Ο «Ντούσαν Ίβκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, προσπάθησε να μείνει μόνο σε αυτό, αλλά οι εξελίξεις και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν το επέτρεψαν! Ο Ντούντα «γύρισε την πλάτη του» στα τραγελαφικά που συμβαίνουν, δε θέλησε να θεωρήσει δεδομένη την αναβολή του τελικού και αναρωτήθηκε πως γίνεται να αναβάλλεται ένα τέτοιο παιχνίδι με ένα τηλεφώνημα... αστυνομικού! Μέχρι και τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφερε μπας και βρει λύση στο μυστήριο!


Τι να κάνει; Αν βγει τώρα ο Ολυμπιακός να πει ευθαρσώς την γνώμη του για τους λόγους που αναβάλλεται ο τελικός θα βγει και «κερατάς και δαρμένος»! Κάποιοι είναι ντεφορμέ εντός παρκέ, αλλά εκτός παραμένουν πανίσχυροι εδώ και πολλά χρόνια!

«Ετοιμάζουμε το τελευταίο παιχνίδι μας στο Top-16 και θέλουμε να μην... τελειώσουμε τη φάση αυτή όπως την ξεκινήσαμε με την ήττα από την Φενέρ! Θέλω να πω ένα μπράβο στους παίκτες μου και στους συνεργάτες μου! Λίγοι πίστεψαν τότε πως σε 4 αγωνιστικές μετά την ήττα στην πρεμιέρα και μάλιστα με διαφορά 14 πόντων θα έχουμε κατακτήσει την πρώτη θέση! Δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε καλό μπάσκετ και επιδιώκουμε ένα ανάλογο τελείωμα στον όμιλο», δήλωσε αρχικά ο «σοφός»

Και συνέχισε: «Η Ζαλγκίρις είχε πολλά προβλήματα φέτος, Εκτιμάω πολύ τον συνάδελφο Ζούρο και πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται αυτή η ομάδα. Πρέπει να της κόψουμε τον ρυθμό και να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό. Χρειάζεται απέναντί τους να παίξουμε και καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Αυτά κάναμε και στην Λιθουανία, με εξαίρεση ένα διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο που χαλαρώσαμε».

Για τον κόσμο...

«Όταν γυρίσαμε από την Πόλη, λέγαμε ότι περιμένουμε πολλούς φιλάθλους στο παιχνίδι που έγινε μεσημέρι με τον Πανελλήνιο. Τελικά είχαμε πολύ λίγο κόσμο. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν! Αξίζουμε, πάντως, την συμπαράσταση γιατί κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Θα μιλήσω και με τη διοίκηση, πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια σε αυτό τον τομέα. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο κοντά με τους φιλάθλους, να ξέρουνε τον τρόπο που θα μας υποστηρίξουν σε κάθε άμυνα και κάθε επίθεση».

Τα «μέτωπα»

«Προσπαθούμε να τιμήσουμε την φανέλα του Ολυμπιακού με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω να έχουμε περισσότερη στήριξη στο ματς με την Ζαλγκίρις. Ο Τεόντοσιτς έκανε την πρώτη του προπόνηση τη Δευτέρα. Ο Έρτσεγκ έχει κάποιες ενοχλήσεις στην μέση, ενώ ο Χάλπεριν έχει επιστρέψει. Ο Μπουρούσης συνεχίζει την ατομική δουλειά και μαθαίνω ότι πηγαίνει πολύ καλά, αυτό είναι ευχάριστο.

»Υπάρχουν παίκτες που λειτουργούν καλύτερα όταν οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες! Αυτά τα σκεφτόμουν πολύ πριν 20 χρόνια, τώρα προσπαθώ να δουλεύω κάθε μέρα ξεχωριστά με τον καλύτερο τρόπο. Ψάχνουμε πολύ όλα τα ζητήματα, για να έχουμε τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση στο πιο σημαντικό τάιμινγκ. Η ομάδα ωρίμαστε μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Φενέρ και έγινε πιο ομαδική, πιο σκληρή. Εκείνο το βράδυ πανικοβληθήκαμε, είπα ότι ήταν σαν τσουνάμι! Θέλω να ελέγχουμε τα παιχνίδια μας. Έπαιξε ρόλο τότε ότι προερχόμασταν από την νίκη στο ΟΑΚΑ. Ισχύει αυτό».

Αν... κατάλαβα καλά!

«Αν κατάλαβα καλά, ένας αστυνομικός πήρε τον υπεύθυνο και είπε ότι αναβλήθηκε το παιχνίδι! Είπα στους παίκτες μου πως θα βάλουμε τον Γκόρντον και θα κάνουμε την πρώτη αλλαγή, για να βοηθήσουμε τον Γκόρντον. Τώρα θα προτείνω να είναι αυτή η αλλαγή άκυρη! Γιατί να την χρησιμοποιήσουμε αυτό αναβλήθηκε ο τελικός; Πιστεύω ότι το παιχνίδι πρέπει να έχει λίγο μεγαλύτερη σημασία. Κύπελλο Ελλάδος δεν λέγεται; Στην Ισπανία λέγεται κύπελλο του βασιλιά! Να δώσουμε αίγλη στον θεσμό. Δεν ξέρω τι να πω τώρα στους παίκτες μου. Τους έκανα μια ολόκληρη ανάλυση, αλλά άλλαξαν τα πράγματα τώρα!».

Άκυρη η αλλαγή!

«Ο μεγαλύτερος στόχος για μας είναι τα πλέι οφ. Μετά το ματς με την Ζαλγκίρις και μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες με την Σιένα έχουμε μόνο δύο παιχνίδια και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί! Πήραν τηλέφωνο για κάποια βόμβα; Μήπως έχει σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και δεν πρέπει να ξέρουμε; Θα προσπαθήσω να ηρεμήσω τους παίκτες και να τους πω πως ότι έχουμε προγραμματίσει, δεν ισχύει! Δεν μπορούμε σε μια χώρα που βρίσκεται υπό μεγάλη κρίση να μιλάμε ανεύθυνα. Από την αρχή έχω εξηγήσει στα παιδιά πως θέλω να αντιλαμβάνονται την κατάσταση. Όσοι είναι αρμόδιοι πρέπει να σκέφτονται πως θα βελτιώσουν την κατάσταση. Είχαμε χρόνο να κάνουμε κάτι καλύτερο από την αρχή της χρονιάς ως και τώρα ενόψει του τελικού».

Θα γίνει ναι ή όχι;

«Ειλικρινά δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ότι δεν θα γίνει το παιχνίδι. Δεν το περίμενα πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αν θα γίνει πότε θα γίνει ή αν υπάρχει και ενδεχόμενο να μην γίνει καθόλου! Όλη η Ευρώπη έκανε ωραίες διοργανώσεις κυπέλλου, εμείς ακόμα δεν ξέρουμε...».