ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γιαυτο τον λενε...Θρυλο-Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-4 (pics+videos)

Γιαυτο τον λενε...Θρυλο-Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-4 (pics+videos)

20/10/2013

Ετσι ειναι...πανω που αρχιζεις να λες ..μπορει και να τον νικησουμε γιατι δεν ειναι σε καλη αγωνιστικη ημερα  ο Ολυμπιακος η εχει το μυαλο του στις Ευρωπαικες του υποχρεωσεις και κρατας το νικηφορο αποτελεσμα σου μεχρι το 65 και αρχιζουν να χαιρονται οι καλαμαραδες και αρχιζουν να γραφουν με χολη αντι για μελανι στις φυλλαδες τους...ξαφνικα? ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ... και σε καταπινει οπως εισαι..με τα ρουχα....Αυτα τα κανει μονο ο Θρυλος του Ελληνικου ποδοσφαιρου...ο Ολυμπιακος...ο συλογος που τον σεβονται παντου...ο συλογος με τα εκατομυρια οπαδους ανα την Υφηλιο...γιαυτο ειμαστε υπερηφανοι που ειμαστε ενα κομματι ο καθενας μας απο αυτην την σπουδαια ερυθρολευκη οικογενεια..Θρυλε  σε αγαπαμε και συνεχισε να μας κανεις υπερηφανους οπως παντα...
Και μετα τον προλογο στα ..γεγονοτα...!

To pregame του Πλατανιάς-Ολυμπιακός (video)




Τον αγωνα παρακολουθησε και ο Σωκρατης Κοκκαλης 

 Ο αγωνας



Ο Ολυμπιακός επικράτησε στα Χανιά του Πλατανιά με 4-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο γήπεδο του Πλατανιά με αλλαγές στην ενδεκάδα του. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από το τέρμα. Δεξιά στην άμυνα επανήλθε ο Σαλίνο, αριστερά μπήκε κατά συνθήκη ο Παπάζογλου και στόπερ ήταν ο Μανωλάς, με τον Αβραάμ, ο οποίος επίσης επανήλθε σε δράση!

Σάμαρης και Εντινγκά ήταν στα χαφ, κεντρικά. Από αριστερά έβγαινε σε πρώτη φάση ο Βάις, από δεξιά ο Φουστέρ και στην επίθεση ήταν οι Σαβιόλα και Μήτρογλου.


Οι γηπεδούχοι έκαναν… ονειρεμένη αρχή στο ματς, πιάνοντας στον «ύπνο» την ομάδα μας σε μία φάση στο 2’. Από φάουλ προς την περιοχή του Γεωργαλλίδη ο Ολυμπιακός έχασε την μπάλα και στην αντεπίθεση ο Τόρες πήρε την ασίστ από τον ΜΠέλιτς, πλάσαρε μέσα από την περιοχή και άνοιξε το σκορ. Το νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, στα πρώτα δύο λεπτά, αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τη διάθεση για επίθεση.
 
Η μπάλα περνούσε πολύ από τον άξονα και συγκεκριμένα από τα πόδια του Σάμαρη και του Εντινγκά. Επάνω στον Κώστα Μήτρογλου, όταν η μπάλα έφτανε σε εκείνον, έπεφταν δύο και τρεις ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τον κλείσουν. Ο Πλατανιάς σκόραρε νωρίς και άμεσα τραβήχτηκε πίσω. Υπήρχαν περιπτώσεις, ακόμη και μέχρι να συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, κατά τις οποίες δέκα από τους έντεκα παίκτες των γηπεδούχων ήταν πίσω από την μπάλα…
Στο 16’ ο Ολυμπιακός… άγγιξε το γκολ! Ο Μήτρογλου εκτέλεσε από αριστερά φάουλ με εκπληκτικό τρόπο, έξω από το τείχος και ανάγκασε τον Γεωργαλλίδη να πέσει στη γωνία του με τρομερή υπερένταση και να διώξει την μπάλα… χιλιοστά πριν εκείνη περάσει τη γραμμή! Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Βάις και εκείνος σέντραρε από αριστερά. Ο Μανωλάς πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά και είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ!
Φανταστική ανάπτυξη του παιχνιδιού είχε ο Ολυμπιακός στο 20’, όταν ο Σάμαρης έκανε υπέροχη μακρινή πάσα από τον άξονα δεξιά στον Σαλίνο, που έκανε πολύ ωραία κίνηση στην πτέρυγά του. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε ωραία σέντρα, ο Σαβιόλα σούτσρε στην κίνηση και θα μπορούσε να βάλει ένα υπέροχο γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ! Στο 26’ ο Βάις ελίχθηκε από αριστερά, με το δεξί πόδι δοκίμασε δύο διαδοχικά σουτ (η μπάλα κόντραρε στο πρώτο και του επεστράφη) και στη συνέχεια ο Σάμαρης (έγινε αποδέκτης) σούταρε ξανά και είδε την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Γεωργαλλίδη.
 
Στο 32’ ο Βάις γέμισε με φάουλ προς την περιοχή, ψάχνοντας τον Μήτρογλου. Ο Φαΐσκα απομάκρυνε προσωρινά με κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Σαβιόλα, ο οποίος σούταρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Γεωργαλλίδη! Το πρώτο ημίχρονο είχε εξελιχθεί σε μονόλογο του Ολυμπιακού και… κλεφτοπόλεμο του Πλατανιά, με τους γηπεδούχους να παίζουν κατά κανόνα πίσω από την μπάλα και να περιμένουν τους «ερυθρόλευκους».
Η επανάληψη άρχισε με το σκορ στο 1-0 και τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί δύο αλλαγές. Την θέση του Φουστέρ πήρε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, στον άξονα και αντί του Εντινγκά μπήκε στο ματς ο Κάμπελ. Ο Βάις ήταν αριστερά, δεξιά πήγε ο Κάμπελ. Ο «Τσόρι» πήγε δίπλα στον Σάμαρη, σε πιο «ελεύθερο» και δημιουργικό ρόλο και στην επίθεση παρέμειναν οι Σαβιόλα και Μήτρογλου. Στο 48’ ο Ντομίνγκεζ έκανε το σουτ από τον άξονα και ο Γεωργαλλίδης μπλόκαρε.
 
 Η διάθεση του Πλατανιά ήταν σαφής: όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην επίθεση, έντεκα γηπεδούχοι ήταν πίσω από την μπάλα. Όταν η μπάλα χανόταν από πόδια «ερυθρόλευκα» ο Πλατανιάς έψαχνε την αντεπίθεση. Στο 56’ ο Μπέλιτς απέφυγε τον Παπάζογλου, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, σούταρε και είδε τον Ρομπέρτο να αντιδρά εξαιρετικά και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 60’ ο «Τσόρι» εκτέλεσε κόρνερ, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Στο 65’ ο Μίτσελ άλλαξε τον Παπαδόπουλο με τον Μανιάτη. Ο Σάμαρης έμεινε πιο πίσω, να καλύπτει τα μετόπισθεν και ο Μανιάτης πέρασε δίπλα στον «Τσόρι». Στο 66’ ο Κάμπελ κινήθηκε από δεξιά, έκανε ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Φερνάντες προσπάθησε να διώξει και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Στο 67’ ο Ντομίνγκεζ, από τους διακριθέντες του ματς από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, έκανε φοβερό σουτ και ανάγκασε τον Γεωργαλλίδη να διώξει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε κόρνερ. Από την απομάκρυνση της μπάλας ο Παπάζογλου έγινε αποδέκτης έξω από την περιοχή. Έκανε καλό κοντρόλ, είδε δεξιά τον «Τσόρι» και του πέρασε την μπάλα. Ο Αργεντινός γύρισε από δεξιά ιδανικά και ο Μήτρογλου… οριζοντιώθηκε και με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού στο ματς τον Θρύλο!
Στο 71’ ο «Τσόρι» εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανιάτης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Ζουμπουλάκη να διώχνει επάνω στη γραμμή! Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεσή του και στο 73’ έφτασε και σε τρίτο γκολ! Ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή. Κοντρόλαρε υπέροχα, σήκωσε το κεφάλι του και είδε κοντά του, μέσα στο κουτί, τον Σαβιόλα. Του έδωσε την μπάλα και ο Αργεντινός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Γεωργαλλίδη, για το 3-1! Μέσα σε 7 λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ και έκανε άλλες τόσες ευκαιρίες για να σκοράρει! Στο 75’ ο Μπέλιτς έκανε σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωστά, αποκρούοντας την προσπάθεια του παίκτη του Πλατανιά.
Ο Βλάντιμιρ Βάις στο 87΄ πήρε την μπάλα από την άμυνα, μετά από απόκρουση και διέσχισε όλο το γήπεδο. Ο Σλοβάκος έφτασε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πλατανιά και με σουτ τον νίκησε, κάνοντας το 4-1!
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μήτρογλου βρέθηκε απέναντι από τον Γεωργαλλίδη, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.
Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά με την ομάδα μας να παίρνει τη νίκη με 4-1, να φτάνει τους 22 βαθμούς και να παραμένει στην πρώτη θέση.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γεωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ράφαελ, Αγκιλέρα, Τετέ (77’ Μπεριάν), Μπέλιτς (88’ Πόποβιτς), Τόρες, Στόλερ, Μοράλ (64’ Γουνδουλάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Παπαδόπουλος (65’ Μανιάτης), Σάμαρης, Εντινγκά (46’ Κάμπελ), Βάις, Φουστέρ (46’ Ντομίνγκεζ), Σαβιόλα, Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: Περιβολίων

ΣΚΟΡΕΡ: 2’ Τόρες / 66’ Φερνάντες (αυτογκόλ), 68’ Μήτρογλου, 73’ Σαβιόλα, 87΄ Βάις

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Απ. Αμπάρκιολης (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κ. Χασάν (Ξάνθης)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Πρ. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 24’ Τόρες, 38’ Ζουμπουλάκης, 43’ Τετέ, 51’ Μοράλ, 62’ Φερνάντες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

 Τα γκολ και τα καλυτερα στιγμιοτυπα της αναμετρησης

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακου

Για 66' λεπτά ο Ολυμπιακός βρέθηκε στα "σχοινιά" από τον Πλατανιά στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων, καθώς με το γκολ του Τόρες από το 2ο μόλις λεπτό (1-0) οι γηπεδούχοι είχαν βάλει δύσκολα στους ερυθρόλευκους. Στην ανάπαυλα της αναμέτρησης, ο Μίτσελ έριξε στο ματς τους Ντομίνγκες και Κάμπελ στον αγωνιστικό χώρο, όπως και τον Μανιάτη από το 65', αλλαγές που αποδείχθηκαν καθοριστικές στην εξέλιξη του 90λεπτου. Με αυτογκόλ του Φερνάντες (66') και τους Μήτρογλου (68'), Σαβιόλα (73') και Βάις (87') να σκοράρουν, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ για να φτάσει στο πειστικό 1-4.

Ρομπέρτο: Καμία ευθύνη δεν φέρει στο γκολ του Τόρες, καθώς ο φορ του Πλατανιά τον εκτέλεσε εξ επαφής. Από εκεί και πέρα ουδέποτε αισθάνθηκε ουσιαστική πίεση, ενώ στην επανάληψη όταν χρειάστηκε επενέβη δις αποτελεσματικά σταματώντας ισάριθμες φορές τον Μπέλιτς. Σταθερός στις εξόδους του.

Σαλίνο: Στην φάση του 2ου λεπτού έπαιξε παθητικά απέναντι στον Μπέλιτς, δίνοντας του την ευκαιρία να πασάρει ανενόχλητος στον μετέπειτα σκόρερ, Τόρες. Του πήρε περίπου 15 λεπτά αγώνα να βρει τα πατήματα του, έχοντας ωστόσο το ελαφρυντικό της αγωνιστικής απραξίας.

Στο 20' από δικό του ωραίο γύρισμα στον Σαβιόλα, ο Αργεντίνος είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει αλλά την σπατάλησε. Σταδιακά ο Σαλίνο πατούσε ολοένα και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε αρκετές βοήθειες επιθετικά. Στην επανάληψη ήταν σταθερός και γενικά η παρουσία του κρίνεται θετική.

Αβραάμ: Το γεγονός πως δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του ήταν ιδιαίτερα εμφανές στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, όπου μπορεί να μην αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα αλλά έδειχνε να μην πατάει σίγουρα στο γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου ανέβασε την απόδοση του, ωστόσο θα χρειαστεί κάμποσες συμμετοχές ακόμη έως ότου βρει ξανά ρυθμό και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Άφησε την θέση του στον Μανιάτη στο 65'.

Μανωλάς: Σε παιχνίδια σαν και αυτό με τον Πλατανιά δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τους αντίπαλους επιθετικούς. Δεν έκανε κάποιο σπουδαίο ματς ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός, ωστόσο ήταν αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε να επέμβει, "καθαρίζοντας" φάσεις σε χόρτο και αέρα. Εξάλλου ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον καλό Μανωλά σε αναμετρήσεις όπως αυτή της Τετάρτης με την Μπενφίκα.

Παπάζογλου: Με τους Χολέμπας και Μπονγκ νοκ άουτ, επιστρατεύθηκε ως αριστερός μπακ και -μάλλον φυσιολογικά- αντιμετώπισε κάμποσες δυσκολίες, τόσο αμυντικά απέναντι στον Μπέλιτς, όσο και επιθετικά αφού ήταν ξεκάθαρο πως δεν τον βόλευε η πλευρά με κόντρα πόδι. Ωστόσο, η ενέργεια του στην φάση του 68' είναι μάλλον αρκετή να σβήσει μονοκοντυλιά τα "φάλτσα" του Τάσου στην υπόλοιπη αναμέτρηση. Κατέβασε ψύχραιμα την μπάλα, γύρισε σωστά και είδε τον αμαρκάριστο Ντομίνγκες που στη συνέχεια τροφοδότησε τον Μήτρογλου για την ολική ανατροπή στο ματς (1-2).

Σάμαρης: Το πιο "ζωντανό" στοιχείο των ερυθρολεύκων σε όλο το παιχνίδι. Σίγουρα ο καλύτερος στα πρώτα 45 λεπτά, όταν ο Ολυμπιακός πελαγοδρομούσε στον αγωνιστικό χώρο. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και προσπάθησε, έστω όχι πάντα με επιτυχία, να προωθήσει το παιχνίδι κάθετα. Μετά την είσοδο του Μανιάτη στο ματς γύρισε στο πλευρό του Μανωλά, σε έναν πρωτόγνωρο και σύνθετο ρόλο, όπου ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά.

Εντινγκά: Η αναποφασιστικότητα του στην φάση του 2ου λεπτού επέτρεψε στον Πλατανιά να φτάσει στο γκολ με τον Τόρες. Ο Κονγκολέζος απέτυχε να απομακρύνει σωστά την μπάλα μετά το βολέ του Γιωργαλλίδη με αποτέλεσμα στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός να βρεθεί πίσω στο σκορ. Με τους γηπεδούχους σε θέση άμυνας την περισσότερη ώρα δεν είχε πολύ δουλειά ανασταλτικά στην μεσαία γραμμή. Δημιουργικά αρκέστηκε στο παράλληλο παιχνίδι, αδυνατώντας να περάσει την μπάλα κάθετα μπροστά του. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ντομίνγκες, καθώς ο Μίτσελ ήθελε έναν πιο δημιουργικό παίκτη στον άξονα

Βάις: Φλύαρος στην συντριπτική διάρκεια της αναμέτρησης, δίχως ουσία στο παιχνίδι του και με πολλές ανεπιτυχείς ατομικές προσπάθειες. Δεν έψαξε τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην κλειστή άμυνα των γηπεδούχων, εκβιάζοντας φάσεις. Την μοναδική φορά που του δόθηκε η ευκαιρία να τρέξει σε ανοιχτό γήπεδο, ξεκίνησε μια ξέφρενη κούρσα πολλά μέτρα πίσω από το κέντρο και φτάνοντας απέναντι από τον Γιωργαλλίδη πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-4. Θα πρέπει ωστόσο να ανεβάσει και να σταθεροποιήσει την απόδοση του προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, ειδικά στο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί.

Φουστέρ: Αναιμική η παρουσία του Ισπανού άσου στα Περιβόλια, καθώς στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά στην δημιουργία παιχνιδιού και την παραγωγή φάσεων. Δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, οπότε και άφησε την θέση του στον Κάμπελ στην ανάπαυλα της αναμέτρησης.

Σαβιόλα: Η παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο εξαντλείται στις δύο φάσεις που βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πρώτα στο 20' όταν το γυριστό που επιχείρησε μετά από μεταβίβαση του Σαλίνο πέρασε άουτ και μετά στο 32', όταν πήρε την απόκρουση της αντίπαλης άμυνας από φάουλ του Βάις και το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Η αλήθεια είναι πως ούτε στην επανάληψη είχε καθοριστική συμμετοχή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όμως όταν του παρουσιάστηκε η τρίτη ευκαιρία να σκοράρει, το έκανε "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την... μπουγάδα στα Περιβόλια.

Μήτρογλου: Στο κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού, εκτός από όλη την άμυνα του Πλατανιά, ο Μήτρογλου είχε να αντιμετωπίσει και την αδυναμία των συμπαικτών του να παράγουν παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται σωστά. Στο 16' είχε μια πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ, όμως εξίσου ωραία ήταν και η επέμβαση του Γιωργαλλίδη που έδιωξε σε κόρνερ. Στην επανάληψη με τον Ντομίνγκες να "γλυκαίνει" το παιχνίδι, ο "πιστολέρο" βρήκε περισσότερους χώρους και πάσες για να κινηθεί και στο 68' εκμεταλλεύθηκε ιδανικά το γύρισμα του "Τσόρι", γράφοντας το 1-2 με κεφαλιά - ψαράκι. Πέντε λεπτά αργότερα από εκτελεστής έγινε δημιουργός, δίνοντας την ασίστ στον Σαβιόλα για το 1-3. Η μόνη αρνητική είδηση, πως η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν επέτρεψε στον Μίτσελ να του δώσει λίγες ανάσες ενόψει Μπενφίκα.

Κάμπελ: Η είσοδος του στο ματς αντί του Φουστέρ στην ανάπαυλα της αναμέτρησης, έδωσε ζωντάνια στην δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού. Αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα, πάσαρε σωστά, πρέσαρε και επιχείρησε καλά σουτ εκτός περιοχής, ενώ από δική του όμορφη ενέργεια προήλθε το αυτογκόλ του Φερνάντες. Σε μια φάση που ούτως ή άλλως θα κατέληγε σε γκολ, καθώς η σέντρα του Κοσταρικανού είχε προορισμό τον αμαρκάριστο -στο ύψος της μικρής περιοχής- Μήτρογλου...

Ντομίνγκες: Ο παίκτης που άλλαξε τον ρυθμό του Ολυμπιακού στην επανάληψη, παίρνοντας την θέση του Εντινγκά στην ανάπαυλα. Ο Μίτσελ του εμπιστεύθηκε τον ρόλο του δημιουργού και ο "Τσόρι" ανταποκρίθηκε άψογα, στην πιο ουσιαστική του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα μέχρι στιγμής. Είδε τρεις φορές τον Γιωργαλλίδη να του λέει "όχι" σε σουτ εκτός περιοχής, είχε συμμετοχή στην φάση του 1-1 (πέρασε κάθετα στον Κάμπελ στην αρχή της φάσης), είχε την ασίστ στο γκολ του Μήτρογλου και το συστημένο κόρνερ στον Μανιάτη που λίγο έλειψε να σκοράρει με το κεφάλι. Πάσαρε με ακρίβεια, δημιούργησε ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και βοήθησε τα μέγιστα στην ανατροπή του σκορ.

Μανιάτης: Πέρασε στο ματς στο 65' αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου και έδωσε φρεσκάδα στον Ολυμπιακό στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Όντας ξεκούραστος κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων χαφ και στο 71' είδε τον Ζουμπουλάκη να διώχνει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του, στερώντας του την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Βοήθησε και αυτός με την σειρά του να φτάσει ο Ολυμπιακός στην τελική επικράτηση, καθώς μόλις τρία μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, οι ερυθρόλευκοι είχαν προλάβει να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1.


 Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Οι δηλώσεις του Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον Πλατανιά.

Παρά το αποτέλεσμα που πήρατε, ζοριστήκατε;
«Πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του παιχνιδιού, παρόλο που είναι υπέροχο αποτέλεσμα. Με την εικόνα που είχε στο ματς, ο Πλατανιάς έδειξε ότι είναι πολύ καλός. Πιστεύω ότι ο Πλατανιάς είναι μία ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα. Ήταν τοποθετημένη πάρα πολύ σωστά, μας δυσκόλεψε πολύ, εμείς κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ο Πλατανιάς μας δυσκόλεψε στο πρώτο ημίχρονο. Εμάς μας άρεσε η αλλαγή της συμπεριφοράς μας στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν στέκομαι μόνο στο αποτέλεσμα».

Ήταν η εικόνα του Πλατανιά που ζόρισε τον Ολυμπιακό ή μήπως είχατε το μυαλό σας και στο επόμενο παιχνίδι;
«Ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι το δεύτερο. Ο Πλατανιάς έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, έβαλε ένα γκολ του έδωσε αυτοπεποίθηση και αυτό μας εμπόδισε να αναπτύξουμε το δικό μας παιχνίδι. Εμείς στην επανάληψη δείξαμε προσωπικότητα, δείξαμε πώς παρόλο την προσπάθεια του αντιπάλου εμείς έχουμε τη δύναμη και εκτός από το αποτέλεσμα, χαιρόμαστε πολύ γιατί δείξαμε ότι είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια».

Τι δεν σας άρεσε και αναγκαστήκατε να κάνετε για να αλλάξετε την ροή του παιχνιδιού;
«Δεν μας άρεσε που ήμασταν αρκετά εκνευρισμένοι στο πρώτο ημίχρονο στο ξεκίνημα και χάσαμε την ηρεμία που έπρεπε να είχαμε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτό ήταν που μας ανάγκασε να αφήσουμε δύο παιδιά έξω, τον Φουστέρ και τον Εντινγκά χωρίς να ρίχνουμε σε αυτούς το φταίξιμο. Όμως έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις. Δεν έφταιγαν εκείνοι περισσότερο από τους υπόλοιπους. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές. Αυτό που μας ικανοποιεί, οι παίκτες μας κατανόησαν επιτέλους τι έπρεπε να κάνουν. Έπρεπε να κατακτήσουν την ηρεμία τους, τις θέσεις τους και με την προσωπικότητά τους να τα καταφέρουν. Για εμένα στο ποδόσφαιρο μεγάλη σημασία έχουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι προπονητές. Τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι προπονητές. Κάποιος που δεν έχει δει το ματς και ακούει το αποτέλεσμα, θα σκεφτεί ότι η διαφορά μας ήταν μεγάλη. Όμως δεν ήταν έτσι. Σας διαβεβαιώνω ότι ήμουν προπονητής και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο».

Έχετε εικόνα για την διαιτησία και αν καταλάβατε ότι ο κόσμος του Πλατανιά φώναζε «αίσχος» στο ημίχρονο.
«Δεν συνηθίζω να μιλάω για τους διαιτητές. Δεν θα το κάνω σήμερα. Δεν πιστεύω ότι οι διαιτητές μπορούν να επηρεάσουν τόσο πολύ με τη δουλειά τους. Εγώ μιλάω για την ομάδα μου, τον αντίπαλο και το παιχνίδι. Δεν μ' αρέσει να σχολιάζω την διαιτησία, αν και ορισμένες φορές μπορεί οι διαιτητές να εμποδίζουν. Πιστεύω ότι ο κόσμος πολλές φορές διαμαρτύρεται για τον διαιτητή, ίσως να έχει και δίκιο, αλλά εγώ δεν θέλω να σχολιάσω».

Επόμενο ματς στην Λισσαβώνα. Τι Ολυμπιακό περιμένουμε να δούμε εκεί τακτικά;
«Δεν βρίσκεται κάπου εδώ ο προπονητής της Μπενφίκα (γέλια); Κατ' αρχήν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε ως ομάδα. Αυτός είναι ο κωδικός που πρέπει να ακολουθήσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πάντα. Αν καταφέρουμε να παίξουμε ως ομάδα και να έχουμε στις δύο περιοχές δύο αστέρια όπως είχαμε στις Βρυξέλλες τον Ρομπέρτο και τον Μήτρογλου, αυτό θα ήταν καταπληκτικό. Όμως θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Αυτό μας κάνει καλύτερους και οι ποδοσφαιριστές μου γνωρίζουν ακριβώς σε τι αναφέρομαι».

Τα σχόλια των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα απέναντι στον Πλατανιά.
Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ:
«Κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Δεχθήκαμε γρήγορα το γκολ και αυτό βοήθησε τον αντίπαλο έτσι ώστε να είναι πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, εμείς χάσαμε κάποια στοιχεία από το παιχνίδι μας, όπως την κατοχή της μπάλας, τις θέσεις μας και την ένταση. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε πολλά από αυτά τα πράγματα, κρατήσαμε περισσότερο τη μπάλα, παίξαμε από τα πλάγια και ήμασταν καλύτεροι.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Είμαι χαρούμενος γιατί μετά από κάποιες εβδομάδες που είχα προβλήματα, τα ξεπέρασα και είμαι πολύ καλά. Όμως, πάνω από τον εαυτό μου μπαίνει πάντα η ομάδα. Ήταν πολύ καλό για την ομάδα που κατάφερε να διορθώσει πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, να πετύχει αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Κάναμε πολύ καλή ομαδική προσπάθεια κι αυτό είναι που με ικανοποιεί.
Είναι δύσκολο να μιλάω για τον εαυτό μου, δεν θα πω καλά λόγια για εμένα. Αυτό που πιστεύει είναι ότι ο καθένας που παίζει σε μια ομάδα πρέπει να υπερασπίζεται τα χρώματα της φανέλας. Εγώ αυτό κάνω με τον Ολυμπιακό, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου που δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για το καλό της ομάδας».

Τζόελ Κάμπελ:

«Είμαι συνηθισμένος στο ταξίδι αυτό, γιατί το κάνω πολλά χρόνια και έτσι δεν επηρεάζεται τόσο το σώμα μου. Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το παίξουμε και να το κερδίσουμε. Από τη στιγμή που με εμπιστεύτηκε ο προπονητής μου λοιπόν για 45 λεπτά, εγώ προσπάθησα να δώσω ότι περισσότερο μπορούσα», είπε αρχικά.

Για το αν έχουν δυσκολίες οι αγώνες που προηγούνται των κρίσιμων ευρωπαϊκών ματς: «Ναι, ίσως, γιατί χωρίς να το θέλουμε το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όμως εξίσου σημαντικά είναι και τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και για να κερδίζουμε πρέπει να παίζουμε καλά».

Το σχόλιό του για τον κόσμο του Ολυμπιακού στα Χανιά: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι τόσος πολύς που όπου και να ταξιδεύουμε, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, πάντα βρίσκονται εκεί για να μας υποστηρίξουν».

Για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Μπενφίκα: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, που όμως αν το πάρουμε θα μας δώσει πολλές πιθανότητες για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και μπορεί να το πετύχει».

Και τώρα η...Μπενφίκα

Στον αγώνα με την Μπενφίκα στρέφεται το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό, ύστερα από την… εικοσάλεπτη «καταιγίδα» στην έδρα του Πλατανιά. Τι λένε στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο εν όψει του ματς της Λισαβόνας.

Και τώρα κοιτάει Μπενφίκα
Λίγο έλειψε χθες στα Περιβόλια να σημειωθεί η έκπληξη της 8ης αγωνιστικής, αφού ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στο σκορ για 65 λεπτά.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Χανιώτες, οι οποίοι κλείστηκαν στα καρέ τους και με την διπλή ζώνη που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορούσαν να πατήσουν την περιοχή του Γεωργαλλίδη.

Ωστόσο, ο Μίτσελ με τις αλλαγές που έκανε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με την είσοδο του Ντομίνγκες και του Κάμπελ κατάφερε να κυκλοφορήσει ακόμα καλύτερα την μπάλα και με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό χαφ να φτάσει στη ευρεία νίκη (4-1) επί κρητικού εδάφους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης άνθρωποι της διοίκησης υποστήριζαν ότι ήταν λογικό να δυσκολευτεί η ομάδα, αφού όλο αυτό το διάστημα απουσίαζαν αρκετοί διεθνείς λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για το Μουντιάλ και ουσιαστικά πήγαν στα Χανιά με μόλις δύο προπονήσεις.

Αναγνώρισαν, επίσης, ότι δεν έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όμως δεν θέλησαν να σταθούν σε αυτό και τόνισαν ότι η ομάδα θα είναι απόλυτα έτοιμα για την προσεχή αναμέτρηση με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Πλέον στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο κοιτάζουν το παιχνίδι με τους «αετούς», το οποίο αποτελεί κριτήριο για τη δεύτερη θέση του ομίλου μετά τη σπουδαία επικράτηση με σκορ 3-0 κόντρα στην Άντερλεχτ.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Πάμε με μεγάλες προσδοκίες και φιλοδοξίες. Θα δώσουμε ότι μπορούμε», ήταν το μήνυμα του MVP του χθεσινού ματς, Τσόρι Ντομίνγκες μετά το τέλος του ματς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Κώστας Μανωλάς αποχώρησε με ένα χτύπημα στο γόνατο από το γήπεδο των Περιβολίων, όμως το ιατρικό επιτελείο της ομάδας δεν ανησυχεί για την κατάσταση του διεθνούς στόπερ. 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου