ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Οι κούπες είναι αμέτρητες (video)

Οι κούπες είναι αμέτρητες (video)

4/6/2011


Την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου κυπέλλου Ελλάδας και 14ου στην πλούσια ιστορία του, πανηγυρίζει από το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολυμπιακός. Ο Αυτοκράτορας της ελληνικής υδατοσφαίρισης, επικράτησε (πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ) του Πανιωνίου με 10-8, στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη στην «κατακόκκινη» Κάλυμνο. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά ανησύχησαν μόνο μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου, όπου και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-2. Η συνέχεια, όμως, ήταν ένας μονόλογος για τους παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου, οι οποίοι κατάφεραν, όχι μόνο να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά και να συντηρήσουν ένα προβάδισμα 3-4 τερμάτων μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Γιάννης Φουντούλης, που αναδείχθηκε και MVP του μεγάλου τελικού. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Νίκο Δεληγιάννη, που ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης, για 4η φορά στις 5 τελευταίες διοργανώσεις, ενώ ο Ντόσκας, με τα 5 τέρματα που σημείωσε σε αυτό το διήμερο, μοιράστηκε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με τον Μάζη του Πανιωνίου.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Θρύλο, καθώς ο Πανιώνιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Μιράλη, ενώ ο ίδιος παίκτης, λίγο αργότερα, έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, το δοκάρι, όμως σταμάτησε την ενέργεια του άσσου του Πανιωνίου. Ο Ολυμπιακός απάντησε, ισοφάρισε με τον Κοκκινάκη σε 1-1, όμως ο Πανιώνιος πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Μάζη (2-1). Αυτό, όμως, ήταν το κύκνειο άσμα της ομάδας της Νέας Σμύρνης, καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε η «ερυθρόλευκη» καταιγίδα. 2-2 με πέναλτι – γκολ του Ντόσκα, 3-2 με τον Φουντούλη σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, 4-2 με εξαιρετικό τέρμα του Δελακά, με τον Ολυμπιακό να «τρέχει» ένα σερί 3-0. Η απάντηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήρθε από το σημείο του πέναλτι, με τον Μάζη να μειώνει στο γκολ (4-3), με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον Ντόσκα να γράφει το 5-3.

«Ερυθρόλευκο» χρώμα είχε και το δεύτερο ημίχρονο του τελικού. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων (6-3), μετά από νέο εξαιρετικό τέρμα του Δελακά. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 6-4 με γκολ του Μίραλη στον παίκτη παραπάνω, όμως ο Θρύλος «κτύπησε» και πάλι δύο φορές, ανεβάζοντας την διαφορά στα τέσσερα τέρματα (8-4). Ο Παπαδόγκωνας μείωσε για τον Πανιώνιο σε 8-5, ο Κόχειλας έδωσε και πάλι αέρα τεσσάρων τερμάτων στον Ολυμπιακό (9-5), για να έρθει ο Θεοδωρόπουλος με… αυτογκόλ (!!!) να διαμορφώσει το 9-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί, καθώς χρειαζόταν ένα θαύμα για τον Πανιώνιο να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση. Ήρθε και το γκολ του Σχίζα στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου (10-6) να πείσει τους Νεοσμυρνιώτες πως δεν γίνονται θαύματα στις ημέρες μας. Τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, πλέον, έπαιζε με το χρονόμετρο και παρά τα τέρματα των Χατζηβούλα και Μίραλη, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε παρά να μειώσει στα 2 γκολ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει, έτσι, πανάξια, στην νίκη με 10-8 και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, του 6ου συνεχόμενου και 14ου συνολικά στην ιστορία της ομάδας.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-3, 1-2

Ολυμπιακός: (Πάτερος): Κολόμβος, Ντόσκας 2, Φουντούλης, Δελακάς 2, Θεοδωρόπουλος, Κομάντινα, Κόχειλας, Σχίζας.

Πανιώνιος (Βολτυράκης): Μιράλης 3, Μάζης 2, Παπαδόγκονας, Χατζηβούλας. 



www.rednews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου