ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κέρδος ο Σιόβας

Κέρδος ο Σιόβας

Ο Δημήτρης Σιόβας είχε εξαιρετική παρουσία στο "Emirates" απέναντι στην Άρσεναλ, αποτελώντας ένα από τα κέρδη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι παρά την ήττα από τους "κανονιέρηδες". Ο Έλληνας άσος με την απόδοση του δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Λεονάρντο Ζαρντίμ και έδειξε πως έχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη λύση στη θέση του αμυντικού μέσου.
Παρά την εξαιρετική του, ομολογουμένως, προσπάθεια ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο "Emirates" το βράδυ της Τετάρτης (3/10), γνωρίζοντας εντέλει την ήττα με σκορ 3-1 από την Άρσεναλ, στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό για τους ερυθρόλευκους, ωστόσο μέσα από κάθε ήττα μπορείς και πρέπει να ψάχνεις να βρεις τα θετικά. Και για τον Ολυμπιακό υπήρξαν τέτοια στο Λονδίνο.

Όπως για παράδειγμα η εξαιρετική παρουσία του Σιόβα που αγωνίστηκε σαν αμυντικός μέσος (στο τελευταίο 10λεπτο γύρισε στόπερ), δικαιώνοντας πλήρως την έμπνευση του Λεονάρντο Ζαρντίμ και την επιλογή του να χρησιμοποιήσει σε αυτή τη θέση τον 24χρονο Έλληνα άσο.

Σε ένα ρόλο που το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί μεγάλες ικανότητες και συνεισφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού (πέρα από τα καθαρά ανασταλτικά καθήκοντα), ο Σιόβας στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του "Emirates".

Σίγουρα ο πρώην άσος του Πανιωνίου δεν έγινε εν μια νυκτί πρωτοκλασάτος αμυντικός μέσος, όμως απέδειξε πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής που θα μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στον άξονα. Αν αναλογιστούμε πως είχε μια τριετία περίπου να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, τότε η εμφάνιση του στο Λονδίνο αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Πόσο δε μάλλον, όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστή με μηδαμινή εμπειρία από αναμετρήσεις τόσο υψηλού επιπέδου.

Ο Σιόβας κάλυψε έξυπνα τον χώρο μπροστά από τους Μανωλά και Κοντρέρας, λειτουργώντας σε αρκετές περιπτώσεις ως τρίτος στόπερ, όταν πλέον η Άρσεναλ έφτανε κοντά στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού.

Πρέσαρε πιο ψηλά όταν η μπάλα βρισκόταν στον χώρο του κέντρου, αλλά με σύνεση καθώς ξέρει πως ακόμη δεν μπορεί να το ίδιο αποτελεσματικός σε "ανοικτό" γήπεδο, όπως σε πιο κλειστούς χώρους. Ήταν εξαιρετικός στις εναέριες μονομαχίες, ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, ενώ φάνηκε λίγο "μαγκωμένος" στις μεταβιβάσεις του προτιμώντας να πασάρει σε κοντινές αποστάσεις.

Γενικά η θέση φάνηκε να του ταιριάζει και εφόσον καταφέρει να βελτιώσει κάποιες από τις αδυναμίες του (π.χ. χρειάζεται επιπλέον ταχύτητα για να μπορεί να βγαίνει και στο πλάι να καλύπτει), τότε ο 24χρονος Έλληνας άσος μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ καλή περίπτωση αμυντικού μέσου.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως ο Σιόβας πέρα από αγωνιστική εγρήγορση, έδειξε παράλληλα έτοιμος και πνευματικά να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της αναμέτρησης, κάτι που ασφαλώς προσμετράτε στα συν της παρουσίας του στο "Emirates".

Για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του Σιόβα ως ανασταλτικού μέσου πρέπει πρώτα να τον δούμε σε περισσότερα παιχνίδια σε αυτή τη θέση, το σίγουρο είναι πως το πρώτο δείγμα απέναντι στην Άρσεναλ είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου