ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ,ο μονομαχος του Champions League,τα προφιλ των αντιπαλων του(videos)

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ,ο μονομαχος του Champions League τα προφιλ των αντιπαλων του (videos)

28/09/2014


Για μια ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο ραντεβού όλων των μεγάλων ονομάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και για μια ακόμα χρονιά ζει την υπεροχη εμπειρια να βρισκεται στα μεγαλα σαλονια της Ευρωπης πρεσβευοντας παναξια εκτος απο τα εκατομυρια Ολυμπιακους ανα την Υφηλιο και μια ολοκληρη χωρα, την Ελλαδα.

Ολοι μας ζησαμε τις μεταγραφες των Ελληνων ποδοσφαιριστων σε μεγαλα club της Ευρωπης και με τιμες ρεκορ κατι που αποδεικνυει την αξια των Ελληνων ποδοσφαιριστων μεν αλλα και την τοσο προσεγμενη δουλεια που γινεται σε αυτους απο το τεχνικο τιμ τριπλασιαζοντας την αξια τους με τις αποδοσεις τους σε ολες τις Διεθνεις διοργανωσεις και κατα συνεπεια να πολλαπλασιαζεται η αξια τους στο ποδοσφαιρικο στερεωμα και να ειναι περιζητητοι.

Μεσα σε λιγα χρονια ο Ολυμπιακος καταφερε να φτασει τις Ακαδημιες του αλλα και την μεταπωλητικη αξια των ποδοσφαιριστων του να διογκωνεται και να ακολουθει τα αχναρια των υπολοιπων μεγαλων συλογων.



Η κληρωση του Champion League


Απέναντι σε δύο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους) αλλά και την πρωτάρα στο Champions League, Μάλμε, θα κυνηγήσει την πρόκριση ο Ολυμπιακός.

Δυο βουνά κι ένας… λόφος
Αντιπάλους με παρελθόν και ιστορία αλλά και νιόφερτους στο θεσμό θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στον α΄ όμιλο του Champions League.
 Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν απέναντι στην περσινή φιναλίστ του θεσμού και πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Γιουβέντους που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία και ψάχνει τη διάκριση στην Ευρώπη και την πρωτάρα στη διοργάνωση Μάλμε.


Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων:

Group A

1. Ατλέτικο Μαδρίτης
2. Γιουβέντους
3. Ολυμπιακός
4. Μάλμε

Group B

1. Ρεάλ Μαδρίτης
2. Βασιλεία
3. Λίβερπουλ
4. Λουντογκόρετς

Group C

1. Μπενφίκα
2. Ζενίτ
3. Λεβερκούζεν
4. Μονακό

Group D

1. Άρσεναλ
2. Μπορούσια Ντόρτμουντ
3. Γαλατάσαραϊ
4. Άντερλεχτ

Group E

1. Μπάγερν Μονάχου
2. Μάντσεστερ Σίτι
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
4. Ρόμα

Group F

1. Μπαρτσελόνα
2. Παρί Σεν-Ζερμέν
3. Άγιαξ
4. ΑΠΟΕΛ

Group G

1. Τσέλσι
2. Σάλκε
3. Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
4. Μάριμπορ

Group H

1. Πόρτο
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ
3. Αθλέτικ Μπιλμπάο
4. Μπάτε Μπορίσοφ

Τα προφιλ των αντιπαλων του Ολυμπιακου

Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης

Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης
Την περασμένη χρονιά οι "ροχιμπλάνκος" έκαναν απίστευτες υπερβάσεις. Κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα του Σιμεόνε θα έφτασε τόσο ψηλά. Με απίστευτη διάρκεια και σταθερότητα όλη τη χρονιά.
Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στο "Καμπ Νόου" κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Και έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από τα χέρια της, καθώς η Ρεάλ την ισοφάρισε στον τελικό, στις καθυστερήσεις!
Κανείς δεν περίμενε ότι μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά… Όσο για φέτος. Έκανε ιδανική αρχή με την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ Καπ κόντρα στην μισητή Ρεάλ! Όμως το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι πως τώρα όλοι την έχουν μάθει. Και το στοιχείο του αιφνιδιασμού που είχε πέρσι, δεν υπάρχει πια…
Παράλληλα με τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, σε καίριες θέσεις, οι Μαδριλένοι είναι αναγκασμένοι να παίξουν λίγο διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, παράλληλα με την ικανότητα να κάνει πρωταθλητισμό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντιέγκο Σιμεόνε
Αν και μόλις 44 ετών, ήδη έχει πετύχει πολλά. Αυτή η Ατλέτικο είναι δικό του δημιούργημα και ο περσινός τίτλος του πρωταθλητή Ισπανίας, μια επιβράβευση για το έργο του! Ο "Τσόλο" μετράει ήδη 5 τίτλους στη Μαδρίτη και πριν πάει εκεί, είχε δύο πρωταθλήματα Αργεντινής, με Εστουντιάντες και Ρίβερ Πλέιτ.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Έχασε αρκετούς παίκτες μεταξύ των οποίων τους Ντιέγκο Κόστα, Φελίπε Λουίς και Αντριάν, αλλά και τον Κουρτουά που γύρισε στην Τσέλσι! Η μετακίνηση του Ισπανό-Βραζιλιάνου σέντερ φορ στους "μπλε" του Λονδίνου άλλαξε το αγωνιστικό της πρόσωπο. Πληθώρα κινήσεων ενίσχυσης με πιο σημαντική τον Μάντζουκιτς, όπως και τους Γκριεζμάν, Ραούλ Χιμένες, Σικέιρα.
ΓΗΠΕΔΟ: "Βιθέντε Καλντερόν" (54.907)


Βρίσκεται στην περιοχή της Αργκανθουέλα. Το 1966 άνοιξε τις πύλες του, ολοκληρώθηκε το 1970 και το 1971 μετονομάστηκε στη σημερινή του ονομασία. Ήταν το πρώτο ισπανικό γήπεδο που αναβαθμίστηκε στην κατηγορία των 5 αστέρων της ΟΥΕΦΑ! Βρίσκεται κοντά στις στάσεις της γραμμής 5 του μετρό, "Πιραμίδες" και "Μαρκές ντε Βαντίγιο".
Δεν έχει αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια φορά συναντήθηκαν στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1993) και προκρίθηκε με ισοπαλία 1-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" και νίκη 3-1 στο "Βιθέντε Καλντερόν".

Το προφίλ της Γιουβέντους

Το προφίλ της Γιουβέντους
Η Γιουβέντους έχοντας την καλύτερη ομάδα, πέρυσι, στην Ιταλία, κατέκτησε εύκολα το πρωτάθλημα με 17 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη στη γενική κατάταξη, Ρόμα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, δεν έκανε τίποτα, καθώς αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Αυτό, στο Τορίνο, ευελπιστούν ότι θ’ αλλάξει φέτος.
Σε καμία περίπτωση η Γιουβέντους δεν αποτελεί ένα από τα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ιταλοί, όμως, διαθέτουν εξαιρετικό ρόστερ, το οποίο μπορεί να κάνει την έκπληξη.
Οι «μπιανκονέρι» απέκτησαν φέτος 14 παίκτες και σε συνδυασμό με το υπάρχων ρόστερ, ο Αλέγκρι θα έχει, αν μη τι άλλο, πολλές λύσεις στη διάθεσή του.
Οι εγχώριες υποχρεώσεις της ιταλικής ομάδας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, μιας κα το πρωτάθλημα στη γειτονική χώρα θα ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μασιμιλιάνο Αλέγκρι
Η Γιουβέντους έχει εδώ και περίπου ένα μήνα νέο προπονητή. Ο λόγος για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος αντικατέστησε τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ανέλαβε χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ιταλίας. Η είδηση της έναρξης της συνεργασίας της «Γηραιάς Κυρίας» με τον Ιταλό προπονητή δεν άρεσε, πάντως, στους οπαδούς της Γιουβέντους, 300 εκ των οποίων διαδήλωσαν τη μέρα που ανακοινώθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ιταλικής ομάδας.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Πήγε… λαός στο Τορίνο
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 14 μεταγραφές έκανε κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού η Γιουβέντους. Το μεγαλύτερο ποσό που δαπάνησαν οι «μπιανκονέρι» ήταν για την απόκτηση του Αλβάρο Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στοίχησε 20 εκατ. ευρώ. Τη φανέλα της Γιούβε θα φορούν φέτος και οι: Πατρίς Εβρά, Ρομπέρτο Περέιρα, Κίνγκσλεϊ Κομάν, Γρηγόρης Κάστανος, Μαουρίτσιο Ίσλα, Κριστιάν Πασκουάτο, Φρέντερικ Σόρενσεν, Στέφανο Στουράρο, Λούκα Μαρόνε, Σασουόλο, Ρομούλο, Κάρλο Πινσόλιο, Βιτσέντζο Φιορίλο, Κάρλος Μπλάνκο Μορένο.
ΓΗΠΕΔΟ: «Γιουβέντους Στάντιουμ» (40.843)
Από το 2011 η Γιουβέντους αγωνίζεται στο νέο ιδιόκτητο γήπεδό της, το οποίο ονομάζεται «Γιουβέντους Στάντιουμ» και χτίστηκε στη θέση του παλιού «Ντέλε Άλπι». Το νέο «σπίτι» των «μπιανκονέρι» στοίχισε στην οικογένεια Ανιέλι περίπου 120 εκατ. ευρώ και είναι χωρητικότητας 40.843 θεατών. Το γήπεδο εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011, με τον φιλικό αγώνα: Γιουβέντους-Νοτς Κάουντι, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1. Η χωρητικότητα-ρεκόρ του γηπέδου έγινε στις 9 Απριλίου 2012 και ανέρχεται στα 40.843 άτομα στον αγώνα: Γιουβέντους-Μπάγερν Μονάχου.

Το προφίλ της Μάλμε

Αν και μετρά 104 χρόνια ιστορίας, η Μάλμε θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε φάση ομίλων Champions League και έχει να υπερηφανεύεται για το (χαμένο) τελικό του Πρωταθλητριών το 1979.

Το προφίλ της Μάλμε
Την πρωταθλήτρια Σουηδίας το 2013 και πρωτοπόρο φέτος, Μάλμε, θα βρει μπροστά του (εκτός των Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους) ο Ολυμπιακός.

Η Μάλμε έχει ως κορυφαία στιγμή στην ιστορία της συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το μακρινό 1979, όταν ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη μεγάλη Νότιγχαμ. Φέτος –χωρίς να τρέφει ελπίδες να επαναλάβει κάτι παρόμοιο- κατάφερε να γράψει ξανά ιστορία, αφού για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε φάση ομίλων.

Εκεί βρέθηκε πετώντας εκτός της Σάλτσμπουργκ στα πλέι οφ, κυρίως χάρη στο απίθανο 3-0 στο γήπεδο της, αποτέλεσμα που ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου ματς.


Νωρίτερα, στον τρίτο προκριματικό γύρο κατόρθωσε να ανατρέψει το 4-2 από τη Σπάρτα Πράγας και επικρατώντας 2-0 στην έδρα της, πέρασε στην επόμενη φάση.


Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της έναντι των υπολοίπων ομάδων του α’ ομίλου είναι το γεγονός πως το πρωτάθλημα Σουηδίας βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη και σε αυτό μετά από 21 αγωνιστικές, η Μάλμε είναι στην κορυφή με 48 βαθμούς, 7 περισσότερους από την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Προπονητής της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2014 είναι ο 60χρονος Άγκε Χαρέιντε και το μεγάλο της αστέρι ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, ο οποίος παλιότερα είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ρόζενμπεργκ επέστρεψε μετά από μια δεκαετία στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, έχοντας στο μεταξύ περάσει με επιτυχία από Άγιαξ, Βέρντερ Βρέμης, Σανταντέρ και Γουέστ Μπρομ. Φέτος έχει βρει δίχτυα 10 φορές για το πρωτάθλημα και άλλες 4 στην Ευρώπη, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα σε επιτυχίες. Στα 31 του χρόνια δείχνει ώριμος και… απειλεί τον Ολυμπιακό και τους υπόλοιπους.

Έδρα της είναι το «Swedbank Stadion» χωρητικότητας 24.000 θεατών.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου