ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Χρειάζεται ένα ακόμη χαφ στον άξονα

Χρειάζεται ένα ακόμη χαφ στον άξονα

Πέρα από τον αναμενόμενο ερχομό του Σάντσες στους ερυθρόλευκους, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα ακόμη μέσο στον άξονα, ο οποίος θα μαρκάρει, θα δημιουργεί και θα οργανώνει. Έναν χαφ, επιπλέον, στο στυλ του Ιμπαγάσα. Σε άμυνα, επίθεση και στα άκρα είναι γεμάτος.
Με δεδομένο το σύστημα, την τακτική και το πλάνο με το οποίο δουλεύει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, δηλαδή με το αγαπημένο του 4-4-1-1, το οποίο κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει ακόμη και 4-3-3 με τους χαφ-εξτρέμ στα άκρα να πλαισιώνουν τον καθαρόαιμο σέντερ-φορ -στράικερ- στην επίθεση, είναι εύκολο να βγάλει κανείς τα συμπεράσματα του  σε ποιες θέσεις χρειάζονται οι Πρωταθλητές Ελλάδος ενίσχυση.
Με δεδομένο τους παίκτες που απαρτίζουν, μέχρι στιγμής, το υπάρχον ρόστερ, μπορούμε να πούμε πως οι θέσεις στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης είναι καλυμμένες. Στην κορυφή της επίθεσης μπορούν να παίξουν οι Τζεμπούρ, Πάντελις, Μήτρογλου και φυσικά ο Μιραλάς, στα άκρα ως χαφ-εξτρέμ έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν οι Ριέρα, Χαβίτο, Κατάι, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, συν τον Βέλγο και τον Αλγερινό στράικερ, ενώ πίσω από τον σέντερ-φορ υπάρχουν οι Φουστέρ και "Φέτφα".

Υπάρχουν βέβαια και οι δανεικοί χαφ, όπως οι Επστάιν και Σουμπίνιο, αλλά το πιθανότεροι είναι αμφότεροι να παραμείνουν εκτός ομάδας για μία ακόμη σεζόν, όπως βέβαια και ο Μήτρογλου, τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον θέλει στο ερυθρόλευκο ρόστερ για τους δικούς του λόγους. Γενικώς, ο Ισπανός τεχνικός, λατρεύει τους σύγχρονους μεσοεπιθετικούς, τους ευέλικτους παίκτες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να παίξουν σε δύο ή ακόμη και τρεις θέσεις, όπως για παράδειγμα οι Μιραλάς (κορυφή στην επίθεση, χαφ-εξτρέμ και στις δύο πλευρές, πίσω από τον σέντερ-φορ) και Τζεμπούρ. Και στην άμυνα, βέβαια, το ίδιο ισχύει και για αυτό γουστάρει ποδοσφαιριστές όπως ο Τοροσίδης που έχει την δυνατότητα να καλύψει όλες τις θέσεις στα μετόπισθεν.

Τι γίνεται, όμως, στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, στον άξονα; Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πλέον, λέμε... "πες μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις". Ο Ολυμπιακός, αυτή την στιγμή, για τις θέσεις του κεντρικού -επιτελικού- χαφ και του "κόφτη", διαθέτει τους Ιμπαγάσα, Ουρτάδο, Φέισα και Γ. Παπαδόπουλο. Μην μου πείτε για τον Μοδέστο, διότι η "καθαρόαιμη" του θέση είναι είναι κεντρικός αμυντικός. Το ότι τα καταφέρνει ο Γάλλος και στο πόστο του ανασταλτικού χαφ δεν σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι είναι "κομπλέ" στα χαφ.

Μέσα στις επόμενες μέρες η πειραϊκή ΠΑΕ αναμένεται να προσθέσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού τον Κολομβιανό χαφ, Κάρλος Σάντσες, με αγορά από την Βαλενσιέν, ο οποίος το πιθανότερο είναι να αποτελέσει τον παρτενέρ του Άριελ Ιμπαγάσα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Αργεντινός θα διατηρήσει τα επιτελικά του καθήκοντα και λογικά ο Λατινοαμερικανός θα αναλάβει τον ρόλο του "κόφτη", έχοντας, πάντως, την άνεση στο παιχνίδι του να βγει και μπροστά. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για έναν μονοδιάστατο χαφ στυλ Λεντέσμα.

"Κόφτης" είναι και ο Ουρτάδο, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα παίξει καλά την επόμενη σεζόν; Όσον για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, θεωρείται δεδομένο πως θα παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα. Οπότε θα έχουμε τον 35χρονο Ιμπαγάσα, τον Σάντσες (με το καλό να έρθει), τον Φέισα (που παίζει και στις δύο θέσεις, αλλά να τον δούμε πρώτα) και τον Μοϊσές για τον οποίο διατηρείς τις αμφιβολίες σου.

Κρίνεται απαραίτητο, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να κινηθεί για έναν επιπλέον πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή στην μεσαία γραμμή, στον άξονα, ώστε να είναι "γεμάτος". Εκεί θα λέγαμε πως "πονάει" η ομάδα, εκεί χρειάζεται ενίσχυση. Ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Έναν παίκτη στο στυλ του Ιμπαγάσα έχουν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι, ο οποίος όποτε χρειαστεί, πέρα από τον ρόλο του ως "εγκέφαλος" στον άξονα, θα μπορεί να παίξει και πίσω από τον σέντερ-φορ. Έναν επιτελικό χαφ που θα μαρκάρει,  που θα τρέχει, που θα οργανώνει, αλλά και που θα φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου