Η αιφνίδια αποχώρηση των αδελφών Αγγελόπουλων από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, δημιούργησε τεράστιο πλήγμα και άπαντες παραμένουν σοκαρισμένοι. Λογικό είναι, καθώς άλλαξαν όλα εν μια νυκτί και κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου...

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, μίλησε στον "Sentra FM 103.3" και τόνισε πως ο καταλληλότερος για να μπορέσει να εκτιμήσει την όλη κατάσταση είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και πως θα τον ακολουθήσει σε όποια απόφασή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για την κατάσταση που επικρατεί στον Ολυμπιακό:
«Τι μπορεί να απαντήσει κανείς; Καλή ημέρα, καλό μήνα! Για να σοβαρολογούμε, είμαστε κι εμείς προβληματισμένοι, η απόφαση των προέδρων ήταν ένα γερό χτύπημα στη σημερινή μπασκετική πραγματικότητα και επηρέασε και ευρωπαϊκά το χώρο. Πολλοί μιλάνε για αποχώρηση ντόμινο και άλλων μεγάλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για τα αίτια της αποχώρησης των αδερφών Αγγελόπουλων:
«Η αποχώρησή τους έχει να κάνει με πάρα πολλά πράγματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να περιμένουμε. Ο Ολυμπιακός έχει για προπονητή μια μεγάλη προσωπικότητα, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος είναι σε συζητήσεις για να καταλάβει και ο ίδιος ακριβώς τι έχει γίνει και να αξιολογήσει την κατάσταση.

Ο Ίβκοβιτς είναι πάρα πολύ απλός ως άνθρωπος, δεν έχει δεύτερες ή τρίτες σκέψεις στις σχέσεις του, μόνο όταν κοουτσάρει. Στο μπάσκετ, όπως και στη ζωή, έχει πολύ μεγάλη σημασία η προτεραιότητα. Αυτή τη στιγμή η πηγή ενέργειας του Ολυμπιακού, η δύναμή του, είναι η διοίκησή του.

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει πολύ αξιόλογους και σημαντικούς ανθρώπους στην ηγεσία του. Υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός, αλλά επαναλαμβάνω πως ο κατάλληλος για να δει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και τι μπορεί να κάνει είναι ο προπονητής».

Για το εάν θα ακολουθήσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σε περίπτωση που αποχωρήσει:
«Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όταν κάποιος δουλεύει στο μπάσκετ έχει κάποιες αρχές και βασική αρχή είναι η ομαδικότητα. Θα τον ακολουθήσω σε όποια απόφαση κι αν πάρει, νομίζω το ίδιο θα κάνουν και πολλοί ακόμα που είναι στο επιτελείο».

Για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού:
«Τα πράγματα είναι απλά. Χθες (30/07) έγινε κάτι πολύ όμορφο, μια έκφραση συμπαράστασης σε μια πολύ αξιοπρεπή στάση. Στον Ολυμπιακό είμαστε όλοι μια σελίδα στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του. Όλοι θα πρέπει να σεβαστούμε αυτό που θα αποφασιστεί».

Για το εάν το σημαντικότερο ρόλο στην απόφαση έπαιξε το οικονομικό:
«Όλα αυτά, οι παίκτες, το μπάτζετ, είναι δευτερεύοντα συμπεράσματα. Προτεραιότητα είναι να δούμε εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη ζεστασιά να μείνουν στο χώρο. Είναι νεαροί, φιλόδοξοι, σε τέτοιες εποχές κρίσης που ζούμε το να ασχολούνται με τον Ολυμπιακό, πέραν των επιχειρήσεών τους, τέτοιοι άνθρωποι είναι μεγάλη υπόθεση για το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα. Πιστεύω, όμως, πως το καλύτερο είναι να προσαρμόζεσαι. Τι άλλο μπορείς να κάνεις;».