ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πανελευσινιακός - Ολυμπιακός 63-101

Πανελευσινιακός - Ολυμπιακός 63-101

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανελευσινιακό με σκορ 63-101 και το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του έφτασε το "20 στα 20". Καταπληκτική εμφάνιση από τον Πρίντεζη (24π, 10ρ), εξαιρετικός ο Παπαπέτρου (15π), καλή εμφάνιση από Περπέρογλου-Μπέγκιτς, με τον Μπαρτζώκα να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Πανευλευσινιακό με σκορ 63-101 για την 9η αγωνιστική της Basket League, σημειώνοντας δεύτερη σερί "εκατοστάρα" μετά από εκείνη στο Μόναχο, με το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη να φτάνει το "20 στα 20". Οι Πειραιώτες είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε βολές (14/16) και δίποντα (33/44, 75%), με μοναδική παραφωνία το περιφερειακό σουτ (7/25-28%). Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ, έχοντας θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (22/8) και "σκότωσαν" τον αντίπαλο τους τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας μπόλικους αιφνιδιασμούς στο τρανζίσιον παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (29-38) και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, μετρώντας 6 μπλοκ και 9 κλεψίματα στο ματς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους δώδεκα παίκτες του στην αναμέτρηση, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής σε όλους, ξεκουράζοντας παράλληλα και ορισμένους ενόψει της συνέχειας. Αξιοσημείωτο πως χρίστηκαν σκόρερ όλοι τους.

Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο καταπληκτικός Πρίντεζης, ο οποίος ύστερα από την τιμωρία του στην Euroleague "ξέσπασε" στον Πανελευσινιακό, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Σημείωσε νταμπλ-νταμπλ, μετρώντας 24 πόντους (9/12δ, 2/5τρ) και 10 ριμπάουντ σε 24 λεπτά συμμετοχής. Πήρε τα πάνω του ο Παπαπέτρου κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι (15π, 5/5δ, 3ρ, 2ασ, 22 λεπτά), ολοκληρώνοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς, βοήθησαν οι Περπέρογλου (11π, 5/5δ, 3ρ, 4ρ, 4ασ, 2κλ), Μπέγκιτς (8π, 7ρ, 3 μπλοκ, 21λ) και Λοτζέσκι (8π, 5ρ, 2ασ), ήταν ουσιαστικός ο Σλούκας (6π, 3ασ), πήραν λεπτά συμμετοχής οι Κατσίβελης (8π, 3ασ, 18 λεπτά), Καββαδάς (5π, 3ρ, 11 λεπτά), ενώ ξεκουράστηκαν οι Σπανούλης, Ντάνστον και Λο ενόψει της συνέχειας.

Το ματς

"Καυτός" Πρίντεζης και γρήγορο μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Μπέγκιτς, με την μπάλα στην επίθεση να πηγαίνει στο ποστ και στν Πρίντεζη, ο οποίος με τον γνωστό του τρόπο "έγραψε" το 2-4 στο σκορ. Οι Πειραιώτες έβγαλαν ελεύθερα σουτ με τελικό αποδέκτη τον Μάντζαρη αλλά ήταν άστοχος, με τον "καυτό" Πρίντεζη να ευστοχεί σε τρίποντο από τη γωνία, ανεβάζοντας την διαφορά στο +7 (4-11). Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, με τον Πανελευσινιακό να αναλλώνεται σε βιαστικά λάθη, ενώ στην άμυνα επέλεξε να παίξει ζώνη. Οι ερθρόλευκοι σε κάθε ευκαιρία επεδίωκαν να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, όντας άλλωστε καταπληκτικοί στο τρανζίσιον παιχνίδι, με τον Σπανούλη να δίνει ασίστ στον Πρίντεζη (6-13). Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης ακολούθως ευστόχησε σε τρίποντο ανεβάζοντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (8-20) στο 8', ο Περπέρογλου στον αιφνιδιασμό έδωσε alley-oop πάσα στον Πρίντεζη (11-24), με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με σκορ 13-28.

Βρήκε ρυθμό, εκτόξευσε την διαφορά και πήρε... φωτιά ο Παπαπέτρου

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με Κατσίβελη, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τον Στράτο να σημειώνει συνεχόμενους πόντους κάνοντας το σκορ 15-33. Ακολούθως ο Στράτος έκανε κλέψιμο στην άμυνα, με τους ερυθρόλευκους να λειτουργούν γρήγορα και αρμονικά στον αιφνιδιασμό, ύστερα από κάθε καλή άμυνα, με τον Παπαπέτρου να μπαίνει στο ματς στο "3" και τον "Πέρπε" να "ανεβαίνει" στο "4". Ο Τέρνερ στη συνέχεια νίκησε στον αέρα εις διπλούν τον Ντάνστον, αλλά ο Κατσίβελης απάντησε με τρίποντο (19-38). Ο Πανελευσινιακός στη συνέχεια αντέδρασε με ένα μικρό σερί 6-0 (25-40), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με μακρινό σουτ του Περπέρογλου και με κάρφωμα του Παπαπέτρου στον αιφνιδιασμό. Ο Κατσίβελης συνέχιζε να είναι "καυτός" από την περιφέρεια, με τους φιλοξενούμενους στην επίθεση να κυκλοφορούν καλύτερη την μπάλα, με τον Παπαπέτρου ως τελικό αποδέκτη να διαμορφώνει το σκορ σε 27-49, ενώ ακολούθως ο Καββαδάς έκανε το ντεμπούτο του με τους ερυθρόλευκους στην Α1. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, έβγαζαν καλές άμυνες και επεδίωκαν συνεχώς το transition παιχνίδι, με τον Παπαπέτρου να τελειώνει την φάση στο fast-break, ενώ ακολούθως ευστόχησε σε σουτ από μέση απόσταση, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +26 (29-55), φτάνοντας ο ίδιος τους 10 πόντους. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται στο σκορ με 32-57.

 
Εξαιρετικός Πρίντεζης και το προβάδισμα στο +31

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Λο, Λοτζέσκι (στο "2"), Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Καββαδά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάζει διάφορα σχήματα στην πεντάδα της ομάδας του. Με σουτ από μέση απόσταση ο Έισι "έγραψε" το 34-59, ο Πρίντεζης δεν έχανε σουτ με το "πεταχτάρι" του απ' το low-post, ο Λοτζέσκι ολοκλήρωσε τον αιφνιδιασμό με κάρφωμα, ο Παπαπέτρου ήταν ασταμάτητος στο ανοιχτό γήπεδο, με το 8-0 σερί των Πρωταθλητών Ευρώπης να εκτοξεύει την διαφορά στο +29 (36-65) στο 25'. Οι φιλοξενούμενοι στο σετ-παιχνίδι κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα και έβγαζαν συνέχεια ελεύθερα σουτ, αλλά τα περισσότερα από την περιφέρεια έβρισκαν σίδερο, με τον Πρίντεζη κοντά στο καλάθι να έχει αποκτήσει... επαφή με το διχτάκι, ενώ στη συνέχεια με τρίποντο (44-72) έφτασε τους 20 πόντους στο ματς, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στην αναμέτρηση. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Λο αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, βάζοντας και την βολή, με τους ερυθρόλευκους στο 30' να προηγούνται με +31 (46-77).

Έριξε και πάλι "100άρα" και έκανε το "20 στα 20"

Στην τελευταία περίοδο, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να συνεχίζει το ροτέισον του, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής, ο Ολυμπιακός επανήλθε στο παιχνίδι με πεντάδα τους Μάντζαρη, Κατσίβελη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Μπέγκιτς, αλλά ο Έλληνας πάουερ-φόργουορντ επέστρεψε στον πάγκο γρήγορα λόγω ότι ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι (τράβηγμα, δεν είναι κάτι σοβαρό), με τον Παπαπέτρου να τον αντικαθιστά. Ο Σλοβένος σέντερ με ωραία ατομική προσπάθεια "έγραψε" το 55-85, ο Μάντζαρης "πυροβόλησε" από την περιφέρεια (58-88), με τον Τέρνερ για τον Πανελευσινιακό να αρέσκεται να τελειώνει τις φάσεις στην επίθεση με καρφώματα. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιζε με "20άρηδες" (Μάντζαρης, Σλούκας, Παπαπέτρου, Περπέρογλου, Καββαδάς), με τον Παπαπέτρου να σημειώνει τρίποντο, ο Σλούκας ολοκλήρωσε αιφνιδιασμό, ενώ ο Καββαδάς με καλάθι σημείωσε μία ακόμη "εκατοστάρα" για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν τον Πανελευσινιακό με σκορ 63-101, κάνοντας το "20 στα 20" στις νίκες τους φέτος, συνεχίζοντας ακάθεκτοι το εντυπωσιακό σερί τους.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 32-57, 46-77, 63-101
Ανά δεκάλεπτο: 13-28, 19-29, 14-20, 17-24

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας):  Νίκου 7 (1), Παπαμακάριος, Αράπης 8 (2), Ράιλι Ρος 10, Μελισσαράτος 12 (2), Τέρνερ 18, Μάντζαρης 4, Αβραμίδης 4, Χουχούμης.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Λο 5 (2ασ), Ντάνστον 2, Σπανούλης 3 (1τριπ, 4ασ), Περπέρογλου 11 (4ριμπ, 4ασ), Παπαπέτρου 15 (1τριπ,3ριμπ), Σλούκας 6, Λοτζέσκι 8 (5ριμπ), Μπέγκιτς 8 (7ριμπ), Πρίντεζης 24 (2τριπ, 10ριμπ), Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς 5, Κατσίβελης 8 (2).


Αναλυτικά τα στατιστικά του Πανελευσινιακού στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

 

Μπαρτζώκας: "Σε διαδικασία μοιράσματος του χρόνου"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως η ομάδα του βρίσκεται σε διαδικασία μοιράσματος του χρόνου συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και επανένταξης κάποιων προσώπων στο ρόστερ ενόψει Euroleague.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία μοιράσματος του χρόνου συμμετοχής των παικτών του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και επανένταξης κάποιων προσώπων στο ρόστερ ενόψει Euroleague και ευχήθηκε να μην έχει όντως κάτι σοβαρό ο Γιώργος Πρίντεζης.
Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης είπε τα εξής: "Όπως είδατε όλοι, ο Πανελευσινιακός κοίταξε το επόμενο παιχνίδι του, εμείς κοιτάγαμε πράγματι το επόμενο παιχνίδι μας, αλλά επειδή υπήρχε και κόσμος που κοίταζε αυτό το ματς, έπρεπε να παίξουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Έτσι είχαμε την ευκαιρία να μοιράσουμε τον χρόνο, να παίξουν περισσότερο οι νέοι παίκτες μας σε ένα παιχνίδι ελεύθερο το οποίο τουλάχιστον είχε ωραίες φάσεις αφού δεν είχε ανταγωνισμό τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τελικό νικητή. Καλή συνέχεια στον κόουτς και τον Πανελευσινιακό και εμείς κοιτάμε τη συνέχεια της Πέμπτης και την Ευρωλίγκα.

Ο Πρίντεζης νιώθει έναν πόνο στο κουτεπιέ, αλλά πιο συγκεκριμένη απάντηση θα έχουμε αύριο από τον γιατρό. Δεν νομίζω και θέλω να ελπίζω πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Εμείς είμαστε στη διαδικασία επανένταξης κάποιων προσώπων καθώς μπήκε ο Σίμονς στην προπόνηση, πήρε χρόνο ο Παπαπέτρου και ο Καββαδάς και είμαστε σε μια διαδικασία μοιράσματος του χρόνου διαφορετικά από ό,τι στην Ευρωλίγκα".

Τιποτε σοβαρό ο Πρίντεζης

Ο Πρίντεζης είχε πάρει... φωτιά στην Ελευσίνα σημειώνοντας νταμπλ-νταμπλ (24π, 10ρ), αλλά στην 4η περίοδο αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων. Πρόκειται για τράβηγμα στο πόδι και αποσύρθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους.
Κατά την διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει πάρει... φωτιά στο ματς (πέτυχε 24 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ σε 24 λεπτά συμμετοχής), ο Έλληνας πάουερ-φόργουορντ αποχώρησε από την αναμέτρηση λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στο πόδι του.
Αμέσως το ιατρικό-τιμ κοίταξε το σημείο που ένιωθε ενοχλήσεις ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και τα μέλη του προπονητικού-τιμ, καθησύχασαν πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Ο Έλληνας διεθνής αισθάνθηκε τράβηγμα στο πόδι του, ο παίκτης ενημέρωσε αμέσως την ομάδα για τους πόνους που ένιωσε (κοντά στον κουτεπιέ) και το προπονητικό-τιμ τον αντικατέστησε αμέσως καθαρά για προληπτικούς λόγους. Δεν πρόκειται για διάστρεμμα, αλλά για τράνταγμα.

Παπαπέτρου: "Το 20-0 είναι τιμητικό"

Ο Παπαπέτρου στην Ελευσίνα πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι τιμητικό το 20-0 σερί που έχουν σημειώσει οι Πειραιώτες.
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αγωνίστηκε στην Ελευσίνα για περίπου 24 λεπτά και πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο 19χρονος φόργουορντ σημείωσε 15 πόντους (5/5δ, 1/4τρ, 2/2β), πήρε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, ολοκληρώνοντας αρκετές φάσεις στον αιφνιδιασμό. Είχε θετική απόδοση και από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι δεδομένο πως θα παρουσιάζει καλύτερος. Αρκεί να είναι υγιής, γιατί οι ιώσεις και οι τραυματισμοί είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει... έδαφος και να μείνει πίσω, σε σχέση με τους συμπαίκτες του.
Στις δηλώσεις του ο Ιωάννης Παπαπέτρου είπε τα εξής: "Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μας. Νικήσαμε και συνεχίζουμε. Για εμένα, είχαμε έναν τραυματισμό, τον ξεπέρασα και συνεχίζω.

Οι 20 νίκες σερί είναι τιμητικό, προσπαθούμε να το συνεχίσουμε, αλλά θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ πάνω από όλα, να βελτιωνόμαστε και βγάζουμε αυτά που ακριβώς θέλουμε στο παρκέ".

Κατσίβελης: "Η συνέχεια είναι απαιτητική"

 
Ο Κατσίβελης σχολίασε πως η συνέχεια είναι απαιτητική για τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε μπάσκετ με τον ίδιο ρυθμό έως το τέλος.
Ο Κατσίβελης αγωνίστηκε για περίπου 19 λεπτά στην αναμέτρηση στην Ελευσίνα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 8 πόντους (2/2τρ) και 3 ασίστ. Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε απαιτητική την αγωνιστική συνέχεια που έχει ο Ολυμπιακός.

Ο 22χρονος γκαρντ είπε τα εξής: "Το παιχνίδι απαιτούσε σήμερα συγκέντρωση από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο ώστε να μην μπαίναμε σε περιπέτειες.

Το καταφέραμε, πήραμε τη διαφορά και συνεχίσαμε έως το τέλος στον ίδιο ρυθμό.

Τώρα η συνέχεια είναι απαιτητική, έχουμε το ματς με τη Σιένα και αυτό είναι που κοιτάμε".


ALEX WEB RADIO/TV



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου