ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


15/03/2013


   Η επομενη αγωνιστικη





 

 

 

 Ο Λόρενς δίνει τη λύση

14/03/2013
 Να χρησιμοποιήσει τον Λόρενς πίσω από τον Αθανασιάδη σκέφτεται ο Γιώργος Δώνης για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Λόρενς δίνει τη λύση
Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει και ο Γιώργος Δώνης φαίνεται να καταλήγει στο σχήμα του ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» προβληματίζεται για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο, Σαλπιγγίδη, άρα και τον τρόπο που θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας και γενικότερα την επιθετική της λειτουργία.

Ο παίκτης που θα… λύσει τα χέρια του Δώνη φαίνεται να είναι ο Λόρενς ο οποίος και σε προηγούμενα παιχνίδια έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό, καταφέρνοντας –μάλιστα- να «δένει» την μεσαία γραμμή με την επίθεση.

Χθες ο Δώνης δοκίμασε ένα σχήμα το οποίο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι και αυτό που θα ξεκινήσει κατά του τριφυλλιού με μόνη αλλαγή του Λόρενς. Στη χθεσινή δοκιμή ο Ιρλανδός αγωνίστηκε στη θέση του Λαζάρ στη μεσαία γραμμή.

Στα άκρα έχει ενδιαφέρον ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσουν οι Καμαρά και Ολίσε. Οι δύο πιο γρήγοροι της ομάδας, οι παίκτες που ακόμη θέλουν μία καλύτερη προσαρμογή, αυτοί βέβαια που διαθέτουν και την καλύτερη ατομική ενέργεια.

Ο Ιτάντζ θα είναι στο τέρμα, έχοντας και πάλι μπροστά του τους Κατσουράνη – Σίλντενφελντ. Αριστερά στην άμυνα σίγουρος θεωρείται ο Λίνο, ενώ δεξιά τον πρώτο λόγο έχει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Στο κέντρο και στους χαφ του άξονα δοκιμάστηκαν χθες οι Κάτσε – Λάζαρ, δίδυμο που έχει παίξει πολλές φορές μαζί.

Το plan B του «Αναστό»

14/03/2013
 Λύση στο επιθετικό πρόβλημα ψάχνει ο Νίκος Αναστόπουλος που έχει έτοιμο το σχέδιο για να βρει ο Ατρόμητος γκολ!

Το plan B του «Αναστό»
Ο επιθετικός απολογισμός του Ατρομήτου στα τελευταία πέντε ματς είναι απελπιστικά απογοητευτικός! Μόλις ένα γκολ…

Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα για να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα που έχει η ομάδα του και ετοιμάζει αλλαγές, με… στυλ επιθετικό. Ο «Αναστό» δοκιμάζει διάφορα σχήματα αλλά αυτό που πιθανότατα να καταλήξει στο 4-4-2 με Δημούτσο αμυντικό χαφ, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι και Σουμπίνιο μπροστά του και στην επίθεση τους Ουντότζι και Μάντζιο.

Φουλ επίθεση με λίγα λόγια. Όλα αυτά στις προπονήσεις αλλά δεν αποκλείεται τα σχέδια του Έλληνα τεχνικού να πάρει σάρκα και οστά στο ερχόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Νίκη για να ηρεμήσουν

14/03/2013
 Να αφήσουν πίσω τους τη βαριά ήττα από τον Άρη και να αποδείξουν ότι δεν είναι… δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν οι παίκτες του Λεβαδειακού στην αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ.

Νίκη για να ηρεμήσουν
Να αντιστρέψουν το κλίμα θέλουν στον Λεβαδειακό μετά τη βαριά ήττα από τον Άρη και τα όσα αυτή επέφερε, γκάζια από τον πρόεδρο της ομάδας και χρηματικό πρόστιμο ύψους 80.000.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παίκτες και προπονητής έχουν ως στόχο αρχικά να ηρεμήσουν και στη συνέχεια να υποδεχτούν τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, διεκδικώντας τη νίκη, η οποία επιθυμούν να αποτελέσει την αφετηρία για θετικά αποτελέσματα και παραμονή στην κατηγορία.

Ο τεχνικός των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος, αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης (16/3, 17:15).

«Μέχρι τις 15 Απριλίου η δίκη Ψωμιάδη»

14/03/2013
 Την πεποίθηση ότι η δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Μάκη Ψωμιάδη θα αρχίσει μέχρι τις 15 Απριλίου εξέφρασε ο Χάρης Οικονόπουλος.

«Μέχρι τις 15 Απριλίου η δίκη Ψωμιάδη»
Μέχρι τις 15 Απριλίου θα αρχίσει η δίκη για τον Μάκη Ψωμιάδη και για την υπεξαίρεση χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ εκτιμά ο Χάρης Οικονόπουλος.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης στην υπόθεση αυτή μίλησε στο aek-live.gr και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ακόμη κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει και μέσα στον μήνα που διανύουμε.

«Και μέσα στον μήνα θεωρώ ότι μπορεί να αρχίσει. Πρέπει η δικάσιμος να έχει οριστεί σίγουρα πριν το Πάσχα μέχρι τις 15 Απριλίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια εξέλιξη μετά το έγγραφο που εστάλη από την ΠΓΔΜ, το οποίο –ουσιαστικά- ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη της δίκης.

Τέλος ο Χάρης Οικονομόπουλος αναφέρθηκε και στις πιθανότητες νίκης που υπάρχουν για την ΠΑΕ ΑΕΚ…

«Αν δεν πίστευα ότι η ΑΕΚ μπορεί να την κερδίσει, δεν θα ξόδευα χρήμα και χρόνο για να την κυνηγήσω. Στην τελευταία αναβολή ανέφερα ρητά ότι εφόσον σταλθεί το έγγραφο από τα Σκόπια, η δίκη μπορεί να οριστεί σε διάστημα 15 ημερών. Το τελευταίο εμπόδιο έπεσε γρήγορα και πλέον πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να βιαστεί. Πολεμάμε και θα κερδίσουμε», κατέληξε.

Χωρίς Σεϊταρίδη με ΠΑΟΚ

14/03/2013
 Ένας παλιός τραυματισμός χτύπησε και πάλι τον Σεϊταρίδη ο οποίος –πιθανότατα- θα χάσει το ματς με τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε τι δοκίμασε ο Φάμπρι!

Χωρίς Σεϊταρίδη με ΠΑΟΚ
Τις υπηρεσίες του Γιούρκα Σεϊταρίδη θα στερηθεί, όπως όλα δείχνουν, ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο ακραίος αμυντικός του τριφυλλιού ένιωσε πόνους στον μηνίσκο στη σημερινή προπόνηση με αποτέλεσμα να μην γυμναστεί.

Πρόκειται για ένα παλιό πρόβλημα που… χτυπά και πάλι τον Σεϊταρίδη και στις περισσότερες φορές στο παρελθόν τον είχε υποχρεώσει να μείνει εκτός αποστολής.

Το πρόβλημα αυτό, ανάγκασε τον Φάμπρι να κάνει άλλη μια αλλαγή στα πλάνα που δοκίμασε σήμερα στην Παιανία!

Ο Ισπανός τεχνικός έχρισε ακραίο τον Τριανταφυλλόπουλο, μια θέση στην οποία έχει αγωνιστεί ο νεαρός άσος στα παιχνίδια με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της χώρας μας.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε όμως είναι στη δοκιμή που έκανε ο Φάμπρι στη μεσαία γραμμή. Ο τεχνικός του ΠΑΟ χρησιμοποίησε τον Καζιγιάμα στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Σο και Ζέκα.

Στα δύο άκρα τοποθέτησε τους Μαυρία και Σισοκό, με τον Φιγκερόα στην κορυφή.

Επιτέλους ευχάριστα για ΑΕΚ

14/03/2013
 Μόνο ευχάριστα νέα είχε η προπόνηση για τον Λίνεν. Τόσο ο Πετρόπουλος όσο και ο Μπουγαϊδης συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα και «φουλάρουν» για το ματς με τη Βέροια.

Επιτέλους ευχάριστα για ΑΕΚ
Η πιο σημαντική ημέρα για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ ενόψει του «τελικού» με τη Βέροια είχε μόνο ευχάριστα νέα. Ο Αντώνης Πετρόπουλος φαίνεται να ξεπέρασε τον τραυματισμό του και να προλαβαίνει τον «τελικό» αφού έβγαλε όλο το σημερινό πρόγραμμα.

Κάτι που έκανε και ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης, ο οποίος μέχρι και χθες υπήρχε μια ανησυχία αφού τον ταλαιπωρούσε οξεία γαστρεντερίτιδα. Με αυτές τις εξελίξεις, ο Έβαλντ Λίνεν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει σχεδόν όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Και λέμε σχεδόν γιατί ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ακολούθησε ατομικό και λογικά μένει εκτός πλάνων για το παιχνίδι με τη Βέροια ήταν ο Μιχάλης Παυλής.

Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 16.30 το απόγευμα.

Αλαφούζος: «Υπάρχει ακόμα παράγκα»

14/03/2013
 Κατηγορηματικός ως προς την ύπαρξη παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ενώ φρόντισε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη.

Αλαφούζος: «Υπάρχει ακόμα παράγκα»
«Είναι δεδομένο πως υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», επισήμανε ο Γιάννης Αλαφούζος σε δηλώσεις του στον «Αθλητικό Μετρόπολις». Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε για το αν βλέπει θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για ένα καλύτερο μέλλον του πρωταθλήματος αλλά τόνισε πως κυρίως από την μεριά των «ερυθρολεύκων» δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να αλλάξει κάτι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον «Αθλητικό Μετρόπολις»

Καλημέρα σας κύριε Αλαφούζο. Θα ανεβείτε Θεσσαλονίκη;


«Ναι, θα ανέβω. Αλίμονο».

Καλό είναι αυτό. Την ακολουθείτε παντού την ομάδα ή κάνετε εξαίρεση;

«Όχι, δεν είναι κάποια εξαίρεση. Πάω σε πολλά γήπεδα και θα έρθω και στην Τούμπα οπωσδήποτε. Είναι άλλωστε ένα ντέρμπι, ενώ και η μισή μου καταγωγή είναι από τη Θεσσαλονίκη».

Θα είναι και ο Ιβάν Σαββίδης, τον ξέρετε;

«Δεν τον ξέρω καλά. Τον έχω συναντήσει μια φορά και μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση».

Ναι, θα είναι εδώ γιατί πήρε και το Μακεδονία Παλλάς και ξεκινάει. Θα επιδιώξετε κάποια συνάντηση μαζί του;

«Ναι, θα προσπαθήσω να τον δω. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ τυχερός που έχει ένα τόσο σοβαρό επενδυτή, ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βοηθάει. Εξυγιαίνεται η ομάδα ώστε να σπάσουν τα μονοπώλια που δημιουργούν πρόβλημα».

Είχε αποτέλεσμα το πρόσφατο ραντεβού σας;

«Δεν έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για κάτι. Μιλήσαμε για τις συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μου είπε για τις εταιρείες του στη Ρωσία και όλη η κουβέντα ήταν εποικοδομητική. Στο γήπεδο βέβαια είμαστε σκληροί ανταγωνιστές. Θέλουμε να κερδίσουμε, όπως φαντάζομαι θέλει και ο ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι οι υγιείς και ηθικές ομάδες έχουν λόγους να συνεργάζονται γι’ αυτό και κοιτάμε να έχουμε επαφές μαζί τους».

Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάποιο ραντεβού του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

«Δεν το ξέρω».

Λέει κάτι αυτό;

«Δεν μπορώ να ξέρω αν συνάντησε τον κύριο Μαρινάκη. Φαντάζομαι αυτή τη στιγμή τα αγωνιστικά συμφέροντα του ΠΑΟΚ έχουν πιο πολλά κοινά με τα δικά μας. Και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ζητούν ισοτιμία και σωστούς κανόνες. Δεν ζητούν χάρες και άλλα πράγματα που δεν πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς υπάρχουν. Με αυτή την έννοια ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και άλλες υγιείς ομάδες θα πρέπει να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της κάθαρσης. Όταν το ποδόσφαιρο είναι προβλέψιμο και φτάνουμε να ξέρουμε ποιος θα κερδίσει, χάνει το ενδιαφέρον του. Αν ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα χάσει 20 εκατομμύρια αυτό δημιουργεί τρομερή στρέβλωση. Όταν πηγαίνει μια ομάδα μονίμως στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτό νοθεύει τον ανταγωνισμό».

Είχε πει ότι ο κ. Σαββίδης ότι και ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα να φτιάξει αποκλείεται να πάρει το πρωτάθλημα. Το συμμερίζεστε;

«Απολύτως».

Και για τον Παναθηναϊκό το ίδιο ισχύει;

«Ναι, αν και… απέχουμε λίγο από την Μπαρτσελόνα. Αστειεύομαι φυσικά».

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια μονοκρατορία του Ολυμπιακού που δεν στηρίζεται μέσα στις 4 γραμμές;

«Αυτό είναι κάτι που το βλέπουν οι οπαδοί όλων των ομάδων ακόμη και κάποιοι του Ολυμπιακού. Είναι μια παράδοση που έχει ξεκινήσει από τον κύριο Κόκκαλη».

Θα υπέθετε κάποιος ότι πάμε σε μια Συμμαχία ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού για να πάψει το παρασκήνιο;

«Συμμαχία, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και οποιασδήποτε άλλη ομάδα έχεις τους ίδιους στόχους, να κερδίζουν με το σπαθί τους, τη θεωρώ δεδομένη. Όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την καταπίεση θεωρούν αποδεκτή μια τέτοια συμμαχία».

Με τον κύριο Μαρινάκη θα μπορούσατε να κάνετε ένα ραντεβού ώστε να έχουμε ένα υγιές πρωτάθλημα και να πάμε παρακάτω ;

«Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει και να τεθούν αυτές οι βάσεις, αλλά δεν έχω σημάδια ότι μια τέτοια προσπάθεια θα είχε επιτυχία. Εκτός κι αν δημιουργηθεί μια ανάγκη και επιβληθεί αυτό το πράγμα».

Μαρινάκης, Αλαφούζος και Σαββίδης θα μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι;

«Οπωσδήποτε θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο».

Θα είχε αποτέλεσμα ή όταν παίζονται 20 εκατομμύρια δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια συμφωνία;

«Κοιτάξτε προς το παρόν εμείς χωρίς την Ευρώπη έχουμε έσοδα 13 με 15 εκατομμύρια. Αν κάποια στιγμή προστεθούν σε αυτά 20 εκατομμύρια το ποσό αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Με αυτό τον τρόπο έχει κυριαρχήσει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχουμε δει διάθεσή του να αλλάξουν τα πράγματα».

Υπάρχει παράγκα;

«Είναι αυτονόητη η απάντηση. Το ξέρετε και εσείς και εμείς και όλοι. Μήπως ο ΠΑΟΚ δεν το έχει βιώσει; Όχι απλά υπάρχει παράγκα αλλά υπάρχουν και κακουργηματικές πράξεις σε εξέλιξη και συνομιλίες της ΕΥΠ προέδρων που ασχολούνται με τρίτες ομάδες και πολλά άλλα».

Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια και δεν έχουμε δει αποτέλεσμα σε αυτό.

«Ναι. Δυστυχώς»

Τι περιμένετε από το ματς της Κυριακής;

«Παίζουμε εκτός έδρας, είναι ένα ντέρμπι. Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ έχει λόγω έδρας το πλεονέκτημα όμως εμείς ερχόμαστε για να κερδίσουμε».

Πάντως αντιλαμβάνεστε ότι αλλάζει τα δεδομένα η παρουσία του Σαββίδη;

«Η έλευση τέτοιων ανθρώπων μπορεί να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο».

Με τη Λεωφόρο τι γίνεται;

«Εμείς ελπίζουμε να επιστρέψουμε στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οικονομικά έχουμε μπει μέσα από το ΟΑΚΑ, είναι τόσο ακριβή η λειτουργία του ενώ είναι και άχαρο. Δεν έχει πάει και καλά η ομάδα και έχουμε λιγότερο κόσμο απ’ ότι υπολογίζαμε. Η Λεωφόρος μπορεί να μας εξασφαλίσει μια κερδοφορία».

Με αυτή τη μείωση του μπάτζετ πιστεύετε ότι η ομάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική;

«Δυστυχώς υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Δείτε τα τηλεοπτικά. Η Παλέρμο για παράδειγμα παίρνει τριάντα εκατομμύρια, η Ρέντινγκ εκατό και αν υποβιβαστεί παίρνει για δύο χρόνια άλλα 25 ώστε να προσαρμοστεί στη δεύτερη κατηγορία. Εμείς και… εσείς παίρνουμε πέντε και οι δυνατότητες που έχουμε περιορίζονται. Επομένως πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο με χαμηλό κόστος, να έχουμε άλλη στρατηγική. Αν είχαμε μεγαλύτερο μπάτζετ θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν συσσωρευμένες ζημιές. Η φιλοδοξία μας είναι πάντως να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα».

Τι είπατε στους συνεργάτες σας μετά το ραντεβού σας με τον κ. Σαββίδη;

«Ότι είναι ένας πολύ σοβαρός και έντιμος επιχειρηματίας».

Κάτι επί προσωπικού. Είστε ένας σοβαρός και καταξιωμένος επιχειρηματίας. ΣΚΑΪ, Καθημερινή, κλπ. Τι σας φέρνει σε αυτό το μίζερο χώρο;

«Εγώ είμαι ένας οπαδός. Τυγχάνει να έχω και μια επιχειρηματική ιδιότητα που δίνει κάποιες δυνατότητες. Αν κανείς απ’ όλους εμάς δεν ασχοληθεί, δεν θα υπάρξει ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι μαζί να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Εγώ πιστεύω και στο πολυμετοχικό μοντέλο, ενώ έχουμε ιδρύσει και την Παναθηναϊκή Συμμαχία η οποία με στοργή και φροντίδα μπορεί να αναπτυχθεί παρότι τα πρώτα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Το να περνάει βέβαια η ομάδα στα χέρια οπαδών μπορεί να γίνει και επικίνδυνο όπως συνέβη με τον Άρη».

Για Άρη έχετε εικόνα;

«Δυστυχώς ο Άρης έχει τεράστια προβλήματα , δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει. Καταβάλει μια προσπάθεια να διασωθεί».

Σας έχουν ζητήσει κάποιον παίκτη;

«Όχι».

Θέλετε να μείνει;

«Φυσικά. Πόσες είμαστε οι ιστορικές ομάδες;».

Το πρωτάθλημα μαθαίνουμε ότι πάει να ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου…

«Το άκουσα. Αυτό είναι μια από τις παρενέργειες των 18 ομάδων. Εμείς εναντιωθήκαμε, προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ αλλά για… προφανείς λόγους δεν υπήρχε περίπτωση να δικαιωθούμε».

Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα πρωτάθλημα 12 ομάδων;

«Εννοείται. Θα παίζαμε 20 παιχνίδια και μετά θα γίνονταν πλέι οφ εξαιρετικού ενδιαφέροντος Θα μοιραζόμασταν και τα χρήματα λιγότερες ομάδες και θα ανέβαινε το επίπεδο. Δυστυχώς όμως όσοι ελέγχουν το ποδόσφαιρο αποφασίζουν διαφορετικά».

Ένας ακροατής λέει ότι παλιότερα είχε εύνοια και ο Παναθηναϊκός.

«Κοιτάξτε, ο Παναθηναϊκός όταν κυριαρχούσε μπορεί να είχε μια σχετική εύνοια επειδή ήταν ισχυρός αλλά αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με τα τεράστια σκάνδαλα που βλέπουμε σήμερα. Όλοι έχουν κατά καιρούς ωφεληθεί, αλλά επαναλαμβάνω σύγκριση δεν μπορεί να υπάρξει. Και επί παντοκρατορίας του κυρίου Βαρδινογιάννη είδατε ότι και άλλες ομάδες έπαιρναν το πρωτάθλημα, κάτι που δεν συμβαίνει από την περίοδο Κόκκαλη και μετά. Τα παλιά μοντέλα ελπίζω να καταρρεύσουν και αυτό θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Να υπάρχουν περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες.

Μακάρι να μπορέσετε με τη βοήθεια και άλλων να φέρετε μια εξυγίανση. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Με το παράδειγμα των ομάδων που πιστεύουν σε ένα διαφορετικό μέλλον μπορούν όλα να αλλάξουν».

Τι βλέπετε για τα πλέι οφ και την ουρά;

«Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις διότι με εξαίρεση την Κέρκυρα που βρίσκεται σε δυσχερή θέση όλα είναι ανοιχτά. Εμάς στόχος μας πλέον είναι να μπούμε στα πλέι οφ και από εκεί και πέρας ν α φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται παρά το δεδομένο βαθμολογικό αβαντάζ του ΠΑΟΚ».

Πολατιάν: «Όλα καλά θα πάνε στο τέλος»

14/03/2013
 Μέλος της ΠΑΕ Άρης είναι και επίσημα από σήμερα ο Λάζαρος Πολατιάν. Οι «κίτρινοι» ανακοίνωσαν πως ο μέχρι πρότινος παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο νέος σύμβουλος αγωνιστικού τμήματος.

Πολατιάν: «Όλα καλά θα πάνε στο τέλος»
Μέλος της ΠΑΕ Άρης είναι και επίσημα από σήμερα ο Λάζαρος Πολατιάν. Οι «κίτρινοι» ανακοίνωσαν πως ο μέχρι πρότινος παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο νέος σύμβουλος αγωνιστικού τμήματος.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο πρώην διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας Λάζαρος Πολατιάν θα είναι ο νέος σύμβουλος αγωνιστικού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε αυτή γίνεται γνωστό ότι ο Πολατιάν ήταν σήμερα στα γραφεία της ομάδας και ήρθε σε οριστική συμφωνία με τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Αφού έδωσε τα χέρια με τους διοικούντες τόνισε:

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους στην διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου και με κάλεσαν να βοηθήσω την ομάδα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή.

Με την παρουσία μου στον Άρη ανοίγει μια νέα σελίδα για μένα. Είναι ένας μεγάλος και ιστορικός Σύλλογος και είναι τιμή για τον καθένα να τον υπηρετεί από οποιοδήποτε πόστο.

Στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος».

Γιαννιώτας: «Με ΠΑΣ, όπως και με Λεβαδειακό»

14/03/2013
 Μόνο τη νίκη θέλει ο Γιάννης Γιαννιώτας στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα προκειμένου ο Άρης να φτάσει πιο κοντά τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Γιαννιώτας: «Με ΠΑΣ, όπως και με Λεβαδειακό»
Ο επιθετικός των «κιτρίνων», στο περιθώριο της παραλαβής του βραβείου για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής, αναφέρθηκε στο ματς με τους Ηπειρώτες αλλά και την σημασία της ευρείας νίκης επί του Λεβαδειακού για την ομάδα του:

«Πρέπει να έχουμε πορεία και πρόσωπο ανάλογο με αυτό που δείξαμε κόντρα στον Λεβαδειακό. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ, αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα. Πάμε στα Γιάννενα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Με τον Λεβαδειακό είχαμε ανάγκη τη νίκη, ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και στα Γιάννενα. Ο στόχος είναι οι 3 βαθμοί. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης είναι φυσιολογικό να υπάρχει και άγχος, θα πάμε όμως στα Γιάννενα μαζί με τον κόσμο μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στον πανηγυρισμό του με τη χειροβομβίδα:

«Το λέγαμε με τους συμπαίκτες στον καφέ και νομίζω ότι μετά το 3-0 η περίσταση ήταν κατάλληλη για να το κάνω κι το έκανα».

Ανησυχία για Φούλοπ

14/03/2013
 Τα αποτελέσματα της μαγνητικής περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης για να δουν το διάστημα που θα απουσιάσει ο Φούλοπ.

Ανησυχία για Φούλοπ
Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολη, Σάκης Τσιώλης, θα κληθεί να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς να έχει στη διάθεσή του τον Φούλοπ.

Ο Ούγγρος τερματοφύλακας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στον τένοντα του δεξιού του χεριού.

Ο Φούλοπ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν το πότε θα γίνει η επέμβαση και το
πόσο θα λείψει από τους αγωνιστικούς χώρους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έναν μήνα.

Οι Γιώργος Μπαντής και Γιώργος Γεωργακόπουλος αναμένεται να αντικαταστήσουν τον Φούλοπ κάτω από τα δοκάρια των Αρκάδων.

Ενδιαφέρον από Τουρκία για Φωτάκη

14/03/2013
 Ομάδα από την Τουρκία ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γιώργου Φωτάκη σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη.

Ενδιαφέρον από Τουρκία για Φωτάκη
Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Γιώργο Φωτάκη. Στην προσπάθειά του αυτή ο «Δικέφαλος του Βορρά» -σύμφωνα με πληροφορίες, καλείται να αντιμετωπίσει και έναν αντίπαλο από την Τουρκία, καθώς ο διεθνής άσος έχει στα χέρια του πρόταση από σύλλογο της γειτονικής χώρας.

Ο παίκτης πάντως δεν βιάζεται γιατί πρώτο του μέλημα είναι να ολοκληρώσει πρώτα τις επαφές του με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του.

Έξι αγωνιστικές στον Σαλπιγγίδη!

14/03/2013
 Με αποκλεισμό 4 αγωνιστικών, που αυξάνονται σε 6 επειδή ήταν αρχηγός, τιμώρησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη η πειθαρχική της Λίγκας, για την ενέργεια του να μουντζώσει τον διαιτητή στο ματς Πλατανιάς-ΠΑΟΚ.

Έξι αγωνιστικές στον Σαλπιγγίδη!
Για έξι αγωνιστικές (4+2) θα στερηθεί ο ΠΑΟΚ των υπηρεσιών του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όπως αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για την ενέργειά του να μουντζώσει τον διαιτητή στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ και του ποδοσφαιριστή, βέβαια, θα επιδιώξει τη μείωση της ποινής μέσω έφεσης που θα κατατεθεί στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Η απολογία

Όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις που αποβάλλεται ποδοσφαιριστής και έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα η αιτιολογία, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν είχε κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την αποβολή του στο ματς με τον Πλατανιά. Ωστόσο, οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης και Λάμπρος Μπίρδας ζήτησαν να παρασταθούν για να εκφράσουν τις απόψεις τους και το αίτημα τους έγινε αποδεκτό.

Οι άξονες στους οποίους κινήθηκαν οι δικηγόροι του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν οι εξής:

Α) Ότι το αρμόδιο όργανο για να χαρακτηρίσει την πράξη του Σαλπιγγίδη είναι η πειθαρχική επιτροπή και όχι ο διαιτητής, ο οποίος οφείλει απλώς να την περιγράψει. «Πρέπει να το αξιολογήσετε εσείς. Εσείς θα κρίνεται αν ήταν μούντζα ή όχι», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Β) Ότι πρόκειται για την πρώτη αποβολή στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, που δεν έχει δώσει ποτέ στο παρελθόν δικαίωμα με τη συμπεριφορά του, καθώς και την πρόσφατη δήλωσή του ότι η ενέργειά του ήταν μια κίνηση αγανάκτησης.

Γ) Ότι πρόκειται για ανάρμοστη συμπεριφορά και όχι για εξύβριση, συνεπώς πρέπει να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική και όχι με 4+2.

Δ) Ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς και η αρχή της αναλογικότητας, μιας και οι έξι αγωνιστικές χαρακτηρίζονται υπερβολικές για την πράξη του.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ κατέθεσε και προέβαλλε ενώπιον των δικαστών και το βίντεο με την επίδικη φάση, καθώς και ένα άλλο βίντεο από ματς Ατρομήτου-Ολυμπιακού, όπου ο Ντιόγκο μουντζώνει και έμεινε στη συνέχεια ατιμώρητος.

Όπως αποδείχτηκε, η πειθαρχική της λίγκας δέχτηκε τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα, το οποίο –σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα- δεν επιδέχεται ανταπόδειξης.

Ο ΠΑΟΚ και ο ποδοσφαιριστής ελπίζουν πλέον στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Αγριεμένος ο Πετρόπουλος

14/03/2013
 Τόσες μέρες που δεν προπονούνταν κανονικά έμοιαζε «θηρίο στο κλουβί». Και σήμερα που… ελευθερώθηκε -παίζοντας και στο διπλό- ο Αντώνης Πετρόπουλος επιβεβαίωσε πως επιστρέφει αγριεμένος.

Αγριεμένος ο Πετρόπουλος
Το μεγαλύτερο άγχος της ΑΕΚ ενόψει του ματς με τη Βέροια ήταν το αν θα προλάβει να παίξει ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Την Πέμπτη ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε μονάχα πως ο Έλληνας επιθετικός θα επιστρέψει κανονικά στην κορυφή της επίθεσης της «Ένωσης». Αλλά και ότι θα το κάνει με… άγριες διαθέσεις.

Ο Πετρόπουλος συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της Πέμπτης χωρίς να νιώσει καμία ενόχληση στη γάμπα.

Παίζοντας, δε, στο διπλό φάνηκε να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από την αποχή του, σκοράροντας δυο φορές (από ισάριθμες ασίστ του Βλάχου που επίσης επιστρέφει στην ενδεκάδα) και δείχνοντας πανέτοιμος για τον σημαντικότερο παιχνίδι της ΑΕΚ στη χρονιά.

Ερωτηματικό ο Πουλίδο

14/03/2013
 Ούτε σήμερα μπήκε με την υπόλοιπη ομάδα ο Ρούμπεν Πουλίδο στον Άρη και παραμένει ερωτηματικό η συμμετοχή του στο ματς με τον ΠΑΣ.

Ερωτηματικό ο Πουλίδο
Χωρίς απρόοπτα, αλλά και χωρίς ευχάριστα νέα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββατο, 16/3).

Μιας και ο Ρούμπεν Πουλίδο δεν κατάφερε να μπει σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα και περιορίστηκε σε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας (όπως και ο Νίκος Ψυχογιός).

Ο Ισπανός αμυντικός θα δοκιμάσει αύριο ν’ ανεβάσει ρυθμούς (δεν είναι με το μέρος του οι πιθανότητες) και ανάλογα με το σε τι κατάσταση βρίσκεται θ’ αποφασίσει ο Σούλης Παπαδόπουλος αν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Στην προπόνηση της ομάδας βρέθηκε ο Λάζαρος Πολατιάν, ο οποίος ανέλαβε σύμβουλος αγωνιστικού και μίλησε στους ποδοσφαιριστές.

Μετά την αυριανή μεσημεριανή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου, θα ανακοινωθεί η αποστολή, η οποία θα μεταβεί οδικώς στα Γιάννενα.

* H ΠΑΕ Άρης ενημέρωσε ότι εξαντλήθηκαν τα 800 εισιτήρια για τον αγώνα στους "Ζωσιμάδες".

Στυλιάρας στο ντέρμπι

14/03/2013
 Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Στυλιάρας στο ντέρμπι
Ο Δημήτρης Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας θα είναι ο διαιτητής του κυριακάτικου ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Νωρίτερα, το ματς του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα θα διευθύνει ο Αρετόπουλος, ενώ στο κρίσιμο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βέροια το Σάββατο ορίστηκε να σφυρίξει ο Μάνταλος.


Αναλυτικά οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής

Λεβαδειακός-ΟΦΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κοντιζάς (Πειραιά)

ΑΕΚ-Βέροια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας)

Πλατανιάς-Πανιώνιος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου), Βέρρης (Λέσβου)

Κέρκυρα-Ολυμπιακός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Πανθρακικός-SKODA Ξάνθη

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

«Για ό,τι καλύτερο κόντρα στον Ολυμπιακό»

14/03/2013
 Ναι μεν δεν είναι φαβορί, ωστόσο ο Γιάννης Παπακώστας ξεκαθάρισε πως η Κέρκυρα θα παλέψει κόντρα στον Ολυμπιακό για ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Για ό,τι καλύτερο κόντρα στον Ολυμπιακό»
Όπως την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό, έτσι και τώρα με τον Ολυμπιακό, η Κέρκυρα έχει να ανέβει ένα «βουνό» για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο τεχνικός των Φαιάκων, Γιάννης Παπακώστας δεν χάνει την αισιοδοξία του για καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Θα κάνουμε την προσπάθειά μας υπεύθυνα κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας», τόνισε σχετικά.

Επιπλέον αναφέρθηκε στον στόχο της παραμονής, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όσο υπάρχει ελπίδα, αυτός και οι παίκτες θα προσπαθούν.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Έχουμε μπροστά μας το πιο δύσκολο παιχνίδι, με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, που δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την, ίσως, πιο δύσκολη ομάδα στην Ελλάδα. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα – και τραυματισμών και τιμωριών κι αυτό κάνει το έργο μας, ακόμη πιο δύσκολο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, εμείς, όμως, θα κάνουμε την προσπάθειά μας, πολύ σοβαρά και υπεύθυνα, όπως κάναμε και την προηγούμενη αγωνιστική. Πιστεύω ότι θα είμαστε αξιοπρεπείς και μαχητές, διεκδικώντας ό,τι καλύτερο μπορούμε εντός του αγωνιστικού χώρου».

Για τις απουσίες λόγω τραυματισμών: Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Βλέπετε, ότι όλοι, όσοι καλούνται –και ο Τσοκάνης και ο Αθανασίου, τελευταία- ανταποκρίνονται. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα».

Για τον στόχο της παραμονής: «Η θέση της διοίκησης, με καλύπτει απόλυτα. Αυτά τα παιδιά αγωνίζονται, κάνουν μια μεγάλη, τελευταία προσπάθεια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και είναι κρίμα να “πληρώνονται” κάποια λάθη - δικά μας ή των άλλων. Όσο υπάρχουν ελπίδες, είμαστε υποχρεωμένοι να τις κυνηγήσουμε. Απομένουν πέντε πολύ δύσκολα ματς και οφείλουμε να προσπαθήσουμε να φθάσουμε σε μια συγκομιδή καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες με τον ίδιο στόχο, ώστε στο τέλος να δούμε αν τα καταφέραμε ή όχι».

Από την μεριά των παικτών, ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης τόνισε: «Γνωρίζουμε την κρισιμότητα του αγώνα και γι’ αυτό προσπαθούμε, όλη την εβδομάδα, να προετοιμαστούμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Όσα παιχνίδια απομένουν, είναι όλα “τελικοί” και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πιστεύω ότι το πάθος θα είναι το στοιχείο, που θα χρειαστεί περισσότερο, καθώς έχουμε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Δεν γνωρίζω αν ο Ολυμπιακός, απ’ τη στιγμή που έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο να έρθει με αλλαγές. Το μόνο βέβαιο είναι πως, εφ’ όσον μιλάμε για Ολυμπιακό, είτε με απουσίες, είτε χωρίς, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να τον αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει. Και, πάνω απ’ όλα, να είμαστε παθιασμένοι και να δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φίλους και συμμάχους»

14/03/2013
 Δυναμική αντίδραση από τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, μετά την τιμωρία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φίλους και συμμάχους»
Με αφορμή την παραδειγματική τιμωρία του Σαλπιγγίδη, ο εκ των συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη, Γκέρμαν Τσιστιακόφ βρέθηκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και κάλεσε τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν ενωμένοι, κόντρα σε όλα, για να πετύχουν τους στόχους τους.

Το μήνυμα του Τσιστιακόφ:


«Όλοι ξέρετε την απόφαση για τον Σαλπιγγίδη…

Το ήξερα από την αρχή αλλά τώρα πια είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει φίλους και συμμάχους. Είμαστε μόνοι μας στον αγώνα κατάκτησης υψηλών στόχων.

Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν να τους επιτύχουμε είναι να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να σταθούμε ακόμη πιο ενωμένοι.

Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί από το φυσιολογικό και να μην αντιδρούμε σε προκλήσεις γιατί σε μας και η παραμικρή λεπτομέρεια τιμωρείται με τον αυστηρότερο τρόπο».

Γεύση… Νέας Φιλαδέλφειας

14/03/2013
 Καλά φάγανε, καλά ήπιανε, τώρα πρέπει να τηρηθεί και το γούρι! Οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν ξανά… γεύση από Νέα Φιλαδέλφεια και πάνε ακόμα πιο συσπειρωμένοι στον σαββατιάτικο «τελικό» με τη Βέροια.

Γεύση… Νέας Φιλαδέλφειας
Το οικογενειακό γεύμα πριν από κρίσιμα ματς έχει γίνει σχεδόν θεσμός στην ΑΕΚ. Και ειδικά πριν τα εντός έδρας (με Ξάνθη και ΟΦΗ) έχει αποδειχθεί και… γούρικο.

Οι προκαταλήψεις ωστόσο δεν ήταν εκείνες που οδήγησαν τους παίκτες της «Ένωσης» στην απόφαση (έπειτα από πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Κολιάδη) να κανονίσουν το σημερινό τραπέζι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αλλά η τόνωση του ήδη καλού κλίματος που θα τους στείλει ακόμα πιο συσπειρωμένους στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Βέροια. Μέσα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» γευμάτισαν στο εστιατόριο που είχαν επισκεφθεί και πριν το ματς με τον ΟΦΗ.

Εκεί βρέθηκε φυσικά ο Έβαλντ Λίνεν και οι συνεργάτες του, αλλά και οι Κολιάδης και Κωστής. Αντίθετα με τον Χρήστο Αρκούδα, δε, που έδωσε κανονικά το «παρών», επιβεβαιώνοντας πως (παρά την τιμωρία του) παραμένει ενεργό μέλος της ΑΕΚ, το ίδιο δεν συνέβη και με τον Εμίλιο Φουρτάδο που απουσίασε επιβεβαιώνοντας πως παραμένει ξένο σώμα για την ομάδα.

Έστω και χωρίς τον Μιχάλη Παυλή λοιπόν (που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την αμυγδαλίτιδα και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί) όλοι οι υπόλοιποι βρέθηκαν κανονικά στη Νέα Φιλαδέλφεια και ξεκίνησαν από τα… πάτρια εδάφη της ΑΕΚ την ψυχολογική προετοιμασία για τον «τελικό» του Σαββάτου.

Ενδεκάδα… με δέκα παίκτες

14/03/2013
 Μόνο στον παρτενέρ του Γρηγόρη Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας του Άρη, δεν έχει καταλήξει ο Σούλης Παπαδόπουλος εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (16/3, «Ζωσιμάδες»).

Ενδεκάδα… με δέκα παίκτες
Με τους Τριανταφυλλάκο και Ηρακλή, θ’ αναπληρώσει τα κενά των (τιμωρημένων) Τάτου και Κοέλιο ο Σούλης Παπαδόπουλος στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταλήξει στην ενδεκάδα και περιμένει τον Πουλίδο, που προέρχεται από ελαφριά θλάση, αλλά θα προσπαθήσει να αγωνιστεί στο σαββατιάτικο παιχνίδι.

Σύμφωνα με τις δοκιμές του, τερματοφύλακας θα είναι ο Διούδης, δεξιά στην άμυνα ο Καζναφέρης, αριστερά ο Ζαραδούκας, στόπερ ο Παπαζαχαρίας, με παρτενέρ ενδεχομένως τον Πουλίδο, αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός, Ηρακλής, αριστερό χαφ ο Διαμαντάκος, δεξί ο Γιαννιώτας, και ο Τριανταφυλλάκος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αγκάνθο.

Νέα συνάντηση Σαββίδη με Σαμαρά

14/03/2013
 Νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά θα έχει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Ποια η ατζέντα των δύο ανδρών.

Νέα συνάντηση Σαββίδη με Σαμαρά
Γεμάτο θα είναι το επόμενο τετραήμερο για τον Ιβάν Σαββίδη.

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για επιχειρηματικές δραστηριότητες, φυσικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ σύμφωνα με το “PAOK24” θα έχει νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή τη φορά όχι στην Αθήνα, αλλά στη συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο «Μακεδονία Παλλάς», που πλέον έχει περάσει στα χέρια του 53χρονου επιχειρηματία.

Από σήμερα κιόλας θα βρίσκεται εκεί, για να παραστεί στο συνέδριο Ελλήνων και Ρώσων καπνοβιομηχάνων, ενώ την Κυριακή θα έχει μια ακόμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο σίγουρα έχει να πει πολλά. Από τον ΠΑΟΚ μέχρι τις επιχειρηματικές του βλέψεις.

Τιμά τον Γεωργέα η ΑΕΚ

14/03/2013
 Το Σάββατο δεν υποδέχεται μόνο τη Βέροια. Υποδέχεται κι ένα δικό της παιδί. Κι όπως αρμόζει στην ιστορία της και την προσφορά του, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να τιμήσει τον αγαπημένο της Νίκο Γεωργέα.

Τιμά τον Γεωργέα η ΑΕΚ
Το τέλος του από την ΑΕΚ δεν ήταν όπως το περίμενε.

Η επιστροφή του ωστόσο ως αντίπαλός της θα (επιδιωχθεί να) είναι αντάξια της αγάπης που έδωσε και πήρε ο Νίκος Γεωργέας από την «Ένωση».

Μετά τα 266 παιχνίδια που φόρεσε τη δική της, ο «Φούλης» θα μπει για πρώτη φορά με διαφορετική φανέλα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Εν μέσω του γνωστού συνθήματος λοιπόν για την… ποιότητα των καλλιεργειών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, θα τιμηθεί από την ΠΑΕ και αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο για τα 11,5 χρόνια που αποτέλεσε σημείο αναφοράς -σε γήπεδο και αποδυτήρια- για την ΑΕΚ.

Χάνει ΑΕΚ ο Γκιγιέρμο

14/03/2013
 Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Βέροια. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζει στο δικό της «τελικό» την ΑΕΚ. Ωστόσο, δεν θα έχει στην διάθεσή της, τον «μαέστρο» της.

Χάνει ΑΕΚ ο Γκιγιέρμο
Τα πάντα στην Βέροια κινούνται γύρω από τον «τελικό» με την ΑΕΚ που πιθανώς να κρίνει και την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Βέβαια, η «βασίλισσα του βορρά» έχει μια… τρανταχτή απουσία. Ο Γκιγιέρμο Λόπεζ συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει το σημαντικό παιχνίδι με την «Ένωση». Κι ενώ είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας.

Κατά τα άλλα, τα προβλήματα για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη δεν τελειώνουν εκεί. Κι αυτό γιατί για ακόμη μια μέρα οι Καλί, Σνάουτσνερ και Μπαργκάν προπονήθηκαν ατομικά, με την συμμετοχή τους να παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη.

Επόμενο ραντεβού παικτών και τεχνικού τιμ έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 την Παρασκευή.

«Ψάχνεται» για Βιτόρια ο Παναθηναϊκός

14/03/2013
 Οι Πορτογάλοι λένε πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον στόπερ και σπεσιαλίστα στα στημένα Στίβεν Βιτόρια της Εστορίλ!

«Ψάχνεται» για Βιτόρια ο Παναθηναϊκός
Οι κεντρικοί αμυντικοί που έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του είτε είναι ακριβοί(Μπουμσόνγκ), είτε δεν έχουν πείσει(Βελάσκες, Πίντο). Και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, στο «τριφύλλι», ψάχνονται για κεντρικό αμυντικό από τώρα.

Και σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, αυτός που φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του «τριφυλλιού» είναι ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός(1.95) της Εστορίλ, Στίβεν Βιτόρια. Ο Ούγκο Βαρέλα τον έχει τσεκάρει σε παιχνίδια και απ’ότι λένε οι Ίβηρες, διατηρεί και ανοιχτή επικοινωνία μαζί του.

Το συμβόλαιο του Βιτόρια λήγει το καλοκαίρι και ο παίκτης γνωρίζει για την προοπτική του Παναθηναϊκού. Ο 26χρονος είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι αλλά ξέρει και από μπάλα αφού εκτελεί πολλές φορές (και εύστοχα) φάουλ. Επιπλέον, έχει αγωνιστεί με την Εθνική Νέων και Ελπίδων της Πορτογαλίας.

Ψάχνει λύση

14/03/2013
 Τον παίκτη που θα καλύψει με επιτυχία το κενό του τραυματία Αλέξη Περογαμβράκη ψάχνει να βρει ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, ενόψει της κρίσιμης εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό.

Ψάχνει λύση
Τη θεραπεία του συνέχισε στην προπόνηση της Πέμπτης (14/3) ο στράικερ του ΟΦΗ, Αλέξης Περογαμβράκης, ο οποίος θα χάσει το επερχόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αφού ταλαιπωρείται από θλάση στον δικέφαλο.

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα στο οποίο καλείται να βρει λύση ο τεχνικός του κρητικού συλλόγου, Γιάννης Πετράκης, για την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς, καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της ομάδας.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Πέμπτης ο Πετράκης έβαλε τους παίκτες του να πραγματοποιήσουν ασκήσεις τακτικής, αλλά και δίτερμα σε μικρό χώρο.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός πως ο Μανώλης Μονιάκης ακολούθησε μετά από καιρό το κανονικό πρόγραμμα από το οποίο απουσίαζαν οι Μοχάμεντ Σαρ και Θωμάς Καπουράνης.

Ο πρώτος επειδή ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε θεραπεία, λόγω ενοχλήσεων που συνεχίζει να αισθάνεται στο γόνατο που όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

«Δύναμη και πάθος κόντρα στον ΠΑΟ»

14/03/2013
 Τη βεβαιότητα ότι αν ο ΠΑΟΚ μπει δυνατά και παθιασμένα στο ντέρμπι, θα πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

«Δύναμη και πάθος κόντρα στον ΠΑΟ»
Ο Στέφανος Αθανασιάδης αναγνώρισε την αξία του Παναθηναϊκού, αλλά παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο καλός ΠΑΟΚ, θα πάρει τη νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Τι είπε ο διεθνής επιθετικός για την τιμωρία του Σαλπιγγίδη, για την αποβολή στον αγώνα με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά, όσα είπε:


Για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά: «Πρώτα απ' όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί καταφέραμε και πήραμε μια μεγάλη νίκη μετά από τις δυο αποβολές που είχαμε. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά κι αυτοί που έπαιζαν κι αυτοί στον πάγκο τα δώσαμε όλα, ότι είχαμε ψυχή, πάθος. Καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Βλέπεις τον Κώστα Σταφυλίδη ν' αποβάλλεται με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από λίγο το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Τι σκέφτεσαι εκείνες τις στιγμές;

«Εντάξει, με το που μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως είπατε, δέχτηκε κόκκινη ο Σταφυλίδης. Για μένα δεν υπάρχει κόκκινη κάρτα στο μαρκάρισμα αυτό. Μείναμε με δέκα παίκτες, πήγαμε αναγκαστικά πίσω και μετά ήρθε κι η αποβολή του Σάλπι που πιστεύω εκεί άλλαξε όλο το παιχνίδι. Γυρίσαμε πολύ πίσω και καταφέραμε και κρατήσαμε το σκορ».

Για έναν άνθρωπο που γνωρίζεις πολύ καλά ως συμπαίκτη αλλά και φίλο, σαν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, πως είδες όλο αυτό το θέμα που δημιουργήθηκε με την αποβολή του;

«Κατ' αρχάς είναι ένα παιδί που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε όλα τα γήπεδα που έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό είπα και στον τέταρτο διαιτητή όταν δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, δηλαδή ότι βγάζεις κόκκινη κάρτα σ' έναν ποδοσφαιριστή και σ' έναν παίκτη που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ στη ζωή του πρόβλημα. Ούτε με διαιτητές, ούτε με αντιπάλους, ούτε με τον κόσμο, ούτε με κανέναν. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση, δεν περίμενα από τον διαιτητή να φερθεί έτσι σ' έναν ποδοσφαιριστή που έχει βοηθήσει τόσο πολύ στα ελληνικά γήπεδα».

Τρεις αγώνες σε μια εβδομάδα με απολογισμό δυο νίκες και μια «λευκή» ισοπαλία που σας έδωσε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, σε συνάρτηση με τα νέα πρόσωπα μαρτυρά διαδικασία νέας ανοικοδόμησης;

«Οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην ομάδα έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και μέσα από τις προπονήσεις προσπαθούμε να τους βάλουμε πιο πολύ στο κλίμα για να μας βοηθήσουν - ακόμη περισσότερο - και στη συνέχεια. Πιστεύω ότι αυτό εδώ το δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια, μέσα στο γήπεδο και γι' αυτό έρχονται και τα' αποτελέσματα».

Ακολουθούν δυο σημαντικές αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό εντός και Ολυμπιακό εκτός έδρας, μετά τη διακοπή. Σε τί κατάσταση βρίσκεστε;

«Μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις δυο ημέρες που είχαμε ρεπό, ξεκουραστήκαμε και μπαίνουμε από σήμερα στη διαδικασία προετοιμασίας γι' αυτό το ντέρμπι που έχουμε στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μετά να δούμε το ματς με τον Ολυμπιακό».

Μπορεί σ' επίπεδα εμφάνισης να μη διάγεις και τις καλύτερες των ημερών σου αλλά σ' ότι αφορά την ουσία η συμβολή σου παραμένει - τουλάχιστον - συνεπής. Πως κρίνεις τον εαυτό σου;

«Πιστεύω πως αρχίζω και βρίσκω την καλή μου κατάσταση. Οπως είπατε, δεν ήμουν στα καλά μου, εντάξει σ' όλους τους ποδοσφαιριστές πιστεύω συμβαίνει αυτό αλλά νομίζω πως σιγά - σιγά αρχίζω να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει».

Η άποψή σου για τον Παναθηναϊκό και πώς πρέπει να λειτουργήσετε εσείς στη μεταξύ σας αναμέτρηση για να πάρετε αυτό που επιθυμείτε;

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί, με πολύ πάθος και πιστεύω πως θα έρθουν οι τρεις βαθμοί. Είναι ο Παναθηναϊκός, μια πολύ καλή ομάδα αλλά εμείς πρώτα βλέπουμε τον εαυτό μας, βλέπουμε τη δική μας την ομάδα, πως θα παρουσιαστούμε μέσα στο γήπεδο για να καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς».

«Έτσι θα βάλετε γκολ»

14/03/2013
 Το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ατρόμητος, καλείται να λύσει ο Νίκος Αναστόπουλος, ενόψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, την ερχόμενη Κυριακή.

«Έτσι θα βάλετε γκολ»
Στο θέμα του γκολ έχει επικεντρωθεί ο Νίκος Αναστασόπουλος, το τελευταίο διάστημα στον Ατρόμητο. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει την άμυνά του να λειτουργεί πολύ καλά, να κρατάει το μηδέν, όμως βλέπει πως δεν μπορεί να σκοράρει.

Το παιχνίδι που έρχεται με τον Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας είναι σημαντικό για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν. Εξάλλου η ομάδα της Αρκαδίας έχει επικρατήσει με το άνετο 3-0 στην Τρίπολη και οι «κυανόλευκοι» θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Στα αγωνιστικά, ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού δεν υπάρχουν και τραυματισμοί. Έτσι, η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ενώ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Δερμιτζάκης: «Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε»

14/03/2013
 Η «μάχη» της παραμονής φουντώνει και ο Πανθρακικός παίζει την ζωή του σε κάθε παιχνίδι. Αυτό ανάγκασε άπαντες να μην χαρούν όσο θα ήθελαν την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δερμιτζάκης: «Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε»
Στις αναμετρήσεις που ακολουθούν για την Σούπερ Λίγκα πέφτει το βάρος στον Πανθρακικό. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε μια απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την εβδομάδα που πέρασε και αναφέρθηκε στην πρόκριση επί της Βέροιας αλλά και το παιχνίδι με την Ξάνθη που ακολουθεί. Ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε για τους τραυματισμούς που έχει να αντιμετωπίσει ενόψει του… «Ελ Θράκικο», αλλά και για την φάση του γκολ που δεν μέτρησε στην Τρίπολη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

Ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε αρχικά: «Μετά από μια ιστορική πρόκριση που πέτυχε η ομάδα απέναντι στη Βέροια, με 2 νίκες, είμαστε για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανθρακικού, στις 4 καλύτερες ομάδες του κυπέλλου Ελλάδας. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στα ημιτελικά, αφού θα αντιμετωπίσουμε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να το χαρούμε όσο πρέπει για την επιτυχία μας, γιατί το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα και στο στόχο της παραμονής.

Απομένουν 5 παιχνίδια, που είναι 5 τελικοί. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Αρχικά η προσοχή μας στρέφεται στο παιχνίδι της Δευτέρας με την Ξάνθη. Είναι ένα θρακιώτικο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που εκπροσωπούν επάξια το ποδόσφαιρο της περιοχής. Η Ξάνθη έχει δείξει πολύ καλή εικόνα στο δεύτερο γύρο και είναι πολύ καλή ομάδα. Προσπαθούμε να ξεκουραστούμε αρχικά, μετά το παιχνίδι με τη Βέροια και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Το παιχνίδι αυτό θα το κερδίσει η ομάδα, που θα δείξει ότι θα το θέλει περισσότερο και ελπίζουμε να είναι η ομάδα μας. Είναι ο αποκλειστικός μας στόχος η νίκη. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτό το παιχνίδι. Αν πετύχουμε την παραμονή, αυτή η χρονιά μπορεί να είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου».

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Τραυματίες είναι ο Λαδάκης, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα στην ωμοπλάτη, ωστόσο όλα τα άλλα παιδιά θα είναι έτοιμα για την αναμέτρηση της Δευτέρας. Μόνο ο Στάθης σήμερα στην προπόνηση συγκρούστηκε με τον Πόπτση κι έκαναν και οι δύο κάποια ράμματα στο κεφάλι και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος».

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη έχει πάρει αρκετές νίκες εκτός έδρας το τελευταίο χρονικό διάστημα: «Εμείς αυτό που κοιτάμε, είναι πως στο δεύτερο γύρο η Ξάνθη έχει σημαντικές επιτυχίες εκτός έδρας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Να είμαστε σωστοί αμυντικά αλλά και στον επιθετικό τομέα, ώστε να πάρουμε τη νίκη».

Για την προσέλευση του κόσμου στο παιχνίδι με τη Βέροια: «Χθες με προβλημάτισε η απουσία του κόσμου. Η ομάδα προκρινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του κυπέλλου και η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Σίγουρα ήταν και δύσκολη η μέρα, καθημερινή, αλλά ελπίζω τη Δευτέρα να υπάρχει μαζική παρουσία. Γιατί ό,τι πετυχαίνει η ομάδα το κάνει για όλους».

Για τους 5 «τελικούς» που ακολουθούν: «Νομίζω ότι η ομάδα αγωνιστικά έχει τις δυνατότητες να κάνει ακόμα και 5 νίκες στα 5 παιχνίδια που ακολουθούν για το πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά είναι στο χέρι της ομάδας».

Για τα διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας, με αφορμή και το ακυρωθέν γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης: «Βεβαίως, μας προβληματίζει πάρα πολύ, γιατί βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Γενικά όμως κι εγώ αλλά και η ομάδα, προσπαθούμε να μη διαμαρτυρόμαστε για τη διαιτησία, όχι γιατί δε βλέπουμε τι γίνεται. Σεβόμαστε όμως τις αρχές, τους κανόνες της Σούπερ Λιγκ, προσπαθούμε με το ήθος, την αξιοπρέπειά μας και τις αρχές μας, να δημιουργήσουμε άλλα ήθη κι έθιμα, σε σχέση με αυτά που επικρατούν στο ποδόσφαιρο. Είναι δουλειά άλλων να κρίνουν τους διαιτητές. Αυτό που πιστεύω κι εγώ αλλά και η διοίκηση, είναι πως είναι δυνατόν να γίνει ένα ανθρώπινο λάθος. Λάθη κάνουμε όλοι μας. Απλά η ομάδα μας αδικείται κατά κόρον και σίγουρα σαν ομάδα έχουμε στερηθεί αρκετούς βαθμούς από διαιτητικά λάθη. Και το χειρότερο είναι ότι δεν επηρεάζει μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι δεν είμαστε αφελείς. Απλά προσπαθούμε να είμαστε αυτοί που πρέπει, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρμόδιες αρχές, για να προστατεύουν τις ομάδες, ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα είναι σε μια κρίσιμη καμπή».

Αν έρθει ο Βιντιάδης… βλέπουμε

14/03/2013
 Από την κατάληξη της προσπάθειας του Δημήτρη Βιντιάδη θα εξαρτηθεί το περιβόητο ραντεβού με τους Παππά και Μελισσανίδη. Αυτό είναι το πιο… αισιόδοξο που προκύπτει από επικοινωνία των δυο τελευταίων.

Αν έρθει ο Βιντιάδης… βλέπουμε
Το μόνο φως που έχει να περιμένει η ΑΕΚ στο διοικητικό της σκοτάδι (παρουσιάζεται τόσον καιρό να) είναι η συνάντηση του Δημήτρη Βιντιάδη με τους Πέτρο Παππά και Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όπως προκύπτει ωστόσο από επικοινωνία που φέρονται να είχαν οι δυο τελευταίοι, το συγκεκριμένο ραντεβού μόνο πιθανό δεν είναι -τουλάχιστον με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», λοιπόν, ο Μελισσανίδης ρώτησε τον Παππά στην κουβέντα τους αν έχει κάτι νεότερο να του πει.

Κι όταν εκείνος απάντησε αρνητικά, φέρεται να του τόνισε την απογοήτευσή του από το ότι κανένας μέτοχος (πρώην ή νυν, ενεργός ή ανενεργός) δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει.

Παρόλο που ξανάγινε σαφές, λοιπόν από τον πρώην ιδιοκτήτη ότι η συμμετοχή και των υπολοίπων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδράμει -και παρόλο που συμφωνήθηκε πως χωρίς αυτή δεν υπάρχει βάση συζήτησης- αυτό δεν σημαίνει πως το πολυαναμενόμενο ραντεβού ματαιώνεται.

Αντίθετα, θεωρείται πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γίνει (έστω και χωρίς να ‘χουν ενεργοποιηθεί εν τω μεταξύ άλλοι μέτοχοι) όταν και αν ο Δημήτρης Βιντιάδης φτάσει σε οριστική συμφωνία με τον Κιθ Χάρις και τους ξένους επενδυτές.

Θλάση ο Γιάντσης

14/03/2013
 Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για την Κέρκυρα και τον Γιάννη Παπακώστα. Ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει, εκτός από τους Έντερ, Ηλιάδη και Γκέσιο και τον Γιάντση, ο οποίος υπέστη θλάση.

Θλάση ο Γιάντσης
Ο Δημήτρης Γιάντσης υπέστη θλάση και θα χάσει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Γιάννης Παπακώστας έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει ενόψει της αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους».

Εκτός από τον Γιάντση εκτός θα είναι οι τιμωρημένοι Έντερ, Ηλιάδης και Γκέσιος, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ζουμπουλάκη, ο οποίος την Πέμπτη ακολούθησε μέρος του προγράμματος.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξει και ενότητα με βίντεο από στιγμιότυπα του Ολυμπιακού.

Τα πλάνα του Δώνη εν όψει ΠΑΟ

14/03/2013
 Σε υψηλούς ρυθμούς διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ποια τα πλάνα του Δώνη εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Τα πλάνα του Δώνη εν όψει ΠΑΟ
Η είδηση της τιμωρίας στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήχησε δυσάρεστα στα αυτιά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και ιδίως του διεθνούς επιθετικού, που αν δεν πέσει η ποινή, θ’ αγωνιστεί ξανά σε ενάμιση μήνα.

Ωστόσο συνέχισαν την προετοιμασία τους, απολύτως συγκεντρωμένοι στο επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει σε ποιους δεν μπορεί να υπολογίζει (Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Γεωργιάδης) και εκτός απροόπτου δύσκολα θα αλλάξει κάτι τα πλάνα του για την ενδεκάδα.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Ιτάνζ, δεξιά στην άμυνα ο Κωνσταντινίδης, αριστερά ο Λίνο, στόπερ οι Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, στον άξονα της μεσαίας γραμμής προβάδισμα να ξεκινήσει έχει το δίδυμο Λάζαρ-Κάτσε, στα άκρα οι Ολίσε-Καμαρά, με τον Λόρενς πίσω από τον Αθανασιάδη στην επίθεση.

* Σε πιο ήπιους ρυθμούς γυμνάστηκαν σήμερα (14/3) οι Λόρενς και Κωνσταντινίδης.

Αμφίβολος ο Σαρ

14/03/2013
 Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό αν ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ, Μοχάμεντ Σαρ, θα δώσει το «παρών» στο ματς με τον Λεβαδειακό, αφού ταλαιπωρείται από ίωση.

Αμφίβολος ο Σαρ
Αμφίβολη είναι η παρουσία του βασικού στόπερ του ΟΦΗ, Μοχάμεντ Σαρ, στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός από την Τετάρτη (13/3) είναι… κρεβατωμένος, αφού ταλαιπωρείται από υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να έχει εξασθενίσει και να μην είναι στην κατάσταση που θα ήθελε τόσο ο ίδιος όσο και το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου του Ηρακλείου.

Ωστόσο, το αν ο Σαρ θα δώσει το «παρών» στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό θα κριθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται στην προπόνηση της Παρασκευής (15/3).

«Δεν είναι προσωπικό στοίχημα, αλλά η δουλειά μου»

14/03/2013
 Πεπεισμένος ότι ο Άρης μπορεί να κατακτήσει το πρώτο του "διπλό" μέσα στη χρονιά, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

«Δεν είναι προσωπικό στοίχημα, αλλά η δουλειά μου»
Με την ψυχολογία να έχει βελτιωθεί αισθητά μετά το 4-0 επί του Λεβαδειακού, οι παίκτες του Άρη προετοιμάζονται για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένας αγώνας απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες του πρωταθλήματος, όπως σημείωσε ο τεχνικός των «κίτρινων», Σούλης Παπαδόπουλος.

Παρόλα αυτά ο Έλληνας τεχνικός πιστεύει στο «διπλό» και ερωτώμενος για το αν η παραμονή είναι προσωπικό του στοίχημα, τόνισε ότι «είναι η δουλειά μου»!

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:


Οι πρώτες σας εντυπώσεις από τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη κατ' επέκταση;

«Εντάξει, η πόλη είναι από τις ωραιότερες της Ελλάδας, ίσως η ομορφότερη και θα είναι ακόμα πιο ωραία, αν καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαι πέντε- έξι μέρες στην ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά με τα παιδιά, όντας πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση τον Άρη».

Πως εξηγείται ο Άρης, που πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο, να νικάει 4-0 τον Λεβαδειακό;

«Στην προπόνηση του Σαββάτου, προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς είχαμε μόλις μία ημέρα στη διάθεσή μας. Ο Άρης έχει τους παίκτες, σίγουρα παίζει ρόλο και η τύχη, ώστε στις φάσεις που θα κάνεις να βγουν τα γκολ, αλλά χωρίς δουλειά, δεν έχεις και τύχη! Προσπαθούμε να δουλεύουμε όσο γίνεται καλύτερα και να είμαστε αποτελεσματικοί. Να γίνονται οι κινήσεις μέσα στο γήπεδο, για να έρχεται ευκολότερα το γκολ. Το κυριότερο όμως, να κάνει όλη η ομάδα άμυνα, για να μπορεί να έχει καλή λειτουργία. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τη Λιβαδειά, η επίθεσή μας, ήταν η άμυνά μας και ή άμυνά μας, όπως είπα και στους ποδοσφαιριστές, ήταν η επίθεσή μας! Δηλαδή, η άμυνά μας ξεκινούσε από την επίθεση και η επίθεσή μας από τον τερματοφύλακα».

Το βάρος πέφτει, κυρίως, στο ψυχολογικό κομμάτι;

«Και στο ψυχολογικό. Βέβαια, όταν κερδίζεις δουλεύεις πιο ευχάριστα, αλλά όπως είπα και στην αρχή, πρέπει να δουλέψουμε και σε κομμάτια τακτικής, να προσαρμοστείς στον αντίπαλο, ώστε να έχεις καλή διάθεση, καλή ψυχολογία. Με τον Λεβαδειακό ήμασταν τυχεροί που προηγηθήκαμε νωρίς, αλλά τώρα αυτό το ξεχνάμε και κοιτάμε το παιχνίδι των Ιωαννίνων που είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».

Πως θα πάει, λοιπόν, ο Άρης σ΄ αυτό το ματς;

«Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε μέσα στα Γιάννενα τα οποία έχουν μπροστά μια τετράδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Τους ξέρω, είναι γρήγοροι, παίζουν συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έχουν καλή ψυχολογία, προσπαθώντας να βγουν στην Ευρώπη. Αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Σίγουρα μας λείπουν δυο τρία παιδιά, δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τα παιδιά που θα μπουν να βοηθήσουν».

Θα γνωρίζετε, ασφαλώς, πως ο Άρης δεν έχει κερδίσει φέτος εκτός έδρας.

«Ναι, όπως δεν είχε βάλει και 4 γκολ μέχρι την περασμένη Κυριακή! Κοιτάξτε, δεν κοιτάμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Κοιτάμε μόνο το σήμερα. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κάνουμε την πρώτη μας νίκη, πηγαίνοντας με κατεβασμένο το κεφάλι, να παλέψουμε, για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Είναι ένα προσωπικό στοίχημα η παρουσία σας στον Άρη;

«Το ακούω πολύ, τον τελευταίο καιρό αυτό, τόσο πριν, όσο και μετά τη Λιβαδειά. Δεν το θεωρώ στοίχημα, είναι η δουλειά μου. Προσπαθώ με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, να βοηθήσω τα παιδιά. Είναι τιμή που με επέλεξε η διοίκηση του Άρη για τα δύσκολα και στο τέλος, θέλω να τους δικαιώσω».

Θέλει τον Βιτόρια

15/03/2013
 Ο Παναθηναϊκός γλυκοκοιτάζει τον Βιτόρια της Εστορίλ για να ενίσχυσει το κέντρο της άμυνάς του την νέα αγωνιστική σεζόν. Έχει κάνει επαφές αλλά η περίπτωσή του είναι δύσκολη!

Θέλει τον Βιτόρια
Η απόκτηση ενός στόπερ είναι ένα θέμα που καίει για τον Παναθηναϊκό! Έτσι οι πράσινοι έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν τον άνθρωπο που θα μπορέσει να βοηθήσει και η τιμή του –φυσικά- δεν θα είναι απαγορευτική.

Σύμφωνα με τη Sportday το τριφύλλι τον έχει βρει στο πρόσωπο του στόπερ της πορτογαλικής, Εστορίλ, Στίβεν Βιτόρια τον οποίο και έχει στη λίστα του από τον περασμένο Γενάρη και συνεχίζει να τον παρακολουθεί για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Τον άσο της Εστορίλ τον έχει δει άνθρωπος της ομάδας σε παιχνίδι στην Πορτογαλία, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο σκάουτερ του συλλόγου Ούγκο Βαρέλα έχει κάνει επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, που μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Βιτόρια όμως κάνει μια αρκετά καλή σεζόν με αποτέλεσμα να τον έχουν ξεχωρίσει και άλλοι σύλλογοι, σαφώς πιο δυνατοί οικονομικά από τον Παναθηναϊκό, που θα μπορούν να προσφέρουν ένα συμβόλαιο σαφώς υψηλότερο από την ελληνική ομάδα.

Εκτός από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, τον ύψους 1.93 κεντρικό αμυντικό παρακολουθούν ισπανικοί σύλλογοι, ενώ στη Γερμανία έχει γραφτεί ότι τον τσεκάρει η Σάλκε.

Με αυτά τα δεδομένα, η υπόθεσή του δεν θα είναι εύκολη το καλοκαίρι. Το «τριφύλλι» θα κάνει την προσπάθειά του το επόμενο διάστημα, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Ο παίκτης, όπως τονίζουν οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι, δεν βιάζεται να κλείσει κάπου και θα περιμένει όλες τις επιλογές που θα έχει πριν καταλήξει κάπου το καλοκαίρι.

Δύο οι αμφίβολοι…

15/03/2013
 Αμφίβολοι είναι οι Βάλλας και Πρίττας ενόψει του ντέρμπι της Θράκης.

Δύο οι αμφίβολοι…
Την προετοιμασία της συνεχίζει η Ξάνθη ενόψει του αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό, αναμέτρηση που θα ρίξει την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (18/3, 19:30).

Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, προς το παρόν έχει δύο ερωτηματικά όσον αφορά στους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του, δεδομένου ότι οι Βάλλας και Πρίττας ούτε χθες (14/3) συμμετείχαν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ωστόσο, η συμμετοχή των δύο παικτών στην αποστολή θα κριθεί στη σημερινή προπόνηση και στο κατά πόσο θα είναι σε θέση να βγάλουν το πρόγραμμα.

Στη λίστα των απόντων βρίσκεται σίγουρα ο Γκλέισον, ο οποίος ακόμη δεν έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου