ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

To Παγκόσμιο Κύπελλο Ισπανίας αρχίζει απόψε ...

To Παγκόσμιο Κύπελλο Ισπανίας αρχίζει απόψε...

30/08/2014
 Απολαύστε το γιατί το επόμενο θα γίνει το 2019. Το μπασκετικό Μουντιάλ ή όπως μετονομάστηκε Παγκόσμιο Κύπελλο Ισπανίας αρχίζει απόψε στην Ισπανία με ελληνικό κι όχι μόνο ενδιαφέρον.

Κι αυτό... Μουντιάλ είναι
 Συμβαίνει μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Το επόμενο, δε, θα είναι σε… πέντε, λόγω της τροποποίησης του καλενταριού από τη FIBA. Γι’ αυτό καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το Παγκόσμιο Κύπελλο (αυτή είναι πλέον η επίσημη ονομασία του) που αρχίζει σήμερα στην Ισπανία.
inner

Γρανάδα, Σεβίλλη, Μπιλμπάο και Λας Πάλμας αρχικά, Βαρκελώνη και Μαδρίτη στη συνέχεια και η πρωτεύουσα μόνη της στο φινάλε θα αναδείξουν την κορυφαία ομάδα του κόσμου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ποια ομάδα θα μείνει στο τέλος; Οι ΗΠΑ που έχουν να χάσουν από το ελληνικό θαύμα του 2006 αλλά εμφανίζονται πιο «θνητές» από ποτέ λόγω των πολλών απουσιών; Η πλήρης Ισπανία, που θέλει στο «σπίτι» της να επιστρέψει στο θρόνο μετά από οκτώ χρόνια αλλά και να ξορκίσει τα φαντάσματα των προηγούμενων μεγάλων διοργανώσεων (τρία Ευρωμπάσκετ κι ένα Μουντομπάσκετ) που φιλοξένησε, αλλά δεν κατέκτησε; Η αποδυναμωμένη αλλά εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία;

Ή μήπως να περιμένουμε κάποια έκπληξη; Ποιος μπορεί να ξεγράψει την ταλαντούχα και υπερπλήρη Κροατία, την ανανεωμένη Σερβία, την ανερχόμενη Αυστραλία, την πληγωμένη αλλά σταθερή αξία Λιθουανία, την αγέραστη Αργεντινή και φυσικά τη νέα ελληνική ομάδα που με χαμηλούς τόνους αλλά υψηλό φρόνημα θα επιδιώξει να σταθεί στο ύψος της;

Ομάδες όπως η Νέα Ζηλανδία, οι Φιλιππίνες, η Φινλανδία, το Μεξικό και η Αίγυπτος ενισχύουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της διοργάνωσης και δίνουν διαφορετικό χρώμα.

Υπενθυμίζεται πως προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και ακολουθούν νοκ άουτ, όπου στους «16» διασταυρώνονται ο πρώτος με τον δεύτερο και ο τρίτος με τον τέταρτο όμιλο.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Α’ Όμιλος (Γρανάδα)
16:30 Αίγυπτος-Σερβία
19:00 Γαλλία-Βραζιλία
23:00 Ιράν-Ισπανία

Β’ Όμιλος (Σεβίλλη)
13:30 Κροατία-Φιλιππίνες
18:30 Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή
21:00 Ελλάδα-Σενεγάλη

Γ’ Όμιλος (Μπιλμπάο)
13:30 Ουκρανία-Δομινικανή Δημοκρατία
17:00 Νέα Ζηλανδία-Τουρκία
22:30 ΗΠΑ-Φινλανδία


Δ’ Όμιλος (Λας Πάλμας)
14:30 Ανγκόλα-Νότιος Κορέα
18:30 Αυστραλία-Σλοβενία
21:00 Μεξικό-Λιθουανία



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου