ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δηλωσεις για τον αγωνα με Σιενα

 Δηλωσεις για τον αγωνα με Σιενα

13/03/2013

Χάινς: "Μας πείραξε πολύ η ήττα στο πρώτο παιχνίδι"

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε για τη συνάντησή του με τον Μπάλας Μέγκιερι, αλλά και το δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Σιένα.
Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, μίλησε στο "Κανάλι Ένα 90,4" και στα Κόκκινα Καλάθια για τη συνάντηση που είχε με τον τερματοφύλακα της ποδοσφαιρικής ομάδας του πειραϊκού συλλόγου, Μπάλας Μέγκιερι, αλλά και το παιχνίδι με τη Σιένα που ακολουθεί.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για εσένα η συνάντηση με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού;

"Φυσικά και ήταν ξεχωριστή στιγμή. Κάθε φορά που συναντιέσαι με κάποιον από ένα διαφορετικό άθλημα είναι κάτι το ξεχωριστό. Εκτίμησα πάρα πολύ αυτό που έκανε και πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για εμένα. Είναι πρωταθλητής, αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και είναι πολύ σημαντικό να συναντιέσαι με κάποιον που εκπροσωπεί τα ίδια χρώματα, τις ίδιες ιδέες και τον ίδιο σύλλογο με εσένα και έχει φυσικά και τους ίδιους στόχους".

Κατέκτησαν το πρωτάθλημα και μαθηματικά και τώρα έχουν τέσσερα αστέρια στη φανέλα τους. Είναι ένα μήνυμα αυτό για την ομάδα μπάσκετ;

"Του το είπα και του ίδιου. Του είπα ότι πως πλέον η πίεση είναι σε εμάς. Του είπα ότι κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τώρα όλοι περιμένουν να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Περιμένουν όλοι να πετύχουμε αυτό που πέτυχαν και εκείνοι. Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε ό,τι και πέρσι, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός να είναι πρωταθλητής και στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ για άλλη μια χρονιά".


 
Τώρα, όμως, μπροστά σας υπάρχει το παιχνίδι με τη Σιένα για την Ευρωλίγκα. Ένα ματς πάρα πολύ σημαντικό, έτσι δεν είναι;

"Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα θέλουμε τη νίκη για να φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Επίσης θέλουμε τη νίκη γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε μετά από την ήττα με τη Μπαρτσελόνα και φυσικά να κερδίσουμε ώστε να έχουμε πιθανότητες να βγούμε δεύτεροι. Επίσης θέλουμε να νικήσουμε γιατί μας πείραξε πολύ η ήττα στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι και φυσικά τα όσα έγιναν".

Θυμάσαι το πρώτο παιχνίδι;

"Φυσικά και το θυμάμαι και το σκέφτομαι συνέχεια από τότε. Το ελέγχαμε απόλυτα και φαινόταν πως θα κερδίζαμε. Αλλά στο τελευταίο ένα λεπτό ό,τι μπορούσε να πάει στραβά για εμάς πήγε και έτσι χάσαμε. Αυτή η ήττα μας έδωσε κίνητρο και ίσως και να μας έκανε καλό τελικά αφού μας αφύπνισε ως έναν βαθμό. Το έχουμε αφήσει πίσω μας. Η ομάδα μας ξέρει να αντιδρά σωστά στα δύσκολα, έχει χαρακτήρα και ποιος ξέρει, μπορεί να μην ήμαστε καν εδώ αυτή τη στιγμή".

Πέρσι παίξατε στη Σιένα στα play off, κερδίσατε το ένα από τα δύο ματς. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα;

"Φυσικά και είναι μια πολύ δύσκολη έδρα και δεν είναι εύκολο να αγωνίζεται κανείς εκεί. Οι οπαδοί τους υποστηρίζουν την ομάδας τους θερμά. Είναι μια γρήγορη ομάδα και παίζουν καλά και πιο γρήγορα μπροστά στο κοινό τους και είναι μια δύσκολη πρόκληση για εμάς αυτό το ματς. Έχουμε παίξει, όμως, φέτος σε πολύ δύσκολες έδρες όπως αυτή της Κίμκι, εκείνη της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Ζαλγκίρις Κάουνας. Τους έχουμε αντιμετωπίσει και πέρσι λοιπόν οπότε πηγαίνουμε εκεί με αρκετή αυτοπεποίθηση".

Σλούκας: "Θα δώσουμε και την ψυχή μας"

Ο Κώστας Σλούκας υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός παίζει με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Σιένα, ενώ επισήμανε πως όλοι στην ομάδα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν την πολύτιμη νίκη.
Ο Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας, μίλησε στο "Κανάλι Ένα 90,4" και στα Κόκκινα Καλάθια για το εκτός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης (14/3, 21:45) με τη Σιένα.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Το παιχνίδι με τη Σιένα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα υπήρχε με την Μπαρτσελόνα έτσι και αλλιώς, είχε τον χαρακτήρα τελικού για τη δεύτερη θέση. Γιατί χωρίς αυτό δεν γίνεται…

"Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει και θέλουμε τη νίκη. Θα κάνουμε τα πάντα, θα δώσουμε και την ψυχή μας για να φέρουμε το διπλό".

Σας έχει μείνει στο μυαλό το παιχνίδι του πρώτου γύρου;

"Σίγουρα έχει επηρεάσει πολύ, πιστεύω όλους, και τον κάθε παίκτη και τους προπονητές. Είναι, όμως, κάτι που έχουμε αφήσει πίσω και προχωράμε, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα".

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει τα τελευταία δύο χρόνια στη Σιένα. Πέρσι, στην καλή παρουσία της ομάδας, ήσουν και εσύ εκεί. Δύσκολη έδρα;

"Σίγουρα είναι ένα δύσκολο γήπεδο να παίζεις, πρέπει να ελέγξουμε για 40 λεπτά τον ρυθμό και να μην επηρεαστούμε από την έδρα. Αν τα καταφέρουμε αυτά έχουμε μεγάλη τύχη στο παιχνίδι".

Το γεγονός πως η Σιένα προέρχεται από συνεχόμενες ήττες είναι καλό ή κακό για τον Ολυμπιακό;

"Δεν θα πω καλό ή κακό. Και εδώ όταν ήρθε να παίξει με εμάς είχε χάσει το προηγούμενο παιχνίδι της και ήρθε και κέρδισε. Τώρα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά δεν μπορώ να πω αν είναι καλό ή κακό. Αυτό που κοιτάω είναι η ομάδα μας που πρέπει να είναι συγκεντρωμένη 40 λεπτά".

Για σένα και για τους περιφερειακούς της ομάδας υπάρχει και η αποστολή να περιορίσετε τον Μπόμπι Μπράουν. Αυτό θα είναι το "κλειδί" του αγώνα;

"Σίγουρα είναι σημαντικός για το παιχνίδι της Σιένα ο Μπράουν, αλλά έχουν και άλλα ατού που θα πρέπει να τα προσέξουμε καθώς έχουν και άλλους αξιόλογους παίκτες".

Μπαρτζώκας: "Σημαντική απώλεια ο Πρίντεζης"

Ο κόουτς Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως είναι σημαντική η απώλεια του Πρίντεζη καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ επεσήμανε πως το ματς στην Σιένα δεν είναι τελικός.
Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Ιταλία (08:50), ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε το πρωί της Τρίτης (13/3) στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" για το ματς της Πέμπτης (14/3, 21:45, NET) στη Σιένα για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως πρόκειται για έναν καθοριστικό αγώνα, αλλά επεσήμανε πως δεν είναι τελικός, ενώ παραδέχτηκε πως είναι σημαντική η απώλεια του Γιώργου Πρίντεζη, καθώς ο 28χρονος πάουερ-φόργουορντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα.
Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε τα εξής για το ματς κόντρα στη Σιένα: "Τελικός είναι αυτό το ματς που θα μας οδηγήσει στα play off. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η νίκη στη Σιένα δεν θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση.

Χρειαζόμαστε τη νίκη για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστούν και άλλες νίκες για να προκριθούμε. Είναι σημαντική απώλεια του Πρίντεζη καθώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι αριθμοί που μας δίνει στο παρκέ είναι συγκεκριμένοι ενώ μας δίνει και πάρα πολύ ενέργεια. Οι τραυματισμοί, όμως,  είναι μέσα στον αθλητισμό και στο μπάσκετ με τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κόπωση από τα πολλά ταξίδια είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε αντιδράσει λάθος στη ζώνη της Σιένα. Στο πρώτο ματς είχαμε βρεθεί στο +5 35’’ πριν το τέλος, αλλά έγιναν τελικά τρομερά πράγματα για να χάσουμε. Έχουν αλλάξει πολλά καθώς έχουν περάσει  δύο μήνες από τότε. Η Σιένα δεν έχει τον Χάκετ που είναι τραυματίας. Σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν είναι στην ίδια φόρμα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτό είναι λογικό. Το θέμα είναι να περάσεις αλώβητος  από παιχνίδια όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση".

Χωρίς Πρίντεζη με Σιένα

Απρόοπτο με τον Γιώργο Πρίντεζη.. Ο Έλληνας φόργουορντ τραυματίστηκε στη μέση στην προπόνηση της Τρίτης (12/3) και δεν θα ταξιδέψει στην Ιταλία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σιένα. Στη θέση του ο Μαυροειδής.
Την Πέμπτη (14/3, 21:45) ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα της Σιένα και στην προσπάθειά του αυτή δεν θα έχει στη διάθεσή του δυστυχώς τον Γιώργο Πρίντεζη!
Ο πάουερ-φόργουορντ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στη μέση στην προπόνηση της Τρίτης (12/3) και πάρθηκε η απόφαση να μην αγωνιστεί στο ματς με τη Σιένα επί ιταλικού εδάφους.

Μάλιστα, υποβλήθηκε άμεσα σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης το βράδυ της Τρίτης (13/3) δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει (!) από τους πόνους.

Συγκεκριμένα, ο υπαρχηγός των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης χτύπησε σε μία προσπάθεια του για ριμπάουντ.

Δεν έπεσε κάτω άτσαλα, απλά σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα στην προπόνηση, η μέση του έκανε "κλακ", με αποτέλεσμα να αισθανθεί έντονους πόνους και να αποχωρήσει από την προπόνηση, πηγαίνοντας κατευθείαν στο ιατρείο για εξετάσεις.

Ο 28χρονος πάουερ-φόργουορντ  είναι "σκασμενος" με την ατυχία του, καθώς δεν ήθελε να χάσει το κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς στην έδρα της Σιένα. Η "διαβολική" σύμπτωση είναι ότι ο "Πριντ" είχε χτυπήσει στο ίδιο σημείο πριν από το ματς με την ιταλική στο ΣΕΦ, αλλά τότε είχε αγωνιστεί.

Ο Γιώργος Πρίντεζης όχι απλά δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Σιένα, αλλά και ούτε θα ταξιδέψει στην Ιταλία, καθώς αποφασίστηκε πως θα ήταν προτιμότερο να παραμείνει στην Αθήνα ώστε να αναρρώσει και να ξεκουραστεί. Τη θέση του διεθνούς φόργουορντ στην αποστολή θα πάρει ο Δημήτρης Μαυροειδής, ενώ στο "4" ο κόουτς Μπαρτζώκας αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Τζος Πάουελ και Πέρο Άντιτς, ώστε να καλύψει το κενό του τραυματία Γιώργου Πρίντεζη. Οι ερυθρόλευκοι αναχωρούν για την Ιταλία το πρωί της Τετάρτης (13/3).

Πέρκινς: "Άμυνα και αιφνιδιασμοί"

Ο Πέρκινς σχολίασε πως είναι απαραίτητο ο Ολυμπιακός να παίξει πολύ καλή άμυνα στη Σιένα, αλλά και το να τρέξει στον αιφνιδιασμό. "Θα βγούμε μπροστά ώστε να καλύψουμε το κενό του Πρίντεζη", είπε.
Ο Ντορόν Πέρκινς μαζί με τον Έισι Λο θα κληθούν την Πέμπτη (14/3) το βράδυ (21:45, NET) να περιορίσουν την δραστηριότητα του συμπατριώτη τους γκαρντ και δαιμόνιου σκόρερ της Σιένα, Μπόμπι Μπράουν. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία, μίλησε για την αναμέτρηση τονίζοντας πως είναι απαραίτητο οι ερυθρόλευκοι να παίξουν πολύ καλή άμυνα, αλλά και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό.
Ο Ντορόν Πέρκινς είπε τα εξής για το ματς: "Πιστεύω πως κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι σημαντικό. Τώρα μπροστά μας είναι η Σιένα και θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

Το “κλειδί” είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να παίξουμε άμυνα, να παίξουμε δυνατά και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό.

Πονάει η απουσία του Γιώργου (σ.σ. Πρίντεζη), μας δίνει πόντους και ενέργεια, αλλά έχουμε τόσους καλούς παίκτες στην ομάδα μας που θα βγούμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του".

Μπάνκι: "Στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός"

Ο Λούκα Μπάνκι έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού και επισήμανε πως η πειραϊκή ομάδα θα αγωνιστεί με άγριες διαθέσεις στη Σιένα.
Ο προπονητής της Σιένα επισήμανε πως ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε πως αυτό που τον απασχολεί πιο πολύ είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του.
"Κρατάω κάποιες επιφυλάξεις για τις αλλαγές που έκανε ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, το καλοκαίρι και γι' αυτό πιστεύω πως δεν θα πρέπει να σταθούμε σε εκείνον τώρα. Καλύτερα θα ήταν να σκεφτούμε τα δικά μας προβλήματα και να δούμε τι θα κάνουμε για να συνεχίσουμε σε αυτό το ταξίδι που έχει δυσκολίες.

Θα αντιμετωπίσουμε μία από τις τέσσερις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης, η οποία θα έρθει με άγριες διαθέσεις για να αποκτήσει το πλεονέκτημα, την ώρα που εμείς έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για να επανέλθουμε", δήλωσε στην "Corriere di Siena" ο Λούκα Μπάνκι.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου