ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Εuroleague:Σενάρια, προκρίσεις και διασταυρωσεις

Εuroleague:Σενάρια, προκρίσεις και διασταυρωσεις

13/12/2013

Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης η Φενέρ πέφτει -εκτός ακραίου σεναρίου- στο δρόμο του Ολυμπιακού. Δείτε πως εξελίσσεται η κατάσταση για την πρόκριση, αλλά και για τα νέα σταυρώματα στο "Top-16".

Α' Όμιλος

Στον πρώτο όμιλο μετά τα τελευταία αποτελέσματα η Φενέρμπαχτσε είναι πρώτη, κάτι που σημαίνει ότι θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση. Εκτός αν προκύψει ένα και μόνο σενάριο. Οι Τούρκοι είναι πρώτοι σε τριπλή ισοβαθμία, αλλά και σε διπλή με την ΤΣΣΚΑ. Υστερούν μόνο της Μπαρτσελόνα, οπότε χάνουν την πρωτιά μόνο αν ηττηθούν στη Γαλλία, η ΤΣΣΚΑ χάσει στο Βελιγράδι και η Μπαρτσελόνα κερδίσει τη Μπουντιβέλνικ.

Από εκεί και πέρα η ΤΣΣΚΑ κάλυψε τη διαφορά της ήττας στη Βαρκελώνη και έχει το πάνω χέρι για τη 2η θέση. Θα την κατακτήσει αν κερδίσει η ίδια στο Βελιγράδι, ή αν χάσει η Μπαρτσελόνα από τη Μπουντιβέλνικ. Σε περίπτωση που οι Ρώσοι και οι Καταλανοί φέρουν το ίδιο αποτελέσμα η ΤΣΣΚΑ είναι 2η και οι "μπλαουγράνα" 3οι.

Σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση η Ναντέρ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το αποφασιστικό βήμα με το διπλό την Παρασκευή κόντρα στη Μπουντιβέλνικ. Από εκεί και πέρα την τελευταία αγωνιστική οι Γάλλοι υποδέχονται τους αδιάφορους Τούρκους, ενώ η Παρτίζαν (που υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Ναντέρ) αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ που θα "καίγεται". Η Μπουντιβέλνικ ουσιαστικά για να μείνει στο παιχνίδι θα πρέπει να κερδίσει τους Γάλλους και να ελπίζει στην έκπληξη στη Βαρκελώνη.

Η κατάταξη
Φενέρμπαχτσε 7-2
ΤΣΣΚΑ 6-3
Μπαρτσελόνα 6-3
Ναντέρ 3-5*
Παρτίζαν 3-6
Μπουντιβέλνικ 1-7*

Ματς που απομένουν
9η αγωνιστική
Μπουντιβέλνικ-Ναντέρ

10η αγωνιστική

Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ
Μπαρτσελόνα-Μπουντιβέλνικ
Ναντέρ-Φενέρ

Β' Όμιλος

Η πρώτη θέση έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Από εκεί και πέρα η Εφές μετά τα αναπάντεχα αποτελέσματα κινδυνεύει να μείνει εκτός, ειδικά αν η Μπάμπεργκ κάνει "διπλό" στο Μιλάνο (δεδομένου ότι έχει κερδίσει δύο φορές την ομάδα του Μαχμουτί).
Περισσότερα όμως θα κριθούν μετά το τέλος της αγωνιστικής.

Η κατάταξη
Ρεάλ 8-0*
Μιλάνο 4-4*
Εφές 4-5
Ζαλγκίρις 4-5
Μπάμπεργκ 3-5*
Στρασμπούρ 2-6*
*Ματς λιγότερο

Τα ματς που απομένουν
9η αγωνιστική
Μιλάνο-Μπάμπεργκ
Ρεάλ-Στρασμπούρ
10η αγωνιστική
Εφές-Ρεάλ
Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις
Στρασμπούρ-Μιλάνο

Γ' Όμιλος

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα πρώτος. Από εκεί και πέρα η Γαλατά με νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα στο ματς που απομένουν εξασφαλίζει τη 2η θέση. Για την πρόκριση όλα είναι ανοιχτά αφού και οι Πολωνοί μπορούν με δύο στα δύο να πάρουν το εισιτήριο.

Η κατάταξη
Ολυμπιακός 9-0
Γαλατά 5-3*
Μάλαγα 4-5
Μπάγερν 3-6
Σιένα 3-6
Ζ. Γκόρα 2-6*
*Ματς λιγότερο
Γαλατάσαραϊ-Ζ. Γκόρα

Τα ματς που απομένουν:
9η αγωνιστική
Γαλατάσαραϊ-Ζ. Γκόρα

10η αγωνιστική

Ζ. Γκόρα-Ολυμπιακός

Σιένα-Ουνικάχα
Μπάγερν-Γαλατάσαραϊ

Δ' Όμιλος

Η Μακάμπι έκανε το αποφασιστικό βήμα με τη νίκη της και ουσιαστικά θέλει μια ήττα της Κουμπάν (ότι και να κάνει στο ΟΑΚΑ) για να πάρει την πρωτιά, αφού έχει κερδίσει δύο φορές. Μετά τη γκέλα της Λαμποράλ, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα αν κάνει μια νίκη παραπάνω από τους Βάσκους (παίζουν την τελευταία αγωνιστική με τη Κουμπάν) να ξεφύγει από την 3η θέση, έχοντας βλέψεις ακόμη και για τη 2η αν φυσικά πάρουν θετικό αποτέλεσμα στη Ρωσία.

Κατάταξη
Μακάμπι 7-2
Κουμπάν 6-2*
Λαμποράλ 5-4
Παναθηναϊκός 4-4*
---
Ερ. Αστέρας 3-6
Λ. Ρίτας 1-8
*Ματς λιγοτερο

Τα ματς που απομένουν:
9η αγωνιστική
Κουμπάν-Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Λ. Ρίτας-Ερ. Αστέρας
Λαμποράλ-Κουμπάν

Τι γίνεται στους 16;

Το μόνο σίγουρο ως τώρα είναι ότι ο Ολυμπιακός και η Φενέρ θα βρίσκονται στον ίδιο όμιλο. Η Ρεάλ θα φιγουράρει στην κορυφή του άλλου γκρουπ. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
1ος όμιλος
Πρώτος Α
Πρώτος Γ
Δεύτερος Β
Δεύτερος Δ
Τρίτος Α
Τρίτος Γ
Τέταρτος Β
Τετάρτος Δ

2ος όμιλος
Πρώτος Β
Πρώτος Δ
Δεύτερος Α
Δεύτερος Γ
Τρίτος Β
Τρίτος Δ
Τέταρτος Α
Τέταρτος Γ

Σύστημα διεξαγωγής

 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου