ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Προτεραιότητα στην άμυνα



Προτεραιότητα στην άμυνα

Οι πρώτες μεταγραφές του Ολυμπιακού θα αφορούν κυρίως το αμυντικό κομμάτι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να χτίσει τον Θρύλο του Champions League και αυτό που τον "καίει" είναι να έχει σύντομα τους παίκτες πάνω στους οποίους θα οικοδομήσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τι γίνεται με Μαρκάνο, Σάντσες, Πουντίλ, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα αλλά και Μέλμπεργκ.
"Η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα φέρνει τίτλους", είναι κάτι το οποίο ασπάζονται οι περισσότεροι προπονητές στον κόσμο.
Το ίδιο φαίνεται να ενστερνίζεται και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να χτίσει τον Ολυμπιακό του Champions League και αυτό που τον "καίει" είναι να έχει σύντομα τους παίκτες πάνω στους οποίους θα οικοδομήσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από την διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας να έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 80% οι μεταγραφές, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις 4 Ιουλίου και ειδικότερα των ποδοσφαιριστών αυτών πάνω στους οποίους θα ρίξει το βάρος στα μετόπισθεν.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την υπόθεση του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό, όμως το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι φήμες πως ο 34χρονος στόπερ αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο της Γαλατασαράι, με την τουρκική ομάδα να φαίνεται διατεθειμένη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις των ερυθρολεύκων αλλά και να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις του Μέλμπεργκ, προσφέροντας του 2ετές συμβόλαιο με εξαιρετικές οικονομικές απολαβές.

Αν λοιπόν υπάρξει αποχώρηση του Σουηδού κεντρικού αμυντικού από τον Ολυμπιακό, τότε οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν κίνηση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Το μέλλον του Έλληνα στόπερ στη Μίλαν παραμένει αβέβαιο και το ενδιαφέρον ομάδων τύπου Λάτσιο, Λυόν, Τζένοα δεν φαίνεται προς το παρόν να τον συγκινεί.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο από τη Βιγιαρεάλ. Ο 23χρονος αμυντικός του "κίτρινου υποβρύχιου" μπορεί να καλύψει την θέση τόσο του στόπερ, όσο και αυτή του αριστερού μπακ. Η προσθήκη του στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα κινηθούν για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού (σε περίπτωση φυγής του Μέλμπεργκ πάντα...) ή αριστερού οπισθοφύλακα. Αυτή τη στιγμή, η συμφωνία που υπάρχει με την Βιγιαρεάλ είναι για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς, ύψους 1 εκ. ευρώ.

Υποψήφιοι για να καλύψουν το αριστερό άκρο της άμυνας είναι και οι Γιώργος Τζαβέλλας και Ντανιέλ Πουντίλ. Για τους δύο όμως αναμένεται να αποφασίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνάντηση που θα έχει με τους Μαρινάκη, Μαθία και Κοβάσεβιτς την Πέμπτη (9/6). Η περίπτωση του διεθνή Τσέχου (και πρωταθλητή Βελγίου με την Γκενκ) είναι πιο εύκολη, αλλά ο Τζαβέλλας έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω ...υπηκοότητας.


 
Όσον αφορά την θέση του ενός εκ των δύο κεντρικών χαφ, ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν είναι το φαβορί. Ο Βαλβέρδε δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προσήλωση που δείχνουν τα κεντρικά χαφ της ομάδας του στην αμυντική λειτουργία (όπως το έκανε φέτος ο Φρανσουά Μοδέστο) και έχει διακρίνει πως αυτό το κάνει, και μάλιστα πολύ καλά, ο 25χρονος διεθνής Κολομβιανός άσος. Η διοίκηση του Ολυμπιακού κρατά στάση αναμονής στα 4 εκ. ευρώ που ζητά η Βαλενσιέν και περιμένει να ρίξει ο γαλλικός σύλλογος τις παράλογες απαιτήσεις του (δεν υπάρχουν τα λεφτά που ζητάνε οι Γάλλοι...) προκειμένου να προχωρήσει σε λογικές συζητήσεις για την μεταγραφή του Σάντσες.

Carlos Sanchez by koukos_81

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου