ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 23/03/2013 

 

Μπλατ: "Έχει μεγάλη ποιότητα ο Ολυμπιακός και βαθύ ρόστερ"

Ο κόουτς Μπλατ τόνισε πως πρόκειται για μία σπουδαία νίκη για τη Μακάμπι, καθώς κέρδισε τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό που διαθέτει μεγάλη ποιότητα και βαθύ ρόστερ.
Στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέιβιντ Μπλατ, επεσήμανε πως πρόκειται για μία σπουδαία νίκη για την ομάδα του, καθώς κέρδισε τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό που διαθέτει μεγάλη ποιότητα και βαθύ ρόστερ. Παράλληλα στάθηκε και στα μεγάλα σουτ που πέτυχαν οι Λόγκαν και Σμιθ στο ματς.
Ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε τα εξής: "Ήταν μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και έχει βαθύ ρόστερ. Το να κερδίσεις εδώ είναι κάτι σημαντικό. Το "κλειδί" στο ματς ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν πάρα πολύ καλοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε, αλλά κρατηθήκαμε όρθιοι, όπως οι πυγμάχοι. Βρεθήκαμε κοντά να πέσουμε, όμως κρατηθήκαμε στα πόδια μας. Να κερδίζεις ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι κάτι εύκολο, οπότε κάποια... σπέσιαλ πράγματα πρέπει να γίνουν. Τα σουτ του Λόγκαν που μπήκαν ή του Σμιθ. Αν δεν είχε μπει το καλάθι του Σμιθ μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Τώρα η κατάστασή μας είναι καλή, αλλά η δουλειά δεν έχει γίνει.

Θα πρέπει να κερδίσουμε την Μπεσίκτας στο σπίτι μας για να φτάσουμε κοντά σε ένα από τα σπουδαιότερα come back που έχει κάνει ομάδα στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα και υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αφοσίωση, όπως είχαμε στα τελευταία πέντε παιχνίδια μας".

Για το τι έχει άλλαξε στην ομάδα του είπε: "Δεν παίζαμε τόσο άσχημα στον πρώτο γύρο. Χάσαμε κάποια ματς στο τέλος, δεν ήμασταν τόσο κακοί. Επιστρέψαμε σε κάποιες άμυνες, τις οποίες συνηθίζαμε να κάνουμε και δεν τις κάναμε. Τέλος, κάναμε πιο κοντό το σχήμα μας. Αν κερδίζεις μία, κερδίζεις δύο έχεις το μομέντουμ και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία τόσο μεγάλη σειρά, με 14 παιχνίδια.

Αν δεν ήταν τόσα τα ματς θα ερχόμασταν στην Ελλάδα τώρα μόνο για να φάμε σουβλάκι! Το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας το αγαπώ, είναι σπουδαίο σύστημα για τους προπονητές για τους παίκτες για όλους μπορώ να πω. Στον όμιλο μας υπάρχουν έξι ομάδες που είναι πολύ δυνατές. Να ρωτήσω κάτι. Πώς είναι ο Άρης και η Θεσσαλονίκη; Μου έχει λείψει...".

Σε ερώτηση για τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος θα τον αντικαταστήσει στον πάγκο της Εθνικής Ρωσίας, δήλωσε: "Είναι πολύ καλός προπονητής και ελπίζω να τα πάει καλά. Εξαιρετική επιλογή".

Μπαρτζώκας: "Εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε"

Ο Μπαρτζώκας είπε στη συνέντευξη Τύπου "εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε", ενώ στάθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού, το οποίο χαρακτήρισε ως το χειρότερο της ομάδας στην φετινή σεζόν.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν απογοητευμένος από την ήττα του Ολυμπιακού. Στις δηλώσεις του τόνισε πως "εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε", ενώ χαρακτήρισε το κακό πρώτο ημίχρονο των ερυθρολεύκων ως το χειρότερο που έχει κάνει η ομάδα στη φετινή σεζόν. Παραδέχτηκε πως οι Πειραιώτες δεν παίζουν καλό μπάσκετ τη φετινή περίοδο, σχολιάζοντας πως σε αυτό έχουν παίξει ρόλο και οι τραυματισμοί.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής για το ματς: "Το σημερινό ματς έχει δύο όψεις. Το πρώτο ημίχρονο στην κυριολεξία το πετάξαμε. Ήμασταν απαράδεκτοι αμυντικά , είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης και ήμασταν διστακτικοί στην επίθεση. Κάναμε πολλά λάθη και κακές επιλογές και γι’ αυτό βρεθήκαμε στο -18. Ήταν αναμφίβολα το χειρότερο φετινό ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να έχουμε καλύτερα ποσοστά, πήγαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση κυρίως λόγω άμυνας. Τα μεγάλα σουτ όμως, ειδικά αυτό του Σμιθ από τα εννιά μέτρα, μας έκοψαν τα πόδια. Πριν από αυτό όμως είχαμε τρεις λάθος επιθετικές επιλογές για να φέρουμε το ματς στον πόντο. Δεν παίζουμε καλά αυτή την περίοδο, έχουν παίξει ρόλο οι τραυματισμοί και ότι αυτοί που παίζουν δεν έχουν ανάσες. Σήμερα, είχαμε την ατυχία με τον Πάουελ.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο για την προσπάθεια αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτό το επίπεδο το ένα ημίχρονο δεν φτάνει. Πετύχαμε την Μακάμπι σε καλό μομέντουμ, έπαιξε καλά αλλά γι’ αυτό είμαστε και εμείς υπεύθυνοι. Είχαμε λάθος φιλοσοφία στο πρώτο ημίχρονο".

Ενόψει της συνέχειας είπε τα εξής: "Με δύο νίκες είμαστε στους οκτώ αλλά πρέπει να διώξουμε το στρες από πάνω μας. Να γυρίσει και ο Πρίντεζης που είναι πολύ σημαντικός για μας. Εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε. Το κοινό μας στηρίζει αλλά όταν παίζουμε στο ΣΕΦ έχουμε υπερβολική πίεση. Τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να διαχειριστούν την περυσινή επιτυχία και φαίνεται από το ότι εκτός έχουμε καλύτερο ρεκόρ. Θα πρέπει και αυτό να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα".

Χάινς: "Δεν είχαμε ενέργεια"

Ο Χάινς στάθηκε στην έλλειψη ενέργειας και μαχητικότητας που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αναφέρθηκε απογοητευμένος και σε ορισμένα εύκολα καλάθια που έχασε.
Ο Κάιλ Χάινς ήταν απογοητευμένος τόσο για την ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι, όσο και από ορισμένα εύκολα καλάθια που έχασε. Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τα επόμενα ματς της ομάδας ως τελικούς.
Ο Αμερικανός σέντερ είπε τα εξής: "Δεν είχαμε ενέργεια και μαχητικότητα στο πρώτο ημίχρονο.

Χάσαμε εύκολα σουτ και επιτρέψαμε στην Μακάμπι να κάνει το παιχνίδι της. Eίχαμε ευκαιρίες να πάρουμε το ματς.

Έχασα κι εγώ από την πλευρά μου κάποια εύκολα καλάθια ενώ αντίθετα οι της Μακάμπι τα έβαζαν από παντού με αποτέλεσμα να μας κόβουν τα πόδια. Τα επόμενα δύο παιχνίδια για μας είναι τελικοί και πρέπει να τα κερδίσουμε".

Παπανικολάου: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά την άσχημη εμφάνιση και την ήττα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ.
Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού στάθηκε στο πολύ κακό πρώτο ημίχρονο της ομάδας, ενώ έδωσε σύνθημα για άμεση ανάκαμψη ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων στο Top-16 της Ευρωλίγκας.
Ο Παπανικολάου είπε τα εξής: "Ό,τι και να πούμε μετά από αυτήν την κακή εμφάνιση είναι λίγο. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο ματς και κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Η Μακάμπι ειναι ομάδα που της αρέσει να τρέχει, που επιδιώκει το ελεύθερο παιχνίδι, που ζητά το ένας εναντίον ενός, που δίνει βαρύτητα στην επίθεσή της. Και εμείς τι κάναμε; Τους αντιμετωπίσαμε με χαλαρή άμυνα και τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Δεν παρουσιαστήκαμε όπως πρέπει στο ματς. Αυτό που μας πονάει και μένει είναι η κακή μας εμφάνιση στο πρώτο μέρος. Κανείς μας δεν ήταν αυτός που έπρεπε μέσα στον αγώνα, κανείς μας δεν ήταν συγκεντρωμένος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Όλες οι ομάδες είναι κουρασμένες, όλες κάνουν ταξίδια, όλες έχουν δώσει πολλά παιχνίδια αυτή την περίοδο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε αδικημένοι. Δεν ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να συνεχίσουμε ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Το ξαναλέω, δεν υπάρχουν δικαιολογίες και χάσαμε γιατί δεν παίξαμε εμείς καλά.

Τώρα, πρέπει οπωσδήποτε να πάμε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Χίμκι. Πιστέψαμε στο τέλος στη νίκη, καθώς μειώναμε και πλησιάζαμε είχαμε καλή ψυχολογία, αλλά χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε την ανατροπή όταν μειώσαμε στους τρεις πόντους. Έβαλαν, όμως, μεγάλα σουτ στο ματς και πήραν τη νίκη. Άλλες φορές τα έχουμε βάλει εμείς αυτά τα σουτ, τώρα τα βάλαμε εμείς. Από πλευρά μας θα πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε τους ψιθύρους γύρω μας και να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στην δουλειά μας", ήταν τα λόγια του διεθνούς παίκτη του Ολυμπιακού.


Λο: "Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς"

Ο Έισι Λο παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά επισήμανε πως η πρόκριση στην προημιτελική φάση είναι ακόμα εφικτή.
Ο Έισι Λο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ήταν απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του από την Μακάμπι στο ΣΕΦ. Τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να ξεχάσουν αυτό το ματς και να κυνηγήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ στάθηκε και στα μεγάλα σουτ που πέτυχε ο αντίπαλος.
Ο Αμερικανός γκαρντ είπε: "Ήταν μια κακή εμφάνιση για εμάς. Δεν παίξαμε καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έβαλαν, βέβαια, πολύ μεγάλα σουτ. Οπότε τα είχαν ανάγκη, τα έβαζαν και ήταν δύσκολο για εμάς. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο παρκέ. Έκαναν μια μεγάλη νίκη και πρέπει να παραδεχτούμε πως έπαιξαν πολύ καλά. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να αντιδράσουμε. Εν μέρει τα καταφέραμε, αλλά έβαλαν πολύ δύσκολα μακρινά σουτ και διατήρησαν την διαφορά.

Εμείς τώρα συνεχίζουμε. Είμαστε μέσα στον στόχο μας που είναι η πρόκριση στη φάση των "8". Πρέπει να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης με αυτό κόντρα στη Φενέρ στην Τουρκία.

Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να συνεχίσουμε ώστε να πάμε στα προημιτελικά. Πρέπει γίνουμε καλύτεροι και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Να βελτιωθούμε ώστε να πάρουμε τις νίκες που μας χρειάζονται".

Οχαγιόν: "Ήμασταν επίμονοι"

Ενθουσιασμένος ο Οχαγιόν από το "διπλό" στο ΣΕΦ τόνισε πως οι παίκτες της Μακάμπι ήταν επίμονοι στο ματς και το κέρδισαν, ενώ έδωσε συγχαρητήρια και στο προπονητικό-τιμ για το πως προετοίμασε την ομάδα.
Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος ήταν ο Γιόγκεβ Οχαγιόν λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ. Ο Ισραηλινός γκαρντ στις δηλώσεις του τόνισε πως οι κίτρινοι ήταν επίμονοι στο ματς και για αυτό κέρδισαν τον Ολυμπιακό, ενώ θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στο προπονητικό-τιμ για το ότι προετοίμασε σωστά την ομάδα.
Ο Οχαγιόν είπε τα εξής: "Δώσαμε  όλη την καρδιά μας στο παρκέ. Έχουμε κάνει μια σπουδαία ανατροπή σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως το είχαμε σχεδιάσει, ήμασταν πολύ επίμονοι και μετά από ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο είναι δύσκολο να χάσεις.

Το προπονητικό επιτελείο αξίζει συγχαρητήρια που μας προετοίμασε τόσο καλά για αυτό το παιχνίδι και φυσικά το ίδιο ισχύει για τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έπαιξαν εξαιρετικά".
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου