ Πίντο και η συμμετοχή του στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά για το Κύπελλο την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ είναι αμφίβολη.

Πρόβλημα με Πίντο
Ενδεχόμενη απουσία του Πίντο θα δημιουργήσει πρόβλημα στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού, καθώς οι επιλογές είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες.

Από τη στιγμή που μετά τον Λουκά Βύντρα εκτός ομάδας τίθεται εκ νέου ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα υποχρεούται να στραφεί στη χρησιμοποίηση των Βελάσκες και Τριανταφυλλόπουλου ως δίδυμο στην άμυνα.

Σήμερα, όσοι από τους ποδοσφαιριστές αγωνίσθηκαν το Σάββατο εναντίον του Λεβαδειακού ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ οι υπόλοιποι ολοκλήρωσαν την προπόνηση με δίτερμα.

Αγγελούδης: «Το είχα υποσχεθεί στον κ. Στέφανο…»

07/01/2013
 Στον Στέφανο Γιώρη θέλησε να αφιερώσει το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο ο Νίκος Αγγελούδης, στη χθεσινή νίκη (2-1) του Άρη επί του Πανιωνίου.

Αγγελούδης: «Το είχα υποσχεθεί στον κ. Στέφανο…»
Ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής των «κίτρινων» απεβίωσε ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής το 2012 και ο νεαρός επιθετικός δεν τον ξέχασε…

«Του είχα υποσχεθεί ότι θα του το αφιερώσω το πρώτο μου γκολ», τόνισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Αγγελούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Libero»

Για το αν το χθεσινό ματς αποτελεί δικαίωση γι' αυτόν

«Ήμουν εφτά συνεχόμενα παιχνίδια εκτός αποστολής. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πρέπει να κάνω υπομονή. Δουλεύεις και όταν σου δοθεί η ευκαιρία πρέπει να την εκμεταλλευτείς και να είσαι έτοιμος. Όταν δεν παίζεις όλα πάνε στραβά. Εκεί πρέπει να δείξεις δύναμη, να δουλεύεις στις προπονήσεις και να είσαι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που αγωνίζονται. Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση για μένα, γιατί έβλεπα στις προπονήσεις ότι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και δεν έπαιρνα την ανταμοιβή που έπρεπε. Δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Έκανα απλά υπομονή».

Για τη χθεσινή νίκη

«Αυτό που έγινε χθες ήταν απλά μία ανάσα για εμάς. Δεν σταματάμε εδώ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Τα κεφάλια πρέπει να είναι μέσα».

Για την παρουσία πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών στην 11άδα του Αρη

«Αν δείτε χθες την επίθεση της ομάδας ήταν ο Γιαννιώτας δεξιά μου, ο Καραγιάννης πιο δεξιά και ο Σουνάς αριστερά μου. Ήμασταν η Κ20. Είναι ευχάριστο για μας αλλά πρέπει να δείξουμε πράγματα. Τα προηγούμενα χρόνια γκρινιάζαμε που δεν παίζουν έλληνες παίκτες. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να παίζουμε».

Για τον Αγκάνθο

«Είναι μεγάλος σέντερ φορ, μαθαίνουμε πολλά πράγματα από αυτό και σκοράρει συνέχεια. Ένας μεγάλος παίκτης όπως ο Αγκάνθο δίνει ώθηση και στους μικρότερους, μπορεί να πάρει την ομάδα στην πλάτη του, σίγουρα βοηθάει πάρα πολύ».

Για την κίνησή του στο γκολ

«Ήταν εκπληκτικό το γκολ που έβαλε και η σέντρα όμως που έβγαλε ο Οικονομόπουλος ήταν όλα τα λεφτά».

Για το πρώτο του γκολ με την επαγγελματική ομάδα και την αφιέρωση στο Στέφανο Γιώρη

«Το είχα υποσχεθεί αυτό στον κ. Στέφανο όταν ήταν ακόμα στο κρεβάτι. Του είχα υποσχεθεί ότι θα του το αφιερώσω το πρώτο μου γκολ κι ελπίζω από εκεί ψηλά που είναι να το χάρηκε».

Για το τι έχει αλλάξει ο Αλκαράθ

«Έχει δώσει μία πειθαρχία διαφορετική στην ομάδα, έχει πιο πολλή κυκλοφορία της μπάλας και παίζει πιο επιθετικό σύστημα».

Για τη διαιτησία

«Δεν θέλω να αναφέρω κάτι για τη διαιτησία. Τα βλέπει ο κόσμος. Το να λέμε και να λέμε. Πρέπει να παλέψουμε και γι' αυτό».

Για τα παιχνίδια του Ιανουαρίου με ΟΦΗ, ΑΕΚ και Κέρκυρα

«Ο μήνας αυτός είναι πολύ δύσκολος και τα παιχνίδια κομβικά. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να τα κερδίσουμε».

Για τον επόμενό του στόχο μετά το πρώτο του γκολ

«Κι άλλα γκολ. Δεν ξέρω που θα είναι αλλά ελπίζω να δώσουν βαθμούς στην ομάδα».

Ο Κατίδης κερνάει τα «τσικό»

07/01/2013
 Έχει αναδειχτεί κι αυτός με τον ίδιο τρόπο και στηρίζει ανάλογες προσπάθειες. Ο λόγος για τον Γιώργο Κατίδη, ο οποίος αποφάσισε να κάνει το τραπέζι στους «μικρούς» της ΑΕΚ.

Ο Κατίδης κερνάει τα «τσικό»
Η ομάδα με γεννηθέντες το 2002 και 2003 κατέλαβε την τρίτη θέση στο τουρνουά του Κενταύρου και ο Γιώργος Κατίδης παρακολούθησε κάποια παιχνίδια. Μάλιστα ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της «ανδρικής» ομάδας έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις κι αποφάσισε να επιβραβεύσει τα παιδιά.

Το τραπέζι θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας.

Το τμήμα των τσικό, που δημιουργήθηκε από τον Τάσο Στασινόπουλο ως επικεφαλής ανάπτυξης των υποδομών της ΠΑΕ, προπονεί ο Στέλιος Ορφανίδης.

«Δεν ικανοποίησαν τα ανταλλάγματα του Παναθηναϊκού»

07/01/2013
 Η διοίκηση της Παναχαϊκής επιβεβαίωσε το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Θανάση Ντίνα στον Παναθηναϊκό και εξήγησε τους λόγους.

«Δεν ικανοποίησαν τα ανταλλάγματα του Παναθηναϊκού»
Μη επαρκή κρίθηκαν από τους Αχαιούς τα οικονομικά ανταλλάγματα που πρόσφερε ο Παναθηναϊκός στην Παναχαϊκή για την απόκτηση του Θανάση Ντίνα.

Αυτό αναφέρει η διοίκηση της ομάδας σε ανακοίνωσή της, που επιβεβαιώνει πως η μετακίνηση του 23χρονου μεσοεπιθετικού ματαιώνεται. Όλα αυτά κι ενώ αναμενόταν ακόμη και σήμερα ο παίκτης να υπογράψει για τέσσερα χρόνια για να μετακινηθεί στην Παιανία τον Ιούνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την ματαίωση της μεταγραφής του Θανάση Ντίνα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η αιτία της ματαίωσης της μεταγραφής είναι η μη ικανοποίηση της ΠΑΕ Παναχαϊκή στα οικονομικά ανταλλάγματα τα οποία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσέφερε».

«Ψηλά με Σαββίδη και Κατσουράνη»

07/01/2013
 Την αισιοδοξία του ότι τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα του ΠΑΟΚ εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος.

«Ψηλά με Σαββίδη και Κατσουράνη»
Μετά την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανθρακικό (4-1) για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Κάτσε, ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος τόνισε πως τα καλύτερα έρχονται για τον σύλλογο.

Ο νεαρός δεξιός μπακ του «Δικέφαλου του Βορρά» δήλωσε πως με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη και τις κινήσεις του η ομάδα θα πάει ψηλά.

Ακόμη, ο 21χρονος άσος αναφέρθηκε στον Κώστα Κατσουράνη, δηλώνοντας πως στο μέλλον θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα με την εμπειρία και τον τρόπο που αγωνίζεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για το αυτογκόλ και τη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό:
«Στη αρχή έτυχε να βάλουμε το αυτογκόλ με τον Κάτσε, όμως αυτό δεν μας επηρέασε. Εμείς πιέσαμε ψηλά τον Πανθρακικό. Καταφέραμε να κερδίσουμε το πέναλτι και την αποβολή, ατυχήσαμε αφού δεν ευστοχήσαμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά και δείξαμε από την αρχή τις διαθέσεις μας».

Για την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη:
«Υπάρχει διαφορά από τότε που ήρθε ο κύριος Σαββίδης, δείχνει ότι αγαπάει την ομάδα και ότι θέλει να πάει τον σύλλογο ψηλά. Θα κάνει κάποιες μεταγραφές τον Ιανουάριο, η ομάδα σίγουρα θα ανεβάσει επίπεδο. Το καλοκαίρι θα φανεί η διαφορά».

Για το αν μπορεί να κρατήσει τη θέση βασικού:
«Και οι τρεις που παίζουμε στην ίδια θέση έχουμε εξαιρετική σχέση. Από εκεί και πέρα ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του. Εγώ θέλω να παίζω καλά για να καθιερωθώ. Πρέπει να κοιτάξω εμένα για να βγάζω πράγματα μέσα στο γήπεδο και να διατηρηθώ στη βασική ενδεκάδα».

Για τον Κατσουράνη:
«Ο Κώστας έχει δείξει ποιος είναι. Δεν βρίσκεται τυχαία εκεί που βρίσκεται. Με το που μπήκε βοήθησε την ομάδα με την εμπειρία του και με τον τρόπο παιχνιδιού του και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ και στο μέλλον».

Για την απουσία του Στέφανου Αθανασιάδη:
«Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες. Δεν μας επηρεάζει μία απουσία, αυτό φάνηκε και χτες μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα ο Στέφανος είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουμε, ωστόσο δεν φάνηκε η απουσία του».

«Τιμή για μένα η παραμονή μου στον ΠΑΟΚ»

07/01/2013
 Την παραμονή του στον ΠΑΟΚ σκέφτεται ο Λίνο για έναν ακόμη χρόνο, κάτι που αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο, τιμή.

«Τιμή για μένα η παραμονή μου στον ΠΑΟΚ»
Μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ 4-1 επί του Πανθρακικού, ο Λίνο μίλησε για την απόδοση της ομάδας στην αναμέτρηση, αλλά και για το γεγονός ότι ο ίδιος θα ήθελε να παραμείνει στον «δικέφαλο του Βορρά», καθώς είναι τιμή για τον ίδιο να αγωνίζεται στον σύλλογο.

Επιπλέον μίλησε και για την πρώτη εμφάνιση του Κώστα Κατσουράνη, τον οποίο χαρακτήρισε ποιοτικό παίκτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λίνο:

«Δεν αγχωθήκαμε και ήμασταν ήρεμοι μετά το χαμένο πέναλτι. Μετά με το πέρασμα του χρόνου γινόμασταν καλύτεροι. Πιστεύω ότι η απόκρουση του Χακόμπο ήταν πολύ σημαντική, γιατί μετά μας έδωσε την ευκαιρία να φτάσουμε στην ανατροπή. Πιστεύω το να είμαστε ήρεμοι είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Όταν έχεις απέναντί σου μία ομάδα που παίζει με παίκτη λιγότερο, όπως ο Πανθρακικός, πρέπει να είσαι ήρεμος γιατί θα βρεθεί η στιγμή που θα δοθούν ευκαιρίες», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Για το μέλλον του: «Θέλω να δουλεύω καλά και να προπονούμαι όπως πρέπει. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να παραμείνω στην ομάδα άλλη μία χρονιά. Μέχρι στιγμής δεν το έχω στο μυαλό μου, αν ο ΠΑΟΚ με φωνάξει για ανανέωση θα το δούμε».

Για την πρώτη παρουσία Κατσουράνη: «Είναι ποιοτικός παίκτης, είναι ένας παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα, ήρθε για να μας βοηθήσει. Σίγουρα οι ποιοτικές του ενέργειες θα μας βοηθήσουν, είναι καλό να έχουμε στην ομάδα έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Κατσουράνη».

Για την συμπεριφορά του: «Ένας παίκτης, πρέπει να έχει επαγγελματισμό. Εγώ το παίρνω σοβαρά, θέλω να δουλεύω όσο καλύτερα για εμένα, μου αρέσει να δουλεύω σωστά. Άλλες φορές τα πράγματα θα βγαίνουν καλά άλλες όχι, εμείς πρέπει να συνεχίζουμε».

«Δεν είναι πια φόβητρο ο Παναθηναϊκός»

07/01/2013
 «Δεν μας φόβισε ο Παναθηναϊκός, ξέραμε ότι ήμασταν καλύτεροι», δήλωσε ο Γιώργος Ζησόπουλος μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Δεν είναι πια φόβητρο ο Παναθηναϊκός»
Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός πλέον δεν αποτελεί το φόβητρο που εήταν παλαιότερα, δεδομένου ότι δεν έχει έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά με τις ατομικές του ενέργειες, εξέφρασε ο Γιώργος Ζησόπουλος.

Ο μεσοαμυντικός του Λεβαδειακού τόνισε πως οι Βοιωτοί ήξεραν ότι ήταν καλύτεροι από τους «πράσινους» και διαβάζοντας σωστά τον αντίπαλο κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο. Ακόμη, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, δηλώνοντας πως θέλουν να τερματίσουν υψηλότερα από πέρυσι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για την άμυνα και τον τρόπο παιχνιδιού του Λεβαδειακού:
«Τα αμυντικά χαφ παίζουν σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Φέτος όλη η ομάδα βοηθάει και για αυτό παίρνουμε καλά αποτελέσματα και παίζουμε κάποιες φορές καλό ποδόσφαιρο. Δύσκολα θα κλειστούμε πίσω, έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Στην αρχή του πρωταθλήματος κάναμε πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά δεν μας έβγαινε αυτό. Τώρα μας βγαίνουν τα γκολ, έχουμε μια φιλοσοφία και ελπίζω να παίξουμε καλύτερα στο μέλλον».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Και στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι, άδικα χάσαμε από μία στημένη φάση. Για την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, ξέραμε ότι ήμασταν καλύτεροι. δεν μας φόβισε ο Παναθηναϊκός. Ξέραμε ότι με κλειστή άμυνα, σωστή τακτική και εκμεταλλευόμενοι τις αντεπιθέσεις θα μπορούσαμε να πάρουμε τον ένα βαθμό, αλλά τελικά πήραμε τρεις. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον παίκτη που με ατομική προσπάθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχει δίκιο ο Γιούρκας, δεν είναι το φόβητρο που ήταν παλιά».

Για τον αν μπορεί ο Λεβαδειακός να πλασαριστεί εντός πεντάδας:
«Εμείς από την αρχή θέσαμε ένα στόχο, ο οποίος δεν ήταν άλλος να τερματίσουμε υψηλότερα από πέρυσι. Στη συνέχεια έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια. Αυτό που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό και ας ελπίσουμε να είμαστε εκεί ψηλά ή ακόμη και υψηλότερα».

Για τον κόσμο:
«Τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Έχουμε μία ομάδα που δίνει χαρά και προσφέρει θέαμα στον κόσμο».

Φοβισμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ

07/01/2013
 Ανησυχία έχουν εκφράσει οι παίκτες της ΑΕΚ μετά τα όσα έγιναν στη χθεσινή προπόνηση με την επίθεση οπαδών στον Φουρτάδο. Σκεπτικοί ακόμη και για το αν θα πάνε την Τρίτη στα Σπάτα ορισμένοι.

Φοβισμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ
Από θορυβημένοι έως… τρομοκρατημένοι είναι οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ μετά τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή προπόνηση με μία μερίδα οπαδών να επιτίθενται και να επιχειρούν να χτυπήσουν τον Εμίλιο Φουρτάδο.

Οι «κιτρινόμαυροι», που προσπάθησαν να έχουν πυροσβεστικό ρόλο αλλά ορισμένοι εξ αυτών είχαν στιγμές έντασης με ορισμένους από τους οπαδούς, ανησυχούν για το τι μπορεί να επακολουθήσει.

Αρκετοί εξ αυτών ήδη έχουν μιλήσει με μέλη του τεχνικού τιμ και τη διοίκηση εκφράζοντας την ανησυχία τους για ανάλογες αντιδράσεις από τον κόσμο το μέλλον. Μάλιστα κάποιοι έλεγαν πως υπό αυτές τις συνθήκες θα το σκέφτονταν διπλά αν θα πήγαιναν στα Σπάτα για την προπόνηση της Τρίτης.

Ο Έβαλντ Λίνεν, που άκουσε προβληματισμένος τους παίκτες του, δεσμεύτηκε να γίνουν επαφές με τους οπαδούς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της προπόνησης στους παίκτες του. Εξετάζεται, δε, το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα της προγραμματισμένης για τις 11:00 ώρα έναρξής της, προκειμένου να δοθεί περισσότερο χρόνο για τις απαραίτητες επαφές.

Όλα αυτά κι ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ στα Σπάτα ή όχι, ενώ το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα δίνει έναν «τελικό» απέναντι στη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Αναβολή με… ελπίδες για Κοντοέ

07/01/2013
 Την κοινή απόφαση να αναβάλουν την προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της προσφυγής του Γιάννη Κοντοέ σε βάρος της ΑΕΚ πήραν ΠΑΕ και ποδοσφαιριστής. Προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσά τους.

Αναβολή με… ελπίδες για Κοντοέ
Για την επόμενη εβδομάδα αναβάλλεται η προσφυγή του Γιάννη Κοντοέ σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 26χρονος αμυντικός είχε καταθέσει προσφυγή διεκδικώντας 400.000 ευρώ και την ελευθερία του, ωστόσο φαίνεται πως ζητείται μία διαφορετική λύση, μακριά από τα δικαστήρια.

Ο Έβαλντ Λίνεν ζήτησε από τον παίκτη να επιστρέψει στην ομάδα (αν και προπονείται κανονικά), κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν είναι αντίθετος, αρκεί να μιλήσει με τη διοίκηση για να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα. Η πλευρά της διοίκησης αδυνατεί να δώσει οποιαδήποτε εγγύηση για την καταβολή των δεδουλευμένων στον ποδοσφαιριστή, από τη στιγμή που τα ταμεία είναι άδεια και καθυστερεί η κατάληξη της υπόθεσης Βιντιάδη.

Είναι άγνωστο αν στη μια εβδομάδα που θα μεσολαβήσει μέχρι τη νέα εκδίκαση της προσφυγής μπορούν να αλλάξουν δραστικά τα δεδομένα. Πάντως η αναβολή μαρτυρά πως καμία από τις δύο πλευρές, ειδικά αυτή του ποδοσφαιριστή, δεν θέλει να τραβήξει το σχοινί και εμφανίζονται αμφότερες διαλλακτικές.

Ολοταχώς προς ΑΕΚ ο Καραλής

07/01/2013
 Ελεύθερος από την Κέρκυρα έμεινε ο Γιάννης Καραλής. Θέμα ωρών η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απόκτησή του.

Ολοταχώς προς ΑΕΚ ο Καραλής
Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Γιάννης Καραλής.

Το απόγευμα της Δευτέρας η Κέρκυρα και ο παίκτης συμφώνησαν στην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο για την… μετακόμισή του προς την ΑΕΚ. Μάλιστα, κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί μέσα στην ημέρα με την Ένωση να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του ποδοσφαιριστή.

Η ανακοίνωση της Κέρκυρας

«H ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΛΗ».

Τέλος ο Οικονόμου

07/01/2013
 Παρελθόν από την ομάδα του Ατρόμητου, αποτελεί ο Βαγγέλης Οικονόμου, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την «κυανόλευκη» ΠΑΕ.

Τέλος ο Οικονόμου
Εδώ και καιρό ο Βαγγέλης Οικονόμου δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Αναστόπουλο. Έτσι, μετά από συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Γιάννη Αγγελόπουλο, έλυσε το συμβόλαιό του.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον Βαγγέλη Οικονόμου.

Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ μαζί με τον εκπρόσωπό του και υπέγραψε κοινή συναινέσει τη λύση του συμβολαίου του παρουσία του Τέχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία και την προσφορά του στην ομάδα μας. Του εύχεται καλή συνέχεια κι επιτυχίες στην καριέρα του».

Κάλεσαν Δημητρέλο οι οπαδοί

07/01/2013
 Πρόσκληση να βρεθεί στα Σπάτα και να συζητήσει μαζί τους απηύθυναν οι καταληψίες οπαδοί της ΑΕΚ στον Ανδρέα Δημητρέλο.

Κάλεσαν Δημητρέλο οι οπαδοί
Η κατάληψη στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ συνεχίζεται.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή ωστόσο (με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν εναντίον του Εμίλιο Φουρτάδο) και δεδομένου του φόβου αρκετών εκ των ποδοσφαιριστών να βρεθούν και πάλι στις προπονήσεις από την Τρίτη, είναι υπό συζήτηση πλέον το αν και πώς θα συνεχιστεί η κινητοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι καταληψίες οπαδοί κάλεσαν τον Ανδρέα Δημητρέλο να βρεθεί στις εγκαταστάσεις προκειμένου να συζητήσουν -τόσο γι’ αυτό το θέμα, όσο και για το διοικητικό που παραμένει «στον αέρα» μετά την ανακοίνωση Βιντιάδη.

«Έρχεται δανεικός ο Σίλντεφλεντ»

07/01/2013Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει ο δανεισμός του Γκόρντον Σίλντενφελντ στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ρωσία.

«Έρχεται δανεικός ο Σίλντεφλεντ»
Ο ΠΑΟΚ κινείται εδώ και αρκετό καιρό για την απόκτηση του Γκόρντον Σίλντεφελντ και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Ρωσία, ο παίκτης, δεν αποκλείεται, να βρεθεί στην χώρα μας, την επόμενη εβδομάδα για να «τελειώσει» η μεταγραφή.

Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό, μέσα από το κείμενο, πρόκειται για εξάμηνο δανεισμό του παίκτη, με οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι. Επίσης, τα επίσημα έγγραφα, τα οποία και θα ολοκληρώσουν την μεταγραφή, θα σταλούν την επόμενη εβδομάδα, όταν και ο Κροάτης αμυντικός βρεθεί στη χώρα μας.

Το μόνο που απομένει, είναι να δούμε, αν θα επαληθευτούν τα δημοσιεύματα και ο διεθνής αμυντικός γίνει η δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ μετά τον Κώστα Κατσουράνη.

Κορδέρο: «Ποτέ δεν είπα ότι φεύγω…»

07/01/2013
 Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που τον ήθελαν αποφασισμένο ν’ αποχωρήσει σήμερα κιόλας από την ΑΕΚ προχώρησε ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Κορδέρο: «Ποτέ δεν είπα ότι φεύγω…»
Τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στα Σπάτα τρομοκράτησαν τους παίκτες της ΑΕΚ. Και περισσότερο -όπως είναι εύλογο- τους ξένους.

Ακόμα όμως κι αν οι Γιάγκο και Κορδέρο προβληματίστηκαν έντονα απ’ αυτά που βίωσαν στις εγκαταστάσεις, τα σενάρια που ανέφεραν ότι αυτό συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο δεύτερος να πάρει τη Δευτέρα κιόλας το αεροπλάνο και να γυρίσει στην Ισπανία, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά.

Μετά τον Βασίλη Τσιάρτα, λοιπόν, που διαβεβαίωνε την Κυριακή ότι ο πελάτης του δεν έχει αποφασίσει ν’ αποχωρήσει, και ο ίδιος ο Κορδέρο ξεκαθάρισε σήμερα ότι -παρά τη δύσκολη κατάσταση- ισχύει αυτό που είχε πει προ ημερών σε συνέντευξή του στη «Sportday»: Δηλαδή ότι θα περιμένει να δει τις εξελίξεις ως το τέλος του μήνα και τότε θ’ αποφασίσει για το μέλλον του.

«Σχετικά με αυτό που γράφτηκε χθες, δεν το είπα ποτέ. Δεν βγήκε ποτέ αυτή η πρόταση από το στόμα μου», είπε ο Κορδέρο στο «aekvoice» για την πληροφορία που τον ήθελε να έχει πει σε συμπαίκτες του ότι θα φύγει σήμερα κιόλας. Και αφού τόνισε ότι «συνεχίζω να κάνω τις ίδιες σκέψεις με τότε» (σ.σ. την περίοδο που έδωσε τη συνέντευξη), ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα».

Παρόλο που παραδέχθηκε λοιπόν ότι «προφανώς και φοβήθηκα με όσα συνέβησαν χθες», κατέληξε: «Σε κανέναν δεν αρέσουν τέτοιες καταστάσεις. Πρώτη φορά στην καριέρα μου συμβαίνουν αυτά που έγιναν χθες στην προπόνηση και γενικά όλα όσα συμβαίνουν. Ακόμα και με την κατάληψη, δεν το έχω ξαναζήσει. Σίγουρα δεν είναι μία ωραία εμπειρία, όμως όλο αυτό δεν αλλάζει τίποτα από τη θέση μου. Ποτέ δεν είπα ότι φεύγω και ισχύουν όσα είχα πει και σε προηγούμενη συνέντευξη. Θα περιμένω να δω τις εξελίξεις και στο τέλος του μήνα θα αποφασίσω για το μέλλον μου».

Τα… έβαλαν κάτω με Αλκαράθ

07/01/2013
 Εγγυήσεις πως θα λυθούν άμεσα κάποια θέματα οργανωτικής φύσεως στον Άρη έλαβε ο Λούκας Αλκαράθ σε συνάντηση που είχε με διοικούντες της ομάδας.

Τα… έβαλαν κάτω με Αλκαράθ
Το τελευταίο διάστημα, ο προπονητής του Άρη, Λούκας Αλκαράθ είχε εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για την μη σωστή λειτουργία κάποιον θεμάτων στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ωστόσο στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με μέλη της διοίκησης - ελέω και του ρεπό που έχει η ομάδα- πήρε διαβεβαιώσεις πως μέσα στην εβδομάδα θα λυθούν τα προβλήματα.

Αυτό σημαίνει πως στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου θα έρθουν όργανα εκγύμνασης, τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία είχε ζητήσει επίμονα ο Ισπανός, κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να προετοιμάσει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του. Παράλληλα, οι διοικούντες των Θεσσαλονικέων τόνισαν πως υπάρχει δυνατότητα απόκτησης μερικών ποδοσφαιριστών, με τις εξελίξεις να έρχονται το προσεχές διάστημα.

Ο Αλκαράθ από τη μεριά του ανακουφίστηκε με όσα άκουσε, έδειξε απόλυτη κατανόηση λόγω και της δύσκολης «μέρας» που περνά ο σύλλογος και ξεκινά ήδη την προετοιμασία του Άρη για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ.

«Φευγάτος» ο Κοντοές

07/01/2013
 Μάταιες φαίνεται ότι θ’ αποδειχθούν οι ελπίδες του Έβαλντ Λίνεν να τεθεί ξανά στη διάθεσή του ο Γιάννης Κοντοές.

«Φευγάτος» ο Κοντοές
Στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Κοντοέ την Κυριακή ο Έβαλντ Λίνεν του τόνισε πόσο χρήσιμη θα ήταν για την ομάδα η επιστροφή του και διερεύνησε το έδαφος για το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί μια λύση για να συμβεί αυτό.

Το γεγονός, δε, ότι η σημερινή εκδίκαση της προσφυγής του πήρε αναβολή δημιούργησε ελπίδες ότι οι παίκτης και η διοίκηση θα μπορούσαν να βρουν έναν σημείο προσέγγισης ώστε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα συμβεί ούτε σε επίπεδο προπονήσεων -όπως συνέβαινε από την κατάθεση της προσφυγής του κι έπειτα.

Κι αυτό διότι ο Κοντοές ζήτησε (και φέρεται να έχει ήδη λάβει) άδεια από τη διοίκηση ώστε να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να δοκιμαστεί από ομάδα που έχει εκφράσει ενδιαφέρον (πιθανότατα από την Αγγλία και την Τσάμπιονσιπ).

Εκτός απροόπτου λοιπόν, ο Έλληνας αμυντικός δεν θα συνεχίσει να γυμνάζεται με την ΑΕΚ και θα αναζητήσει (μέσω δοκιμής πλέον, αφού δεν του κατατέθηκε κάποια πρόταση ως τώρα) τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Χάνει Ολυμπιακό, Λεβαδειακό ο Πάντος

07/01/2013
 Τις υπηρεσίες του Τάσου Πάντου θα στερηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό, λόγω της συμπλήρωσης εφτά κίτρινων καρτών.

Χάνει Ολυμπιακό, Λεβαδειακό ο Πάντος
Ο Τάσος Πάντος στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά δέχτηκε την έβδομη κίτρινη κάρτα του και δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να καλείται να βρει λύση, ώστε να καλύψει το κενό που αφήνει ο έμπειρος αμυντικός.

Στην προπόνηση της Δευτέρας ο Έλληνας τεχνικός έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία, ενώ μαζί με την πρώτη ομάδα, προπονήθηκαν και οι Χάρης Χαρίσης και Γιάννης Νάκος της Νέων.

Η διοίηκηση του ΠΑΣ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του φροντιστή Παύλου Παπαδόπουλου για τον χαμό του αδελφού του.

«Δεν μου περνούσε από το μυαλό η νίκη της ΑΕΚ»

07/01/2013
 Δεν έδινε και πολλές ελπίδες στην ΑΕΚ για θετικό αποτέλεσμα με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για τον Παναθηναϊκό και τα πλέι οφ.

«Δεν μου περνούσε από το μυαλό η νίκη της ΑΕΚ»
«Πλουσιοπάροχα θα έλεγα πως μπορούσε να πάρει την ισοπαλία», σχολίασε ο Μάκης Κατσαβάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για το πώς περίμενε την ΑΕΚ στο εναρκτήριο παιχνίδι της του δεύτερου γύρου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως τα προσωπικά λάθη κόστισαν την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Λεβαδειακό, ξεκαθάρισε ότι Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης θα είναι στην 5άδα των πλέι οφ, όπως και ο ΠΑΟΚ, που δυνάμωσε πολύ με την «τεράστια προσωπικότητα» του Κώστα Κατσουράνη.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για τις ήττες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού: «Η ΑΕΚ δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να διασφαλίσει ένα διπλό μέσα στην Τρίπολη, δεν μου πέρναγε καν από το μυαλό. Πλουσιοπάροχα θα έλεγα πως μπορεί την ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς, είχε ευκαιρίες, όμως τα προσωπικά λάθη καθορίζουν τη ροή ενός αγώνα. Και με τα ψυχολογικά βάρη που έχει ήταν αδύνατο να ανασυνταχθεί και να γυρίσει το εις βάρος του σκορ».

Για τη συμμετοχή του Μπουμσόνγκ: «Στην χειρότερη περίπτωση, αν δεν έχει παίξει σε κάποιο φιλικό, χρειάζεται κάποια 45 λεπτά για να πάρει τα βήματά του. Ήταν αισθητή η αγωνιστική απουσία του. Κάτι θα είδε στις προπονήσεις και τον χρησιμοποίησε ο κ. Ρότσα. Πιστεύω ήταν δύο κακές στιγμές για τον Μπουμσόνγκ, που πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Πραγματικά συναισθανόταν ότι έκανε λάθη και ήταν λυπημένος για αυτά. Αν μη τι άλλο έχει δείξει ήθος κατά την παρουσία του στην ομάδα».

Για τον Ατρόμητο: «Ο Ατρόμητος έχει πολύ καλή ομάδα, αρχίζει να συνηθίζει ότι του λείπει ο Τάτος και ο Μήτρογλου και πλέον έχουν καταλάβει ότι πρέπει να πορευτούν χωρίς αυτούς. Και με τον Αναστόπουλο στον πάγκο θα μπουν στην 5άδα σίγουρα και πολύ πιθανό να κυνηγήσει και τη δεύτερη θέση».

Για τις προβλέψεις του της 5άδας: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα, ο Αστέρας δεν φαίνεται να μένει εκτός, όπως και ο Ατρόμητος. Ο Λεβαδειακός λογικά ανεβαίνει πλέον στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός πίστευα πως σίγουρα θα είναι μέσα στην 5άδα, όμως τώρα δεν έχει την ψυχολογία να τον τραβήξει προς τα πάνω. Σίγουρα είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να τα καταφέρει. Πιθανώς να απειλήσει και ο ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη που έκανε ο Πανθρακικός και γύρισε το εις βάρος του σκορ. Έχει ψυχολογία πλέον, με τον Σαββίδη να έχει δώσει όνειρα στους πάντες στην ομάδα. Είχαν σταθερότητα, επανήλθαν στην καλές εμφανίσεις και σίγουρα με την τεράστια προσωπικότητα του Κώστα Κατσουράνη, δίνεται μια επιπλέον ώθηση στην ομάδα».

«Λύνονται» τα χέρια του

07/01/2013
 Τα προβλήματα σιγά σιγά λύνονται και ο Σάκης Τσιώλης προετοιμάζει την ομάδα του για τον Ολυμπιακό, με μοναδικό πρόβλημα αυτό του Μπακασέτα.

«Λύνονται» τα χέρια του
Τα προβλήματα αφήνουν σιγά σιγά τον Αστέρα Τρίπολης, αφού ένας ένας οι ποδοσφαιριστές των Αρκάδων, ξεπερνούν τον τραυματισμό τους και επιστρέφουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Φερνάντο Ουσέρο και Καλίφα Σανκαρέ οι τελευταίοι που «έφυγαν» από το ιατρικό δελτίο.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, απουσίασαν οι δύο άσοι, συν τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Μάρτιν Φούλοπ. Πλέον και οι τέσσερις έχουν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και υπολογίζονται κανονικά από την τεχνική ηγεσία για την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων και φυσικά για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Βόλο..

Ο μοναδικός που συνεχίζει τον δικό του πρόγραμμα είναι ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος συνεχίζει την αποκατάστασή του.

Βελλίδης: «Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο ξεχνάμε ότι είμαστε απλήρωτοι»

07/01/2013
 Την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά για τον Άρη, εξέφρασε ο Μάρκος Βελλίδης στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ τόνισε ότι όταν μπαίνουν στο γήπεδο ξεχνούν ότι είναι απλήρωτοι.

Βελλίδης: «Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο ξεχνάμε ότι είμαστε απλήρωτοι»
Αισιόδοξος για το μέλλον του Άρη είναι ο Μάρκος Βελλίδης, καθώς πιστεύει ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά για την ομάδα και δεν θα κινδυνεύσει.

Ο τερματοφύλακας των «κίτρινων» τόνισε επίσης ότι όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ξεχνούν το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι, ωστόσο, η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη με την κατάσταση που επικρατεί.

Επιπλέον στάθηκε και στην διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, στη σοβαρή δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο γεγονός ότι δεν θα του κάνει εντύπωση αν ο Παναθηναϊκός μείνει εκτός πλέι οφ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βελλίδης στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου, αλλά και την σπουδαιότητά της:

«Νομίζω πώς η ομάδα χρειαζόταν τη νίκη. Καταφέραμε και πήραμε τους βαθμούς αν και ισοφαριστήκαμε από ένα λάθος που έκανα εγώ σε μία ασυνεννοησία με την άμυνα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, το βάρος είναι μεγάλο και είναι δύσκολο να διαχειριστούν νέα παιδιά το ότι έχουμε λίγους βαθμούς στο πρωτάθλημα».

Για το αν είναι καλύτερα να αγωνίζεται ο Άρης εκτός έδρας:

«Κάποιες φορές είναι καλύτερα εκτός έδρας γιατί πρέπει να παίζουμε πιο σφιχτά στην άμυνα και μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εμείς παιχνίδι. Ωστόσο, και μέσα στην έδρα μας μπορούμε να παίρνουμε αποτελέσματα, καθώς έχουμε τον κόσμο μας που μας στηρίζει απόλυτα».

Για το τι πρέπει να γίνει στα παιχνίδια που ακολουθούν:

«Πρέπει να βγάλουμε το καλό μας πρόσωπο και να πάρουμε τις νίκες, ώστε να μην κινδυνέψουμε. Να κάνουμε όλα αυτά που μας λέει ο προπονητής μας και δουλεύουμε στην προπόνηση και θα τα καταφέρουμε».

Για το πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζονται απλήρωτοι:

«Όλος ο κόσμος όταν δουλεύει και δεν πληρώνεται έχει προβλήματα, όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Αλλά όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο τα ξεχνάμε όλα και παίζουμε για την ομάδα. Η εβδομάδα, όμως, περνάει πολύ δύσκολα, καθώς έχουμε και εμείς υποχρεώσεις που μένουν πίσω όταν δεν πληρωνόμαστε».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος:

«Από την αρχή είχαμε καταλάβει ότι έτσι θα ήταν το φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός απέχει πολύ από τις άλλες ομάδες και μία σοβαρή δουλειά γίνεται στον ΠΑΟΚ που δίκαια είναι ψηλά στην βαθμολογία. Αλλά η αλήθεια πώς θέλουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί».

Για το αν θα είναι έκπληξη να μείνει εκτός πλέι οφ ο Παναθηναϊκός:

«Δεν θα είναι έκπληξη να μείνει εκτός πλέι οφ ο Παναθηναϊκός. Έχει πρόβλημα τόσο στην αμυντική λειτουργία, όσο και στην επίθεση και θα κάνει σε κανέναν εντύπωση αν συμβεί κάτι τέτοιο»

Για το ποιες ομάδες μπορεί να βάλει από κάτω στην βαθμολογία ο Άρης:

«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι τέτοιο γιατί θα ήταν άδικο για τις άλλες ομάδες. Όλα θα πάνε καλά για εμάς, πιστεύω ότι θα βάλουμε αρκετές ομάδες απο κάτω μας και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Καλώς τα κοπέλια!

07/01/2013
 Η αναγεννημένη Ξάνθη δεν χαρίζεται εντός έδρας! Παραφράζοντας τον Νίκο Αλέφαντο και το... καλώς τα παιδιά, οι ακρίτες φιλοδώρησαν τον ΟΦΗ με τρία γκολ (3-0) για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!

Καλώς τα κοπέλια!
Από την αρχή του παιχνιδιού, η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο γήπεδο. Και δικαιώθηκε με δύο γκολ στο πρώτο μέρος από τους Μαρίν (36') και Μάνταλο (42'). Το τελικό 3-0 έγραψε ο Ονουάτσι (61') δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των ακριτών, που παίρνουν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ενώ από την άλλη οι Κρητικοί δείχνουν πως βρίσκονται σε κρίση ενόψει της συνέχειας.



Από τα πρώτα λεπτά η Ξάνθη ήταν αποφασισμένη να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Δηλαδή τη νίκη. Και για αυτό μοχθούσε από την αρχή, πιέζοντας, έχοντας κατοχή πάνω από 60% της μπάλας και τον ΟΦΗ απέναντί της να μην μπορεί να προβάλλει αντίσταση, παίζοντας μόνο άμυνα. Τα πρώτα 25’ κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Μαρσελίνιο και τον Μαρίν από τα άκρα να απειλούν για την Ξάνθη.

Εν τέλει η πίεση των ακριτών δικαιώθηκε στο 36’. Ο Κομεσίδης βρέθηκε από τα αριστερά σχεδόν αφύλαχτος, έκανε τη σέντρα και η άμυνα του ΟΦΗ ήταν… απούσα! Σόουζα και Αγριμάκης μπερδεύτηκαν, ο Μαρίν βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στη φάση και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους! Και δεν σταμάτησε εκεί η Ξάνθη! Έξι λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έκανε εξαιρετική πάσα εν κινήσει στον Μάνταλο, ο τελευταίος βρέθηκε στην περιοχή των Κρητικών και με φοβερό ψηλό σουτ έκανε το 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για το τρίποντο της ομάδας του.

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο κύλησαν χωρίς να υπάρξει κάτι αξιόλογο. Ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας, η Ξάνθη «καθάρισε» το παιχνίδι και το τέλειωσε πρόωρα. Ο Μάνταλος πόσταρε, έβγαλε βαθιά πάσα στον Μαρίν, ο οποίος με τη σειρά του γύρισε παράλληλα τη μπάλα, με τον Ονουάτσι να βρίσκεται μόνος στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ και να κάνει το 3-0! Κάπου εκεί εκμηδενίστηκαν και οι όποιες ελπίδες των Κρητικών για θετικό αποτέλεσμα.

Βέβαια θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν τουλάχιστον το γκολ της τιμής. Και αυτό όταν ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, ωστόσο από πλάγια θέση σούταρε στο δοκάρι του Λοντίγκιν και έχασε την ευκαιρία να μειώσει. Εν τέλει το 3-0 έμεινε ως το τέλος του αγώνα, με την Ξάνθη να πετυχαίνει μια ακόμα εμφατική εντός έδρας νίκη και ανεβαίνει κι άλλο στη βαθμολογία.




Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Μάνταλος, Μαρσελίνιο, Μαρίν (73’ Σμιθ), Ονουάτσι (78’ Μαρκόφσκι), Ντάνι (73’ Φλίσκας), Βασιλακάκης, Κομεσίδης

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Πλατέλλας, Πρίττας

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν (27’ Μπανούσης), Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης, Καπουράνης (46’ Ροβίθης), Περογραμβράκης, Σόουζα, Βιτώρος (78’ Χατζηκοσμάς)

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Παπάζογλου, Κουρδάκης, Βαλεριάνος

Τέλος ο Ρότσα!

07/01/2013
 Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά από απόφαση που έλαβε η διοίκηση της ΠΑΕ. Ξένος ο νέος. Έρχεται αύριο στην Ελλάδα!

Τέλος ο Ρότσα!
Το γυαλί είχε ραγίσει μετά το ματς Κυπέλλου με την Προοδευτική.

Μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό έσπασε!

Αποτέλεσμα αυτού;

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού μετά από απόφαση που έλαβε η διοίκηση και –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- να επιστρέφει στο ρόλο που είχε ως τεχνικός της ομάδας νέων.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η χρησιμοποίηση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στον αγώνα του Σαββάτου, κάτι που συνέβη παρά τις επισημάνσεις για το αντίθετο που είχαν γίνει από την ΠΑΕ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νέος τεχνικός της ομάδας θα είναι ξένος και αναμένεται να βρίσκεται αύριο στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάτσει στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά για το Κύπελλο.

Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό από τον Παναθηναϊκό κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στις επόμενες ώρες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει...

Συναντήθηκαν απόψε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο αντιπρόεδρος της ομάδας Χρήστος Παναγόπουλος με τον προπονητή Χουάν Ραμόν Ρότσα και αποφάσισαν από κοινού ο κ. Ρότσα να επανέλθει στα αρχικά καθήκοντα του προπονητή της ομάδας κάτω των 20 ετών.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί θερμά τον κ. Ρότσα για τη βοήθεια που παρέσχε έως τώρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ομάδα.

Το όνομα του νέου προπονητή θα ανακοινωθεί
την Τριτη (8/1).

Παίκτης της ΑΕΚ ο Καραλής

07/01/2013
 Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να σφραγιστεί η απόκτηση του Γιάννη Καραλή από την ΑΕΚ.

Παίκτης της ΑΕΚ ο Καραλής
Το μόνο εμπόδιο για να τελειώσει η μεταγραφή του 24χρονου εξτρέμ στην «Ένωση» ήταν να κερδίσει την ελευθερία του από την Κέρκυρα.

Μετά και την ανακοίνωση λοιπόν της νησιωτικής ΠΑΕ για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών, ο Καραλής σφράγισε τη συμφωνία στην οποία είχε φτάσει εδώ και καιρό με την ΑΕΚ για συμβόλαιο 2,5 ετών.

Αφού ανακοινωθεί και επίσημα λοιπόν ότι θα γίνει το τέταρτο απόκτημα της «Ένωσης» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (μετά τους Μητρόπουλο, Πετρόπουλο και Τσουμάγκα), την Τρίτη αναμένεται στα Σπάτα για να κάνει και την πρώτη του προπόνηση με τα «κιτρινόμαυρα».

Κανονικά Ετο, Κωνσταντινίδης

07/01/2013
 Η τεσσάρα στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό ήταν το πρώτο ευχάριστο γεγονός στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διήμερο.

Κανονικά Ετο, Κωνσταντινίδης
Το δεύτερο αφορούσε την παρουσία των Αρούχο Ετο και Δημήτρη Κωνσταντινίδη στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Γιώργος Δώνης είδε αμφότερους να ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα και να θέτουν υποψηφιότητα για να αγωνιστούν στον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Από εκεί και πέρα, πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν την ίδια μέρα όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν την Κυριακή, ενώ για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής.

Η προπόνηση της Τρίτης έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 στη Νέα Μεσημβρία.

Ο Ατρόμητος του «Αναστό»

07/01/2013
 Το ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Ατρόμητου, συνοδεύτηκε με νίκη για την ομάδα του Περιστερίου και πλέον, η «σφραγίδα» του έμπειρου τεχνικού θα φαίνεται όλο και πιο πολύ.

Ο Ατρόμητος του «Αναστό»
Επόμενη αναμέτρηση για το σύνολο του «μουστάκια» αυτή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί δεν θα υπάρχουν και προβλήματα, αφού και ο Εντουάρντο Μπρίτο εξέτισαν την ποινή του και υπολογίζεται πλέον κανονικά.

Όπως είπε και ο ίδιος ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ, η διάταξη θα είναι 4-2-3-1 ή 4-3-3, ότι δηλαδή, έκανε και στην προηγούμενη ομάδα του. Αυτό θα αρχίσει να φαίνεται καλύτερα από τα επόμενα παιχνίδια όπου και οι παίκτες θα αφομοιώνουν όσα θέλει ο «Αναστό».

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση. Το πρωί στο αθλητικό κέντρο και το απόγευμα στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι την Τετάρτη εκτός ο Γιαννιώτας

07/01/2013
 Το υπεξάρθρημα ώμου που υπέστη ο Γιάννης Γιαννιώτας κόντρα στον Πανιώνιο την Κυριακή ήταν ότι καλύτερο άκουσαν στον Άρη, αφού φοβούνταν μεγαλύτερη ζημιά.

Μέχρι την Τετάρτη εκτός ο Γιαννιώτας
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «κίτρινων», ο Έλληνας επιθετικός μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα ακολουθήσει θεραπεία και θα μείνει εκτός προπονήσεων όλες αυτές τις μέρες. Στη συνέχεια, εφόσον δεν πονάει, θα δοκιμάσει να προπονηθεί, ώστε να διεκδικήσει θέση στην αποστολή για τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι πιθανότητες να προλάβει το συγκεκριμένο ματς είναι μοιρασμένες και η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει λογικά την Παρασκευή.

Κόντρα στην κρητική ομάδα, ο Μανώλης Παπαστεριανός έχει δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής.

Ασκήσεις και κεράσματα

07/01/2013
 Καλή η μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, όμως στον Λεβαδειακό η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Ασκήσεις και κεράσματα
Έτσι, μετά το ρεπό της Κυριακής, οι παίκτες των «πράσινων» της Βοιωτίας επέστρεψαν ξανά στις προπονήσεις, ώστε ο Γιώργος Παράσχος να ξεκινήσει την προετοιμασία για την αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το πρόγραμμα του Μακεδόνα τεχνικού στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής και είδε όλους τους παίκτες του να προπονούνται κανονικά.

Γλυκά για την ονομαστική του γιορτή κέρασε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Γιάννης Κομπότης και δέχτηκε τις ευχές σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Μουλόπουλος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο.

Προπόνηση για λίγους

07/01/2013
 Η Βέροια άντεξε ένα ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και πλέον όλοι στη «βασίλισσα του Βορρά» ασχολούνται με την επερχόμενη αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο.

Προπόνηση για λίγους
Έτσι, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έβαλε όσους παίκτες δεν αγωνίστηκαν κόντρα στους «ερυθρόλευκους» ή αγωνίστηκαν πολύ λίγο στο Φάληρο να κάνουν ασκήσεις φυσικής κατάστασης τη Δευτέρα.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είχαν ρεπό.

Η προπόνηση της Τρίτης θα διεξαχθεί στις 12.00 στο Ταγαροχώρι.

Με το μυαλό στον Παναθηναϊκό…

07/01/2013
 Το ματς με τον ΠΑΣ πρέπει σιγά σιγά να μένει στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας για τον Πλατανιά.

Με το μυαλό στον Παναθηναϊκό…
Αυτό, αφού ακολουθεί την Τετάρτη η πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Στην προπόνηση της Δευτέρας στα Περιβόλια, ο Γκαστόν Γκονζάλες συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα του Άγγελου Αναστασιάδη, ενώ οι Γιώργος Γιακουμάκης, Άλκης Δημήτρης και Γιάννης Ποτουρίδης ακολούθησαν θεραπεία, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Η αποστολή για την Αθήνα θα ανακοινωθεί την Τρίτη μετά την προπόνηση της ημέρας, που θα διεξαχθεί στις 12:00 στα Περιβόλια.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Κρητικοί θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα διανυκτερεύσουν την Τρίτη και την Τετάρτη μετά το ματς του ΟΑΚΑ. Το πρωί της Πέμπτης, θα μεταβούν αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και οδικώς στην Κομοτηνή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δικάζεται για την υπόθεση «Δαλούκα» ο Μπέος

07/01/2013
 Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης 8/1 ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα.

Δικάζεται για την υπόθεση «Δαλούκα» ο Μπέος
Ο Αχιλλέας Μπέος θα δικαστεί για «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος». Το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και η υπόθεση συζητείται την Τρίτη 8/1, έπειτα από την πρώτη αναβολή που είχε πάρει πέρσι ακριβώς τέτοιον καιρό.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων για το οποίο ο Αχιλλέας Μπέος είχε προφυλακιστεί. Πρόκειται για την υπόθεση των καταγγελιών στις οποίες προέβησαν την Άνοιξη του 2011 ο Αλέξης Κούγιας και ο Σωτήρης Βοργιάς (πριν γίνουν οι συλλήψεις για το coriopolis) και αφορούσαν τις αναμετρήσεις Άρης-Παναθηναϊκός και Μακάμπι-Ολυμπιακός.

Οι εν λόγω καταγγελίες συνοδεύονταν και από παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες, στις οποίες ακούγεται μόνο ο Αχιλλέας Μπέος, που με τη σειρά του έχει καταγγείλει πως πρόκειται για συρραφή φράσεών του και ότι ο υποκλοπέας είναι ο Νικόλας Πατέρας (τον οποίο και έχει μηνύσει).

Η υπόθεση που εκδικάζεται το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αφορά το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός (με το αλήστου μνήμης πέναλτι στον Βύντρα), όπου διαιτητής ήταν ο Γιώργος Δαλούκας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αχιλλέας Μπέος φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει τον Θεσσαλό ρέφερι πριν το ματς, προκειμένου εκείνος να ευνοήσει τον Άρη.

Πέρσι τέτοιο καιρό, η υπόθεση είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος του δικηγόρου του Αχιλλέα Μπέου, καθώς και λόγω ασθένειας του πρώην παράγοντα και νοσηλείας του σε νοσοκομείο του Ναυπλίου (όπου βρισκόταν προφυλακισμένος για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων).

Στο δικαστήριο, εκτός του Αχιλλέα Μπέου, έχει κληθεί φυσικά ο Γιώργος Δαλούκας, ενώ για μάρτυρες έχουν κληθεί μεταξύ άλλων ο Νικόλας Πατέρας, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Κύρος Βασάρας, ο Βασίλης Τεροβίτσας, ο Αλέξης Κούγιας και ο Σωτήρης Βοργιάς.

Συνεχίζεται η κατάληψη στην ΑΕΚ

07/01/2013
 Στα Σπάτα αποφάσισαν να παραμείνουν οι καταληψίες οπαδοί της ΑΕΚ. Διαβεβαιώσεις στον Δημητρέλο ότι δεν θα γίνει το παραμικρό, συζητήσεις για το διοικητικό και αίτημα να πάει η ομάδα στη Ριζούπολη.

Συνεχίζεται η κατάληψη στην ΑΕΚ
Εν μέσω της γενικής αναταραχής που επικρατεί στην ΑΕΚ μετά τα επεισόδια της Κυριακής και κατόπιν πρόσκλησης από τους οπαδούς, ο Ανδρέας Δημητρέλος ανέβηκε στα Σπάτα για να μιλήσει μαζί τους.

Παρόλο λοιπόν που ο πρόεδρος της «Ένωσης» ζήτησε να λήξει (ή έστω να διακοπεί) η κατάληψη ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η ομάδα να επιστρέψει στις προπονήσεις, οι καταληψίες απέρριψαν το αίτημά του, τονίζοντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι στα θέματα που επεδίωκαν να πιέσουν καταστάσεις.

Του εγγυήθηκαν ωστόσο πως δεν θα σημειωθεί άλλο επεισόδιο σαν αυτό της Κυριακής -όπως γινόταν άλλωστε σε όλες τις προηγούμενες ημέρες της κατάληψης- και του ξεκαθάρισαν πως οι παίκτες και ο προπονητής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα θα επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις την Τρίτη, καθώς επικρατεί ένα μικρό χάος για το αν, πώς και πόσοι «κιτρινόμαυροι» θα ανέβουν στα Σπάτα για να γυμναστούν.

Διότι μπορεί ο Έβαλντ Λίνεν να ειδοποίησε να συγκεντρωθούν κανονικά στις 11:00 στις εγκαταστάσεις, ωστόσο οι παίκτες συνεννοήθηκαν να συγκεντρωθούν πρώτα σε άλλο μέρος κι έπειτα να αποφασίσουν από κοινού αν θα συμμετάσχουν τελικά στην προπόνηση.

Κατά τ’ άλλα, στη συνάντηση του Δημητρέλου με τους οπαδούς δεν θα μπορούσε να μη γίνει λόγος και για το διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι. Στο μεν πρώτο λοιπόν οι καταληψίες του ξεκαθάρισαν ότι θα προχωρήσουν τις διαδικασίες (μαζί με την Ερασιτεχνική) ώστε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και να αποδειχθούν οι υπαίτιοι για την οικονομική κατάντια της ΠΑΕ.

Όσο για το δεύτερο, η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τις παραινέσεις των οπαδών στον Δημητρέλο να μεταφερθεί η ομάδα στη Ριζούπολη. Κάτι που σύμφωνα με τον πρόεδρο δεν είναι εφικτό λόγω των συμβάσεων που υπάρχουν με το ΟΑΚΑ (και απαιτούν χρήματα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν) αλλά και της αβεβαιότητας για το αν ο Απόλλων συναινεί στο να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο από την «Ένωση».

«Είχαμε υπομονή και ηρεμία»

07/01/2013
 Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και τη νίκη της Ξάνθης επί του ΟΦΗ με σκορ 3-0 εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Είχαμε υπομονή και ηρεμία»
Η Ξάνθη συνέχισε τα θετικά αποτέλεσμα στα Πηγάδια, αυτή τη φορά επικρατώντας του ΟΦΗ με σκορ 3-0 και φυσικά ο τεχνικός των ακριτών, Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα μπορούσε να μην είναι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, μοιράζοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του.

Επιπλέον, τόνισε πως στο εξής χρειάζεται σωστή διαχείριση, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Η σοβαρότητα που είχαμε στο πρώτο μέρος έκανε το παιχνίδι πιο εύκολο για μας. Είχαμε την απαιτούμενη υπομονή και την ηρεμία. Γνωρίζαμε τον τρόπο που ο ΟΦΗ θα αντιμετώπιζε το παιχνίδι με την κλειστή άμυνα κι αφού δεν κινδυνεύσαμε πετύχαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έγιναν τα πράγματα πιο εύκολα στην συνέχεια. Σίγουρα ο αντίπαλος είχε σημαντικές απουσίες, όμως εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε και κερδίσαμε», ανέφερε αρχικά και συνέχισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης:

«Στο τέλος προχωρήσαμε και σε κάποιες αλλαγές που χρειάζονται γιατί από εδώ και πέρα χρειάζεται και σωστή διαχείριση γιατί υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Προς το τέλος κάπου χαλαρώσαμε αλλά αυτό είναι και φυσιολογικό ιδιαίτερα όταν το σκορ είναι 3-0. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που σε μεγάλο βαθμό έκαναν αυτά που έπρεπε και κυρίως είχαν υπομονή και ηρεμία μέχρι να πετύχουμε το πρώτο γκολ. Οι δύο μεγάλες νίκες επί του Πανιωνίου κι επί του ΟΦΗ θα δώσουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια και να φύγουμε γρήγορα από τις τελευταίες θέσεις».

Θλάση ο Βερόν

07/01/2013
 Δεν έφτανε η ήττα του ΟΦΗ, ήρθε και ο τραυματισμός του Βερόν να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Θλάση ο Βερόν
Με το… αριστερό μπήκε στο 2013 ο ΟΦΗ, μετά την ήττα από την Ξάνθη (3-0), ωστόσο τα χειρότερα ήρθαν στη συνέχεια. Ο αρχηγός των Κρητικών, Βερόν χτύπησε στο 20’ του αγώνα, έγινε αναγκαστική αλλαγή λίγα λεπτά αργότερα και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση στο τετρακέφαλο, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει πως θα τεθεί νοκ-άουτ για τις επόμενες 20 ημέρες.

Με την επιστροφή του συλλόγου στο Ηράκλειο, ο Βερόν θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ωστόσο είναι σχεδόν ακατώρθωτο να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας με τον Άρη, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για το ματς με τον Πανιώνιο.

Πάει Σκωτία ο Οικονόμου

07/01/2013
 Στην Premier League Σκωτίας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαγγέλης Οικονόμου.

Πάει Σκωτία ο Οικονόμου
Ο πρώην αμυντικός του Ατρόμητου, που έμεινε ελεύθερος τη Δευτέρα από την ομάδα του Περιστερίου, συμφώνησε μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με τη νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία, Ρος Κάουντι.

Ο 25χρονος αμυντικός είχε βρεθεί πριν τα Χριστούγεννα στη βρετανική χώρα και δοκιμάστηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα, οπότε και κρίθηκε ικανός να τη βοηθήσει.

«Δεν μας άφησαν να τιμήσουμε τη μνήμη του Σαμαρά»

08/01/2013
 Άρνηση -για γραφειοκρατικούς λόγους- της Σούπερ Λίγκας στο αίτημα της Ξάνθης να τιμηθεί η μνήμη του Νίκου Σαμαρά κατήγγειλε ο Σπύρος Βάλλας.

«Δεν μας άφησαν να τιμήσουμε τη μνήμη του Σαμαρά»
Απογοητευμένος από την άρνηση της Σούπερ Λίγκας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά πριν το παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΟΦΗ δήλωσε ο Σπύρος Βάλλας.

«Θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια του Νίκου Σαμαρά. Χάθηκε ένα νέο παιδί που όλοι θαυμάζαμε ως αθλητή και άνθρωπο», ανέφερε αρχικά ο αμυντικός των Θρακιωτών.

Μιλώντας λοιπόν για το σημερινό συμβάν, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να καταγγείλω ότι εμείς, ως Ξάνθη, ζητήσαμε άδεια από τη διοργανώτρια αρχή για να τιμήσουμε τη μνήμη του κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Δεν θα άλλαζε κάτι, το κακό δυστυχώς έχει ήδη γίνει. Θεωρώ όμως ότι ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Δεχθήκαμε αρνητική απάντηση επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο! Θέλω ειλικρινά να ευχηθώ το 2013 να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι»
.

«Θέλουμε χρόνο και στήριξη»

08/01/2013
 Πίστωση χρόνου ζήτησε ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης μετά την βαριά ήττα από την Skoda Ξάνθη.

«Θέλουμε χρόνο και στήριξη»
Απογοητευμένος, αλλά και αποφασισμένος να μετατρέψει την εικόνα του ΟΦΗ στη συνέχεια εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου με την ήττα του ΟΦΗ με σκορ 3-0, ο Γιάννης Πετράκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταρχήν θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ που πέτυχε μία δίκαιη νίκη. Η ομάδα της είναι πολύ ποιοτική και είναι πλασματική η θέση της στην βαθμολογία.

Για μας σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα δύο γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το 2-0 σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά προβλήματα (τραυματισμοί Γουναρίδη, Βερόν) αλλά και με τις απουσίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μας χάλασε την ισορροπία μας, την «χημεία» μας και μας επηρέασε. Στο β’ μέρος δεν λειτουργήσαμε όπως θέλαμε αν και βελτιώσαμε την εικόνα μας. Από την προσπάθεια των παιδιών είμαι ευχαριστημένος δεδομένο ότι τέσσερις παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Superleague σήμερα.

Χρειάζονται στήριξη και βοήθεια απ’ όλους ώστε να αποκτήσουν τις εμπειρίες και να γίνουμε ανταγωνιστικοί για την συνέχεια. Για μας το παιχνίδι αυτό αποτελεί παρελθόν και πλέον κοιτάμε επόμενη μέρα και την αναμέτρηση με τον Άρη».

Γόντικας και… συνεχίζει

08/01/2013
 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και οι αποχωρήσεις δεν σταματούν στον Χουάν Ρότσα καθώς παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Δημήτρης Γόντικας.

Γόντικας και… συνεχίζει
Η πόρτα άνοιξε στον Παναθηναϊκό και δεν λέει να κλείσει… Μετά τον Χουάν Ρότσα την Δευτέρα, την Τρίτη θα ακολουθήσει η απομάκρυνση του Δημήτρη Γόντικα από την ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει προχωρήσει σε αποφάσεις για την στελέχωση και πλην του πρώην προέδρου του τριφυλλιού αναμένεται και άλλα στελέχη της ΠΑΕ να αποτελέσουν παρελθόν.

Αυτοί ακολουθούν…

Αποχωρήσεις υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα και τις επόμενες μέρες οι Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Ο Βύντρα δεν δέχεται την μείωση που του προτάθηκε και το πιθανότερο είναι η κοινή συνεναίσει λύση της συνεργασίας με το τριφύλλι. Ο διεθνής αμυντικός ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ, που βλέπει στον πρόσωπο του έναν ακόμη… Κατσουράνη.

Όσον αφορά τον Χριστοδουλόπουλο το κλίμα είναι πολύ βαρύ και αναζητείται άμεσα λύση, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τον δανεισμό του σε ιταλική ομάδα.

Πρώτος στόχος ο Φερνάντεθ

08/01/2013
 Ο 52χρονος Ισπανός τεχνικός Βίκτορ Φερνάντεθ είναι ο βασικός υποψήφιος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Πρώτος στόχος ο Φερνάντεθ
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις προπονητών από την ιβηρική χερσόνησο έχει καταλήξει ο Παναθηναϊκός και σύμφωνα με πληροφορίες (λεπτομέρειες στην Sportday της Τρίτης) στην κορυφή της πράσινης λίστας είναι ο Βίκτορ Φερνάντεθ.

Με μεγάλες προσδοκίες ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ο 52χρονος τεχνικός. Το 1994 κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας και ένα χρόνο αργότερα το Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Σαραγόσα. Στη συνέχεια δούλεψε σε Τενερίφη, Θέλτα και Μπέτις.
Το 2004 διαδέχθηκε τον Ζοσέ Μουρίνιο στην Πόρτο, όπου όμως δεν κατάφερε να στεριώσει. Η καριέρα του δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς επέστρεψε στους πάγκους των Σαραγόσα και Μπέτις.

Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις προπονητών που εξετάζονται «ζεστά» από τον Παναθηναϊκό, όπως αυτές των Φάμπρι (πρώην τεχνικός της Σανταντέρ), Χοσέ Λουίς Ολτρά (απολύθηκε πρόσφατα από τη Λα Κορούνια) και Αμπέλ Ρεσίνο (έχει περάσει από την Ατλέτικο, τελευταία του ομάδα ήταν η Γρανάδα).

Στα πράσινα ο Χρήστου

08/01/2013
 Παίκτης του Πανθρακικού θα πρέπει να θεωρείται ο Κύπριος αμυντικός Παρασκευάς Χρήστου.

Στα πράσινα ο Χρήστου
Ο 28χρονος στόπερ βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε προχωρημένες επαφές με την ομάδα της Κομοτηνής(το sport-fm.gr σας είχε ενημερώσει σχετικά από τις 4 Ιανουαρίου) και την Δευτέρα φέρεται να βρέθηκε η χρυσή τομή. Ο Χρήστου αρέσει στον Δερμιτζάκη και ήδη είχε συμφωνήσει με τους ανθρώπους του Πανθρακικού. Ωστόσο, απέμενε η λύση της συνεργασίας του με την ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κλουζ, η οποία μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, κάτι που τελικά διευθετήθηκε.

Ο Παρασεκυάς Χρήστου είναι 30 φορές διεθνής με την εθνική Κύπρου ενώ έχει περάσει από όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Κύπρου(Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας), πλην της Ανόρθωσης.

Άλκαραθ: «Ήξερα που ήρθα»

08/01/2013
 Επίγνωση της αποστολής που ανέλαβε στον πάγκο του Άρη είχε ο Λουκας Αλκαράθ, όπως δήλωσε με συνέντευξη του στη Nova.

Άλκαραθ: «Ήξερα που ήρθα»
Διατεθειμένος να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει ο Άρης τους στόχους, εμφανίστηκε ο προπονητής των κίτρινων, Λουκας Αλκαραθ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:

Για την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα: «Ξέραμε πάρα πολύ καλά την αποστολή μας από τη στιγμή που ερχόμαστε. Ξέραμε ότι είχαμε πολύ δύσκολο έργο αφού η ομάδα απαρτίζεται από νέα παιδία. Είναι παιδιά που έχουν όρεξη να δουλέψουν και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας: «Είχαμε μια εικόνα και μία ενημέρωση. Από τη στιγμή όμως που τα βλέπεις μόνος σου καταλαβαίνεις την κατάσταση. Έχουμε αρκετά προβλήματα και με τη σκληρή δουλειά θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Δεν έχω αυταπάτες για τη δύσκολη κατάσταση που είναι η ομάδα, όμως όλα τα παιδιά δείχνουν την όρεξη να δουλέψουν και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε τη φετινή σεζόν».

Για το αν θα χρειαστεί μεταγραφές ο Άρης: «Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να απαντήσω. Υπάρχουν κάποιες θέσεις που χρειαζόμαστε ενίσχυση. Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές πιο έμπειρους από αυτούς που υπάρχουν έως τώρα στο ρόστερ. Θα δούμε αν θα καταφέρουμε να κάνουμε μεταγραφές. Πάντως αν δεν τα καταφέρουμε η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη αφού μέσα στη χρονιά θα υπάρξουν και τραυματισμοί και τιμωρίες».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Δεν μένουμε σταθεροί σε ένα σύστημα. Όλο αυτό τον καιρό που είμαι εδώ προσπαθώ να δω πως μπορεί να παίξει καλύτερα η ομάδα. Δεν θα ακολουθήσω πιστά ένα σύστημα. Δεν θα παίζουμε πάντα με 4-4-2 αλλά με το σύστημα που ταιριάζει για να αποδώσουμε καλύτερα. Προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες στην ομάδα γι α να καταλάβω που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Είναι παιδιά που έχουν ταλέντο και όρεξη να παίξουν».

Για το αν έχει και το ρόλο παιδαγωγού στον Άρη: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι σε μία ομάδα με οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σε μία ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εγώ αυτό που έχω να πω στους ποδοσφαιριστές μου είναι να αρπάξουν την ευκαιρία και να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο όπως ο Άρης».

Για την παρουσία του Αγκάνθο: «Τον Αγκάνθο τον γνωρίζω πολύ καλά. Έχουμε συνεργαστεί και παλαιότερα στην Ρασίνγκ Σαταντέρ η οποία είχε πληρώσει για να τον αγοράσει. Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και προτιμήσαμε να τον προφυλάξουμε. Παρόλα αυτά είχαμε μία συζήτηση με τον Αγκάνθο και συμφωνήσαμε να τον πάρουμε στην αποστολή και αν μπορεί να αγωνιστεί για 30 λεπτά. Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας χρειάστηκε να τον βάλουμε στο παιχνίδι. Ο Αγκάνθο είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα, με ποιότητα και τον περιμένουμε να είναι απόλυτα έτοιμος για να μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Για την κορυφαία ενδεκάδα του 2012: «Είναι μια ενδεκάδα πρώτης γραμμής. Είναι μια ενδεκάδα που ο κάθε προπονητής θα ήθελε να διαχειριστεί. Όλοι οι ποδοσφαιριστές διανύουν εκπληκτική φόρμα».

Για την ανάδειξη του Μέσι ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη: « Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει κάποια ατομική διάκριση και να μην είναι ο Μέσι μέσα σε αυτή και να μην την κερδίσει. Ο Μέσι είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι και τα επόμενα χρόνια θα κερδίζει το βραβείο».

Γλυκοκοιτάζει Σίσιτς…

08/01/2013
 Την περίπτωση απόκτησης του Μίρνες Σίσιτς εξετάζουν στον Λεβαδειακό για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Γλυκοκοιτάζει Σίσιτς…
Έναν παίκτη που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας θέλουν στον Λεβαδειακό, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ. Ο λόγος για τον Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος έχει φθάσει τις σχέσεις του με τον ΟΦΗ στα άκρα και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν από τους Κρητικούς τις επόμενες μέρες.

Οι Βοιωτοί δεν έχουν αμφιβολίες για την ποιότητα του Σλοβένου επιθετικού και είναι βέβαιοι ότι θα δώσει σημαντικές βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι. Όσον αφορά τον δύσκολο χαρακτήρα του, οι άνθρωποι του Λεβαδειακού είναι πεπεισμένοι ότι ο πολύπειρος Γιώργος Παράσχος θα καταφέρει να το διαχειριστεί.

Καραλής: «Το 100% για την ΑΕΚ»

08/01/2013
 Αποφασισμένος να δώσει τα πάντα για να πετύχει στην ΑΕΚ εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γιάννης Καραλής.

Καραλής: «Το 100% για την ΑΕΚ»
Την άποψη ότι η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος και θα ξεπεράσει τη δύσκολη φετινή περιπέτεια εμφανίστηκε το νέο απόκτημα της Ένωσης, Γιάννης Καραλής, μιλώντας στην Ώρα των Σπορ, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος. Είναι για μένα μία μεγάλη ευκαιρία σε αυτή την ηλικία. Μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά πάντα θα είναι... ΑΕΚ. Και εμείς μεγαλώσαμε με τη μεγάλη ΑΕΚ στο μυαλό μας. Αν ήταν κάποια άλλη ομάδα θα προβληματιζόμουν, αν πρέπει να πάω σε τέτοια κατάσταση. Έρχομαι όμως σε μία μεγάλη ομάδα, εγώ αυτό ήθελα πάντα. Ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βγει η ΑΕΚ από αυτή τη θέση, γιατί δεν της αξίζει. Παρ' όλα τα προβλήματα, δεν της αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση. Έρχομαι με τη θέλησή μου για να δώσω το 100%. Θα κάνουμε μία νίκη το Σάββατο, θα επανέλθει η ηρεμία και θα ξεχαστούν όλα. Όλα θα πάνε καλά». 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου