ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Αν χρειαστεί, να μην αρχίσουν»

«Αν χρειαστεί, να μην αρχίσουν»

31/05/2011
«Αν χρειαστεί, να μην αρχίσουν»
Την ανάγκη να παραμείνουν οι τελικοί των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε καθαρά αθλητική ατμόσφαιρα και χωρίς κρούσματα βίας, επισήμανε, σε επικοινωνία που είχε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς o Πάνος Μπιτσαξής. O ΓΓΑ ζήτησε να μην γίνει καμία «έκπτωση» στον κανονισμό διεξαγωγής, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα πρέπει είτε να μην ξεκινήσουν τα ματς, είτε να διακόπτονται.

Ο κ. Μπιτσαξής, παράλληλα, ζήτησε να σταματήσουν άμεσα και εν όψει της συνέχειας της σειράς, Εμπρηστικές δηλώσεις, απειλές και κάθε είδους ενέργειες που αντικειμενικά πυροδοτούν τη βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρακολουθεί, με ιδιαίτερη προσοχή, την εξέλιξη των αναμετρήσεων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο πλαίσιο των play offs του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας του μπάσκετ. Ήδη έχουν διεξαχθεί 2 αγώνες. Στον πρώτο μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο ΣΕΦ, η συμπεριφορά των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας ήταν θαυμάσια, ο αγώνας διεξήχθη σε αθλητική ατμόσφαιρα, γεγονός που τιμά το ελληνικό μπάσκετ.

Στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, η συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν άριστη. Δυστυχώς όμως, μία μερίδα ανεγκέφαλων με το προσωπείο οπαδών, επιχείρησε να διαταράξει την ομαλότητα του παιχνιδιού, με ρίψη κροτίδων και αντικειμένων. Όμως τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και οι προσπάθειες της διοργανώτριας αρχής και των ομάδων, συνετέλεσαν ώστε ένας ακόμη αγώνας, παρά τα αναφερθέντα παραπάνω, να εξελιχθεί σε γενικές γραμμές ομαλά. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε την άψογη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Τα play offs πρέπει να συνεχιστούν σε καθαρώς αθλητική ατμόσφαιρα χωρίς βία. Εμπρηστικές δηλώσεις, απειλές και κάθε είδους ενέργειες που αντικειμενικά πυροδοτούν τη βία, πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Παράγοντες, παίκτες και φίλαθλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι, η εξάλειψη της βίας στα γήπεδα είναι ο πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχή, την ΕΟΚ, την Ελληνική Αστυνομία, τις ομάδες, αλλά και εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τους επισήμανε με έμφαση την ανάγκη ηρεμίας και επανέλαβε την πάγια θέση του ότι, αγώνες που δεν έχουν τις προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής, δεν πρέπει να αρχίζουν ή πρέπει να διακόπτονται με οποιεσδήποτε συνέπειες.

Η διοργανώτρια αρχή δεσμεύθηκε ότι, ο κανονισμός θα τηρηθεί στο ακέραιο, χωρίς καμία έκπτωση, σε όλους τους εναπομένοντες αγώνες των play offs, όσοι και αν είναι αυτοί.Η Πολιτεία, όπως δηλώθηκε υπεύθυνα και στα play offs του ποδοσφαίρου, δε θα διστάσει να πάρει οποιοδήποτε μέτρο απαιτείται για την προστασία των πολιτών, αν υπάρξουν επεισόδια. Το σύνολο των φορέων του μπάσκετ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν ότι, θα εργαστούν για την ομαλή διεξαγωγή των play offs.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου