ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1(videos)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1(videos)

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ, αλλά ηττήθηκε με 3-1 στο Λονδίνο και παραμένει χωρίς βαθμό στον όμιλο έπειτα από δύο αγώνες. Μαγική εικόνα το τελικό σκορ, καθώς οι Νταμπλούχοι Ελλάδας στάθηκαν με αξιοπρέπεια και ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι. Ωστόσο, στο δεύτερο πλήρωσαν μεμονωμένα ατομικά λάθη. Άριστο στήσιμο από Ζαρντίμ, γκολάρα ο Μήτρογλου. Φάνηκε η αγωνιστική απραξία του Μέγκιερι. Το τρίτο γκολ της Άρσεναλ στο 94'.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε με 3-1 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, αλλά παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους "16" του Champions League. Παρά την ήττα, οι Πειραιώτες ικανοποίησαν με την εμφάνιση τους και το τελικό σκορ τους αδικεί, καθώς κατά διαστήματα έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Δημιούργησαν φάσεις στην επίθεση, πραγματοποίησαν αρκετές τελικές προσπάθειες και απείλησαν την αντίπαλη εστία, αγωνιζόμενοι με αυτοπεποίθηση, πάθος και θέληση στο παιχνίδι τους. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας, βάση της εξαιρετικής τους απόδοσης, αναμφισβήτητα θα μπορούσαν να είχαν φύγει, τουλάχιστον, με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Αγγλία. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε στήσει σωστά την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε διαβασμένος. Οι αλλαγές που έκανε όμως δεν τον βοήθησαν.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο πρώτο μέρος, είχαν πλάνο και ήταν πολύ καλά οργανωμένοι, μη αφήνοντας τους Άγγλους να κάνουν φάση στο ματς. Την πρώτη τους τελική προσπάθεια οι "κανονιέρηδες" την πραγματοποίησαν στο 42' με τον Ζερβινιό, ο οποίος και σκόραρε, αλλά οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω και με πείσμα ισοφάρισαν στο 45' με καταπληκτική κεφαλιά του Μήτρογλου, ύστερα από υπέροχη σέντρα-ασίστ του Γκρέκο.

Στην επανάληψη, όμως, οι "κανονιέρηδες" κατάφεραν να βρουν δίχτυα για δεύτερη φορά με τον Ποντόλσκι (56'), ενώ στις καθυστερήσεις (90+4) o Ράμσεϊ "έγραψε" το τελικό 3-1 με τους Νταμπλούχους Ελλάδας στο τέλος να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Έχασε μοναδική ευκαιρία ώστε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ο Μασάντο (36'), όταν και βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής του Μανόνε, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο.

Το ματς


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να προτιμάει τον Μπάλας Μέκγιερι κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Στο κέντρο της άμυνας επέλεξε το δίδυμο Πάμπλο Κοντρέρας και Κώστα Μανωλά, οι οποίοι είχαν στα δεξιά τους τον Ντρισά Ντιακιτέ και αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή, στην ίδια ευθεία, ως "κόφτες" έπαιξαν οι Δημήτρης Σιόβας και Γιάννης Μανιάτης, με τον Λεάντρο Γκρέκο σε ρόλο αριστερού ακραίου μεσοεπιθετικού, τον Νταβίδ Φουστέρ στο πόστο του δεξιού χαφ-εξτρέμ, με τον Πάουλο Μασάντο στον ρόλο του παίκτη πίσω από τον σέντερ-φορ, έχοντας μπροστά του στην κορυφή της επίθεσης τον Κώστα Μήτρογλου, σε διάταξη 4-2-3-1.

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επιδιώκοντας να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά την πρώτη τελική προσπάθεια την πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός με τον Φουστέρ. Οι Πειραιώτες λειτουργούσαν σωστά στην άμυνα, καλύπτοντας τους χώρους, ενώ στο 12' ο Μέγκιερι πραγματοποίησε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Καθόρλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Μανιάτης έδειχνε αρχικά εκτός κλίματος, καθώς έδωσε ορισμένες λάθος πάσες, οι οποίες όμως δεν στοίχησαν στον Ολυμπιακό. Οι Άγγλοι συνέχισαν να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας, αλλάζοντας πολλές πάσες μεταξύ τους, αλλά την εστία του Ούγγρου πορτιέροι δεν μπορούσαν να την φτάσουν, καθώς η αμυντική λειτουργία των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ιδανική. Στο 22' ο Μασάντο έβγαλε από τα δεξιά μία καλοζυγισμένη σέντρα στον Μήτρογλου, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη.

Οι "κανονιέρηδες" προσπάθησαν είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα, να καταφέρουν να διασπάσουν την άμυνα των Πειραιωτών, αλλά οι επεμβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού ήταν καίριες και αποτελεσματικές, καταφέρνοντας να σταματήσουν τους Άγγλους, οι οποίοι στα πρώτα 30' του αγώνα δεν είχαν πραγματοποιήσει τελική προσπάθεια, δεν είχαν κάνει ούτε φάση, με εξαίρεση την εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα. Στο ίδιο λεπτό, ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός, με τον Μασάντο να στρώνει την μπάλα στον Μήτρογλου, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε στη κίνηση το σουτ, αλλά ο Μανόνε, ο οποίος δεν είχε καλή ορατότητα από τα πολλά σώματα μπροστά του, κατάφερε έστω με δυσκολία να πιάσει την μπάλα.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας έπαιζαν συντηρητικά, δεν ρίσκαραν στο παιχνίδι τους, αλλά με την σωστή διάταξη τους στον αγωνιστικό χώρο είχαν καταφέρει να περιορίσουν τους Άγγλους, απειλώντας την εστία της Άρσεναλ, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Στο 36' ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία ώστε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μανιάτης από τα δεξιά έβγαλε μία ωραία σέντρα προς την καρδιά της μεγάλης περιοχής, σημείο στο οποίο ο επερχόμενος-ξεμαρκάριστος Μασάντο έπιασε το σουτ στη κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του ήρθε όπως ήθελε, με αποτέλεσμα το πλασέ του στη κίνηση να πάει ψηλά άουτ. Στο 40' ο Πορτογάλος μέσος κέρδισε φάουλ στο το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά το σουτ ήταν αδύναμο, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μανόνε.

Στο 42', όμως, ύστερα από αναστάτωση στην ερυθρόλευκη άμυνα, με τον Χολέμπας να χάνει την μπάλα, ο Ζερβινιό πλάσαρε με ιδανικό τρόπο τον Μέγκιερι κάνοντας το σκορ 1-0, με τον Ούγγρο γκολκίπερ να προσπαθεί με τα ακροδάκτυλα να απομακρύνει την μπάλα δίχως αποτέλεσμα, καθώς άργησε να πέσει λόγω ότι το σώμα είχε ήδη στρίψει στην άλλη πλευρά. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έβαλε κάτω, δεν απογοητεύτηκε και πίστεψε στην ισοφάριση. Στο 44' ο Μασάντο έκλεψε την μπάλα από την λάθος πάσα των "κανονιέρηδων", βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν δυνατό. Στο 45', όμως, ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Γκρέκο από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, ο οποίος με αριστοτεχνική κεφαλιά από την μικρή περιοχή "εκτέλεσε" τον Μανόνε, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία των διχτύων της εστίας της Άρσεναλ, "γράφοντας" το 1-1 λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Έλληνα σέντερ-φορ να πανηγυρίζει σαν... τρελός το γκολ που σημείωσε.

Σε βίντεο το γκολ (1-0) του Ζερβινιό:


Ars1 από rrmisas
 
Σε βίντεο το γκολ (1-1) του Μήτρογλου:


Pir1 από rrmisas
 
Στην επανάληψη η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας την διάθεση να πάρει και πάλι γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Στο 50' ο Ζερβινιό εκμεταλεύθηκε την αδράνεια του Μανωλά, έβγαλε από τα αριστερά μία ιδανική παράλληλη πάσα προς τον Καθόρλα, ο οποίος σε πλεονεκτική θέση αστόχησε. Οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν ορισμένα αβίαστα λάθη, αλλά σιγά-σιγά ισορρόπησαν το παιχνίδι, παίρνοντας μπάλα στα πόδια τους και βγαίνοντας στην επίθεση. Στο 54' ο Μήτρογλου δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ από απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Μανόνε. Στο 56' η Άρσεναλ συνέχισε να επιτίθεται από τα αριστερά, αλλά αυτή την φορά η προσπάθεια της έφερε αποτέλεσμα. Ο Ζερβινιό ταλαιπώρησε την άμυνα των Πειραιωτών, έκανε το "1-2" με τον Καθόρλα, στη συνέχεια ο Αφρικανός έδωσε την ασίστ στον Ποντόλσκι, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής με ένα γυριστό καλοζυγισμένο σουτ νίκησε τον Μέγκιερι, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του 22χρονου τερματοφύλακα, "γράφοντας" το 2-1 στο σκορ ο Γερμανός στράικερ.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια βγήκε στην επίθεση, είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε χώρους ώστε να απειλήσει. Στο 60' ο Μασάντο από τα αριστερά συνεργάστηκε με τον Μήτρογλου, ο Πορτογάλος έδωσε ωραία πάσα στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος δοκίμασε ένα ακόμη δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο 24χρονος σέντερ-φορ δεν δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Ο Ντιακιντέ (δεξί-μπακ) έδειχνε κουρασμένος, αλλά και ταλαιπωρημένος από το "σφυροκόπημα" της Άρσεναλ από τα αριστερά, ενώ στη συνέχεια ο Κοσιελνί με κεφαλιά απείλησε την εστία του Μέγκιερι. Στο 65', ύστερα από "κομπίνα" σε κόρνερ, ο Μασάντο μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή των Άγγλων από τα δεξιά, αλλά δεν φρόντισε να δώσει πάσα, προτιμώντας το σουτ το οποίο βρήκε σώματα.

Στο 67' ο Αμπντούν αντικατέστησε τον Γκρέκο, παίρνοντας το πόστο του Ιταλού, δηλαδή ανέλαβε στην ενδεκάδα τον ρόλο του αριστερού χαφ-εξτρέμ, έχοντας σκοπό να απειλήσει περισσότερο από τα άκρα. Στο 70', με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, ο Φουστέρ βρήκε κενό χώρο στην άμυνα της Άρσεναλ, έφτασε στο ύψος της περιοχής των Άγγλων, αλλά το σουτ που δοκίμασε κατέληξε στα χέρια του Μανόνε. Στο επόμενο λεπτό ο Μασάντο με ατομική προσπάθεια πλησίασε τα καρέ των "κανονιέρηδων", αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο. Στο 72' ο Ζαρντίμ έριξε στη μάχη τον Ιμπαγάσα, ο οποίος πήρε την θέση του Ντιακιντέ. Ταυτόχρονα έγιναν αλλαγές στις θέσεις της ενδεκάδας, καθώς ο Μανιάτης έμεινε στα χαφ, ο Μανωλάς πέρασε σε θέση δεξιού μπακ, ενώ στα στόπερ δίπλα στον Κοντρέρας πήρε θέση ο Σιόβας, με τον Αργεντινό να παίζει δίπλα στον Μανιάτη, ο οποίος παρέμεινε στην μεσαία γραμμή.

Η Άρσεναλ στα επόμενα λεπτά απείλησε από τα άκρα με επικίνδυνες παράλληλες πάσες, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού σταμάτησε τις προσπάθειες των Άγγλων. Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Πάντελιτς στο 80' να περνάει στο ματς στη θέση του Μασάντο και τους Πειραιώτες, πλέον, να παίζουν με δύο σέντερ-φορ στην επίθεση. Στο 83' ο Αμπντούν βγήκε έξυπνα με ταχύτητα στην αντεπίθεση, έσπρωξε την μπάλα μπροστά από την αριστερή πλευρά, προσπάθησε να βγάλει παράλληλη πάσα προς τον Πάντελιτς, αλλά πρόλαβε την μπάλα ο Μανόνε, πριν εκείνη φτάσει στον Σέρβο. Στα επόμενα λεπτά οι "κανονιέρηδες" θέλησαν να παίξουν με τον χρόνο, έχοντας την μπάλα στην κατοχή τους, επιδιώκοντας να περάσει η ώρα ώστε να λήξει το ματς.

Οι ερυθρόλευκοι, με όσες δυνάμεις είχαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, βγάζοντας κυρίως μακρινές μπαλιές, οι οποίες όμως δεν ήταν καλές. Μάλιστα η Άρσεναλ έφτασε κοντά στο 3-1 με δυνατό σουτ του Ζιρού από καλή θέση, ύστερα από πάσα του δραστήριου Καθόρλα, με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση για τα δίχτυα, αλλά η πλάτη του Σιόβα έβγαλε σωτήρια την μπάλα άουτ σε κόρνερ. Με το παιχνίδι να έχει μπει στις καθυστερήσεις, οι Πειραιώτες έδειχναν να κουρασμένοι και να μην έχουν άλλες δυνάμεις , μη μπορώντας να κάνουν φάση και να απειλήσουν την εστία του Μανόνε. Το γεγονός το εκμεταλλεύθηκε η αγγλική ομάδα, η οποία, μάλιστα, κατάφερε να διαμορφώσει το σκορ σε 3-1, καθώς ο Ράμσεϊ στην αντεπίθεση πλάσαρε με ιδανικό τρόπο τον Μέγκιερι. Μαγική εικόνα, πάντως, το τελικό σκορ, καθώς το αποτέλεσμα αδικεί την καλή αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Σε βίντεο το γκολ (2-1) του Ποντόλσκι:


Ars2 από rrmisas

Σε βίντεο το γκολ (3-1) του Ράμσεϊ:


Ars3 από rrmisas
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβας, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Μασάντο (81' Πάντελιτς), Φουστέρ, Μήτρογλου.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Μοδέστο, Λυκογιάννης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Πάντελιτς, Ντιόγκο.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Μανόνε, Τζένκινσον, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Κοκελέν, Καθόρλα, Τσάμπερλέιν (71' Γουόλκοτ), Ποντόλσκι (80' Ράμσεϊ), Ζερβινιό (80' Ζιρού).

Αναπληρωματικοί: Σι, Σάντος, Ντζουρού, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Ζιρού, Αρσάβιν.

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Βοηθοί διαιτητές: Κιμ Τόμας, Φραν Άντας (Νορβηγία)

Βοηθοί περιοχής: Τόμι Σκέρβεν, Μπάγκε Σάντμοεν (Νορβηγία)

Τέταρτος διαιτητής: Σβεν Έρικ Μίντχελ (Νορβηγία)

Κίτρινες κάρτες: (Άρσεναλ) Κοσιελνί 29' - (Ολυμπιακός) Κοντρέρας 62'

Κόκκινες κάρτες:

Δείτε στο βίντεο τα γκολ και φάσεις από το ματς:

cebichehd.blogspot.com από Nikecito


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου