ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Και τώρα η Σιένα

Και τώρα η Σιένα

H καλύτερη επιβράβευση για την πρωτιά του Ολυμπιακού στο Top 16 ήταν η παρουσία του κόσμου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, απέναντι σε μία σαφώς κατώτερη ομάδα όπως είναι η Ζαλγκίρις, μαζεύτηκαν περί τις 6.000 φίλαθλοι των “ερυθρολεύκων”.

Είχαν την ευκαιρία ν’ αποθεώσουν τον Ντούσαν ιβκοβιτς και τους παίκτες του, στη νίκη των Πειραιωτών επί των Λιθουανών με 78- 64. To… κοντέρ θα μπορούσε να γράψει τουλάχιστον 20 πόντους και ν’ αντικατοπτρίσει τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ζαλγκίρις.
 
Οι “ερυθρόλευκοι”, παρά το ότι ξεκίνησαν άσχημα και στα 4 δεκάλεπτα της αναμέτρησης, έβρισκαν τρόπους να καλύπτουν πολύ γρήγορα την εις βάρος τους διαφορά και ν’ απομακρύνονται στο σκορ.Αρχικά ο Γιόταμ Χαλπερίν ήταν εκείνος που τράβηξε το κουπί στην επίθεση, μέχρι ν’ αναλάβει χρέη εκτελεστή ο ασταμάτητος Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ έκανε πάρτι στις ρακέτες σκοράροντας κατά βούληση και σταμάτησε στους 20 πόντους, σε λιγότερα από 24 λεπτά συμμετοχής. Οι συνεργασίες του τόσο με τον Βασίλη Σπανούλη όσο και με τον Θοδωρή Παπαλουκά, ήταν άψογες κι έγειραν μια και καλή την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού από τα μέσα του β’ μέρους και μέχρι το τέλος.


O Σλοβένος σέντερ έδωσε ρεσιτάλ, αφού τιμώρησε τους Λιθουανούς, μέσα κι έξω από τη ρακέττα του! Επιβεβαίωσε για άλλο ένα ματς, ότι είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος σέντερ στην Ευρωλίγκα. Συν τοις άλλοις υπήρχε και ο τζαμόν Γκρόντον, που δείχνει ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια. Ο Αμερικάνος τα έκανε όλα. Δεν σκόραρε μόνο, βοήθησε στα ριμπάουντ, στην οργάνωση και (κυρίως) στην άμυνα “βουλώνοντας” ένα σωρό τρύπες στα μετόπισθεν.

Τώρα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα 20ήμερο για να εμφανιστεί απολύτως έτοιμος στα πλέι οφς της Ευρωλίγκας, όπου θ’ αντιμετωπίσει τη Σιένα. Η σκληροτράχηλη Ιταλική ομάδα, έκανε παρέλαση χθες στην Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ, σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Υπό τις οδηγίες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, οι Ιταλοί δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα.

Η ομάδα του Νίκου Ζήση, επιστήθιου φίλου του Βασίλη Σπανούλη, θέλει προσοχή για να μη βρεθούν οι Πειραιώτες, προ εκπλήξεων. Οι βάσεις της πρόκρισης θα μπουν στους δύο πρώτους αγώνες, που θα διεξαχθούν στο ΣΕΦ στις 22 και στις 24 Μαρτίου. Με ισάριθμες νίκες οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν μετά τρεις ευκαιρίες  για να φτάσουν τις 3 και να πάρουν το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης (6- 8 Μαϊού). Μέχρι τότε όμως το βασικό μέλημα του Ιβκοβιτς, όπως είπε και μετά τον αγώνα, είναι να μην βγει εκτός ρυθμού η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου