ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Χρόνια Πολλά Σωκράτη και σε ευχαριστουμε για ολα

Χρόνια Πολλά Σωκράτη και σε ευχαριστουμε για ολα


Τα 74 χρόνια του συμπληρώνει σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης γεννήθηκε σαν σήμερα στις 27 Μαΐου 1939 στην Αθήνα και είναι ο άνθρωπος που έφερε ξανά τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών. Επί των ημερών ο Θρύλος δημιούργησε τη δεύτερη μεγάλη αυτοκρατορία του και απέσπασε την υπογραφή μερικών μεγάλων παικτών που έκαναν ακόμα πιο δυνατό τον σύλλογο.

Ο Κόκκαλης ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 1992. Μπορεί τα πρώτα χρόνια να μην ήταν επιτυχή, σκοπός του, πάντως, ήταν να διαχειριστεί κατάλληλα τα χρέη τα οποία υπήρχαν από τις προηγούμενες διοικήσεις και αφού τα ρύθμισε, το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα πρωταθλήματα μετά από 10 χρόνια ξηρασίας (1997), επί των ημερών του πήρε Κύπελλο μετά από επτά (1999), ενώ το νταμπλ έγινε μετά από 18 (1999). Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα έφτασε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1993, ενώ έξι χρόνια αργότερα έφτασε έως τα προημιτελικά του Champions League.

Οι παίκτες που ήρθαν από την άλλη, ήταν παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Ριβάλντο, Ζάχοβιτς, αλλά μην νομίζει κανείς ότι οι Έλληνες υστερούσαν. Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Γκόγκιτς, Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης και άλλοι πολλοί φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και έκαναν την αρχή ώστε η ομάδα να κατακτήσει 12 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια.

Ο Κόκκαλης ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό επίτευγμα ή για να ακριβολογούμε με τιμονιέρη αυτόν, ο Θρύλος επέστρεψε στις καλές ημέρες. Συμπλήρωσε τα 74 χρόνια ζωής και οι παραπάνω επιτυχίες τον καθιστούν έναν από τους πιο πετυχημένους προέδρους στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Και σαν επιστέγασμα όλων αυτών, το 2005 ο Θρύλος μπήκε στο νέο του «σπίτι», καθώς το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» έδωσε τη θέση του στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΑΚΡΥΖΕΙ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. από pklora7
 
 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου