ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κυπελλο Ελλαδος:Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0(pics+video)

Κυπελλο Ελλαδος:Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0(pics+video)

14/03/201

Ο Ολυμπιακός με το 2-0 (63' Μανιάτης, 90'+3' Αμπντούν) επί του ΠΑΣ Γιάννινα, σφράγισε την πρόκριση του στους "4" του Κυπέλλου, όπου τον περιμένει ο Πανθρακικός. Επανεμφάνιση Μοδέστο στην ενδεκάδα, λίγος κόσμος στο "Γ. Καραϊσκάκης", που όμως αποθέωσε τον Τάσο Πάντο.
 
Πέρασε δίχως να βραχεί από τη λίμνη των Ιωαννίνων και στην απέναντι όχθη τον περιμένουν οι... κροκόδειλοι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 (63' Μανιάτης, 90+3' Αμπντούν) τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στον επαναληπτικό του 1-0 (53' Αμπντούν) των "Ζωσιμάδων",  και με το συνολικό 3-0 επί του "Άγιαξ της Ηπείρου" πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου τον περιμένει ο Πανθρακικός που προκρίθηκε εις βάρος της Βέροιας. Οι Πειραιώτες δεν είχαν σπουδαία απόδοση στο ματς και με δύο τέρματα στην επανάληψη κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Σημαντικά στοιχεία της αναμέτρησης είναι η επανεμφάνιση του Μοδέστο στην ενδεκάδα μετά από αρκετό διάστημα, ο λίγος κόσμος στις κερκίδες του γηπέδου, η τιμητική πλακέτα του Ολυμπιακού και το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών στον Τάσο Πάντο, οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν για ακόμη μια φορά προς το πρόσωπο του Πάουλο Μασάντο και η πρώτη συμμετοχή του Ντιακιτέ σε παιχνίδι των Πειραιωτών από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μίτσελ. Ο Ισπανός παρεμπιπτόντως ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα...

Ο αγώνας
 
Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3 και έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα (Κάρολ, Κοντρέρας, Σιόβας, Μοδέστο, Μασάδο, Μήτρογλου), σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο (10/3, 3-0). Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου, Κοντρέρας, Σιόβας, Χολέμπας. Ο Μοδέστο επέστρεψε στην εντεκάδα για πρώτη φορά μετά τις 14 Φεβρουαρίου και την εκτός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Λεβάντε. Σε θέση μέσα δεξιά στο κέντρο έπαιξε ο Μασάντο και σε θέση μέσα αριστερά ο Μανιάτης. Ο Βλαχοδήμος κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν την αριστερή, με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο. Ο ΠΑΣ περιορίστηκε εξ αρχής σε παθητικό ρόλο. Μπροστά σε λίγο κόσμο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς περίπου δέκα χιλιάδες φίλοι της ομάδας βρέθηκαν αυτό το απόγευμα Τετάρτης στο φαληρικό γήπεδο, ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο λεπτό, με το δεξί σουτ του Αμπντούν εκτός περιοχής να μην ανησυχεί τον Μπαμπανιώτη, ο οποίος μπλόκαρε. Στο 4', ο Αμπντούν "πάτησε" την μπάλα στον Μανιάτη, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Μασάντο στο 6' από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Πορτογάλος είχε ένα ακόμα καλό σουτ στο 10' εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 11', ο Χολέμπας επιχείρησε σέντρα-σουτ με το αριστερό, σε θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Μπαμπανιώτης έδιωξε με τις γροθιές. Στο 13', ο Βλαχοδήμος έβγαλε με ωραία μπαλιά σε θέση τετ α τετ τον Μασάντο. Ο Πορτογάλος αντί να "σπάσει" την μπάλα δίπλα του στον Μήτρογλου, που βρισκόταν φάτσα με το τέρμα, προτίμησε να σουτάρει με το δεξί και ο Μπαμπανιώτης απέκρουσε.
 
Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, η πειραϊκή ομάδα είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να σκοράρει. Στο 15' ο Μήτρογλου "κατέβασε" υπέροχα την μπάλα με το αριστερό και πάσαρε με τη μία στον Μανιάτη, ο οποίος επιχείρησε το αριστερό μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 21'. Ο Βίλα βρήκε χώρο, σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, με τον Κάρολ να διώχνει δύσκολα την μπάλα, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του. Στη συνέχεια απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο ο Κοντρέρας. Στο 25', Ο Μήτρογλου βγήκε μόνος του απέναντι στον Μπαμπανιώτη, θέλησε να τον περάσει με δύσκολη ντρίμπλα, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ κατάφερε να "αρπάξει" την μπάλα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βλαχοδήμος σούταρε με το δεξί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Μπαμπανιώτη να απομακρύνει με δυσκολία.

Στο 27', ο Παπάζογλου, στη μοναδική επιθετική του προσπάθεια στο πρώτο μέρος, σέντραρε από τα δεξιά, ο Αμπντούν ήταν έτοιμος να δοκιμάσει ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Μανιάτης είχε πλάτη τον Αλγερινό και πήρε την κεφαλιά, η οποία δεν βρήκε στόχο. Στο 29', ο Κεϊτά έκανε λάθος έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, ο Αμπντούν έκλεψε την μπάλα και σούταρε με το δεξί εντός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ. Στο 30', ο Βλαχοδήμος έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας έξω από την περιοχή του ΠΑΣ και έχασε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ντε Βινσέντι έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Βίλα, ο οποίος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Η τελευταία καλή φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 37'. Ο Μήτρογλου βρήκε χώρο εκτός περιοχής, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 12 τελικές προσπάθειες (οι 6 εντός εστίας) έναντι 2 του ΠΑΣ και 71% κατοχή μπάλας έναντι 29% των Ηπειρωτών.

Το αποτέλεσμα (0-0) άφηνε ρευστή την κατάσταση σε ό,τι αφορά την υπόθεση-πρόκριση, καθώς η ομάδα ήθελε ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι σε ημίωρη παράταση. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη σε αυτο το διάστημα. Ο Μίτσελ έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές στο 61'. Ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Μασάντο, που αποδοκιμάστηκε, ενώ ο Φετφατζίδης αντικατέστησε τον Βλαχοδήμο. Ακόμα ο Ολυμπιακός δεν είχε πατήσει την αντίπαλη περιοχή στο δεύτερο μέρος. Και την πρώτη φορά που το έκανε, σκόραρε. Ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μανιάτης, ο οποίος πετάχτηκε στην... καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μπαμπανιώτη. Η πειραϊκή ομάδα έκανε το 1-0 στο 63', με τον Γιάννη Μανιάτη να δικαιώνεται για την εμφάνισή του στο ματς, καθώς προωθήθηκε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή.


   
Στο 65', ο Φουστέρ σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 67', ο Σιόβας σέντραρε από το ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής, με τον Μπαμπανιώτη να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Στο 68', ο Τάσος Πάντος αντικατέστησε τον Τόμας Ντε Βινσέντι και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ο "Παντούρου" ανταπέδωσε με ένα χειροκρότημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Χολέμπας σένταρε από τα αριστερά ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ ούτε ο Φετφατζίδης κατάφερε στη συνέχεια να τη βρει σωστά με το κεφάλι και να τη στείλει στα δίχτυα από το δεύτερο δοκάρι. Στο 69', ο Φουστέρ έπαιξε υπέροχα το ένα-δύο με τον Χολέμπας, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
 
Οι ερυθρόλευκοι μετά το 1-0 είχαν ένα καλό δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 76', ο Ντιακιτέ πήρε τη θέση του Παπάζογλου. Ο παίκτης από το Μάλι ήταν εκτός αποστολής, αλλά μπήκε σε αυτήν την τελευταία στιγμή λόγω του προβλήματος τραυματισμού του Φέισα, ο οποίος ένιωσε ένα "σφίξιμο" στον αριστερό προσαγωγό στην τελευταία προπόνηση πριν από το ματς. Ο Σέρβος χαφ αρχικά είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή, αλλά τελικά αποκλείστηκε από τη 18άδα λίγο πριν από το ματς. Ο Ντιακιτέ πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής σε επίσημο αγώνα επί εποχής Μίτσελ. Στο 82', ο Φουστέρ σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
 
Στο 87', ο Μήτρογλου εκτέλεσε φάουλ, με το δεξί (!), στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Μπαμπανιώτη να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Στο 90', ο Φετφατζίδης σούταρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ντάσιος πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Μπαμπανιώτης μπλόκαρε το δεξί σουτ εντός περιοχής του Αμπντούν. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 93'. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντιακιτέ έκλεψε την μπάλα στην άμυνα και με μπαλιά ακριβείας τροφοδότησε τον Φετφατζίδη. Ο "Φέτφα" έφυγε στην κόντρα επίθεση, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε παράλληλα με το δεξί. Ο Αμπντούν έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι "έγραψε" το 2-0.


Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και δύο νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0 εκτός, 2-0 εντός), ο Ολυμπιακός έφτασε με "σβηστές μηχανές" στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει σε δύο αγώνες τον Πανθρακικό, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τη Βέροια με δύο νίκες (με 1-0 στη Βέροια και 1-0 στην Κομοτηνή).
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο (61' Φουστέρ), Παπάζογλου (76' Ντιακιτέ), Μήτρογλου, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (61' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Σιόβας, Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ιωαννίδης, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μανωλάς, Λυκογιάννης, Ντιακιτέ.

*Ο Ντιακιτέ πήρε τη θέση του Φέισα στην αποστολή. Ο Σέρβος μέσος ένιωσε ένα "σφίξιμο" στον αριστερό προσαγωγό στην τελευταία προπόνηση της πειραϊκής ομάδας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ (68' Λίλα), Ντε Βινσέντι (68' Πάντος), Βίλα, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Κολοβέτσιος, Μπέριος (79' Κοροβέσης), Αυγενικού.

Αναπληρωματικοί: Μπακόλας, Λίλα, Πάντος, Γιάκος, Νάκος, Χαρίσης, Κοροβέσης.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

Βοηθοί διαιτητές: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (ΕΠΣ Εύβοιας)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), 23' Κεϊτά, 38' Αυγενικού, 86' Κολοβέτσιος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κόκκινες κάρτες: -



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου