ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0(pics+videos)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0(pics+videos)

Aλλη μια αγωνιστικη που ο Ολυμπιακος φευγει με το τριποντο μεσα στο Ναο του επι του Αστερα Τριπολης αυτην την φορα μεσα σε εντονο κρυο στις εξεδρες αλλα και στον αγωνιστικο χωρο, που εκανε το παιχνιδι ακομα δυσκολοτερο μαζι με την σκεψη των ερυθρολευκων στο ματς της Τριτης με την Αντερλεχτ και παλι στο καταμεστο αυτην την φορα Γ.Καραισκακης για να εκπληρωσει τις Ευρωπαικες του υποχρεωσεις για τον πρωτο γυρο της κορυφαιας διασυλογικης διοργανωσης του Πλανητη Γη.
Πολυ κρυο στο Φαληρο αν και αναμενονται ακομη χειροτερες καιρικες συνθηκες απο την Τριτη στην χωρα γενικωτερα, κρατησε αρκετο κοσμο μακρυα απο τον ερυθρολευκο Ναο οχι πολυ αλλα αρκετο θα ελεγα..αυτο ομως δεν σημαινε οτι και η ατμοσφαιρα δεν ηταν ζεστη αλλα και Χριστουγεννιατικη, το βιντεο θα μας επιβεβαιωσει...απολαυστε το.

 Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στον Πειραιά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά με τα γκολ των Ντομίνγκες (74' πέν.) και Ολαϊτάν (89') κατάφερε να τον κερδίσει με σκορ 2-0. Το μυαλό των ερυθρολεύκων πλέον στον "τελικό" με Άντερλεχτ.
Για την 14η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στον Πειραιά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά χάρη στα γκολ των Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκες (74' πέν.) και Μάικλ Ολαϊτάν (89') κατάφερε να τον κερδίσει με σκορ 2-0. Οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο συνεχίζουν αήττητοι στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά πραγματοποίησαν και το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους (σ.σ. "σπάζοντας" το ρεκόρ που κρατούσε η ομάδα του Μπούκοβι από το 1967), μετρώντας σε αυτές τις 14 αγωνιστικές, 13 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (σ.σ. στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό). Το μυαλό των ερυθρολεύκων πλέον στρέφεται στον "τελικό" κόντρα στην Άντερλεχτ (10/12) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην αυλαία των ομίλων του Champions League. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας συνάντησαν δυσκολίες από την ομάδα της Αρκαδίας, αλλά κατάφεραν να πάρουν ένα ακόμα "τρίποντο", "χτυπώντας" στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 (ή 4-4-1 αν προτιμάτε), με τον Μάρκο Στσέποβιτς να ντεμπουτάρει ως βασικός σε αγώνα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μιγκέλ Τόρες, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας. Οι Σάμαρης και Μασάντο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Κάμπελ στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Φουστέρ στην αριστερή, και τον Ντομίνγκες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Στσέποβιτς. Ο Μασάντο είχε να αγωνιστεί στη βασική εντεκάδα, σε αναμέτρηση της Super League, από την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Παναιτωλικό (0-0) στις 22 Σεπτεμβρίου. Τότε, ο Πορτογάλος μέσος είχε τραυματιστεί, με συνέπεια να χάσει τη θέση του στις πρώτες επιλογές του προπονητή.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε μία διάταξη 4-1-4-1 και τους Ερνάντες, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλο, Καράσκο, Χουάνμα, Ναβάρο, Λούι, Γκοϊάν, Κοντοέ και Εντό στην αρχική ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Μπροστά σε λίγο κόσμο για τα δεδομένα του Ολυμπιακού (σ.σ. ήταν δεν ήταν δώδεκα χιλιάδες φίλοι της ομάδας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"), είδαμε ένα αμφίρροπο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο 12ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης: ο Ντομίνγκες βρήκε κενό χώρο και σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή με το μέρος του σε αυτό το διάστημα, αλλά δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των Αρκάδων, που έριξαν το βάρος στη μεσοαμυντική λειτουργία τους. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη ομάδα του Αστέρα. Στο 22', πάντως, απείλησαν. Πάλι με ατομική ενέργεια του Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός ελίχθηκε υπέροχα έξω από την περιοχή, τη φορά αυτή σούταρε με το δεξί, με τον Ερνάντεζ να πέφτει στην αριστερή γωνία της εστίας του και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία τους στο 28': με έξοχη κάθετη πάσα του Ουσέρο, ο Καράσκο βγήκε απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά το δεξί πλασέ του ήταν αδύναμο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με αποτέλεσμα ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού να μπλοκάρει.

Στο 31', ο Ουσέρο δοκίμασε το δεξί του πόδι από μακρινή απόσταση, αλλά ο Ρομπέρτο πετάχτηκε στη δεξιά γωνία της εστίας του και έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα, στο πολύ καλό σουτ του αντιπάλου του. Στο 32', ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά, ο Φουστέρ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Ένα τετράλεπτο με τρεις καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Και με το 0-0 να παραμένει... Στο 43', ο Μασάντο τροφοδότησε τον Ντομίνγκες, ο οποίος κοντρόλαρε με το αριστερό και σούταρε με το δεξί πέφτοντας, εντός περιοχής, με τον Ερνάντεζ να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο μέρος. Μόνο ο Ντομίνγκες προσπάθησε να κάνει κάτι, αλλά κυρίως με ατομικές ενέργειες. Στον αντίποδα, ο Αστέρας Τρίπολης κινδύνεψε ελάχιστα και είχε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους με τον Καράσκο στο 28'.


Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παπάζογλου αντικατέστησε τον Τόρες, προφανώς λόγω τραυματισμού, καθώς στο 34' ο Ισπανός αμυντικός είχε μία δυνατή κόντρα με τον Ζησόπουλο. Στο 48', ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από τα σώματα και έφτασε στον Αβραάμ στο δεύτερο δοκάρι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πλάσαρε με το δεξί πέφτοντας και ο Ερνάντεζ εξ επαφής έδιωξε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια την μπλόκαρε. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Στο 50', ο Ντομίνγκες ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, πάσαρε ωραία στον Φουστέρ, ο οποίος από πλάγια θέση μέσα αριστερά μπήκε στην περιοχή. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός προσπάθησε να σουτάρει με το αριστερό, αλλά ο Ουσέρο πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, διώχνοντας την μπάλα και τον κίνδυνο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την υπεροχή σε αυτό το πρώτο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, ακόμα δεν είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους. Στο 60', ο Βάις πήρε τη θέση του Φουστέρ. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός απόψε... Στο 63', είχαμε μία παράξενη φάση με τους Σάμαρη και Καράσκο να διεκδικούν την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και τον Έλληνα μέσο να παίρνει στην πλάτη του (!) τον μεσοεπιθετικό του Αστέρα Τρίπολης! Αμφότεροι χαμογέλασαν.
 
Ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 69', με τον Ολαϊτάν να αντικαθιστά τον Στσέποβιτς, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος. Ο Νιγηριανός πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Στο 70', ο Μπακασέτας πήρε τη θέση του σέντερ φορ Χουάνμα. Πλέον, είχαμε μπει στην τελική ευθεία της αναμέτρησης με το αποτέλεσμα στο 0-0. Στο 73', ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι: ο Ολαϊτάν κινήθηκε από τα αριστερά της περιοχής, πάσαρε παράλληλα προς τον Βάις, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ζησόπουλο. Ο Ντομίνγκες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε την μπάλα με δεξί στη δεξιά γωνία της εστίας του Ερνάντες! 1-0 για τον Ολυμπιακό, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος. Η φάση του πέναλτι είναι πολύ δύσκολη για τον διαιτητή. Ο Βάις τσιμπάει την μπάλα και ο Ζησόπουλος πέφτει άγαρμπα πάνω του και βρίσκει τον Σλοβάκο.

  Στο 81', ο Κάφα αντικατέστησε τον προκλητικό Εντό. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ που έψαχνε, έστω κι αν δεν ήταν  ξεκάθαρα καλύτερος στην αναμέτρηση. Στο 87', ο Ουρτάδο αντικατέστησε τον Ναβάρο. Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν την εστία του Ρομπέρτο μετά το εις βάρος τους 1-0. Στο 89', ο Ολαϊτάν έδωσε με τη μία στον Ντομίνγκες, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Βάις. Ο Σλοβάκος εξτρέμ βρέθηκε απέναντι στον Ερνάντεζ και σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να προσκρούει στο αριστερό δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης και ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ο Βάις ελίχθηκε από τα δεξιά, κάνοντας την ατομική προσπάθεια. Επιχείρησε το γύρισμα εντός περιοχής, με τον Ερνάντεζ να διώχνει με αστάθεια και τον Ολαϊτάν σε κενή εστία να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής με δεξί σουτ. 2-0 στο 89', με τον Νιγηριανό να σκοράρει κι αυτός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος

  Η 13η νίκη σε 14 παιχνίδια Πρωταθλήματος είναι γεγονός, με τους Πειραιώτες να παραμένουν αήττητοι στην πρώτη θέση με 40 βαθμούς και 43 γκολ στο ενεργητικό τους (με μόλις 4 παθητικό στη Super League). Με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στον ευρωπαϊκό "τελικό" της Τρίτης (10/12) με την Άντερλεχτ, αλλά να πρέπει να ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του για να πάρει την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στατιστικά Αγώνα

2 Goal 0
0 Ασίστ 0
13 Τελικές Προσπάθειες 4
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
1 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 6
10 Επεμβάσεις 22
23 Κλεψίματα 15
9 Φάουλ 16
1 Οφσάιντ 3
4 Κόρνερ 1
52 Λάθη 58
10/28 Γεμίσματα 3/11

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Τόρες (46' Παπάζογλου), Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (60' Βάις), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Στσέποβιτς (69' Ολαϊτάν).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ, Βάις, Μπονγκ, Ολαϊτάν.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο, Χουάνμα (70' Μπακασέτας), Ναβάρο (87' Ουρτάδο), Λούι, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό (81' Κάφα).

Αναπληρωματικοί: Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας, Σέτι, Τσαμπούρης, Μπακασέτας, Κάφα, Ουρτάδο.

Γκολ: 74' πέν. Ντομίνγκες, 89' Ολαϊτάν (Ολυμπιακός)

MVP της αναμέτρησης

Ο "Τσόρι" Ντομίνγκες ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του για την τελική επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης.

Σε βίντεο τα γκολ της αναμέτρησης:

 
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών), Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (ΕΠΣ Εύβοιας)

Κίτρινες κάρτες: 39' Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), 18' Εντό, 27' Καράσκο, 65' Μουνάφο, 73' Ζησόπουλος, 75' Μπακασέτας, 79' Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης)

Κόκκινες κάρτες: -

Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Οι δηλώσεις του Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.
«Σήμερα ήταν δύσκολο να σκεφτώ οτιδήποτε σε σχέση με το ματς κόντρα στην Άντερλεχτ, καθώς η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Δεν με προβλημάτισε κάτι που έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση ή μη κάποιων ποδοσφαιριστών. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, πληροφορήθηκα πως σπάσαμε ένα μεγάλο ρεκόρ που κρατούσε χρόνια (σ.σ. το θρυλικό ρεκόρ του Μπούκοβι). Δεν υπάρχει πάντα το μέγιστο αποτέλεσμα αλλά θέλω να βλέπω την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια από τους παίκτες μου.

Μασάντο, Εντινγκά και Σάμαρης έχουν τις ίδιες πιθανότητες να ξεκινήσουν το ματς κόντρα στην Άντερλεχτ. Οι επιλογές μας πάντα εξαρτώνται και από τον αντίπαλο. Σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Σάμαρη. Ο Εντινγκά μας βοηθά πολύ στην τακτική, δίνει την ευχέρεια στους συμπαίκτες του να πάρουν καλύτερες θέσεις. Προτίμησα τον Μασάντο στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης γιατί σήμερα θέλαμε έναν παίκτη με περισσότερα επιθετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Η εμφάνιση μας στο παιχνίδι δεν είχε να κάνει με την έλλειψη φρεσκάδας, αλλά με το γεγονός πως χάναμε εύκολα την μπάλα από τα πόδια μας. Είμαι σίγουρος πως την Τρίτη θα είμαστε φρέσκοι, θα είμαστε επιθετικοί, θα είμαστε γρήγοροι, θα είμαστε νικητές».

Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.
Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ:
«Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε με νίκες, το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι παρόλο που ήμασταν συνηθισμένοι να παίζουμε σκληρά παιχνίδια ήταν σημαντικό να τελειώσουμε με νίκη.
Ευχαριστώ για τον τίτλο του MVP, προσπαθώ να παίζω όλο και καλύτερα και να κάνω πράγματα για την ομάδα μου. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου σήμερα. Νιώθω πολύ καλά και θέλω να συνεχίσω έτσι.
Όλοι οι παίκτες δουλεύουν καλά και όποια στιγμή τους ζητήσει ο προπονητής να προσφέρουν είναι έτοιμοι να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι και διαθέσιμοι.
Η πρώτη προτεραιότητα όταν έρχονται πολλοί νέοι παίκτες είναι να δημιουργηθεί ένα δεμένο γκρουπ με συναδελφικότητα ανάμεσα στους παίκτες. Αυτό έχει πάει καλά και μέρα με τη μέρα η ομάδα γίνεται καλύτερη. Κοιτάζω τα λάθη μου κάθε φορά και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος.
Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό με το άλλο, αλλά εμείς θα αντιμετωπίσουμε αυτό με την Άντερλεχτ με τον ίδιο τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αφού τα πράγματα είναι στα χέρια μας. Είμαστε ένα βήμα πριν από την πρόκριση και ανυπομονώ να έρθει αυτή η μέρα όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου».
Μάρκο Σέποβιτς:
«Ήταν ένα δύσκολο ματς αλλά κερδίσαμε και αυτό είναι το σημαντικό πριν από το ματς με την Άντερλεχτ. Κάθε μέρα νιώθω όλο και πιο έτοιμος για να συμμετέχω στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα βασικός και θα προσπαθώ κάθε μέρα όλο και περισσότερο για να έρθουν κι άλλες εμφανίσεις στη βασική ενδεκάδα.
Πλέον σκεφτόμαστε την Άντερλεχτ, από αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Τα δεδομένα είναι με το μέρος μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας πιστεύω πως θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για πρόκριση στην επόμενη φάση».

Βεργέτης: "Kαλή επιτυχία στον Ολυμπιακό"

Ο Στάικος Βεργέτης σχολίασε πως οι παίκτες του υποστήριξαν πολύ καλά το πλάνο που είχαν σχεδιάσει και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό ενόψει Άντερλεχτ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου:


"Είχαμε συγκέντρωση και πειθαρχία στο παιχνίδι μας. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό του Ολυμπιακού και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, ενώ ήμασταν απειλητικοί σε κάποιες φάσεις.

Οι παίκτες υποστήριξαν πολύ καλά το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει για το ματς. Μετά το πέναλτι, όμως, ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουμε, καθώς όταν ο Ολυμπιακός προηγείται στην έδρα του είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να αντιδράσει. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα μετά το 1-0, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στο ματς με την Άντερλεχτ".




  ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου