ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
2/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Μουρίνιο: «Θέλω να πάω στην Αγγλία!»

2/10/2012
Μουρίνιο: «Θέλω να πάω στην Αγγλία!»
Την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Αγγλία ως προπονητής εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Παρόλα αυτά δήλωσε πως αυτό δε θα ήθελε να συμβεί για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού μια μεγάλη πρόκληση για εκείνον θα ήταν να αντιμετωπίσει τον Άλεξ Φέργκιουσον, τον οποίο αποκάλεσε ως το «αφεντικό των προπονητών». Το συμβόλαιο του Πορτογάλου τεχνικού λήγει το 2016, όμως αυτό δεν τον αποτρέπει από το να σχεδιάζει ήδη το… απώτερο μέλλον και την επιστροφή του στην Αγγλία. «Λέω ανοιχτά ότι για πολλούς λόγους το επόμενο βήμα μου θα είναι η Αγγλία. Πότε; Δεν το ξέρω. Προς το παρόν είμαι χαρούμενος που προπονώ τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο», δήλωσε ο «Μου» για να αναφερθεί στη συνέχεια και στον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να προπονεί ακόμα όταν γυρίσω στην Πρέμιερ. Γιατί το ποδόσφαιρο θα χάσει πολλά όταν σταματήσει. Για μένα είναι το αφεντικό όλων των προπονητών!» κατέληξε.

«Φαλκάο για Μέσι ή Ρονάλντο; Όχι!»

2/10/2012
«Φαλκάο για Μέσι ή Ρονάλντο; Όχι!»
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Ράνταμελ Φαλκάο για να αποκτήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης τον Λιονέλ Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο εμφανίστηκε ο Ενρίκε Θερέθο, μιλώντας στην εφημερίδα «AS». Επίσης, ο πρόεδρος των «ροχινμπλάνκος» αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες τίτλου που υπάρχουν στην ομάδα του. «Συμφωνώ ότι ο Φαλκάο είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο. Δεν είναι μόνο λόγια, αλλά μιλάω με αποδείξεις. Δεν θα άλλαζα τον Φαλκάο για τον Μέσι ή τον Ρονάλντο. Ο Φαλκάο είναι καλύτερος, πολλές ομάδες τον θέλουν, αλλά ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και είμαστε ικανοποιημένοι μαζί του», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων και στη συνέχεια απάντησε στο γεγονός ότι ο Φαλκάο δεν έπαιξε στο παιχνίδι με την Εσπανιόλ και η ομάδα του κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς: «Οποιοσδήποτε από τους παίκτες της ομάδας μπορεί να είναι βασικός στο αρχικό σχήμα της, δεδομένου ότι όλοι ακολουθούν κατά γράμμα τα λόγια του προπονητή και παλεύουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τους αγώνες. Το 2012 θα το θυμάμαι, αφού βιώνω τις καλύτερες στιγμές μου ως πρόεδρος του συλλόγου». Στη συνέχεια, ο Θερέθο τόνισε: «Είμαστε σε καλή θέση στη βαθμολογία και η ομάδα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις από την αρχή της σεζόν, αλλά τώρα σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι για το Europa League κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν. Έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια αυτή την εβδομάδα και στο πρωτάθλημα δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα, αφού είμαστε ακόμα στην αρχή της διαδρομής. Η ομάδα είναι ενωμένη, είναι συμπαγής και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ο προπονητής ή οι παίκτες δεν κοιτούν τίποτα περισσότερο από το επόμενο ματς. Τώρα παίζουμε για το Europa League και θέλουμε να σιγουρέψουμε την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Έτσι το μεθαυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να προκριθούμε το συντομότερο δυνατόν». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ατλέτικο μίλησε για τη μάχη τίτλου που δίνει η ομάδα του: «Αυτό που πιστεύω είναι ότι την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε τη Μάλαγα, μία σημαντική ομάδα που επίσης προσπαθεί να είναι μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Αυτή η ομάδα είναι διψασμένη για επιτυχίες. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα και ότι δεν θέλουμε να έχουμε απώλειες. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα που θα έχει η Ατλέτικο, αλλά θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα-βήμα ως συνήθως. Αν συνεχίσουμε έτσι, η ομάδα θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της για τους οποίους παλεύει τη φετινή σεζόν».

Λήξαν το θέμα με Γιορέντε

2/10/2012
Λήξαν το θέμα με Γιορέντε
Με τον Φερνάντο Γιορέντε να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της Μπιλμπάο. Ο Ισπανός επιθετικός είχε χθες φραστικό επεισόδιο με τον προπονητή του, Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος τον έστειλε πρόωρα στα αποδυτήρια, όμως όλες οι πλευρές φαίνεται πως δεν θέλουν να δοθεί συνέχεια. Ο ισπανικός Τύπος, θεώρησε ότι το χθεσινό επεισόδιο ήταν η…σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις διαταραγμένες σχέσεις των δύο ανδρών και ότι ο Αργεντινός προπονητής θα εισηγούταν στη διοίκηση την παραδειγματική τιμωρία του παίκτη. Αυτό όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνει, αφού και η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ούτως ώστε να πέσουν οι τόνοι. «Τιμωρήθηκε, με το να μην ολοκληρώσει την προπόνηση της Δευτέρας» ανέφερε άνθρωπος της διοίκησης, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις. Έτσι ο παίκτης θα συμπεριληφθεί κανονικά στα πλάνα του Αργεντινού τεχνικού για το προσεχές ματς του Γιουρόπα Λιγκ με την Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία την Πέμπτη.

Επιστρέφει ο Ρέγες

2/10/2012
Επιστρέφει ο Ρέγες
Στον δρόμο της επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους βρίσκεται ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες. Ο Ισπανός εξτρέμ της Σεβίλης είχε υποστεί διάστρεμμα τον περασμένο Αύγουστο κόντρα στη Γρανάδα και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας είχε αναφέρει ότι θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες. Παρότι εδώ και αρκετό καιρό θα μπορούσε να είχε επιστρέψει στους αγώνες των Ανδαλουσιανών, ο Μίτσελ έκρινε ότι δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Μέρα με τη μέρα πηγαίνει καλύτερα και όλα δείχνουν ότι την Παρασκευή θα είναι στην αποστολή για τον παιχνίδι στο Βίγο κόντρα στη Θέλτα. Την ίδια ώρα, ο προπονητής της Σεβίλης δεν υπολογίζει τους Πιοτρ Τροχόφσκι (τραυματίας), Γκάρι Μέντελ και Ιβάν Ράκιτις (λόγω τιμωρίας).

Ράμος: «Σέβομαι τις αποφάσεις του Μουρίνιο»

2/10/2012
Ράμος: «Σέβομαι τις αποφάσεις του Μουρίνιο»
Καμία πρόθεση να την «πει» στον Ζοσέ Μουρίνιο, φορώντας την φανέλα του Μεσούτ Εζίλ στον αγώνα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, δεν είχε ο Σέρχιο Ράμος, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος με σχόλια που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter. Στην Ισπανία έχει γίνει πρώτο θέμα η φωτογραφία που έχει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Marca, στην οποία ο διεθνής στόπερ φαίνεται ότι φοράει τη φανέλα του Γερμανού μεσοεπιθετικού. Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα τα Μέσα της χώρας ότι ο 26χρονος παίκτης ήθελε να «απαντήσει» στον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος τον είχε αφήσει στον πάγκο πριν από δύο εβδομάδες στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League. «Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα πριν μιλήσετε και εφεύρετε ψέματα», έγραψε ο Ράμος και πρόσθεσε: «Ο Μεσούτ (Εζίλ) είναι εξαιρετικός φίλος και μου είχε πει πριν από πολύ καιρό ότι θα ήθελε το πρώτο μου γκολ στη σεζόν να είναι για εκείνον και έτσι πήρα τη φανέλα του». Στη συνέχεια, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός τόνισε: «Πίστευα… ότι θα μπορούσα να είχα πετύχει το πρώτο μου γκολ. Τίποτα περισσότερο». Καταλήγοντας, ο διεθνής άσος μίλησε για τις σχέσεις του με τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Επιπλέον, η σχέση μου με τον Μουρίνιο είναι καλή, ειλικρινής και ξεκάθαρη. Σέβομαι τις αποφάσεις του και είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Ζήτω η Ρεάλ…»!


ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Ο Κορίνι στον πάγκο της Κιέβο

2/10/2012
Ο Κορίνι στον πάγκο της Κιέβο
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κιέβο αποτελεί ο Ντομένικο Ντι Κάρλο. Αν και οι πληροφορίες που έφταναν από την Ιταλία έκαναν λόγο για παραμονή του τεχνικού στον πάγκο μέχρι το επόμενο ματς της ομάδας με τη Σαμπντόρια, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και οδήγησαν στην αποπομπή του Ιταλού προπονητή. Αντικαταστάτης του είναι ο Εουτζένιο Κορίνι. Ξεκίνησε το Καμπιονάτο με νίκη, αλλά οι επόμενες αγωνιστικές ήταν τραγικές για την Κιέβο. Σε πέντε ματς γνώρισε ισάριθμες ήττες με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το αρνητικό σερί της ομάδας της Βερόνα, ανάγκασαν τον πρόεδρο, Λούκα Καμπεντέλι, να απολύσει τον προπονητή, Ντομένικο Ντι Κάρλο και να τον αντικαταστήσει με τον Εουτζένιο Κορίνι. Ο Κορίνι ήταν μέλος της ομάδας της Κιέβο που, με προπονητή τον Λουίτζι Ντελ Νέρι, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, εντυπωσίασε με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που έπαιζε καθώς και με τα εκπληκτικά αποτελέσματά της. Ο Κορίνι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με οψιόν επέκτασης και για την επόμενη χρονιά, αν η ομάδα παραμείνει στη Serie A. Ο πρώην μέσος της Κιέβο και της Παλέρμο δεν έχει εμπειρία από την Serie A, αφού ως τώρα έχει προπονήσει την Πορτογκρουάρο στη δεύτερη κατηγορία.

«Είμαστε καλύτεροι από τη Γιουβέντους»

2/10/2012
«Είμαστε καλύτεροι από τη Γιουβέντους»
Πεπεισμένος πως η ομάδα του μπορεί φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι ο Έντινσον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Νάπολι παραχώρησε συνέντευξη στη «Gazzetta dello sport» και τόνισε πως οι «παρτενοπέι» είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τον τίτλο, αφού η βασικότερη αντίπαλός τους, η Γιουβέντους, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώτερη της Νάπολι. Αν κάτι έχει φανεί από τις πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο, αυτό είναι πως η κύρια ανταγωνίστρια της Γιουβέντους στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, είναι η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» φαίνονται ικανοί να κάνουν φέτος το μεγάλο «άλμα» και να κατακτήσουν το «Σκουντέτο» για πρώτη φορά από το 1990. Μεγάλος πρωταγωνιστής της προσπάθειας της ομάδας του ιταλικού νότου είναι ο Έντινσον Καβάνι, ο οποίος παρουσιάστηκε βέβαιος πως η ομάδα του μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, μιλώντας στη «Gazzetta dello sport». «Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά μετά τον χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ με τη Γιουβέντους στο Πεκίνο, κατάλαβα πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που η Γιουβέντους χρειάστηκε τη βοήθεια του διαιτητή για να μας νικήσει, σιγουρεύτηκα πως έχουμε καλύτερη ομάδα από εκείνους», τόνισε ο Καβάνι. Θεωρεί πως οι διαιτητές μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας του και να την εμποδίσουν να φτάσει στον τίτλο; «Δεν είμαι προκατειλημμένος με τους διαιτητές. Όπως οι ποδοσφαιριστές κάνουν λάθη, έτσι και εκείνοι μπορεί να υποπέσουν σε σφάλματα. Στο ματς που ανέφερα, στο Πεκίνο, ήταν ο διαιτητής που με τα λάθη του καθόρισε το αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα γίνεται συνέχεια, τουλάχιστον έτσι ελπίζω», απάντησε ο Καβάνι. Μετά από ένα «καυτό» καλοκαίρι, ο Ουρουγουανός παρέμεινε στη Νάπολι. «Μα ποτέ δεν βρέθηκα μακριά από την ομάδα. Ας έγραφαν διάφορα για μένα, εγώ πάντα σκεφτόμουν τη χρονιά με τη Νάπολι. Το έχω πει, μόνο αν κατακτήσω το πρωτάθλημα, υπάρχει πιθανότητα να σκεφτώ να φύγω. Είμαι ευτυχισμένος εδώ», σημείωσε ο Καβάνι.

«Επέλεξα να μη μιλάω με κάποιους στη Μίλαν»

2/10/2012
«Επέλεξα να μη μιλάω με κάποιους στη Μίλαν»
Απολαυστικός ήταν ο Αντόνιο Κασάνο στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Italia 2». Ο επιθετικός της Ίντερ μίλησε για το παρόν του στους «νερατζούρι» και το παρελθόν του στη Μίλαν, τόνισε πως είναι ευτυχισμένος λόγω του γάμου του, ενώ έδωσε και μια υπόσχεση στους οπαδούς της Σαμπντόρια. Το ταλέντο του δεν αμφισβητείται από κανέναν στην Ιταλία. Ο χαρακτήρας του ήταν αυτός που, σύμφωνα με τους περισσότερους, τον εμπόδισε να κάνει μια καριέρα ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ο Αντόνιο Κασάνο, όμως, τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει ωριμάσει και δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην Ίντερ. Ο Κασάνο ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Οι Έντεκα» στο ραδιόφωνο «Italia 2» και μίλησε για την περίοδο που περνάει. «Στην Ίντερ νιώθω σημαντικός και αυτό με κάνει να παίζω καλύτερα. Έχω βάλει αρκετά γκολ, έχω δώσει ασίστ, συνεργάζομαι άψογα με τον Ντιέγκο Μιλίτο. Όλα αυτή την περίοδο πηγαίνουν καλά», σημείωσε ο Κασάνο. Στη Μίλαν δεν ένιωθε σημαντικός; «Ήθελα να παίζω, αλλά ο κόουτς δεν με χρησιμοποιούσε και δεν μου εξηγούσε και το λόγο. Όχι, δεν ένιωθα σημαντικός. Κέρδισα ένα πρωτάθλημα εκεί, αυτό δεν το ξεχνάω. Στη Μίλαν έχω ακόμα φίλους, όπως ο Γέπες, ο Τασότι, με τον οποίο μιλάμε κάθε τρεις μέρες, αλλά υπάρχουν και κάποιοι με τους οποίους επέλεξα να μη μιλάω άλλο.» Μοιάζει πολύ αλλαγμένος στη συμπεριφορά του. Το αντιλαμβάνεται αυτό; «Ο γάμος μου με ηρέμησε, μου άλλαξε τη ζωή θα έλεγα. Τώρα με το δεύτερο παιδί που έρχεται, είμαι σίγουρος πως θα ηρεμήσω κι άλλο.» Ελπίζει ακόμα σε κλήση του στην εθνική Ιταλίας; «Εξαρτάται από τον Πραντέλι. Εγώ παίζω όσο καλύτερα μπορώ, από κει και πέρα ελπίζω πάντα πως θα με καλέσει για το Μουντιάλ, μια διοργάνωση στην οποία δεν έχω παίξει», απαντά ο Κασάνο. Ποιον προπονητή εκτιμά περισσότερο; «Τον Καπέλο. Με βοήθησε πολύ, αν και εγώ δεν τον βοήθησα καθόλου! Η εκτίμηση που του τρέφω είναι μεγάλη.» Για το τέλος ο Κασάνο έστειλε ένα μήνυμα αγάπης προς τη Σαμπντόρια. «Όνειρό μου είναι να κλείσω την καριέρα μου στη Σαμπντόρια. Στη Γένοβα, εξάλλου, θα ζήσω όταν αποσυρθώ. Λατρεύω την ομάδα και την πόλη», τόνισε ο Κασάνο.

Περιμένει ο Κόντε

2/10/2012
Περιμένει ο Κόντε
Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα πρέπει να περιμένει ο Αντόνιο Κόντε για να μάθει εάν θα πρέπει να περιμένει συνολικά δέκα μήνες για να κάτσει στον πάγκο της Γιουβέντους. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει ο ιταλός προπονητής κατά της πρωτόδικης ποινής των δέκα μηνών λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες όταν καθόταν στον πάγκο της Σιένα. Παρά τις εκτιμήσεις για άμεση απόφαση η οποία θα έριχνε την ποινή μέχρι και τους τέσσερις μήνες κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έτσι, ο Αντόνιο Κόντε αλλά και οι υπεύθυνοι της «Μεγάλης Κυρίας» θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

«Δεν φεύγει ο Γκασπερίνι»

2/10/2012
«Δεν φεύγει ο Γκασπερίνι»
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν την Παλέρμο να εξετάζει το ενδεχόμενο να απομακρύνει τον Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι μετά από μόλις τρία παιχνίδια προχώρησε η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου. Ο 54χρονος προπονητής αντικατέστησε τον Τζουζέπε Σανίνο τον περασμένο μήνα, αλλά ο Πιέτρο Λο Μονακό τόνισε ότι δεν ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες. «Δεν ξέρω πως ιστορίες όπως αυτή μπορούν να εμφανιστούν μετά από μία ωραία νίκη (4-1 επί της Κιέβο)», ανέφερε αρχικά ο νέος διευθύνων σύμβουλος των «ροσανέρο» και πρόσθεσε: «Είναι χαζό. Μπορώ να πω ότι ο Γκασπερίνι παραμένει και θα παραμείνει για πάρα πολύ καιρό μαζί μας».



 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Εγκαίνια προσεχώς

2/10/2012
 
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια στο νέο «σπίτι» της εθνικής Αγγλίας, με το St. George’s Park να ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά και να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα όλα τα τμήματα και τα κλιμάκια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τα εγκαίνια. Στις 9 Οκτωβρίου θα γιορτάσει όλη η ποδοσφαιρική Αγγλία, αφού το νέο «παλάτι» της εθνικής ομάδας ανοίγει επίσημα της πόρτες του. Η όλη επένδυση ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια λίρες και για πρώτη φορά στην ιστορία τα «τρία λιοντάρια» θα έχουν το δικό τους προπονητικό κέντρο. Το St. George’s Park θα χρησιμοποιείται από τα 24 τμήματα της εθνικής Αγγλίας, ενώ η πρώτη προπόνηση θα γίνει από την ομάδα αντρών, την ημέρα των εγκαινίων, στο γήπεδο το οποίο έχει τον ίδιο χλοοτάπητα με το «Wembley».

Επιστρέφει ο Κόουλ

2/10/2012
Επιστρέφει ο Κόουλ
Στην αποστολή της Λίβερπουλ για το ματς με την Ουντινέζε, για το Γιουρόπα Λιγκ, αναμένεται να βρεθεί ο Τζο Κόουλ, με τον άσο των «κόκκινων» να έχει επανέλθει στις προπονήσεις της ομάδας και τον Μπρένταν Ρότζερς να θέλει να τον επαναφέρει σταδιακά σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Ουντινέζε, την Πέμπτη, για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και θέλει να «ζευγαρώσει» τις νίκες της στο θεσμό. Ο Κόουλ έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, ενώ μάλιστα αγωνίστηκε στο παιχνίδι των αναπληρωματικών της Λίβερπουλ με τη Φούλαμ. Ο Άγγλος άσος σκόραρε μάλιστα στο 3-0 των «κόκκινων» και αντικαταστάθηκε στο 59ο λεπτό, ώστε να είναι φρέσκος για την Πέμπτη.

Να μοιάσει στους Τέρι και Λάμπαρντ θέλει ο Όσκαρ

2/10/2012
Να μοιάσει στους Τέρι και Λάμπαρντ θέλει ο Όσκαρ
Να ακολουθήσει την πορεία των Φρανκ Λάμπαρντ και Τζον Τέρι στην Τσέλσι επιθυμεί ο Όσκαρ. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός των «μπλε», θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, ώστε να καταφέρει να γίνει απαραίτητος στην ομάδα του. Ακόμη, τόνισε πως τα δύο τέρματα που πέτυχε στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Γιουβέντους δημιούργησαν προσδοκίες στους φίλους της Τσέλσι. «Ελπίζω να ακολουθήσω τα βήματα των Λάμπαρντ και Τέρι στην Τσέλσι. Έχουν μια εξαιρετική καριέρα με το σύλλογο και είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για τον σύλλογο. Αποτελούν ινδάλματα», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Πλέον με παρακολουθούν περισσότερο. Στο παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους κάθε φορά που έπαιρνα τη μπάλα με κοιτούσαν με διαφορετικό τρόπο. Ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο», πρόσθεσε.

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Μπάλακ!

2/10/2012
«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Μπάλακ!
Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Μίκαελ Μπάλακ. Ο 36χρονος Γερμανός τη Τρίτη έβαλε τέλος στη σπουδαία 16ετή καριέρα του, καθώς αποφάσισε να μην συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο πρώην διεθνής βρέθηκε μια… ανάσα από την μεταγραφή του σε σύλλογο της Αυστραλίας, ωστόσο προτίμησε να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. «Στα 36 μου μπορώ να κοιτάξω πίσω στο παρελθόν, έχοντας ζήσει μια μεγάλη και εξαιρετική πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την οποία δεν την φανταζόμουν καν όσο ήμουν παιδί. Ήταν μεγάλο προνόμιο που μπόρεσα να συνεργαστώ με παγκόσμιου βεληνεκούς ποδοσφαιριστές και προπονητές. Ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και ευχαριστώ την οικογένεια και τους φίλους μου που με υποστήριζαν τόσα χρόνια. Σε όλους αυτούς αξίζει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μου», ανέφερε η δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε από το δικηγόρο του. Ο Μπάλακ αγωνίστηκε στην Καϊζερσλάουτερν, στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου και στη Τσέλσι, έχοντας στη Bundesliga 267 συμμετοχές. Τελευταίος του «σταθμός» ήταν η διετία (2010-2012) και πάλι στις «ασπιρίνες». Υπήρξε διεθνής με την εθνική Γερμανίας 98 φορές, έχοντας στο παλμαρέ του τη δεύτερη θέση στο Μουντιάλ του 2002 και την τρίτη σε αυτό του 2006, ενώ και στο Euro του 2008 είχε βρεθεί πάλι στη δεύτερη θέση. Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τη «Σαλατιέρα» τέσσερις φορές (1998-Καϊζερσλάουτερν, 2003, 2005, 2006 Μπάγερν Μονάχου). Με τους Βαυαρούς έχει πανηγυρίσει και τρεις φορές το Κύπελλο της χώρας του (2003, 2005, 2006). Και με την Τσέλσι δεν έλειψαν οι διακρίσεις, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2010, το Λιγκ Καπ το 2007 και το Κύπελλο Αγγλίας (2007, 2009, 2010).


 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Τιάγκο Σίλβα: «Συνεργάζομαι καλύτερα με έμπειρα μπακ»

2/10/2012
Τιάγκο Σίλβα: «Συνεργάζομαι καλύτερα με έμπειρα μπακ»
Συνεργασία με πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές προτιμάει να έχει ο Τιάγκο Σίλβα, όπως δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Parisien». Ο διεθνής στόπερ της Παρί Σεν Ζερμέν αποκάλυψε ότι αισθάνεται πιο άνετα δίπλα στον 30χρονο Άλεξ αντί με τον 22χρονο Μαμαντού Σακχό. «Ο Σακχό (ανήκει στη Μίλαν) και ο Άλεξ είναι δύο παίκτες με πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά», ανέφερε αρχικά ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός και πρόσθεσε: «Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι ότι ο Άλεξ είναι πιο έμπειρος. Οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνομαι καλά με οποιοδήποτε από τους δύο δίπλα μου. Ωστόσο, είμαι πιο χαλαρός όταν παίζω μαζί με πιο έμπειρους παίκτες, όπως είναι ο Άλεξ».


ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου