ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«Θα αναλάβω εγώ, αν πει όχι η Βαλενσιέν»

«Θα αναλάβω εγώ, αν πει όχι η Βαλενσιέν»

02/07/2011
«Θα αναλάβω εγώ, αν πει όχι η Βαλενσιέν»Τη διάθεσή του να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο (νόμο Γουέμπστερ) για να να καταλήξει στον Ολυμπιακό είναι ο Κάρλος Σάντσες, όπως τόνισε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη Sportday.

Ο Κολομβιανός μέσος εξέφρασε την επιθυμία του να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, χαρακτηρίζοντας πρόσωπο-κλειδί στην όλη υπόθεση τον πρόεδρο της Βαλενσιέν, Φρανσίς Ντεκουριέρ, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση των Πειραιωτών.

Αναλυτικά ένα μέρος όσων είπε στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα:


-Κάρλος, εν μέσω Κόπα Αμέρικα είσαι πρωταγωνιστής σε ένα μεταγραφικό σίριαλ με τον Ολυμπιακό. Πότε ξεκίνησε η ιστορία;
«Από τον περασμένο Γενάρη. Τότε ο εκπρόσωπός μου με ενημέρωσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από ανθρώπους της ελληνικής ομάδας, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για μένα».

-Έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες και ακόμα είμαστε στα λόγια. Δεν υπάρχουν επισημότητες. Δεν σου θυμίζει λίγο βραζιλιάνικη σαπουνόπερα η υπόθεση;
«Υπερβολή! Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Ο καθένας σε αυτή την ιστορία κοιτάζει το συμφέρον του. Μέχρι νεωτέρας εγώ είμαι πλήρως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις μου με την εθνική Κολομβίας κι έχω εναποθέσει το μέλλον μου στα χέρια του μάνατζέρ μου (σ.σ.: Κριστόφ Μονγκέ).

-Μήπως οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό έχουν τραβήξει σε μάκρος διότι υπάρχει τρίτο... πρόσωπο; Κάποιοι ψιθυρίζουν για ενδιαφέρον της Παρί Σ.Ζ., άλλοι λένε ότι έρχεται επίσημη πρόταση από την Ουντινέζε...
«Δεν έχω ιδέα, ούτε κανείς από τη Βαλενσιέν μού έχει πει επίσημα πως υπάρχει κάτι από τις ομάδες που ανέφερες. Επαναλαμβάνω πως δεν είμαι σε διακοπές, αλλά σε καθήκον με την εθνική μου».

-Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, παραμένει η προτεραιότητά σου;
«Ναι! Θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα».

-Άρα, έρχεται η στιγμή που θα γίνεις «Έλληνας» και μετά τα ερυθρόλευκα της Βαλενσιέν θα φορέσεις αυτά του Ολυμπιακού;
«Αν ήθελες να στο έλεγα με πιθανότητες, είναι 60%-40% για να πάω στον Ολυμπιακό. Εδώ και καιρό τα βάζω κάτω. Είμαι σε μία ηλικία (σ.σ.: 25 ετών) που η απόφασή μου ενδεχομένως να αποδειχθεί κομβική για την καριέρα μου. Παίζω στην ομάδα μου, καλούμαι στην εθνική Κολομβίας, το όνομά μου αρχίζει να ακούγεται, οπότε θα πρέπει να εξαργυρώσω ανάλογα τις προσπάθειές μου».

-Και ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι η δική σου ανταμοιβή;
«Γιατί όχι; Τη νέα χρονιά θα παίζει στους ομίλους του Champions League, τα 15 τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι που μου έχει λείψει στη Βαλενσιέν».

-Ποιο ήταν το τελευταίο μήνυμά σου στη διοίκηση της Βαλενσιέν προτού αναχωρήσεις για το Κόπα Αμέρικα;
«Ότι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν σοβαρά την πρόταση του Ολυμπιακού και να δουν αν τους συμφέρει ή όχι. Είναι η μοναδική επίσημη που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους για μένα. Αν αυτοί δεν πάρουν την απόφαση, τότε θα αναλάβω εγώ δράση και δεν θα τους αρέσει. Εξάλλου μου απομένει ένας χρόνος συμβολαίου και δεν θέλω να φθάσουμε στα άκρα (σ.σ.: χρησιμοποίηση του νόμου Γουέμπστερ)».

-Ποιο είναι το πρόσωπο-κλειδί στις συνομιλίες των δύο ομάδων;
«Ο Φρανσίς Ντεκουριέρ. Είναι ο πρόεδρος της ομάδας μου. Αυτός είναι που μέχρι στιγμής ασχολείται με τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και δεν λέει να κάνει πίσω στις απαιτήσεις του. Όσο περνάει, όμως, ο καιρός...».

-Στην Ελλάδα ισχυρίζονται πως ο Ολυμπιακός φθάνει μέχρι τα 2,5 εκατ. ευρώ και η Βαλανσιέν ζητάει 500.000 ευρώ παραπάνω. Έχεις καμία τέτοια ενημέρωση;
«Το σίγουρο στην υπόθεση είναι ότι ο μάνατζέρ μου έχει φέρει την πρόταση του Ολυμπιακού με τα λεφτά που μου είπες. Οι αξιώσεις της Βαλανσιέν δεν νομίζω να είναι πάνω 3 εκατ. ευρώ. Πιστεύω πως η δική μου θέληση θα ασκήσει πίεση στον κ. Ντεκουριέρ για να μειώσει ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις του».

-Εσύ όντως έχεις προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό για συνεργασία τριών ετών;
«Αυτή ήταν η αρχική ιδέα, που δεν σου κρύβω ότι βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο βαθμό για να υλοποιηθεί».

-Τί γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό;
«Μαθαίνω. Μέρα με τη μέρα. Μόλις έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του για μένα άρχισα να ψάχνω στοιχεία στο Ίντερνετ. Οι τίτλοι του και η καθιέρωσή του στους ομίλους του Champions League τα τελευταία χρόνια "μιλάνε" από μόνα τους».

-Ο κόσμος αποτελεί τον 12ο παίκτη της ελληνικής ομάδας σε κάθε αγώνα στην έδρα της...
«Είναι πραγματικά ένα από τα πράγματα που μου λείπουν στη Γαλλία. Ο κόσμος εκεί δύσκολα εκδηλώνεται. Είναι "παγωμένος". Στην Ελλάδα ξέρω ότι ο κόσμος ζει έντονα τα ματς. Κολλάει στην κουλτούρα μου. Γουστάρω να μπαίνω στο γήπεδο και η εξέδρα να... καίει. Με "φτιάχνει" ως ποδοσφαιριστή». 
www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου