ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


17/03/2013


   Η 26η αγωνιστικη




 

 

 

«Δεν θα αργήσει η... αντεπίθεση του Σαββίδη»

16/03/2013
 Δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον ο Ιβάν Σαββίδης να ταράξει τα νερά του ελληνικού πρωταθλήματος, προχωρώντας σε εντυπωσιακή ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του ΠΑΟΚ.

«Δεν θα αργήσει η... αντεπίθεση του Σαββίδη»
Κάποιες καταστάσεις που ακόμα πλήττουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι αιτίες που ο Ιβάν Σαββίδης παρουσιάζεται διστακτικός όσον αφορά την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ.

Αυτό έλεγαν στενοί συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία, ο οποίος περίμενε αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους στην «Ντονσκόι Ταμπάκ» εν όψει των επαφών που θα έχει μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Οι περισσότερες δουλειές του ομογενούς επιχειρηματία αφορούν τον ελλαδικό χώρο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν ξέρετε καλά τον Ιβάν Σαββίδη...», ήταν το πρώτο σχόλιο που ακούστηκε πρόσθεταν οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «είναι παράγοντας που ξαφνικά μπορεί να σας φέρει δύο παικταράδες και να κάνει το «μπαμ» στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Επίσης, έλεγαν πως «είναι ακόμη διστακτικός γιατί βλέπει αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως δεν θα αργήσει η... αντεπίθεση».

Είπε «ναι» στο… κούρεμα ο Φατί

16/03/2013
 Ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ θα πάρει ο Ρικάρντο Φατί σε διάστημα πέντε ετών, αφού απάντησε θετικά στον διακανονισμό που πρότεινε η διοίκηση του Άρη.

Είπε «ναι» στο… κούρεμα ο Φατί
Θετικά στον διακανονισμό εκτός του μνημονίου των 45 δόσεων που πρότεινε η ΠΑΕ Άρης απάντησε ο Ρικάρντο Φατί.

Οι Θεσσαλονικείς χρωστούσαν 835.000 ευρώ στον Γάλλο χαφ, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Αζαξιό, και εκείνος δέχθηκε να υπάρξει κούρεμα της τάξεως του 50%.

Μάλιστα, το ποσό θα το πάρει σε διάστημα πέντε ετών, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο με τη διοίκηση του συλλόγου.

Ο Φατί ενημέρωσε χθες τον Ελληνα δικηγόρο του να προχωρήσει τη διαδικασία και την επόμενη εβδομάδα να πέσουν και οι υπογραφές.

Τώρα στον Άρη ελπίζουν την άλλη εβδομάδα να έχουν ανάλογη εξέλιξη στις υποθέσεις των Ντίκο, Σανκαρέ και Καστίγιο.

Έτοιμη η καμπάνια για τη Λεωφόρο

16/03/2013
 Σύντομα θα προβληθεί η καμπάνια του Παναθηναϊκού για την εγγραφή νέων μελών στη «Συμμαχία» και την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Αλαφούζος σε μέλη του Δ.Σ.

Έτοιμη η καμπάνια για τη Λεωφόρο
Η νέα καμπάνια εγγραφής μελών, η εισροή χρημάτων και η συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (που θα γίνει στα τέλη Απριλίου) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν τα θέματα συζήτησης στη χθεσινή συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Συμμαχίας».

Όπως γράφει σήμερα (16/03) η SportDay, την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του «τριφυλλιού», οι οποίες ελήφθησαν χθες κυρίως για την καμπάνια μέσω των ΜΜΕ, ώστε να υπάρξουν εγγραφές νέων μελών στο επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας επιχειρηματίας είπε πως θα πρέπει να γίνει η καμπάνια με βάση την επιστροφή της ομάδας στην ιστορική της έδρα, το γήπεδο της Λεωφόρου από φέτος, και για τα επόμενα χρόνια μέχρι να αποκτήσει η ομάδα το δικό της γήπεδο.

Τα μέλη, που θα βάλουν χρήματα, θα έχουν σημαντικά μπόνους, ενώ θα υπάρχουν και οικονομικά πακέτα καρτών διαρκείας.

Στη διάρκεια της κουβέντας ειπώθηκε από πλευράς Αλαφούζου ότι έχει βρει κάποια χρήματα για την ΑΜΚ, αλλά θα χρειαστούν και νέες εγγραφές μελών.

Η καμπάνια που θα έχει σαν κύριο σύνθημα «επιστρέφουμε στο σπίτι μας, εξασφάλισε και εσύ μία θέση» θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

Στην Παιανία ξανά ο Αλαφούζος

Χθες οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έλαβαν το πριμ της νίκης επί της Κέρκυρας, όπως τους είχε ενημερώσει σχετικά ο Γιάννης Αλαφούζος. Συγκεκριμένα, ήταν 1.000 ευρώ για κάθε βασικό και 500 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή που ήταν στην αποστολή, ενώ συνολικά το ποσό έφτασε ανήλθε στις 15.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ θα βρεθεί σήμερα στην Παιανία να δει την πρωινή προπόνηση και να μιλήσει στους παίκτες εν όψει του αυριανού αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αλαφούζος αναμένεται να ζητήσει τη νίκη, η οποία θα σημαίνει και μισό «εισιτήριο» για τη διαδικασία των πλέι oφ του πρωταθλήματος.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο πρόεδρος της ομάδας να πριμοδοτήσει παραπάνω τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός… των άκρων

16/03/2013
 Να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ από τα άκρα θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός βάσει του σχεδίου του Φάμπρι για την Τούμπα. Καζιγιάμα για «δεκάρι» και πειράματα για τα μπακ από τον Ισπανό τεχνικό.

Παναθηναϊκός… των άκρων
Σε σχήμα 4-3-3 καταλήγει ο Φάμπρι εν όψει του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή. Ο Ισπανός προπονητής θέλει να «χτυπήσει» τους Θεσσαλονικείς από τα άκρα και για το λόγο αυτό θα τοποθετήσει εκεί τους Σισοκό και Μαυρία, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Φιγκερόα.

Στην ενδεκάδα επιστρέφει μετά από καιρό ο Καζιγιάμα, ο οποίος θα αγωνιστεί ως αριστερός εσωτερικός μέσος, με τον Ζέκα στο απέναντι (δεξί) άκρο και τον Σο κλασικό αμυντικό χαφ, μιας και θα λείπει ξανά ο τιμωρημένος Βιτόλο.

Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, Καρνέζης θα είναι στο τέρμα και Μπουμσόνγκ και Πίντο οι δύο στόπερ, ενώ αριστερά θα παίξει ο Μαρίνος και δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος (έχει αγωνιστεί εκεί με την Εθνική Νέων). Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να προτιμηθεί ως δεξί μπακ ο Σπυρόπουλος και ο Τριανταφυλλόπουλος να μετατεθεί στα χαφ αντί του Καζιγιάμα.

Ο 57χρονος προπονητής έχει αποφασίσει να πάρει μαζί του 21 παίκτες, μεταξύ των οποίων θα είναι τρεις τερματοφύλακες. Εκτός αποστολής θα μείνουν ο τιμωρημένος Βιτόλο, ο τραυματίας Σεϊταρίδης, οι ανέτοιμοι Τοτσέ και Κουίνσι, καθώς και ο Μπαρμπαρούσης που αναχώρησε για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Νέας Ζηλανδίας.

Θέλεις την ΑΕΚ; Απόδειξη!

16/03/2013
 Για την ερχόμενη εβδομάδα μεταθέτει τις εξελίξεις για την είσοδό του στην ΠΑΕ το περιβάλλον του Δημήτρη Βιντιάδη, αλλά στην ΑΕΚ όλοι είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν… πράξεις.

Θέλεις την ΑΕΚ; Απόδειξη!
Οι μέρες περνούν, η ΑΕΚ οδεύει κάθε μέρα και πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού και το σίριαλ Βιντιάδη καλά κρατεί. Η υπόθεση πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και η υπομονή του κόσμου εξαντλείται. Αν υπήρχε εναλλακτική λύση για τη σωτηρία της ΠΑΕ, το κεφάλαιο θα είχε κλείσει προ πολλού για την «Ένωση», ωστόσο ελλείψει άλλου επίδοξου σωτήρα, οι «κιτρινόμαυροι» είναι υποχρεωμένοι να τον περιμένουν.

Η τελευταία «διαρροή» από το περιβάλλον του 32χρονου εφοπλιστή-ο οποίος συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος-αναφέρει πως την ερχόμενη εβδομάδα ίσως είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις όντας έτοιμος να μπει στην ΠΑΕ. Λέγεται πως έχει προχωρήσει αρκετά τις επαφές του με τους συνεργάτες του στην Αγγλία για να εξασφαλίσει τα πρώτα κεφάλαια για να πάρει τα ηνία της ΑΕΚ, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο.

Καλά όλα αυτά, αλλά η διοίκηση και κυρίως ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένουν πράξεις γιατί χόρτασαν από λόγια. Η γενική συνέλευση πλησιάζει (22/3) και περιμένουν από τον Δημήτρη Βιντιάδη έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντός του. Πολύ απλά γιατί άλλα περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν. Κι ασφαλώς μία κάποια λύση για τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ θα έδινε επιπλέον ώθηση και στο αγωνιστικό τμήμα εν όψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος και της μάχης που κάνει η ΑΕΚ για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μέχρι να ανοίξει τα χαρτιά του ο Δημήτρης Βιντιάδης, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κανένα νεότερο από το μέτωπο Παππά και Μελισσανίδη. Άλλωστε και η επαφή που είχαν προχθές δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, μιας και αμφότεροι περιμένουν να τους παρουσιαστεί το πλάνο που έχει εκπονήσει ο επίδοξος επενδυτής.

«Ελ Θράκικο» με Βάλλα

16/03/2013
 Με τον Σπύρο Βάλλα στη σύνθεσή της η Ξάνθη θα φιλοξενήσει τον Πανθρακικό.

«Ελ Θράκικο» με Βάλλα
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της Ξάνθης ενόψει της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής στην οποία θα φιλοξενήσουν τον Πανθρακικό (18/3, 19:30).

Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, με χαρά είδε τον Σπύρο Βάλλα να συμμετέχει κανονικά στη χθεσινή προπόνηση και να τίθεται στη διάθεση του στο ντέρμπι της Θράκης.

Ο έμπειρος αμυντικός έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, βάζοντας μάλιστα υποψηφιότητα για να συμμετάσχει στο αρχικό σχήμα.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του πλέον κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Δημητρέλος: «Αισιοδοξώ για την επιβίωσή μας»

16/03/2013
 Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα κόντρα στις αγωνιστικές και μη αντιξοότητες εμφανίστηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Δημητρέλος: «Αισιοδοξώ για την επιβίωσή μας»
Την πεποίθηση πως η ΑΕΚ θα φέρει εις πέρας το στόχο της παραμονής στην κατηγορία εξέφρασε ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδειξε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της ομάδας και πρόσθεσε πως με τη βοήθεια του κόσμου και παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυροι» θα… επιβιώσουν.

«Είναι αλήθεια ότι παλεύουμε σκληρά για την επιβίωσή μας, κάτι που, λόγω των οικονομικών συνθηκών, γνωρίζαμε από την αρχή», δήλωσε στη «Real News» και πρόσθεσε: «Μπροστά μας υπάρχουν πέντε τελικοί, όμως είμαι αισιόδοξος, διότι πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μας και θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από όσες διεκδικούν τον ίδιο στόχο. Πρέπει όμως να είμαστε ενωμένοι, ψυχωμένοι και με τον κόσμο στο πλευρό μας. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Δίνουμε μάχες καθημερινά μόνοι μας, αυτό πια δεν είναι είδηση, αλλά δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

Χειρουργήθηκε ο Γιούρκας

16/03/2013
 Σε τρεις εβδομάδες υπολογίζεται να επιστρέψει στα γήπεδα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε το πρωί στο αριστερό του γόνατο.

Χειρουργήθηκε ο Γιούρκας
Σε πετυχημένη αρθροσκόπηση υποβλήθηκε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης το πρωί του Σαββάτου στο αριστερό γόνατο. Ο πολύπειρος δεξιός μπακ είχε υποστεί ρήξη έσω μηνίσκου και την επέμβαση έκανε ο γιατρός της ομάδας, Παναγιώτης Κουλουμέντας, στο νοσοκομείο «Υγεία».

Ο 31χρονος άσος υπολογίζεται να μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, συνεπώς πέρα από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, χάνει κι αυτόν που ακολουθεί στις 30 Μαρτίου απέναντι στον Πλατανιά (μεσολαβεί η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων), ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα επιστρέψει είτε στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, είτε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Μέχρι τότε το κενό του θα καλυφθεί εκ των έσω.

Είναι πολλά τα χρέη… ΑΕΚ

16/03/2013
 Μακροσκελέστατη είναι η λίστα αυτών στους οποίους η ΑΕΚ οφείλει σημαντικά ποσά.

Είναι πολλά τα χρέη… ΑΕΚ
Τελειωμό δεν έχει η λίστα των ανθρώπων και ομάδων που έχουν λαμβάνειν σημαντικά ποσά από την ΑΕΚ.

Η «Ελευθεροτυπία» σε σημερινό της δημοσίευμα παρουσιάζει αναλυτικά τα χρέη της «Ένωσης» σε παίκτες, προπονητής, μέλη του τεχνικού τιμ, μάνατζερ και ομάδες.

Τα ποσά που οφείλονται προκαλούν ίλιγγο που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος αν συνυπολογιστούν και τα χρέη προς το Δημόσιο.

Η λίστα με τις οφειλές έχει ως εξής:

Αντώνης Ρίκκα: Οφειλή 194.897 ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. Συμβόλαιο τρέχουσας σεζόν 239.575. Είχε ανακοινωθεί (ανεπίσημα) ότι δέχτηκε μείωση των αποδοχών του.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Περσινές οφειλές στα 49.425 ευρώ. Φετινό συμβόλαιο, 140.267.

Θόδωρος Μοσχονάς: Οφειλή 2.836 ευρώ στις 30 Ιουνίου 2012. Συμβόλαιο τρέχουσας περιόδου 30.375.

Θωμάς Τσίτας: Οφειλή 21.293 στις 30 Ιουνίου 2012. Συμβόλαιο τρέχουσας περιόδου 40.661.

Μαυρουδής Μπουγαϊδης: Στις 30 Ιουνίου 2012 η ΑΕΚ του χρωστούσε 13.063 ευρώ. Για τη φετινή σεζόν 10.661.

Γιάννης Αραμπατζής: Στα 248.913 ευρώ η οφειλή μέχρι 30 Ιουνίου 2012. Σχεδόν το ίδιο ποσό (248.030) το συμβόλαιο της φετινής σεζόν.

Ρότζερ Γκερέιρο: Οφειλή 437.000 ευρώ στις 30 Ιουνίου 2012. Στα 550.118 ευρώ το φετινό συμβόλαιο. Ανακοινώθηκε ανεπίσημα μείωση αποδοχών του, άγνωστο αν τέθηκε σε ισχύ συμβόλαιο με την αναπροσαρμογή.

Σωκράτης Τσουκαλάς: Στις 30 Ιουνίου 2012 του χρωστούσε η ΑΕΚ 15.083 ευρώ. Φετινό συμβόλαιο στα 23.475.

Γιάννης Κοντοές: Στις 30 Ιουνίου 2012 η ΑΕΚ του χρωστούσε 152.561 ευρώ. Το συμβόλαιο της φετινής σεζόν ήταν 181.375. Στις 18 Δεκεμβρίου 2012 κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος διεκδικώντας συνολικά 397.106 ευρώ. Κέρδισε την ελευθερία του, τις επόμενες μέρες αναμένεται και η απόφαση για το ποσό που θα του επιδικαστεί.

Παναγιώτης Λαγός: Στις 30 Ιουνίου 2012 η ΑΕΚ του χρωστούσε 360.285 ευρώ. Το συμβόλαιο της τρέχουσας περιόδου ήταν 240.661 ευρώ. Υπήρχε διακανονισμός εξόφλησης σε 20 δόσεις που δεν τηρήθηκε. Στις 13 Ιανουαρίου 2013 συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιο του χαρίζοντας 160.000 ευρώ και εισπράττοντας το υπόλοιπο σε δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Νίκος Κωστένογλου: Αποχωρώντας ο πρώην προπονητής τον περασμένο Ιούνιο, έπρεπε να εισπράξει 65.000 ευρώ. Στον Κωστένογλου έγινε ισόποση εκχώρηση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2013 και άρα εξοφλήθηκε.

Γιώργος Αλεξόπουλος: Στον συνεργάτη του Νίκου Κωστένογλου η ΑΕΚ οφείλει 62.960 ευρώ. Έγινε διακανονισμός που δεν τηρήθηκε και στις 27 Νοεμβρίου 2012 κατέθεσε προσφυγή για να διασφαλίσει τα χρήματα του.

Αντώνης Κέζος: Πρώην γυμναστής, οφειλή 31.200 ευρώ.

Τόνι Σαβέβσκι: Τον περασμένο Οκτώβριο σκεφτόταν να κάνει προσφυγή για την οφειλή των 54.199 ευρώ. Άγνωστό αν στην πορεία πήρε χρήματα.

Άρναρ Γκρέταρσον: Στις 30 Ιουνίου 2012 η οφειλή προς τον πρώην τεχνικό διευθυντή ήταν 37.500 ευρώ. Στον διακανονισμό που έγινε ο Ισλανδός έπρεπε να εισπράξει από 6.000 ευρώ το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2013. Και από 6.500 ευρώ, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2013.

Βαγγέλης Βλάχος: Στις 30 Ιουνίου 2012 έπρεπε να πάρει 48.000 ευρώ. Με την απόλυση του αρχές Οκτωβρίου, ο διακανονισμός ήταν 2 δόσεις των 17.000 (15/10 και 15/11) και άλλες 16 χιλιάδες στις 15/12.

Νίκος Κοτσοβός: Έξι χιλιάδες ευρώ έπρεπε να εισπράξει ο πρώην συνεργάτης του Βλάχου σε δυο δόσεις (Οκτώβριος και Νοέμβριος 2012).

Τραϊανός Δέλλας: Κρέμασε τα παπούτσια του πέρσι με οφειλή 237.000 ευρώ από την ΑΕΚ. Εξοφλείται με διακανονισμό αλλα και εκχώρηση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο: 37.000 πήρε τον πέρσι τον Σεπτέμβριο, από 40.000 Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2013 (εκχώρηση). Τα υπόλοιπα 120 χιλιάρικα έπρεπε να τα πάρει σε 4 δόσεις από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Άγνωστό αν εξοφλήθηκε.

Νίκος Λυμπερόπουλος: Για τα 188.500 ευρώ που του χρωστούσε η ΑΕΚ στις 30 Ιουνίου 2012, ο διακανονισμός προβλέπει 10 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο

Νίκος Καράμπελας: Τα 160.000 ευρώ που του χρωστούσε η ΑΕΚ στις 30 Ιουνίου 2012 θα τα εισπράξει σε δυο δόσεις (των 80 χιλιάδων) τον Απρίλιο και Μάιο του 2013 με εκχώρηση τηλεοπτικών.

Νίκος Γεωργέας: Τα 130.000 ευρώ που του χρωστούσε η ΑΕΚ στις 30 Ιουνίου 2012 θα τα εισπράξει σε δυο δόσεις (των 65 χιλιάδων) τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2013 με εκχώρηση τηλεοπτικών.

Παντελής Καφές: Η μεγαλύτερη οφειλή της ΑΕΚ, 481.817 ευρώ. Δεν του έγινε εκχώρηση ποσού από τα τηλεοπτικά, στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 κατέθεσε προσφυγή για να διασφαλίσει τα χρήματα του.

Γρηγόρης Μάκος: Φεύγοντας για το Μόναχο είχε λαμβάνειν 62.763 ευρώ. Τα εισέπραξε τον Ιανουάριο με εκχώρηση τηλεοπτικών.

Ανέστης Αργυρίου: Στις 30 Ιουνίου 2012 η ΑΕΚ του χρωστούσε 120.000 ευρώ. Το πρακτικό συμβιβασμού προβλέπει 10 δόσεις των 12.000 ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Έιντουρ Γκούντιονσεν: Στον Ισλανδό έγινε εκχώρηση 137.000 ευρώ. Βάσει της συμφωνίας πρέπει να τα εισέπραξε τον Ιανουάριο.

Έλφαρ Χέλγκασον: Ο Ισλανδός έφυγε πέρσι τον Ιούνιο, η ΑΕΚ του χρωστά 40.797 ευρώ. Δεν έχει γίνει διακανονισμός.

Φάμπιαν Βάργκας: Αποχώρησε πέρσι τον Ιούνιο ο Κολομβιανός και διεκδικεί δικαστικώς δεδουλευμένα ύψους 131.340 ευρώ.

Δημήτρης Σιαλμάς: Τριάντα χιλιάδες ευρώ εμφανίζεται να του χρωστά η ΑΕΚ.

Χοσέ Κάρλος: Έφυγε πέρσι τον Ιούνιο και η ΑΕΚ του χρωστούσε στις 30/6, 88.765 ευρώ.

Κώστας Μανωλάς: Όχι μόνο τον έχασε χωρίς να εισπράξει μια, αλλά στις 30/6/2012 η ΑΕΚ εμφανίζεται να του χρωστά 73.561 ευρώ.

Στιβ Μπέλεκ: Έφυγε τον Ιούνιο του 2012 ο Καμερουνέζος και η ΑΕΚ του οφείλει 62.668 ευρώ.

Δημήτρης Μάνεσης: Οφειλή 3.500 ευρώ σε πρώην μέλος προπονητικού τιμ.

Σπύρος Ματετζίδης: Εντάχθηκε το 2010 στην ΑΕΚ, δεν έχει γράψει ούτε μια επίσημη συμμετοχή, δόθηκε δανεικός, η ΑΕΚ του χρωστά 40 χιλιάρικα.

Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι: Οφειλή 4.000 ευρώ σε παίκτη που αποχώρησε πέρσι το καλοκαίρι.

Μανόλο Χιμένεθ: Στις 20 Ιουνίου 2012 η ΑΕΚ έπρεπε να καταβάλει στον Ισπανό προπονητή 145.854 ευρώ. Με ποινική ρήτρα διπλασιασμού του ποσού αν παρέλθει η ημερομηνία (291.708). Η ΑΕΚ δεν πλήρωσε και προσπάθησε να κάνει νέο διακανονισμό.

Μιγκέλ Καλδερόν: Ίδια περίπτωση με Χιμένεθ ο συνεργάτης του: 11.478 ευρώ έπρεπε να εισπράξει στις 20/6/2012. Δεν τα πήρε, οπότε υπάρχει ποινική ρήτρα διπλασιασμού (22.956)

Ντάνιελ Παστόρ: Πρώην μέλος προπονητικού τιμ, οφειλή 7.199 ευρώ.

Μιγκέλ Καμπέθα: Πρώην μέλος προπονητικού τιμ, οφειλή 11.214 ευρώ.

Λούις Έντερ: Στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή η ΑΕΚ οφείλει 40.284 ευρώ από τη σεζόν 2010-11.

Νέιθαν Μπερνς: Τα 148.200 ευρώ που του οφείλει η ΑΕΚ θα έπρεπε να τα είχε εισπράξει ο Αυστραλός σε 3 δόσεις μέσα στο 2012.

Σάββας Γκέντζογλου: Έφυγε από την ΑΕΚ πριν από 14 μήνες, έπρεπε μέσα στο 2012 να εισπράξει τα 140.055 ευρώ σε 3 δόσεις των 46.449. Κατέθεσε προσφυγή στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Μίλαν Λούκατς: Ένα ματς έπαιξε τη διετία 2009-2011 ο Σέρβος τερματοφύλακας. Διεκδικεί δικαστικώς δεδουλευμένα ύψους 68.587 ευρώ.

Κάρλος Αραούχο: Εκκρεμεί στα δικαστήρια η οφειλή των 17.904 ευρώ. Υποτίθεται όμως (και με βάση δικαστική απόφαση) ότι η ΠΑΕ έχει λαμβάνειν 1,5 εκ. ευρώ επειδή το συμβόλαιο λύθηκε με υπαιτιότητα του Αργεντινού. Θα εισπράξει ποτέ χρήματα η ΑΕΚ κι αν ναι από ποιόν;

Σεμπάστιαν Σάχα: Η ΑΕΚ του χρωστούσε 40.500 ευρώ. Στις αρχές Δεκεμβρίου έδωσε 10.000 ευρώ στον Αργεντινό τερματοφύλακα που είχε καταθέσει προσφυγή. Υποτίθεται τα άλλα 30.500 έπρεπε να καταβληθούν Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Γκουστάβο Μαντούκα: Έφυγε καλοκαίρι του 2010. Πέρσι τον Ιούνιο η ΑΕΚ του χρωστούσε 40.423 ευρώ.

Ίσμαελ Μπλάνκο: Στις 30 Ιουνίου 2012 η ΑΕΚ χρωστούσε 33.195 ευρώ στον «Ζορό».

Λευτέρης Ιντζόγλου: Χωρίς επίσημη συμμετοχή παίκτης της ΑΕΚ τη σεζόν 2010-11. Έχει λαμβάνειν 12.355 ευρώ.

Σανέλ Γιάχιτς: Δυο χρονιές στην ΑΕΚ ο Βόσνιος (2009-2011) , διεκδικεί δεδουλεμένα ύψους 220.000 ευρώ.

Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: Ο Σουηδός έφυγε το 2011 και περιμένει να εισπράξει 30 χιλιάρικα.

Ναμπίλ Μπαχά: Σχεδόν πενήντα χιλιάδες (49.672) η οφειλή στον Μαροκινό που έπαιξε πριν από δυο χρόνια δανεικός (για έξι μήνες).

Νταβίντ Ματέο: Πρόπερσι έπαιξε δανεικός 6 μήνες. Οφειλή 11.796 ευρώ.

Χαβιέρ Νασούτι: Οφειλή 100.493 ευρώ στον Αργεντινό που έπαιξε πρόπερσι στην ΑΕΚ. Έκανε προσφυγή στη FIFA και είναι άγνωστο αν πλήρωσε (και πόσο) η ΠΑΕ.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Παραιτήθηκε τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Τον Ιούνιο του 2012 εμφανιζόταν η ΑΕΚ να του χρωστά 132.749 ευρώ.

Γιώργος Βαμβακάς: Πρώην μέλος του προπονητικού τιμ, διεκδικεί 23.550 ευρώ.

Στους μάνατζερ

Σε μάνατζερ και ατζέντηδες η ΑΕΚ χρωστούσε 663.321 ευρώ στις 30 Ιουνίου 2012. Με μερικούς εξ αυτών τρέχει και συμφωνία ύψους 152.400 ευρώ για την τρέχουσα σεζόν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

* Η Top Link Sports (μάνατζερ Δημήτρης Καρύδας) έχει λαμβάνειν 45.000 ευρώ για τον Αραμπατζή και 66.668 για τον Καφέ

* Η Ace Management (μάνατζερ Γιάννης Ευαγγελόπουλος) έχει να παίρνει 19.680 για τον Κοντοέ, 36.300 για τον Καράμπελα, 48.400 για τον Αραούχο

* Η Base Soccer Agency διεκδικεί 30.000 για τον Κωνσταντόπουλο και 50.000 για τον Ντιόπ.

* Δυο διαφορετικές εταιρίες ατζέντηδων διεκδικούν χρήματα για τον ...Λούκατς: 5.000 ευρώ η Players Friends Football Manager Agency και 35.000 η Sport And More LLC !

* O μάνατζερ Παύλος Τοπίδης έχει να παίρνει 30.250 ευρώ για τον Ρίκκα, ο Κίμων Κοκορόγιαννης 16.059 για τον... Τζιμπούρ, ο Γιάννης Εμμανουηλίδη 7.000 για τον Σιαλμά, ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής 16.250 για τον Γιάχιτς, ο Θεόφιλος Καρασαββίδης 10.000 για τον Μπουγαΐδη, ο Ντίνος Διαμαντόπουλος 5.000 για Τσαμουρλίδη και Βλάχο. Για τον Τσαμουρλίδη άλλα 5 χιλιάρικα στην εταιρία Dreamsports. Ο ατζέντης Νίκος Σφυντηλάς έκανε μεσοβδόμαδα αίτηση μερικής κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΑΕΚ στην ΕΕΑ για ποσό 22.500 ευρώ που του οφείλει η ΠΑΕ από τη μετεγγραφή Αργυρίου.

* Η C & R SYSTEMS LTD έχει συμφωνήσει να πάρει 30.000 για τον Κατίδη και 5.000 για τον ...Κοτσαρίδη (έφυγε), η SPORTS CONNECTION ΕΠΕ 15.000 για τον Τσουκαλά, ο Ομάρ Μεντίνα Σαρλαβια ...ένα χιλιάρικο για τον Φουρτάδο, η MELAR SPORT ehf 6.000 ευρώ για τον Χέλγκασον

* Τουλάχιστον άλλες 6-7 εταιρίες ατζέντηδων διεκδικούν σχεδόν 250.000 ευρώ (μεταξύ άλλων για Σάχα, Μπλάνκο, Νασούτι. Καλά, Μπαχά, Σορεντίνο)

Σε ομάδες

Στις 30 Ιουνίου 2012 η ΠΑΕ ΑΕΚ χρωστούσε 229.000 ευρώ σε ελληνικούς και ξένους συλλόγους, ενώ μέσα στη σεζόν 2012-2013 τρέχουν και δόσεις ύψους 395.183 ευρώ.

Ενδεικτικά:

* Η Κέρκυρα περιμένει να εισπράξει 40.000 από τη μετεγγραφή του Κωνσταντόπουλου

* Η Σαν Λορέντζο 79.000 για τον... Άρτσε!

* Η Μπρέινταμπλικ 90.000 για τον Χέλγκασον

* Ο Αχελώος Νεοχωρίου 10.000 για τον Φούντα

* Η Πόρτσμουθ 20.000 για τον Ντιόπ

* Ο Πανθρακικός 29.350 για τον Αργυρίου

* Ο Πανιώνιος 40.000 για ...Τζιμπούρ και 107.333 για Μάκο τη σεζόν 2012-13

* Ο Εργοτέλης 110.000 για Κατσικοκέρη

* Η Καλλιθέα 20.000 για Κουτρουμπή.

* Η Χερέθ 35.500 για Κορδέρο

* Η Παναχαική 25.000 για Φουρτάδο

* Το Γαλάτσι 7.500 για Κωνσταντίνο Βλάχο

Δοκιμή-έκπληξη από Φάμπρι

16/03/2013
 Τους Σπύρο Φουρλάνο και Γιοκίν Εσπάρθα χρησιμοποίησε ο Φάμπρι με τους βασικούς στην τελευταία δοκιμή του Παναθηναϊκού εν όψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή.

Δοκιμή-έκπληξη από Φάμπρι
Ετοιμάζει εκπλήξεις ή πρόκειται για απλές σκέψεις; Σε κάθε περίπτωση, ο Φάμπρι έκανε νέες δοκιμές το πρωί του Σαββάτου στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού εν όψει της αναμέτρησης της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19:30). Ο Ισπανός προπονητής δοκίμασε στο 4-3-3 τον Σπύρο Φουρλάνο αντί του Γιοχέι Καζιγιάμα σαν αριστερό εσωτερικό μέσο, αλλά και τον Γιοκίν Εσπάρθα στη θέση του Χάρη Μαυρία ως αριστερό εξτρέμ.

Στις άλλες θέσεις δεν υπήρχαν εκπλήξεις. Ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα, οι Μπουμσόνγκ και Πίντο στόπερ, ο Μαρίνος αριστερό μπακ, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί, ο Σο αμυντικό χαφ, με τον Ζέκα δεξιό εσωτερικό μέσο και μπροστά του τον Σισοκό, ενώ ο Φιγκερόα ήταν σέντερ φορ.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Βιτόλο, ο τραυματίας Σεϊταρίδης, οι ανέτοιμοι Τοτσέ και Κουίνσι, ο Μπαρμπαρούσης που αναχώρησε για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και οι νεαροί Ταμπάκης, Αποστολόπουλος, Χουχούμης, Κουσίδης, Δώνης και Μαρινάκης.

Με Περόνε στο Περιστέρι

16/03/2013
 Με τον Εμάνουελ Περόνε η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης θα ταξιδέψει στην Αθήνα για την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο.

Με Περόνε στο Περιστέρι
Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία οι Αρκάδες θα φιλοξενηθούν στην έδρα του Ατρομήτου (17/3, 15:00).

Ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Τσιώλης, θα έχει στη διάθεσή του τον Εμάνουελ Περόνε, ενώ στην αποστολή των Αρκάδων δεν συμπεριλήφθηκαν οι Φούλοπ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Έγκον και Μπακασέτας..

Η αποστολή του Αστέρα θα ταξιδέψει στην Αθήνα με 19 παίκτες, οι οποίοι είναι οι εξής: Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Σέττι, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Κάφα, Καλαντζής, Λένσε, Περόνε.

Αναβολή στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ λόγω μποφόρ…

16/03/2013
 Τα μποφόρ ήταν πολλά και για αυτόν τον λόγο το ντέρμπι για το πρωτάθλημα κάτω των 20 μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού αναβλήθηκε. Δείτε το βίντεο στο οποίο η μπάλα πάει... βόλτα!

Αναβολή στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ λόγω μποφόρ…
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα Υποδομών της Super League, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την ώρα έναρξης του αγώνα στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Μεσημβρίας.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή του αγώνα, Γιώργο Θεοδουλίδη η απόφαση για την αναβολή του αγώνα έγινε βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών, καθώς όπως τόνισε: «Λόγω του σφοδρού αέρα που επικρατούσε την ώρα έναρξης, η μπάλα δεν σταματούσε στο έδαφος κι ο αέρας δεν άφηνε την μπάλα στα ελεύθερα λακτίσματα. Περίμενα ένα εύλογο διάστημα μήπως υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, επειδή όμως δεν έγινε αυτό ματαίωσα οριστικά τον αγώνα».

Οι δύο ομάδες ενημερώθηκαν από την διοργανώτρια αρχή, ότι ο αγώνας για την 26η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί σε ημέρα και ώρα που θα οριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε το βίντεο:

«Ντόπες» από Αλαφούζο

16/03/2013
 Ψυχολογική και… οικονομική ώθηση έδωσε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος μετά την τελευταία προπόνηση εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

«Ντόπες» από Αλαφούζο
Έξτρα πριμ για την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη δεσμεύτηκε πως θα δώσει ο Γιάννης Αλαφούζος στους παίκτες του Παναθηναϊκού, στους οποίους μίλησε μετά την τελευταία προπόνηση εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19:30). Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν τη δουλειά τους.

«Αναγνωρίζω ότι βιώνετε μία δύσκολη σεζόν και προσπαθείτε να βοηθήσετε τον Παναθηναϊκό κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ξέρω τις προσπάθειες που καταβάλετε. Έχετε κατανοήσει πόσο σημαντική είναι για την ΠΑΕ η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η νίκη στο παιχνίδι που έχουμε στην Τούμπα, θα μας δώσει μεγάλη ώθηση ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας», είπε ενώπιον των παικτών και του τεχνικού τιμ.

«Η παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη θα ωφελήσει και εσάς. Θα λάβετε ένα έξτρα πριμ εφόσον πετύχετε, προκειμένου να αναγνωριστεί με αυτό τον τρόπο η συμβολή σας. Όσοι είστε εδώ, έχετε την εμπιστοσύνη μας. Σας θεωρούν αουτσάιντερ για την Τούμπα, αλλά εσείς μπορείτε να αποδείξτε την αξίας σας. Έχετε δείξει ότι είστε καλύτεροι και είναι στο χέρια σας να το επαναλάβετε», πρόσθεσε.

Τα ‘ψαλαν στο Δώνη λόγω Γκαρσία

16/03/2013
 Στο στόχαστρο των οπαδών του ΠΑΟΚ βρέθηκε κατά την άφιξή του στην Τούμπα ο Γιώργος Δώνης, τον οποίο θεωρούν ...υπεύθυνο για την διαφαινόμενη φυγή του Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα.

Τα ‘ψαλαν στο Δώνη λόγω Γκαρσία
Χωρίς την απαιτούμενη ηρεμία πριν από ένα ντέρμπι, ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αυριανή κόντρα με τον Παναθηναϊκό.

Αιτία το νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τον Γκαρσία, που μοιάζει αποφασισμένος να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα.

Οι οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά» δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα τελειώσει έτσι η καριέρα του Ουρουγουανού και «χρεώνουν» την διαφαινόμενη φυγή του έμπειρου άσου στον Γιώργο Δώνη.

Κατά την άφιξή του στην Τούμπα, για την τελευταία προπόνηση (ξεκίνησε στις 16:00), πριν το ντέρμπι, o Έλληνας τεχνικός δέχθηκε λεκτική επίθεση από περίπου 50 οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο και ...απαίτησαν να απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας.

Την ίδια ώρα, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έδωσε το "παρών" στην προπόνηση, καθώς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σίλντενφελντ: «Δύσκολο έργο με ΠΑΟ»

16/03/2013
 Προετοιμασμένος για ένα δύσκολο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Σίλντενφελντ: «Δύσκολο έργο με ΠΑΟ»
Στο περιθώριο της βράβευσής του, ως MVP της 25ης αγωνιστικής, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ αναφέρθηκε στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

«Μπορεί να μην είναι στην καλύτερή του κατάσταση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα έχουμε δύσκολο έργο αύριο. Ομως το γεμάτο γήπεδο θα δουλεύει υπέρ μας για να κερδίσουμε και να λύσουμε τα ερωτηματικά που υπάρχουν για τα πλέι οφ», δήλωσε ο Κροάτης στόπερ.

Αναλυτικά, όσα είπε:


«Με αυτό το βραβείο ξέρω πώς πρέπει να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην ομάδα, αν και πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να πήγαινε αυτό το βραβείο από τον κόσμο σε όλη την ομάδα, η οποία πήρε μια δύσκολη νίκη παίζοντας με εννέα παίκτες. Πάντως είμαι χαρούμενος που με επιβραβεύουν και ‘μένα με ένα βραβείο, μια και φαίνεται ότι αρέσει στον κόσμο ο τρόπος με τον οποίο βοηθάω την ομάδα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Αποδεικνύουν ότι αγαπούν την ομάδα, μια και μας δίνουν τόσα πολλά βραβεία. Τους αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού κι η αξία μας».

Για το στάδιο προσαρμογής του: «Οταν έρχεσαι σε μια νέα ομάδα δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς γρήγορα, όμως παιχνίδι με το παιχνίδι βρισκόμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Γίνεται καλή δουλειά κι ο χρόνος λειτουργεί προς όφελός μας για να δείξουμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αντίπαλο, τον οποίο έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Μπορεί να μην είναι στην καλύτερή του κατάσταση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα έχουμε δύσκολο έργο αύριο. Ομως το γεμάτο γήπεδο θα δουλεύει υπέρ μας για να κερδίσουμε και να λύσουμε τα ερωτηματικά που υπάρχουν για τα πλέι οφ».

Με γκρίνια στο ντέρμπι

16/03/2013
 Υπό αντίξοες συνθήκες λόγω του θέματος που προέκυψε με τον Γκαρσία και με αποδοκιμασίες οπαδών προς τον Δώνη πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με γκρίνια στο ντέρμπι
Η προπόνηση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερος οιωνούς, αφού περίπου 50 φίλοι του ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν τον Γιώργο Δώνη όχι με τις καλύτερες προθέσεις και εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο την αντίδρασή τους στο πώς χειρίσθηκε το θέμα με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ίδιος ο Ουρουγουανός δεν βρέθηκε καν στην Τούμπα καθώς είχε ειδοποιήσει πως δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση και ίσως η απουσία του να λειτούργησε ευεργετικά…

Για να επιστρέψουμε στα της προπόνησης τώρα, οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή ακολούθησαν πρόγραμμα σωματικής αποφόρτισης που περιείχε προθέρμανση και ολιγόλεπτο διπλό στο μισό γήπεδο. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Κατσικάς και Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο του Δώνη για την ενδεκάδα του ντέρμπι και με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Σαλπιγγίδη και Σταφυλλίδη, τα πράγματα μοιάζουν να έχουν ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ιτάνζ, με τους Σίλντενφελντ και Κατσουράνης να καλύπτουν τις θέσεις των δύο στόπερ. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Λίνο. Στο 4-4-1-1 στο οποίο καταλήγει ο Δώνης οι Κάτσε και Λάζαρ θα παίξουν στα χαφ και στις πτέρυγες οι Ολίσε και Καμαρά. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, που θα είναι ο Αθανασιάδης, θα παίξει ο… «πολυθεσίτης» Λίαμ Λόρενς.

Να συνεχίσει… έτσι

16/03/2013
 Μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου, ο Πανιώνιος θέλει ένα ακόμα τρίποντο, αυτή τη φορά στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά. Τρεις απουσίες για τον Παναγόπουλο.

Να συνεχίσει… έτσι
Με τρεις απουσίες θα ταξιδέψει στα Χανιά ο Πανιώνιος για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Κώστας Παναγόπουλος δεν υπολογίζει τον Σάμαρη, ο οποίος είναι τιμωρημένος αλλά και τους Ανδράλα που είναι τραυματία και Ντούνη, ο οποίος έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο νεαρός τεχνικός στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Θέμης Κουλουχέρης θα είναι δίπλα στον Νίκο Παντίδο στο κέντρο της άμυνας και εκτός ο Τάσος Αυλωνίτης. Από την πλευρά τους, ο Αμίρης Κούρντι και ο Αλέξανδρος Κούρος διατηρήθηκαν στα άκρα.

Στον άξονα, ο Στάθης Ρόκας ήταν ο ένας αμυντικός χαφ, αντί του Δημήτρη Τόσκα, με τον Φανούρη Γουνδουλάκη να είναι στο πλευρό του. Τη θέση του επιτελικού μέσου πήρε ο Κώστας Μενδρινός. Οι Δημήτρης Κολοβός, Χρήστος Αραβίδης ήταν τα δύο εξτρέμ και ο Λεωνίδας Καμπάνταης αποτέλεσε τον επιθετικό κορυφής.

Η αποστολή: Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Γανωτής, Ρόκας, Παναγιωτούδης, Μπούζας, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Κολοβός, Αραβίδης, Οκόγιε, Καμπάνταης.

Φούντωσε η μάχη

16/03/2013
 Μετά την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας φούντωσε ακόμη περισσότερο η μάχη της παραμονής με κάποιες ομάδες να νιώθουν τη… ζέστη πιο πολύ από τις υπόλοιπες.

Φούντωσε η μάχη
Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ με το 2-0 επί του Άρη έκανε βήμα εισόδου στα πλέι οφ, αφήνοντας τους «κίτρινους» να καρδιοχτυπούν ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας που έχουν μπροστά τους για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ανακατατάξεις και διαφοροποιήσεις στις πιθανότητες που έχουν για να σώσουν την παρτίδα υπήρξαν και μετά το 2-1 της ΑΕΚ επί της Βέροιας και το ισόπαλο 1-1 μεταξύ Λεβαδειακού και ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/03

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 1-1

Αν και δεν υπήρξε νικητής, το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Λεβαδειακό και ΟΦΗ δίνει και στους δύο από ένα βαθμό και… ανάσα ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. 


ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-0

Δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ βρίσκεται ο ΠΑΣ, που επικράτησε 2-0 του Άρη! Παραμένουν σε δύσκολη θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή οι «κίτρινοι» που είχαν τρία δοκάρια! 


ΑΕΚ-Βέροια 2-1
Ούτε ατυχίες. Ούτε αναγκαστικές αλλαγές. Ούτε σοκ σαν την ισοφάριση του Ολαϊτάν! Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει την ΑΕΚ! Και τίποτα δεν της παίρνει την τύχη απ’ τα χέρια μετά το 2-1 επί της Βέροιας!


Κυριακή 17/03
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Κέρκυρα-Ολυμπιακός (17:15)
Πλατανιάς-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (19:30)

Δεύτερα 18/03
Πανθρακικός-Ξάνθη (19:30)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:

Σάββατο 30/03
Άρης-Πανθρακικός (17:15)
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς (19:30)

Κυριακή 31/03
Skoda Ξάνθη-Ατρόμητος (15:00)
Βέροια-Κέρκυρα (17:15)
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30)

Δεύτερα 1/04
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (19:30)

Preview: Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 1)

17/03/2013
 Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης με φόντο ένα τρίποντο που θα βάλει φωτιά στη μάχη των πλέι οφ.

Preview: Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 1)
Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και ψάχνει ένα τρίποντο για να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι των πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες, μετά την πρόκριση τους στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, θέλουν να παραμείνουν και στην δεύτερη θέση.
Ατρόμητος:

Νίκη... ανάσα (κυρίως ψυχολογική) ψάχνει ο Ατρόμητος, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή. Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει προβλήματα τραυματισμών να αντιμετωπίσει. Έτσι, συμπεριλαμβάνει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ενώ άφησε εκτός του Παναγιώτη Μπάλλα, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει όμως κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ράντμαν. Ο Σκόδνρας δεξιά, ο Γιαννούλης αριστερά και οι Ταυλαρίδης και Φυτανίδης στο κέντρο της άμυνας. Οι Ιγκλέσιας και Δημούτσος θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ οι Μπρίτο, Επστάιν και Ουντότζι πίσω από τον Μάντζιο.

Η αποστολή: Ράντμαν, Μανόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Επστάιν, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Σκόνδρας, Μπρίτο, Καραμάνος, Καραγκούνης, Ουντόζι, Κούτσι, Μάντζιος, Ναπολεόνι.

Αστέρας Τρίπολης:

Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία οι Αρκάδες θα φιλοξενηθούν στην έδρα του Ατρομήτου (17/3, 15:00).

Ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Τσιώλης, θα έχει στη διάθεσή του τον Εμάνουελ Περόνε, ενώ στην αποστολή των Αρκάδων δεν συμπεριλήφθηκαν οι Φούλοπ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Έγκον και Μπακασέτας..

Η αποστολή του Αστέρα θα ταξιδέψει στην Αθήνα με 19 παίκτες, οι οποίοι είναι οι εξής: Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Σέττι, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Κάφα, Καλαντζής, Λένσε, Περόνε.

Preview: Πλατανιάς-Πανιώνιος (17:15, Novasports1)

17/03/2013
 Νίκη για να ξεμπλέξουν (σχεδόν) οριστικά θέλουν και οι δύο ομάδες. Ο Πλατανιάς υποδέχεται στα Περιβόλια τον Πανιώνιο για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Preview: Πλατανιάς-Πανιώνιος (17:15, Novasports1)
Την βαθμολογική ανάσα που θα τους δώσει την δυνατότητα να σιγουρέψουν την παραμονή ψάχνουν αμφότεροι.

Ο Πλατανιάς υποδέχεται τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους Νεοσμυρνιώτες να είναι δεδομένα πιο ήρεμοι (βαθμολογικά).

Πλατανιάς

Μετά την ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αστέρα Τρίπολης, όλοι στον Πλατανιά θέλουν το τρίποντο, το οποίο θα τους δώσει μεγάλη ανάσα και περισσότερη σιγουριά για παραμονή.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είδε με ικανοποίηση τον Ηλία Αναστασάκο να ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή για το ματς με τον Πανιώνιο.

Ωστόσο έχει άλλα προβλήματα τα οποία καλείται να λύσει. Πιο συγκεκριμένα, εκτός έμεινε ο Μαρσέλο Λαμπάρθε, λόγω απρόοπτου προβλήματος στον τετρακέφαλο, καθώς και οι τραυματίες Γκονζάλες, Μαραγκουδάκης και Καστέλς.

Αναλυτικά, η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γιάννου, Δέντσας, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Μιρτσέτα, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Ποτουρίδης, Στόλερ, Τέτε, Τζανής, Τσιντί.

Πανιώνιος

Με τρεις απουσίες ταξιδεύει στα Χανιά ο Πανιώνιος, όπου θέλει να βάλει... σφραγίδα παραμονής στην Σούπερ Λίγκα. Ο Κώστας Παναγόπουλος δεν υπολογίζει τον Σάμαρη, ο οποίος είναι τιμωρημένος, τον Ανδράλα που είναι τραυματίας, καθώς και τον Ντούνη, ο οποίος έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο νεαρός τεχνικός στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Θέμης Κουλουχέρης θα είναι δίπλα στον Νίκο Παντίδο στο κέντρο της άμυνας και εκτός ο Τάσος Αυλωνίτης. Από την πλευρά τους, ο Αμίρης Κούρντι και ο Αλέξανδρος Κούρος διατηρήθηκαν στα άκρα.

Στον άξονα, ο Στάθης Ρόκας ήταν ο ένας αμυντικός χαφ, αντί του Δημήτρη Τόσκα, με τον Φανούρη Γουνδουλάκη να είναι στο πλευρό του. Τη θέση του επιτελικού μέσου πήρε ο Κώστας Μενδρινός. Οι Δημήτρης Κολοβός, Χρήστος Αραβίδης ήταν τα δύο εξτρέμ και ο Λεωνίδας Καμπάνταης αποτέλεσε τον επιθετικό κορυφής.

Η αποστολή του Πανιωνίου: Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Γανωτής, Ρόκας, Παναγιωτούδης, Μπούζας, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Κολοβός, Αραβίδης, Οκόγιε, Καμπάνταης.

Preview: Κέρκυρα-Ολυμπιακός (17:15, Novasports 2)

17/03/2013
 Η Κέρκυρα υποδέχεται τον Ολυμπιακό, σε ματς για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε live από το control room του sport-fm.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Preview: Κέρκυρα-Ολυμπιακός (17:15, Novasports 2)
Ο Ολυμπιακός και μαθηματικά πρωταθλητής κι από την άλλη η Κέρκυρα, με την πλάτη στον τοίχο και με το ενάμιση πόδι στην Football League, αναμετρώνται στο νησί των Φαιάκων, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

ΚΕΡΚΥΡΑ:

Η Κέρκυρα διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Και απέναντι στον Ολυμπιακό το έργο της γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για θετικό αποτέλεσμα.

Οι Φαίακες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, με τον Αρμένη να τίθεται εκτός λόγω ίωσης. Ο Γιάννης Παπακώστας δεν υπολογίζει ακόμη στους Έντερ, Γκέσιο, Ηλιάδη (τιμωρημένοι), Μπουκουβάλα, Γιάντση (τραυματίες) και Ζουμπουλάκη (ανέτοιμος).

Η αποστολή: Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Αθανασίου, Πετρούσης, Βενέτης, Τσουμάνης, Σταμογιάννος, Κρητικός, Στάμου, Αγρίτης, Λεόν, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Σκέμπης, Βασιλόγιαννης, Σίμωσης, Μοσχάκης, Ντινιωτάκης, Λάμπρου, Γκούμας.

Η αποστολή: Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Αθανασίου, Πετρούσης, Βενέτης, Τσουμάνης, Σταμογιάννος, Κρητικός, Στάμου, Αγρίτης, Λεόν, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Σκέμπης, Βασιλόγιαννης, Σίμωσης, Μοσχάκης, Ντινιωτάκης, Λάμπρου, Γκούμας.

ΟΣΦΠ:

Θερμής υποδοχής έτυχε η αποστολή του Ολυμπιακού κατά την άφιξή της στο νησί της Κέρκυρας. Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλος στο επίκεντρο μετά την δυναμική επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, γνώρισαν την αποθέωση από περίπου 200 οπαδούς των «ερυθρολεύκων», που μολονότι έχουν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο θέλουν να κλείσουν τη σεζόν μόνο με νίκες.

Η δυναμικότητα του αντιπάλου δίνει την ευκαιρία στον Ισπανό τεχνικό, να δώσει ευκαιρίες (Λυκογιάννης, Φετφατζίδης) και να φρεσκάρει την ενδεκάδα (Φουστέρ βασικός). Στην Αθήνα έμειναν οι Γκρέκο, Ιμπαγάσα (τραυματίες), Χολέμπας (προφυλάσσεται), Ντιακιτέ, Πάντελιτς, Πίνο (εκτός πλάνων).

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Μέγιερι, αριστερά στην άμυνα ο Λυκογιάννης, δεξιά ο Παπάζογλου, στόπερ οι Παπαδόπουλος, Μανωλάς (ή Σιόβας), στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μοδέστο, Μανιάτης, πιο μπροστά τους ο Φουστέρ, στα άκρα οι Αμπντούν, Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ.

Η αποστολή: Μέγιερι, Κάρολ, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σιόβας, Βλαχοδήμος.

Preview: ΠΑΟΚ-ΠΑΟ (19:30, Novasports 1)

17/03/2013
 Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες είναι αυτό μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Το άδοξο «αντίο» του Γκαρσία και η πρώτη φορά του Κατσουράνη κόντρα στο «τριφύλλι» δημιουργούν ειδικές συνθήκες στην Τούμπα.

Preview: ΠΑΟΚ-ΠΑΟ (19:30, Novasports 1)
Και οι δύο ομάδες –όπως είναι φυσικό- ψάχνουν τη νίκη για λόγους που ξεπερνούν το… παραδοσιακό γόητρο ενός ντέρμπι ή την κλασική κόντρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η μαγική λέξη ή μαγικές λέξεις για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι «πλέι οφ», αφού από τη μία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει τη δεύτερη θέση και για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για να μπει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και από την άλλη οι «πράσινοι» ψάχνουν να «κλειδώσουν» τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Τα τελευταία νέα των «μονομάχων»:

ΠΑΟΚ

Υπό αντίξοες συνθήκες λόγω του θέματος που προέκυψε με τον Γκαρσία και με αποδοκιμασίες οπαδών προς τον Δώνη πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η προπόνηση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερος οιωνούς, αφού περίπου 50 φίλοι του ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν τον Γιώργο Δώνη όχι με τις καλύτερες προθέσεις και εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο την αντίδρασή τους στο πώς χειρίσθηκε το θέμα με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ίδιος ο Ουρουγουανός δεν βρέθηκε καν στην Τούμπα καθώς είχε ειδοποιήσει πως δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση και ίσως η απουσία του να λειτούργησε ευεργετικά…

Για να επιστρέψουμε στα της προπόνησης τώρα, οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή ακολούθησαν πρόγραμμα σωματικής αποφόρτισης που περιείχε προθέρμανση και ολιγόλεπτο διπλό στο μισό γήπεδο. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Κατσικάς και Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο του Δώνη για την ενδεκάδα του ντέρμπι και με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Σαλπιγγίδη και Σταφυλλίδη, τα πράγματα μοιάζουν να έχουν ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ιτάνζ, με τους Σίλντενφελντ και Κατσουράνης να καλύπτουν τις θέσεις των δύο στόπερ. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Λίνο. Στο 4-4-1-1 στο οποίο καταλήγει ο Δώνης οι Κάτσε και Λάζαρ θα παίξουν στα χαφ και στις πτέρυγες οι Ολίσε και Καμαρά. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, που θα είναι ο Αθανασιάδης, θα παίξει ο… «πολυθεσίτης» Λίαμ Λόρενς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ετοιμάζει εκπλήξεις ή πρόκειται για απλές σκέψεις; Σε κάθε περίπτωση, ο Φάμπρι έκανε νέες δοκιμές το πρωί του Σαββάτου στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού εν όψει της αναμέτρησης της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19:30). Ο Ισπανός προπονητής δοκίμασε στο 4-3-3 τον Σπύρο Φουρλάνο αντί του Γιοχέι Καζιγιάμα σαν αριστερό εσωτερικό μέσο, αλλά και τον Γιοκίν Εσπάρθα στη θέση του Χάρη Μαυρία ως αριστερό εξτρέμ.

Στις άλλες θέσεις δεν υπήρχαν εκπλήξεις. Ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα, οι Μπουμσόνγκ και Πίντο στόπερ, ο Μαρίνος αριστερό μπακ, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί, ο Σο αμυντικό χαφ, με τον Ζέκα δεξιό εσωτερικό μέσο και μπροστά του τον Σισοκό, ενώ ο Φιγκερόα ήταν σέντερ φορ.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Βιτόλο, ο τραυματίας Σεϊταρίδης, οι ανέτοιμοι Τοτσέ και Κουίνσι, ο Μπαρμπαρούσης που αναχώρησε για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και οι νεαροί Ταμπάκης, Αποστολόπουλος, Χουχούμης, Κουσίδης, Δώνης και Μαρινάκης.

«Δεν ήμασταν στη μέρα μας»

16/03/2013
 Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν έψαξε δικαιολογίες για την ήττα του Άρη με σκορ 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Δεν ήμασταν στη μέρα μας»
Στην γκίνια του Άρη στην τελική προσπάθεια, απέδωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στους "Ζωσιμάδες". «Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά ήμασταν άτυχοι. Φάνηκε ότι δεν είμαστε στη μέρα μας», τόνισε ο τεχνικός των "κίτρινων".

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:


«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε. Στεναχωρήσαμε και τον κόσμο μας. Θέλαμε μια εκτός έδρας νίκη για να δώσουμε συνέχεια στη νίκη επί του Λεβαδειακού. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά ήμασταν άτυχοι στο δοκάρι του Αγκάνθο στο φάουλ και εκεί που ελέγχαμε τον αγώνα, έγινε ένα λάθος μακριά από την εστία μας και από το πουθενά ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα. Μετά ξέραμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Συνεχίσαμε να το πιστεύουμε, είπαμε να είμαστε ήρεμοι. Σταθήκαμε ξανά άτυχοι στο δεύτερο δοκάρι του Αγκάνθο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο μέρος είπαμε να μπούμε όπως στην αρχή, να ισοφαρίσουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Στην αντεπίθεση ο ΠΑΣ σημείωσε το 2-0, προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά η μπάλα πάλι δε μας έκανε το χατίρι. Στο τρίτο δοκάρι τελείωσαν όλα. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να κρατήσουμε τον ΑΡΗ στην κατηγορία».

Για τη φάση του 63ου λεπτού και το πέναλτι το οποίο ζήτησαν οι «κίτρινοι»: «Ο Γιαννιώτας λέει ότι του έβαλε το πόδι, εγώ ήμουν μακριά. Να μη σταθούμε σ’ αυτή τη φάση. Φάνηκε ότι δεν είμαστε στη μέρα μας. Αν δείτε, και στα τρία δοκάρια η μπάλα πάει προς τα έξω, αντί προς τα μέσα. Νομίζω ότι και τα δύο γκολ που δεχτήκαμε είναι ανεπίτρεπτα για ομάδες που έχουν στόχο σαν τον δικό μας. Αν δε θέλει η μπάλα… Και εμείς όμως έπρεπε να είμαστε αποφασιστικοί, να μην επιτρέψουμε τέτοιες φάσεις».

Για την δύσκολη συνέχεια: «Εμείς πρέπει να κοιτάμε τα δικά μας αποτελέσματα, αν και εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να κοιτάμε και τους άλλους. Να σταματήσουμε τις υποσχέσεις. Να σταματήσουμε να μιλάμε. Στα λόγια δεν κάνεις τίποτα. Πράξεις χρειάζονται».

Δερμιτζάκης: «Βαθμολογίας και ψυχολογίας…»

16/03/2013
 Κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη δεν θέλει να σκέφτεται ο Παύλος Δερμιτζάκης ενόψει της αναμέτρησης του Πανθρακικού με την Ξάνθη.

Δερμιτζάκης: «Βαθμολογίας και ψυχολογίας…»
Το παιχνίδι με την Ξάνθη, πρέπει να έχει μόνο θετικό πρόσημο για τον Πανθρακικό, σύμφωνα με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova για το… «Έλ Θράκικο» αλλά και για το πώς περιμένει την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: «Είναι ένα ντέρμπι και αυτό που προέχει είναι οι τρεις βαθμοί για να είμαστε μέσα στο στόχο μας που είναι η παραμονή. Είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες και ο κόσμος θέλει πολύ τη νίκη. Θέλουμε το τρίποντο γιατί εδώ και τρία παιχνίδια έχουμε κολλήσει στους 26 βαθμούς. Σίγουρα αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά ώστε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να μπορέσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος: «Είναι μία ιδιαίτερη και ιστορική στιγμή για την ομάδα. Πρώτη φορά ο Πανθρακικός βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδας του Κυπέλλου και αυτό βοηθάει τα παιδιά ψυχολογικά».

Για τη φτωχή βαθμολογική συγκομιδή στα τελευταία παιχνίδια: «Μας προβληματίζει πάρα πολύ αλλά θα μας προβλημάτιζε περισσότερο εάν η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε αγωνιστικά. Θεωρώ ότι στα περισσότερα παιχνίδια είχε δείξει μία πολύ καλή αγωνιστική εικόνα αλλά δεν πήραμε αυτό που μας αντιστοιχούσε. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς αλλά και με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν πολύ τη βαθμολογία της ομάδας μας».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση με την Ξάνθη: «Σε αυτό το παιχνίδι θα παίξει σημαντικό ρόλο το πάθος, η ψυχή και η καρδιά και αυτός που θα θέλει περισσότερο το ματς. Θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο με καθαρό μυαλό για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη».

Για το πώς περιμένει την Ξάνθη: «Η Ξάνθη έχει το πλεονέκτημα ότι είναι βαθμολογικά άνετη. Σίγουρα είναι μία ομάδα που εκτός έδρας είναι πολύ καλή και παίρνει αποτελέσματα αλλά εμείς έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο, αυτό της επιβίωσης και παραμονής στην κατηγορία».

Για τις απουσίες της ομάδας του: «Σίγουρα θα είναι απών ο Αντώνης Λαδάκης που τον περιμένουμε νε επιστέψει στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά όλοι οι άλλοι θα είναι έτοιμοι για αυτή τη μάχη».

Για την παρουσία του κόσμου: «Έχουμε ανάγκη την έντονη παρουσία του κόσμου και ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι περιμένουμε να μας στηρίξει ο κόσμος όσο περισσότερο μπορεί. Προσπαθούμε μόνοι μας να φτιάξουμε την ψυχολογία για τέτοιου είδους παιχνίδια και πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλά».

Ίλιτς: «Νικήσαμε δίκαια»

16/03/2013
 Στην πολύ καλή απόδοση που έπιασε η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, στάθηκε μετά τη νίκη επί του Άρη, ο Μπράνα Ίλιτς.

Ίλιτς: «Νικήσαμε δίκαια»
Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 του Άρη και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Μπράνα Ίλιτς μετά το παιχνίδι δήλωσε: «Απ' την αρχή ξέραμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι και πόσο σημαντικοί θα ήταν οι βαθμοί για την ομάδα μου. Καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ πρώτοι και μετά δεν ήταν πολύ δύσκολο να βάλουμε άλλο ένα γκολ και να πάρουμε τη νίκη.

Ο Άρης είχε τρία δοκάρια αλλά δεν ήταν μόνο η τύχη που εμπόδισε τον Άρη. Ήμασταν πολύ καλοί, πιάσαμε καλή απόδοση και πήραμε δίκαια αυτή τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος και να πάρουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια και να μπούμε στα πλεί οφ»
.

Ικανοποιημένος ο Πετράκης

16/03/2013
 Ευχαριστημένος από την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Λεβαδειακό αλλά και τον ένα βαθμό που πήρε η ομάδα της Κρήτης με το εκτός έδρας 1-1 ήταν μετά το ματς ο Γιάννης Πετράκης.

Ικανοποιημένος ο Πετράκης
Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλώντας μετά το παιχνίδι τόνισε πως η ομάδα κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει το ματς, ενώ για τη μάχη της παραμονής πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια νίκη ώστε να αποφύγουν τα… μπερδέματα οι Ηρακλειώτες.

Αναλυτικά:

«Όλοι ξέρουμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Είμαστε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όμως είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά από μας. Δεν είχαμε καλή εικόνα στο πρώτο μέρος. Μετά όμως ισορροπήσαμε και ελέγξαμε το παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο κ. Πετράκης, ο οποίος μίλησε και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Έχουμε βελτιωθεί σαν ομάδα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι που ήταν και το πρόβλημα μας. Το μυαλό μας τώρα είναι στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς της νίκης για να ξεφύγουμε για τα καλά».

«Για την τιμή, τη φανέλα και το όνειρό μας»

16/03/2013
 Περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του και τη νίκη με σκορ 2-0 επί του Άρη, που κράτησε τον ΠΑΣ σε τροχιά πλέι οφ, εμφανίστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Για την τιμή, τη φανέλα και το όνειρό μας»
Δηλώσεις με νόημα έκανε ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στους "Ζωσιμάδες". Ο Έλληνας τεχνικός αποθέωσε τους παίκτες του, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του, να πετύχουν τον στόχο της παραμονής οι Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά, όσα είπε:


«Σήμερα δεν θέλω να πω πολλά για την τακτική και το πως πήγε το ματς. Αυτή η νίκη ανήκει εξ' ολοκλήρου σ' αυτούς τους γίγαντες που έχω εκεί στα αποδυτήριά μου και οι οποίοι ματώνουν στους βούρκους.

Σήμερα παίξαμε για την τιμή μας, για τη φανέλα μας και για το όνειρό μας. Τα παιδιά κυνήγησαν με ένταση και πάθος το ματς από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με το πάθος τους έκλεισαν πολλά στόματα σήμερα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που κάνουμε. Έχουμε ακόμα 4 τελικούς μπροστά μας.

Η νίκη ήρθε σε καλή στιγμή γιατί διακόπτεται το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι όταν γυρίσουμε από το ρεπό η ψυχολογία και οι συνθήκες θα είναι οι κατάλληλες.

Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Θα ήθελα να μείνει, γιατί τον χρειάζεται η κατηγορία».

 

Ο φασιστικός χαιρετισμός του Κατίδη…

Με προτεταμένο το δεξί του χέρι -κίνηση που παραπέμπει σε φασιστικό χαιρετισμό- επέλεξε να πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Κατίδης κατά της Βέροιας.

Ο φασιστικός χαιρετισμός του Κατίδη…
Ο Κατίδης σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο 2-1 της ΑΕΚ επί της Βέροιας και αμέσως έτρεξε προς την κερκίδα των οπαδών της «Ένωσης» και προχώρησε σε μια κίνηση που θα συζητηθεί.

Αφού έβγαλε τη φανέλα του κι έδειξε προς τον κόσμο, στάθηκε σε θέση προσοχής και ύψωσε το δεξί του χέρι, σε μια κίνηση που παραπέμπει ευθέως σε φασιστικό και ναζιστικό χαιρετισμό.

Έγινε από άγνοια; Έγινε επειδή ακριβώς αυτό ήθελε να κάνει;

Ουδείς πέραν του ίδιου είναι σε θέση να γνωρίζει και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε την ερμηνεία που θα δώσει…

Ίσως στο τέλος ακούσουμε πως πρόκειται για απαξιωτική κίνηση προς την εξέδρα που ήδη είχε αρχίσει τη μουρμούρα εναντίον του.

Όποιο κι ήταν το κίνητρό του, το γεγονός πως ο Κατίδης έκανε τη συγκεκριμένη χειρονομία όχι μία αλλά δύο φορές δείχνει πως ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ήθελε πολύ να περάσει το όποιο μήνυμά του...

Τζαβέλλας: «Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι τον Κατίδη»

16/03/2013
Εμφανώς εκνευρισμένος από τον τρόπο που πανηγύρισε ο Γιώργος Κατίδης το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ απέναντι στη Βέροια, είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Τζαβέλλας: «Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι τον Κατίδη»
Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός έγραψε, σχετικά με τον φασιστικό χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ, στον λογαριασμό του στο twitter:

Original: «Το παιδάκι αυτό δεν ανήκει στην ΑΕΚ»

17/03/2013
 Σκληρή ανακοίνωση κατά του Γιώργου Κατίδη εξέδωσε η Original 21 καλώντας τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ να «τελειώσει» τον παίκτη, ειδάλλως θα… πάρει μέτρα.

Original: «Το παιδάκι αυτό δεν ανήκει στην ΑΕΚ»
Ο φασιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη εξόργισε την Original 21 που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του ποδοσφαιριστή και με ανακοίνωσή της απαιτεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ να τον τελειώσει από την ΑΕΚ. Αφήνει να εννοηθεί, δε, πως αν δεν το πράξουν αυτό οι διοικούντες, θα το… διευθετήσουν μόνοι τους.

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση:


«Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα , ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε...

Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών!

Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά!
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας!
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο!
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !

ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !

"Διοικούντες", από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ !
Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα !

ΥΓ. Πραγματικά, από ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες;
...ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη;
Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ....
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ!

ΥΓ2. Το θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας!
Γι αυτό λοιπόν όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά από υποδείξεις . Δεν τις χρειαζόμαστε!».

ΔΗΜΑΡ κατά Κατίδη

16/03/2013
 Ο σάλος που έχει δημιουργηθεί με τον φασιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη, ανάγκασε την ΔΗΜΑΡ να βγάλει ανακοίνωση για το περιστατικό.

ΔΗΜΑΡ κατά Κατίδη
Ανακοίνωση κατά του Γιώργου Κατίδη και του φασιστικού πανηγυρισμού του στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, η οποία κάλεσε τα αρμόδια όργανα να παρέμβουν και να υπάρξουν κυρώσεις για την ενέργεια του άσου της «Ένωσης».

«Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά». Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τα... σκαμπανεβάσματα της Χρυσής Αυγής!

 17/03/2013 - 02:48
Τα... σκαμπανεβάσματα της Χρυσής Αυγής! Ανακοίνωση για τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως πρόκειται για... ελληνικό χαιρετισμό, ωστόσο έπειτα από λίγο την «κατέβασε» από τον ιστότοπό της. Άραγε ντρέπονται και οι ίδιοι;
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος αναφέρεται πως ο άσος της Ένωσης χαιρέτισε εθνικιστικά, κάνοντας λόγο για εθνική αφύπνιση που ξεσηκώνει τα πλήθη. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως έπειτα από περίπου μισή ώρα, η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν υπήρχε πια στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής!
Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης πέτυχε σήμερα το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Κατά τον πανηγυρισμό του για την επίτευξη του τέρματος χαιρέτισε Εθνικιστικά προς τους φιλάθλους της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που άρχισαν ήδη να μιλούν για ρατσιστικές προκλήσεις και άλλα διάφορα… Ο ίδιος εξήγησε πως το έκανε για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τον πανηγυρισμό μου, είχαμε μια συνομιλία με τους συμπαίκτες μου και θέλαμε να σηκώσουμε τον κόσμο όρθιο. Για αυτό επέλεξα τη συγκεκριμένη κίνηση που έχουμε δει όλοι από τη Χρυσή Αυγή».Για την ιστορία επαναλαμβάνουμε πως ο συγκεκριμένος χαιρετισμός είναι ο Ελληνικός χαιρετισμός που είχε καθιερώσει επισήμως το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, το οποίο είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και χρησιμοποιείται από τους Εθνικιστές ανά την υφήλιο. Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε με τον νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή πως όντως είναι ένας χαιρετισμός εθνικής αφύπνισης που ξεσηκώνει τα πλήθη».

Η μούντζα έφερε 6 αγωνιστικές, ο ναζί χαιρετισμός πόσες;

 17/03/2013
Η μούντζα έφερε 6 αγωνιστικές, ο ναζί χαιρετισμός πόσες; Ο Γιώργος Κατίδης έχει ήδη ζητήσει συγνώμη για τον ναζιστικό χαιρετισμό του στον πανηγυρισμό του μετά το τέρμα που πέτυχε, ωστόσο, ακόμα και συναθλητές του, δεν έχουν πειστεί από τις δηλώσεις του. Δείτε τι γράφουν...
Κατακραυγή από συναδέλφους του επαγγελματίες αθλητές έχει προκαλέσει ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια.
Ο αριστερός μπακ της Εθνικής ομάδας και άσος της Μονακό Γιώργος Τζαβέλλας έγραψε στο twitter: "Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α, ρε Ελλαδίτσα. Κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας. Κρίμα!".
Τα νέα ταξίδεψαν γρήγορα και στην Ισπανία όπου ζει και εργάζεται ο Ελληνας μπασκετμπολίστας Μανόλης Παπαμακάριος. Ιδού το χαρακτηριστικό σχόλιό του στο twitter: "Μούντζα Σαλπιγγίδη 6 αγωνιστικές. Χαιρετισμός ναζί Κατίδη πόσο; Ρε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας..."
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος είπε: "Τουλάχιστον στο χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλα να μείνει λεκές στην ιστορία..."
Και το ερώτημα που προκύπτει μετά τις τοποθετήσεις των αθλητών είναι, στην ουσία αυτό που θέτει και ο Μανόλας Παπαμακάριος. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για μια μούντζα και μάλιστα... λάιτ, τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές. Ο Γιώργος Κατίδης, για τον ναζιστικό χαιρετισμό, με πόσες πρέπει να τιμωρηθεί;
Άραγε τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, έχουν προβλέψει ποινές για τέτοιες περιπτώσεις ή το θέμα θα περάσει στα... ψηλά και θα γλυτώσουν όλοι με συστάσεις και οδηγίες;
Μπορεί ο Γιώργος Κατίδης πλέον να έχει... αγχωθεί για την καριέρα του, ωστόσο αυτό, θα έπρεπε να το σκεφτεί νωρίτερα. Τα λάθη πρέπει να πληρώνονται.

Κατίδης: «Συγγνώμη, δεν ήξερα τι σημαίνει»

16/03/2013
 Άγνοια για τη σημασία του πανηγυρισμού του, δήλωσε ο Γιώργος Κατίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM αμέσως μετά την αναμέτρηση με την Βέροια, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ. Ακούστε το ηχητικό

Κατίδης: «Συγγνώμη, δεν ήξερα τι σημαίνει»
Συγγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ και άγνοια για τη σημασία του πανηγυρισμού του στο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βέροια, δήλωσε ο Γιώργος Κατίδης, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο νεαρός άσος φάνηκε μετανιωμένος για τον τρόπο που… πανηγύρισε το γκολ του, ενώ παράλληλα επανέλαβε πως δεν είναι ρατσιστής.

Ακούστε τα όσα είπε:





Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κατίδη:

«Πως μπορεί να είμαι;», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Είμαι διεθνής παίκτης και πληροφορήθηκα τώρα τι επιπτώσεις μπορεί να έχω. Έμαθα τι σημαίνει ο πανηγυρισμός όταν μπήκα στα αποδυτήρια. Το έκανα για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος και μόνο. Καταλαβαίνω την ένταση που έχω δημιουργήσει. Ζητάω συγγνώμη και θέλω να πω πως ξέρω πού βρίσκομαι και σε ποιον σύλλογο. Έχω πληροφορηθεί τα πάντα από τον Μιχάλη Παυλή. Είμαι 20 χρονών και δεν θα ήθελα να βάλω τέλος στην καριέρα μου με κάτι τέτοιο.

Καταλαβαίνω πως ο κόσμος δεν μπορεί να το δεχτεί ότι δεν ξέρω. Παρόλα αυτά να σας πω την αλήθεια έχω παρακολουθήσει κάποια βίντεο στο youtube και νόμιζα πως ήταν για να σηκωθούν επάνω οι οπαδοί μας. Μου το εξήγησε ο Αλέξανδρος Κολιάδης λίγο αργότερα. Το έκανα στον κόσμο. Όλη αυτή η κριτική που έχω δεχτεί, επειδή δεν έβαζα γκολ, δεν μου κάθονταν κάποιες φάσεις. Το έκανα για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να μην με πιστέψει. Το έκανα για να ζητήσω λίγο σεβασμό από τον κόσμο για την κριτική στα τελευταία παιχνίδια.

Ο κόσμος θα κρίνει και θα πιστέψει αυτό που θέλει. Παίζεται η καριέρα μου αυτή την στιγμή, για μια νίκη που ήθελε η ομάδα μου, για ένα γκολ που ήθελα και δεν μπορώ να την χαρώ. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι στεναχωρημένοι. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής».

Τιμωρείται ο Κατίδης, κίνδυνος και για ΑΕΚ

17/03/2013
 Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει ο Γιώργος Κατίδης για το φασιστικό του χαιρετισμό στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια. Πιθανός κίνδυνος και για την ομάδα του. Εξετάζουν την υπόθεση Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ.

Τιμωρείται ο Κατίδης, κίνδυνος και για ΑΕΚ
Η ανόητη ενέργεια του Γιώργου Κατίδη να πανηγυρίσει με φασιστικό χαιρετισμό το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ απέναντι στη Βέροια (2-1) επισκίασε το πολύ σημαντικό τρίποντο που πήρε η ομάδα του. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε… άγνοια για τη σημασία της χειρονομίας του και-είτε έπεισε είτε όχι-απειλείται με βαριά ποινή.

Αν η ενέργειά του κριθεί από τον αθλητικό δικαστή ρατσιστική ή περιφρονητική θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, καθώς χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 23, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα, ότι «… οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προέλευσής του ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών».

Κίνδυνο θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσει και η ΑΕΚ, από πρόστιμο μέχρι και να χάσει το ματς στα χαρτιά, καθώς η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρει πως «… αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη… ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή 20-80 χιλ. ευρώ». Πάντως οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ανησυχούν για ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας.

Η υπόθεση Κατίδη εξετάζεται ήδη από τη Σούπερ Λίγκα και ο παίκτης θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή, ενώ πιθανώς να παρέμβει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Παράλληλα, το θέμα απασχολεί και την ΕΠΟ, καθώς ο Γιώργος Κατίδης είναι διεθνής ποδοσφαιριστής.

Σήμερα θα φανεί και η στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Ο Έβαλντ Λίνεν «κάλυψε» χθες τον παίκτη του αποδίδοντας στην άγνοιά του τη χειρονομία που έκανε, αλλά σίγουρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν ακόμη και την άμεση αποδέσμευση του Κατίδη, ενώ άλλοι θέλουν απλώς να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης, αλλά και παικτών της ομάδας (αρκετοί δεν πήγαν καν να πανηγυρίσουν μαζί του και έδειχναν να απορούν για τον πανηγυρισμό του) είναι δεδομένη. Μένει να φανούν και οι συνέπειες που θα έχει.

Λίνεν: «Δεν έχει ιδέα, έκλαιγε στα αποδυτήρια»

16/03/2013
 Ασπίδα σωτηρίας προς τον Γιώργο Κατίδη, ύψωσε στην συνέντευξη Τύπου, ο Έβαλντ Λίνεν, αμέσως μετά το παιχνίδι με την Βέροια.

Λίνεν: «Δεν έχει ιδέα, έκλαιγε στα αποδυτήρια»
Σε προσπάθεια υπεράσπισης του Γιώργου Κατίδη προέβη ο Έβαλντ Λίνεν, στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την Βέροια. Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ομάδα της Ημαθίας, αλλά όπως είναι λογικό την κουβέντα με τους εκπροσώπους του Τύπου, μονοπώλησε ο πανηγυρισμός του Κατίδη. Ο Λίνεν, τόνισε πως ο παίκτης του δεν έχει ιδέα από πολιτική και πως «ξέσπασε» στα αποδυτήρια κλαίγοντας με λυγμούς.

Για το παιχνίδι με την Βέροια, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλοι το είδαν. Αλλά είναι μία μάχη για την επιβίωση. Η Βέροια είναι μία καλή ομάδα. Έχει κάποιες νίκες στο πρωτάθλημα και σήμερα είδαμε γιατί τις πέτυχε. Είναι μία από τις τέσσερις πρώτες ομάδες σε παραγωγή ευκαιριών. Είναι μία ομάδα επικίνδυνη και δύσκολη. Ήταν δύσκολο για μας να ελέγξουμε τον ρυθμό. Σκοράραμε νωρίς, αλλά πολλές φορές δεν είναι θετικό να σκοράρεις νωρίς, γιατί κάνει τον αντίπαλο να γίνεται πιο προσεκτικός. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολα, διότι μας πίεζαν και εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους δίναμε. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος επίσης στην αρχή κάναμε κάποιες αντεπιθέσεις και είχαμε μία ευκαιρία στο 62' που έπρεπε να γίνει γκολ.

Μετά δεχθήκαμε γκολ από έναν καλό παίκτη όπως είναι ο Ολαϊτάν, που είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις και να τον σταματήσεις. Μας ισοφάρισαν και βρεθήκαμε ξανά σε κατάσταση που κυνηγάγαμε, γιατί μέχρι τότε παίζαμε αμυντικά να κρατήσουμε το σκορ. Ξαναγίναμε δυνατοί όπως στα πρώτα λεπτά. Ήμασταν ενδεχομένως τυχεροί, αλλά νομίζω πως αξίζαμε να σκοράρουμε, διότι πιέζαμε. Είχαμε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία μετά το γκολ μας, σε αντεπίθεση με τον Ανάκογλου και τον Κατίδη. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι με πολλές μάχες. Έχουμε νεαρούς παίκτες που έπαιξαν απέναντι σε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ήξεραν πώς να διαχειριστούν την όλη κατάσταση. Τα νεύρα μου κόντεψαν να σπάσουν, αλλά έτσι είναι οι μάχες».

Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον της κουβέντας μονοπώλησε ο πανηγυρισμός του Κατίδη: «Για να σας προλάβω θα μιλήσω για τον Κατίδη: Δεν είδα τον πανηγυρισμό του. Μίλησα μαζί του. Μου είπαν τι έγινε. Νομίζω πως προσπαθεί να το διορθώσει. Δεν είχε ιδέα από πολιτική. Μην νομίζετε πως ξέρει τι έκανε. Έκλαιγε μέσα στα αποδυτήρια όταν κατάλαβε τι έκανε. Πρέπει να κάνουμε ένα σεμινάριο στους παίκτες της ΑΕΚ που είναι ένας αντιφασιστικός σύλλογος. Είναι απολύτως απαράδεκτο να κάνει ένας παίκτης τέτοιο συνειδητά. Αλλά δεν ήξερε τι έκανε. Το είδε κάπου, ίσως στο ίντερνετ, και το αντέγραψε. Πρέπει να τον προστατέψουμε, γιατί δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό που έκανε. Ήταν ηλίθιο και πρέπει να τον προστατέψουμε. Πρέπει να μάθει πολλά πράγματα. Θα μάθει κι αυτό. Ήθελε να αφιερώσει το γκολ στον Παυλή. Μπορείς μόνο να τον κατηγορήσεις, πως δεν ξέρει την ιστορία. Αλλά δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για μια χειρονομία που δεν ξέρει. Είμαι 100% πεπεισμένος ότι αυτή η χειρονομία δεν έγινε από πρόθεση, αλλά από άγνοια ή αφέλεια.

Ίσως να ψάξουν και για μένα στο Ίντερνετ να δουν τι πιστεύω. Να είστε σίγουροι πως αν το έκανε συνειδητά θα σήμαινε και το τέλος, όσον αφορά την παρουσία του ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Είναι σημαντικό που οι οπαδοί μας αντέδρασαν αμέσως. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει σ' όλη την Ευρώπη. Η επιστροφή και η άνοδος της ακροδεξιάς. Όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ανεβαίνουν τα φασιστικά φαινόμενα. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για να καταπολεμούμε τέτοια φαινόμενα. Πριν λίγο καιρό ήμουν στο Καραϊσκάκη σε αγώνα της Εθνικής και είδα να υπάρχει πανό με περίεργα σύμβολα της ακροδεξιάς. Είμαι περήφανος για τους οπαδούς μας, που αντιδρούν αμέσως σε τέτοια φαινόμενα. Αν επιτρέψουμε τους φασίστες να βάζουν τα σύμβολά τους σε γήπεδο, είναι ντροπή».

Ερωτηθείς για το πως είναι δυνατόν ο παίκτης να μην έχει αίσθηση της πράξης του, τόνισε: «Έχετε δίκιο! Ελάτε μαζί μου στη Γερμανία να σας δείξω 5 εκατομμύρια ανθρώπους από τους οποίους θα πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα να ψηφίζουν. Έχουν άγνοια τι σημαίνει δημοκρατία. Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο και έβγαινα και μιλούσα για τέτοια θέματα μου έλεγαν να σταματήσω και να παίξω μπάλα. Κάποιοι στη Γκλάντμπαχ ήταν δυσαρεστημένοι μαζί μου και ζητούσαν πίσω τα εισιτήριά τους. Θα μπορούσα να πάω στο άλλο κομμάτι της Γερμανίας. Η Δημοκρατία του δίνει το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, αλλά πρέπει να το αντιλαμβάνεσαι σωστά».

Η άγνοια είναι αρκετή δικαιολογία για να μην τιμωρηθεί: «Δεν μπορείς να τον τιμωρήσεις με πρόστιμο, γιατί δεν... υπάρχουν λεφτά. Να τεθεί εκτός ομάδας; Πιστεύω πως 100% δεν το ήθελε. Είναι πολύ νέος. Αυτή η άγνοια υπάρχει σε πολλούς νέους ανθρώπους συνολικά στην κοινωνία».

Παράπονα για το πέναλτι από Καλαϊτζίδη

16/03/2013
 Απογοητευμένος από το γεγονός πως η ομάδα του έφυγε χωρίς πόντο από την Αθήνα, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Παράπονα για το πέναλτι από Καλαϊτζίδη
Παράπονα για το πέναλτι αλλά και απογοήτευση για την ήττα περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην πορεία της αναμέτρησης, ενώ ζήτησε και την γνώμη των δημοσιογράφων για το πέναλτι που δεν δόθηκε.

«Δεν καταφέραμε να προσθέσουμε βαθμούς στους ήδη υπάρχοντες, απέναντι στην ΑΕΚ, μία ανταγωνίστρια, ως προς τους στόχους μας ομάδα. Θα έπρεπε με βάση την εικόνα μας να φύγουμε με βαθμό από εδώ απόψε. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για μας, καθώς είχαμε τρία παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Έχουμε ολιγομελές ρόστερ. Όμως διαθέτουμε ποιότητα. Εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε καλά. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τη χρειάζεται, αλλά όπως ήταν παλαιότερα. Να διεκδικεί τίτλους», είπε αρχικά ο τεχνικός της Βέροιας.

Στη συνέχεια ρώτησε τους δημοσιογράφους για το πέναλτι: «Για το πέναλτι δεν θα με ρωτήσετε; Εσείς τι λέτε;» για να πάρει την απάντηση: «πως ήταν πολλοί παίκτες στη φάση και δεν φαίνεται καλά. Δεν είναι απλωμένο το χέρι του».

Σκέψεις για μίνι διαρκείας στη Λεωφόρο

17/03/2013
 Εφόσον ο Παναθηναϊκός συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν εισιτήρια διαρκείας για τους οπαδούς της ομάδας στη Λεωφόρο.

Σκέψεις για μίνι διαρκείας στη Λεωφόρο
Το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν μίνι διαρκείας για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, εφόσον η ομάδα καταφέρει να παίξει στη εν λόγω διαδικασία, επεξεργάζονται στον Παναθηναϊκό.

Στόχος της διοίκησης είναι να μπουν κάποια χρήματα στα «πράσινα» ταμεία, τα οποία αυτή τη στιγμή θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Μέχρι στιγμής οι συγκεκριμένες σκέψεις είναι σε πρώιμο στάδιο, αφού από την αρχή της σεζόν υπήρξε σχετική ενημέρωση στους οπαδούς της ομάδας για αυτό το ζήτημα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του «τριφυλλιού» ευελπιστούν ότι με την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο θα προκύψει ένα σημαντικό ποσό τη νέα σεζόν από τα εισιτήρια διαρκείας.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ σκέφτονται να βγουν 400-500 πολύ ακριβά διαρκείας, όπως για παράδειγμα στα επίσημα του ΟΑΚΑ, τα οποία θα φέρουν στο ταμείο της ΠΑΕ τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ και τα οποία θα μπορούν να πάρουν εύρωστοι οπαδοί της ομάδας.

Η μικρή χωρητικότητα του γηπέδου, άλλωστε, αναγκάζει την ΠΑΕ να αυξήσει τις τιμές σε κάποια διαρκείας.

Ανεξάρτητα, δηλαδή, από το τι θα ισχύσει στις υπόλοιπες θύρες, όπου θα υπάρχουν προνόμια για όσους καταβάλουν συνδρομή στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου