ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πώς το 10% γίνεται 100%

Πώς το 10% γίνεται 100%

09/06/2011
Πλάκα στην πλάκα, οι φετινές διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τους παίκτες θα μείνουν στην ιστορία. Γιατί πολύ απλά, οι παίκτες συμφωνούν, αλλά κάνουν νερά οι μάνατζερ.

Αυτή η ιστορία με τους ατζέντηδες να ζητούν τον ουρανό με τα άστρα για την πάρτη τους δεν είναι καινούργια. Πάντα γινόταν, αφού σε κάθε μεταγραφή, σε κάθε συμφωνία ο ατζέντης προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι. Η διαφορά με φέτος, είναι ότι οι απαιτήσεις είναι τρελές. Το ξεκίνημα φέτος έγινε με τον Κριστόφ Ενροτό, ο οποίος αρχικά ήταν ανένδοτος, στη συνέχεια ήθελε να χαλάσει τη συμφωνία του Μιραλάς με τον Ολυμπιακό και στο τέλος έφτασε στο σημείο να ζητά συγγνώμη. Και αυτό συνέβη, γιατί ο Ενροτό σκέφτεται την επόμενη μέρα.

Το ίδιο, αλλά με διαφορετικό τρόπο έγινε και στην υπόθεση του Πάρντο, όταν οι εκπρόσωποι του πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού ζήτησαν πενταπλασιασμό των αποδοχών του πελάτη τους!

Τώρα, οι πειραιώτες προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τον Χόρχε Σιντεσμπίλερ, έναν από τους πλέον γνωστούς ατζέντηδες (στην πρώτη γραμμή…) και πολύ σκληρό διαπραγματευτή.

Αυτό οι άνθρωποι του Ολυμπιακού το γνώριζαν, αλλά ποτέ δεν περίμεναν ότι θα άκουγαν τους συνεργάτες του μεγάλου αυτού ατζέντη, να ζητούν αρχικά 1,5 εκατομμύριο πριμ υπογραφής (συνηθίζεται να παίρνει κάποια έξτρα χρήματα ο παίκτης, εάν είναι ελεύθερος, αλλά όπως είπαμε κάποια χρήματα…) και αφού είδαν ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ζήτησαν ένα εκατομμύριο ευρώ προμήθεια! Τις απαιτήσεις τους, τις έριξαν (τρόπος του λέγειν…) στις 700.000 ευρώ και είναι λογικό να στράβωσαν οι Πειραιώτες.

Για να καταλάβετε το παράλογο της υπόθεσης, η νόμιμη προμήθεια των ατζέντηδων είναι 10%. Για παράδειγμα, στην περίπτωση Κοστάντσο. Ο Αργεντινός πορτιέρο συμφώνησε σε συμβόλαιο 750.000 ευρώ τον χρόνο. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί, έπρεπε να πάρει 75.000 ευρώ (το 10%) για κάθε χρόνο της συνεργασίας του πελάτη με τον Ολυμπιακό. Κοινώς σε τέσσερα χρόνια συμβολαίου, η νόμιμη προμήθεια είναι 300.000 ευρώ. Μέχρι τις 700.000 ευρώ, υπάρχει διαφορά. Μεγάλη διαφορά…

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κινήσεις στρατηγικής. Η διοίκηση εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και φυσικά βάζει τα υπέρ και τα κατά. Κοιτάζει τη ζυγαριά και αποφασίζει.

Τι εννοούμε;  Ο Σιντεσπίλερ είναι ένας ατζέντης με τεράστιες άκρες, που μπορεί να φανεί χρήσιμος στον Ολυμπιακό μελλοντικά. Αν τον έχεις ικανοποιημένο, θα σε βοηθήσει σε πωλήσεις παικτών ή σε μελλοντική αγορά. Μπορεί να πιέσει έναν από τους πελάτες του (και ο άτιμος έχει πολλούς) να προτιμήσει τον Ολυμπιακό από κάποια άλλη ομάδα…
 
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου