ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΙΣ …ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ !

ΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΙΣ …ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ !

21 Ιουλίου, 2011
ΔΟΥΡΟΣ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟ
Του κόσμου τα λεφτά δίνει ο Ολυμπιακός για μεταγραφές. Για να ενισχύσει την ομάδα του, ώστε να είναι ακόμα καλύτερη τη νέα περίοδο, να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερους στόχους, να κυριαρχήσει στο ελληνικό και να έχει μία καλή παρουσία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Με ποδοσφαιριστές ενισχύεται ο Ολυμπιακός, κάτι πού δεν κάνει ο αντίπαλός του. Αυτός, βρήκε ένα καλύτερο, πιο οικονομικό τρόπο να ενισχυθεί, πού μπορεί να αποδειχτεί και αποτελεσματικότερος.
ΔΟΥΡΟΣΗ ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες την νέα σύνθεση της ΚΕΔ, η οποία από φέτος θα είναι πενταμελής, αντί τριμελής πού ήταν μέχρι τώρα. Ανάμεσα στους τρείς πρώην διαιτητές πού θα αναλάβουν να «τρέξουν» φέτος την ελληνική διαιτησία, και ένας παλιός γνώριμος  του Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος πού στέρησε από τον θρύλο ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, ο μοναδικός άνθρωπος πού κατάφερε να συνδεθεί το όνομά του άρρηκτα, με ένα τίτλο πρωταθλήματος : Ο Γιώργος Δούρος !
Η συμμετοχή του Δούρου στην ΚΕΔ, ήταν κάτι πού συζητιότανε εδώ και καιρό, αλλά κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει ! Φαινόταν τόσο αφύσικο, τόσο ακραίο, ώστε όσοι άκουγαν την πληροφορία, την απέρριπταν με συνοπτικά σχόλια : «Ελα μωρέ, σιγά μη βάλουνε τον Δούρο ! Θα πρέπει να είναι τρελοί αν το κάνουν αυτό»

Δεν ξέρω τι είναι, πάντως … μόνο τρελοί δεν είναι. Ο Δούρος τοποθετήθηκε σε νευραλγικό πόστο της ΚΕΔ, ύστερα από εισήγηση του Κύρου Βασάρα, απόφαση του Σοφοκλή Πιλάβιου ( ήθελε τον Δούρο σαν τρελός, προκειμένου να «εξιλεωθεί» στους πράσινους, από τους οποίους προέρχεται, για το ότι επί προεδρίας του ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα ) και ανακοίνωση του κ. Σαρρή, προέδρου της ΕΠΣ Χίου και συμπατριώτη του Νίκου Πατέρα, με τον οποίο «μπήκαν» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο την ίδια χρονιά, δηλαδή το 2008.
Ο κ. Σαρρής προτιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ακριβώς επειδή οι άλλοι υποψήφιοι για την ΚΕΔ δεν ήθελαν να σηκώσουν το βάρος της επιλογής του Δούρου. Δεν δέχτηκαν ούτε ο κ. Οικονομίδης, ούτε ο κ. Γκιρτζίκης, ούτε ο κ. Σταθόπουλος να συνδέσουν την θητεία τους στην ΚΕΔ, συνεργαζόμενοι με τον Δούρο.
Η τελική απόφαση πάρθηκε σήμερα το πρωϊ, σε ειδικό «προσυμβούλιο» πού γίνεται πάντα στην ΕΠΟ, πριν από το κανονικό συμβούλιο. Σ’ αυτό, μετέχουν όλοι οι συνεργάτες του προέδρου, πού αποτελούν και την πλειοψηφία και παίρνουν εκεί τις αποφάσεις, τις οποίες στη συνέχεια απλά ανακοινώνουν στην κανονική συνεδρίαση του συμβουλίου. Ετσι, απορροφώνται όλοι οι πιθανοί κραδασμοί από τους τυχόν διαφωνούντες συμβούλους.
Η αναγγελία της σύνθεσης της ΚΕΔ, αργότερα, στο συμβούλιο, ήταν ξερή και κατηγορηματική. Ο Πιλάβιος είπε : «Ορίζω τον Σαρρή πρόεδρο της ΚΕΔ και τον καλώ να ανακοινώσει τους συνεργάτες του»
Τον λόγο πήρε αμέσως ο Σαρρής, ο οποίος είπε πως διορίζει τον κ. Σάββα ( παλιός διαιτητής πράσινης αποκλίσεως ) αναπληρωτή του και τους Βασάρα, Μπριάκο, Δούρο ως μέλη.
Αμέσως μετά, και πριν προλάβει να μιλήσει κανείς, ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε άλλο θέμα. Η απόφαση για τον Δούρο είχε παρθεί, με τον γνωστότατο και προσφιλή για την ΕΠΟ …δημοκρατικό τρόπο !
Πρέπει να σημειωθούν μερικές ενδιαφέρουσες παράμετροι σχετικά με τον σκανδαλώδη αυτόν ορισμό.
Ο Γιώργος Δούρος, στενός συνεργάτης του Βασάρα ( ο υπ’ αριθμόν ένα ) στο τομέα … «επιμόρφωσης» ( εδώ … γελάνε) των διαιτητών, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ μη εν ενεργεία πού ΔΕΧΤΗΚΕ να καταθέσει ως μάρτυρας ΥΠΕΡ της ΕΠΟ και ΚΑΤΑ της ΟΔΠΕ, δηλαδή της Ομοσπονδίας Διαιτητών από την οποία προέρχονταν, στην δίκη πού έγινε πρόσφατα.
Κανείς άλλος διαιτητής δεν δέχτηκε να καταθέσει εναντίον της Ομοσπονδίας του, δηλαδή του ίδιου του του σπιτιού ! Μόνον ο κ. Δούρος – και αυτό, εμένα μου λέει πολλά.
Ο Γιώργος Δούρος, αν και στεγνοκαθαριστής στο επάγγελμα, με δικό του στεγνοκαθαριστήριο, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία κατορθώνει να καλύπτει με την συμμετοχή του σε διάφορες επιτροπές σχετικές βεβαίως με την διαιτησία. Η συμμετοχή του πλέον στην ΚΕΔ, θα του αποφέρει και αποδοχές μερικών χιλιάδων ευρώ μηνιαίων, προερχόμενες είτε εκ του ύψους της αμοιβής του, είτε από τα διάφορα μπόνους (έξοδα κινήσεως κ.λ.π. )
Η διαιτησία του σ’ εκείνο το αξέχαστο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, όπου στέρησε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό αποβάλλοντας τον Τζιοβάνι, τον οποίο προηγουμένως είχε γρονθοκοπήσει ο Κυργιάκος, πού δεν όμως αποβλήθηκε, δεν ήταν η μόνη πού σημάδεψε έντονα την διαιτητική του καριέρα.
Λίγα χρόνια πριν από το «έγκλημα» στο ντέρμπι, είχε διευθύνει έναν αγώνα του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη εναντίον του Αρη. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα και ύστερα από μερικές εβδομάδες άγνωστοι ανατίναξαν κυριολεκτικά το μαγαζί του Δούρου στην Κόρινθο.
Από εκείνη την χρονική στιγμή, η «συμπεριφορά» του Δούρου προς τον Παναθηναϊκό άλλαξε, με αποτέλεσμα να έρθει η στιγμή πού ο διαιτητής αυτός έγινε από τους … συμπαθέστερους για την πράσινη διοίκηση.
Φυσικά, στο μεταξύ οι δουλειές του Δούρου πήγαν πολύ καλά και το μαγαζί του αναστηλώθηκε, καλύτερο από ό,τι ήταν προηγουμένως.
Εδώ και εφτά περίπου χρόνια, ο Νίκος Αλέφαντος αναζητά επίμονα τον Γιώργο Δούρο, να του τηλεφωνήσει έστω, για να του εξηγήσει γιατί έκανε εκείνο το εγκληματικό λάθος τότε, σε βάρος του Ολυμπιακού.
Ο Δούρος όμως, ποτέ δεν καταδέχτηκε να τηλεφωνήσει στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Προφανώς, δεν είχε το θάρρος, το οποίο αναπληρώνεται από τις πλάτες πού τον στηρίζουν.
Μανώλης Γαβαθιώτης

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου