ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η επόμενη μέρα και η ανακοίνωση των Αγγελόπουλων

Η επόμενη μέρα και η ανακοίνωση των Αγγελόπουλων

Το ότι οι Αγγελόπουλοι αποχωρούν από τον Ολυμπιακό δεν σημαίνει και πως διαλύεται η ΚΑΕ. Αντιθέτως, η λειτουργία της συνεχίζεται όπως και τα συμβόλαια των παικτών. Τα σκέλη της ανακοίνωσης τους τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ανάλυση.
Ακόμη είναι νωρίς για να μάθουμε το τι ακριβώς θα γίνει από εδώ και πέρα στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ύστερα από την κοινή απόφαση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου να αποχωρήσουν από την διοίκηση των ερυθρολεύκων, όμως, το ότι φεύγουν δεν σημαίνει πως δεν λειτουργεί πλέον και η πειραϊκή ΚΑΕ. Ούτε ότι αναστέλλονται οι εμπορικές συνεργασίες της εταιρείας. Αντιθέτως, η ΚΑΕ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και θα βρίσκονται σε ισχύ και για την επόμενη σεζόν οι υπάρχουσες συνεργασίες της εταιρείας με χορηγούς.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα υπάρχοντα συμβόλαια παικτών τα οποία συνεχίζονται κανονικά. Διότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να γίνει κατανοητό απ' όλους ότι τα συμβόλαια των καλαθοσφαιριστών έχουν υπογραφεί με την ΚΑΕ Ολυμπιακός και όχι με την οικογένεια Αγγελόπουλου. Το ότι πήραν απόφαση τα αδέρφια να αποχωρήσουν από τα διοικητικά των ερυθρολεύκων, δεν σημαίνει πως θα φύγουν και οι αθλητές που δεσμεύονται ακόμη με συμφωνίες με την ομάδα.


Κανένας καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού, λοιπόν, δεν μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα αυτή την στιγμή και μάλιστα παίκτης ο οποίος ακόμη δεσμεύεται με συμβόλαιο με την πειραϊκή ΚΑΕ. Διότι, καταρχάς, ακόμη δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν θα χαρίσουν (δωρεά) τις μετοχές τους ή για το αν θα τις πουλήσουν (αγοραπωλησία) σε άλλον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ακόμη και το να σενάριο (το οποίο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες) να συνεχίσουν παραχωρώντας μόνο το μάνατζμεντ. Διότι, προς το παρόν, η οικογένεια δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το μέλλον του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου.

Τα 50 εκ. δολάρια στην εφορία των Αγγελόπουλων και τα... λευκά συμβόλαια που κυκλοφορούν

Πάντως, η ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία ιδιαίτερης ανάλυσης και ορισμένα από αυτά κάθε άλλο παρά τυχαία γράφτηκαν στην επίσημη τοποθέτηση τους. Για παράδειγμα η αναφορά που έκαναν για την εφορία: "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία…". Διότι στην πιάτσα είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν "λευκά" συμβόλαια (!) τόσο στο ελληνικό μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο, με τους Αγγελόπουλους να είναι από τους λίγους που λειτουργούν νομότυπα και όχι παράνομα, όπως άλλες... ΚΑΕ ή ΠΑΕ. Θέληση τους ήταν, λοιπόν, να καταδείξουν, με τον τρόπο τους, αυτή την παράτυπη κατάσταση, καθώς υπάρχουν Ανώνυμες Εταιρείες οι οποίες συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

Δεν θέλησαν να ασχοληθούν ποτέ με το παρασκήνιο

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, λόγω των αρχών τους, στις οποίες τοποθετούν στην κορυφή την τιμιότητα, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το παρασκήνιο, ούτε κινήθηκαν "υπόγεια" ώστε να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Τα αδέρφια όποτε επιθυμούσαν να μιλήσουν το έκαναν δημόσια. Ήθελαν να κερδίζουν, μόνο, μέσα στο γήπεδο, καθαρά και αντρίκεια και όχι με την βοήθεια εξωγενών παραγόντων, οι οποίοι χρόνια τώρα διαμόρφωναν αποτελέσματα, για να ικανοποιήσουν δικά τους συμφέροντα: "Τα χρόνια αυτά επιλέξαμε και ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο δρόμο, πολύ διαφορετικό από αυτόν που οι αντίπαλοί μας έχουν συνηθίσει.

Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο με το παρασκήνιο που ελέγχει και επηρεάζει καταστάσεις, ομάδες και πρωταθλήματα. Δεν το θέλαμε και δεν το κάναμε. Για εμάς επιτυχία που έρχεται με μεθοδεύσεις και με την εύνοια της διαιτησίας, δεν είναι επιτυχία. Τελεία και παύλα. Είναι συνειδητή μας επιλογή, η κάθε παρέμβασή μας προς όλους τους φορείς που σχετίζονται με το άθλημα (Πολιτεία, ΕΟΚ, ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ) να γίνεται ευθέως, επώνυμα, θεσμικά και μόνον". Έχουν άδικο; Νομίζω πως συμφωνείτε όλοι σας, καθώς είναι ξεκάθαρο πως αναδεικνύουν το γεγονός πως κάποιοι... άλλοι, τόσα χρόνια, κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Δεν είχαν ποτέ για "άρμα" τους κάποιο Μ.Μ.Ε, ούτε δεσμεύσεις και εξαρτήσεις

Οι Αγγελόπουλοι ποτέ δεν θέλησαν να έχουν για "άρμα" τους κάποιο Μ.Μ.Ε, είτε έντυπο, είτε ιστοσελίδα, ώστε να ξεκινήσουν "πόλεμο" στους απέναντι, όπως έκαναν άλλοι. Άλλωστε, είναι γνωστό πως υπάρχει συγκεκριμένη εφημερίδα η οποία πρόσκειται στους Γιαννακόπουλους, η οποία τα τελευταία χρόνια έκανε διάφορες επιθέσεις προς τους διοικητικούς ηγέτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός: "Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην μπούμε στη λογική δημιουργίας, χρηματοδότησης και υποστήριξης οπαδικού τύπου ή επιρροής οποιουδήποτε ΜΜΕ, αλλά οι σχέσεις μας με τους δημοσιογράφους να παραμείνουν σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις".

Η επίσημη τοποθέτηση τους και όλα τα θέματα τα οποία ανέδειξαν, δεν είναι τυχαία και αναδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και τα λόγια τους έχουν πολλούς αποδέκτες. Οι Αγγελόπουλοι τα τελευταία εφτά χρόνια παρουσίας του στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, λειτούργησαν με τιμιότητα, νόμιμα, ζητώντας, μόνο, ισονομία και διαφάνεια, πράγματα άγνωστα, δυστυχώς, τόσο στην ΕΟΚ, όσο και στον ΕΣΑΚΕ. Προσπάθησαν να παλέψουν ένα "σύστημα" το οποίο αντέδρασε πεισματικά, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια της "ερυθρόλευκης" οικογένειας.

Έβαλαν στο μπάσκετ του Ολυμπιακού πάνω από 100.000.000 ευρώ!

Ας μην ξεχνάει κανείς, επίσης, την τεράστια οικονομική τους συνεισφορά στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, την οποία χωρίζουν σε τρία σημεία. Στο 2004, όταν μπήκαν για πρώτη φορά στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου βάζοντας μόνο χρήματα (δίχως αντάλλαγμα) με πρόεδρο τον Σωκράτη Κόκκαλη, το 2006 όταν και ανέλαβαν το μάνατζμεντ "σπρώχνοντας" ακόμη περισσότερα λεφτά στην ομάδα, αλλά και στο 2009 όταν και αγόρασαν το απόλυτο πλειοψηφικό πακέτο (το 90%, το 10% το έχει ο Ερασιτέχνης) της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Προσέφεραν στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου περισσότερα από 100.000.000 ευρώ, έχοντας πάρει πίσω ούτε το 1/4 από αυτά που έδωσαν. Πλέον, ζητείται "τρελός" ώστε να αναλάβει το "καράβι", την επιχείρηση, η οποία είναι δεδομένο πως δεν θα έχει κέρδη. Και όποιος θελήσει να πάρει το μπάσκετ του Ολυμπιακού χρειάζεται να έχει μεράκι, πάθος και αγάπη για τις ευθύνες που θα αναλάβει. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως θα βοηθήσει και  επεσήμανε πως θα γίνει αρρωγός σε αυτό το μεταβατικό στάδιο. Ίσως οι κινήσεις του εξελιχθούν καθοριστικές..

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου