ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


Διαφορα απο SUPER LEAGUE


19/03/2013

 

Για να ηρεμήσουμε λιγάκι…

18/03/2013
 Αποφασισμένος να μην επιτρέψει τίποτα να διαταράξει το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ και να επηρεάσει την πορεία της ομάδας είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Διατεθειμένος ακόμη και να πάρει κεφάλια.

Για να ηρεμήσουμε λιγάκι…
Τι κι αν ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα ένα ντέρμπι; Τι κι αν μετρά εννιά ματς χωρίς ήττα; Τι κι αν αποδίδει πειστικό ποδόσφαιρο και παραμένει στους στόχους του, αυτόν της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά και της κατάκτησης του Κυπέλλου;

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας μοιάζει σαν να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Η κόντρα του Γιώργου Δώνη με τον Πάμπλο Γκαρσία και η ανάμειξη φανατικών οπαδών-υποστηρικτών του Ουρουγουανού στην υπόθεση απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Η επίθεση που δέχτηκε χθες βράδυ, μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» δείχνει πως η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Όμως ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τίποτα να επηρεάσει την ομάδα. Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει κάνει μία τεράστια επένδυση (ξεπερνά ήδη τα 25 εκατ. Ευρώ) σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς στην ομάδα και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Δεν θα αφήσει σε καμία περίπτωση ούτε μία «οικογενειακή» κόντρα και κάποιους… εγωισμούς να διαταράξουν το κλίμα στην ομάδα, ούτε και ανέχεται να κάνουν κουμάντο οπαδοί σε αποφάσεις που δεν τους αφορούν.

«Αν συνεχίσουν να μας δημιουργούν προβλήματα, δεν θα έχουμε καλή συνέχεια», δήλωσε το αφεντικό του ΠΑΟΚ χθες βράδυ δείχνοντας τις… άγριες διαθέσεις του.

Την Τρίτη ξεκαθαρίζει του Γκαρσία

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μέρα ηρεμίας στον ΠΑΟΚ. Αύριο, ωστόσο, ο Πάμπλο Γκαρσία θα συναντηθεί με τη διοίκηση, θα δώσει τη δική του εκδοχή της κόντρας με τον Γιώργο Δώνη και θα αποφασιστεί η τύχη του. Εκτός απροόπτου θα υπάρξει λύση συμβολαίου. Είναι άλλωστε σαφές πως πλέον Δώνης και Γκαρσία δεν μπορούν να συνυπάρξουν και θεωρείται πως ενδεχόμενη απομάκρυνση του προπονητή (τη στιγμή που η ομάδα αποδίδει καλά) θα προκαλέσει αναταράξεις στην ομάδα σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν, ενώ με πιθανή αποπομπή του Γκαρσία-που ούτως ή άλλως έχει προσφέρει ελάχιστα φέτος-οι συνέπειες δεν θα είναι μεγάλες.

Ενσαλίβα υπέρ Κατίδη

18/03/2013
 Κατά της «εξόντωσης» του Γιώργου Κατίδη τάχθηκε ο Ταμ Ενσαλίβα.

Ενσαλίβα υπέρ Κατίδη
Να τιμωρηθεί για να μάθει κι όχι για να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για τον Γιώργο Κατίδη, σύμφωνα με τον Ταμ Ενσαλίβα. Ο μέσος της Καβάλας και πρώην άσος της ΑΕΚ στάθηκε στην αμάθεια της νέας γενιάς σε σημαντικά ζητήματα.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι το παιδί δεν πρέπει να χάσει το συμβόλαιο του. Αν πραγματικά έχει τατουάζ με χιπ-χοπ στίχους πάνω του, τότε είναι ξεκάθαρα εύκολα επηρεασμένος. Το να του σταματήσεις την καριέρα δεν θα κάνει την μάχη εναντίον του ρατσισμού καλύτερη ή πιο εύκολη, από το να κάνει τον αμαθή να πιστεύει ότι χρειάζεται να δουλέψει στην σιωπή παρά να μιλήσει. Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι, μάθετε στον άνθρωπο πώς να το αλλάξει, μην το κρύβεται. Ο Χριστός υπογράμμισε ότι όλοι μια φορά είμαστε αμαρτωλοί. Αυτό θα έπρεπε να τους πει κάτι. Επίσης «όποιος δεν είναι αμαρτωλός να ρίξει την πρώτη πέτρα!». Βασικά είναι φτηνό να τελειώσεις έτσι σκληρά ένα 20χρονο παιδί για αυτό που είχε διδαχθεί να πιστεύει, από κάποιους ανθρώπους που είναι στην άγνοια και την εξαπλώνουν σε όλο τον κόσμο σαν τον καρκίνο. Ειλικρινά πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να πάρει κάποια βοήθεια και να τον διαφωτίσουν από το να τον βάλουν σε μια γωνία με περισσότερη άγνοια, προσωπικά, η εκπαίδευση καθορίζει το δικό σας/μας μέλλον», έγραψε στο Facebook.

Όταν υπέγραψε ο Σαλπιγγίδης…

18/03/2013
 Φωτογραφίες και βίντεο από τις χθεσινές υπογραφές του νέου συμβολαίου του Δημήτρη Σαλπιγγίδη δημοσίευσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όταν υπέγραψε ο Σαλπιγγίδης… (pht+vid)
Πριν από την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα υπέγραψε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το νέο συμβόλαιό του με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο διεθνής επιθετικός θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με τον «Δικέφαλο» στο στήθος για ακόμη τέσσερα χρόνια και η επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδικασίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου

«Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης υπέγραψε σήμερα ένα συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής. Θα ισχύει για όσο διάστημα θα είναι σε θέση να αγωνίζεται, γιατί επιθυμία μας ήταν να τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Μόλις, ολοκληρώσει την καριέρα του είμαστε υποχρεωμένοι να του προσφέρουμε μια θέση, ίσως μάνατζερ, δίπλα στην ομάδα να τον τιμήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του.

Αυτό το συμβόλαιο από τη μία δείχνει την μεγάλη επιθυμία μας να παραμείνει ένας διεθνής ποδοσφαιριστής στην ομάδα μας και από την άλλη αυτή η κίνησή είναι η απάντησή μας για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε και την απόφαση της τιμωρίας του με έξι αγωνιστικές. Ο Δημήτρης μπορεί να πάρει οποιαδήποτε κόκκινη κάρτα, αλλά δεν θα πάρει ποτέ κόκκινη κάρτα από τον ΠΑΟΚ. Αυτό το συμβόλαιο είναι η απάντηση μας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις Αρχές και προς όλους τους διαιτητές.

Ενας ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας, από τους καλύτερους της και όχι απλά ένας ποδοσφαιριστής, πρέπει να είναι παράδειγμα αγωγής για τους μικρότερους. Για περισσότερους από 500 αγώνες δεν είχε πάρει κόκκινη κάρτα, αυτό σημαίνει πολλά, όπως και η κόκκινη που είδε στον αγώνα της Κρήτης είναι μια κάρτα εναντίον του ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να πάρει τη θέση που του αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χαίρομαι γιατί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ξεκινάμε να δημιουργούμε μια παράδοση και τη δική μας επανάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ πήγα στο εξωτερικό για να παρακολουθήσω τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα μπορούσα να δεχθώ να έχει αποβληθεί οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, όχι όμως αυτός…
».

Δείτε το βίντεο

Τώρα ΠΑΟΚ και στην Ρωσία!

18/03/2013
 Την υποστήριξη 250 Ρώσων είχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους αλλά γνώρισαν την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Τώρα ΠΑΟΚ και στην Ρωσία!
Ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε και την υποστήριξη περίπου 250 Ρώσων φίλων της ομάδας, που από την Πέμπτη με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για το 6ο ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο της εταιρίας «Ντονσκόϊ Ταμπάκ» και έδωσαν το παρόν στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας φιλοξενούμενοι της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

Αρκετοί Ρώσοι εξέφρασαν εδώ και μέρες το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας. Αυτό έγινε πράξη και με την παρουσία τους στη θύρα 1. Έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στηρίζοντας την ομάδα του ΠΑΟΚ με τα δικά τους συνθήματα, ενώνοντας πολλές φορές τις φωνές τους με τους υπόλοιπους φίλους της ομάδας και στέλνοντας ένα μήνυμα πολιτισμού και αθλητικής φίλαθλης συμπεριφοράς.

Έχει στο Λονδίνο μια δουλειά…

18/03/2013
 Στο Λονδίνο βρίσκεται από χθες βράδυ ο Δημήτρης Βιντιάδης, όπου μέχρι την Τετάρτη θα έχει επαφές με τους συνεργάτες του. Αισιόδοξα μηνύματα από το περιβάλλον του, εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα.

Έχει στο Λονδίνο μια δουλειά…
Εβδομάδα ραγδαίων και πιθανότατα θετικών εξελίξεων θα είναι η τρέχουσα για την ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Βιντιάδης βρίσκεται από την Κυριακή στο Λονδίνο, όπου θα έχει σειρά επαφών με τους συνεργάτες του μέχρι και την Τετάρτη.

Ο 32χρονος εφοπλιστής θα διευθετήσει όλα τα θέματα που αφορούν την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το σχέδιο που έχει εκπονήσει για να πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ.

Από το περιβάλλον του διαρρέεται αισιοδοξία για ευχάριστα νέα, καθώς λέγεται πως έχουν ξεπεραστεί οι ενδοιασμοί και τα προβλήματα που υπήρχαν, ενώ υπάρχουν και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση της ΠΑΕ, όπως επίσης τον Πέτρο Παππά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, από τους οποίους ευελπιστεί να εξασφαλίσει όχι απλώς… ηθική, αλλά και οικονομική βοήθεια στο εγχείρημά του.

Σε ό,τι αφορά στον Κιθ Χάρις, παρότι θα συμβάλει στην προσπάθεια του Δημήτρη Βιντιάδη μέσω της εταιρείας που έχει συστήσει και στόχο έχει τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο, σε πρώτη φάση δεν αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν χειροπιαστές εξελίξεις μέχρι τη γενική συνέλευση την προσεχή Παρασκευή ή θα υπάρξει αναγκαστικά νέα αναβολή.

Σταματής υπέρ Κατίδη

18/03/2013
 Ασπίδα προστασίας στον συμπαίκτη και φίλο του, Γιώργο Κατίδη, ύψωσε ο Ανδρέας Σταματής.

Σταματής υπέρ Κατίδη
Ένα tweet με… νόημα ανέβασε ο Ανδρέας Σταματής δείχνοντας τη συμπαράστασή του στον Γιώργο Κατίδη.

Ο νεαρός επιθετικός θεωρώντας προφανώς υπερβολικό να ζητείται η «εξόντωση» του συμπαίκτη και φίλου του έγραψε:

«Ας πετάξουμε χαρταετούς κι όχι καριέρες πολλά υποσχόμενες. Καλή Σαρακοστή να έχουμε, με
υγεία».


«Έλληνας Χίτλερ» ο Κατίδης, γράφει η Bild

18/03/2013
 Έναν ακραίο χαρακτηρισμό αποδίδει η γερμανική Bild στον Γιώργο Κατίδη για τον φασιστικό χαιρετισμό που έκανε μετά το γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ απέναντι στη Βέροια.

«Έλληνας Χίτλερ» ο Κατίδης, γράφει η Bild
Ο φασιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε την Κυριακή έκανε το γύρο του κόσμου. Όπως ήταν φυσικό και για τον επιπλέον λόγο πως στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Έβαλντ Λίνεν, το θέμα έχει πάρει κεντρική θέση στην επικαιρότητα της Γερμανίας.

Η Bild, που δεν φημίζεται και για τις… μετριοπαθείς στάσεις της απέναντι σε γεγονότα, ειδικά όσα αφορούν την Ελλάδα, φιλοξενεί σήμερα τίτλο στον οποίο χαρακτηρίζει τον 20χρονο μεσοεπιθετικό «Έλληνα Χίτλερ».

Μάλιστα στο δημοσίευμα, που φιλοξενεί και τις δηλώσεις του Έβαλντ Λίνεν στη Γερμανία, τονίζει πως ο Κατίδης πλέον είναι χωρίς ομάδα (προεξοφλώντας την αποπομπή του από την ΑΕΚ) και με δια βίου αποκλεισμού από τις εθνικές ομάδες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ περιμένει την απολογία του παίκτη την Τρίτη και την Τετάρτη το ΔΣ θα αποφασίσει για το μέλλον του, με τη λύση συμβολαίου να αποτελεί την πιθανότερη κατάληξη, αν και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Άλκη Φωτίου , που έχει μέρος των δικαιωμάτων του και πλήρωσε τη ρήτρα στον Άρη για τη μεταγραφή του.

Βέλλιος: «Με στενοχώρησε ο Κατίδης, αλλά…»

18/03/2013
 Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Απόστολος Βέλλιος την ενέργεια του συμπαίκτη του στις «μικρές» εθνικές ομάδες, Γιώργου Κατίδη, αλλά είπε πως η απολογία του ήταν γενναία.

Βέλλιος: «Με στενοχώρησε ο Κατίδης, αλλά…»
Ο Απόστολος Βέλλιος πήρε θέση μέσω Twitter για την υπόθεση Κατίδη. Αν και ο επιθετικός της Έβερτον τόνισε πως η ενέργεια του συμπαίκτη του στις «μικρές» εθνικές ομάδες ήταν απαράδεκτη, χαρακτήρισε γενναία την απολογία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

«Ο Γιώργος με στενοχώρησε πάρα πολύ για την απαράδεκτη ενέργειά του. Όμως η δημόσια γενναία του συγγνώμη με ικανοποίησε», ήταν το σχόλιο του Βέλλιου.

Συνάντηση Γκαρσία – Τσιστιακόφ

18/03/2013
 Με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ θα έχει συνάντηση αύριο ο εκπρόσωπος του Πάμπλο Γκαρσία για να συζητήσουν το «τι μέλλει γενέσθαι» σχετικά με την παραμονή του ή όχι στον ΠΑΟΚ.

Συνάντηση Γκαρσία – Τσιστιακόφ
Οι οπαδοί επιθυμούν την παραμονή του… Ο Δώνης δεν τον χρησιμοποιεί στην 11άδα και έτσι το μέλλον του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά σίγουρο δεν μπορεί να είναι.

Μετά τα όσα ακολούθησαν του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, οι εξελίξεις μεταφέρονται την Τρίτη όταν και –σύμφωνα με πληροφορίες- έχει κανονιστεί να συναντηθεί ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ με τον εκπρόσωπο του Γκαρσία.

Σε αυτή, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν τι πρόκειται να συμβεί καθώς οι περισσότεροι στην Θεσσαλονίκη γνωρίζουν ότι ο Χιλιανός άσος έχει πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Δεν θέλω να κάθομαι στον πάγκο και να πληρώνομαι από τον ΠΑΟΚ», φέρεται να έχει πει στο φιλικό του περιβάλλον το παίκτης ο οποίος μάλιστα έχει και παράπονα από τον προπονητή του… «Δεν με σεβάστηκε», έχει υποστηρίξει.

Σφύριξα… κι έπεσες! (video)

18/03/2013
 Του είπαν «θα παίξεις εσύ στην Τούμπα». Υπάρχει μια υποψία όμως ότι ο διαιτητής Στυλιάρας άκουσε «θα… πέσεις εσύ στην Τούμπα».

Σφύριξα… κι έπεσες! (video)
Όταν ορίζεσαι να διευθύνεις ντέρμπι πρέπει να μπαίνεις στο κλίμα του αγώνα.

Να’ χεις συναίσθηση της ατμόσφαιρας στο γήπεδο που θα σφυρίξεις.

Ο Δημήτρης Στυλιάρας ωστόσο, μάλλον υπερέβαλε.

Λίγο πριν το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ λοιπόν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (και σε μια φάση που ούτε ο ίδιος δεν θα 'δινε φάουλ στον εαυτό του) φάνηκε να ‘χει… παραμπεί στο πετσί της έννοιας «Τούμπα».

styliaras toumpa από kokoretsi

Μεταφέρεται η τιμωρία του Σο

18/03/2013
 Σε περίπου ένα μήνα θα αγωνιστεί ξανά με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Χαμπίμπ Σο, αφού θα χάσει και τα δύο προσεχή ματς των «πράσινων» με Πλατανιά και Πανιώνιο, λόγω καρτών!

Μεταφέρεται η τιμωρία του Σο
Διπλό το κακό με την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Χαμπίμπ Σο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ενώ κανονικά, ο Σενεγαλέζος άσος του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να χάσει το προσεχές παιχνίδι με τον Πλατανιά, η τιμωρία του μεταφέρεται στο μεθεπόμενο ματς με τον Πανιώνιο, καθώς έχει ήδη δηλωθεί να χάσει το ματς με τους Κρητικούς, λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών.

Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, ο Σο είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα, φτάνοντας τις τέσσερις. Ο Φάμπρι είχε αποφασίσει να μην τον έχει στην διάθεσή του κόντρα στον Πλατανιά για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, η ποινή μιας αγωνιστικής λόγω της κόκκινης που αντίκρισε ο παίκτης στο ματς με τον ΠΑΟΚ μεταφέρεται στην μεθεπόμενη «στροφή» του πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα κόντρα στον Πανιώνιο (28η αγωνιστική).

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τον Σο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την 29η αγωνιστική στις 14 Απριλίου.

Ντε Μπλάσις: «Τα… σημάδια δείχνουν Αστέρα»

18/03/2013
 Δεν φοβάται τον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός άσος του Αστέρα δίνει προβάδισμα στην ομάδα του, ενόψει των αγώνων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ντε Μπλάσις: «Τα… σημάδια δείχνουν Αστέρα»
Πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης «βλέπει» ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις, κόντρα στον ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αργεντινός μέσος αναφέρθηκε, μιλώντας στο arcadia-sports, για την «μάχη» των πλέι οφ αλλά και για το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο για την Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντε Μπλάσις:

Για τον αγώνα: «Η πειθαρχία, η υπομονή και η αυτοπεποίθηση που δείξαμε μέσα στο γήπεδο ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν τη νίκη στο ματς με τον Ατρόμητο».

Για το ότι ο Αστέρας κερδίζει και εκτός έδρας: «Στο δεύτερο γύρο πάμε πολύ καλά. Και εκτός έδρας. Μας βγαίνουν καλά κάποια πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται».

Για τα πλέι οφ: «Μας δίνουν αυτοπεποίθηση οι νίκες γιατί στα πλέι οφ θα χρειαστεί να έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Για το Κύπελλο: «Μπορούμε να προκριθούμε. Σίγουρα. Με βάση την εικόνα των δύο αγώνων που παίξαμε στο πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Βγαίνουν καλά συμπεράσματα από τους δύο αγώνες που έχουμε παίξει με τον ΠΑΟΚ. Τα... σημάδια μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Στην Τούμπα το πέναλτι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα ενώ στην Τρίπολη κάναμε σπουδαία εμφάνιση και κερδίσαμε».

«Υστερική αντίδραση για Κατίδη»

18/03/2013
 «Εντύπωση μου έχει προκαλέσει η υστερική αντίδραση», τόνισε μεταξύ άλλων στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Μαυρωτάς σχετικά με τον φασιστικό πανηγυρισμό του Κατίδη.

«Υστερική αντίδραση για Κατίδη»
Ναι μεν ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτήρισε «βλακεία» τον φασιστικό πανηγυρισμό του Κατίδη, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν είναι φυσιολογική η αντίδραση που έχει δημιουργηθεί, με πολλούς να «ζητούν το κεφάλι» του παίκτη της ΑΕΚ.

Ο παλαίμαχος πολίστας υπογράμμισε πως η ενέργεια του 20χρονου άσου ήταν μια κίνηση «μαγκιάς», ενώ χαρακτήρισε βεβιασμένη την ισόβια τιμωρία της ΕΠΟ προς το πρόσωπό του.

«Η Πολιτεία οφείλει να μετατρέπει τέτοιους αθλητές σε σταυροφόρους εναντίον τέτοιων ενεργειών», ανέφερε σχετικά.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για τον πανηγυρισμό του Κατίδη και τις αντιδράσεις: «Και εμένα με σόκαρε ο πανηγυρισμός του Κατίδη, αλλά αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι η υστερική αντίδραση που έπιασε τους πάντες. Αυτή η τάση να πάμε στο άλλο άκρο. Το έχουμε, βέβαια, σαν λαός αυτό. Προσπαθούμε να τραβήξουμε ο ένας τον άλλο είτε στο ένα άκρο, είτε στο άλλο. Αν δεν ζητήσεις το κεφάλι του Κατίδη, θεωρείσαι κι εσύ φασίστας. Αυτό δεν είναι λογικό όμως. Δεδομένα αυτό που έκανε ήταν βλακεία, ήταν πολύ τραβηγμένη η ενέργειά του, όμως δεν πρέπει να αντιδράσουμε τόσο εν θερμώ. Η Δημοκρατία δεν πρεσβεύει τέτοιες αντιδράσεις.

Για την άγνοια του παίκτη στην χειρονομία που έκανε: «Νομίζω πως δεν γνώριζε σίγουρα τις επιπτώσεις και το τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός. Ναι μεν είχε ακούσει όλα αυτά περί Χρυσής Αυγής, όμως το έκανε σαν μια πράξη μαγκιάς, χωρίς να ξέρει τι έχει περάσει η ανθρωπότητα πίσω από αυτούς τους συμβολισμούς. Υπάρχουν βέβαια και κανονισμοί για τέτοιες περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτό πάτησε η ΕΠΟ για την αυστηρή απόφασή».

Για την τιμωρία που του επιβλήθηκε: «Είναι μια τιμωρία για παραδειγματισμό. Την πληρώνει στην προκειμένη ο Κατίδης, όμως είναι ξεκάθαρα υπερβολική. Πρέπει πάντα να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία, το καλύτερο θα ήταν να είχε μια χρονική διάρκεια η τιμωρία του. Η αλήθεια είναι πως η αντιμετώπιση ήταν βεβιασμένη, όπως είχε συνέβη και το καλοκαίρι με την Παπαχρήστου. Αυτούς τους αθλητές μπορείς να τους μετατρέψεις στους καλύτερους σταυροφόρους. Η πολιτεία θα έπρεπε να πάρει αυτούς τους αθλητές, να βγάλει το θετικό από την υπόθεση και να τους χρησιμοποιήσει εναντίον αυτών των ενεργειών. «Να τα βάζεις ως κόμμα με έναν 20χρονο αθλητή, είναι η εύκολη λύση. Το να τον αποκεφαλίσεις, θα σε σώσει από το φαινόμενο ή θα είναι σαν Λερναία Ύδρα που θα βγαίνουν εκ νέου νέα συμπτώματα»;

«Να μην εξαντλήσουμε τις ποινές στον Κατίδη…»

18/03/2013
 Αντίθετος με τη… ρίψη του Γιώργου Κατίδη «στην πυρά» δήλωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα εισηγηθεί διακοπή συμβολαίου, αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα στον νεαρό.

«Να μην εξαντλήσουμε τις ποινές στον Κατίδη…»
Τη θέση που πρόκειται να εκφράσει στο αυριανό Δ.Σ. (στο οποίο θ’ αποφασιστεί η στάση της ΠΑΕ απέναντι στον Γιώργο Κατίδη) επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε ότι η ενέργεια του νεαρού δεν συνάδει με την ιδέα του αθλητισμού και την ιστορία του συλλόγου.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι εισήγηση δική του θα είναι να προχωρήσει η ΑΕΚ σε διακοπή συμβολαίου, εξέφρασε την άποψη πως η ενέργεια του Κατίδη δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα κι αυτό (σε συνδυασμό και με την ηλικία του) μπορεί να του δώσει ελαφρυντικά.


Αναλυτικά όσα είπε ο Δημητρέλος στο MEGA

-Πώς κρίνετε τη χειρονομία του ποδοσφαιριστή της ομάδας σας;

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ενήργησε αψυχολόγητα τη δεδομένη χρονική στιγμή του αγώνα. Ήταν μια κίνηση που δεν συνάδει τόσο με την ιδέα του αθλητισμού, όσο και με την ιστορία του συλλόγου. Προήλθε από έναν παίκτη 19 χρονών και έγινε κάτω από πίεση, σε ένα παιχνίδι που ήταν για την ΑΕΚ υψίστης σημασίας -δεν παύει όμως αυτή η ενέργεια να έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στην Ελλάδα, αλλά και στο σωματείο.

-Θα τιμωρηθεί ο παίκτης;

Ως πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά και ως άνθρωπος θεωρώ ότι ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά δεν ξέρω αν στο πρόσωπο του Κατίδη πρέπει να εξαντλήσουμε πειθαρχικά "όλες" τις ποινές. Η τιμωρία ωστόσο πρέπει να είναι τέτοια, που να παραδειγματιστεί και η υπόλοιπη κοινωνία. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο διακοπή του συμβολαίου του παίκτη. Θέλω να συμπληρώσω ότι, κατά τη γνώμη μου, η ενέργεια του δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα και εφόσον ένα παιδί 19 χρονών μπορεί να δείξει μεταμέλεια, ίσως να υπάρξουν ελαφρυντικά.

Καμαρά: «Χαίρομαι την κάθε μου ημέρα στον ΠΑΟΚ»

18/03/2013
 Αρκετά χαρούμενος για τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δηλώνει ο Αμπντούλ Καμαρά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ με αφορμή τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Καμαρά: «Χαίρομαι την κάθε μου ημέρα στον ΠΑΟΚ»
«Στον ΠΑΟΚ έχω βρει ιδανικές συνθήκες και χαίρομαι την κάθε μέρα μου στην ομάδα», τονίζει ο Αμπντούλ Καμαρά στην ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά» με αφορμή την νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Ο άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναφέρεται στο τέρμα που πέτυχε και επισημαίνει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η νίκη του ΠΑΟΚ…

«Όπως είπα όταν πέτυχα και το προηγούμενο γκολ μου, δεν θα με ένοιαζε αν δεν κέρδιζε η ομάδα. Δεν έχω συγκεκριμένο στόχο μέσα στον αγώνα, βοηθάω όπως βλέπω ότι μπορώ, είτε αυτό είναι γκολ, είτε είναι ασίστ, είτε τρέξιμο και πίεση στον αντίπαλο. Μετά το ματς με ενδιαφέρει να είναι ικανοποιημένοι από μένα οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής. Αν γίνεται αυτό θα είναι και ο κόσμος», τονίζει –αρχικά- και συνεχίζει:

«Στον ΠΑΟΚ έχω βρει ιδανικές συνθήκες και χαίρομαι την κάθε μέρα μου στην ομάδα. Παρότι δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάζεις μεσούσης της περιόδου ομάδα, κάθε μέρα προσπαθώ να είμαι καλύτερος. Ειλικρινά η συμπαράσταση από όλους τους ανθρώπους της ομάδας με έχει κάνει να θέλω να τους το ανταποδώσω.

Το ματς με τον Παναθηναϊκό θέλαμε οπωσδήποτε να το κερδίσουμε και μπήκαμε συγκεντρωμένοι από την αρχή και με διάθεση να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας, να κλείσουμε τον αντίπαλο στην περιοχή του και να ψάξουμε το γκολ. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει από το πρώτο ημίχρονο, όμως έστω και όπως ήρθε η νίκη μας αφήνει όλους ικανοποιημένους».

Παρά το τέρμα που πέτυχε ο Καμαρά δήλωσε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του…

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την δική μου εμφάνιση. Στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται πάντα οι ευκαιρίες να σκοράρεις και εγώ στο παιχνίδι είχα τουλάχιστον άλλες δυο να σκοράρω περισσότερο και να βοηθήσω ακόμη αποτελεσματικά την ομάδα μου. Ίσως εκείνες τις στιγμές δεν ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος ή τυχερός και ευτυχώς δεν στοίχισε η απώλεια αυτών των γκολ.

Η ατμόσφαιρα στον αγώνα ήταν φανταστική, μας έβαλε από την ώρα που φτάσαμε στο γήπεδο σε κλίμα ενός ντέρμπυ και σαφώς αυτό βοήθησε ώστε να μην έχουμε κανένα διάστημα χαλαρότητας μέσα στον αγώνα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για την συμπαράσταση», κατέληξε.

«Τιμή μου που βρίσκομαι στον ΟΦΗ»

18/03/2013
 Υπηρέτης του ΟΦΗ δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι ιδιαίτερη τιμή που του δόθηκε η ευκαιρία να προπονήσει την ομάδα.

«Τιμή μου που βρίσκομαι στον ΟΦΗ»
Ως μεγάλη τιμή χαρακτήρισε το γεγονός πως βρίσκεται στον πάγκο του ΟΦΗ ο Γιάννης Πετράκης. Ο τεχνικός των Κρητικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δυναμική του συλλόγου, καθώς θεωρεί πως βρίσκεται στις 5-6 πιο δυνατές ομάδες της χώρας μας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, παρά τις αντιξοότητες, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν κάνει σχέδια, όσον αφορά το μέλλον του.

Αναλυτικά, όσα είπε στον «ΟΠΑΠ TV»:

Για τους λόγους που άργησε να κάνει το μεγάλο άλμα: "Ήταν θέμα επιλογών. Είμαι προπονητής από το 1991 αλλά προτεραιότητα ήταν η οικογένεια μου. Για πρώτη φορά έφυγα το 2004 από την Κρήτη για τον Αστέρα Τρίπολης. Τότε άρχισα να πηγαίνω σε πολλές ομάδες εκτός Ηρακλείου."

Για τον ΟΦΗ: «Την έχω υπηρετήσει αυτήν την ομάδα. Και ως ποδοσφαιριστής, και ως προπονητής στις ακαδημίες, και ως βοηθός του Σκάζνι. Είναι ιδιαίτερο κεφάλαιο ο ΟΦΗ για μένα. Είναι πολύ τιμητικό που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να είμαι προπονητής στον ΟΦΗ».

Για το αν είναι η πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του: «Ήθελα πολύ αυτή την ευκαιρία. Έχω μάθει στα δύσκολα. Και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Είναι τιμητικό να είμαι στον ΟΦΗ από αυτό το πόστο, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Για τη δυναμική του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μέσα στις πέντε-έξι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Γεωγραφικά, ποδοσφαιρικά και σε αυτό που εκπροσωπεί. Νομίζω ότι ο ΟΦΗ πέρασε τα πολύ δύσκολα. Έγιναν λάθη κατά το παρελθόν. Πλέον, όμως, μπαίνουν λιθαράκια που θα βάλουν τις βάσεις για να αποκτήσει ο ΟΦΗ την αίγλη και την οντότητα που είχε στο παρελθόν, και ιδιαίτερα κατά την εποχή Γκέραρντ. Εγώ επειδή βάζω όραμα στη ζωή μου θα βοηθήσω ώστε η ομάδα να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αν υπάρχει ταλέντο στην Κρήτη: «Στην Κρήτη υπάρχει πολύ ταλέντο. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Εργοτέλης που δούλεψε σε αυτή την κατεύθυνση και σήμερα έχει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Ο Εργοτέλης επένδυσε σε αυτό το κομμάτι. Στον ΟΦΗ για κάποια χρόνια προτιμήθηκαν οι εύκολες λύσεις και δεν υπήρχε περιθώριο να ασχοληθούμε με τις ακαδημίες».

Τώρα γίνεται πάλι μια μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε προοπτική και ταλέντο στα παιδιά από την Κρήτη. Ήδη έχουν γίνει πολλά επαγγελματίες από την ακαδημία. Πρέπει να επενδύσουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι."

Για την οικονομική κατάσταση στο ποδόσφαιρο: «Αν ξοδεύεις περισσότερα απ' ότι παράγεις δεν υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Έτσι έγινε στη χώρα, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει τα δεδομένα. Η κρίση έχει αναγκάσει τις ομάδες να ασχολούνται με δικά τους παιδιά».

Για το αν η Κρήτη αντέχει 3 ομάδες στη Super League: «Όλοι εμείς που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είμαστε πάντα με την εξέλιξη στο μυαλό μας. Είναι καλό για τα παιδιά της Κρήτης να υπάρχουν ομάδες που μπορούν να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους. Αυτό μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει. Θα είναι κέρδος για την Κρήτη να έχει τρεις ομάδες στη Super League, τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και τον Πλατανιά».

Για την προπονητική του φιλοσοφία: «Για μένα καλός προπονητής είναι αυτός που μπορεί να κάνει μια καλή εκτίμηση και να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έχει στα χέρια του. Εμένα μου αρέσει η ομάδα μου να έχει πολλούς τρόπους να επιτεθεί και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται μέσα στον αγώνα».

Για το αν υπάρχει κόντρα Χανιά-Ηράκλειο στο ποδόσφαιρο: «Αυτό δεν βοηθάει πουθενά. Είναι σπουδαίο να γινόμαστε εμείς καλύτεροι και να μην κοιτάμε τον διπλανό, γιατί χάνουμε το στόχο. Αυτό δεν έχει βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα, ούτε και στο αθλητικό».

Για το Γεντί Κουλέ: «Διαφορετικό να είσαι ποδοσφαιριστής από το να είσαι προπονητής. Αν είσαι παίκτης είναι πιο εύκολο. Έχεις να κάνεις μόνο με τον εαυτό σου και αν είσαι συγκεντρωμένος και ευσυνείδητος θα βγει αυτό. Σαν προπονητής είναι αλλιώς. Άλλοι πρέπει να δείξουν τη δουλειά σου. Είναι δύσκολη δουλειά. Ιδιαίτερα σε ένα μεγάλο σωματείο όπως ο ΟΦΗ. Έχω αίσθηση του που είμαι και τι εκπροσωπώ. Δίνω κάθε μέρα τον καλύτερο μου εαυτό. Με γεμίζει με ευθύνη αυτό και πρέπει να το μεταφράζουμε με δημιουργία αυτό».

Για τους στόχους του ΟΦΗ: «Στόχος η σωτηρία. Αν δούμε πως άρχισε το καλοκαίρι και που είμαστε τώρα, θα καταλάβουμε. Μέχρι 20 Αυγούστου κάναμε μεταγραφές. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και να βρει ο ΟΦΗ το δρόμο του».

Για το μέλλον του: «Θέλω κάθε μέρα να την κερδίζω με τον καλύτερο τρόπο. Δεν κάνω σχέδια. Τα πράγματα και οι ευκαιρίες είναι καλύτερες έτσι».

«Βάζει πλάτη» σε Κατίδη ο Γκερέιρο

18/03/2013
 Ένας ακόμα συμπαίκτης του προσπάθησε να στηρίξει τον Γιώργο Κατίδη. Μιλώντας σε ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Ρότζερ Γκερέιρο εμφανίστηκε βέβαιος πως ο νεαρός δεν είχε ιδέα για το τι σήμαινε ο πανηγυρισμός του

«Βάζει πλάτη» σε Κατίδη ο Γκερέιρο
Ήταν από τους πρώτους παίκτες που βρέθηκαν δίπλα στον Γιώργο Κατίδη τη στιγμή που εκείνος έκανε τον επίμαχο πανηγυρισμό στο παιχνίδι με τη Βέροια.

Σε αρκετές φωτογραφίες, μάλιστα, φαίνεται να τον κοιτά με χαρακτηριστική απορία.

Μπορεί να καθυστέρησε λοιπόν να καταλάβει τι ακριβώς έγινε, όπως τόνισε στη βραζιλιάνικη «globoesporte», ωστόσο ο Ρότζερ Γκερέιρο εμφανίστηκε βέβαιος για ένα πράγμα:

Ότι ο συμπαίκτης του δεν είχε καμία απολύτως ιδέα για το τι σήμαινε η χειρονομία που έκανε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκερέιρο

Για το πότε κατάλαβε τι έγινε: «Για να πω την αλήθεια, έμαθα τι ακριβώς συνέβη αρκετή ώρα μετά το ματς. Πήγα για φαγητό και δεν το ήξερα. Μετά συνειδητοποίησα ότι έγινε πανηγυρισμός που συνδέεται με τον ναζισμό. Δεν ήξερα τι σημαίνει, ούτε και ο Κατίδης. Είναι πολύ νέος και δεν ήξερε τι έκανε. Είναι καλό παιδί».

Για την εξήγηση του Κατίδη ότι ήθελε ν’ αφιερώσει το γκολ στον Παυλή: «Είναι πολύ καλοί φίλοι. Αν είπε ότι ο πανηγυρισμός έγινε για τον συμπαίκτη του, δεν υπάρχει λόγος ν’ αμφιβάλλω. Δεν έχω μιλήσει μαζί του μετά το περιστατικό, αλλά μπορώ να πω ότι δεν γνώριζε τη χειρονομία. Όπως είπα και πριν, είναι ένα νέο παιδί που δεν ήξερε τι σημαίνει».

Για το ότι βρισκόταν δίπλα του στο περιστατικό: «Έβαλε το γκολ και πήγα να πανηγυρίσω μαζί του. Δεν αντέδρασα καθόλου γιατί δεν ήξερα τι έκανε. Έπαιξα στην Πολωνία και ξέρω τι είναι ο ναζισμός. Αν το ήξερε κι εκείνος, σίγουρα θα το είχε αποφύγει. Εγώ απλά τον κοίταξα και τον αγκάλιασα. Αλλά ξέρω ότι η κίνησή του δεν συνδεόταν με το ναζισμό».

Φιλικό με τους νέους

18/03/2013
 Ένα παιχνίδι με την ομάδα νέων του Άρη θα δώσουν οι επαγγελματίες με σκοπό να διατηρηθούν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την αναμέτρηση της Εθνικής με τη Βοσνία.

Φιλικό με τους νέους
Πρόκειται για μια επιθυμία του νέου τεχνικού των κίτρινων, Σούλη Παπαδόπουλου ο οποίος δεν ήθελε να μείνουν αδρανείς οι ποδοσφαιριστές του όλο αυτό το διάστημα μέχρι και την σέντρα του επόμενου αγώνα με τον Πανθρακικό.

Έτσι, αύριο οι παίκτες του Άρη επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που είχαν και θα αρχίσουν την προετοιμασία να την αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής.

Ο Παπαδόπουλος αναμένεται να δουλέψει αρκετά σε θέματα τακτικής αλλά και την αμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία εκτιμά ότι είναι ένα από σημεία που πάσχει πολύ ο Άρης.

Γιατί, καλέ γειτόνισσα;

18/03/2013
 Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε η Ξάνθη τον Πανθρακικό. Η γειτόνισσα επικράτησε 2-0 μέσα στην Κομοτηνή και τον έφερε σε δύσκολη θέση. Στην έδρα του Άρη παίζουν οι "πράσινοι" την επόμενη αγωνιστική.

Γιατί, καλέ γειτόνισσα;
Η «γειτόνισσα» Ξάνθη «σκότωσε» τον συντοπίτη Πανθρακικό, επικράτησε 2-0 και τον άφησε να «καίγεται» για την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα.

Οι Ξανθιώτες «πλήγωσαν» την ομάδα του Δερμιτζάκη και με τα γκολ των Γούτα (39’) και Ντιέ (48’) φέρνουν σε δύσκολη θέση τους «πράσινους», οι οποίοι αντιμετωπίζουν, την επόμενη αγωνιστική, εκτός έδρας τον Άρη σε παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι «ξαναφούντωσαν» την ιδέα των πλέι οφ στο μυαλό τους, αφού είναι ακόμα στο παιχνίδι.

Το ματς:


Ο Πανθρακικός «καιγόταν» για το τρίποντο, αλλά η Ξάνθη έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι έδωσαν μέτρα με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση και περιορίστηκαν στο να ψάξουν την κόντρα. Αυτό έγινε χειρότερο όταν ο Παπαδόπουλος έφυγε αναγκαστικά από το γήπεδο, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Στη θέση του πέρασε ο Κοντογουλίδης, ο οποίος λίγο αργότερα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ.

Ο Βαϊρουά τον βρήκε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Από εκεί και πέρα, η Ξάνθη, συνέχισε να κάνει επιθέσεις και σε ένα από τα φάουλ που κέρδισε έξω από την περιοχή, ήρθε ο Γούτας για να βάλει την ομάδα του Ουζουνίδη, μπροστά στο σκορ με κεφαλιά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανθρακικός μπήκε με σαφή διάθεση να πιέσει, να δημιουργήσει προβλήματα στην Ξάνθη και να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Αυτό δεν έγινε στις πρώτες φάσεις, για να έρθει ο Ντιέ και με δυνατό φάουλ να κάνει το 2-0 και να «ψαλιδίσει» όποιες ελπίδες είχαν οι γηπεδούχοι για πόντους.

Τα λεπτά κυλούσαν, η ομάδα του Ουζουνίδη ροκάνιζε το χρόνο και έτσι έφτασε μέχρι το τέλος με το 2-0 και πήρε μια νίκη, η οποία την έβαλε και πάλι στο κόλπο των πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά, ο Πανθρακικός έχασε μέσα στην έδρα του και βρίσκεται σε εξαιρετικά επισφαλή θέση. Η ομάδα του Δερμιτζάκη αντιμετωπίζει την άλλη αγωνιστική στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, σε παιχνίδι που θα κρίνει εν πολλοίς την υπόθεση παραμονή.

Οι συνθέσεις:


Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο, Μουνάφο, Καστσελάν (58’ Μίνγκας), Τζάνης, Βαϊρουά, Λουσέρο, Παπαδόπουλος (20’ λ.τ. Κοντογουλίδης).

Στον πάγκο: Βρονταράς, Μελίσσης, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Μακρυδημήτρης.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παϊτο, Φλίσκας, Ντιέ, Μαρίν, Σολτάνι, Μάνταλος (92’ Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο (64’ Σμιθ).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Ονουάτσι, Μπέρτος, Πρίττας.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

«Πρέπει να συγχωρήσουν τον Κατίδη»

18/03/2013
 Την τιμωρία -αλλά όχι και την εξόντωση- του Γιώργου Κατίδη θεωρεί ως λύση του ζητήματος που ανέκυψε ο Μαρσελίνιο Λέιτε.

«Πρέπει να συγχωρήσουν τον Κατίδη»
Υπέρ της άποψης να μην «εξοντωθεί» ποδοσφαιρικά ο Γιώργος Κατίδης τάχθηκε ο Μαρσελίνιο.

Μιλώντας στην «globoesporte» (που ζήτησε και τη δική του άποψη πέρα απ’ αυτή του Ρότζερ Γκερέιρο) ο μεσοεπιθετικός της SKODA Ξάνθης τόνισε πως θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν ελαφρυντικά στον νεαρό της «Ένωσης».

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «είναι νέος, έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, αλλά ζήτησε συγγνώμη», υπογράμμισε πως «πρέπει να του συγχωρηθεί η ενέργεια, αλλά να τιμωρηθεί ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους».

Έρχονται… ευχάριστα για την ΑΕΚ

18/03/2013
 Αισιοδοξία για διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ προέκυψε απ’ τη συνάντηση του Δημήτρη Βιντιάδη με τον Κιθ Χάρις και τους συνεργάτες του. Ευχάριστα νέα προαναγγέλλονται απ’ το περιβάλλον του εφοπλιστή.

Έρχονται… ευχάριστα για την ΑΕΚ
Το «παρόν» της ΑΕΚ έχει επικεντρωθεί στο θέμα Κατίδη (και πολύ λιγότερο στη μεγάλη νίκη επί της Βέροιας). Το μέλλον της όμως έμοιαζε να παιζόταν στο Λονδίνο.

Εκεί όπου ταξίδεψε σήμερα τελικά ο Δημήτρης Βιντιάδης, προκειμένου να έχει τις τελευταίες κρίσιμες επαφές με τον Κιθ Χάρις και τους συνεργάτες του.

Η συνάντηση του Έλληνα εφοπλιστή, λοιπόν, με τον Άγγλο επιχειρηματία και το τιμ του όχι απλά έγινε, αλλά (σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6) εξελίχθηκε και πολύ ενθαρρυντικά για την ΑΕΚ.

Κι αυτό διότι στην πολύωρη συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών παρατηρήθηκε σύγκλιση απόψεων τέτοια, που να διαρρέεται απ’ το περιβάλλον του Βιντιάδη ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπορούν να ανακοινωθούν ευχάριστα νέα για την «Ένωση».

Εφόσον λοιπόν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη αισιοδοξία (και με δεδομένο ότι φέρεται να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και στο θέμα της ρύθμισης των χρεών προς το κράτος, έστω και σε λιγότερες δόσεις απ’ όσες θα ήθελαν οι επενδυτές) η επιστροφή του Βιντιάδη στην Αθήνα θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Κι αυτές θα επικεντρωθούν φυσικά στην πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τους Παππά και Μελισσανίδη, στην οποία θα μπορέσει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πλέον το πλάνο και ν’ αποφασιστεί έπειτα ποια και πόση θα είναι η δική τους συμμετοχή σε αυτό.

Δερμιτζάκης: «Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

18/03/2013
 Ένωση και πίστη στην παραμονή ζήτησε ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά το τέλος της αναμέτρησης του Πανθρακικού με την Ξάνθη και την ήττα της ομάδας της Κομοτηνής.

Δερμιτζάκης: «Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι»
Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε λόγο για διαιτητικά λάθη σε προηγούμενα παιχνίδια και για κακή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κόντρα στην Ξάνθη. Η ομάδα της Κομοτηνής έχει «μπλέξει» για τα καλά, πλέον, και το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μάλιστα, έκανε λόγο για ένωση και πίστη στην παραμονή.

Ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε αρχικά: «Είναι μια δύσκολη μέρα για την ομάδα μας, γιατί συνδυάσαμε μια κακή εμφάνιση με ένα αρνητικό αποτέλεσμα, που παίζει καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη, κυρίως βαθμολογικά, ώστε να ξεφύγουμε αλλά και για λόγους πρεστίζ, αφού ήταν το θρακιώτικο ντέρμπι. Σίγουρα, δεν είχαμε φρεσκάδα. Είχε προηγηθεί και το παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης και αποδεικνύεται ότι έχει επιβαρυνθεί η ομάδα από τα συνεχόμενα παιχνίδια της. Αν δεν είχαμε την αναγκαστική αλλαγή του Παπαδόπουλου, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός παίκτης για εμάς είναι αλλά και την ατυχία, στη φάση του δοκαριού και στη στημένη φάση από το οποίο προήλθε το γκολ της Ξάνθης, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα πλάνο για να ανατρέψουμε το παιχνίδι, αλλά το γρήγορο γκολ της Ξάνθης, ξανά από μια στημένη φάση, άλλαξε τα δεδομένα και δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε κάτι, παρά το γεγονός ότι είχαμε την υπεροχή στη συνέχεια του παιχνιδιού

Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο μας, γιατί ξέρουμε πόσο. Τώρα θα φανούμε όλοι, αν είμαστε δυνατή ομάδα. Όλοι γνωρίζετε ότι η ομάδα έχει στερηθεί 10 βαθμούς από διαιτητικά λάθη. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τα παιχνίδια που συνέβη αυτό. Κι αυτοί οι βαθμοί μας έχουν στοιχίσει κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Πριν λίγο καιρό, χαιρόμαστε να βλέπουμε αυτήν την ομάδα στο γήπεδο και πλέον ξαφνικά την αμφισβητούμε. Πλέον το πρόβλημα είναι ψυχολογικό. Κρατούσαμε πριν την τύχη στα χέρια μας και πάλι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Είμαστε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και η ομάδα μπορεί να πάρει τα παιχνίδια που χρειάζεται για να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Αν θέλει κάποιος να πει κάτι, να το πει για εμένα, όχι για την προσπάθεια των παιδιών. Καλή συνέχεια στη Σκόντα Ξάνθη».

Για το γεγονός ότι ο Πανθρακικός δεν έχει σκοράρει για 5 διαδοχικά παιχνίδια: «Ένας από τους λόγους που η ομάδα δεν έχει καλή ψυχολογία είναι και το ότι δεν έχει πετύχει για 5 συνεχόμενα παιχνίδια γκολ. Με αυτό που έγινε, με τους βαθμούς που μας στέρησαν, επαναλαμβάνω ότι η ομάδα έχασε την ψυχολογία της.»

Για το αν θα βοηθήσει η διακοπή: «Η διακοπή θα μας βοηθήσει, γιατί θα μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε σαν ομάδα. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από όλους. Τώρα η ομάδα θα μπορούσε να είναι σε άλλη βαθμολογική θέση και σε συνδυασμό με την επιτυχία στο κύπελλο, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά».

Για τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου: «Ο Δημήτρης είχε ένα πρόβλημα στο δικέφαλο, φάνηκε όλη την εβδομάδα ότι ήταν καλά, αλλά παρουσιάστηκε ξανά το ίδιο πρόβλημα σε ένα παιχνίδι που τον είχαμε μεγάλη ανάγκη, όπως και όλους τους παίκτες φυσικά».

«Αν και... τρελοκομείο, κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια»

18/03/2013
 Ανακοίνωση με την οποία θέλησε να ευχαριστεί τον κόσμο που είναι δίπλα της εξέδωσε η ΠΑΕ Ξάνθη, ενώ τόνισε πως αν και… τρελοκομείο, όλοι κάνουν ειλικρινή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Αν και... τρελοκομείο, κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια»
Μπορεί κάποιες φορές τα αποτελέσματα που φέρνει η Ξάνθη να θυμίζουν… τρελοκομείο, ωστόσο όλοι προσπαθούν πάντα για το καλύτερο δυνατό, όπως τόνισε σχετικά σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ, μετά το διπλό στην έδρα του Πανθρακικού.

Παράλληλα, οι ακρίτες θέλησαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην Κομοτηνή, καθώς και όσους είναι δίπλα στην ομάδα στα καλά και στα άσχημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας για την συμπαράστασή τους στο ματς με τον Πανθρακικό και για την άψογη συμπεριφορά και παρουσία τους. Ανεξάρτητα αν η ομάδα θυμίζει μερικές φορές «τρελοκομείο» με τα αποτελέσματα που φέρνει, ο καθένας από εμάς κάνει ειλικρινή προσπάθεια για το καλύτερο. Σ' αυτήν την προσπάθεια, την τίμια και ειλικρινή, θέλουμε τον κόσμο της πόλης μας δίπλα μας και στα καλά και στα άσχημα, όπως το έκανε την περασμένη Κυριακή με τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Ουζουνίδης: «Μας τα χάλασε η έδρα μας»

18/03/2013
 Ανάμεικτα συναισθήματα είχε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό και τη νίκη της ομάδας του.

Ουζουνίδης: «Μας τα χάλασε η έδρα μας»
Μπορεί η Ξάνθη να επικράτησε του Πανθρακικού και να «χτυπάει» πλέι οφ, όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης στάθηκε στην πορεία της ομάδας στο δεύτερο γύρο και κυρίως στα αποτελέσματα που είχε στην έδρα της. Ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί πως αν οι Ξανθιώτες είχαν πάρει περισσότερους πόντους, θα είχαν περισσότερες ελπίδες για να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο προπονητής της Ξάνθης ανέφερε αρχικά: «Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις ένα τοπικό ντέρμπι, ειδικά σε αυτή την περίπτωση που ο Πανθρακικός ήθελε πολύ τη νίκη, αλλά είμαι στεναχωρημένος γιατί θεωρώ ότι η ομάδα μου θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο και να έχει άλλους στόχους στο πρωτάθλημα.

Να διεκδικεί δηλαδή κάποιον υψηλότερο στόχο. Έχουμε κάνει 4 συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας, αλλά τα αποτελέσματα στην έδρα μας, μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά που έκαναν και τη συγκέντρωσή τους. Μας βοήθησε φυσικά και η αναγκαστική αλλαγή και η απουσία του Παπαδόπουλου από τον αγωνιστικό χώρο για 70 λεπτά, αφού ο Πανθρακικός δεν είχε έναν από τους καλύτερους και πιο απειλητικούς ποδοσφαιριστές του. Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη, καλή συνέχεια στον Πανθρακικό».

Για τους στόχους της Ξάνθης: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους. Έχουμε σωθεί μαθηματικά και όχι θεωρητικά. Θεωρώ ότι η ομάδα θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς».

Αποφασίζει για Κατίδη η ΑΕΚ

18/03/2013
 Τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στον Γιώργο Κατίδη συζητά την Τρίτη η ΑΕΚ. Διακοπή συμβολαίου η πιθανότερη απόφαση για τον νεαρό, που βρίσκεται εκτός Αθηνών για να ηρεμήσει και θ’ απολογηθεί γραπτά.

Αποφασίζει για Κατίδη η ΑΕΚ
Τη δική της απόφαση για το μέλλον (αν υπάρξει τέτοιο) του Γιώργου Κατίδη με τη φανέλα της θα πάρει την Τρίτη η ΑΕΚ.

Αφού καταλάγιασε κάπως ο θόρυβος από τον πανηγυρισμό του στο παιχνίδι με τη Βέροια, αφού τοποθετήθηκαν γι’ αυτό διάφοροι σχετικοί και μη κι αφού η ΕΠΟ αποφάσισε να τον αποκλείσει ισοβίως απ’ τις εθνικές ομάδες, το Δ.Σ. της «Ένωσης» θα συζητήσει ποια θα είναι η δική της στάση απέναντί του.

Ενώ λοιπόν ο ίδιος ο Κατίδης βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του (προκειμένου να ηρεμήσει) και αναμένεται να στείλει γραπτά την απολογία του, οι δηλώσεις τόσο του Ανδρέα Δημητρέλου, όσο και του Ηλία Μπρουσιανού έχουν προϊδεάσει για τις προθέσεις της διοίκησης απέναντί του.

Έτσι, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για λύση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό που θα φανεί την Τρίτη ωστόσο θα είναι αν τα ελαφρυντικά της άγνοιας και της ηλικίας του (που φάνηκαν να αναγνωρίζονται στις δηλώσεις προέδρου και αντιπροέδρου) θα υιοθετηθούν απ' τα υπόλοιπα μέλη και το αν θα παίξουν οποιονδήποτε ρόλο ώστε να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επιείκεια.

«Μου ορκίστηκε στη μάνα του ο Κατίδης»

19/03/2013
 Ο άνθρωπος που έσπευσε να κατεβάσει το υψωμένο χέρι του Γιώργου Κατίδη, ο φροντιστής της ΑΕΚ Νίκος Κορομηλάς, μίλησε για όσα του είπε ο 20χρονος μεσοεπιθετικός.

«Μου ορκίστηκε στη μάνα του ο Κατίδης»
Σε κατάσταση αμόκ βρισκόταν ο Γιώργος Κατίδης και είχε άγνοια για την πραγματική σημασία του χαιρετισμού που απηύθυνε μετά το γκολ που πέτυχε, όπως δήλωσε στην «Ώρα» ο φροντιστής της ΑΕΚ, Νίκος Κορομηλάς. Ο άνθρωπος που κατέβασε το χέρι του 20χρονο μεσοεπιθετικού μίλησε για το χαρακτήρα του και για το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί.

Όλα αυτά κι ενώ το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να αποφασίσει για την τύχη του ποδοσφαιριστή, που θα στείλει εγγράφως την απολογία του. Το πιθανότερο σενάριο είναι η διακοπή του συμβολαίου του, ενώ την υπόθεση θα εξετάσει την Τετάρτη και το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

«Μόλις είδα την κίνηση με το υψωμένο χέρι, αμέσως έτρεξα να τον σταματήσω και του φώναξα ‘τι κάνεις εκεί; Σταμάτα!’. Έβλεπα έναν άνθρωπο εκτός εαυτού και κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι, γι’ αυτό και μπήκα μπροστά του. Ήταν σε αμόκ! Μετά τις δηλώσεις του μπήκε στα αποδυτήρια και μετά από κάποια ώρα μείναμε οι δυο μας. Τον ρώτησα ‘Γιώργο, κατάλαβες τι έκανες;’ και μου απάντησε ‘σου ορκίζομαι στη μάνα μου, να πεθάνει απόψε, δεν ήξερα τι σήμαινε αυτή η κίνηση! Ό,τι έχω στη ζωή μου είναι αυτή. Τώρα μου είπαν τι σημαίνει και να είσαι σίγουρος πως αν το ήξερα δεν θα το έκανα ποτέ’. Εκεί κατάλαβα ότι έλεγε την αλήθεια», τόνισε ο Νίκος Κορομηλάς.

«Ο Γιώργος είναι ένα ευαίσθητο παιδί και ταυτόχρονα δυναμικός χαρακτήρας. Έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια, κάτι το οποίο τον έχει επηρεάσει. Πρωτοστατεί πάντα σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και σε ό,τι έχει να κάνει κυρίως με μικρά παιδιά. Αυτό που τον παρασύρει κάποιες φορές είναι ο παρορμητισμός του, αλλά η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για ένα καλό παιδί με όλη τη σημασία της λέξης. Αντιδρά όταν κάποιος πάει να του επιβληθεί με βίαιο τρόπο και στην αδικία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η κίνηση του Κατίδη έχει πολιτικό ή ιδεολογικό υπόβαθρο, απάντησε: «Ποτέ δεν είχε αναφέρει κάτι περί πολιτικών θεμάτων, κάτι που με κάνει να πιστεύω ακόμη περισσότερο πως δεν είχε σκοπιμότητα και δόλο στην κίνησή του στον πανηγυρισμό. Αν ήταν αυτά τα πιστεύω του, θα προσπαθούσε να τα υπερασπιστεί στις δηλώσεις του. Αυτός μετά παραδέχτηκε δημόσια πως δεν έχει καμία σχέση με αυτά για τα οποία τον κατηγόρησαν».

Όσο για την τύχη του Γιώργου Κατίδη, δήλωσε: «Η διοίκηση της ΑΕΚ θα αποφασίσει. Τον Γιώργο θα κρίνει αποκλειστικά ο κόσμος της ΑΕΚ. Μόνο αυτός έχει δικαίωμα. Ξαφνικά βρήκαν όλοι την ευκαιρία να χτυπήσουν την ΑΕΚ πισώπλατα και να φερθούν εντελώς υποκριτικά. Κι όλα αυτά για ένα παιδί 20 ετών. Ο Γιώργος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από όλους. Όποιος μπορεί ας τον συγχωρέσει και ας του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Το τι βιώνει από το Σάββατο είναι ήδη η πιο σκληρή τιμωρία».

Στουτγκάρδη για Μαυρία

19/03/2013
 Κατάσκοπος της Στουτγκάρδης παρακολούθησε τον Χάρη Μαυρία στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ποια η στάση των «πράσινων» για ενδεχόμενη πώληση του νεαρού εξτρέμ.

Στουτγκάρδη για Μαυρία
Άνθρωπος της Στουτγκάρδης βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα για να παρακολουθήσει από κοντά τον Χάρη Μαυρία στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός εξτρέμ στο τέλος της αναμέτρησης συναντήθηκε με τον μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκο, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα με τον σκάουτερ της γερμανικής ομάδας. Ο γνωστός ατζέντης έχει καλές διασυνδέσεις με ομάδες της Bundesliga και έχει μεσολαβήσει για ουκ ολίγες μεταγραφές Ελλήνων παικτών στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι ανοικτή σε ενδεχόμενη πώληση του Χάρη Μαυρία, αρκεί φυσικά να ικανοποιηθεί από την πρόταση που θα της γίνει. Το συμβόλαιο του 19χρονου άσου λήγει το 2016.

Στην Τούμπα βρέθηκαν επίσης στο «στόχαστρο» από σκάουτερ εκ Γερμανίας και Ιταλίας ο Ορέστης Καρνέζης και ο Ιμπραήμ Σισοκό (που πάντως ανήκει στη Βόλφσμπουργκ).

Το πριμ που έταξε ο Αλαφούζος

19/03/2013
 Το πριμ για την είσοδο στους ομίλους του Europa League, το οποίο υποσχέθηκε το Σάββατο ο Γιάννης Αλαφούζος στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αποκαλύπτει η SportDay.

Το πριμ που έταξε ο Αλαφούζος
Πριμ για την είσοδο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League υποσχέθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στην επίσκεψη που έκανε στην Παιανία το Σάββατο, όπως αποκαλύπτει σήμερα (19/03) η SportDay.

Την Κυριακή είχε γίνει γνωστό ότι ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ έταξε πριμ που ξεπερνάει τις 350.000 ευρώ.

Σήμερα, όμως, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτει το ακριβές ποσό: κάθε ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει τη νέα σεζόν την ομάδα να μπει στους ομίλους του Europa League θα πάρει 30.000 ευρώ.

Οποιος φύγει στο τέλος της περιόδου (άρα δεν θα είναι στα προκριματικά) θα πάρει 15.000 ευρώ, εφόσον βέβαια η ομάδα καταφέρει να συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η νίκη του «τριφυλλιού» στους αγώνες με Πλατανιά, Πανιώνιο και Βέροια μέσα στο ΟΑΚΑ. Αν τελικά οι «πράσινοι» ισοβαθμήσουν με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε θα υπάρξει αγώνας - μπαράζ, επειδή και τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων είχαν λήξει ισόπαλα.

Τι έδειξε ο Φάμπρι στους παίκτες πριν τον ΠΑΟΚ

Απόσπασμα με προηγούμενους πανηγυρισμούς και μονομαχίες των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού έδειξε ο Φάμπρι στο βίντεο πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Οι εικόνες, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, συνοδεύονταν από μία ομιλία του Τζιν Χάκμαν στην ταινία «Hoosiers» (αναφέρεται σε κολεγιακή ομάδα μπάσκετ που κέρδισε το πρωτάθλημα της Ιντιάνα), όπου σε ρόλο προπονητή, έκανε ομιλία στα αποδυτήρια.

Το μήνυμα της ομιλίας είναι το εξής: «Ξεχάστε το κοινό, το γήπεδο, τις φανταχτερές στολές. Μη σκέφτεστε αν θα νικήσετε ή θα χάσετε τον αγώνα. Αν παίξετε όσο καλύτερα μπορείτε, δεν με νοιάζει τι θα λέει ο πίνακας στο τέλος του αγώνα. Στο δικό μου βιβλίο θα είστε νικητές!».

Στο Καραϊσκάκη ξανά ο Σο

Σε περίπου ένα μήνα θα αγωνιστεί ξανά με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Χαμπίμπ Σο, αφού θα χάσει και τα δύο προσεχή ματς των «πράσινων» με Πλατανιά και Πανιώνιο, λόγω καρτών!

Την ίδια ώρα, ο Πίντο έχει μία διάταση, αλλά θα είναι έτοιμος με Πλατανιά, όπως και ο Τοτσέ.

Καλώς να’ ρθει το… ευρώ

19/03/2013
 Με θετικά μηνύματα για την είσοδό του στην ΠΑΕ ΑΕΚ επιστρέφει από το Λονδίνο ο Δημήτρης Βιντιάδης. Έτοιμος να παρουσιάσει το πλάνο του σε Παππά-Μελισσανίδη ο 32χρονος εφοπλιστής, άμεσα οι εξελίξεις.

Καλώς να’ ρθει το… ευρώ
Μέσα στην τρικυμία που προκάλεσε στην ΑΕΚ η υπόθεση Κατίδη και που επισκίασε ακόμη και τη σπουδαίας σημασίας νίκη επί της Βέροιας, έρχεται μία πολύ ευχάριστη είδηση για την ομάδα. Το σίριαλ με την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη, που κρατά από το καλοκαίρι, μπαίνει στην τελική του ευθεία και όλα δείχνουν πως θα έχει happy end.

Ο 32χρονος εφοπλιστής βρίσκεται από την Κυριακή στο Λονδίνο και όπως μετέδωσε χθες πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 οι επαφές που είχε με τον Κιθ Χάρις είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο υποψήφιος επενδυτής της «Ένωσης» παρουσίασε όλα τα δεδομένα στους συνεργάτες του και ειδικά στον Κιθ Χάρις και ο τελευταίος φέρεται να ενέκρινε τη χρηματοδότηση. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να συμβάλει και ο ίδιος μέσω της επενδυτικής εταιρείας που έχει συστήσει μετά την αποχώρησή του από τη Seymour Pierce και η οποία έχει στόχο να μπει στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης έχοντας πλέον εξασφαλίσει την έγκριση των συνεργατών του, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, επιστρέφει (ίσως και μέσα στη μέρα) στην Αθήνα. Επόμενες κινήσεις του είναι να συναντηθεί με τους Πέτρο Παππά και Δημήτρη Μελισσανίδη, στους οποίους θα παρουσιάσει το πλήρες πλάνο του επιδιώκοντας να εξασφαλίσει και τη συμμετοχή τους στην προσπάθειά του. Εν συνεχεία θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση από τον ίδιο προς τον κόσμο της ΑΕΚ.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και πιθανότατα θα υπάρξουν νεότερα πριν τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ που έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή (22/3).

Το «τρικ» του Φάμπρι δεν έπιασε

 19/03/2013
 Αυτή τη φορά το απόσπασμα από ταινία που επέλεξε ο Φάμπρι για να εμπνεύσει και να πωρώσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το «τρικ» του Φάμπρι δεν έπιασε
Ο Φάμπρι ακολούθησε και πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το «τρικ» να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του παρουσιάζοντάς του αποσπάσματα από ταινίες.

Ο Ισπανός τεχνικός αυτή τη φορά επέλεξε την ομιλία του Τζιν Χάκμαν από την ταινία «Hoosiers», που αναφέρεται σε μία μικρή ομάδα λυκείου της Ιντιανάπολις, που έφτασε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Πολιτείας.

Ο προπονητής της ομάδας στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ξεχάστε το κοινό, το γήπεδο, τις φανταχτερές στολές. Μη σκέφτεστε αν θα νικήσετε ή θα χάσετε τον αγώνα. Αν παίξετε όσο καλύτερα μπορείτε, δεν με νοιάζει τι θα λέει ο πίνακας στο τέλος του αγώνα. Στο δικό μου βιβλίο θα είστε νικητές!».

Αυτή τη φορά και σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά από αυτό το «τρικ» του Φάμπρι, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε και ο ίδιος είχε αρκετά παράπονα-πέρα από τη διαιτησία-και από τους παίκτες του.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ταινία:

Κατεβάζει ταχύτητα ο Λίνεν

19/03/2013
 Μειώνει την ένταση των προπονήσεων στην ΑΕΚ επ’ ευκαιρία της διακοπής πρωταθλήματος ο Έβαλντ Λίνεν.

Κατεβάζει ταχύτητα ο Λίνεν
Η νίκη επί της Βέροιας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομάδων που επίσης δίνουν μάχη για να σωθούν ήταν βάλσαμο για την ΑΕΚ. Η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται στην κατάλληλη στιγμή για την «Ένωση», καθώς ο Έβαλντ Λίνεν θα έχει την ευκαιρία να αποφορτίσει τους παίκτες του-κυρίως σωματικά αλλά και ψυχολογικά-από όσα έχουν συμβεί.

Ο Γερμανός τεχνικός μετά το διήμερο ρεπό θα υποδεχτεί ξανά τους παίκτες του σήμερα στα Σπάτα, αλλά η ένταση των προσεχών προπονήσεων δεν θα είναι υψηλή. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αρκετά καταπονημένοι μιας και ένας κορμός παικτών αγωνίζεται συνέχεια και ο 59χρονος προπονητής δεν θέλει επ’ ουδενί να χάσει κάποιους με μυϊκά προβλήματα.

Η διακοπή θα δώσει σε παίκτες που αποχώρησαν με προβλήματα από το ματς με τη Βέροια, όπως οι Φούντας, Τσουμάγκας και Πετρόπουλος, να αποθεραπευτούν, αλλά και σε άλλους να πάρουν ανάσες ώστε να εμφανιστούν πανέτοιμοι το επόμενο Σάββατο απέναντι στον Λεβαδειακό. Από τον αγώνα αυτό θα λείψει ο τιμωρημένος Γκερέιρο και ασφαλώς ο Γιώργος Κατίδης, για την τύχη του οποίου θα αποφασίσει σήμερα η διοίκηση.

Παρά το σημαντικό βήμα παραμονής που έγινε στην 26η αγωνιστική, στην ΑΕΚ δεν εφησυχάζουν και γνωρίζουν πως στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές-που περιλαμβάνουν τρία ματς μακριά από το ΟΑΚΑ-θα πρέπει να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βαθμοί για να μην αγωνιά η ομάδα ως το φινάλε.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου