ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Με Ρουμανία η Ελλάδα στο μπαράζ-To προφίλ της Ρουμανίας

Με Ρουμανία η Ελλάδα στο μπαράζ-To προφίλ της Ρουμανίας

Η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική μας ομάδα η οποία για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας σε δύο αγώνες με τον πρώτο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 15 Νοεμβρίου

Το εμπόδιο της Ρουμανίας θα πρέπει να ξεπεράσει η Εθνική μας ομάδα στα μπαράζ του Μουντιάλ 2014 για να βρεθεί στην τελική φάση που θα γίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Η τύχη χαμογέλασε στην Ελλάδα στην κλήρωση της Δευτέρας (21/10) που έγινε στην Ζυρίχη και έφερε έναν αντίπαλο στα μέτρα της στον δρόμο για την πρόκριση.

Ο πρώτος αγώνας της Ελλάδας με την Ρουμανία θα γίνει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και η ρεβάνς την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι.
Από εκεί και πέρα, η κλήρωση έβγαλε και δύο μεγάλα ματς. Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Σουηδία και η Ουκρανία θα παίξει με την Γαλλία. Η Ισλανδία θα κοντραριστεί με την Κροατία.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:


1ος αγώνας
Παρασκευή (15/11)
Πορτογαλία - Σουηδία
Ουκρανία - Γαλλία
Ελλάδα - Ρουμανία
Ισλανδία - Κροατία

2ος αγώνας
Τρίτη (19/11)
Σουηδία - Πορτογαλία
Γαλλία - Ουκρανία
Ρουμανία - Ελλάδα
Κροατία - Ισλανδία

To προφίλ της Ρουμανίας

Ακτινογραφουμε την Ρουμανία που αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο της εθνικής ομάδας στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας
Οι Ρουμάνοι φιλοδοξούν έπειτα από 16 χρόνια να επιστρέψουν στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του κόσμου. Η ομάδα του Βίκτορ Πιτούρκα τερμάτισε στην 2η θέση του Δ' ομίλου των Προκριματικών με 9 βαθμούς πίσω από την Ολλανδία (6 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες).
Η επικράτηση στην τελευταία αγωνιστική με 2-0 επί της Εσθονίας (Μάρικα 30', 81') σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα των Τούρκων από την Ολλανδία (0-2) είχε ως αποτέλεσμα οι "Δράκουλες" να καταλάβουν την δεύτερη θέση του ομίλου
Επί της ουσίας οι Ρουμάνοι υπέστησαν δύο ήττες από τους Ολλανδούς (1-4, 4-0) αλλά και από την Τουρκία (0-2).
Τα αποτελέσματα της Ρουμανίας στα προκριματικά 
11/09/2012 Ρουμανία–Ανδόρρα 4-0
12/10/2012 Τουρκία–Ρουμανία 0-1
16/10/2012 Ρουμανία-Ολλανδία 1-4
22/03/2013 Ουγγαρία–Ρουμανία 2-2
26/03/2013 Ολλανδία–Ρουμανία 4-0
06/09/2013 Ρουμανία–Ουγγαρία 3-0
10/09/2013 Ρουμανία–Τουρκία 0-2
11/10/2013 Ανδόρρα-Ρουμανία 0-4
15/10/2013 Ρουμανία-Εσθονία 2-0
Το αστέρι
Αστέρι της ομάδας θεωρείται ο 28χρονος επιθετικός Τσιπριάν Μάρικα της ισπανικής Χετάφε, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ στα προκριματικά. Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Σαχτάρ Ντόνετσκ, Στουτγκάρδη και Σάλκε.
Παίκτης-κλειδί
Παίκτης-κλειδί για την προσεχή αντίπαλο της εθνικής μας, ο Γκάμπριελ Τόρζε. Ο "Μέσι των Καρπαθίων" όπως τον αποκαλούν ήταν ο μοναδικός Ρουμάνος που αγωνίστηκε σε όλα τα ματς, ενώ σημείωσε τρία γκολ.
Παίζει στα δεξιά της επίθεσης στο 4-3-3 του Βίκτορ Πίτουρκα. Διαθέτει καλό κοντρόλ, ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση και μακρινό σουτ, ωστόσο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.
Ο προπονητής
Ο άλλοτε στράικερ της Στεάουα Βουκουρεστίου, Βίκτορ Πιτούρκα καθοδηγεί από το 2011 την εθνική Ρουμανίας. Ο 57χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός κατέκτησε ως ποδοσφαιριστής με την Στεάουα το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1986.
Είναι χαρακτηριστικό πως βρίσκεται στον πάγκο της Ρουμανίας για τρίτη φορά στην καριέρα του (1998-1999, 2004-2009).
Ο Πιτούρκα προτιμά σύστημα 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας τον Ταταρουσάνου κάτω από τα γκολπόστ. Οι Μάτελ, Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης), Κίρικες και Ρατς συνθέτουν την αμυντική τετράδα,  Μπουρτσεάνου, Λάζαρ (ΠΑΟΚ) αμυντικά χαφ, ενώ οι  Μπούκουρ, Τανάσε, Στάνκου αγωνίζονται πίσω από τον προωθημένο Μάρικα.
Προϊστορία με Ελλάδα
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τεθεί αντιμέτωπο με την Ρουμανία 31 φορές, με τους αντιπάλους μας να μετρούν 17 νίκες, έναντι 8 της Ελλάδας. Έξι ματς έληξαν ισόπαλα.
Το ρόστερ της Ρουμανίας
Τερματοφύλακες: Μπόγκνταν Λόμποντς (Ρόμα), Τσιπριάν Ταταρουσάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Κρίστιαν Μπαλγκραντεάν (Ντινάμο Βουκουρεστίου).
Αμυντικοί: Ντορίν Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης), Στέφαν Ράντου (Λάτσιο), Ράζβαν Ρατς (Γουέστ Χαμ), Βλαντ Κίρικες (Τότεναμ), Βαλερίκα Γκάμαν (Άστρα), Φλορίν Γκάρντος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μάτελ (Άστρα), Σέρτζαν Λούτσιν (Ντινάμο Βουκουρεστίου), Γιασμίν Λατοβλέβιτσι (Στεάουα Βουκουρεστίου), Ντράγκος Γκρίγκορε (Ντινάμο Βουκουρεστίου).
Μέσοι: Γκάμπριελ Τόρζε (Εσπανιόλ), Κριστιάν Τανάσε (Στεάουα Βουκουρεστίου), Κοστίν Λάζαρ (ΠΑΟΚ), Αλεξάντρου Μπουρτσεάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μαξίμ (Στουτγκάρδη), Οβίντιου Χόμπαν (Πετρολούλ Πλοϊέστι).
Επιθετικοί: Τσιπριάν Μάρικα (Χετάφε), Μπόγκνταν Στάνκου (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Γκεόργκε Μπουκούρ (Κουμπάν Κρασνοντάρ), Γκεόργκε Γκρόζαφ (Τέρεκ Γκρόζνι), Κλαούντιο Κεσέρου (Μπαστιά).
Η ταυτότητα της Ρουμανίας
Προσωνύμιο: Tricolorii
Αρχηγός: Βλαντ Κίρικες
Προπονητής: Βίκτορ Πιτούρκα
Ρέκορντμαν συμμετοχών: Ντορινέλ Μουντεάνου (134)
Πρώτος σκόρερ: Γκεόργκε Χάτζι (35), Αντριάν Μούτου (35)
Στάδιο: Αρένα Νατσιονάλα (53.329 θέσεις)
FIFA Ranking: 29
Παγκόσμιο Κύπελλο: 7 συμμετοχές (1994 προημιτελικά).


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου