ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 78-67

Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 78-67

25/10/2013
 

Ο Ολυμπιακός νίκησε 78-67 την Γαλατάσαραϊ στο Αμπντί Ιπεκσί παίζοντας και έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από δύσκολες έδρες.  Σπανούλης με 18 και Λοτζέσκι με 15 οι πρώτοι σκόρερ των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Η Γαλατασαραϊ προηγήθηκε με 7-4 έπειτα από τρία λεπτά, αλλά έκτοτε οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν καταπληκτικός, όποιος πατούσε παρκέ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος σε άμυνα και επίθεση και έτσι ο Ολυμπιακός με σερί 15-0 πέρασε μπροστά με 7-19 με την τουρκική ομάδα να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο αρχηγός της ομάδας μας, Βασίλης Σπανούλης, με 12 πόντους στην πρώτη περίοδο έβαλε την ομάδα του μπροστά με 11-22.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο στον ίδιο εκπληκτικό ρυθμό. Με πολύ καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, αλλά και εξαιρετική άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι»  έφτασαν τη διαφορά στο +16 (20-36), τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έληξε  30-42.

Πασαλιμανιώτικα!
Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό. Οι ψηλοί φορτώθηκαν με φάουλ, ο Τζαβάι βρήκε χώρο να δράσει και η τουρκική ομάδα μείωσε σε 40-47 στο 24’.  Σπανούλης και Πέτγουεϊ κράτησαν τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ, αλλά η Γαλατά κατάφερε να μειώσει σε 52-56 στο 28’. Μάλιστα ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από περίπου 27 αγωνιστικά λεπτά με τρίποντο του Αρόγιο (57-56) στο 29’ με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης μπροστά στο σκορ 57-59.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έδειξε στη Γαλατάσαραϊ γιατί ανεβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ευρωλίγκα. Η άμυνα ήταν καταπληκτική και πάλι, Λοτζέσκι και Πρίντεζης πήραν μπροστά στην επίθεση και έτσι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκαν στο +9 (65-74). Ο Μπράιαντ Ντάνστον με καλάθι έβαλε τον Ολυμπιακό και πάλι σε διψήφια διαφορά (65-76), 1:40’’ πριν το τέλος και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Τα δεκάλεπτα:  11-22, 30-42, 57-59, 67-78.
Γαλατασαραϊ (Αταμάν): Έρτσεγκ 7, Γκόρντον 5, Κοκσάλ 5 (1), Μαρκοϊσβίλι 7, Τζαβάι 22, Αλντεμίρ, Μάτσβαν, Αρόγιο 10 (2), Γκιουλέρ, Αρσλάν, Ντάντλεϊ 10, Ντόμερκαντ.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (2), Λο 2, Ντάνστον 9 (8ριμπ), Σπανούλης 18 (2τριπ, 3ασ), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 5 (1τριπ, 4ασ), Σίμονς 5, Πρίντεζης 5 (1τριπ, 6ριμπ), Αγραβάνης 2, Μαντζάρης 1, Λοτζέσκι 15 (2).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι σε μία φανταστική ατμόσφαιρα και πραγματικά το απολαύσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα και είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Περιμέναμε την αντίδραση της Γαλατάσαραϊ ωστόσο στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα και πάλι στην άμυνα και είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Είναι μία σπουδαία νίκη, η πρώτη εκτός έδρας για μας στη σεζόν και πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ο Αγραβάνης είναι ένας παίκτης 19 ετών και μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων. Δεν σκέφτομαι πόσο χρονών είναι αλλά τι εμπειρίες έχει. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας όπως όλοι άλλωστε. Θα πρέπει ο καθένας στην ομάδα να είναι έτοιμος να ξεκινήσει το παιχνίδι. Είχα πει στους παίκτες μου πως θα πρέπει να περιμένουν την αντεπίθεση της Γαλατά. Είχαμε πρόβλημα με τον Τζαβάι, πέτυχαν και μερικά δύσκολα καλάθια ωστόσο επιμείναμε σε αυτή την άμυνα. Θέλαμε να βγάλουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και επιλέξαμε να αφήσουμε τον Τζαβάι παρά να βρουν ρυθμό οι περιφερειακοί τους. Μιλήσαμε στο τάιμ άουτ και στη συνέχεια κάναμε όσα είχαμε πει. Είχαμε καλές επιλογές, βγάλαμε αιφνιδιασμούς και πήραμε κάποια ριμπάουντ μετά από ελεύθερα σουτ. Αυτά ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν τη νίκη».

ΜΠΡΑΪΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Ήταν καλό παιχνίδι για εμάς κόντρα σε μία πολύ σκληρή ομάδα η οποία επέστρεψε στην τρίτη περίοδο όπου και μας πίεσε, αλλά με καλή άμυνα καταφέραμε να πάρουμε το ματς. Εμείς βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο και νομίζω αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε παίζοντας σκληρή άμυνα και να συνεχίσουμε την σκληρή προπόνηση και την βελτίωση μας βγάζοντας ακόμα περισσότερη ενέργεια. Δεν είναι ώρα για να πανηγυρίζουμε».

ΕΡΓΟΥΪΝ ΝΤΑΝΤΛΕΪ:  «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα κα εμείς βάλαμε τον εαυτό μας σε δύσκολη θέση στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα, αλλά μας στοίχισαν ορισμένα λάθη στο τέλος. Όπως είπε και ο προπονητής μας, φτάσαμε μερικά λάθη μακριά από τη νίκη. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Εκείνοι είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης ενώ για εμάς ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας στην Ευρωλίγκα φέτος. Χάσαμε το παιχνίδι, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτό, να πάρουμε ό,τι θετικό υπάρχει και να το χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».

PLAY OF THE NIGHT: Σλούκας σερβίρει, Σίμονς καρφώνει 


Kαι οι Τουρκοι χειροκροτησαν τον Θρυλο...



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου