ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αλλάζουν οι διοργανώσεις της UEFA?


Αλλάζουν οι διοργανώσεις της UEFA?

13/03/2013
 Σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η UEFA για τις διοργανώσεις της. «Μετακίνηση» ομάδων του Europa στο Champions League και «στοπ» στην… αδιαφορία των τελευταίων αγώνων των ομίλων. Σκέψεις για μονά ματς.

Αλλάζουν οι διοργανώσεις της UEFA
Τον καταρτισμό του πλήρους πλάνου για την τριετία 2015 – 2018 καταστρώνουν οι υπεύθυνοι της UEFA εν όψει της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής τον προσεχή Σεπτέμβριο, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της SportDay.

Αυτή τη στιγμή το Champions League και το Europa League «τρέχουν» με το μοντέλο 2012 – 2015, όμως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θέλει να ετοιμάσει από τώρα το τι θα ισχύσει από το 2015 και μετά.

Το πρότζεκτ της UEFA θα βασιστεί στους παρακάτω άξονες

Ομάδες από το Europa στο Champions League

Ίσως αυτή να είναι η βασικότερη αλλαγή των «μεταρρυθμίσεων» που ετοιμάζουν οι παράγοντες της εκτελεστικής επιτροπής, αφού μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι οι αποκληθείσες ομάδες και οι τρίτες των ομίλων του Champions League παίρνουν το «εισιτήριο» για το Europa League.

Πλέον θεωρείται σίγουρο ότι ο νικητής του Europa League θα συμμετάσχει αυτόματα στους ομίλους του Champions League, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τέσσερις ομάδες της ημιτελικής φάσης ή οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Europa League να παίρνουν αυτόματα το «εισιτήριο» συμμετοχής στο Champions League.

Ωστόσο, το δεύτερο ενδεχόμενο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες.

«Στοπ» στην… αδιαφορία

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο στους τελευταίους αγώνες της φάσης των ομίλων οι μεγάλες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στον επόμενο γύρο να χρησιμοποιούν τις ρεζέρβες για να ξεκουράσουν τους βασικούς για τις υποχρεώσεις που έχουν σε εγχώριο επίπεδο.

Για αυτό τον λόγο η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανταμείψει» με διάφορους τρόπους τους… αδιάφορους των τελευταίων αγωνιστικών των ομίλων, όχι μόνο με κάποιο οικονομικό μπόνους, αλλά να υπάρχει ένα βαθμολογικό κίνητρο. Δηλαδή, να οι εν λόγω ομάδες να παίρνουν κάποιο βαθμό παραπάνω με συγκριμένα κριτήρια και συνθήκες.

Αλλαγές και στα προκριματικά

Στην UEFA θέλουν σταδιακά να μειωθούν οι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, αφού αντιλαμβάνεται ότι η υπερφόρτωση δεν κάνει καλό στις ομάδες και πολύ περισσότερο στους ποδοσφαιριστές που καταβάλουν πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές της SportDay, ένα από τα ενδεχόμενα που έχουν συζητηθεί είναι να γίνονται μονά παιχνίδια αντί διπλών σε μια ή περισσότερες προκριματικές φάσεις! Παράδειγμα αποτελεί το Κύπελλο Ελλάδας, όμως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα Κύπελλα άλλων χωρών, όπως στην Αγγλία και την Ιταλία.

Μια άλλη πρόταση είναι η παγίωση (και) γεωγραφικών κριτηρίων στις πρώτες προκριματικές φάσεις, για να αποφεύγονται τα μεγάλα ταξίδια των ομάδων με το καλημέρα της σεζόν.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου