ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Βαλβέρδε: "Καλυμμένοι στην επίθεση"

Βαλβέρδε: "Καλυμμένοι στην επίθεση"

Την ικανοποίηση του για την απόκτηση του Φράνκο Κοστάνσο εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τόνισε πως εξαιρετικό τερματοφύλακα. Την ίδια ώρα, μίλησε με καλά λόγια για τον Κάρλος Σάντσες, ενώ για την επίθεση υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος.
Λίγο πριν επιστρέψει στην Ισπανία για να συνεχίσει τις καλοκαιρινές διακοπές του (ήρθε ένα διήμερο στην Αθήνα για να λάβει μέρος στη σύσκεψη κορυφής με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Εντουάρντο Μαθία), ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" όπου έδωσε αρκετές απαντήσεις για αρκετά από τα φλέγοντα μεταγραφικά θέματα που βρίσκονται στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα.
Ας αρχίσουμε από τα βασικά και πιο… σημαντικά. Πως είναι οι διακοπές σας;

"(Γελάει) Υπέροχες. Είναι ωραίες οι διακοπές για όλους. Είναι αναγκαίες. Ήρθα λίγο για δουλειά και πάλι τώρα φεύγω για να συνεχίσω έχοντας βέβαια την προσοχή μου και στη δουλειά και σε όσα γίνονται εδώ".

Μετά τον Χαβίτο, ο Ολυμπιακός αποκτάει και τον Κοστάνσο. Πως αισθάνεστε;

"Πολύ καλά. Ήταν μια σημαντική έγνοια μας αυτή. Είναι μια σημαντική θέση. Αφού έφυγε ο Πάρντο θέλαμε να πάρουμε έναν καλό τερματοφύλακα για να μας βοηθήσει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας ο Φράνκο".


Φοβάστε ότι είναι πολύ ψηλά ο πήχης για εκείνον; Μήπως είναι πιο δύσκολη τώρα η δουλειά του; Και το λέω αυτό επειδή διαδέχεται ουσιαστικά τον Νικοπολίδη και όχι τον Πάρντο που ήταν… μεταβατικός, όπως αποδείχθηκε.

"Ναι, το ξέρω. Σίγουρα θα είναι δύσκολα για εκείνον. Θα ήταν δύσκολα όμως ακόμη και αν δεν διαδεχόταν τον Αντώνη, που ήταν ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας και ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Το θετικό είναι ότι το ξέρει. Ξέρει σε ποια ομάδα έρχεται και πόσο μεγάλη είναι η πίεση. Το λέω γιατί μίλησα πριν από λίγο μαζί του και κατάλαβα πως γνωρίζει τα πάντα και είναι έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό του".

Ο Κοστάνσο τελείωσε λοιπόν… Και τώρα; Ποιον παίκτη να περιμένουμε;

"(Γελάει) Θα περιμένετε και θα δείτε… Μη βιάζεστε. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους".

Ας αρχίσουμε να λέμε ονόματα… Κάρλος Σάντσες. Τι είναι αυτό που σας αρέσει σε αυτόν;

"Είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης. Θα τον ήθελα στην ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν έρθει θα έχουμε πρόβλημα. Θα υπάρξει κάποιος άλλος που θα αποκτηθεί για να κάνει τη δουλειά. Έχουμε λύσεις. Δεν βιαζόμαστε και δεν αγχωνόμαστε. Όλα θα πάνε καλά".

Αν δεν καταστεί εφικτή η περίπτωση του Σάντσες ποια θα είναι η εναλλακτική;

"(Γελάει) Περιμένεις πραγματικά να σας απαντήσω; Έχουμε λύσεις. Ψάχνουμε πράγματα, προσπαθούμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ο Κάρλος είναι καλός παίκτης, έχει στοιχεία που θέλουμε στο παιχνίδι μας, αλλά αν δεν έρθει θα πάρουμε άλλον που επίσης θα τα έχει. Θα πάρουμε καλούς παίκτες για το κέντρο μας και όπου αλλού χρειάζεται".

Μιας και μιλάμε για το κέντρο, για αρκετό καιρό γραφόταν το όνομα του Πισάρο. Να το ξεχάσουμε εντελώς;

"Τι να σας πω…"

Πείτε μου τουλάχιστον αν θα τον θέλατε στην ομάδα.

"Είναι ένας πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης…"

Πάμε παρακάτω… Μαρκάνο. Τι θέση παίζει ακριβώς; Αριστερό μπακ ή αριστερό στόπερ;

"Και στις δύο θέσεις. Και αριστερό μπακ και αριστερό στόπερ μπορεί να παίξει αρκετά καλά".

Και προφανώς είναι μια από τις επιλογές σας για την ενίσχυση της ομάδας, όπως και ο Σάντσες…

(Δεν απαντάει…)

Για τον Πούντιλ τι έχετε να πείτε; Είναι ένα όνομα που ακούγεται τελευταία…

"Τον ξέρω. Δεν τον ξέρω πολύ ακόμα όμως".

Σας βλέπω πολύ ήρεμο και καθόλου ανήσυχο για τις μεταγραφές…

"Είμαι. Γιατί να είμαι ανήσυχος; Όλα πάνε καλά. Με σταθερά βήματα ετοιμάζουμε τη νέα ομάδα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμη αλλά δεν αγχωνόμαστε. Να ξέρεις πως έτσι έχει η κατάσταση. Άλλες φορές κάνεις ένα βήμα μπροστά, μερικές πρέπει να κάνεις ένα πίσω… Έτσι είναι αυτά. Προχωράμε και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ακόμα καλύτερη ομάδα. Και θα το πετύχουμε".

Όσον αφορά στην επίθεση, ο Βαλντές είναι ο παίκτης που θέλετε; Είναι αλήθεια επίσης ότι σας αρέσει πολύ ο Μάρκο Ρούμπεν της Βιγιαρεάλ;

"Συγνώμη, αλλά πρέπει να σου θυμίσω ότι έχουμε τρεις επιθετικούς, τον Κέβιν, τον Μάρκο και τον Ραφίκ. Στην επίθεση λοιπόν είμαστε... καλυμμένοι. Τρεις επιθετικούς έχουμε αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, δεν χωράνε περισσότεροι".

Ναι, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι θα φύγει κάποιος, π.χ. ο Πάντελιτς ή ο Τζιμπούρ. Λέγεται πως θα φύγουν ακόμη και οι δύο…

"Επαναλαμβάνω, έχουμε τρεις επιθετικούς".

Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν διάφορα για τη σχέση σας με τον Εντουάρντο Μαθία; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ σας;

"Κανένα απολύτως πρόβλημα και πίστεψέ με. Αντιλαμβάνομαι και έχω συνηθίσει να μου λένε ότι γράφονται και ακούγονται διάφορα. Αλλά τί να κάνουμε; Να μιλάμε για πράγματα που δεν ισχύουν; Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι συνεργαζόμαστε για το καλό του Ολυμπιακού. Αυτό είναι σημαντικό. Και ο Εντουάρντο εργάζεται για το καλό της ομάδας".

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου