ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Θέμα χρόνου η αλλαγή Πέρκινς-Γκετσεβίτσιους

Θέμα χρόνου η αλλαγή Πέρκινς-Γκετσεβίτσιους

Ειλημμένη είναι η απόφαση του κόουτς Μπαρτζώκα ώστε να κάνει αλλαγή στις θέσεις των ξένων, προσθέτοντας στο εγχώριο ρόστερ τον Πέρκινς, αφήνοντας μόνο για την Ευρώπη τον Γκετσεβίτσιους.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καθυστερήσει να γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις του για το κομμάτι των ξένων που θα χρησιμοποιήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα έως το τέλος της σεζόν, καθώς στην Euroleague δεν υπάρχει περιορισμός.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα επιτρέπεται η κάθε ομάδα να έχει μέχρι έξι ξένους παίκτες και οι Πειραιώτες αυτή την στιγμή διαθέτουν εφτά. Τέσσερις Αμερικανούς (Χάινς, Λο, Πάουελ, Πέρκινς) και τρεις κοινοτικούς (Άντιτς, Γκετσεβίτσιους, Σερμαντίνι), οπότε ένας από αυτούς θα χρειαστεί να "κοπεί" από την συνέχεια της Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τονίσει σε δηλώσεις του πως επιθυμία του είναι να χρησιμοποιήσει το ίδιο ροτέισον σε Ελλάδα-Ευρώπη. Δηλαδή αν ποντάρει περισσότερο στον Πέρκινς αντί του Γκετσεβίτσιους (πράγμα που συμβαίνει στην πράξη) θαα ενεργοποιήσει τον Αμερικανό και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφήνοντας τον Λιθουανό εκτός εγχώριων διοργανώσεων έως το τέλος της σεζόν.

Και αυτό θα συμβεί στην πράξη σύντομα. Χαρακτηρίζεται ειλημμένη απόφαση η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα να "κόψει" από το ελληνικό πρωτάθλημα τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ώστε να ελευθερώσει θέση ξένου για τον Ντορόν Πέρκινς. Και αυτό διότι θεωρεί αναγκαία την παρουσία του 30χρονου πλέι-μέικερ στην ομάδα, καθώς είναι ο παίκτης που θα καλύψει (κυρίως στον αμυντικό τομέα) το κενό του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Έτσι και αλλιώς ο Έλληνας τεχνικός έχει δείξει στην πράξη πως δεν υπολογίζει ιδιαίτερα στις δυνατότητες του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και για αυτό του έχει δώσει μέχρι στιγμής λίγες ευκαιρίες και μικρό χρόνο συμμετοχής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγνωρίζει το ταλέντο και την ικανότητα του Λιθουανού γκαρντ στο σουτ, αλλά θεωρεί πως διαθέτει και μεγάλες αδυναμίες, όπως τα αργά του πόδια, αλλά και το ότι είναι κακός αμυντικός.

Ο Ολυμπιακός έχει περιθώριο έως το τέλος της κανονικής περιόδου ώστε να δηλώσει την αλλαγή στους ξένους.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου