ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Super League:Tα αποτελεσματα της 1ης αγωνιστικης και η αυλαια της Δευτερας (videos)

Super League:Tα αποτελεσματα της 1ης αγωνιστικης και η αυλαια της Δευτερας (videos)


25/08/2014


Το παιχνίδι Πανιώνιος – Εργοτέλης κλείνει απόψε το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας (21:30, Novasports 1). Οι δύο ομάδες, όμως, δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση την περσινή τους εικόνα.

Ο λόγος είναι ότι και οι δύο έχουν προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στα ρόστερ τους, με τους Νεοσμυρνιώτες να βασίζονται – λόγω των οικονομικών προβλημάτων – σε νεαρούς παίκτες.

Επίσης, αλλαγές έχουμε και στους πάγκους, αφού στην Πλατεία βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Τερεζόπουλος και οι Ηρακλειώτες προσέλαβαν τον Χουάν Φεράντο. Πρόκειται για δύο άφθαρτους προπονητές που προσπαθούν να εμφυσήσουν τη δική τους φιλοσοφία στους παίκτες τους και που αμφότεροι επιθυμούν από τις ομάδες τους να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.


Ο πρώτος υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, εκτός από τον Αμίρ Κούρντι που ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Σαουδική Αραβία.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ισπανός κόουτς δεν υπολογίζει τους Μπογκντάνοφ, Φιντέλεφ, Κούρεζ, Μπαμ – Μπαμ, Νόσκοβιτς και Στογιάνοβιτς.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1


Τέλος στην κακή παράδοση κόντρα στον Πανθρακικό έβαλε η Κέρκυρα! Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, οι «Φαίακες» νίκησαν 2-1 την ομάδα της Κομοτηνής, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας!

Αυτά που ήξερες, ξέχασέ τα!
Ήρθε η… ώρα της! Η Κέρκυρα δεν είχε νικήσει ποτέ τον Πανθρακικό στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, αλλά το κατάφερε στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας με σκορ 2-1!

Πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο οι «Φαίακες» που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τους Ναγιάρ (16’) και Καϊκούτ (27), με την ομάδα της Κομοτηνής να μειώνει στο 62ο λεπτό με τον Ιγκόρ.

Το ματς

Χωρίς ρυθμό και με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ο Πανθρακικός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Κέρκυρας, η οποία περίμενε πίσω. Περίπου με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και σε ένα φάουλ που κέρδισαν -σε καλό σημείο- ο Ναγιάρ άνοιξε το σκορ, με ωραία απευθείας εκτέλεση. Στη συνέχεια, η ομάδα της Κομοτηνής είχε περάσει μπροστά για την ισοφάριση και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι «Φαίακες», καθώς ύστερα από ωραία αντεπίθεση έκαναν δύο τα τέρματά τους με τον Καϊκούτ (27’). Η αδυναμία των φιλοξενούμενων να απειλήσουν την εστία του Σέτκους επιβεβαιώθηκε από τη μία -και εντελώς άστοχη- τελική προσπάθεια που είχαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο από τύχη -για εκείνους- δεν έληξε με την Κέρκυρα να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανθρακικός ήταν αυτός που έψαξε το γρήγορο γκολ, ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως, η ανασταλτική λειτουργία της Κέρκυρας λειτουργούσε πολύ καλά. Το πρώτο… καμπανάκι για τους φιλοξενούμενους ήρθε με τον Παπαγεωργίου, ύστερα από «γέμισμα» του Τζάνη, με τον Ιγκόρ όμως να μην αστοχεί στη συνέχεια και να μειώνει στο 62’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι «Φαίακες» πλησίασαν στο τρίτο τέρμα, αλλά ο Φερνάντες είπε «όχι». Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς έπεσε, με την ομάδα της Κομοτηνής, όμως, να εξακολουθεί έχει την κατοχή, αλλά να μην καταφέρνει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να παίρνουν τους πρώτους τρεις βαθμούς της σεζόν στην επάνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα.


Οι συνθέσεις:


Κέρκυρα (Γρηγορίου):
Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Μαραγκός, Κανακούδης, Καρντόσο, Ναγιάρ, Ρόχας (79’ Ζορμπάς), Χαβίτο (88’ Ντιμιτρόφσκι), Ομπράντοβιτς (64’ Ντιόγκο), Καϊκούτ.

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Μαρκόβσκι, Κόντος, Ανδρεόπουλος.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Φερναντές, Τζάνης, Κάσες (46’ Ντιγκινί), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (61’ Γκιγιέρμο Πέρες), Ιγκόρ, Παπαγεωργίου, Τσιανταφυλλάκος (74’ Χασομέρης), Λαδάκης.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μαχία, Χρήστου, Αράμπα Αγιοντέγι.

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0

Ο ΟΦΗ διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και δικαιώθηκε (1-0) στο φινάλε, με τον Πετρόπουλο να σκοράρει στην επιστροφή του στους Κρητικούς. Αποβλήθηκε ο Γκατούζο.

Ο... παλιός είναι αλλιώς

Ο επιμένων… νικά. Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος του Παναιτωλικού, αλλά και «άσφαιρος» μέχρι το 92ο λεπτό, όταν ο Αντώνης Πετρόπουλος με... σεντερφορίσιο γκολ «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό και χάρισε «τρίποντο» στην ομάδα του στην πρεμιέρα της Super League. Αυτή ήταν η επανεμφάνιση του 28χρονου επιθετικού με την ομάδα του Ηρακλείου ύστερα από πέντε χρόνια, καθώς είχε αγωνιστεί τη σε αυτήν τη σεζόν 2008-09 ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό.

inner

Ο Τζενάρο Γκατούζο παρουσίασε στο ντεμπούτο του ένα σύνολο με στοιχεία από το δικό του ποδοσφαιρικό DNA. Δηλαδή «μαχητικό», παρότι στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει στο ξεκίνημα του. Ο Ιταλός προπονητής αποβλήθηκε μετά το γκολ που πέτυχε η ομάδα του, καθώς πανηγύρισε έξαλα την επιτυχία της.

Οι Κρητικοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός βελτιώθηκε και θα μπορούσε να σκοράρει στο 50’, όμως ο Καπέλ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ βρέθηκε τετ α τετ με τον Λόρια. Πάντως, ο ΟΦΗ ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος και αυτός που από το 75’ και μετά είχε το μυαλό του στο να σκοράρει και δικαιώθηκε.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν «κρύες» στην αναμέτρηση και αυτό δικαιολογείται εν μέρει, διότι ήταν το πρώτο επίσημο τους ματς στη φετινή σεζόν. Από το 14’ ανέβηκε ο ΟΦΗ και ταυτόχρονα «νοστίμισε» το παιχνίδι. Οι Κρητικοί που έπαιξαν 3-5-2, είχαν το απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος και έκαναν κλασικές ευκαιρίες σε αντίθεση με τον αντίπαλο τους, που έγινε πιο επιθετικός από το 20’ και μετά, αλλά του δεν τον ένιωσε ιδιαίτερα η άμυνα των γηπεδούχων.

Ο ΟΦΗ απειλούσε με τους Πετρόπουλο, Μιλιάζες και Περογαμβράκη, ενώ ο Πορτογάλος μαζί με τον Στάθη ήταν αυτοί που δημιουργούσαν κυρίως τα ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Περογαμβράκης είχε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, ενώ ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 23ο και το 38ο λεπτό. Θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ η ομάδα του Γκατούζο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Μπρακάλι αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες και το σουτ του Περογαμβράκη. Τα «καναρίνια» από την άλλη τα χαλούσαν στην τελική πάσα και ο Άνδρε Άλβες που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, ήταν αποκομμένος από τους συμπαίκτες του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ανέβηκε και μπορεί να μην είχε τις πολλές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να κλείσει τους χώρους στους παίκτες του ΟΦΗ. Μάλιστα, μπήκε πολύ δυνατά και είχε τετ α τετ στο 50’ με τον Κάπελ, που νικήθηκε από τον Λόρια. Ο Παναιτωλικός πήγε το παιχνίδι όπως ήθελε μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου, παγώνοντας τον ρυθμό και στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό και τα τρία αποτελέσματα ήταν ανοικτά. Όμως στο φινάλε ο Παναιτωλικός έπαιξε για την ισοπαλία και ο ΟΦΗ που ήθελε πιο πολύ τη νίκη στον τιμώρησε στο φινάλε.

Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου 3-1

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Ο Ολυμπιακός ορεξάτος στο πρώτο 45λεπτο πέτυχε τρία γκολ (3-1) και «καθάρισε» το παιχνίδι με την Νίκη Βόλου ξεκινώντας με νίκη τη Σουπερ Λίγκα.

Ζεσταίνεται...
Χωρίς να δυσκολευτεί και να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη 3-1 επί της Νίκης Βόλου το εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Καλοί στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου οι παίκτες του Μίτσελ έδειξαν ένα δείγμα των δυνατοτήτων τους, πετυχαίνοντας τρία γκολ και «καθαρίζοντας» το παιχνίδι με τους Βολιώτες.

Θετικό ντεμπούτο του Αφελάι ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και πρόλαβε να σκοράρει στο 32ο λεπτό. Κασάμι (11’) και Διαμαντάκος (28’) οι άλλοι σκόρερ των Πειραιωτών.

Καλή η παρουσία της Νίκης Βόλου ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτό. Έφτασε στο γκολ με τον Σκουρτάι στο 56ο λεπτό και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Ρομπέρτο.

Το ματς

Ήταν θέμα χρόνου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ρυθμό και να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι με την Νίκη Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τα… πατήματά τους και κατάφεραν κερδίσουν την κατοχή της μπάλας και να οργανώνουν επιθέσεις προς την εστία της ομάδας του Βλουτ, χωρίς ωστόσο να φορτσάρουν ιδιαίτερα.

Τελικά, χρειάστηκε ένα σουτ στο 11ο λεπτό από τον Κασάμι έξω από τη μεγάλη περιοχή για να ανοίξουν το σκορ οι ερυθρόλευκοι. Ανέβασε ρυθμό και κατάφερε με τον Διαμαντάκο να διπλασιάσει τα τέρματά του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσόρι.

Οι… άμυνες των παικτών της Νίκης Βόλου έπεσαν, με τον Ολυμπιακό να φτάνει εύκολα στη μεγάλη περιοχή της περιοχής του Βλουτ και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 30ο λεπτό ο Αφελάι, ο οποίος δεν κινήθηκε στη γραμμή αλλά πιο κοντά στον άξονα, έκανε το 3-0 μετά από μια καλή πάσα του Τσόρι.

Με μια αρκετά καλή φάση, την καλύτερή της μέχρι τότε στο παιχνίδι, άρχισε το δεύτερο 45λεπτου για την Νίκη Βόλου. Ο Γιαννιτσάνης έπιασε την κεφαλιά μετά από καλή σέντρα του Νικλητσιώτη, με τον Ρομπέρτο να παραχωρεί δύσκολα το κόρνερ.

Τελικά, η επιθυμία των παικτών του Βλουτ να πετύχουν ένα γκολ έγινε πράξη στο 56ο λεπτό με τον Σκουρτάι με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια να περνάει τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Αμπιντάλ και να… νικά με πλασέ τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ στο παιχνίδι μετά την είσοδο του Μπενίτες στον αγωνιστικό χώρο στο 69ο λεπτό. Ωστόσο και πάλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν μένοντας έτσι στο υπέρ τους 3-1.

Αρκετά καλός στο ένας με έναν ο Ντοσεβί ο οποίος «έβγαλε» αρκετές απειλές για την άμυνα της Νίκης με σέντρες, ενώ είχε καλή συνεργασία με τον Ομάρ. Κινητικός ο Κασάμι, ο οποίος βοήθησε και ανασταλτικά, και ορεξάτος ο Μαζουάκου από τα αριστερά. Αρκετά καλές εντυπώσεις άφησε ο Σκουρτάι για τη Νίκη Βόλου πετυχαίνοντας και ένα πολύ όμορφο γκολ.


Οι συνθέσεις

 Ολυμπιακος :Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία (46’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Αφελάι (60’ Γκαζαριάν), Διαμαντάκος (69’ Μπενίτες).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Σαβιόλα, Μπουχαλάκης, Παπαδόπουλος, Μπενίτες, Σαλίνο, Γκαζαριάν.

Νίκη Βόλου (Βλουτ) : Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ιβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης (46’ Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκουρτάι.

Στον πάγκο: Ταϊρης, Καρασαλίδης, Μάρτινς, Κυζιρίδης, Κορέτα, Κοτσαρίδης, Αργύρης.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0


Γι’ αυτό τον πήρε ο Ατρόμητος. Για να βρει τα γκολ του Παπαδόπουλου. Και με το… καλημέρα ο Παπάζογλου αποδείχθηκε άξιος αντικαταστάτης, χαρίζοντας με δικό του τέρμα τη νίκη επί του Πλατανιά (1-0).

«Παπ» εκείνος, «Παπ» κι αυτός!
Το ρόλο του φετινού «πυροβολικού» του Ατρόμητου επιβεβαίωσε… με τη μία ο Θανάσης Παπάζογλου!

Στην παρθενική του συμμετοχή, ο Έλληνας φορ αποδείχθηκε άξιος αντικαταστάτης του Παπαδόπουλου, καθώς δικό του τέρμα χάρισε στους Περιστεριώτες τη νίκη επί του Πλατανιά (1-0).

Καλός ρυθμός στον αγώνα, με την ομάδα του Παράσχου να ‘χει δύο δοκάρια (με σουτ του Ναπολεόνι και πέναλτι του Τάτου), την ώρα που οι Κρητικοί πάλεψαν για να πάρουν… κάτι στη δύσκολη πρεμιέρα τους, αλλά επιστρέφουν με «άδεια» χέρια και χάνουν τον Ζουμπουλάκη (αποβλήθηκε) στο επόμενο ματς τους.

Το ματς:

Έχουν περάσει μέρες απ’ το «στραπάτσο» με τη Σαράγεβο, αλλά ο Ατρόμητος έδειχνε να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ. Και γι’ αυτό ο (αρκετά) κεφάτος Πλατανιάς θέλησε να τιμωρήσει την… τρικυμία των πρώτων λεπτών. Με αιχμή του δόρατος τον Γουνδουλάκη να… οργώνει το γήπεδο και τους Ναζλίδη, Τσουράκη να ‘χουν τις ευκαιρίες, οι Κρητικοί έδειχναν να πατούν καλύτερα και να είναι οι μόνοι που απειλούσαν ουσιαστικά για να ανοίξει το σκορ.

Οι Περιστεριώτες, όμως, έχουν και την εμπειρία και την ποιότητα για να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Έστω λοιπόν κι αν φτάσαμε στο 20’ για να βγει ολοκληρωμένη επίθεση, ο Παπάζογλου –κόντρα στη ροή του ματς- σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι από κοντά και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ανοίγοντας κι ο ίδιος τον… προσωπικό του λογαριασμό. Οι Κρητικοί θέλησαν να αντιδράσουν και να συνεχίσουν από ‘κει που σταμάτησαν πριν το τέρμα, αλλά είναι αλήθεια πως είχαν επηρεαστεί απ’ την «ψυχρολουσία». Κι αν δεν ήταν ο Περιστερίδης, ενδεχομένως το σκορ να είχε μεγαλύτερη διάσταση (που έβγαλε σουτ του Καραμάνου).

Απ’ τη μία περιμέναμε συντήρηση και ίσως κάποιο πρόωρο… κλείδωμα, απ’ την άλλη αντίδραση και πιθανή ισοφάριση. Και τα δύο έφτασαν κοντά στο να βρουν εφαρμογή νωρίς-νωρίς στο δεύτερο μέρος. Αλλά το φοβερό σουτ του Ναπολεόνι σταμάτησε στο δοκάρι του Πλατανιά, ενώ και ο Τσέναμο (σε ένα ήσυχο απόγευμα) επενέβη όταν χρειάστηκε σε κεφαλιά του Μπανανά! Αμφότεροι οι προπονητές έκαναν αλλαγές για να πετύχουν τους στόχους τους. Κι όσο ο χρόνος κυλούσε, φαινόταν πως ο Ατρόμητος είναι πιο κοντά στο δικό του (στόχο).


inner

Και θα μπορούσε να μην αγχωθεί στα τελευταία λεπτά αν ήταν πιο συγκεντρωμένος, πιο τυχερός, πιο εύστοχος. Στο 83’ ουσιαστικά ο Ναζλίδης κράτησε τον Πλατανιά στο… κόλπο της «κλοπής» ενός θετικού αποτελέσματος, αποκρούοντας πάνω στη γραμμή, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Τάτος έχασε μεγάλη ευκαιρία να διώξει την όποια αγωνία των καθυστερήσεων. Απ’ την άσπρη βούλα όμως σημάδεψε δοκάρι (σε πέναλτι-αποβολή που κέρδισε ο Γεωργίου απ’ τον Ζουμπουλάκη) και έδωσε μια μίνι... παράταση που δεν οδήγησε σε θρίλερ, με τον Ατρόμητο να παίρνει τελική τη νίκη με το 1-0.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Παράσχος):
Τσέναμο, Νάστος, Γιανούλης, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (67’ Γεωργίου), Ναπολεόνι (75’ Τάτος)

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Κούρος, Φάμπιο, Μπάλλας

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Νέπλιακ (71’ Ζουμπουλάκης), Μαχαμάτ, Δημήτρης (81’ Τόρες), Μπανάνα, Νούνες, Μενδρινός, Ναζλίδης, Τσουράκης (71’ Μπεριάν), Γουνδουλάκης

Στον πάγκο: Κοκκάλας, Τσοντάκης, Ιτούα, Τετέ

Βέροια - Skoda Ξανθή 

Η Ξάνθη γύρισε από την… κόλαση σε τρία λεπτά, ισοφαρίζοντας, ενώ έχανε με 2-0, αλλά τελευταία μίλησε η Βέροια και πήρε νίκη (3-2) σε πρεμιέρα της πρώτης κατηγορίας, ύστερα από το δεκαεπτά χρόνια.

Μίλησε τελευταία η... «Βασίλισσα»
Από ένα ημίχρονο είχαν Βέροια και Ξάνθη, αλλά η «Βασίλισσα» του Βορρά» έφυγε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν με 3-2 την Ξάνθη, παρότι έδειχνε να ξεγλιστράει από τα χέρια τους το παιχνίδι, στο οποίο ήταν μπροστά με 2-0 μέχρι το 77’ χάρις στα γκολ των Βεργώνη (41’, 48’ Μπεν). Όμως, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δυο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτό, με τον Ομπόντο (77’) και τον Λουσέρο που έκανε γκολ στο 80’ το πέναλτι που κέρδισε ο Ράνος από τον Χάσελμπαϊνκ.

Ο πρώτος σκόρερ της Βέροιας την περυσινή σεζόν, Μοχάμεντ Μπεν έγινε δημιουργός στο 83’ και ο Ντουμίτρου είπε «ευχαριστώ», διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, που της έδωσε το πρώτο «τρίποντο» σε πρεμιέρα της Α’ Εθνική μετά από δεκαεπτά χρόνια.

Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 1997-98, όταν είχαν ξεκινήσει με το δεξί κόντρα στην Καβάλα, της οποίας είχαν επικρατήσει 4-2.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα. Έχοντας ευκαιρία με τον Καρυπίδη στο 2ο λεπτό και τον Καπετάνο να γίνεται επικίνδυνος στο 4’, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ διότι, η Βέροια πήρε… μπρος στο 8’, όταν είχε την πρώτη καλή της στιγμή, με τον Κάμπορα να πρωταγωνιστεί σε αυτήν. Από εκεί και πέρα, παρότι η κατοχή ήταν μοιρασμένη μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.

inner

Ο Καλτσάς δημιούργησε πολλούς… κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα με τα καλά εκτελεσμένα στημένα του, αλλά είτε λόγω του Κυριακίδη ή της αστοχίας των ποδοσφαιριστών της «βασίλισσας του Βορρά» δεν ήρθε έτσι το γκολ. Κορυφαία στιγμή ήταν αυτή με τον Μπεν, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο έκανε εξαιρετική επέμβαση και δεν άφησε να σκοράρει σε εκείνο το σημείο. Τελικά, ο Βεργώνης έκανε το 1-0 στο 41’ με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή. Η Ξάνθη μετά το πολύ καλό ξεκίνημα, το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν κάποιες υποψίες φάσης, με τον Καπετάνο.

inner

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και η υπεροχή της είχε ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς βρήκε… δίχτυα για δεύτερη φορά, με τον συνήθη ύποπτο, Μοχάμεντ Μπεν. Από εκεί και πέρα η Βέροια έκανε μεγάλη «κοιλιά» και οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους δόθηκε και έγιναν πιο επιθετικοί. Ότι δεν κατάφερε να κάνει σε 77 λεπτά η Ξάνθη και επί περίπου ένα ημίωρο όπου υπερείχε, το πέτυχε δύο φορές σε ένα τρίλεπτο, με τους Ομπόντο και Λουσέρο. Η Βέροια όμως πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ντουμίτρου και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους.



Οι συνθέσεις
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονιές, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (70' Χασελμπάινκ), Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου), Μπεν.

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζινάρ, Τσιάμης, Μάνος, Γεωργιάδης.

Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46’ Παπαστεριανός) Φλίσκας (55' Ράνος) Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ολιβέιρα (69' Ομπόντο).

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ράνος, Κομεσίδης.

Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Λάζαρος Δημητριάδης, Ιωάννης Τουμπακάρης
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης


ΠΑΟΚ-Καλλονη

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καλλονή για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην -άδεια λόγω τιμωρίας- Τούμπα.


Πασκουάτο


* Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη.

Η ΑΕΛΚ προηγήθηκε με τον Καμαρά στο 64΄, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 74΄ με τον Περέιρα, ο οποίος αποβλήθηκε στο 87΄. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι νησιώτες, λόγω αποβολής του Μπαρέρα στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο πρώτο δεκάλεπτο να πετύχει ένα γκολ, χωρίς να τα καταφέρει, και στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του. Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν ξανά στροφές για ένα πεντάλεπτο μετά το ημίωρο, χωρίς να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, ενώ πίεσαν και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η Καλλονή προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και κατάφερε σε μια από αυτές, στο 64΄, να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Λεοζίνιο «τροφοδότησε» τον Καμαρά και αυτός «νίκησε» τον Γλύκο και «έγραψε» το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 74΄ με τον Περέιρα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Χογκ μετά το γύρισμα του Μακ (1-1). Το σκορ δεν άλλαξε ως τη λήξη, ενώ οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες.

Ο Περέιρα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 87΄ για χτύπημα εκτός φάσης στον Λεοζίνιο, ενώ ο Μπαρέρα πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κόκκινες: Περέιρα (87΄) - Μπαρέρα (+90΄, δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Βίτορ - Μπαρέρα, Κεϊτά, Λεοζίνιο

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης (68΄ Μαντούρο), Τζιόλης (77΄ Ρατς), Μάρτενς (55΄ Σαββίδης), Περέιρα, Μακ, Κουλούρης.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης):
Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Βαλιός, Γιορέντε, Καλτσάς (Γιώργου), Μπαρέρα, Καμαρά (81΄ Κύπρου), Μανούσος, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος (58΄ Κεϊτά).

ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1 1η αγωνιστική HL από greeksuperleague

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 3-1



Ανώμαλη… προσγείωση για τον Αστέρα! Οι Αρκάδες προηγήθηκαν, αλλά ένας καταιγιστικός ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο τους… επανέφερε στην ελληνική πραγματικότητα, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 3-1!

Do you know… Γιάννενα;
Ο Αστέρας Τρίπολης ζει το ευρωπαϊκό του όνειρο, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα τον… προσγείωσε ανώμαλα στην ελληνική πραγματικότητα!

Οι Αρκάδες αν και τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι, στους «Ζωσιμάδες», δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν το ρυθμό των παικτών του Γιάννη Πετράκη στο δεύτερο μέρος, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-1!

Το γκολ του Αστέρα, στη μοναδική ευκαιρία που είχε στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε ο Μπαράλες στο 42’, με τον Τσάβες να φέρνει το ματς στα ίσα στο 59’ και τους Ίλιτς (67’) και Τζημόπουλο (70’) να «καθαρίζουν» το ματς μέσα σε τρία λεπτά! Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Αρκάδες, λόγω της αποβολής -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Παπαχρήστου.

Το ματς


Παιχνίδι κέντρου, με αργό ρυθμό και τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, ήταν η εικόνα του πρώτου 15λεπτου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία –την πρώτη στο ματς- στο 16ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή, ωστόσο αυτή ήταν… φλύαρη, καθώς δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά την εστία του Θεοδωρόπουλου. Από την άλλη, ο Αστέρας περίμενε και αφού είχε το πρώτο «καμπανάκι» με τον Μάσα στο 39’, τρία λεπτά αργότερα ο Μπαράλες με ωραία κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με το 1-0 να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

inner
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Στάικος Βεργέτης έβαλε στο ματς τον Κουρμπέλη, στη θέση του Φερνάντες. Αυτό στέρησε από την ομάδα του την κυκλοφορία στο κέντρο, με τον ΠΑΣ να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση και το κατάφεραν με τον Τσάβες στο 59’. Όμως, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη δεν επαναπαύτηκαν, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, με τους Αρκάδες από την άλλη να αρκούνται σε παθητικό ρόλο. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Γιαννιώτες, καθώς μέσα σε τρία λεπτά (67’-70’) «καθάρισαν» το παιχνίδι, με τα γκολ των Ίλιτς και Τζημόπουλου. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα –τρία λεπτά αργότερα- για τους γηπεδούχους, όταν ο Παπαχρήστος δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με δέκα τους φιλοξενούμενους. Μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε κάτι, αφού και ο Αστέρας δεν έδειχνε διάθεση να κάνει κάτι παραπάνω με τον ΠΑΣ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 3-1.



 


Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-1


Μπορεί να μην ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό (1-1), αλλά έχασε όλα τ’ άλλα ο Παναθηναϊκός. Τόσο την ψυχολογία και εικόνα που κουβαλούσε από τη Μίντιλαντ όσο και τον Μπεργκ που μένει 2 μήνες έξω...

Τα ‘χασε σχεδόν όλα…
Δεν του βγήκε σε καλό του Γιάννη Αναστασίου η απόφαση για περιορισμένο έστω ροτέισον. Εμφανίζοντας χτυπητές αδυναμίες τόσο αγωνιστικά για ένα ημίχρονο, όσο και σε ρόστερ το «τριφύλλι», δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το γεγονός πως αντιμετώπισε τον Λεβαδειακό στο «δικό» του ΟΑΚΑ κι έμεινε στο 1-1.

Ο Κώτσιος (τρίτο γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού) σκόρερ για τους Βοιωτούς στο 77’, με πέναλτι του Πράνιτς στο 86’ το τέρμα των «πρασίνων».

Με λάθη η διαιτησία του Θάνου. Φωνάζουν οι "πράσινοι" για πέναλτι στη φάση που τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μπεργκ. Σοκ με τον Σουηδό που χτύπησε στον ώμο και θα μείνει δύο μήνες έξω.

Το ματς

Ένα μικρό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο απόλαυσαν για ώρα οι πολύ λίγοι φίλαθλοι που πήραν την απόφαση να μεταβούν στο ΟΑΚΑ για το ματς. Αντί για την Ελλάδα του 2014, βρέθηκαν ξαφνικά στην Αγγλία της δεκαετίας του ’80. Τέτοιο ποδόσφαιρο είδαν να παίζεται…

Θεωρητικά ο Λεβαδειακός θα έπρεπε να ήταν η ομάδα που θα ένιωθε άβολα στο ΟΑΚΑ, στο οποίο κατέβηκε ως τυπικά γηπεδούχος. Στην πράξη όμως, συνέβη το αντίθετο. Οι «πράσινοι» βίωσαν στο «πετσί» τους την παγωμάρα του άδειου από κόσμο σταδίου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις μεγαλύτερες διαστάσεις του γηπέδου, κάτι που θεωρητικά θα λειτουργούσε υπέρ τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ποδοσφαιρική λογική επιτάσσει το να… απλωθείς ως ομάδα προκειμένου να δημιουργήσεις ρήγματα στον αντίπαλο. Πρακτικά, αυτό που φάνηκε στο γήπεδο ήταν εντελώς διαφορετικό.

Με τον Δώνη να μένει συχνά μόνος κι έρημος στον άξονα –κι έρμαιο στις αντεπιθέσεις των Βοιωτών- οι Μπούρμπος και Χουχούμης επιδόθηκαν σε έναν άτυπο (και πολύ βαρετό) διαγωνισμό σέντρας, χωρίς να δημιουργηθεί ο παραμικρός κίνδυνος για τους Βοιωτούς. Με τα ακραία μπακ του Παναθηναϊκού να μην επιστρέφουν και τους Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο να φημίζονται για άλλα πράγματα και όχι για την ταχύτητά τους, ο Βούκσεβιτς έκανε πάρτι στην κόντρα εκθέτοντας την άμυνα του «τριφυλλιού».

Φαντάζομαι θα παρατηρήσατε την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο όνομα του Μπεργκ. Διόλου τυχαία δεν συνέβη αυτό, αφού ο Σουηδός επί της ουσίας ακυρώθηκε από τον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών του που τον άφησαν να βολοδέρνει μεταξύ των Κώτσιου και Τομάς αλλά κι ενός τρίτου κεντρικού αμυντικού που κατά διαστήματα επιστράτευε ο Παντελίδης.

inner

Λογικά ο τεχνικός του Λεβαδειακού ένα παράπονο μόνο θα είχε από τους παίκτες του σχετικά με την αδυναμία τους να κρατήσουν μπάλα. Με ποσοστά κατοχής κοντά στο 70% ήταν λογικό πως οι «πράσινοι» κάποια στιγμή κάποια ευκαιρία θα τη δημιουργούσαν και -με τον Μπεργκ μέσα- θα ήταν πιθανό αυτή να μετατραπεί σε γκολ. Ο τραυματισμός του Σουηδού (σε φάση που το «τριφύλλι» ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Θάνος δεν είδε τίποτα) ήρθε στην καλύτερη στιγμή για τους Βοιωτούς. Και αυτό γιατί στα αμέσως επόμενα λεπτά οι «πράσινοι» έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τους στο ματς, όμως Καρέλης και Ατζαγκούν δεν διαθέτουν την εκτελεστική δεινότητα του Σουηδού, με αποτέλεσμα (ιδιαίτερα στην περίπτωση του Έλληνα επιθετικού) να χαθεί ένα σίγουρο γκολ και το καλό διάστημα των παικτών του Αναστασίου στο παιχνίδι να μην φέρει καρπούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η «τρικυμία» που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ τελικά έφερε το πράσινο «ναυάγιο», αφού ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του είδαν έναν παλιό παίκτη της ομάδας, τον Ηλία Κώτσιο να είναι εκείνος που με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον αντίπαλο.

inner

Η απάντηση που ήρθε με χτύπημα πέναλτι του Πράνιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1, το οποίο μπορεί να έσωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μασκαρέψει τα χτυπητά κενά στο ρόστερ.

inner

Κενά που από διαχειρίσιμα, ξαφνικά έγιναν τεράστια, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις για την κατάσταση του Μπεργκ κάνουν λόγο για κάταγμα στην κλείδα και συνεπώς δύο μήνες αγωνιστικής απουσίας για τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού. Με τον Πέτριτς να μην ξεκινά καν το ματς (ενώ ήταν αρχικά στην ενδεκάδα) λόγω ενοχλήσεων, μάλλον η ώρα να πέσει ο 18χρονος Μπερίσα στη μάχη θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό,τι αρχικά πίστευε.




Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74’ Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88’ Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Γουόρντεν (58’ Γιακουμάκης) .

Στον πάγκο:
Πριζοφσκι, Μιλοσαβλιεφ, Γκομες, Σκέμπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Χουχούμης (46’ Νάνο), Μπούρμπος (85’ Ρισβανης) , Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (58’ Ατζαγκούν), Καρέλης.

Στον πάγκο: Στιλ, Μέντες, Μπουί, Σπυρόπουλος.


Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Πανιώνιος-Εργοτέλης (21:30, NS1): Θανάσης Γιάχος (Χίου)

 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου