ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τα team και player stats στο Ολυμπιακός-Μακάμπι

Τα team και player stats στο Ολυμπιακός-Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί της Μακάμπι στα ριμπάουντ, αλλά οι Ισραηλινοί έχουν καλύτερα ποσοστά στην επίθεση από τους Πειραιώτες. Σπανούλης και Χάινς ξεχωρίζουν από τους ερυθρόλευκους, οι Χίκμαν-Τζέιμς από τους κίτρινους, ενώ διαθέτουν "καυτά" χέρια από την περιφέρεια οι Σλούκας και Λόγκαν.
Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (22/3) το βράδυ (21:00, NOVA) θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 12η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Πρόκειται για ένα σημαντικό ματς, καθώς με νίκη οι Πειραιώτες θα βρίσκονται μία... ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης (αφήνοντας ακόμη πιο πίσω τους Ισραηλινούς), διατηρώντας παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο.
Οι Πειραιώτες συνολικά μετρούν περισσότερες νίκες στην Euroleague, καθώς συνολικά έχουν κερδίσει 15 ματς και χάσει 6, με την Μακάμπι να μετρά μία νίκη λιγότερη (14-7).  Το ίδιο ισχύει και στο TOP-16, με τον Ολυμπιακό να μετρά 7 νίκες και 4 ήττες, με τους Ισραηλινούς να έχουν μία ήττα παραπάνω (6-5), αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως έχουν κερδίσει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (Σιένα εντός, "διπλό" στη Βιτόρια, νίκη στην Πόλη, κέρδισε την Χίμκι στην Ρωσία) και βρίσκονται σε φόρμα.

Οι ερυθρόλευκοι στον πρώτο γύρο μπορεί να πήραν το σημαντικό "διπλό" μέσα στο Τελ Αβίβ (77-78), αλλά στα στατιστικά η Μακάμπι είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Στην επίθεση έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα (79.5π-77.7π), όπως και στις ασίστ (15.7-15.3), ενώ υπερέχει σε κλεψίματα (7.3-5.7) και στα κοψίματα (4.5-3.1).

Οι κίτρινοι σουτάρουν καλύτερα από τους Πειραιώτες τόσο στα δίποντα (53.5%-50.7%), όσο και από την περιφέρεια (39.1%-35.1%), ενώ υπάρχει ισορροπία στις βολές, με τον Ολυμπιακό να υπερέχει (74.4%-74.2%). Στον τομέα τον οποίο όμως οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης κυριαρχούν είναι στα ριμπάουντ (35.7-32.4), μαζεύοντας περισσότερα τόσο στην επίθεση (10.6-9.6), όσο και στην άμυνα (25.1-22.9). Οι ερυθρόλευκοι, όμως, κάνουν και περισσότερα λάθη (12.7-11.8).

Όσον αφορά τους παίκτες των δύο ομάδων, ο Σπανούλης είναι ο κορυφαίος σε απόδοση για τον Ολυμπιακό (16.0) και ο (17.3) ο σέντερ Τζέιμς αντίστοιχα για την Μακάμπι, βάσει το σύστημα αξιολόγησης της Euroleague, "index".  Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών είναι ο αρχηγός τους (15.6π), ενώ από τους Ισραηλινούς είναι ο γκαρντ Χίκμαν (13.7π). Στα ριμπάουντ ο Χάινς μαζεύει τα περισσότερα για τους ερυθρόλευκους (6.0), ενώ για τους κίτρινους κάνει την δουλειά ο Τζέιμς (6.3). Στον τομέα της δημιουργίας ο Red-Bill προσφέρει απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες του (5.4ασ), ενώ για τους Ισραηλινούς δίνει τις περισσότερες τελικές πάσες (4.0) ο Οχαγιόν.

Τα περισσότερα λάθη στον Ολυμπιακό τα κάνει ο Σπανούλης (3.3), πράγμα λογικό καθώς περνάει η μπάλα συνέχεια από τα χέρια του, ενώ από την Μακάμπι κάνει τα πιο πολλά ο Χίκμαν (1.7). Κοντά στο καλάθι ο πιο εύστοχος παίκτης των Πειραιωτών είναι ο Χάινς (60%), ενώ για την ομάδα από το Τελ Αβίβ ξεχωρίζει ο Λάντεσμπεργκ (74.2%). Στα τρίποντα ο πιο αξιόπιστος σουτέρ των ερυθρολεύκων από την περιφέρεια είναι ο Σλούκας (53.6%, 15/28τρ), ενώ για τους Ισραηλινούς έχει "καυτό" χέρι ο Λόγκαν (44.9%, 44/98τρ).

Αναλυτικά τα στατιστικά των δύο ομάδων φέτος στην Euroleague:

 

Το ματς του πρώτου γύρου: Μακάμπι - Ολυμπιακός 77-78


Highlights: Maccabi Electra Tel Aviv-Olympiacos...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου