ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


20/03/2013
 

Θλάση ο Παπαδόπουλος

19/03/2013
 Δύσκολα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα δώσει το «παρών» στον αγώνα του Πανθρακικού με τον Άρη.

Θλάση ο Παπαδόπουλος
Χωρίς τον Δημήτρη Παπαδόπουλο θα αγωνιστεί ο Πανθρακικός στο σαββατιάτικο (30/03) παιχνίδι με τον Άρη.

Ο 32χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη και οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών της ομάδας της Κομοτηνής είναι πως έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο.

Αν είναι πρώτου βαθμού θα μείνει περίπου μία εβδομάδα εκτός δράσης.

Σήμερα θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις για να φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Όλα ανοιχτά για Παράσχο

19/03/2013
 Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παράσχος να αποχωρήσει πρόωρα από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού.

Όλα ανοιχτά για Παράσχο
Ενοχλημένος από τις τελευταίες εμφανίσεις του Λεβαδειακού παρουσιάζεται ο Γιάννης Κομπότης. Ο μεγαλομέτοχος των Βοιωτών θεωρεί ότι ο Γιώργος Παράσχος μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καθίζηση της ομάδας το τελευταίο δίμηνο.

Ωστόσο, οι «αιχμές» του 60χρονου προπονητή μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, για τη μεταγραφή του επιθετικού που δεν έγινε τον Γενάρη, δείχνει ότι κι εκείνος έχει παράπονα από τη διοίκηση.

Όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές δεν επιθυμούν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους τη νέα σεζόν, χωρίς όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το «διαζύγιο» να έρθει νωρίτερα.

Οι προθέσεις του Κομπότη θα φανούν από σήμερα κιόλας. Αν έχει αποφασίσει να αλλάξει άμεσα προπονητή, θα το κάνει τώρα, που έχουμε διακοπή στο πρωτάθλημα, ώστε ο αντικαταστάτης του Παράσχου να προλάβει να μάθει την ομάδα μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Να πάρει το… δώρο

19/03/2013
 Η ήττα του Πανθρακικού έφερε χαμόγελα στις τάξεις του Άρη, αλλά και την… υποχρέωση να νικήσουν την ομάδα της Κομοτηνής το επόμενο Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Να πάρει το… δώρο
Η Skoda Ξάνθη έκανε τη… χάρη στον Άρη και κερδίζοντας τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (0-2) έφερε χαμόγελα στις τάξεις των «κιτρίνων». Όλοι, ωστόσο, γνωρίζουν καλά πως πλέον ο αγώνας τους το επόμενο Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποκτά χαρακτήρα τελικού, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι καταδικαστικό.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες του, τους περιμένει σήμερα ξανά για προπόνηση. Το ευχάριστο για εκείνον είναι πως η ομάδα του θα εμφανιστεί ενισχυμένη στον επερχόμενο «τελικό». Κι αυτό γιατί εξέτισαν την τιμωρία τους και επιστρέφουν οι Τάτος και Κοέλιο, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμοι οι Πουλίδο, Ψυχογιός και Γιαννίτσης, που έχασαν το τελευταίο παιχνίδι λόγω τραυματισμού.

Στο τέλος της εβδομάδας θα διεξαχθεί φιλικό με την ομάδα Νέων, προκειμένου οι «κίτρινοι» να διατηρηθούν σε αγωνιστική εγρήγορση.

Κρίνεται το μέλλον τους…

19/03/2013  
Το μέλλον ορισμένων παικτών που αγωνίζονται στον Ατρόμητο θα κριθεί στους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κρίνεται το μέλλον τους…
Στο Περιστέρι παρουσιάζονται προβληματισμένοι για την παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα, στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται με τόσο καλούς παίκτες η ομάδα να μην αποδίδει και να κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό στις επόμενες προπονήσεις ο Γιώργος Σπανός να δώσει το «παρών» και να τους προειδοποιήσει για τα υπόλοιπα ματς.

Οι εμφανίσεις μέχρι το τέλος θα παίξουν μεγάλο ρόλο και στις ανανεώσεις των συμβολαίων που θα γίνουν.

Πιθανότατα, πάντως, η διοίκηση να μην περιμένει το τέλος της σεζόν για τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Με το μυαλό στη συνέχεια

19/03/2013
 Τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας έχουν στο μυαλό τους στη Βέροια.

Με το μυαλό στη συνέχεια
Τη συνέχεια του πρωταθλήματος έχουν στο μυαλό τους στη Βέροια.

Το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό δεδομένου ότι η «Βασίλισσα του Βορρά» τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη υποβιβασμού.

Η Βέροια θέλει να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα της, στο οποίο θα φιλοξενήσει Κέρκυρα (27η) και Πλατανιά (29η), ενώ θα ταξιδέψει σε Τούμπα και ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τους ΠΑΟΚ (28η) και Παναθηναϊκό (30η), αντίστοιχα.

Στα αγωνιστικά η ακριτική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος (31/3) χωρίς τους Κόστλι και Μπερτέν, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές τους ομάδες, ενώ ο Ολαϊτάν ο οποίος έγινε αλλαγή στον αγώνα με την ΑΕΚ δεν έχει κάτι σοβαρό.

Όσον αφορά στο θέμα του Κατίδη η Βέροια παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς να κινείται προς κάποια κατεύθυνση.

Το κερασάκι στην τούρτα…

19/03/2013
 Ο ιδανικότερος τρόπος για να κλείσει την καριέρα του ο Τάσος Πάντος είναι να βγάλει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Το κερασάκι στην τούρτα…
O Tάσος Πάντος έχει ανακοινώσει πως στο τέλος της χρονιάς θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και για εκείνον ο καλύτερος τρόπος να το κάνει θα είναι βγάζοντας στην Ευρώπη τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο αρχηγός των Ηπειρωτών μίλησε για την πορεία του ΠΑΣ, για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι, για τον προπονητή του αλλά και για τον Γιώργο Κατίδη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Πάντος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για το αν μπορεί ο ΠΑΣ να πάει στα πλέι οφ: «Από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει στόχο την εύκολη παραμονή της ομάδας στην Σουπερλίγκα. Αφού αυτό το πετύχαμε γρήγορα, θα διεκδικήσουμε το όνειρο μέχρι τέλους. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα. Άγχος δεν έχουμε. Είμαστε καλή ομάδα και προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε ματς. Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση όσο περνούν τα παιχνίδια αλλά είμαστε προσγειωμένοι. Έχουμε πει πως ότι και να γίνει, η χρονιά είναι πετυχημένη και εμείς θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Σε κάθε αγωνιστική, δεν μπορεί κανένας να προβλέψει τα αποτελέσματα. Αλλού υπολογίζουν οι ομάδες πως θα πάρουν βαθμούς κι αλλού παίρνουν. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τα εντός έδρας ματς τότε θα είμαστε πολύ κοντά στα πλέι-οφ».

Για το κλείσιμο της καριέρας του: «Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να τελειώσω την καριέρα μου και να βγάλουμε τον ΠΑΣ στην Ευρώπη. Οι λόγοι που θα σταματήσω είναι δύο. Πρώτον, επειδή μεγαλώνει επικίνδυνα ο μέσος όρος ηλικίας στον ΠΑΣ και δεύτερο έχω φοβία με τα αεροπλάνα και δεν μπορώ τα ευρωπαϊκά ταξίδια (γέλια). Την φοβία αυτή μου την κόλλησε ο Κουλουχέρης στον Ολυμπιακό και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Δεν γνωρίζω ακόμα τι θα κάνω μόλις κρεμάσω τα παπούτσια μου αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, αφού είναι όλη μου η ζωή».

Για τον προπονητή του: «Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι νέος, φιλόδοξος και πολύ καλά καταρτισμένος προπονητής. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Δεν χρειάζεται πλέον να έχεις παίξει μπάλα για να γίνεις προπονητής αλλά πρέπει να έχεις κάνει σπουδές πάνω στο ποδόσφαιρο. Έχει οργάνωση στα αποδυτήρια της ομάδας και δουλεύει με άλλον τρόπο, δίνει βάρος στα νέα παιδιά και όπως φαίνεται δικαιώνεται».

Για τον Κατίδη: «Η κίνηση ήταν λάθος και αυτό είναι αποδεκτό από όλους και από τον ίδιο. Εγώ όμως διακρίνω μια υποκρισία σχεδόν από όλους. Ναι, έκανε μια λάθος κίνηση αλλά στην κοινωνία μας έχουν τόσα πολλά που αυτό φαντάζει πολύ μικρό. Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα αλλά το να ασχολούνται πολιτικοί και κόμματα με αυτό είναι λάθος. Εκείνοι έχουν κάνει τα χειρότερα εγκλήματα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει χαρακτήρα και να σέβεται τη φανέλα που φοράει και το ποδόσφαιρο. Μπορεί να φταίει που η ΑΕΚ έχει τόσα προβλήματα και δεν υπάρχει κάποιος παίκτης ηγέτης στην ομάδα αλλά δεν φταίει η ΑΕΚ για την προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή. Εγώ στην καριέρα μου γνώρισα τεράστιους ποδοσφαιριστές και τεράστιες προσωπικότητες. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό με βοήθησαν να δημιουργήσω τον χαρακτήρα μου και ποια θα πρέπει να είναι η στάση μου απέναντι στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε κάποιος παίκτης ηγέτης στην ΑΕΚ αλλά την ευθύνη την έχει ο ίδιος».

«Θα το ‘ξερα αν ήταν φασίστας ο Κατίδης…»

19/03/2013
 Δεν είναι «κολλητός» του, ούτε καν συμπαίκτης του. Ο Καλίφα Σανκαρέ όμως γνωρίζει τον Γιώργο Κατίδη απ’ τον Άρη. Και θέλησε ο ίδιος να διαβεβαιώσει στο sport-fm.gr πως δεν πρόκειται για φασίστα.

«Θα το ‘ξερα αν ήταν φασίστας ο Κατίδης…»
Πολλοί πήραν θέση για τον πανηγυρισμό και την τιμωρία του Γιώργου Κατίδη. Άλλοι κατά κι άλλοι υπέρ του. Έχει τη δική του σημασία ωστόσο, ότι στη δεύτερη κατηγορία μπήκε... με δική του πρωτοβουλία ο Καλίφα Σανκαρέ.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης υπήρξε συμπαίκτης του νεαρού στον Άρη. Στενοχωρήθηκε τόσο απ’ την τιμωρία λοιπόν και την κατακραυγή που γνώρισε, που θέλησε να κάνει δημόσια μια δήλωση μέσω του sport-fm.gr.

Όχι φυσικά για να υποστηρίξει πως καλώς έκανε την περιβόητη χειρονομία. Αλλά για να εκφράσει την πεποίθηση πως δεν είχε το παραμικρό ναζιστικό ή ρατσιστικό κίνητρο.

«Ήμασταν συμπαίκτες πέρσι στον Άρη. Τον ξέρω πολύ καλά, επειδή τον ζούσα και ξέρω πως είναι πολύ καλό παιδί, γι’ αυτό και ήθελα να μιλήσω. Δεν είναι φασίστας και δεν συμπεριφέρεται ως τέτοιος. Σίγουρα ήταν λάθος, όμως είναι ένα νεαρό παιδί.

Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση ερχόταν έλεγε γεια σε όλους και πριν από κάθε παιχνίδι με έπιανε και μου έλεγε καλή επιτυχία. Ακόμα, την τελευταία φορά που τον είδα, ήρθε με αγκάλιασε και μιλήσαμε για αρκετή ώρα. Νομίζω πως θα το καταλάβαινα αν ήταν φασίστας. Δεν θα είχαμε τόσο καλή επικοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι «το θεωρώ πολύ λογικό να τιμωρηθεί, καθώς θα ήταν λάθος και θα πρέπει να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι», εξέφρασε την άποψη πως ήταν πολύ βαριά η τιμωρία του. «Σίγουρα πρέπει να παλέψουμε για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, όμως αυτή η ποινή που του επιβλήθηκε, μπορεί να βάλει μέχρι και τέλος στην καριέρα ενός νεαρού παίκτη. Αυτό θα ήταν πολύ άδικο», τόνισε.

«Άμυνα της ομοσπονδίας η απόφαση για Κατίδη»

19/03/2013
 Μέσο προστασίας της ΕΠΟ απέναντι στη διεθνή κατακραυγή για την υπόθεση Κατίδη χαρακτήρισε την τιμωρία που του επιβλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Άμυνα της ομοσπονδίας η απόφαση για Κατίδη»
Έναν τρόπο να προστατευτεί η ΕΠΟ, αλλά και η Εθνική ομάδα, από τη διεθνή κατακραυγή για την υπόθεση Κατίδη, αλλά και πιθανές κυρώσεις στο μέλλον, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, την τιμωρία ισόβιου αποκλεισμού που επιβλήθηκε στον παίκτη της ΑΕΚ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης, αλλά και το ενδεχόμενο να αρθεί ή μειωθεί η συγκεκριμένη ποινή, ενώ μίλησε και για την τιμωρία έξι αγωνιστικών στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αδειοδότησης των ΠΑΕ, της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών και το πρόβλημα με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία για το ματς με τη Βοσνία, αλλά και τις επαφές για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σαρρής μίλησε στους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο για:

-την απόφαση να θέσει δια βίου εκτός Εθνικών ομάδων τον Κατίδη: «Την ενέργεια του Κατίδη την είδαμε όλοι. Ήταν μια ναζιστική χειρονομία. Δεν ήταν μια απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Ήταν και αρχηγός της Εθνικής Νέων. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση. Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα. Η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι πειθαρχική ποινή. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες. Ήταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μια εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Europa League».

-το ενδεχόμενο άρσης ή μείωσης της τιμωρίας στον Κατίδη: «Εμείς κρίναμε την πράξη κι όχι την ελαφρότητα. Η μετάνοια θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη και τότε θα την κρίνουμε. «Ακόμη κι από αυτή την ιστορία μπορούν να βγουν κάποια θετικά. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά κι εμείς σαν ομοσπονδία όπως και οι ομάδες, σε ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί».

-το αν ανησυχεί για ακροδεξιά στοιχεία σε αγώνες της Εθνικής: «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα προσέχουμε πού δίνουμε τα εισιτήρια και η ασφάλεια του γηπέδου θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί».

-την ανάμιξη της ΕΠΟ στην έλευση του Ότο Ρεχάγκελ ως επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα: «Εμείς τον κύριο Ρεχάγκελ οφείλουμε να τον υποδεχτούμε όπως του αρμόζει, καθώς δεν ξεχνάμε όσα έχει προσφέρει στην Εθνική. Όλα τα υπόλοιπα δεν αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, άρα δεν αφορούν και την ΕΠΟ».

-την αδειοδότηση των ΠΑΕ: «Η αδειοδότηση των ομάδων είναι υπόθεση της ΕΠΟ, αλλά οι παράμετροι που τίθενται, για επιπτώσεις ή την περίοδο, είναι θέματα που τίθενται από τη Σούπερ Λίγκα. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε καλέσει τον υπεύθυνο αδειοδότησης της UEFA, κ. Τραβέρσο, για να επιβεβαιώσει ότι το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ κάνει άριστη δουλειά. Θεωρείται από τα καλύτερα και έχει αναγνωριστεί από την UEFA. Υπάρχουν κάποιες καταληκτικές ημερομηνίες για την αδειοδότηση, υπάρχει και η δυνατότητα εφέσεων από τις ομάδες. Πρέπει να ληφθεί από τη Σούπερ Λίγκα μία απόφαση για το αν θέλουν την αδειοδότηση πριν ή μετά τα play offs. Είναι ένα θέμα που αν δεν κάνω λάθος θα εξεταστεί στο αυριανό συμβούλιο της Λίγκας».

-το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών: «Η αναδιάρθρωση έχει τελειώσει. Του χρόνου θα έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και η Γ’ κατηγορία θα είναι ερασιτεχνική. Εκτιμώ πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στις προθέσεις μας είναι να μπει αδειοδότηση και στις ομάδες της Football League. Αντίστοιχες χώρες με καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας έχουν τις μισές επαγγελματικές ομάδες από μας».

-τη συμφωνία με τον ΠΣΑΠ και τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες για τις πληρωμές των παικτών: «Ήταν απολύτως αναγκαίο για να σωθούν πάρα πολλές ΠΑΕ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη FIFA και μάλιστα μας είπαν πως αν καταφέρναμε κάτι τέτοιο, θα ήταν μεγάλη υπόθεση. Αν δεν το κάναμε, θα είχαμε μία πλειάδα ομάδων να μπαίνουν στον πτωχευτικό κώδικα, στο άρθρο 99, κάτι που θα είχε μεγάλες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-την υποψηφιότητα της Ελλάδας για να φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020, που θα γίνει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης: «Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη για τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν για μία τέτοια διοργάνωση. Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν θα χρειαστούμε όμως, πέραν των βελτιώσεων σε λειτουργικό επίπεδο στο ΟΑΚΑ, τίποτε άλλο. Δεν έχουμε πρόβλημα με αεροδρόμιο, οδικούς άξονες, ξενοδοχεία κλπ. Αυτά υπάρχουν από το 2004. Αν επιλεγούμε, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Το να εκσυγχρονίσεις ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, με έργα που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, θα είναι ένα ακόμη κέρδος».

-τις καταγγελίες του Χρήστου Σάββα για τους πίνακες διαιτησίας: «Εκκρεμεί μία καταγγελία του κ. Σάββα, που είναι απολύτως αίολη και είναι προϊόν του φανατισμού της προεκλογικής περιόδου. Έχουμε τοποθετηθεί γι’ αυτές τις καταγγελίες, είναι ψευδείς. Δεν είναι δυνατό κάθε καταγγελία, προτού καν αποδειχτεί κάτι, να οδηγεί σε παραιτήσεις. Η ομοσπονδία δεν φοβάται, γιατί έχει ενεργήσει απόλυτα με βάση όσα ορίζει ο κανονισμός».

-το ζήτημα με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ: «Η κάρτα υγείας άρχισε ως ευγενής σύλληψη, αλλά έφτασε να είναι πρόβλημα. Η υγεία των πολιτών είναι υπόθεση του κράτους και όλη η επιχείρηση προσέκρουσε σε ένα θεσμικό κενό. Αυτά τα προβλήματα είναι αξεπέραστα. Η ΕΠΟ είναι υπέρ του προληπτικού ελέγχου της αγωνιστικής ικανότητας των παικτών, αλλά αυτό πρωτίστως πρέπει να γίνεται από το κράτος».

-την τιμωρία έξι αγωνιστικών στον Σαλπιγγίδη: «Δεν σχολιάζουμε ποτέ δικαστικές αποφάσεις. Τα πειθαρχικά όργανα είναι ελεύθερα να παίρνουν αποφάσεις. Οι δηλώσεις γίνονται πολλές φορές για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόση κουβέντα. Αν γίνεται για τον τελικό του Κυπέλλου, ο Σαλπιγγίδης θα παίξει και στον ημιτελικό, αλλά και στον τελικό. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη».

-το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος: «Η Εθνική αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα ενός συνολικού σχεδιασμού του κ. Σάντος. Η επιθυμία της ΕΠΟ είναι να παραμείνει στο τιμόνι όλων των Εθνικών ομάδων ως το 2016. Γι’ αυτό έλαβα εξουσιοδότηση από το ΔΣ να του κάνω τέτοια πρόταση. Δεν έχουμε μπει σε συζήτηση για τα οικονομικά. Θα κάνουμε συζήτηση μετά το ματς της Παρασκευής, που κρίνει πολλά για μας. Ο κ. Σάντος είναι πολύ πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες. Η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί από αυτή την ιστορία. Οι παίκτες βλέπουν την πρόθεση της ομοσπονδίας να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του».

-το ματς της Παρασκευής με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ: «Είμαστε αισιόδοξοι και γινόμαστε ακόμη περισσότερο βλέποντας τους παίκτες να είναι επίσης αισιόδοξοι. Τα παιδιά θα κάνουν ό,τι μπορούν και πιστεύω πως την Παρασκευή θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τέλος ο Γκαρσία!

19/03/2013
 Οριστικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ θ’ αποτελέσει ο Πάμπλο Γκαρσία. Η συνάντηση του Ουρουγουανού με τους διοικούντες τον «δικεφάλου» σφράγισε την αποχώρησή του έπειτα από πέντε χρόνια!

Τέλος ο Γκαρσία!
Αυτό που φάνταζε αναπόφευκτο επιβεβαίωσε τελικά το ραντεβού του Πάμπλο Γκαρσία με τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ.

Ο Ουρουγουανός, συνοδευόμενος απ’ τους εκπροσώπους του, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και συνομίλησε με τον Γκέρμαν Σιστιακόφ.

Αφού οι δυο πλευρές κατέθεσαν, λοιπόν, τις απόψεις τους, επιβεβαιώθηκε πως δεν υπάρχει πλέον σημείο προσέγγισης και άλλη λύση από το να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Περισσότερα, δε, για το «διαζύγιο» (αλλά και τους λόγους που θεωρεί ότι οδηγήθηκε σε αποχώρηση έπειτα από πέντε χρόνια απ’ τον ΠΑΟΚ) θα πει ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 16:00.

«Αφού μπαίνετε στο ίντερνετ, διαβάστε την ιστορία της ΑΕΚ»!

19/03/2013
 Ως ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν το… πού αγωνίζονται παρουσίασε το θέμα Κατίδη στους παίκτες του ο Λίνεν. Καταιγιστικός ο Γερμανός, τους κάλεσε να διαθέσουν λίγη ώρα για να μάθουν την ιστορία της ΑΕΚ.

«Αφού μπαίνετε στο ίντερνετ, διαβάστε την ιστορία της ΑΕΚ»!
Στις δηλώσεις του μετά το συμβάν με τον Γιώργο Κατίδη ο Έβαλντ Λίνεν κάλυψε απόλυτα τον παίκτη του. Ξεκαθάρισε πως είναι 100% πεπεισμένος ότι ο πανηγυρισμός του δεν οφειλόταν σε πολιτική σκοπιμότητα, αλλά σε άγνοια.

Αυτή η άγνοια όμως -την οποία δεν έχει μόνο ο Κατίδης- αλλά και η συναίσθηση που… δεν δείχνουν πολλές φορές οι παίκτες του για την ομάδα που παίζουν δεν σημαίνει ότι τον ενοχλεί λιγότερο. Έτσι, στην πρώτη προπόνηση μετά το περιστατικό ο Γερμανός τους συγκέντρωσε και τους μίλησε για περισσότερη από μια ώρα.

Παρόλο που επανέλαβε λοιπόν ότι η κίνηση του Κατίδη δεν είχε, κατά τη γνώμη του, κανένα πολιτικό κίνητρο, τόνισε πως εκείνο που επικαλέστηκε ο ίδιος ο νεαρός (το να ζητήσει σεβασμό από την εξέδρα) έδειξε αλαζονεία. «Ποιος είσαι εσύ που τόσο νέος ζητάς απ’ τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή αυτό λοιπόν, προσπάθησε να δώσει… ερεθίσματα στους ποδοσφαιριστές του για να συνειδητοποιήσουν απόλυτα πού παίζουν: «Κράτησα σκόπιμα μεγάλο το ρόστερ για να μαθαίνετε όλοι και να βελτιώνεστε, αλλά κάποιοι το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι να γκρινιάζετε όταν δεν παίζετε και να σκέφτεστε τι θα γράψετε στο Facebook και το twitter», τους είπε και συνέχισε:

«Μιας και περνάτε τόσες ώρες στο ίντερνετ, λοιπόν, θα έπρεπε να μπείτε να διαβάσετε την ιστορία της ομάδας που παίζετε. Να μάθετε τι σημαίνει το έμβλημα που φοράτε στη φανέλα, πώς φέρονταν οι μεγάλοι παίκτες που τη φόρεσαν και την αντιφασιστική φιλοσοφία του συλλόγου».

Αφού επανέλαβε λοιπόν ότι ο Κατίδης πρέπει να τιμωρηθεί που δεν την γνώριζε -αλλά όχι και να εξοντωθεί- ξεκαθάρισε πως είναι η τελευταία αλαζονική συμπεριφορά που δέχεται, λέγοντας πως «έχω υποχωρήσει πολλές φορές φέτος λόγω των προβλημάτων, αλλά δεν θα ανεχτώ κάτι ανάλογο στο μέλλον».

Ράγιος: «Σεντόνι, Κύπελλο και βλέπουμε για μεταγραφή»

19/03/2013
 Αισιόδοξος για την πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στα προκριματικά του Champions League και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δήλωσε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ρούμπεν Ράγιος.

Ράγιος: «Σεντόνι, Κύπελλο και βλέπουμε για μεταγραφή»
Την αισιοδοξία ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει την ικανότητα να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και να περάσει τον ΠΑΟΚ και να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξέφρασε ο Ρούμπεν Ράγιος.

Ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων τόνισε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα να γράφει ιστορία, ενώ αφήνει στο πίσω μέρος του μυαλού του τα μεταγραφικά σενάρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Μαζία:

Για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Δουλεύουμε πολύ καλά, έχουμε διάθεση και πάθος. Ο προπονητής μας κάνει πολύ καλή δουλειά. Συνεχίζουμε βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και έχουμε τη διάθεση για πολύ μεγάλα πράγματα».

Για τους στόχους της ομάδας:
«Θέλουμε τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και να πάμε στα προκριματικά του Champions League. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου παίζουμε πάλι με τον ΠΑΟΚ, θέλουμε να τον κερδίσουμε και έχουμε την ομάδα να το κάνουμε. Στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και να περάσουμε στα προκριματικά του Champions League».

Για τους στόχους του:
«Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και θέλω να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με τον Αστέρα. Στόχος μας είναι να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να πάρουμε την πρόκριση για το Champions League. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Για μένα προς το παρόν προέχει ο Αστέρας και τίποτα άλλο, τα υπόλοιπα θα τα δούμε το καλοκαίρι».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Ο Ολυμπιακός είναι μία σκάλα πάνω από όλους. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Φέτος μπορεί η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να μην πρωταγωνιστούν, όμως υπάρχει ανταγωνισμός για τα πλέι οφ. Πρέπει να ματώσεις τη φανέλα για να πάρεις το αποτέλεσμα».

Πειθαρχική Δίωξη σε Κατίδη και ΑΕΚ

19/03/2013
 Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Κατίδη, αλλά και της ΑΕΚ, για τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή στο ματς με τη Βέροια. Καμία ανησυχία για τιμωρία της ομάδας.

Πειθαρχική Δίωξη σε Κατίδη και ΑΕΚ
Όπως αναμενόταν, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Κατίδη για τον χαιρετισμό που απηύθυνε μετά το γκολ που πέτυχε στη νίκη της ΑΕΚ επί της Βέροιας. Παράλληλα διώκει πειθαρχικά και την ΠΑΕ ΑΕΚ, θεωρώντας τη συνυπεύθυνη. Το άρθρο πάνω στο οποίο βασίζεται η δίωξη είναι το 23ο του πειθαρχικού κώδικα, περί ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Για τον ποδοσφαιριστή προβλέπει ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, ενώ εφόσον αποδειχτεί πως φέρει ευθύνη και η ομάδα του, απειλείται ακόμη και με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 23, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα, ότι «… οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προέλευσής του ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών».

Η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρει πως «… αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη… ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή 20-80 χιλ. ευρώ».

Πάντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ανησυχούν για ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας. Άλλωστε στην τρίτη παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται πως οι ποινές δύναται να μειωθούν ή και να αναιρεθούν αν αποδειχτεί ότι η ομάδα δεν είναι υπεύθυνη για τις πράξεις του ποδοσφαιριστή.

Τον Κατίδη αναμένεται να καλέσει σε απολογία η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, πιθανότατα για την Πέμπτη, προκειμένου να τον τιμωρήσει. Ήδη το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ θα εξετάσει την υπόθεση του νεαρού παίκτη και το πιθανότερο σενάριο είναι να του επιβληθεί διακοπή συμβολαίου.

Ο Ζέκα σταματά… νωρίς

19/03/2013
 Στο παιχνίδι της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, με τη Βέροια εντός έδρας, θα εκτίσει ο Ζέκα την ποινή μίας αγωνιστικής από τις τέσσερις κάρτες που συμπλήρωσε.

Ο Ζέκα σταματά… νωρίς
Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, απέναντι στη Βέροια εντός έδρας, αποφάσισε ο Φάμπρι να εκτίσει ο Ζέκα την τιμωρία του. Ο Πορτογάλος μέσος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ισπανός προπονητής προτίμησε να τον έχει στα τρία παιχνίδια που ακολουθούν, με Πλατανιά και Πανιώνιο εντός και Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Αυτό σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει το εισιτήριο για τα play offs, το πρωτάθλημα τελειώνει για τον ίδιο στις 14 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως λόγω τιμωρίας θα χάσει τα δύο προσεχή παιχνίδια, με Πλατανιά και Πανιώνιο ο Χαμπίμπ Σο. Από το τελευταίο παιχνίδι θα λείψει για τον ίδιο λόγο ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ

«Γήπεδο για την ΑΕΚ σε δυο χρόνια»

19/03/2013
 Το σχέδιο του για γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέλυσε ο Γεράσιμος Έρτσος.

«Γήπεδο για την ΑΕΚ σε δυο χρόνια»
Τους λόγους που θεωρεί το δικό του σχέδιο ιδανικότερο για κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια παρουσίασε ο Γεράσιμος Έρτσος.

Με επιστολή του στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, ο πολιτικός μηχανικός εξήγησε τη φιλοσοφία του και τη θέση πως η «Ένωση» μπορεί ν’ αποκτήσει έδρα 40.000 θέσεων μέσα σε 2 χρόνια.

Τονίζει λοιπόν ότι αυτό δεν θα γίνει με αντιπαροχή της έκτασης που ανήκει στο σωματείο, αλλά με στεγαστικό δάνειο 30 εκατ. ευρώ που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια κι έχει βρεθεί ήδη ο χρηματοπιστωτικός οίκος που θα το διαθέσει.


Αναλυτικά η επιστολή Έρτσου

«Φιλοσοφία Κατασκευής

Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα της ΑΕΚ εξυπηρετούνται καλύτερα με δανειακή σύμβαση και όχι με αντιπαροχή.

1. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει στην ιδιοκτησία της μια έκταση επιφάνειας Ε= 26.700 τ.μ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύ μεγάλης οικονομικής αξίας.

2. Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από επενδυτή που θα της κατασκευάσει το γήπεδο, παίρνοντας βεβαίως σαν αντιπαροχή οικοπεδική έκταση τουλάχιστον 7 στρέμματα. Δηλαδή, η ΑΕΚ από ιδιοκτησία 7 στρεμμάτων, θα έχει ιδιοκτησία μόνο 20 στρέμματα.

3. Η ΑΕΚ μπορεί να χτίσει το γήπεδό της μόνη της εξασφαλίζοντας στεγαστικό δάνειο από χρηματοπιστωτικό οίκο και το οποίο θα το εξυπηρετήσει σε διάστημα 30 ετών.

4. Το ύψος του δανείου θα είναι 30.000.000 ευρώ, οικονομικό ποσό που φτάνει να κατασκευαστεί γήπεδο προδιαγραφών UEFA και σε σημείο που να αποκτήσει τη λειτουργικότητά του ώστε η ομάδα να παίζει σε αυτό και το γήπεδο να αρχίσει να αποδίδει οικονομικά.

5. Το συνολικό κόστος του γηπέδου θα ανέλθει στο ποσό των 45.000.000 ευρώ.

6. Ο δανειστής που είναι ξένος χρηματοπιστωτικός οίκος έχει βρεθεί, επιθυμία του όμως είναι να διατηρηθεί η ανωνυμία του μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύναψης του δανείου.

7. Ο χρόνος κατασκευής του έργου μέχρι τη λειτουργικότητά του είναι 24 μήνες και μέχρι την αποπεράτωσή του θα είναι 36 μήνες.

8. Η Οικοδομική Άδεια που θα εκδοθεί, θα είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια της χώρας μας, ώστε να αποφευχθούν τυχούσες αντιρρήσεις του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής. Ο χρόνος έκδοσης της Οικοδομικής Άδειας υπολογίζεται στους 6 μήνες.

9. Η επιφάνεια των εμπορικών χρήσεων θα είναι μηδενική, διότι το Σωματείο δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα από την εκμετάλλευσή τους.

Κτιριολογικό πρόγραμμα του έργου

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του έργου σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει τα εξής:
Αγωνιστικός χώρος - Εξέδρες με χωρητικότητα 40.000 καθισμένων θεατών - Σουίτες πάνω από τις εξέδρες - Γραφεία του Ερασιτεχνικού Σωματείου - Γραφεία των Επαγγελματικών Αθλημάτων - Αθλητικό Μουσείο ΑΕΚ - Αθλητικό Ορθοπεδικό Κέντρο - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων - Προπονητήρια Διαφόρων Αθλημάτων - Ιατρεία - Αποθήκες - Θάλαμοι ραδιοφωνίας, τηλεόρασης, δημοσιογραφίας - Αναψυκτήρια - Υπόγεια του Γηπέδου με Χώρους Στάθμευσης - Χώροι Διαφήμισης - Φωτισμός του Αγωνιστικού Χώρου - Τουαλέτες και Χώροι Καθαριότητας – Στέγαστρο

Τρόπος Χρηματοδότησης του Έργου

Προβλέπεται η χρηματοδότηση να αντιμετωπιστεί με στεγαστικό δάνειο που θα συνάψει το Σωματείο με χρηματοπιστωτικό οίκο που έχουμε βρει. Το ύψος, οι όροι και ο τρόπος εξυπηρέτησης του δανείου έχει τοποθετηθεί σε βάσεις που συμφέρουν την ΑΕΚ.

Σε γενικές γραμμές το στεγαστικό δάνειο θα έχει ύψος 30.000.000 ευρώ και θα αποπληρωθεί σε διάστημα 30 ετών. Τα προβλεπόμενα όμως έσοδα από το γήπεδο δίνουν τη δυνατότητα να το αποπληρώσουμε σε 3 χρόνια. Είναι αυτονόητο επίσης, ότι παράλληλα με τη σύναψη του στεγαστικού δανείου ο Σύλλογος έχει όλη την άνεση να αναζητήσει οικονομικούς πόρους από την Πολιτεία και όχι μόνο, η οποία μπορεί να το εντάξει σε αναπτυξιακά της προγράμματα.

Ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου με τη μέθοδο της αντιπαροχής αποκλείεται από την πρότασή μας, διότι πιστεύουμε ότι είναι εγκληματικός για τα συμφέροντα του Συλλόγου μας και απραγματοποίητος με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Σαν παρένθεση, σας πληροφορούμε ότι επενδυτή δεν είχε βρει ο κ. Γρανίτσας. Γκρέμισε, δε, το γήπεδό μας χωρίς να έχει υπογράψει καμία σύμβαση.

Σύντομη Ιστορική Αναδρομή

Η πρόταση Γρανίτσα λοιπόν, αφού έβγαλε το γήπεδό μας από το φάκελο των Ολυμπιακών έργων όπου προβλέπετο η αναβάθμιση, ανακαίνιση και η επέκτασή του σε χωρητικότητα θεατών, το γκρέμισε διαπράττοντας έγκλημα εναντίον της ΑΕΚ. Στη συνέχεια ήθελε να δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο της ΑΕΚ αναζητώντας επενδυτή που όμως δεν τον βρήκε ποτέ. Ο επενδυτής λοιπόν θα χώριζε το οικόπεδο σε δυο κομμάτια.

Στο ένα που θα είχε επιφάνεια Ε= 7 στρέμματα θα έχτιζε ένα εμπορικό κέντρο που θα πουλούσε, πουλώντας έτσι και τα 7 στρέμματα της ΑΕΚ και στο άλλο που θα είχε επιφάνεια Ε= 20 στρέμματα ο επενδυτής θα έφτιαχνε σαν αντιπαροχή ένα γηπεδάκι για τις ανάγκες της ΑΕΚ χωρητικότητας 28.000 θεατών. Τα πιο πάνω αποτυπώνονται στα σχέδια της πρότασης Γρανίτσα και στην οικοδομική Άδεια που βγήκε με ειδικό νόμο της βουλής και που αργότερα κρίθηκε Αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για το γραφείο,

Γεράσιμος Έρτσος

Πολιτικός Μηχανικός».

Ταξιδεύει χωρίς τον Παπάζογλου

19/03/2013
 Στα επερχόμενα εκτός έδρας ματς με Πανθρακικό (28η αγωνιστική) και Αστέρα Τρίπολης (30η) θα απουσιάσει ο στράικερ του ΟΦΗ, Θανάσης Παπάζογλου, μετά από την απόφαση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Ταξιδεύει χωρίς τον Παπάζογλου
Τις υπηρεσίες του υψηλόσωμου φορ της ομάδας, Θανάση Παπάζογλου, θα στερηθεί ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, στα επερχόμενα εκτός έδρας ματς κόντρα στον Πανθρακικό και τον Αστέρα Τρίπολης για την 28η και την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αντίστοιχα.

Ο 24χρονος επιθετικός στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να χάσει τις δύο από τις τέσσερις εναπομείναντες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Πλήγμα με Καμπάνταη

19/03/2013
 Θλάση στον τετρακέφαλο υπέστη έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Λεωνίδας Καμπάνταης σήμερα το πρωί.

Πλήγμα με Καμπάνταη
Τις υπηρεσίες του Λεωνίδα Καμπάνταη θα στερηθεί ο Πανιώνιος τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο άσος των «κυανέρυθρων» υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τον ιατρό της ομάδας και από τα αποτελέσματά τους διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο.

Από σήμερα ο επιθετικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης άρχισε την θεραπεία.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο 31χρονος επιθετικός θα απουσιάζει από το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης στην Νέα Σμύρνη αλλά και εκείνο με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Πήρε… πίσω το φιλικό η ΑΕΚ

19/03/2013
 Τη ματαίωση του φιλικού με τον Αχαρναϊκό, που είχε κλειστεί νωρίτερα μέσα στη μέρα, αποφάσισε τελικά η ΑΕΚ.

Πήρε… πίσω το φιλικό η ΑΕΚ
Το θέμα του Γιώργου Κατίδη που πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα της, η ΑΕΚ θα το λύσει εσωτερικά (το Δ.Σ. βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη).

Εσωτερικά όμως θα λύσει η «Ένωση» και το θέμα της… αγωνιστικής αποχής λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής.

Ενώ αρχικά, λοιπόν, κλείστηκε φιλικό με την ομάδα του Αχαρναϊκού, το γεγονός πως το γήπεδο του Μενιδίου είναι σε χειρότερη κατάσταση κι απ’ αυτά των… Σπάτων, οδήγησε την ΠΑΕ στην απόφαση να ματαιωθεί.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να… καταπολεμήσουν την απραξία με φιλικό που θα γίνει την Παρασκευή με την ομάδα U-20 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Επέμβαση ρουτίνας για Καραμάνο

19/03/2013  
Σε επέμβαση ρουτίνας υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Τάσος Καραμάνος του Ατρόμητου.

Επέμβαση ρουτίνας για Καραμάνο
Με απόλυτη επιτυχία και χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, στην οποία υποβλήθηκε, ο Τάσος Καραμάνος την Τρίτη το πρωί. Ο νεαρός άσος, μάλιστα, βγήκε από το νοσοκομείο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Από εδώ και πέρα, θα μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες δύο ημέρες, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Εξάλλου, η διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας δίνει την δυνατότητα στον παίκτη να αποθεραπευτεί πιο γρήγορα.

Αποθεραπεία και συγχαρητήρια

19/03/2013
 Τα εύσημα στους παίκτες του για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό απένειμε στην προπόνηση της Τρίτης (19/3) ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Αποθεραπεία και συγχαρητήρια
Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια μοίρασε στους ποδοσφαιριστές του πριν την προπόνηση της Τρίτης (19/3) ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, η οποία συνδυάστηκε από καλό ποδόσφαιρο και θετικό αποτέλεσμα.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τρίτης ο Ουζουνίδης έβαλε όσους αγωνίστηκαν απέναντι στον σύλλογο της Κομοτηνής να κάνουν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι να πραγματοποιήσουν ασκήσεις τακτικής.

Αυτοί που… έλαμψαν δια της απουσίας τους ήταν οι Γιούρι Λοντίγκιν, Δημήτρης Γούτας και Αντώνης Ράνος. Ο πρώτος διότι βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών για το ματς με τη Βοσνία, ενώ οι άλλοι δύο είναι στην αποστολή των Ελπίδων.

Αγχώθηκαν με Πετρόπουλο στην ΑΕΚ

19/03/2013
 Μερικά λεπτά άγχους -μέχρι να διαπιστωθεί ότι ο Αντώνης Πετρόπουλος δεν τραυματίστηκε σοβαρά σε μικροατύχημα που είχε- πέρασαν την Τρίτη στην ΑΕΚ.

Αγχώθηκαν με Πετρόπουλο στην ΑΕΚ
Ούτε στην προπόνηση δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τα… απρόοπτα η ΑΕΚ.

Στην πρώτη συγκέντρωση των «κιτρινόμαυρων» μετά το ματς με τη Βέροια (η οποία ήταν ήδη φορτισμένη λόγω του περιστατικού με τον Γιώργο Κατίδη και τη σχετική ομιλία του Έβαλντ Λίνεν) ένα μικρό-ατύχημα του Αντώνη Πετρόπουλου ήρθε ν’ αγχώσει συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο.

Κι αυτό διότι παίζοντας το γνωστό «κορόιδο», ο Έλληνας επιθετικός γλίστρησε και χτύπησε με το κεφάλι στο δοκάρι μιας από τις μικρές εστίες που υπάρχουν για τις ασκήσεις.

Παρόλο λοιπόν που ζαλίστηκε πολύ και αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει, του τοποθετήθηκε πάγος και στη συνέχεια ένιωθε αρκετά καλύτερα.

Κατά τ’ άλλα, η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ είχε αρκετές απουσίες, μιας κι εκτός του Κατίδη (που ταξίδεψε στην Ιταλία) από τα Σπάτα έλειψαν και οι διεθνείς Κατσικοκέρης (με την Ενόπλων), Μπουγαΐδης και Φούντας (με την Ελπίδων).

Εκτός προγράμματος, δε, έμεινε και ο Τάσος Τσουμάγκας (που ταλαιπωρείται από οσφυαλγία), όπως και οι Νικολιάς και Γροντής που ακολούθησαν ατομικό (λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς και τον δικέφαλο αντίστοιχα).

Οι… εναπομείναντες «κιτρινόμαυροι» γυμνάστηκαν κανονικά την Τρίτη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την αυριανή προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στα Σπάτα.

Αγώνα δρόμου για Ολυμπιακό

19/03/2013
 Δέκα με δεκαπέντε μέρες εκτός δράσης υπολογίζεται ότι θα μείνει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης στον ΠΑΟΚ, καθώς υπέστη θλάση α' βαθμού στην αριστερή γάμπα. Αγώνα δρόμου για να παίξει με Ολυμπιακό (31/3).

Αγώνα δρόμου για Ολυμπιακό

Σε εξετάσεις υποβλήθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που αποχώρησε τραυματίας από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό (2-0) στην Τούμπα. Ο νεαρός δεξιός μπακ υπέστη θλάση α’ βαθμού στην αριστερή γάμπα και θα απουσιάσει για περίπου 10-15 μέρες από την αγωνιστική δράση. Κάτι που σημαίνει ότι θα κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει εναντίον του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκη" (31/3).

Χωρίς τους διεθνείς

Ασκήσεις φυσικής κατάστασης με ανοίγματα και τρέξιμο περιείχε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με διπλό στα 3/4 του γηπέδου. Το πρόγραμμα αυτό δεν αφορούσε όσους αγωνίστηκαν εναντίον του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας με χαλαρό τρέξιμο, ασκήσεις στο γυμναστήριο και μασάζ.

Από τις προπονήσεις λείπουν όλοι οι διεθνείς, αλλά από αύριο αναμένεται να ενσωματωθεί και ο Αμπντούλ Καμαρά, ο οποίος δεν θα ενσωματωθεί τελικά με την αποστολή της εθνικής Γουϊνέας.

Από εκεί και πέρα, οι Γιώργος Κατσικάς και Γιώργος Γεωργιάδης μπήκαν στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους και ακολούθησαν σήμερα ιδιαίτερα έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και φαίνεται ότι σε λίγες μέρες θα μπορούν να ενσωματωθούν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

«Τα ισόβια είναι για εγκληματίες, όχι για τον Κατίδη»!

19/03/2013
 Έκπληκτος από την απουσία οποιουδήποτε… ίχνους επιείκειας στην περίπτωση του Γιώργου Κατίδη δήλωσε ο Αλέξανδρος Κολιάδης.

«Τα ισόβια είναι για εγκληματίες, όχι για τον Κατίδη»!
Πολύ αυστηρότερη απ’ όσο θα έπρεπε (για ένα παιδί «που δεν αντιλήφθηκε τι έκανε») χαρακτήρισε την αντιμετώπιση του Γιώργου Κατίδη από τα αρμόδια όργανα ο Αλέξανδρος Κολιάδης.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι η κίνηση του νεαρού πρέπει να τιμωρηθεί -και σημείωσε πως ήδη τιμωρείται με όσα έχουν ακολουθήσει το βράδυ του Σαββάτου.

Τόνισε ωστόσο ότι χαρακτηρισμοί όπως το «ισόβια», που συνόδευσε την ποινή αποκλεισμού του από τις Εθνικές ομάδες, σχετίζονται με εγκληματίες και βαρυποινίτες και εκτός από βιαστικοί, είναι και υπερβολικοί.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κολιάδης στο «Lay Out»

-Πόσο καλά μπορείτε να είστε μετά από όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες:

«Το πρόβλημα το έχει ο ίδιος ο παίκτης, αυτός είναι που πραγματικά αυτή τη στιγμή περνάει μια πολύ δύσκολη φάση. Βέβαια επηρεάζει και την υπόλοιπη ομάδα όπως και να έχει. Ήταν μια κίνηση την οποία κανείς μας δεν την περίμενε και ούτε ο ίδιος ο παίκτης αντιλήφθηκε τι έκανε εκείνη την ώρα και το πόσο θα επηρέαζε τον ίδιο όλος αυτός ο ντόρος που θα δημιουργούνταν».

-Έχετε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του; Σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Έχω επικοινωνία μαζί του όλες αυτές τις μέρες γιατί σίγουρα χρειάζεται και μια στήριξη. Αντιλαμβάνεστε ότι για ένα παιδί αυτής της ηλικίας όλο αυτό που έχει γίνει είναι ένα τεράστιο βάρος και τρομερή ψυχολογική πίεση. Η σχέση που έχω με το συγκεκριμένο παιδί, πέρα από επαγγελματική, είναι και φιλική και προσπαθώ να είμαι σε συνεχή επικοινωνία μαζί του και να τον στηρίζω όσο μπορώ».

-Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ είπε «τιμωρία ναι, αφανισμός όχι». Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Συμφωνείτε με την απόφαση της ΕΠΟ ή θεωρείτε ότι είναι σκληρή;

«Βεβαίως και συμφωνώ με τα λεγόμενα του κ. Μπρουσιανού από την άποψη ότι η κάθε πράξη που είναι αντίθετη με τα πιστεύω της ομάδας μας και γενικά με τον αθλητισμό πρέπει να τιμωρείται. Πιστεύω πως ο Γιώργος έκανε ένα λάθος, θα τιμωρηθεί και ήδη τιμωρείται με όλο αυτό που γίνεται, αλλά και η ομάδα θα προβεί στη δικιά της τιμωρία προς τον παίκτη.

Ο αφανισμός και χαρακτηρισμοί όπως το “ισόβια” που ακούστηκαν από την πλευρά της ΕΠΟ είναι υπερβολικοί και θεωρώ πως βιάστηκαν να βγάλουν μια τιμωρία την οποία θα έπρεπε ίσως να ξανασκεφτούν. Ο Γιώργος με την επιστολή που έστειλε δείχνει πως συνειδητοποίησε και μετάνιωσε για αυτό που έκανε και ίσως πριν τον τιμωρήσουν, έπρεπε να σκεφτούν λίγο πιο ανθρώπινα. Είμαι σίγουρος ότι με αυτή του την κίνηση δεν ήθελε να προκαλέσει με αυτόν τον τρόπο»
.

-Ο κ. Σαρρής σε συνέντευξή του είπε ότι την μετάνοια θα τη δούμε στην πράξη.

«Θεωρώ ότι και ο κ. Σαρρής θα έχει κάνει λάθη στη ζωή του και σίγουρα θα έχει μετανιώσει για πράξεις που μπορεί να έχει κάνει. Ο χαρακτηρισμός “ισόβια” είναι για εγκληματίες, για βαρυποινίτες και για ανθρώπους που έχουν κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία και γι’ αυτό σχετίζονται με τον όρο “ισόβια”. Αυτός ο χαρακτηρισμός για μένα είναι απαράδεκτος και υπερβολικός. Σίγουρα με τις πράξεις του ο καθένας μας δείχνει αν έχει μετανιώσει η όχι. Αλλά ο χαρακτηρισμός “ισόβια” είναι βιαστικός».

«Στο ψυγείο» ο Κατίδης

19/03/2013
 Τον αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ ως το τέλος της σεζόν αποφάσισε η ΠΑΕ. Δείτε τις προϋποθέσεις με τις οποίες αποφασίστηκε ότι μπορεί να… ξεπαγώσει το θέμα του το καλοκαίρι

«Στο ψυγείο» ο Κατίδης
Την αναμενόμενη απόφαση για το (άμεσο τουλάχιστον) μέλλον του Γιώργου Κατίδη στην ΑΕΚ έλαβε η ΠΑΕ.

Το Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Σπάτα επιβεβαίωσε την πρόθεση για αποκλεισμό του νεαρού από τις υποχρεώσεις της ομάδας ως το καλοκαίρι.

Αποφάσισε, δε, να του επιβάλλει το ανώτατο πρόστιμο που προβλέπεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά του παίκτη ήταν εκείνη που ζήτησε (ως ένδειξη μεταμέλειας) στο διάστημα της αποχής του να παγώσουν παράλληλα και οι αποδοχές του.

Παρόλα αυτά, αφήνεται «παράθυρο» για επιστροφή του Κατίδη στην ομάδα μετά το τέλος της σεζόν -με απαραίτητες προϋποθέσεις να δείξει εμπράκτως μεταμέλεια και να γίνει δεκτός χωρίς αντιδράσεις από την κοινωνία της ΑΕΚ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτιμώντας τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της Γιώργου Κατίδη στον σαββατιάτικο αγώνα της ομάδας μας, καθώς επίσης και την απολογία του που είδε το φως της δημοσιότητας για το επίμαχο περιστατικό, θέτει τον ποδοσφαιριστή εκτός ομάδας μέχρι τέλους της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, αντιλαμβανόμενο την αλγεινή εικόνα που προκλήθηκε εκ της συμπεριφοράς του και επιβάλλει σε αυτόν το ανώτερο δυνατό χρηματικό πρόστιμο που προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η περαιτέρω συνέχεια του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ θα κριθεί από το Δ.Σ. το καλοκαίρι, αφού θα έχει δοθεί αφενός η δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή όλο αυτό τον χρόνο να αποδείξει εμπράκτως ότι η συμπεριφορά του ήταν απόρροια επιπολαιότητας και ανωριμότητας και αφετέρου εάν η πιθανή επανένταξή του στην ομάδα είναι εφικτή χωρίς κραδασμούς στους κόλπους της ΑΕΚ»
.

Μόνο αυτοί δεν θα ξεκουραστούν

19/03/2013
 Στην εθνική ομάδα της Αλβανίας κλήθηκαν οι Άντι Λίλα και Εμιλιάν Βίλα του ΠΑΣ Γιάννινα, με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας να έχουν ρεπό την Τρίτη (19/3).

Μόνο αυτοί δεν θα ξεκουραστούν
Το «παρών» στα παιχνίδια της εθνικής Αλβανίας με Νορβηγία και Λιθουανία θα δώσουν οι Άντι Λίλα και Εμιλιάν Βίλα, οι οποίοι κλήθηκαν από το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα για τις δύο συγκεκριμένες αναμετρήσεις που είναι στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα την Τρίτη (19/3) δεν είχαν προπόνηση, αλλά ρεπό, το οποίο και εκμεταλλεύτηκαν, προκειμένου να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και της προσπάθειας που κάνουν για να κατακτήσουν μία από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Τους έπεσαν… βαριά τα σαρακοστιανά

19/03/2013  
Μετά το διήμερο ρεπό που είχαν οι παίκτες του ΟΦΗ την Τρίτη (19/3) επέστρεψαν στις προπονήσεις με τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, να… βαριέται να μετράει απουσίες.

Τους έπεσαν… βαριά τα σαρακοστιανά
Στις προπονήσεις επέστρεψαν την Τρίτη (19/3) οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, μετά το ρεπό που είχαν τόσο την Κυριακή (17/3) όσο και την Καθαρά Δευτέρα (18/3).

Ωστόσο, το… comeback μετά το σαρακοστιανό τραπέζι μόνο ιδανικό δεν ήταν, αφού ο τεχνικό της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, είδε πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του να μην μπορούν να βγάλουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Περογαμβράκης, Καπουράνης και Ιωαννίδης ακολούθησαν ατομικό με τον έμπειρο αμυντικό να αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο. Θεραπεία περιελάμβανε το «μενού» της ημέρας για τους Μπανούση, Γιαγκιόζη και Κουρδάκη, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στην μέση.

Επιστροφή σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων για τον Μανώλη Μονιάκη, ο οποίος συνεχίζει να ανεβάζει «στροφές» ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα, στο Βέλγιο για προσωπικούς του λόγους βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σαρ που έχει άδεια μέχρι την Τετάρτη (20/3).

Επίσης, οι άνθρωποι του ΟΦΗ έκλεισαν φιλικό παιχνίδι με τον ΠΟΑ για το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ όσοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνιστούν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση θα προπονηθούν κανονικά.

Χάνει ΟΦΗ και ΑΕΚ ο Ιγκλέσιας

19/03/2013
 Τις υπηρεσίες του Ματίας Ιγκλέσιας θα στερηθεί στα παιχνίδια με ΟΦΗ και ΑΕΚ ο Ατρόμητος, αφού ο Αργεντινός συμπλήρωσε κάρτες.

Χάνει ΟΦΗ και ΑΕΚ ο Ιγκλέσιας
Στα παιχνίδια με ΟΦΗ (29η αγωνιστική) και ΑΕΚ (30η) θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών ο Ματίας Ιγκλέσιας του Ατρόμητου. Ο Αργεντινός μέσος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Από εκεί και πέρα, αρκετές απουσίες είχε ο Νίκος Αναστόπουλος να αντιμετωπίσει. Εκτός ήταν οι διεθνείς Κούτσι και Μπάλλας, ενώ ο Ναπολεόνι πάσχει από αμυγδαλίτιτδα, ενώ ο Καραμάνος υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας με την διακοπή του πρωταθλήματος.

Παρέμβαση ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για Άρη

19/03/2013
 Μικρό θεωρεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ το πρόστιμο των 31.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Άρη για τα επεισόδια στη Βέροια και άσκησε έφεση που στοχεύει στην τιμωρία της έδρας των «κίτρινων».

Παρέμβαση ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για Άρη
Ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του Άρη με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στη Βέροια, επανέρχεται.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, παρενέβη αυτεπάγγελτα και άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, η οποία είχε τιμωρήσει τον Άρη με πρόστιμο 31.000 ευρώ.

Η ποινή θεωρήθηκε λανθασμένη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και παραπέμπει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για επανεξέταση, ζητώντας ουσιαστικά την επιβολή βαρύτερης ποινής.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Άρης βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με τιμωρία της έδρας του. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι επειδή η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου, αν τελικά επιβληθεί τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, θα εκτιθεί στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (14/4) και όχι με τον Πανθρακικό (30/3).

Στο χέρι του

19/03/2013
 Έτσι, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, ο Άρης έχει την ευκαιρία να …τουμπάρει τον Πανθρακικό στην βαθμολογία και να ξεφύγει -έστω και οριακά- από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο χέρι του
Μετά το διήμερο ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του Άρη επέστρεψαν στις προπονήσεις. Ο Νίκος Ψυχογιός επανήλθε σε κανονικό ρυθμό και επωφελούμενος από την διακοπή του πρωταθλήματος (υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων) θα έχει τον χρόνο να είναι έτοιμος στον κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί με τον Πανθρακικό στο «Κλ. Βικελίδης».

Το ίδιο και ο Ρούμπεν Πουλίδο. Ο Ισπανός στόπερ ταλαιπωρείται από ελαφριάς μορφής θλάση στον δικέφαλο, έκανε ατομικό πρόγραμμα σήμερα και προς το τέλος της εβδομάδας θα αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ανδρέα Ηρακλή, έκανε μαγνητική και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Από εκεί και μετά, από την σημερινή προπόνηση απουσίαζαν οι Γιάννης Γιαννιώτας, Σωκράτης Διούδης και Δημήτρης Διαμαντάκος, οι οποίοι ενσωματώθηκαν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελπίδων για το διεθνή φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα της Εσθονίας στο Άργος.

Οι τρεις νεαροί διεθνείς ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής (22/03).

Να σημειώσουμε ότι στα πλάνα που θα καταστρώσει ο Σούλης Παπαδόπουλος για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στο Κλεάνθης Βικελίδης (30/03, 17:15) υπολογίζει στις υπηρεσίες των Νούνο Κοέλιο και Ανδρέα Τάτου. Αμφότεροι -ως γνωστόν- δεν είχαν αγωνιστεί στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω τιμωρίας (επίσης επιστρέφει από τιμωρία και ο Νίκος Ψυχογιός).
Αύριο, τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί γυμναστήριο και το απόγευμα προπόνηση στο Ν. Ρύσιο, ενώ το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής θα γίνει διπλό με την Κ-20.

*«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της ομάδας μας Σούλης Παπαδόπουλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (21/03), στις 12:00 στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Σο έβρισε τον Ζέκα, αλλά…

19/03/2013
 Ένταση υπήρξε στην ανάπαυλα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ανάμεσα στους Σό και Ζέκα, με τους δύο παίκτες να δίνουν τελικά τα χέρια πριν ξαναβγεί το «τριφύλλι» στον αγωνιστικό χώρο για το β’ μέρος.

Ο Σο έβρισε τον Ζέκα, αλλά…
Επεισόδιο μεγάλης έκτασης το οποίο εκτονώθηκε μετά από λίγο, σημειώθηκε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στην ανάπαυλα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σο ήταν έξαλλος με την αποβολή του και μόλις είδε τον Ζέκα τα έβαλε με αυτόν επειδή η πρώτη του κίτρινη οφείλονταν σε λάθος του Πορτογάλου στη μεσαία γραμμή.

Ο Ζέκα αντέδρασε με τους δύο τους να ανταλλάζουν… γαλλικά και τον Πίντο να παίρνει το μέρος του συμπατριώτη του λέγοντας στον Σενεγαλέζο πως φωνάζει μονίμως και αυτό αποπροσανατολίζει την ομάδα. Ο Σο άρχισε να πετάει πράγματα και να συνεχίζει να ωρύεται για την συγκεκριμένη φάση με τους ψυχραιμότερους να μπαίνουν στη μέση για να ηρεμήσουν όλοι αφού ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βγει να παίξει ακόμη ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Και αυτό έγινε τελικά, με τους δύο παίκτες να δίνουν τα χέρια και τον αμυντικό μέσο να ηρεμεί για το καλό της ομάδας.

Το θέμα θεωρείται λήξαν αφού και μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν συνέβη το παραμικρό παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και θα μπορούσε να αναθερμανθεί η κατάσταση...

«Είμαστε καλή ομάδα, θα το παλέψουμε…»

19/03/2013
 Η ήττα από την Ξάνθη φέρνει σε δύσκολη θέση τον Πανθρακικό. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και σε περίπτωση ήττας… μπλέκουν για τα καλά.

«Είμαστε καλή ομάδα, θα το παλέψουμε…»
Το παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν από την αρχή οριακό για τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής έψαχνε το τρίποντο για να αποφύγει, όσο αυτό είναι εφικτό, τα σενάρια του υποβιβασμού. Η ήττα όμως από την… γειτόνισσα, μπερδεύει για τα καλά τα πράγματα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, καλείται να αντιστρέψει το κλίμα κατήφειας που έχει σκεπάσει την Κομοτηνή και φυσικά να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η ομιλία του Μακεδόνα τεχνικού στα αποδυτήρια του γηπέδου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

«Σας πιστεύω, είσαι μια πολύ καλή ομάδα, καλοί παίκτες, μπορούμε να σώσουμε την κατηγορία στα υπόλοιπα παιχνίδια», ήταν κάποια από τα λόγια του Δερμιτζάκη στους παίκτες του, θέλοντας να τους «αφυπνίσει» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει τους «πράσινους» να πηγαίνουν στο «Κλ. Βικελίδης» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Άρη σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Σε περίπτωση που φύγουν με το τρίποντο, τότε θα έχει γίνει ένα σπουδαίο βήμα, αν όμως έρθει η ήττα, τότε θα «μπλέξουν» για τα καλά.

Πρόβλημα με Μπαργκάν

19/03/2013
 Ενοχλήσεις στο γόνατο αντιμετωπίζει ο Κενάν Μπαργκάν της Βέροιας, με αποτέλεσμα την Τρίτη (19/3) να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Πρόβλημα με Μπαργκάν
Μετά το διήμερο ρεπό που είχαν οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας την Τρίτη (19/3) επέστρεψαν στη… ρουτίνα και στις προπονήσεις.

Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, είδε τον Κενάν Μπαργκάν να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εξετάσεις των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Εκτός από τον 24χρονο μεσοεπιθετικό από την προπόνηση έλειπαν επίσης οι Κόστλι και Μπέρτιν που έχουν κληθεί από τις εθνικές τους ομάδες, ενώ το «μενού» της ημέρας περιελάμβανε ατομικό για τον Κόστλι.

Τα καλά νέα για το τεχνικό επιτελείο της «βασίλισσας του Βορρά» είναι πως ο Βεργώνης μετά από καιρό αποθεραπεύτηκε πλήρως από τον τραυματισμό του στους χιαστούς και με αποτέλεσμα να βγάλει χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε προσαρμογές αρχικά και στην συνέχεια εκπαιδευτικό δίτερμα κατοχής.

Κάταγμα ο Γκέσιος

19/03/2013
 Κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο του χεριού του υπέστη ο Γιάννης Γκέσιος, ο οποίος, όμως, δεν θα χάσει την αναμέτρηση με τη Βέροια για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Κάταγμα ο Γκέσιος
Άτυχος στάθηκε την Τρίτη ο Γιάννης Γκέσιος, ο οποίος στο φιλικό της Κέρκυρας με την Κασσιώπη υπέστη κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, στον παίκτη τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας, όμως με δεδομένη την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας θα προλάβει να αγωνιστεί κόντρα στη Βέροια για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Χόρτασε ψέματα ο κόσμος του Άρη»

19/03/2013
 Την σημερινή κατάσταση στον Άρη και την προσπάθεια που κάνει για παραμονή και επιβίωση σχολίασε ο Αλέκος Κατσιαούνης.

«Χόρτασε ψέματα ο κόσμος του Άρη»
Η κατάσταση στον Άρη είναι ακόμα διαχειρίσιμη, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέκος Κατσιαούνης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, πιστεύει στην παραμονή των «κίτρινων», ενώ μιλώντας για την οικονομική θέση της ΠΑΕ, το πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής, τόνισε ότι πρέπει να έρθουν νέα άτομα, χωρίς παλιά ανάμειξη στην ομάδα, προκειμένου να την σώσουν.

«Μόνο που ακούγονται ονόματα του παρελθόντος, κάνουν κακό στην ομάδα. Όλα τα ονόματα πρέπει να διαγραφούν. Δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτούς γιατί ο σύλλογος θέλει καινούριες λογικές, καινούργια άτομα και καινούργια φιλοσοφία γιατί ο κόσμος τα τελευταία 10 χρόνια έχει χορτάσει από ψέματα», σχολίασε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τον Άρη και την δύσκολη συνέχεια: «Πιστεύω το χθεσινό αποτέλεσμα (Πανθρακικός - Ξάνθη 0-2) ήταν πολύ ευνοϊκό για τον Άρη. Μετά την ήττα στα Γιάννινα τα περιθώρια είχαν στενέψει. Πρέπει εμείς από την πλευρά μας να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα και να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας. Όλη η χρονιά ήταν δύσκολη».

Για την έφεση του εισαγγελέα (για τα γεγονότα στη Βέροια) που ζητάει την τιμωρία της έδρας: «Ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει τεράστια προβλήματα. Όσοι θέλουν να ρίξουν «αλάτι στην πληγή» νομίζω ότι παίζουν άσχημα παιχνίδια. Η απόφαση ουσιαστικά ήταν για το γεγονός που έγινε στη Βέροια. Πρέπει να σταθούμε σε άλλα γεγονότα που έχουν γίνει εις βάρος του Άρη. Έχει χάσει πραγματικά πολύτιμους βαθμούς από σφυρίγματα διαιτητών και ας μην μπλέκουμε τα πράγματα περισσότερο. Θεωρώ ότι στον Άρη πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη».

Για το αν το πρόβλημα στον Άρη έχει να κάνει μόνο με τη διαιτησία ή με αδυναμίες της ομάδας που δεν καλύφθηκαν νωρίτερα: «Ο Άρης είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα, οι άνθρωποι που τα δημιούργησαν δεν είναι αυτή τη στιγμή στον σύλλογο. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να μην εγκαταλείψουμε το σύλλογο σε καμία περίπτωση. Πρέπει να βρούμε τρόπους να σώσουμε την ομάδα που φυσικά και έχει αδυναμίες από την αρχή της σεζόν. Δε σημαίνει όμως επειδή μια ομάδα είναι μέτρια αγωνιστικά πρέπει να αντιμετωπίζει και τέτοια συμπεριφορά».

Για τους πέντε προπονητές που έχει αλλάξει ο Άρης: «Αν η ομάδα έκανε ένα σερί και μπορούσε να «ξεμπουκώσει» βαθμολογικά και να είχε μια ανάσα θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Όταν φύγαμε εμείς από τη διοίκηση είπαμε ότι όποιον προπονητή πάρουμε θα πρέπει να στηριχθεί μέχρι το τέλος της περιόδου. Με τον κ. Αλκαράθ, έπρεπε να σκεφτούν πιο σοβαρά και πιο σίγουρα βρίσκοντας μία τελείως διαφορετική λύση, γιατί είχε καλά αποτελέσματα.»

Για το αν οι προηγούμενοι προπονητές είχαν τη στήριξη της διοίκησης: «Με τον κ. Κατσαβάκη υπήρχε αμφισβήτηση από την αρχή της σεζόν. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε καλύτερο το κλίμα στην ομάδα. Ο κ. Ζαμπέτας είχε μια τελείως διαφορετική άποψη για τον προπονητή. Μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, κρατήσαμε τον κ. Κατσαβάκη πέντε αγωνιστικές αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε και έγινε η πρώτη αλλαγή. Είχαμε από την αρχή προβλήματα αγωνιστικά και δεν μπόρεσαν οι προπονητές να βρουν ισορροπία στην ομάδα».

Για το αν θα μπορούσαν από την πρώην διοίκηση αλλά και την τωρινή να γίνουν κάποια πράγματα που δεν έγιναν ώστε να είναι καλύτερα η ομάδα αυτή τη στιγμή: «Όταν εμείς πήγαμε να διοικήσουμε στον Άρη, ήταν η χειρότερη στιγμή του συλλόγου εδώ και 99 χρόνια. Πιστεύω πως όταν φύγαμε εμείς και ήρθε η νέα διοίκηση αντιμετώπισαν και αυτοί προβλήματα.
Σε αυτό που καταλήγω εγώ είναι ότι στον Άρη ήταν τόσο έντονα τα προβλήματα, που δε δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που ήταν και είναι τώρα στη διοίκηση και έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Ήταν τεράστιο το βάρος για να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι να αλλάξουν όλα αυτά που διαχειρίστηκαν κάποια άτομα τα τελευταία 10 χρόνια».

Για το πως μπορεί να αλλάξει αυτό το κλίμα στο επόμενο χρονικό διάστημα: «Πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν καινούργιοι άνθρωποι για να βοηθήσουν τον Άρη. Δεν πρέπει ποτέ να κοιτάξουμε πίσω και να μην μας ακολουθούν «φαντάσματα» ανθρώπων που κάνουν μόνο κακό στο σύλλογο. Πρέπει να έρθουν 2-3 άνθρωποι που έχουν οικονομική επιφάνεια και γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Να μπουν στην ομάδα και σιγά- σιγά να αποκτήσει υγεία. Πρέπει να κάνει υπομονή ο κόσμος του Άρη».

Για τα λάθη του παρελθόντος: «Μόνο που ακούγονται ονόματα του παρελθόντος στα ΜΜΕ κάνουν κακό στην ομάδα. Όλα τα ονόματα πρέπει να διαγραφούν. Δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτούς γιατί ο σύλλογος θέλει καινούριες λογικές, καινούργια άτομα και καινούργια φιλοσοφία γιατί ο κόσμος τα τελευταία 10 χρόνια έχει χορτάσει από ψέματα».

Για το θέμα Κατίδη: «Για εμάς το θέμα του Κατίδη είναι δευτερεύον. Θεωρώ πως δεν κατάλαβε πραγματικά τι έκανε. Είναι ένα άτομο ιδιόρρυθμο που δεν σκέφτηκε την ένταση που θα δημιουργούσε με την κίνηση που έκανε. Η τιμωρία του όμως είναι υπερβολική. Τα αρμόδια όργανα θα αποφασίσουν την τιμωρία του».

Χάνει ΠΑΟΚ ο Λισγάρας

19/03/2013
 Tις υπηρεσίες του Χρήστου Λισγάρα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες με τον ΟΦΗ και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ (29η αγωνιστική), θα στερηθεί ο τεχνικός του Λεβαδειακόυ, Γιώργος Παράσχος.

Χάνει ΠΑΟΚ ο Λισγάρας
Το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα χάσει ο αμυντικός του Λεβαδειακού, Χρήστος Λισγάρας, ο οποίος στο ματς με τον ΟΦΗ συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή του στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Κατά τα άλλα την Τρίτη (19/3) οι παίκτες του Λεβαδειακού επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που είχαν με τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Παράσχο, να τους βάζει να κάνουν ασκήσεις φυσικής κατάστασης αρχικά και στη συνέχεια αγωνιστικά τετράγωνα.

Κλήσεις σε απολογία χωρίς… Κατίδη!

19/03/2013
Τέσσερις ΠΑΕ και δύο φυσικά πρόσωπα κάλεσε σε απολογία η πειθαρχική της λίγκας, όχι όμως και τον Γιώργο Κατίδη και την ΑΕΚ, που ενδέχεται να παραπεμφθούν τελικά στην πειθαρχική της ΕΠΟ!

Κλήσεις σε απολογία χωρίς… Κατίδη!
Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε για την προσεχή Πέμπτη σε απολογία την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον γυμναστή της, Γ.Πήδουλα για τη συμπεριφορά του, τον Πανθρακικό και τον εκπρόσωπό του, Χ.Μαυρομμάτη επίσης για τη συμπεριφορά του, καθώς και τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα για τη συμπεριφορά των οπαδών τους.

Από τις κλήσεις, απουσιάζει ο Γιώργος Κατίδης και η ΑΕΚ ως συνυπεύθυνη για την πράξη του, καθώς μέχρι το απόγευμα δεν είχε κοινοποιηθεί στη διοργανώτρια η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Αν αυτό συμβεί την Τετάρτη, τότε πιθανότατα θα υπάρξει συμπληρωματική κλήση.

Το πιθανότερο για Κατίδη και ΑΕΚ, ωστόσο, είναι να παραπεμφθούν τελικά στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και όχι της λίγκας, όπως είχε γίνει και για την υπόθεση της συμπεριφοράς Κατίδη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αν αυτό συμβεί, η υπόθεση του φασιστικού χαιρετισμού θα εκδικαστεί την άλλη Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 21/03/2013 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 26η Αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, Γ.Πήδουλα (Γυμναστή): Για τη συμπεριφορά του γυμναστή Γ.Πήδουλα καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Βέροια.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Πανθρακικός, Χ.Μαυρομάτη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου Χ.Μαυρομάτη στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Άρης.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Φιλική νίκη για Κέρκυρα

20/03/2013
 Φιλική νίκη με 2-1 επί της Κασσιόπης πήρε το απόγευμα της Τρίτης μια ομάδα της Κέρκυρας στον Πλάντραφο, σε ματς που ήταν περισσότερο οικογενειακό διπλό.

Φιλική νίκη για Κέρκυρα
Ο Γιάννης Παπακώστας χρησιμοποίησε μόνο παίκτες που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή, δίνοντας χρόνο και σε τρεις ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων (Γεωργακόπουλος, Σγούρος, Κροκίδης).

Οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ στο 64’, όταν ο Ντινιωτάκης αξιοποίησε κάθετη μπάλα στον άξονα και με πλασέ νίκησε στον Ευθυμίου.

Η Κασσιόπη ισοφάρισε στο 69’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φούκη (χέρι Λάμπρου), για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 76’ ο Βασιλόγιαννης με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή.


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Παπακώστας): Στρατηλάτης, Λάμπρου, Έντερ, Κρητικός, Σκέμπης, Ηλιάδης, Μοσχάκης, Ανδρεόπουλος, Γκέσιος, Σίμωσης, Ντινιωτάκης. Έπαιξαν και οι: Αρμένης, Βασιλόγιαννης, Γεωργακόπουλος, Κροκίδης, Σγούρος (οι τρεις τελευταίοι, από την ομάδα Νέων)

ΚΑΣΣΙOΠΗ (Ρ. Μπολάνο): Ζάχος, Παναγιώτου, Βιτουλαδίτης, Θεοδωρέλλης, Σφακιανάκης, Πετρόγιαννης, Φαρούκ, Καραγιαννίδης, Πατινιώτης, Τσούκλης, Καραγιάννης. Έπαιξαν και οι: Ανυφαντής, Κονισπολιάτης, Ευθυμίου, Κόκκινος, Παπανδρέου, Κεφαλάς, Φούκης, Πελάης, Μεσημέρης, Ίσερης, Ρεκλείτης.

«Έχουν δώσει αγώνα ταχύτητας τα κόμματα»

20/03/2013
 Ως μονομαχία των κομμάτων για το ποιο θα κατακρίνει πρώτο τη συμπεριφορά του Γιώργου Κατίδη χαρακτήρισε τις δηλώσεις του τελευταίου τριημέρου για τον Ελληνα επιθετικό ο Ηλίας Μπρουσιανός.

«Έχουν δώσει αγώνα ταχύτητας τα κόμματα»
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, μιλώντας την Τρίτη στη NOVA, τόνισε πως οι πολιτικοί βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος και ζήτησε περισσότερη ευαισθησία και σε άλλα σοβαρά ζητήματα.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Τα κόμματα έχουν δώσει ένα εντυπωσιακό αγώνα ταχύτητας όλες αυτές τις μέρες, ποιος θα τοποθετηθεί πρώτος και ποιος θα κατηγορήσει ποιον πρώτος. Αγνοούν το δάσος και στέκονται στο δέντρο. Στην προκειμένη περίπτωση, το δέντρο είναι ο Κατίδης και το δάσος όλα όσα περνάει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν έχω δει να δείχνουν την ίδια ευαισθησία και σε άλλα ζητήματα, πιο σοβαρά και να κάνουν ανάλογες τοποθετήσεις».

Pay day

20/03/2013
 Οι διακανονισμοί με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και η αδειοδότηση εν όψει της νέας ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΕ.

Pay day
Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, την Παρασκευή αναμένεται να μπει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του συλλόγου, το οποίο από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να δίνεται στους παίκτες (και σε κάποιους που έχουν αποχωρήσει) για να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα η ομάδα με τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση των διακανονισμών, των πληρωμών των παικτών αλλά και των μεταγραφών.

Όπως γράφει η SportDay στη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ των Αλαφούζου, Παναγόπουλου, Λουκάκου, Στάμου ειπώθηκε: «Θα κάνουμε τα πάντα να πάρουμε την αδειοδότηση και θα την πάρουμε ανεξάρτητα από την τελική θέση στο πρωτάθλημα».

Έτσι, την Παρασκευή θα μπουν κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του «τριφυλλιού», ενώ θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τους Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ και Κουίνσι Αβούσου.

Η διοίκηση του συλλόγου θα δώσει τα χρήματα που απαιτούνται, ώστε να πάρει την αδειοδότηση, διότι ακόμα και αν δεν μπουν στα πλέι οφ υπάρχει περίπτωση κάποια άλλη ομάδα, που θα κερδίσει τη θέση να μην μπορεί να πάρει άδεια, οπότε θα κληθεί να παίξει το «τριφύλλι» στη θέση της.

Επίσης, η αδειοδότηση είναι απαραίτητη για να μπορέσει η ομάδα να ενισχυθεί χωρίς περιορισμένους στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Οι επόμενοι δύο μήνες θεωρούνται κρίσιμοι για τις εξελίξεις στην ομάδα. Για τη νέα χρονιά είναι εξασφαλισμένα 13 εκατ. ευρώ (έσοδα από χορηγίες), αλλά αν δεν μπει η ομάδα σε ομίλους Europa League δεν μπορεί να υπολογίζει σε άλλα 6 εκατ. ευρώ, σημαντικό ποσό.

Ανοιχτό για τη Λεωφόρο

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν το επόμενο 10ήμερο να έχουν στα χέρια τους όλες τις άδειες του ΥΠΕΚΑ, ώστε να αρχίσουν τα κυρίως έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου και να δοθεί η άδεια, για να επιστρέψει εκεί η ομάδα.

Η προσπάθεια γίνεται ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο στις 21 Απριλίου και το ματς με τη Βέροια, αλλά ο βασικός στόχος είναι να παίξει εκεί η ομάδα, όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ τον Μάιο.

Ο κύριος όγκος των έργων θα γίνει τον Απρίλιο, οπότε είναι πιθανό εφόσον μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες για τα πλέι οφ, η επιστροφή του στη Λεωφόρο να γίνει την επόμενη περίοδο.

Ώρα αποδείξεων για Βιντιάδη

20/03/2013
 Στην Ελλάδα επιστρέφει σήμερα από την Αγγλία ο Δημήτρης Βιντιάδης και άπαντες στην ΑΕΚ περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις προθέσεις του.

Ώρα αποδείξεων για Βιντιάδη
Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή και στην ΑΕΚ ελπίζουν μην υπάρξουν εκ νέου καθυστερήσεις στην υπόθεση Βιντιάδη, επειδή η ομάδα δεν αντέχει άλλο.

Από το στενό περιβάλλον του Έλληνα επιχειρηματία προκύπτει υπέρμετρη αισιοδοξία και όλοι περιμένουν σήμερα την επιστροφή του στην Ελλάδα από την Αγγλία, όπου τις προηγούμενες μέρες είχε επαφές με τον Κιθ Χάρις.

Όλοι πλέον περιμένουν την τοποθέτηση του ομογενούς ενδιαφερόμενου, ο οποίος θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στους οπαδούς και στους ανθρώπους της Ένωσης πριν από τις 22 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική εξέλιξη και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ευελπιστούν ότι ο Βιντιάδης θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα μιλήσει για την πιθανή του συνάντηση με τον Πέτρο Παππά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τους οποίους αναμένεται να ενημερώσει για τα πλάνα του.

Στόχος του Βιντιάδη είναι αυτή η επικοινωνία μεταξύ των τριών ανδρών να γίνει το αργότερο μέχρι αύριο, προκειμένου να μπορέσει -επιτέλους- να τοποθετηθεί και να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του την Παρασκευή.

Η εφημερίδα «Goal» αναφέρει πως ο Έλληνας επιχειρηματίας αναζητά κεφάλαια από μία άλλη χώρα, πιθανότατα την Κίνα, αν και υπάρχουν φήμες πως έχει έρθει σε επαφή με ρωσικό όμιλο που του δίνει τη δυνατότητα να επενδύσει χρήματα στην ΑΕΚ.

Γράφει τον επίλογο…

20/03/2013
 Τη δική του άποψη στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες όσον αφορά την κόντρα του με τον Δώνη και την απόφασή του να φύγει από τον ΠΑΟΚ θα δώσει σήμερα ο Γκαρσία.

Γράφει τον επίλογο…
Η τελευταία πράξη της ιστορίας που έγραψε ο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ θα παιχθεί σήμερα.

Πλέον θεωρείται εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο ο Ουρουγουανός μέσος να παραμείνει στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, ύστερα από τη χθεσινή συμφωνία για την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του.

Ο 36χρονος παίκτης θα πάει σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ για τις λεπτομέρειες και στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι παίκτες στην ιστορία του συλλόγου.

Τη χθεσινή ημέρα ο Γκαρσία συναντήθηκε περίπου 1,5 ώρα με τους Βρύζα, Τσιστιακόφ και Γεωργιάδη, ενώ το παρών έδωσαν και οι εκπρόσωποί του, Καγιόγλου και Γιαννόπουλος.

Σε αυτή τη συνάντηση δεν υπήρξε καμία προσπάθεια προσέγγισης του Ουρουγουανού, αφού οι άνθρωποι της διοίκησης δεν είχαν καμία τέτοια εντολή από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποφάσισε για το θέμα και περίμενε αν ο Γκαρσία θα επέστρεφε στις προπονήσεις. Ο ποδοσφαιριστής, όμως, απέδειξε και χθες ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Γιώργο Δώνη.

Στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει εντός της ημέρας ο 36χρονος παίκτης, όπως γράφει η SportDay, θα κατηγορήσει τον Έλληνα τεχνικό για τα εξής:

Ελλειψη επαφής, έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη σεβασμού, ενώ αισθάνεται ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ τον κορόιδεψε πριν από ενάμιση μήνα, λέγοντάς του ότι τον πιστεύει και ότι τον υγιή Γκαρσία τον θεωρεί πολύτιμο για τα κρίσιμα ματς που έρχονται, λέγοντας πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, ότι ποτέ εκείνος δεν είχε πρόβλημα με παίκτες-φίρμες, ενώ λίγες εβδομάδες μετά τον άφηνε έξω από όλα τα μεγάλα παιχνίδια. Αμφιβολίες εκφράζει ο Γκαρσία και για το τι ακριβώς ειπώθηκε όσον αφορά την παρουσία του στην ενδεκάδα…


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου