ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο καλείται να θυμηθεί ο Ολυμπιακός

Το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο καλείται να θυμηθεί ο Ολυμπιακός

 24/01/2014
 
Το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο καλείται να θυμηθεί ο Ολυμπιακός και με νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα να κάνει τη Βιτόρια σημείο νέας εκκίνησης για αυτόν στο Top 16. «Κοντράρονται» αριθμοί και παράδοση.

Θρύλε, θυμήσου!

Ήταν 23 Δεκεμβρίου όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε αήττητος στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει οκτώ ματς και πέντε ήττες για τους «ερυθρόλευκους» που ήδη έχασαν έναν τίτλο (Κύπελλο), το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλουν να χάσουν πρόωρα και το δρόμο για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού του στέμματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να μετατρέψουν απόψε (21:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) τη Βιτόρια σε απαρχή της αντεπίθεσής τους και νικώντας τη Λαμποράλ Κούτσα, που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με αυτούς (1-2), να κάνουν το πρώτο βήμα. Αρχικά για την πρόκριση στα προημιτελικά και στη συνέχεια, αν είναι ακόμη εφικτό, το πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Σε αυτή τη μεγάλη μάχη οι πρωταθλητές Ευρώπης θα είναι ενισχυμένοι με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, που ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση και επιστρέφει μετά από ένα μήνα. Εκτός παραμένει ο Έισι Λο, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Τζαμάριο Μουν. Προβλήματα όμως έχουν και οι Βάσκοι-που όπως και ο Ολυμπιακός μετρούν δύο σερί ήττες στο Top 16-καθώς νοκ άουτ με τραυματισμούς είναι οι Φερνάντο Σαν Εμετέριο (διάστρεμμα) και Άνταμ Χάνγκα (θλάση).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Γιόβτσιτς (Σερβία) και Μάριτσιτς (Σερβία).

Οι αριθμοί λένε…

Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι στη στατιστική σύγκριση με τη Λαμποράλ Κούτσα. Υπερτερεί σε επίθεση (79,2 πόντους ανά αγώνα έναντι 76,9 των Βάσκων) αλλά και άμυνα (με παθητικό 75,2 πόντους έναντι 76), στα ριμπάουντ (32,6 έναντι 31,8) στο σύνολο, αμυντικά (23,5 έναντι 22,9) και επιθετικά (9,1 έναντι 8,9), σε ασίστ (18 έναντι 17,1) και μάλιστα με λιγότερα λάθη (11,8 έναντι 13,6), σε ευστοχία σε δίποντα (55,2% έναντι 54,7%) και τρίποντα (37,3% έναντι 36,9%), όπως και σε τάπες (4 έναντι 2,8). Οι Βάσκοι υπερέχουν μόνο σε κλεψίματα (5,3 έναντι 5,1) και ευστοχία στις βολές (80,4% έναντι 71,1%). Δεν προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, που οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ μπροστά στο ranking με 88,8 κόντρα στο 82,9 των αντιπάλων τους.

Η προϊστορία λέει

Η Λαμποράλ Κούτσα υπερέχει του Ολυμπιακού στα παιχνίδια της Βιτόρια μετρώντας οκτώ νίκες σε έντεκα συναντήσεις. Μάλιστα πέρσι οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στις δύο πρώτες φάσεις, με τους Πειραιώτες να κάνουν περίπατο με 89-72 στην κανονική περίοδο και ενάμιση μήνα μετά να χάνουν με 82-74. Αναλυτικά:

28/02/2001 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 98-76
20/11/2003 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 92-77
07/04/2004 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 87-82
13/12/2006 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 89-74
03/04/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 84-59
12/12/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 75-64
12/03/2009 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 80-88
28/01/2010 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 85-89
02/11/2011 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 81-79
16/11/2012 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 72-89
27/12/2012 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 82-74

Τι λεει ο Μπαρτζωκας

Μπαρτζώκας: «Η ομάδα μας ξέρει να αντιδρά»
Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση για τη Βιτόρια και το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα. «Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης», είπε.

Μπαρτζώκας: «Η ομάδα μας ξέρει να αντιδρά»
Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες του Ολυμπιακού για τη δυνατότητά τους να αντιδράσουν μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Βιτόρια, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Λαμποράλ Κούτσα για το Top 16. Παράλληλα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επάνοδο του Μπρεντ Πέτγουεϊ στη δράση.

«Ο Πέτγουεϊ επιστρέφει μετά από τρεις προπονήσεις. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αλλά ακόμη πιο ευχάριστο θα είναι αν γυρίσουμε νικητές από τη Βιτόρια. Είναι σημαντικό ότι και ο Κόλινς έχει πλέον αρκετές προπονήσεις με την ομάδα και έχει μπει στον τρόπο παιχνιδιού μας. Αυτά μας κάνουν αισιόδοξους, γιατί το παιχνίδι είναι δύσκολο, όπως και η συνέχεια άλλωστε», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Για τις συνεχείς ήττες που έχει η ομάδα του και αν μπορεί να αλλάξει το κλίμα είπε: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το παρελθόν, έχουμε κερδίσει τη Φενέρ και τον Πανιώνιο. Καλό θα είναι να μην πηγαίνουμε επιλεκτικά στο παρελθόν. Οι δύσκολες στιγμές είναι μέρος του αθλητισμού. Έχουμε τραυματισμούς, είχαμε αποτυχημένα αποτελέσματα αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά. Είμαι αισιόδοξος, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, το υλικό και το χαρακτήρα της. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ξέρει να αντιδρά. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε οι δις πρωταθλητές Ευρώπης».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, τόνισε: «Πρέπει να μπούμε σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό τέμπο. Πρέπει να τρέξουμε πολύ ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτού του είδους το παιχνίδι και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουμε».
 Τι φοβίζει σε ένα βαθμό, τον Σέρτζιο Σκαριόλο..

"Η πληγωμένη υπερηφάνεια του Ολυμπιακού"

Δύο σερί ήττες για τον Θρύλο, στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές. Κι αυτό φοβίζει, σε ένα βαθμό, τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο προπονητής της Λαμποράλ Κούτσα ξέρει καλά ότι ο Ολυμπιακός θα ξαναβρεί τη φόρμα του και… ευελπιστεί να μην γίνει αυτό αύριο βράδυ, στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα».
Ο Ιταλός κόουτς της βασικής ομάδας υπογράμμισε: «Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό έπειτα από έντεκα νίκες και δύο ήττες. Έχουμε δύο ανοιχτά μέτωπα. Το είναι πως αντιμετωπίζουμε τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι έχουν πληγωμένη υπερηφάνεια μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες.
Έχουν σπουδαίους παίκτες και ακόμα γράφουν ιστορία. Από την άλλη πλευρά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ξεπεράσουμε αυτήν την έκτακτη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί όλοι οι παίκτες που θα βρεθούν στο γήπεδο, να είναι ακριβείς και αποτελεσματικοί».
Συμπλήρωσε: «Περιμένουμε από τους φιλάθλους να μας στηρίξουν. Δεν έχω μπορώ να παραπονεθώ για ό,τι τους ζήτησα στην αρχή: Προσπάθεια και δέσμευση. Είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοί μας θα υποστηρίξουν με αυτόν τον τρόπο την ομάδα. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους».
Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Σπανούλη, ανέφερε: «Είναι απαραίτητο να είμαστε προσεχτικοί. Αν έχεις πολύ καλούς παίκτες στην άμυνα, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την λύση. Η ομάδα πρέπει να βασιστεί στην άμυνα, αλλά να μην κάνει το λάθος να επικεντρωθεί μόνο στον Σπανούλη».

Δύο απώλειες για Λαμποράλ εν όψει Ολυμπιακού

Νοκ άουτ για τον αγώνα της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό τέθηκαν οι Φερνάντο Σαν Εμετέριο και Άνταμ Χάνγκα.
Δύο απώλειες για Λαμποράλ εν όψει Ολυμπιακού
Χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες που μάλιστα αγωνίζονται στην ίδια θέση θα υποδεχτεί η Λαμποράλ Κούτσα τον Ολυμπιακό την Παρασκευή για την τέταρτη αγωνιστική του Top 16.

Μετά τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο, που ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα και δεν είναι σε θέση να προσφέρει, εκτός μάχης τέθηκε και ο Άνταμ Χάνγκα. Ο Ούγγρος φόργουορντ υπέστη θλάση στο μηρό στη χθεσινή προπόνηση και άρχισε ήδη θεραπεία, αλλά δεδομένα δεν προλαβαίνει το αυριανό ματς.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου