ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 77-62

Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 77-62

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με του Ρεθύμνου στο ΣΕΦ και έκανε 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α1 μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν στο σκορ μόλις αποφάσισαν να τρέξουν, ενώ σε γενικές γραμμές ήταν άστοχοι από την περιφέρεια. Κορυφαίος ο Χάινς (12π., 4ρ., 1ασ.), double double από τον Τζος Πάουελ (10π., 10ρ.), καλοί κατά διαστήματα οι Σπανούλης (9π., 7ασ.), Άντιτς (6π., 5ρ., 3κλ.).
Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των playoffs της Basket League, καθώς κέρδισε το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ (το οποίο είχε ελάχιστο κόσμο στις κερκίδες) με 77-62. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν περισσότερα άνετα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς πέρα ότι βρέθηκαν στο ημίχρονο στο +21 (43-22), στη συνέχεια εκτοξεύσαν και κρατήσαν το προβάδισμα τους στο +30 (69-39), αλλά στην τελευταία περίοδο χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να ροκανίσουν την διαφορά. Πλέον, οι Πειραιώτες χρειάζονται άλλες δύο νίκες ώστε να προκριθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Την Παρασκευή (31/5, 18:15) θα διεξαχθεί το δεύτερο ματς και πάλι στο Φάληρο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κοντράρουν τους γηπεδούχους μέχρι το 15' (26-20), καθώς μετά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησε... γκάζι, οι παίκτες του συγκεντρώθηκαν στο παιχνίδι τους, βρήκαν ρυθμό, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο βγάζοντας μπόλικους αιφνιδιασμούς, έπαιξαν καλή άμυνα, πήραν τα ριμπάουντ, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και "καθάρισαν" εύκολα το ματς.
Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε νευρικά το ματς στη συνέχεια συγκεντρώθηκε παίζοντας ομαδικό μπάσκετ και τα πήγε εξαιρετικό στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (19/10). Με την καλή του άμυνα μέτρησε 15 κλεψίματα, ενώ στο τέλος που χαλάρωσε έχασε την μάχη των ριμπάουντ (42-45). Ο κόουτς Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και όλοι συνείσφεραν για να φτάσει η ομάδα στη νίκη, αλλά ο MVP και πρώτος σκόρερ για τους Πρωταθλητές ήταν ο Χάινς (12π, 4/4δ, 4ρ, 1ασ). Θετική εμφάνιση από τον ανεβασμένο Άντιτς (6π, 2/3τρ, 5ρ, 3κλ), βοήθησε με τις βολές (9π, 7/8β) και τις ασίστ (7) του ο Σπανούλης, ενώ σημείωσε double-double ο Πάουελ (10π, 10ρ, 1ασ, 1κλ). Προσέφεραν οι Σλούκας (8π, 3ασ) Πρίντεζης (8π, 3ρ) και Παπανικολάου (9π, 5ρ, 2ασ, 2κλ, 4λ), επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Σερμαντίνι, ενώ έπαιξε για 18 λεπτά ο Γκετσεβίτσιους.

Το ματς


Πολλά λάθη και η τεχνική ποινή στον Σπανούλη που εξόργισε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Ο «Πριντ» άνοιξε το σκορ, αλλά το Ρέθυμνο που επεδίωξε να παίξει από την αρχή του αγώνα γρήγορο μπάσκετ, απάντησε άμεσα κάνοντας το σκορ 2-4. Οι Κρητικοί έπαιζαν καλή άμυνα, αλλά ο αρχηγός έδωσε υπέροχη μπακ-ντορ ασίστ στον Τζος που κάρφωσε, ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ βρήκε και τον δρόμο προς το καλάθι (6-4). Το ματς είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, καθώς και οι δύο ομάδες ύστερα από το αμυντικό ριμπάουντ επέλεξαν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, αλά αμφότερες έκαναν λάθη.

Οι φιλοξενούμενοι όμως, αφού ηρέμησαν, απάντησαν με ένα σερί 5-0, χάρη στους Αμερικανούς τους Κάρτερ (τρίποντο) και Πέτγουεϊ, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ (6-9). Το ματς συνέχισε να παίζεται σε γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να βγάζουν μπόλικους αιφνιδιασμούς, αλλά οι Πειραιώτες ήταν κακοί στην τελική προσπάθεια, όχι μόνο χάνοντας εύκολα σουτ, αλλά κάνοντας και κακές πάσες, δείχνοντας νευρικότητα μέσα στο παρκέ.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα δικό τους σερί με τους Πάουελ, Λο και Σπανούλη (12-9), αλλά το Ρέθυμνο έφερε το σκορ στα ίσα (12-12) με τρίποντο. Οι δύο ομάδες λειτουργούσαν βιαστικά στην επίθεση, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να κάνουν λάθη, χάνοντας μπάλες μέσα από τα χέρια τους, αλλά και μη προσέχοντας στην τελική προσπάθεια, με τον αρχηγό ύστερα από βολές να φέρνει τους Πρωταθλητές στο +4 (16-12). Μόνη αλλαγή στο πρώτο δεκάλεπτο για τους Πειραιώτες ήταν ο Άντιτς αντί του Πρίντεζη, ο Παπανικολάου ήταν άστοχος, ο Χορν μείωσε, ο Σπανούλης με λέι-απ «έγραψε» το 18-14, αλλά δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου έγινε η φάση που προκάλεσε… πανικό στο ΣΕΦ.

Ο Red-Bill έκανε φάουλ πάνω στον Χορν σε προσπάθεια για τρίποντο, ο Σπανούλης διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Τανατζή και εκείνος τον τιμώρησε με τεχνική ποινή δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου, προκαλώντας την οργή τόσο του MVP της Euroleague, όσο και του κόουτς Μπαρτζώκα, αλλά και του κόσμου, οι οποίοι δυσανασχέτησαν έντονα με την σχετική απόφαση. Ο Χορν εκτέλεσε 5 σερί βολές, αλλά έβαλε μόλις τις 2, με το 18-16 να είναι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Βρήκε ρυθμό, πάτησε… γκάζι και ξέφυγε στο σκορ ο Ολυμπιακός

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς, ενώ ακολούθως πέρασε στο ματς ο Γκετσεβίτσιους. Το Ρέθυμνο έπαιζε με τεράστια αυτοπεποίθηση στον αγώνα και προσπάθησε να αξιοποιήσει την ενέργεια και την ταχύτητα των παικτών του, με τον Στράτο από την άλλη πλευρά να χάνει τα σουτ και τον Κάιλ να μαζεύει τα ριμπάουντ, «γράφοντας» το 20-17. Ο «δυναμίτης» Χάινς έδωσε ώθηση στην επίθεση των γηπεδούχων σημειώνοντας έμμεσο τρίποντο, ενώ ακολούθως ο «Γκέτσε» από τη γωνία «πυρπόλησε» από την περιφέρεια, «γράφοντας» το 26-17.

Η διαφορά παρέμεινε στο +9, με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες ώστε να αυξήσουν το προβάδισμα τους, με αποτέλεσμα ο Πέτγουεϊ να εκμεταλλευτεί αυτή την αδράνεια σημειώνοντας σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα (26-20). Με τον ίδιο τρόπο, όμως, απάντησε και ο Άντιτς, διαμορφώνοντας το 29-20 στο 15’ και από εκεί και πέρα οι Κρητικοί είχαν καθαρά παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός ακολούθως βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του, έβγαλε καλές άμυνες, πήρε τα ριμπάουντ , έτρεξε στον αιφνιδιασμό και βρήκε λύσεις στην επίθεση, χάρη στους συνεχόμενους πόντους από τους Περπέρογλου, Σλούκα και Άντιτς, φτάνοντας στο +19 (39-20) στο 17’. Οι Πειραιώτες αξιοποίησαν τα γκολ-φάουλ που κέρδισαν, ενώ ευστόχησαν και σε σουτ από την περιφέρεια, με το Ρέθυμνο να δείχνε ανήμπορο στο παρκέ ώστε να σταματήσει τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν πατήσει τέρμα το… γκάζι, κάνοντας ό,τι ήθελαν στο ματς.

Ο Πρίντεζης αντικατέστησε τον Πέρο, ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο και ο Πέτγουεϊ στον αιφνιδιασμό έδωσε τέλος στο 13-0 σερί των Πρωταθλητών Ευρώπης (39-22). Ο Χάινς ακολούθως κάρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ ο Σλούκας προσέφερε μία θεαματική ασίστ στον Πρίντεζη, ο οποίος και διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους, με την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +21 (43-22).


 
Επέστρεψε ο Σερμαντίνι, πήρε τα πάνω του ο Παπανικολάου

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά το Final-Four στο Λονδίνο. Ο «Πριντ» βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι, ενώ ακολούθως ο «Σέρμα» με αποφασιστικότητα εκτόξευσε την διαφορά στο +26 (48-22), μέσα σε αποθέωση. Στη συνέχεια ο Παπανικολάου πήγε να τελειώσει την φάση στον αιφνιδιασμό, αλλά δεν μπόρεσε να την τελειώσει όπως έπρεπε.

Όντας εκνευρισμένος ζήτησε φάουλ από τους διαιτητές, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Ο Κόμματος για το Ρέθυμνο μείωσε με τρίποντο (48-26), με τον κόσμο να δυσαρεστείτε με ορισμένα σφυρίγματα των ρέφερι. Ο Γεωργιανός σέντερ στην άμυνα ήταν καλός, κάνοντας σωστά χετζ-άουτ, βοηθώντας τον Σπανούλη να κλέψει την μπάλα και να δώσει ασίστ στον Λο στον αιφνιδιασμό, ο οποίος και «έγραψε» το 52-26 στο 25’.

Ο Πάουελ ακολούθως αντικατέστησε τον Σερμαντίνι, με τον Παπανικολάου να μην έχει ξεκινήσει καλά στο ματς, γεγονός το οποίο φανερά τον οποίο είχε επηρεάσει ψυχολογικά, και τον Χορν να ευστοχεί σε τρίποντο (53-31). Ο «Παπ» στη συνέχεια όμως πήρε… φωτιά, καθώς αφού αξιοποίησε την ασίστ του Σπανούλη, ακολούθως έβαλε τρίποντο, το οποίο και πανηγύρισε έντονα (58-31). Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν εξαιρετική άμυνα, καταφέρνοντας να περιορίσουν την δράση των Κρητικών, με τον Πάουελ μάλιστα να κλέβει την μπάλα ύστερα από χετζ-άουτ στην περιφέρεια και στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά στο +29 (60-31) στο 27’.

Ο Σλούκας επέστρεψε στο παρκέ, ενώ ο Παπανικολάου εκτόξευσε την διαφορά στο +30 (63-33) με υπέροχη προσπάθεια, ύστερα από σπάσιμο της μέσης. Πέτγουεϊ και Κάρτερ απάντησαν με εντυπωσιακά καρφώματα που χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αναγνωρίζοντας το θέαμα, με την αναμέτρηση, πλέον, να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς στο 30’ το σκορ ήταν 65-37.

Χαλάρωσε ο Ολυμπιακός και το Ρέθυμνο έτρεξε σερί 14-0 που δεν κόστισε

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Σλούκα, Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου, Άντιτς και Πάουελ, με τον «Σλου» να «γράφει» το 67-39 με σουτ από μέση απόσταση. Ο Περπέρογλου με έναν ακόμη αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά και πάλι στο +30 (69-39), με τον ρυθμό του παιχνιδιού στη συνέχεια να πέφτει και τον Σλούκα να συνεχίζει να ευστοχεί σε κάθε σουτ (71-42). Το αποτέλεσμα του αγώνα είχε κριθεί και οι δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά επιχείρησαν να προσφέρουν θέαμα, είτε με φαντεζί ασίστ, είτε με δύσκολα σουτ, αλλά δυστυχώς δεν είχαν ουσία στην τελική προσπάθεια, κυρίως οι Πειραιώτες, χάνοντας ορισμένα εύκολα σουτ.

Το Ρέθυμνο, βέβαια, κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή την χαλαρότητα από πλευράς Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να ροκανίσει την διαφορά, μειώνοντας σε 71-51 στο 36’. Το σερί των Κρητικών, μάλιστα, έφτασε το 14-0, μειώνοντας σε 71-56 ύστερα από τρίποντο του Κόμματου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ-άουτ ώστε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, επαναφέροντας στο παρκέ τον Χάινς. Μετά από ώρα οι Πειραιώτες σκόραραν με βολή του Σλούκα (72-56), ενώ ο Κάιλ με έμμεσο τρίποντο «έγραψε» το 75-58. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο κόουτς Μπαρτζώκας ξεκούρασε τους «βασικούς» του παίκτες, με τους Πρωταθλητές να κάνουν το 1-0 στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς των playoffs, κερδίζοντας εύκολα το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ με σκορ 77-62.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-22, 65-37, 77-62

Aνά δεκάλεπτο: 18-16, 25-6, 22-15, 12-25

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 12 (4ρ., 1ασ., 18rkg), Λο 4, Άντιτς 6 (5ρ., 3κλ., 1ασ.), Σπανούλης 9 (7ασ.), Περπέρογλου 6 (3κλ.), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 8 (3ρ., 3ασ.), Πάουελ 10 (10ρ., 1ασ., 1κλ.), Γκετσεβίτσιους 3 (3κλ.), Πρίντεζης 8 (3ρ.), Παπανικολάου 9 (5ρ., 2ασ., 2κλ., 4λ.).

Ρέθυμνο (Θανάσης Γιαπλές): Χορν 13 (4ρ., 3ασ., 4λ.), Καλλινικίδης 3 (4ρ.), Προύιτ, Αγγελόπουλος 10 (5ρ., 3ασ.), Τσαρούχας, Τσόχλας, Ντούβνιακ 3, Κόματος 8 (9ρ.), Κάρτερ 11 (5ρ.), Λάτοβιτς (8ρ.), Πέτγουεϊ 12 (3ρ., 2ασ., 3λ.), Σιζόπουλος.

Διαιτητές: Γεώργιος Τανατζής, Αναστάσιος Μάνος, Βασίλης Αφεντουλίδης.

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:

 
Τα στατιστικά των παικτών του Ρεθύμνου:

 
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου