ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Τεόντοσιτς και το συμβόλαιο του

Ο Τεόντοσιτς και το συμβόλαιο του

Το συμβόλαιο του Τεόντοσιτς που λήγει το 2012, το "buy out" που έχει δικαίωμα να "ματσάρει" ο Ολυμπιακός, το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, αλλά και η επιθυμία τόσο του Μίλος, όσο και των Αγγελόπουλων να ανανεώσουν την συνεργασίας τους. Τα δεδομένα της συμφωνίας.
Aγχωμένοι από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, για το τι συμβαίνει στην υπόθεση του Τεόντοσιτς. Σας είχαμε εξηγήσει και στο παρελθόν το τι ισχύει, ώρα, λοιπόν, να το επαναλάβουμε, ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο. Ο 20χρονος (19/3/1987), τότε, Μίλος Τεόντοσιτς αποκτήθηκε -ανακοινώθηκε- από τον Ολυμπιακό στις 12 Σεπτεμβρίου του 2007, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο (3+2 χρόνια) έως το καλοκαίρι του 2012, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να ξοδεύουν κοντά στο 1.500.000 ευρώ στην Ζελέζνικ για την μεταγραφή.
Οι ετήσιες οικονομικές απολαβές του Σέρβου συμφωνήθηκε να φτάσουν τις 500.000 ευρώ για τα τρία πρώτα χρόνια (έως το 2010), ενώ για τις επόμενες δύο σεζόν το κασέ του ανεβαίνει κλιμακωτά στις 600.000 ευρώ (για φέτος) και στις 700.000 ευρώ για την περίοδο 2011-2012, στην οποία και ολοκληρώνεται η συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους. Στο συγκεκριμένο "deal" μπήκε και το σχετικό "buy out" στο 1.300.000 ευρώ, για όποια ομάδα ενδιαφερθεί, είτε από την Ευρώπη, είτε από το ΝΒΑ.


Η ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία φτάνει όπως είπαμε στο 1.3 εκ. ευρώ, μπορεί να μην είναι τεράστια, αλλά υπάρχει ένας πολύ έξυπνος όρος που τοποθέτησαν στο συμβόλαιο του παίκτη οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ο οποίος αναφέρει πως αν έρθει οποιαδήποτε πρόταση για τον Μίλος Τεόντοσιτς, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να την "ματσάρουν" εφόσον το επιθυμήσουν. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός, έχει το δικαίωμα να ισοφαρίσει την οποιαδήποτε πιθανή προσφορά που μπορεί να έρθει στα γραφεία της πειραϊκής ΚΑΕ και να κρατήσει τον Σέρβο γκαρντ στο λιμάνι.

Για παράδειγμα, αν η Μπαρτσελόνα, που φημολογείται πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του παίκτη, του προσφέρει, ας πούμε, 1.500.000 ευρώ τον χρόνο, του δίνουν τα ίδια οι ερυθρόλευκοι και τον κρατάνε στο ρόστερ του ως το τέλος του πενταετούς συμβολαίου του 24χρονου πλέι-μέικερ, ενώ εφόσον το αποφασίσει η διοίκηση του κάνουν και μία πρόωρη ανανέωση -επέκταση- της συνεργασίας τους.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν οι διοικητικοί ηγέτες της πειραϊκής ΚΑΕ επιθυμούν να κρατήσουν τον Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό. Η απάντηση είναι φυσικά και ναι. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, σαφώς και θέλουν να ανανεώσουν την συνεργασία τους με τον Σέρβο γκαρντ, τον οποίο πίστεψαν από τότε που ήταν 20 χρονών, ποντάροντας πάνω στο ταλέντο του τολμηρού πλέι-μέικερ και με βάση την εξέλιξη που είχε ο Μίλος στις επόμενες σεζόν, δικαιώθηκαν πανηγυρικά για την επιλογή τους, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που σάρωσε τα βραβεία τα τελευταία χρόνια, σε Ευρωμπάσκετ, Ευρωλίγκα και Μουντομπάσκετ.

Άλλωστε, η αξία, το ταλέντο, οι ικανότητες, η προσωπικότητα και η μπασκετική ευφυΐα του Τεόντοσιτς, είναι πράγματα γνωστά και δεδομένα, οπότε δεν χρειάζεται περισσότερο ανάλυση. Το θέμα, λοιπόν, είναι, το αν ο Σέρβος γκαρντ θα παραμείνει στον Ολυμπιακό, μία ανησυχία που έχει προκύψει κυρίως από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα. Έχουμε την αίσθηση, πάντως, πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τον Πειραιά ο Μίλος, αντιθέτως, προβλέπουμε να εξελίσσεται σε περίπτωση Μίλαν Τόμιτς, δηλαδή, να μένει για πολλά χρόνια στους ερυθρόλευκους και να γίνεται "σημαία" της ομάδας.

Σίγουρα τον ενδιαφέρον τα χρήματα, σαφώς και θεωρεί πως πρέπει να αμείβεται με περισσότερα, ειδικά όταν βλέπει, για παράδειγμα, τον εαυτό του να αμείβεται με 600 χιλιάρικα και άλλους παίκτες που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα να παίρνουν πολλά περισσότερα λεφτά από εκείνον, αλλά ο Μίλος είναι και συναισθηματικός τύπος και έχει δεθεί με την ερυθρόλευκη φανέλα με τον δαφνωστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο μελό και αν ακούγεται, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ο Τεόντοσιτς γουστάρει που παίζει στον Ολυμπιακό και δεν θέλει να τον αφήσει.

Ούτε οι Αγγελόπουλοι θέλουν να τον αφήσουν να φύγει και έχουν σκοπό να τον "δέσουν" για πολλά χρόνια στο μεγάλο λιμάνι κάνοντας του όταν (θα) πρέπει πρόταση επέκτασης της συνεργασίας τους. Όμως, με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν το καλοκαίρι στην πειραϊκή ΚΑΕ, δηλαδή με μείωση του μπάτζετ έως και 20%, ο Τεόντοσιτς γνωρίζει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να του προσφερθεί ένα "χρυσό" συμβόλαιο τύπου Σπανούλη (2.4 εκ. ευρώ ετησίως) ή Παπαλουκά (3 εκ. ευρώ ετησίως). Σαφώς και αναμένεται να του γίνει αύξηση αποδοχών, αλλά πάντα με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Μην σας... αγχώνει η τελευταία πρόταση. Άλλωστε, η κρίση έχει αγγίξει όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας και οι περισσότερες (αν όχι όλες) θα είναι "μαζεμένες" φέτος το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι.

Όσον αφορά τα σενάρια που δημιουργήθηκαν πως η διοίκηση σκέφτεται το ενδεχόμενο να πουλήσει φέτος το καλοκαίρι τον Τεόντοσιτς, σε όποια ομάδα ενδιαφερθεί να ενεργοποιήσει την ρήτρα αποδέσμευσης (με 1.300.000 ευρώ), ώστε να αποκομίσει χρήματα, θα το θεωρήσουμε, τουλάχιστον, ως... κακόγουστο αστείο. Ο Μίλος αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο (όσον αφορά τους παίκτες) στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, τόσο λόγω αξίας (ίσως ο καλύτερος πλέι-μέικερ εκτός ΝΒΑ), όσο και λόγω ηλικίας (είναι μόλις 24 ετών) καθώς έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Μπορεί να μην αποτελεί πρότυπο αθλητή (όσον αφορά σε θέμα φυσικής κατάστασης και εκγύμνασης), σύμφωνοι πως χρειάζεται να βάλει μυαλό, να δουλέψει περισσότερο και να σταθεροποιήσει την απόδοση του, αλλά το ταλέντο που διαθέτει δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη.
 
www.rednews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου