ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στην αναμέτρηση της Κυριακής (29/5) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (78-66) για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος της Α1. Κορυφαίος ο Σπανούλης, πάλεψαν οι Μπουρούσης, Γκόρντον και Μαυροκεφαλίδης.
Ο Ολυμπιακός έμεινε στην διεκδίκηση της νίκης για κάτι παραπάνω από 30 λεπτά στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον ΠΑΟ για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1, αλλά τελικά ηττήθηκε με 78-66 και πλέον χρειάζεται 3 συνεχόμενες νίκες επί των πρασίνων για να πάρει το πρωτάθλημα.
Οι ερυθρόλευκοι του Ντούσαν Ίβκοβιτς, προσπάθησαν να επανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας αλλά με 3,5 καλούς σε απόδοση παίκτες δεν άντεξαν ως το τέλος. Ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός για 25' αλλά όταν προσαρμόστηκε η άμυνα του ΠΑΟ επάνω του, κουράστηκε και έμεινε από δυνάμεις προς το τέλος. Προσπάθησαν αλλά δεν έφταναν οι Μπουρούσης, Γκόρντον και Μαυροκεφαλίδης.

Παπαλουκάς: Έπαιξε 11' 12'' συνολικά στην αναμέτρηση, πέτυχε 3 πόντους, πήρε 1 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 λάθος. Ελάχιστα βοήθησε την ομάδα του ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Γκόρντον: Ιδανικό ξεκίνημα στο ματς για τον Αμερικανό, με εξαιρετική άμυνα στον Διαμαντίδη (τον οποίο φιλοδώρησε και με μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα) και συμμετοχή στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση (2ασ.). Στο δεύτερο δεκάλεπτο βοήθησε αρκετά στο σκοράρισμα (7π., 2ασ.) ενώ συνέχισε να είναι θετικός αμυντικά. Ο Τζαμόν είχε καλή παρουσία και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ολοκληρώνοντας τον δεύτερο τελικό με 11 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0 λάθη. Φιλότιμη η συνολική προσπάθεια του Αμερικανού γκαρντ.

Σπανούλης: Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού και οργάνωσε υποδειγματικά τις επιθέσεις της ομάδας στα πρώτα 10', μοιράζοντας 4 ασίστ σε αυτό το διάστημα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταπληκτικός και τελείωσε το ημίχρονο με 12 πόντους, 6 ασίστ, 3 κερδισμένα φάουλ (από τα ...13 που του έκαναν) και μόλις 1 λάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα του Παναθηναϊκού προσαρμόστηκε επάνω του και δεν κατάφερε να είναι εξίσου αποτελεσματικός, δείχνοντας σημάδια κόπωσης. Τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 7 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη σε 31'53'' που αγωνίστηκε. Συγκριτικά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Πρίντεζης: Μηδαμινή η προσφορά του Πρίντεζη στα λεπτά που αγωνίστηκε. Είναι φανερό πως του λείπει ο ρυθμός εξαιτίας της αγωνιστικής απραξίας των προηγούμενων μηνών στη Μάλαγα.

Μπουρούσης: Καλό πρώτο δεκάλεπτο για τον σέντερ του Ολυμπιακού, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ αλλά χρεώθηκε με 2 φάουλ, λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Επέστρεψε αγριεμένος στο παρκέ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου φορτώνοντας με πόντους το καλάθι του Παναθηναϊκού, μοιράζοντας τάπες (2κ.) και προσπαθούσε να παίξει άμυνα χωρίς παράλληλα να χρεωθεί με το τρίτο του φάουλ. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα έδειξε να μένει από δυνάμεις και έχασε αρκετές μάχες κάτω από τα καλάθια. Αρκετά θετική η παρουσία του Γιάννη στο ματς (12π., 5ρ., 2ασ., 3κ., 3λ.).

Κέσελ: Πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής και δεν μπορεί επί της ουσίας να κριθεί.

Μαυροκεφαλίδης: Άρχισε τον αγώνα με αυτοπεποίθηση πετυχαίνοντας δύο μακρινά σουτ και με διάθεση να παλέψει στην άμυνα. Συνέχισε την καλή του παρουσία και στο δεύτερο δεκάλεπτο, απειλώντας το καλάθι του Παναθηναϊκού από μέση και κοντινή απόσταση. Το ίδιο "ζεστός" ήταν ο Λουκάς και στην τρίτη περίοδο σκοράροντας γρήγορα - γρήγορα 6 πόντους, πριν αντικατασταθεί από τον Ίβκοβιτς λόγω φάουλ (3). Από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού στα 25 περίπου λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, τέλειωσε το παιχνίδι με 14 πόντους (6/10δπ., 2/3β.), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 5 κερδισμένα φάουλ.

Χαλπερίν: Μπήκε στο ματς στην δεύτερη περίοδο αλλά γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον "Ντούντα" αφού έδειχνε εντελώς εκτός ρυθμού. Ξεκίνησε στην βασική πεντάδα του δευτέρου μέρους αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Μηδέν εις το πηλίκον για τον Ισραηλινό γκαρντ.

Γλυνιαδάκης: Παλικαρίσια εμφάνιση από τον κρητικό σέντερ όταν χρειάστηκε να μπει στη θέση του Μπουρούση που χρεώθηκε με 2 φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο. Αγωνίστηκε για 5' 47'' στη δεύτερη περίοδο, πέτυχε 5 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και έφθειρε στην άμυνα τον Μάριτς (3 φάουλ). Γρήγορα όμως φορτώθηκε με 4 φάουλ αφού δεν μπορούσε να ελέγξει εύκολα το βαρύ κορμί του στην άμυνα και τις περιστροφές της πράσινης επίθεσης. Έπαιξε άλλα 3 λεπτά ως το τέλος της αναμέτρησης και η συνολική του παρουσία κρίνεται θετική.

Παπανικολάου: Γεμάτος ενέργεια μπήκε στο παρκέ ο Κώστας, με καταπληκτική άμυνα, αναγκάζοντας τους προσωπικούς του αντιπάλους σε συνεχόμενα λάθη και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 3 κλεψίματα 2 ριμπάουντ, 2 πόντους και 1 ασίστ. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο 20' της αναμέτρησης δεν βοήθησε την ομάδα του.

Έρτσεγκ: Έμεινε 13:30 στο παρκέ αλλά η παρουσία του ήταν υποτονική. Τέλειωσε το ματς με 3 πόντους, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τεόντοσιτς: Πολύ άστοχος ο Μίλος σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου τελικού, δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να στηρίξει την προσπάθεια των συμπαικτών του. Παραδόξως ήταν καλύτερος στην άμυνα απ' ότι στην επίθεση και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 2 πόντους (1/2δπ., 0/4τρ.), 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος. Κακή βραδιά για τον Σέρβο γκαρντ.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου