ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Νίκη που θα ισούται με πρόκριση

Νίκη που θα ισούται με πρόκριση

Ο Ολυμπιακός αν κερδίσει την Μακάμπι θα βρεθεί "αγκαλιά" με την πρόκριση στους "8". Αν χάσει τότε θα μπει σε... μπελάδες. Είναι ένα ματς καθοριστικό και οι Πειραιώτες θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, δίχως άγχος.
Ολυμπιακός και Μακάμπι προπονήθηκαν στο ΣΕΦ και αμφότερες οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το σημαντικό μεταξύ τους ματς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (22/3) το βράδυ (21:00, NOVAsports3), για την 12η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Πρόκειται σαφώς για ένα καθοριστικό παιχνίδι, καθώς αν οι Πειραιώτες κερδίσουν θα σημειώσουν την 8η νίκη τους στον όμιλο, η οποία (σχεδόν) θα ισούται με πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση, βέβαια, είναι κομβικής σημασίας και για τους Ισραηλινούς. Οι "κίτρινοι" βρίσκονται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα, μετρώντας τέσσερις σερί νίκες στο γκρουπ και αν πάρουν το "διπλό" στο Φάληρο τότε όχι μόνο θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα για πρόκριση στους "8", αλλά ταυτόχρονα θα βάλουν και σε... μπελάδες τους Πρωταθλητές Ευρώπης.
Βαθμολογικά αυτή την στιγμή τον Ολυμπιακό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ τους χωρίζουν μία νίκη. Οι Πειραιώτες έχουν 7 νίκες και 4 ήττες, ενώ οι Ισραηλινοί μετρούν 6 νίκες και 5 ήττες στον όμιλο. Αν οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν τότε θα έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, φτάνοντας τις οκτώ επικρατήσεις στον όμιλο τους.

Αν χάσουν, όμως, οι "κίτρινοι" όχι μόνο θα ισοβαθμούν μαζί τους, αλλά θα έχουν και το αβαντάζ πιθανότατα, καθώς οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης είχαν κερδίσει στο Ισραήλ με 77-78. Η ομάδα του Μπλατ, βέβαια, αν ηττηθεί, τότε θα κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας. Ματς "ο θάνατός σου η ζωή μου".

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, εξίσου καθοριστικό με το προηγούμενο στη Σιένα.

Με το παλικαρίσιο τους "διπλό" μέσα στην Ιταλία την προηγούμενη αγωνιστική, οι Πειραιώτες όχι μόνο έκαναν ένα τεράστιο βήμα για πρόκριση, αλλά διατήρησαν και ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο γκρουπ, που δίνει το αβαντάζ της έδρας στους "8". Για να μην πάει "χαμένη" όμως η πετυχημένη τους προσπάθεια στην Τοσκάνη, θα πρέπει πάση-θυσία να κερδίσουν την Μακάμπι στο ΣΕΦ, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά, αφήνοντας αρκετά πίσω τους Ισραηλινούς.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι στα ριμπάουντ και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να κυριαρχήσει και στην πράξη, δηλαδή στο ματς. Να ελέγξει την "αεροπορία", να πάρει τα αμυντικά ριμπάουντ και να επιδιώξει να τρέξει στον αιφνιδιασμό ώστε να φτάσει στο εύκολο καλάθι. Και οι Ισραηλινοί, βέβαια, είναι ομάδα που αρέσκεται στο transition game, οπότε εκεί θα πρέπει να παρουσιαστούν προσεκτικοί οι Πειραιώτες, καθώς θα είναι απαραίτητο να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και να μην κάνουν πολλά λάθη. Ο Τζέιμς (σέντερ) είναι καλός αμυντικός και ριμπάουντερ και οι ψηλοί των Πρωταθλητών Ευρώπης θα πρέπει να περιορίσουν την δράση του. Οι Λόγκαν, Χίκμαν, Σμιθ και Οχαγιόν είναι παίκτες που σουτάρουν, σκοράρουν και δημιουργούν, οπότε οι γηπεδούχοι θα πρέπει να εμφανιστούν προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Πάνω απ' όλα όμως χρειάζεται ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί στην αναμέτρηση με σοβαρότητα για 40 λεπτά. Είναι ένα ματς, επίσης, που πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, θα χρειαστεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να αγωνιστούν με πάθος, θέληση, αποφασιστικότητα, δυναμισμό, με αυτοπεποίθηση, με "δίψα" για νίκη, αλλά και μαχητικότητα, έχοντας υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, βγάζοντας στο παρκέ μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Oι Πειραιώτες διαθέτουν ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και ένα ρόστερ με καλύτερους παίκτες, αλλά αυτό θα χρειαστεί να το αποδείξουν και στην πράξη. Η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη είναι σημαντική και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί να βρει λύσεις εκ των έσω (για ακόμη μία φορά), χρησιμοποιώντας (και) στο "4" τον Κώστα Παπανικολάου, ενώ αν χρειαστεί ίσως παίξουν και εκεί για λίγα λεπτά οι Κάιλ Χάινς και Τζος Πάουελ.

Ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, όμως, πέρα από την Μακάμπι, θα χρειαστεί να "νικήσει" και κάτι άλλο. Ποιο είναι αυτό; Το άγχος του! Οι ερυθρόλευκοι είναι φανερό στην τρέχουσα σεζόν πως όταν παίζουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συνήθως αγχώνονται και τους δημιουργείται πρόβλημα από την πίεση για το αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο πως φέτος παίζουν καλύτερα στα εκτός έδρας ματς. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποβάλουν το όποιο στρες και να αγωνιστούν με καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, έχοντας εμπιστοσύνη και σιγουριά στις δυνατότητες τους. Και ο παίκτης που μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει ώθηση στους συμπαίκτες του σε αυτό το κομμάτι είναι (κυρίως) ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης.

Το ματς του πρώτου γύρου στο Τελ Αβίβ: Μακάμπι - Ολυμπιακός 77-78:

Highlights: Maccabi Electra Tel Aviv-Olympiacos... από Euroleague_Basketball


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου