ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Θρύλε γερά, να πάμε Βαρκελώνη…(video)




Θρύλε γερά, να πάμε Βαρκελώνη…
3/3/2011
ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΕΤΑ ΤΗΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΜΕ 78-64Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα της Ζαλγκίρις με 78-64 και πρόσφεραν θέαμα στους περίπου 7.000 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και δημιούργησαν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε την ευκαιρία να κάνει τις δοκιμές τους και δώσει χρόνο συμμετοχής έχοντας ως κορυφαίο όλων το Ράσο Νεστέροβιτς, τον οποίο ακολούθησαν σε απόδοση οι Παπαλουκάς, Σπανούλης, Χαλπερίν και Γκόρντον… Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε και τυπικά ,πλέον, στο ΤΟΡ 16 όπου στις 22 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει την Σιένα στις τρεις νίκες…

Η Ζαλγκίρις μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και προηγήθηκε με 2-6. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διέγνωσε αμέσως το τι πήγαινε να συμβεί και πήρε time out για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Οι εντολές του έγιναν πράξεις αμέσως και οι ερυθρόλευκοι μέσα σε δύο λεπτά βρέθηκαν να προηγούνται με σκορ 11-6 κάνοντας επίδειξη δύναμης και ποιότητας που ξεκινούσε από την άμυνα. Τεόντοσιτς και Γκόρντον σκόραραν κατά βούληση και η διαφορά είχε πάρει , πλέον, την ανιούσα. Κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι κόλλησαν για λίγο επιθετικά και ο «Σοφός» άλλαξε την ομάδα κρατώντας τον Γλυνιαδάκη και πλαισιώνοντας τον με τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Χαλπερίν και Μαυροκεφαλίδη οι οποίοι και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 19-20. Ο Χαλπερίν ξεκίνησε ζεστός το δεύτερο δεκάλεπτο και με τρίποντο έδωσε αμέσως προβάδισμα στον Ολυμπιακό με εύστοχο τρίποντο. Παρόλο , όμως, που πήραν σκορ στην επίθεση , η Ζαλγκίρις έβρισκε διαδρόμους κι έμενε κοντά με αποτέλεσμα το σκορ στο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου να έχει διαμορφωθεί σε 31-29. Ο Χαλπερίν είχε «ανάψει» για τα καλά και έδινε σπουδαίες λύσεις από την περιφέρεια και όχι μόνο ενώ σε συνδυασμό με την βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, πολύ γρήγορα χτίστηκε και διαφορά για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 41-34.

Επιστρέφοντας οι δύο ομάδες στο παρκέ, ο Ράσο Νεστέροβιτς είχε μεγάλα κέφια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πολύ γρήγορα έφτασε τους 8 προσωπικούς πόντους και ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό που συντηρούσε την διαφορά ενώ παράλληλα ο Ίβκοβιτς έκανε τις δοκιμές του χωρίς όμως αυτό να αλλοιώνει την εικόνα της ομάδας σε μεγάλο βαθμό. Η διαφορά ,πάντως, ήταν εμφανής κάθε φορά που βρίσκονταν στο παρκέ οι έμπειροι παίκτες της ομάδας με αποκορύφωμα τις απίθανες συνεργασίες Παπαλουκά – Νεστέροβιτς που για ένα ακόμα παιχνίδι επιβεβαίωναν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Με αυτή την εικόνα το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 58-49. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με διάθεση για show από τον Ολυμπιακό. Χαλπερίν και Σπανούλης μπήκαν πολύ κεφάτοι, ο Παπαλουκάς οργάνωνε και «μοίραζε» ιδανικά, ο Νεστέροβιτς συνέχιζε στον δικό του εκπληκτικό ρυθμό και ο Έρτσεγκ «μάτωνε» στην άμυνα. Το παιχνίδι «θεωρητικά» είχε τελειώσει ωστόσο οι παίκτες του Ντούντα ήθελαν να ευχαριστήσουν και τον κόσμο που είχε δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα κι έτσι παίζοντας πιο ελεύθερα πρόσφεραν και θέαμα σε συνδυασμό με ουσία με αποτέλεσμα να κερδίσουν το ζεστό χειροκρότημα και να φτάσουν στην τελική επικράτηση με σκορ 78 - 64,την ώρα που η ιαχή Ντούσαν , Ντούσαν δονούσε το παλατάκι του Φαλήρου.

Δεκάλεπτα: 19-20, 41-34, 58-49, 78-64.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 20, Σπανούλης 10, Μαυροκεφαλίδης 6, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 5(1), Χαλπερίν 12(2), Γκόρντον 12.

Ζαλγκίρις (Ζούρος): Μπράουν 7(1), Πόσιους 5(1), Καλνιέτις 16, Ντελινικάιτις 8(2), Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 5, Κουζμίνσκας, Μιλάκνις, Μαριάνοβιτς 8, Κόλινς 4, Πλέστιντ 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου