Καταπέλτης σε βάρος του Σοφοκλή Πιλάβιου ήταν ο Νίκος Τζώρτζογλου στη Γ.Σ. της ΕΠΟ ενώ ο Βασίλης Χατζηαποστόλου ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ σχετικά με τις ευθύνες του για το σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο.

«Η πορεία σας κύριε πρόεδρε μοιάζει με τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα. Το λέει και ο Γιάννης Πάριος σε μια παλιά κασέτα. Είπα κασέτα και δεν ξέρω αν πιάσατε το υπονοούμενο, διότι έχετε κι εσείς τις κασέτες σας, έχετε κι εσείς τα σουξέ σας κύριε Πιλάβιε. Το σουξέ το δικό σας έχει τον τίτλο: "Τι ορισμός είναι αυτός; Θα τρελαθώ, θα τρελαθώ! Σε στίχους Αχιλλέα Μπέου, τραγούδι: Σοφοκλής Πιλάβιος, ενορχήστρωση: Ζαχαριάδης"», τα λόγια του κ. Τζώρτζογλου.

Αφού διάβασε όλη τη συνομιλία Μπεόυ-Πιλάβιου που περιέχεται στη δικογραφία, συνέχισε λέγοντας:

«Στον Αχιλλέα Μπέο πρόσφατα επιβάλατε τέσσερα χρόνια αποκλεισμό για δυσμενείς κρίσεις και τέσσερα χρόνια απαγόρευση συμμετοχής στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τώρα όμως το κάνατε που είναι στη φυλακή. Προηγουμένως δεν θα βάζατε ούτε ένα μήνα. Πείτε μου αυτός ο διάλογος σε ποια χώρα μπορεί να ειπωθεί. Να υπάρχει πρόεδρος ομοσπονδίας που να συμμετέχει σε τέτοιο διάλογο. Σε ποια χώρα δεν θα είχε παραιτηθεί. Εσείς κ. Πιλάβιε δεν ‘έχει ιδέα τι σημαίνει η λέξη ευθιξία. Την ίδια μέρα που σας απειλεί ο Μπέος, τον συναντήσατε μαζί με άλλους για την καταπολέμηση της βίας. Την ίδια ημέρα! Εσείς θα λύσετε το πρόβλημα της βίας; Είστε πολύ λίγος. Σας ρωτάω γιατί τόση αυστηρότητα στον Ιωνικό που τον υποβιβάσατε, γιατί δεν τιμωρήσατε και τον ΟΦΗ; Θα σας πως εγώ. Γιατί είχατε παρανομήσει και δεν είχατε τα κότσια να τον υποβιβάσετε, όπως δεν κάνατε το ίδιο με τον Αλέξη Κούγια, διότι έχει κι αυτός ένα σουξεδάκι. Αυτά που συμβαίνουν όμως σύντομα θα τα μάθουν κι άλλοι εκτός Ελλάδας».