ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Super League:Pregame 15ης αγωνιστικης

Super League:Pregame 15ης αγωνιστικης

14/12/2013

 Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρώτου γύρου και τη διακοπή των Χριστουγέννων, τόσο τα πράγματα στη Super League δείχνουν να ξεκαθαρίζουν. Τουλάχιστον, ως προς τους στόχους που έχει κάθε ομάδα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ
 Ο Πλατανιάς, που αγνοεί τη νίκη τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές κι έχει κερδίσει μόνο ένα ματς με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο, έχει ξεκινήσει διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ ενόψει Ιανουαρίου, όμως παράλληλα χρειάζεται βαθμούς στο σήμερα. Απέναντι στην Ξάνθη μετράει μια νίκη και μια ήττα στο παρελθόν κι αυτά από την περασμένη σεζόν. Η ακριτική ομάδα έχει ξεκολλήσει από την μετριότητα και βάζει πλώρη προς πεντάδα. Μεγάλο της πρόβλημα, όμως, παραμένουν τα εκτός έδρας ματς, όπου ως τώρα έχει μόνο μια νίκη, όμως δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία δύο παιχνίδια που ‘χει δώσει μακριά από την Ξάνθη και συνολικά τρέχει ένα μικρό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Όταν πιάνει κρύο, ο καιρός είναι για δύο… Στους Ζωσιμάδες, πάλι, ο καιρός δεν ενδείκνυται για κανέναν και τέτοια ματς συνήθως κρίνονται στο γκολ. Ο ΠΑΣ παρά την αλλαγή προπονητή δεν έχει βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του και μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, στις οποίες μάλιστα κατάφερε να σκοράρει μόνο μια φορά. Τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έχει και ο Εργοτέλης, ο οποίος μακριά από την έδρα του έχει αποσπάσει φέτος τέσσερις ισοπαλίες, ωστόσο έχει κερδίσει μόλις μια φορά. Οι καιρικές συνθήκες, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό θα παίξουν σίγουρα ρόλο στο παιχνίδι, παρότι η διοίκηση του ΠΑΣ φρόντισε να προμηθευτεί με ειδικό κάλυμμα, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος από τις βροχοπτώσεις ή και τις ενδεχόμενες χιονοπτώσεις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Τον περασμένο Ιανουάριο συμπληρώθηκε μια ντουζίνα αγώνων! Τόσους συνεχόμενους μετράει ο Παναθηναϊκός χωρίς ήττα από τον Ατρόμητο και η ομάδα του Περιστερίου πρέπει να γυρίσει πίσω στον Μάρτιο του 2007 για να μπορέσει να βρει μια νίκη. Η παράδοση, συνεπώς, είναι συντριπτικά υπέρ του τριφυλλιού που έχει κερδίσει οκτώ από τα δώδεκα τελευταία παιχνίδια, όμως την ίδια στιγμή πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει κερδίσει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς! Οι πράσινοι δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, έκαναν μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Καλλονή και τώρα υπάρχει και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο. Ο Ατρόμητος, που έχει χτίσει εκ νέου ένα σερί αήττητος, είναι μπροστά με έναν βαθμό και θέλει να διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.  Έξω από το «Γεντί Κουλέ» υπάρχει μονόδρομος! Μετά τη βαριά ήττα στο Περιστέρι, το κλίμα στο Ηράκλειο διαταράχτηκε εκ νέου, αφού ο ΟΦΗ πήρε ανάσες ωστόσο ακόμα είναι πιο κοντά στην ουρά απ’ ό,τι στην πεντάδα. Οι Κρητικοί διατηρούν μετά από εφτά παιχνίδια το αήττητο στην έδρα τους, όμως απέναντί τους την Κυριακή έχουν τον κακό τους δαίμονα. Ο Λεβαδειακός, που είναι σε καλύτερη μοίρα βαθμολογικά και προέρχεται από τη νίκη επί του Πλατανιά, έχει εξαιρετική παράδοση στην έδρα του ΟΦΗ. Έχει χάσει έξι φορές σε επίπεδο Α’ Εθνικής, αλλά έχει κερδίσει τέσσερις κι έχει αποσπάσει μια ισοπαλία, ενώ στα τελευταία τρία ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Κρήτη, οι Βοιωτοί δεν έχουν ηττηθεί! Ο ΟΦΗ κέρδισε για τελευταία φορά στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο του 2010.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΠΑΟΚ
Όταν μιλάμε για την ξενιτεμένη Καλλονή, το ζητούμενο στην παράδοση είναι πάντα διπλό. Πρώτον αν έχει βρεθεί ξανά στο παρελθόν με τον αντίπαλό της και δεύτερον τι συμβαίνει στην έδρα που έχει επιλέξει να παίξει… Εδώ, λοιπόν, ξεκινούν τα καλά νέα για τον ΠΑΟΚ! Τα εισιτήρια για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη πωλούνται στην Τούμπα και ο δικέφαλος που έχει χάσει μόνο μια φορά τα τελευταία έξι χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο, μπορεί να νιώθει άνετα. Όλες οι νίκες του ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα είναι με σκορ καρμπόν (σ.σ. 1-2), ενώ δεν έχει κερδίσει όποτε δεν έχει σκοράρει. Στα των δύο αντιπάλων, η Καλλονή έχει δύο συνεχόμενες βαριές ήττες που θέλει να ξεπεράσει, ενώ ο ΠΑΟΚ που έχει κρατήσει μηδέν παθητικό για δύο σερί ματς, θέλει να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις των δύο τελευταίων αγώνων.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Αν δεν ήταν το κύπελλο, η προϊστορία θα ήταν στο μηδέν! Η κληρωτίδα, όμως, τους έχει φέρει τρεις  φορές στο πρόσφατο παρελθόν αντίπαλους και σε όλες τις περιπτώσεις ο Πανθρακικός πανηγύρισε. Η ομάδα της Κομοτηνής μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών, αφού μόνο την περυσινή σεζόν αναμετρήθηκαν σε ματς που δεν ήταν νοκ άουτ. Ο Πανθρακικός είναι απ’ τις καλύτερες ομάδες εκτός έδρας με συγκομιδή εφτά βαθμών, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν αποκλειστικά και μόνο ομάδα έδρας! Οι νεοφώτιστοι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και ψάχνουν την πρώτη τους νίκη με προπονητή τον Λόρι Σάντσεζ. Στη Ριζούπολη έχουν μαζέψει ως τώρα εννέα βαθμούς, όμως έχουν να κερδίσουν από τις 29 Σεπτεμβρίου και τη νίκη επί του Λεβαδειακού.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Μπορεί μια ήττα να επιβεβαιώνει ότι είσαι σε καλή κατάσταση; Αν είναι στο Στάδιο Καραϊσκάκη και από τον Ολυμπιακό, τότε ναι, μπορεί. Το μικρό σερί που είχε χτίσει ο Αστέρας με δύο συνεχόμενες νίκες και πέντε σερί παιχνίδια χωρίς ήττα έλαβε τέλος στο Φάληρο, αλλά με τρόπο που κάθε άλλο παρά προβλημάτισε τους Αρκάδες. Επιστρέφοντας στην έδρα τους, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν Πανιώνιο που έχει να σκοράρει τρεις αγωνιστικές, αλλά και που δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία δύο ματς. Οι κυανέρυθροι έχουν χάσει έδαφος τις τελευταίες αγωνιστικές, όμως ακόμα απέχουν από την επικίνδυνη ζώνη και μακριά από τη Νέα Σμύρνη έχουν κάνει αρκετές ζημιές. Η παράδοση στην Τρίπολη είναι συντριπτικά υπέρ του Αστέρα, που μετράει πέντε νίκες στο πρωτάθλημα και μόλις μία ήττα

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Μία από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος υποδέχεται μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Καιρός, λοιπόν, να δούμε τι μετράει… Η Βέροια έχει σκοράρει μόλις δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που μαζί με του Άρη, του Πλατανιά και του Απόλλωνα συνιστούν τη χειρότερη. Απ’ την άλλη, όμως, τα τέσσερα από τα δώδεκα τα πέτυχε μαζεμένα πριν δύο αγωνιστικές και στο τελευταίο εντός έδρας ματς. Απ’ την άλλη, ο Παναιτωλικός που πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με τον Παναθηναϊκό με παθητικό 13 τερμάτων. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έχει κάνει μια κοιλιά στην απόδοσή της και παραμένει τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, ωστόσο είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και ακόμα νιώθει ασφάλεια.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κάποτε θα ήταν το μεγάλο ματς της αγωνιστικής! Τώρα, ο άσος… πληρώνει με 21,00 απόδοση και ο Άρης μοιάζει να κυνηγάει ένα θαύμα. Οι κιτρινόμαυροι αναθάρρησαν λίγο βαθμολογικά και ψυχολογικά με την ισοπαλία στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη, όμως η πραγματικότητα παραμένει πολύ δύσκολη. Είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, παίζουν με τον Ολυμπιακό, έχουν απουσίες λόγω καρτών και κάτι εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Ο Ολυμπιακός των έξι νικών και μιας ισοπαλίας μακριά από τον Πειραιά, των 17-2 τερμάτων στοχεύει σε ένα αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει μακριά από τον ΠΑΟΚ και σε ένα όμορφο βράδυ ενόψει της κλήρωσης της Δευτέρας. Ο Άρης, ωστόσο, έχει τον τρόπο να δυσκολεύει πάντα τον Ολυμπιακό, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που οι στόχοι τους έχουν τεράστια απόκλιση. Πέρυσι, απέσπασαν ισοπαλία 2-2, πρόπερσι ηττήθηκαν δύσκολα με 2-3, πιο πίσω με 1-2 και πάλι λέγοντας. Αξίζει να σημειωθεί πως λευκή ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει να σημειωθεί από το 2002!!

Προϊστορία αναμετρήσεων

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
Πλατανιάς - Skoda Ξάνθη 15.00 NS1
Μόλις δύο φορές έχουν ξαναπαίξει Πλατανιάς και Ξάνθη, οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά την περσινή σεζόν στη Superleauge. Η κάθε ομάδα μετράει από μία νίκη με τον Πλατανιά πέρυσι να νικάει στο πρώτο παιχνίδι 3-2 στα Χανιά και να χάνει στην Ξάνθη με 2-0.
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 17.15 NS1
Μόλις μία φορά έχουν γνωρίσει την ήττα από τον ΠΑΣ στον Εργοτέλη σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αυτό έγινε τον Δεκέμβριο του 2009 στα Γιάννινα με 1-0. Από εκεί και πέρα, οι Κρητικοί έχουν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία σε Superleague και Football League, αλλά οι Γιαννιώτες έχουν στο ενεργητικό τους και μία νίκη στο κύπελλο (27/10/10).
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 19.30 NS2
Πολύ καλή παράδοση κόντρα στον Ατρόμητο έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ηττηθεί συνολικά δύο φορές, καμία εξ αυτών στη Λεωφόρο. Οι "πράσινοι" μετρούν 18 νίκες σε 26 παιχνίδια, ενώ δεν έχουν χάσει στα τελευταία 12. Τέλος, δεν υπάρχει over στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από τις 28 Μαρτίου του 2010.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013
ΟΦΗ - Λεβαδειακός 15.00 NS2
Πολύ ισορροπημένο ζευγάρι είναι αυτό του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 30 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Κρητικούς να έχουν 12 νίκες και τους Βοιωτούς 10. Δεν έχουν σημειωθεί πάνω από δύο γκολ σε μεταξύ τους αναμέτρηση εδώ κι εννιά παιχνίδια.
ΑΕΛ Καλλονής - ΠΑΟΚ 17.15 NS2
Δεν υπάρχουν παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων.
Απόλλων Σμύρνης - Πανθρακικός 17.15 NS3
Την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τον Πανθρακικό αναζητά ο Απόλλων Σμύρνης. Ως τώρα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόνο για τον θεσμό του κυπέλλου, με την ομάδα της Κομοτνής να μετράει τρεις νίκες (η μία στην παράταση) και μία ισοπαλία.
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 17.15 NS4
Μόλις μία ισοπαλία υπάρχει στα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανιώνιο στα οποία νικάει σχεδόν πάντα ο γηπεδούχος. Οι Αρκάδες έχουν συνολικά έξι νίκες, τις πέντε στην Τρίπολη, και οι "κυανέρυθροι" πέντε νίκες, τις τέσσερις στη Νέα Σμύρνη. Η εκάστοτε γηπεδούχος ομάδα έχει επικρατήσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια.
Βέροια - Παναιτωλικός 17.15 NS7
Η ισοπαλία είναι το αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, αφού από τις 12 μεταξύ τους αναμετρήσεις οι έξι έχουν λήξει χωρίς νικητή. Από εκεί και πέρα κάθε ομάδα έχει από τρεις νίκες. Ωστόσο, η Βέροια δεν έχει ηττηθεί ποτέ για το πρωτάθλημα από τους Αγρινιώτες στην έδρα της.
Άρης - Ολυμπιακός 19.30 NS1
Ο Ολυμπιακός έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες μετρώντας 61 έναντι 23. Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού οι δύο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό νικών στο πρωτάθλημα (16), με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν και μία νίκη στο κύπελλο.

Aναλυτικα το προγραμμα και οι ωρες μεταδοσηςτης 15ης αγωνιστικης

Η επομενη αγωνιστικη





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου